cacao
|
oo Punce, ste se pa res razgovorile. Imam že tri dni namen, da kej pokomentiram, ampak danes ste bile pa res izjemno aktivne. čiščenje vrata : zvečer ob kopanju. Nekako že pridem do vrata, če ne ga da dam pa kravice past in ga umijem. KO je bil približno en mesec star je imel vse rdeče, ker je ful polival, in slinil se je pa švical na polno. Zdaj se je to malo umirilo, in nima nič več vneto. No takrat smo mazali zjutraj in zvečer z bepanthenom, pred tem smo pa dobro umili in osušili. Drugače imamo pa pri nas čisto na glavo obrnjeno noč. Aja, arwen, sem eksperimentirala zadnje tri dni, in sem prespala polovico nočl v dnevni, in glej ga mali se je zbujal na 3-4 ure. Torej sem res jaz kriva, za njegova enourna zbujanja. Danes je vikend, tako da ga bom poskušala prestavljati v njegovo posteljico. Aja, potem sva pa še tako naredila, da je šel moj lubi spat v dnevno za celo noč- tako da sem vidla, če se kej več zbuja, če sem jaz v bližini in se ni. Fora je, da nisva spala čist drug ob drugem, ampak vsak na svojem koncu.. in valda ga tako nisem zbudila. JA bo res potrebna akcija s temle prestavljanjem. No to sem hotela povedat, da se mali vsako noč zbudi ob 5h ali včasih celo ob 4h in noče več spat???' Aaaa , on bi se igral, joška ne pomaga. Ful mi je čudno, ker do sedaj, sem mu vedno turila to joško in sva tako podaljševala spanec. Kar nekaj res. Pa še prejšni teden sva spala do 8.30. Tako se mi zdi, da se moram prav borit s tem njegovim spancem.. čim ga nekaj zmoti je konec, on bi vstal (npr, ne dobi takoj joške v usta, recimo fali bradavico, ker je tema v spalnici). Akcija, gremo na igrišče. Čez pol ure pa itak zmatran in bi spal še dve uri. Sej vse ok, če bi bilo to ob 7h, je pa pb 4h, 5h. No sem ga poskušala dojiti v sede, na žogi- pa nič.. ni hotel joške. Potem sem šla pa pod napo in je zaspal v 5 min,.. in sem ga samo položila v posteljo. Svašta res. te mali se vsak teden nekaj novega zmislijo. Seveda, sem pomislila, da ga dajem prekmalu spat, čeprav močno dvomim v to, ker mislim da otroci morjo it kmalu spat, in naj bi meli vsaj 11 ur spanca ponoči. No smo ga dali včeraj spat uro kasneje, in se je dans zbudilob 4h. včeraj pa ob 5h. Torej, ta možnost odpade. Ima katera kakšno podobno izkušnjo? Kako pa tiste, ki ne dojite uspavate svoje otročke sredi noči? Ne vem, jaz sem se kar razvadila in mi je bila ta joška čist samouevna,. no ja, očitno tudi to ne bo več palilo. Obleke: moj sinko je tak drobižek, tako da imamo št 62 in 68. Riževa kašiča: preden sem postala mama sem bila prepričana da bom izključno dojila prvih 6 mesecev. Ker pa moj lump, hoče jest samo takrat ko se on spomni,.. sem se odločila, da bom že kar zdaj začela počasi uvajati GH. Na živce mi gre predvsem to, da se npr jaz zmenim z mojo mami,da pride za 2 uri ga pomerkat. Jaz imam itak namen ga prej podojit.. samo on noče- če ga jaz pristavim..se prav odrine stran in začne jokat. Pa ne da bi bil zmatran al pa kej,.. ga samo položiš na kolena.. se začne smejat.. pač noče jest. No in iz tega razloga sem se odločila za postopno uvajanje gh.. da bo vsaj nekdo drug lahko bil z njem in ne da bom jaz vedno živčna: joj že ful dolg ni jedel,zihr se ful joka, ker je lačen.Sej ne bi bilo problema, če bi mali pil iz flaške..ampak to je pri nas NO GO. Tako, da mu zdaj že 3 dni dajem riževo kašico.. si izčrpam 20 ml mojga mleka + 20 ml prekuhane vode in eno žličko tiste kaše.. pol mu pa mal dam, pa poje tam 3 žličke.. ma moram rečt da je kr navajen žličke, ker dobi vsak večer 3d kapljice kar po žlički. Dude nikoli nismo imeli, tako da je bila to edina možnost. Mislim, ne obožuje žlice, preživi pa- tako da poje ene tri žličke tiste kašice. Za drugo GH bom pa počakala nasvet pediatrinje. Kurumba: jaz sem prve tri mesece bila vsak dan na rožniku, tivoliju, koseškem bajeru.. . Zdaj v četrem pridem pa samo dol do parka pred blokom, ker se prvič mali noče dojit v javnosti... je preveč zanimivo in samo gleda okoli. POl je pa driska ker je lačen in zmatran. Pa ful ni maral novih ljudi, sej kot sem že napisala.. je imel totalno obdobje zapečkarstva. Zdaj se je stvar malo stabilizirala, in sem ga že ene parkat uspela podojit v praku pred blokom. Tako da upam, da se bo tole umirilo, ker mi res ni samo do tega, da bi skoz doma visela. No če vidiš kako mamico, ki ima svojga sinkota v culi in rine prazen voziček,in se sprehaja na teh lokacijah. NO to sem lahko jaz. Pač moj sine, resnično ne mara vozička.. notr zdrži 10min.. ker jemlje to kot igrišče--dokler se igra s tistimi njegovimi igračakami je ok, pol pa dolgčas in hoče bit v naročju in gledat ven. Hinata: tisto diplomsko delo mi je ful všeč. Sva že ene par vaj izvajala. Zdaj mu moram nabavit napihljivo žogico, da bova vadila kotaljenje. KOmi čakam, da se bodo rolali. Res tamali so vsak dan bolj odzivni. Meni je zdaj že res ful lepše in tudi tiste težke trenutke lažje preživiš, ker so ti lepši deli ful daljši in intezivnejši. Sicer pa tale moja situacija z joškami. Še vedno imam levo joško bolj prazno.. sej se mi polni in imam notri mleko, samo rabi bistveno dlje časa da se napolni. Sploh mi ni jasno. Sem si tudi že 3 krat izčrpala malo mleka in tamalga bolj pristavljala na to joško.. ampak ne glede na to kako sem spodbujala, da bi se joška začela hitreje polnit... nič, še vedno isto. Desna, postane nabita že po 2h urah, leva pa ma še zjutri ni čist polna. Čudno res, upam da ne bom na koncu dojila samo še iz desne???! Nek čuden jok se nam je včeraj pojavil. Tak histeričen, ki zihr ni od utrujenosti, ni lakota.. tako čudno res. Včeraj sem mu šla prav tempreturo merit, ker mi je bilo to čist neznano. No najprej je imel 37, ampak čez pol ure pa že 36.6. Ma sej sem ga po ene 10 min uspela pomiriti.. samo res, čisto neka nova vrsta joka. Sej pravim, vsak dan novo presenečenje KO že misliš, da ga imaš poštudiranega....ja ja... in your dreams. Spanje čez dan.. pri nas je še vedno isto-najprej se zbudi po 30 min.. in takrat vskočim z joško in mu podaljšam spanec in mi spi pol 2 uri.Če joška ne pali, pol ga nosim.. Ampak mi ful ni hotel več podaljševati spanca.. prav boril se je z mano, ker je vidil, da je dan in da bi se on igral. A v resnici je itak bil zaspan. No pa sem mu naredila totalno temnico ( zaroletala, plus še temno rjuho sem dala čez okno). Tako, da je res temno. Evo ga in tako mi spi. Vem, da se ful čudno sliši...samo pri nas zaenkrat deluje.(same rolete niso delovale, ker je vseeno prišlo malo svetlobe notri.. toliko da je on videl miljon zanjga zanimiv stvari in ni hotel spati). Panike, da bi zamešali dan in noč že dolgo ni.. ker itak ne spi več kot 2.5 ure. No mislim, da bo dovolj.... Aja, Arwen vse najboljše!!
|