JozicaH
|
Arwen, vse lepo ipa ne samo danes :) Tudi jaz ti želim dolge mirne noči in igrive dni. Naša je danes prvič pojedla par žličk riževe kašice Sem najprej opazila, da je požirala slino, ko je pasla kravice (prej ji je vse teklo ven), pa sem si rekla, dejmo probat! In je pojdela, na veliko odpirala potem usta in me gledala z velikimi očmi. Potem sem ji dala v roko še žličko in jo je nesla v usta :) Kot bi že sama jedla! Imam par fenomenalnih slikic, ko se spravim, jih dam v album. ...ampak to še ne pomeni, da bomo uvajale. Tole kašico boma mlatle kak teden če ne celo dva. Če ji bo ok, ji bom dala tudi zvečer malo med mleko. Rok pa, zanimivo, naša ne tlači s usta. Izziv dneva: "kako prepričati ježka, ki visi z loka nad ležanikom, da bi ostal bližje, da ga lahko grizljam" ...torej, pisan ježek je na vrvici, ki jo nategneš in potem se tresaje vrne nazaj. In naša se je celo uro matrala s tem ježkom, pa malo v usta, pa je zdrdral nazaj in spet in spet. Tako, da je začela stokati in skoraj jokati od nejevolje :) Gubo pod brado ji umijem, ko pase kravice, čez dan večkrat z mokro oz. vlažno vato, nujno pa zvečer, pri umivanju. Če ne, se ji takej vname. Tako kot ko je bila stara par tednov. OD takrat sem ful pozorna, pa tudi, tako kot piše Arwen, na gube za ušeski in v ušesih. Jih čistiva vsak drugi dan in je ful mirna, ko ji žokam noter po uhlju in v luknjici, s palčko, namočeno v kokosovo olje. Tako vse sčistim in še namazano je. Tudi pod bradico dam že omenjeno kokosovo olje. Sem nekaj časa mazala z bepantenom, pa je tako mastno še nekaj časa, da se še več svinjarije prime (prah, lasi, smetke...) Laske ji češem že od začetka, kot je patronažna rekla, proti temencam. Vsak dan naprej, nazaj, na koncu pa še s krtačo. In prav uživa, se umiri in drži glavo dokaj pri miru. ...upam, da bo tako ostalo, da bom pletla kitke :) Ima pa zdaj malce temenc ali neke čudne "kože" samo še v predelu mečave, ki je rahlo udrto, kamor očitno glavniček ne seže. Sem opazla včeraj. Tako da ji zdaj mažem z oljem in s krtačko tam malo bolj pokrtačim. Pleničke mi imamo sicer pralne racmanke, vendar jih kombiniram z navadnimi (babylove natur), ker sem opazila, da je bolj okretna v enkratnih, se več premika... Čez dan imam tudi jaz 4-9 kg, čez noč ji dam pa 7-12 kg. In ko bomo porabili 4-9 (paket do konca), ji bom dajala samo 7-12 kg, tako da ti jaz priporočam maxi. Resda malo "dol visi" med nogami, ker ne moraš tako visoko zapet, ampak gre več notri (in kakanja in lulanja, nam so midi že premočila. No, saj čez noč tudi maxi tu pa tam premočijo, po 11h urah. Stolček - zaenkrat jo imamo v ležalniku, bomo pa kupili neke vrste trip-trap lesenega (za original Stokkejevega nimamo denarja), ker trajajo... Moj bratec (21 let) še zdaj sedi na njem. Kupili ga bomo potem, ko bo res že sama sedela. - boli ne, ni pa več to to. Veliko manj sem občutljiva tam notri in ...pač, čist drgač je. Me pa bolijo šivi, ko se vreme spreminja. ...in tud men gre zrak not... Spanje zjutraj ... medve kar ostaneva v postelji. Zjutraj ko se zbudi, okrog 7/8h, jo previjem in ostaneva v postelji, se podojiva, pocrkljava, pogovoriva, kako sva spali, poljubčkama, se stisneva in čez kako uro, uro in pol jo zmanjka, včasih zaspim tudi jaz z njo. In potem je ni tja do 10h/11h. Baje da je to čist normalno, da takoj odspijo še eno rundo. Oblekce: Ah, tud naša ma že 68/74. pa tud men ni jasno, kako je tole za 9 m. In še to, smo dobili kengurujčka, za nosit. pa piše do 12 mesecev, se mi je nasmejalo... super!!! Pol pa preberem v navodilih, da je do 9 kg. Naša jih ima že zdaj čez 7... Kg ... sem se fejst zredila med nosečnostjo (28kg), zdaj mam še 9 viška. (ne vem, kolk sem mela po porodu, se raj nisem tehtala, 1,5 meseca po porodu 13 kg manj kot na dan poroda) Gre pa počasi dol. Neki špeha sem tud zamenjala z mišicami (od dvigovanja male in sprehodov), tako da kg niso ravno absolutni pokazatelj, počasi pa že dobivam obliko. Čeprav sem še daleč od željenega...
|