Arwen_84
|
Tale post sem začela pisat na GSMju, ko je bla mala priklopljena ...vidim, da ni šumnikov... , končno je zaspala, tko da nadaljujem za pcjem... Oblacenje:Nasa je ponoci oblecena enako kot cez dan..ima dolg bodi spodaj-btez nogic in cez tanek bombazni bodi ter nogavicke cez...pa pokrita je samo od pasu dol,ker rudi ne mara pokritih rokic...bolj mi je problem oblečt za ven, ker dejansko je zdaj zunaj bolj toplo kot noter...zato jo za ven nič dodatno ne oblačim, razen kapice...pa še to bom kmalu opustila (če otrok izgublja največ svoje toplote preko glave in nog..pol se mi ne zdi smielno da ima glavo še pokrito pri 29C? Ali se motim?) ovnica8 in frinina super za napredovanje in pregled... Res je fajn slišat, da so OK. nemirno Spanje:Kot sem ze napisala tudi ne spi vedno trdno..tudi cez dan razlicno...bvcasih se vsake 3min nekaj preteguje, razteguje roke, spusca cudne zvoke...ampak se ne prebudi. Sem brala, da imajo otroci NON-REM(povrsinsko spanje,ki se do 3 leta zmanjsa na 25%} in REM(trdno spanje) ...ko takole rogovili se tudi meni zdi čudno, če sploh spi...ma dokler ne joka in ima zaprte učke je OK. Zadnje dni se tako površinsko spanje začne ob 3h (ko je drugi podoj)...ker jo prehitro damo v pojstlico in se zbudi..tako, da spi pri meni v pojstli pol do jutra in ko se takole ''muvi'' se morem čisto k stisnit, če ne se me z rokami skozi dotika ..pa še jaz se malo umaknem, da jo kej ne ''pomandram'' ..čeprau se niti jaz ne premaknem za cm...tako kot zaspim se zbudim. izpuščajčki: Naša ima od danes zjutraj neke rdeče pikice po vratu in prsih (niso mazolji...ampak bolj goste mičkene pikice)...amm..menda ni kaka alergija Nisem jedla nič novega in tudi pralno sredstvo je isto zato mi je čudno...niti nevem kaj naj nardim . _ada_ Glej, ne sekiraj se zaradi dojenja! Sploh, pa ne rabiš ničesar zavidat...jaz 100% dojim (čeprav sem na začetku že skoraj obupala)ampak lahko naštejem dosti stvari, ki mi dojenje predstvalja breme (lahko se to sliši neprijazno) ampak tako je. Sem tudi jaz dosti prebrala o tem in sem nekako pričakovala, da bo tole mačji kašelj...da za vse nekako ''narava'' poskrbi..otrok se rodi-mleko nastane-steče dojenje...in na žalost pri večini ni tako...posledice so pa predvsem to, da se mamice potem sekirajo, da nimajo mleka in vse podobno...in tale stres je potem samo še dodatno breme...tako zate kot za mleko in . Meni je šlo najbolj na živce to, ker me sosedi sprašujejo, če imam mleko--ma k* za vraga vas to briga?! Kot, da če ga ne bi mela bi bla slabša mama??...Jaz nisem bila dojena in mi nič ne manjka (vem, ''standarden'' stavek vseh, ki ne dojijo...ampak je res!)...in še mnogim otrokom ne...tako, da glej ...jaz sem si rekla...dokler bom, bom...(sedaj imam mleka za izvoz sicer) ...če ne pač ne, se bom posvetila in ne sekiranju glede dojenja... IZVIRNO SPOROČILO: tulpek IZVIRNO SPOROČILO: Kurumba Dodajanje čaja ali vode: mislim, da mu bom poleti, ko bo vroče, dajala zraven mleka tudi nekaj tekočine, čeprav res na šoli za starše učijo, da je mleko dovolj. Saj veste: joško spraznit do konca, da dobi "cel obrok" od tekočine na začetku do "sladice" na koncu. meni to nikoli ne uspe amm....meni mala tudi nikoli ne izprazne pomoje ...mislim jaz jo po kupčku(tole mi gre najbolj živce še posebej ponoči, ker ga velikokrat ne podre in pol jo brezveze razbudimo...je pa res, da če jih ponoči ne podremo ...zjutraj veliko bolj hhhrrggaa in stoka kot če jih...) dam nazaj na isto..pol pa kar sama neha vlečt jo umaknem in ne išče več ...tko, da ji druge niti ne dajem...pol če stisnem mi še ven šprica...vem, da dejansko nikoli ne zmanka mleka, ker se sproti dela...enkrat sem si šla črpat in sem si stisnila še 30ml ven(sladica? )...pa tega menda ni treba skozi delat...Pač poje kot poje, naslednjo rundo ji dam pa drugo... NOČKO