Arwen_84
|
Helow lejdis, ja vidim, da smo vse tam-tam v podobnih situacijah . Kot sem jaz brala (seveda knjige so eno, praksa drugo) se novorojenčka ne more razvadit - do 2,3 mesecev je pomembno, da otroku daš vse kar on potrebuje, zahteva,...in to čimprej...Vem, da je cela znanost ugotovit kaj jok pomeni...ampak tudi tega se bomo naučile (aja, tisti movie vanilija sme pogledala...in je super...ampak naša ne govori tega jezika ampak mandarinščino , tko d ani Nah-a, Heh-a, itd, hehe). Ampak nekako vem, ko se zbudi je lakota, naslednji jok je za previjanje, pol je igranje in pol je tečna in zeha - je čas za spanje). HB krčev vmes ni, tko da nekega neutolažljivega joka še nisem doživela...se je pa včeraj drla ko jesihar pa je že vse imela...in sploh nisva vedla kaj naj z njo....pa sem jo položila na previjalno in je v sek utihnila (pa je nismo previli, ker je bla pred 30min in je bla čista),,,tko, da je rabla očitno samo spremembo okolja...in svoj mir...ne pa bit po rokah...je blo meni tudi čudno...ampak je kar mirno opazovala na previjalni 30min...ko je začela spet protestirat sva jo dvignila... No, se pravi - moj kdaj že tečnari, da lahko zaspi samo v naročju, da zakaj, takoj, ko gre v košaro začne jokat, itd....zdej še gre, ima 4kg..kaj bo kasneje nevem...ampak če zahteva bližino, toplino...jo pač zahteva in če jo pustimo jokat v košari...se ne bo sama umirila in zaspala...ampak bo od tega dobila eno zelo negativno izkušnjo....tole uvajanje ''''vzgoje'''' lahko pomoje začneš kasneje, ko otrok že razume......se pravi, da ga budnega ali napol v spanju daš not in si zraven...mu kaj poješ, malo tapkaš po ritki in zaspi...ali pa, ko bodo vrtiljaki zanimivejši...se malo zamoti z lučkami in svetlobo in zadrema...ZDaj se mi zdi vse tole še prehitro, da bi kar sama dojela da lahko zaspi sama v košari, kljub temu da že komaj gleda...(naša ima dobre 3 tedne)...in če ji paše zibanje na žogi...bomo pač zdej to tko počeli...pol, ko zaspi ...jo prestavim v košaro in spi dalje...ponoči pa tko spi v svoji pojstlici, ki je ob najini pojstli...ampak ponoči nimamo problemov...se zbudi, ji dam (.), se odstavi, zaspi in jo fant da nazaj v svojo pojstlico in spi naprej...nevem zakaj čez dan ne zaspi tko trdno. rutina Se pa polnoma strinjam, da se to uvaja...ker baje to dojenčkom daje občutek varnosti...ker nekako začne razumet, da vsakemu dejanju sledi drugo dejanje...in je na to pripravljen...in počasi se nebo histerčično jokal, če kaj ne dobi v isti sek..ker bo dojel, da to vedno sledi in bo tudi sedaj (to spet kasneje), ampak nekje in enkrat moreš začet....seveda se vmes prilagajaš in seveda je zdaj še ritem malo porušen...enkrat odspi 1h, drugič 2h..lahko pa samo 15min...ampak vsaj neke okvirje postaviš...čemu kaj sledi, glede na to kako otročku paše...kopanje recimo vedno približno ob isti uri, itd. Nam se je tko noč precej izboljšala, ker smo jo nehali previjat in se vmes oglašat...itd. CEC: ma naša, ko nekaj piska in se prebuja vmes zjutraj (od 4-6) in nekaj hrrrgga....meni se zdi, kot da se en dinozaverček oglaša iz pojstlice...moja samo buli not kot v eno čudo . Mislim, da je to NON-REM spanje (samo površinsko, ker jo kej črvička in pol ne more trdno zaspat)...in skozi neke glasove spušča...ko se malo glasneje oglasi jaz kar skočim in ko pogledam v pojstlo spet spi in je tiho 5min,10min , pol pa spet...ene prakrat sem si dala čepke za uha , moj itak spi brze problemov tudi s temin včasih še smrči ..in jaz sem kot vojak zraven naperjena, da ne morem spat..ampak .ko se je oglasla prava sirena...(beri:llakkoottaa) sem jo čula iz najglobljih svojih sanj...ampak če ne drugo...rezultat: jaz sem odspala tiste 2h, moj tudi, mala pa tudi (trdno verjetno ni spala, ampak dremala vsaj in če ni jokala je to OK). _ADA_:moj post pri primorkah, sem glih o tem razlagala... IZVIRNO SPOROČILO: Arwen_84 Zdravo, Plenička in duda: Najlažje bi blo, če bi ti slikala...ampak naša žal dude noče zaenkrat in je bla tista 1h z njo v ustih bolj slučaj kot pravilo, ko je bla kolegica tu. V glavnem tko je nardila...v košari je mala ležala na boku...med steno košare in malo je dala tetra zloženo pleničko, ki je delala oporo dudiki v njenih ustih...se pravi je to blo tko: stena košare-terta plenička-duda-usta od male...in vsakič, ko je zadremala in bi ji duda ven padla ji jo je držala v ustih tetra plenička...tko, da je samo malo boljše spet zagrabila in cuzala naprej...Nevem, če razumeš . Tko, da ji duda ven ni padla in tudi, ko se je predramila je imela dudo še vedno v ustih . Komaj čakam toplejše dneve, meni se bo not sfuzlalo...pogrešam gibanje, sprehode ob morju,...in telovadbo....morem se malo pozanimat kdaj lahko začneš...se mislim it vpisat na kako vadbo dojenčka v bazenu ...al pa normalno telovadbo skupaj...Mam še 8kg od nosečnosti in kljub polnem dojenju nikamor ne grejo...pa sploh ne jem dosti . Se mi zdi, da se nikamor ne premaknem čez dan in je to krivo. Sicer sem zdaj na svoji ''''normalni'''' teži, ker sem bla prej precej pod...ampak bi blo fajn dat še kako kg dol . Sploh pa tale trebušček...Je moj popi kot ena jama...aja, pa lineo negro sem dobila poporodu (prej je nisem mela) A to gre stran sploh? Pa popi in okoli imam tudi nekam čudno temen, pigmentiran... . Strij pa HB nisem dobila, so geni in karitejevo maslo res pripomogli . Zdej pa že klobasam...boljše, da grem malo noge u luft dat, dokler tamala spi. Lep dan
< Sporočilo je popravil Arwen_84 -- 17.5.2012 10:18:48 >