ovnica8
|
CAC - kot jaz vem je paradajz povzročitelj krčov, prav tako čokolada,ki pa je hkrati tudi alergen. Jagode pa naj bi bile prepovedane v času dojenja, ker spadajo med najbolj alergeno hrano. Tako so meni povedali (obožujem čokolado in jagode in se mi kar trga zaradi tega-sicer čokolado se sem in tja pojem,jagod se pa res za zadaj izogibam). Odtisi rokic in nogic - ja midva imava tudi set iz BC za odtis, ampak se nekako še nisva spravila k izdelovanju tega,ker sploh ne vem kako naj to izvedem. mali ne zna bit pri miru niti pol sekunde. Sem pa naredila odtis nogice in rokice (sicer je seveda prav živčno brcal in motovilil, tako da je od vsega skupaj nastala ena ogromna packa). Odtise sem naredila z barvo,ki se jo kupi v vsaki trgovini na otroškem oddelku, je pa namenjena prav otrokom da lahko pacajo z rokicami z njo. tudi spere se zelo na komot (malo namiliš in spereš). Kopanje - mi se kopamo vsak dan, namilimo pa se 2x na teden. Namilim ga na previjalni (z mokro krpico in milom) in potem dam skupaj s tetra plenico v vodo. Nik ful uživa v vodi in notri rogovili, da mi ga je vedno težje držati. Se hecam da bom imela kmalu bicepse kot Svarci hehe. Mi smo tudi imeli temenca, ampak sem mu parkrat našamponirala glavico s šampončkom za temenca od mustele in je stvar takoj izginila. Tako da priporočam uporabo le tega. Lasje - meni so se v nosečnosti lasje zelo poslabšali,počasneje so mi rastli, mastili so se mi(tega pojava prej nikoli nisem poznala) in tudi barva mi ni hotela prijeti....sedaj je zopet veliko bolje,barva prime tako kot je treba, ne mastijo se mi več tako zelo in tudi rastejo mi zopet normalno. _ada_ - prosim priloži njihov link, da si lahko tudi me naročimo te kapljice. Hvala Pleničke - sem jih sprobala enepar, mi ostajamo kar na pamperskah,smo pa že na velikosti 3 (ko smo imeli 1, je po 3 tednih bilo vsako kakanje polovico na bodyu,zato smo prešaltali na 2 in ko smo porabili 2 paketa 2-ke, smo sedaj prišli na 3-tudi pri dvojki je počasi začelo vn lezt). Meni so tako svetovali,da ko se pokaka in pride pri straneh ali vzadaj na hrbtu vn pomeni da mu je planička premajhna. drugače pa ga jaz ponoči ne previjam in se ne pritožuje,če se pokaka. Čez dan je seveda druga zgodba, takoj ko se pokaka zahteva previjanje in se dere tako dolgo,dokler ga ne previjem(no sej ko slišim da se je pokakal,ga vedno letim previti). Se mi zdi,da če ga ponoči previjem(se mi je zgodilo 2x da sem ga mogla previt ponoči,ker je bilo vse pokakano-potem smo prešaltali na večjo pleničko in je bilo bolje) se preveč zbudi in ne more zaspati nazaj vsaj 1 urco. Mozoljčki - mi smo imeli skoraj 14 dni fazo mozoljenja in je bilo prav grozno za vidt, ker ko si ga pobožal po obražčku je bilo kot šmergelpapir,no sedaj smo prešli na fazo lupljenja in je tudi grozno za vidt,pa še povsod se potem to odlaga(ko se podojiva sem potem cela bela od te njegove odpadle kože). Ga mažem s kremicami ampak nič ne pomaga. Ali imajo vaši malčki tudi takšne probleme in kako hendlate s tem? Aja pa še to da ne pozabim...krčki-mi smo imeli že prej krčke,ko pa se je začel teden6 (sedaj smo 7 tednov stari),pa se je vse še dosti poslabšalo .sva bila že čisto na koncu z živci, saj imava vse možne kapljice,pa uporabljala sva vse metode,ampak nekaj je že pomagalo ne pa konkretno in za dolgo. Pri nas traja krčki od 17-22 ure in si potem ob 22 uri tako crknjen da samo v pojstlo padeš. No potem sem pa v nedeljo dobila homeopatske granule iz Italije (Colikind) in že isti večer se je vse spremenilo. Ni še čisto ok,je pa za 80% boljše. Za naju je to pravi raj. Sva prvič v miru pogledala XFaktor hehe. Moj je bil sprva ful proti dajanju homeopatije (že v nosečnosti ko sem jaz jemala je reku da tamalmu pa tega ne bova dajala),ampak iz totalnega obupa je pristal tudi na probo tega in sedaj ga že 2 dni poslušam ker čist šokiran ponavlja,da ne more verjet,da to res tako deluje. Res jih morem pohvalit (midva sva res vse sporbala,pa do sedaj nič ni tako delovalo). spanje- Nik spi ponoči od 22-4 ,potem se zbudi in se nahraniva in zaspi nazaj do 6-7,zopet popapca in potem nadaljuje skozi dan hranjenje nekje na 1,5-4 ure. Vmes malo spi, je buden,se igra v stolčku(zdrži v njem tudi po 1 uro,ali pa se igra na igralni podlagi. Se je pa začel ful smejat in se tudi že odziva če mu kaj prigovarjaš. Telovadba v četrtek začneva s telovadbo za dojenčke. Prejšnji teden sva bila na probni vadbi je je bilo prav super. Naučijo te določenih prijemov,kako ga lažje prenašaš,kako ga spodbujaš,se z njim igraš,tudi za obačenje,kako si lahko pomagaš....tako da se prav veselim da začneva hodit na telovadbo,da se čez dan tudi on malo razmiga in zanimira. Morje-dopust-mi bomo šli čez 3 tedne malo na slovensko obalo (in seveda čez mejo),vmes bomo hodili na izlete in mogoče kakšen podaljšan vikend tudi kam,potem pa še septembra zopet na morje. Sva razmišljala ali bi sedaj šla za 14 dni ali razdeliva,pa sva se odločila za slednje,ker bo septembra mali star 4 mesece in bo imel malo več od morja,pa tudi vročine ne bo več takšne in tudi gužve ne bo. plavanje-bazeni - sem razmišljala, da bi šla z malim tudi na telovadbo v bazenu, pa se še nisem čisto odločila. Zdanjič me je ena gospa totalno napsihirala,da ta klor v bazenih ful škodi dojenčkom in sem sedaj čisto v precepu glede tega. Sem pa gledala malčke na tej telovadbi(še v času nosečnosti) in so ful uživali,nas tudi že med kopanjem ful uživa v vodi zato bi tudi šla z njim na to telovadbo,ampak sem čisto zmedena sedaj. Ali ima katera s tem izkušnje? Imamo pa v petek končno pediatrinjo in jo med drugim (imam že cel spisek vprašanj) mislim povprašati tudi glede tega. Je pa seveda vsak nasvet dobrodošel. Vozičkanje-midva se vsak dan odpraviva na sprehod, načeloma tudi v dežju nimam problemov vodičkat,ampak sem šele sedaj preverila palerino za voziček ki sem jo dobila,in sem dobila samo za športni del,za košaro pa ne. Tako da sem danes vsaj jezna klicala v trgovino da mi morajo to dati in da naj ali najdejo kam so to založili ali pa zrihtajo novo(ker se od mojega vozička to ne da posebej dokupit-tako sem tudi zvedela,da mi pripada in bi mogla biti v komppletu s košaro priložena in še dekica zraven(jaz pa tega nisem dobila, niti mi do sedaj nihče tega ni omenil,ker pa med nosečnostjo nisem o tem razmišljala in sem tudi šele sedaj,ko ful dežuje pomislila na to,poslušala zatp od prodajalke po telefonu,da bi se to mogla prej spomnit,pa kako da šele sedaj to iščem...no ja se nisem pustila in sem jo kar nazaj napizdila,da mi to pripada in da mi naj takoj to zritajo in pika- se vidi da sem teče ovenček hehe). No in seveda sem sedaj vsa sitna doma (tukaj sem napisala cel roman), dež še kar pada in jaz brez palerine za voziček ne morem nikamor (pa nujno bi mogla na banko skočit) Aja kako je kaj pri vas glede ? Midva se nekako še nisva spravila k akciji,je pa res da sva imela do sedaj zvečer vedno probleme s krčki in posledično si po 5 urah nošenja,crkljanja malčka tako utrujen,da ne razmišljaš o ničemer drugem. Pa čakala sva tudi na zeleno luč od G,ki nama jo je dala v petek...tako da se morava sedaj samo še spravit k No pa še eno vprašanje imam za vas.... ali planirate še kakšnega in v kakšnem časovnem razmiku ga planirate? Midva imava v planu še enega ,si ga pa želiva imeti čimprej. Glede tega sem se tudi pogovarjala s svojo G,je rekla da sicer ona rajše vidi da počakam 1 leto,ampak ker ve,da ko si jaz nekaj vbijem v glavo,da bom potem naredila vse da bo to tako in je zato predlagala,da počakava 6 mesecev (me je tudi pregledala in po UZ moji jajčniki spijo in medicinsko kao ni možno da trenutno zanosim-tudi na polno dojim in se tako tudi težje razvije ovulacija baje-ni pa to pravilo),potem pa bi lahko začeli delati na tem,in če bova imela kakšne probleme,da bi se lahko tudi pomagalo(ampak bi itak najprej poskušala s čaji(sem imela prej ful probleme z menstruacijo in sem pila eno posebno mešanico čajov,ki mi je to popravila) ali pa s homeopatijo. No sedaj je pa čas da zaključim s temle romanom,ker me mate že sigurno zadosti.lp
|