|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  28 29 [30] 31 32   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Aprilčki 2012
9.8.2012 18:15:31   
_ada_
Danes smo pa tečkasti...grr te spremembe vremena,prov takoj vpliva nanjo in seveda tudi name.

Jagode...so alergene ampak zdaj jim se pa ni treba izognit zaradi tega,sej je dosti sadja alergenega.Pol večino sadja ne bi smele jest.Pač pol ko uvajaš tudi opazuješ zaradi reakcije in jih ne daješ med prvim sadjem.

Tale blazina je res dobra,jo imam pri mami pa mi ni na pamet padlo da bi ji jo prinesla,tako da to ji moram prinest,ker igralna podloga je majhna,pa še lumpa je ugotovila da je lažje igrače privlečt z vlečenjem odejice,kot da bi jih dosegla.user posted image
Naša je tud bolj spretna z levo,sej tud preprime iz ene v drugo roko,ampak ko ji ponujaš igračo takoj vzema z levo.
Moja dvigne glavico in jo drži v ravni legi s hrbtom ni nič nazaj usločena.
Sedeči pol bočni boložaj...držiš na svojem boku dojenčka obrnjenega proti sebi in držiš s tisto roko na katerem boku je ane.Tako da v bistvu sedi na boku.
TV...sem misnla da sam moja je tok navdušena nad gledanjem,sam sem brala da ni lih fajn zaradi oči,ker kao bežijo slike in potem ne znajo z učki pravilno gledat.Ampak to sem itak brala tudi za te vrtiljake nad pojstlco,naj jih ne bi imeli zaradi oči,da ne pride do škiljenja.user posted image Zdaj pa vedi več kaj je prav kaj ne.
Drugače pa ja tv pride prav,ko je treba na WCuser posted image ,skuhat kavo al pa pojest kej da se ne zrušiš od lakote.

Naša je začela ful jokat ko jo drži kdo drug,zadnjič jo je tast prijel in je pogledala mojga,pa potem mene in vidla da je ne drživa midva je začela histerično jokat.

Branje..sem ji zadnjič poskusla brat,ma je ni zanimal,ker je nisem gledala v oči.Zelo rada posluša ko jo gledam v oči in pojem.

(odgovor članu JozicaH)
Neposredna povezava do sporočila: 726
9.8.2012 19:01:29   
Arwen_84
Ma naša je danes tudi bolj tečkasta se mi zdi...samo nekaj napol zaspana, pa brez volje za drugo...tudi ponoči je slabše spala kot zadnje noči, ko smo se lepo zbudili 2x, pojedla in zaspala nazaj in brez problemov bila prestavljena v svojo pojstlico...

Sej blazino sem jaz privlekla od doma...je rekla mama, da jo je brat zastonj dobil od sociale, ker mu pripada zaradi njegovih ''''posebnih potreb''''...sicer bi jo pa tudi kupla, ker mi je res super. Drugače pa poleg prevaljanja na bok, trebuh in nazaj, pasenja kravic, itd... telovadimo tko, da ji noge razgibam, gležnje, boke....pol pa še rokice gor dol, skupaj, narazen, blabla. Potem se igrave ''''moje telo'''' tako, da grem od glave do pet in ji govorim njene telesne dele, zraven pa jo tja primem...seveda je najbolj smešen popek in na koncu (''''Kaj se skriva spodaj?....rita, rita in jo pecknem)user posted image Če ne drugo mi gre čas z njo, njej pa je fajn da se z njo pog in gledam v učke, tko kot je _ada_ napisala. Berem ji tako, da obe leživa na blazini in nad njo držim knjigico...preberem vsako tretjo poved oz. si sama izmišljujem zgodbo glede na slikice....največ imava čez Mačka Murija, ker ima vmes pesmice in jih jaz še iz otroštva vem na pamet, tko da ji pol še pojem vmes, pa še na pcju imam tko da kdaj kar poslušamo pol...sem pa kupla tudi tiste knjige ''''moje prve besede'''', ki so enostavne slikice predmetov, živali...in ji pač s prstom pokažem in povem kaj je...sicer ne sledi še ničemur, ji je pa zabavno ko ji oponašam živali...pa da malo spremenim svoj besednjak...še sama sem, tko da sem več al manj tiho oz. pač kar z njo govorim...user posted image

kengurujček: mi smo našo že parkrat nesli v položaju naprej...ki ji več ne podpira glavice...se mi zdi dobra vadba tudi za njo, da se nauči malo bolj ''''balansirat'''', čeprav jo zdej že lepo drži...sicer pa se naslanja ful naprej in cmuli tisto oporo pred njouser posted image , tko da je pol vse mokro. Parkrat je tusi zaspala ampak smo jo pol takoj ven dali, ker se mi zdi še vedno cela poključena, ko ji glava na stran pade med spanjem. Sem pa opazla, da s eji začnejo nogice temnit - kot da bi imela slab pretok krvi, pa mi ni jasno zakaj, ker ni nikjer nič zatisnjena.user posted image Sicer pa je več kot 15-30min tako ali drugače nimamo še not.

stolčki za hranjenje: me zanima, če že maste oz. kaj gledate? Te, ki že uvajate GH jih imate verjetno kar še v gugalniku oz. naročju ne? Zdej je še prehitro..ampak, ko bo samostojno sedela pa bo menda prišel prav takšen stolček zraven mize...malo že raziskujem kaj pride res prav in kaj ne...tržišče je tko polno ene šare.

< Sporočilo je popravil Arwen_84 -- 9.8.2012 19:03:18 >

¦A moment in my tummy...a lifetime in my heart...¦

(odgovor članu _ada_)
Neposredna povezava do sporočila: 727
9.8.2012 19:30:13   
Domingo
Stol za hranjenje:
Midva sva kupila že kakšna dva meseca nazaj tale stolček: http://b2c.baby-center.si/article.asp?ArticleID=182471
So imeli dnevno akcijo, popust na 60 €. Mi je pa fajn, ker nima še tiste mizice spredaj, ampak je otrok tako čisto pri mizi in je s starši.

Uvajanje GH:Kdaj boste tiste, ki dojite pričele uvajati GH?Pa tiste ki že uvajate, koliko časa uvajate npr. eno zelenjavo. Ker sem slišala več variant,eni pravijo tri dni, drugi pet dni, predno ponudiš drugo.

(odgovor članu Arwen_84)
Neposredna povezava do sporočila: 728
9.8.2012 19:40:25   
Arwen_84
Jaz polno dojim in bom začela nekje pri 4,5m z mlečno kašico...itak se na začetku ne najejo od tega...pa me zanima ali je boljše to dat recimo za malco (če imamo dojenje recimo ob 15h in ob 18h...da je tale kašica recimo ob 16.30h?) al kako se to začne? Najprej menda vmes med obroki, potem začneš šele z zelenjavo menjavat cel obrok?-najprej seveda itak še dojiš, ker se s tisto žlička korenčka itak nič ne naje....pa me zanima, če daš pred ali po dojenju v takem primeru? Se mi zdi, da ful lačne neboš prepričal tole jest, site pa tudi vprašanje, če jo bo tolko zanimalo...?

(odgovor članu Domingo)
Neposredna povezava do sporočila: 729
9.8.2012 20:47:17   
Kurumba
Glede uvajanja goste hrane je meni pediatrinja rekla, da šele takrat, ko sedi z nami za mizo in se mu cedijo sline, ko mi jemo, ko spremlja s pogledom hrano in se oblizuje user posted image .

Moj je bil danes tudi precej tečen že kmalu dopoldne, potem je za 1 uro zaspal (ampak s tremi prekinitvami), potem je bil še bolj tečen, sva se dajala 1,5h a bo spal ali ne (ker za igrat ni bil), nato pa je cukrček zaspal za blažene 3 ure (z nekaj prekinitvami, ampak vseeno sem zraven njega počivala). Potem je bil ful dobre volje in je možu natančno "razložil", kaj je počel, ko je prišel iz službe. Potem je bil spet siten in zaspan, pa ni več hotel zaspati. Na sprehodu je tudi malo sitnaril, po kopanju pa je planil v tako histeričen jok, da ga še z joško nisem mogla pomirit?! Sploh ne vem, kaj je bilo in bolj ko sem ga premetavala po rokah, huje je bilo.

Je pa zdaj že nekaj večerov zapored zaspal čisto sam v svoji posteljici. Sem ga nadojila (postal zaspan), ga preložila (se je zbudil), mu dala ninico in dudo, vžgala vrtiljak, dala lupčka, ga pobožala in šla iz sobe. Še enkrat sem ga prišla pogledat, ko je nekaj negodoval, mu je duda padla ven. Še malo vrtiljaka in šla iz sobe in je zaspal malo čez 20h. Včeraj ob 20.30, pa je bilo prepozno, bi ga morala že prej začet rihtat.

Moja napaka je, da potem zvečer analiziram dan in se sekiram za vsak trenutek, ko je jokal in ga nisem znala takoj potolažiti. Sploh tale večerni jok mi ne gre iz glave, ker nimam pojma, kaj mu je bilo. Moram razčistit sama s sabo, da me to ne bo tako iztirilo, sicer me bo pobralo do njegovega 3. leta. Včasih si grenim življenje s očitki, da nisem dobra mama, če mi kdaj joka, namesto da bi uživala v njegovem dojenčkastem obdobju, ki tako hitro mineva. Samo to poletje je tako majhen, samo to poletje leži tako privit k meni, ko se dojiva...

(odgovor članu Arwen_84)
Neposredna povezava do sporočila: 730
9.8.2012 21:33:23   
_ada_

IZVIRNO SPOROČILO: Kurumba

Moja napaka je, da potem zvečer analiziram dan in se sekiram za vsak trenutek, ko je jokal in ga nisem znala takoj potolažiti. Sploh tale večerni jok mi ne gre iz glave, ker nimam pojma, kaj mu je bilo. Moram razčistit sama s sabo, da me to ne bo tako iztirilo, sicer me bo pobralo do njegovega 3. leta. Včasih si grenim življenje s očitki, da nisem dobra mama, če mi kdaj joka, namesto da bi uživala v njegovem dojenčkastem obdobju, ki tako hitro mineva. Samo to poletje je tako majhen, samo to poletje leži tako privit k meni, ko se dojiva...

Ne analiziraj kaj si delala narobe in zakaj joka,raje se sprosti ko zaspi in počivaj.Tako si napolniš baterije.
Moja je tud zdaj pred spanjem histerično jokala,čeprav jaz mislim da je bilo bolj to ker je nisem jaz dajala spat ampak očka po dolgem času,a je bil vztrajen in jima je ratala se umirit,nahranit in potem je lepo zaspala.Vem da ni lih fajn da joka,sem jo vzela za par minut,pomirila,dala njemu pa je spet začela, ampak je moj me kar poslal iz spalnice.A je možno da se tok že navadijo in jim je pol čist čudno če jih kdo drug uspava,bova morala uvest vsaj 1-2×tedensko da jo on uspava.

Stolček za hranjenje...jaz ga imam še od bratca(je fajn met tok majhnga bratca,dost stvari od njega ostalouser posted image in ni treba kupovat),sicer je ta plastičen z mizico,ki se odstrani in se lahko lepo otročka da tudi za mizo.Ful je pa fajn,ker se vse skupaj lahko opere pod tušom,kar bo kar pogosto,se spomnim kaj je bratec delu,sam za banjouser posted image .

Uvajanje GH...jaz delam tako da uvajam tri dni eno živilo,sej do zdaj sva jedli riževo kašico,korenček,jabolko in krompir.Riževo ima zelo rada,korenček in jabolko ji je šlo ful v slast.Sem ji jaz probala dat po uri in pol po hranjenju,probat ni hotla.Tako da sem ji dala tam ene pol ure prej preden bo ratala že kar ornk lačna in ja potem je pa poskusla in začela jest.Seveda je šlo tud ven nekaj, pa blo na rokah ker zraven je ful fajn rokice jestuser posted image .Drugače pa čim manj komplicirat.Aja evo še dva linka,mogoče bojo kateri v pomoč:
http://www.debora.si/slike/PDF_2148.pdf
http://otrocarije.net/meniji/dojencek/Prehana%20dojencka,%20uvajanje%20goste%20hrane.pdf

(odgovor članu Kurumba)
Neposredna povezava do sporočila: 731
9.8.2012 21:46:08   
CAC
Tudi mi imamo takšno terapevtsko blazino Airex, ker jo je Jaša dobil na napotnico, ko sva hodila v razvojno. Sem malo nalagala, da nimava kje telovaditi in sva jo dobila user posted image  Pa sem jo danes dala dol na tla in tamalo user posted image  z igralnim lokom, ki ga ima sicer v stajici, pa ni bila ne vem kako navdušena- v stajici jo obkroža ograjica, tak da ven ne vidi in je vse okrog nje naloženo polno igrač, tu na blazini pa ji je verjetno bilo vse prazno. Sem jo parkrat obračala z hrbta na trebuh, pa ji še ni glih šlo. Se sicer sama obrne z hrbra na desni bok, drugo pa še nič. Ne bom je silila, se bo že sama probala. Jaša je bil prava mala lenoba, sploh ni hotel pasti kravic, pa tudi plazil se ni kaj dosti, on je raje prej shodil. Bomo vidli, kako bo z Nežo.

Naslednji teden ji bom poskusila dati riževo kašico od Milupe in sicer popoldne pred obrokom, ki ga ima, potem pa ji bom ponudila še mleko. Vprašanje koliko bo pojedla. Meni so rekli, naj ji en obrok zamenjam z hrano, predvsem na začetku, ko še ne bo kaj dosti pojedla, pa ji potem dam še mleko. Tako sem delala tudi pri starejšem. Ker sem njega dojila, sem začela z gosto hrano šele pri 6 mesecu. Mene naša user posted image zjutraj tako gleda, ko jem zajtrk, tak da mislim, da bi ona že kar jedla z mano user posted image  
Arwen- mi imamo stolček za že sedaj in sicer od Peg Perega Siesto- sedaj v njem še leži in jo prestavljam tja, kjer sem sama- v kuhinjo, dnevno, še na wc jo včasih vzamem s sabo user posted image . Je rada v njem, raje kot v ležalniku. Kasneje se da zraven še mizica, pa po višini je nastavljiv, tak da je kar praktičen. Mi smo imeli pri Jaši tudi takega samo starejšega in se ni dal tako v ležeči položaj kot ta. Pa ta je eko usnje, tisti pa so bili plastika z peno in je kar švical v njem. Ko je bil star nekaj čez 2 leti pa smo nabavili takega kot ga ima Domingo. Tega ma še sedaj, sam brez vsega, ker lahko gre sam gor in dol.

Kako ve umivate svoje user posted image  pod brado, tam kjer se koža tako skupaj naguba? Jaz sem danes slučajno opazila, da ima rdečo tam spodaj, ker je gledala nekam fejst gor in je bilo opazno. Sicer pa ji, ko jo umivam, itak ne morem tam obrisati, ker me cel čas gleda in mi ne pusti. Zgleda da se je v pregibu nabralo umazanije. Potem sem jo dala kravice past in sem ji komaj takrat lahko obrisala z vlažilmin robčkom. Bom morala tu malo bolj pazit.
Sicer pa jo po kopanju ne mažem z nobeno kremo oz. oljem zaenkrat. Verjetno bom začela proti zimi.

Kurumba-  ne se sekirat za vsak jok user posted image , raje pač vzemi, da tako je. Naša tudi včasih tak joče, da potem še eno uro kolca v spanju, pa se nič ne sekiram. Danes je zaspala v avtu, ko smo šli k tašči, pa sem jo kar pustila. Sem jo vmes šla ven pogledat. Potem pa kar naenkrat pride tast z njo noter, drla se je ko zmaj.. je rekel da je v avtu jokala. Komaj sem jo pomirila. Mogoče tvoj user posted image  pač joče, če je preveč utrujen- tudi nam se to dogaja.   Ne se sekirat, boš vidla, bo boljše. Naša Neža pa joče, če jo kdorkoli drug pestuje razen mene in mojega. Tak da jo iz rok skoraj ne morem dati. Pa ne vem, zakaj. Jo bo že minilo, valda.
Ja, tudi naša zeloooo rada gleda TV, že nekaj časa. Sem kar naenkrat opazla ko jo je moj imel na rokah, da jemirna in da gleda tv. Zdaj včasih zjutraj z Jašo malo pogledata risanke, da se jaz najem zajtrk - sicer baje res ni dobro, ampak vsaj malo miru imam user posted image  

(odgovor članu Kurumba)
Neposredna povezava do sporočila: 732
10.8.2012 8:38:22   
Kurumba
Ja, res se moram nehat sekirat, otroci pač jokajo, dostikrat iz razloga, ki ga ne bom nikoli ugotovila. Sem pa začela razlikovat jok iz sitnobe, ko je utrujen, pa ne bi spal user posted image Takrat se mu samo smejiva, ko je tako tečen, ko se vidi, da je ful zaspan, pa se upira spanju. Včeraj sem ga začela kopat že ob 19.10, zaspal ob 20h, ampak potem se je zbudil ob 00.15, 2.30 in 4.30. Prejšnji dan pa se je sam zbudil že ob 22h, sem ga podojila in potem seje zbudil šele ob 3.30. Vstal je oba dneva ob 6.30 dobre volje, tako da je ležal v svoji posteljici in gledal vrtiljak, nato pa je začel vriskat. Razmišljam, da bi ga začela dojit ob 22h, preden grem sama spat, ampak mi ga je kar hudo budit, ko prvo rundo tako lepo in trdno spi. Je pa nehal jamrat v spanju. Ko se zbudi, se začne premetavat in takrat ga vzamem, še preden začne jokat.

Naš ima tudi malo rdeče pod bradico, malo od vročine, malo od sline in mleka, celo malo muck od bodija ima včasih. Jaz mu v banjici probam čim bolj s prstom zraven prit, nato ga z oljčkom, ker ima gubico čisto suho, sicer pa mu večkrat na dan s fiziološko in do suhega s pleničko, nato pa z B panthenom. Tudi ne pusti najbolj, ampak kar zrinem prst zraven, da se mu kaj ne vname.

Sicer je pa čez dan začel bolj spat (očitno so ga prej res krči budili), samo vedno zaspi samo na joški v najini postelji. To ni glih fajn način uspavanja, ampak včasih je boljše da zaspi, na kakršenkoli način že, kot pa da sploh ne zaspi.

(odgovor članu CAC)
Neposredna povezava do sporočila: 733
10.8.2012 9:07:35   
_ada_
Res so smešni ko začnejo jokat zaradi sitnobe,moja pol komaj zaspi,danes zjutraj je bila po zajtrku tečna,nervozna,zaspana, a zaspat pa ne.Komaj je zaspala men na trebuhu.

Umivanje pod bradico...jaz jo umijem pri kopanju in pa zjutraj obvezno,pa tudi čez dan kdaj.To pa naredim kar tako ko jo imam nagico jo primem v roko,da je njen trebušček na moji roki,ker tako vzdigne glavico in je najlažje prit zraven.Greva v kopalnico in ji umijem obraz,vrat,rokice.Tako mi je najlažje,ker z robčki nič nisem mogla dati stran.Pa mažem zjutraj in zvečer z Bepantenom.

(odgovor članu Kurumba)
Neposredna povezava do sporočila: 734
10.8.2012 9:44:54   
ursap
jaz naši pod bradico umijem zvečer ko jo kopam. najlažje mi je ko jo namilim, ko lažje podrgnem pod bradico. sicer se upira in tišči glavico k bradi. potem jo obrišem z brisačo in ji namažem z oljčkom al pa kr z hladilnim mazilom. 

(odgovor članu _ada_)
Neposredna povezava do sporočila: 735
10.8.2012 10:30:29   
Arwen_84
Pozdravčke,

danes pa vam vsem pošiljam en kos virtualne user posted image , ker imam rduser posted image !

jaz ji pod brado umijem tako, ko je v banji da ji pridem od zadaj, ko ji glavo spiram in pol ful stegne glavo da bi me vidla in ji komot pol vrat očistim....sicer jo pa vsak dan po kopanju namažem z oljem - kombiniram babylove od dmja in weldo in še nikoli ni imela nikjer nobenga izpuščaja ali vnete gube...edino čisto na začetku se ji je delalo rdeče za ušeskom in noter v uhu na tistem pregibu...zdej ji vsak dan tudi spucam vse gubice v ušesu (ponavadi tam ful lahko voda zaostaja) in seveda tudi noter. Malo sem jo začela tudi s krtačko po laseh zato, da se navadi občutka ''česanja''.

Zdej pa gremo malo okoli, na kosilo in tko...gre moj čez vikend na službeno pot in bove same, me je kar malo strah...čeprav bomo čez dan skozi imele družbo...ponoči pa upam bo tako kot zadnje dni brez nekih komplikacij.

Uživajte danuser posted image

(odgovor članu ursap)
Neposredna povezava do sporočila: 736
10.8.2012 10:57:22   
Arabella1
pozdravljene pupe

arwen vse najboljše!!!! vsega, kar si sama najbolj želiš, predvsem pa čimveč veselja z user posted image in prespanih noči.

sem mislila, da samo moj čuti luno....očitno jih večina čuti luno... tudi naš je bil siten kot muha včeraj, nič mu ni bilo prav user posted image popoldne je spal 1 uro s 3-4 prekinitvami user posted image nikjer ne bi bil, samo pri meni v naročju, pa tišči se me kot klop. Jaz sem mu pikice pod vratom namazala z bepantenom, izginile v enem dnevu user posted image ga pa žgečka..... začne kar glavo dol tiščat pa ramena gor, ko ga hočem pod podbradkom umit user posted image

ta siesta stolček je že meni ena kolegica zelo pohvalila, da je fajn nadgradnja ležalnika, ker je večji pa da je uporabno za hranjenje.

eno vprašanje glede plenic... mislim velikosti, mi imamo v uporabi zdaj od 4-9 kg, naslednja dimenzija je od 7-12 kg, jutri greva v nabavo, ker imamo samo še en paket... user posted image je imel pri 3.mesecih 7,3 kg a bi vi vzele večjo dimenzijo? te sedaj, sej ne da so premajhne, samo včasih pride kaj lulanja čez... user posted image

kurumba ja dojenčki jokajo, tako, da ne razglabljaj kaj si naredila narobe čez cel dan, ker tudi dva dneva si nista enka, škoda cajta user posted image

(odgovor članu Arwen_84)
Neposredna povezava do sporočila: 737
10.8.2012 12:23:14   
Aprilcek2012
Ufff ste se razpisale, sem komaj uspela vse prebrati user posted image

blazina: moj user posted image ima iz hervisa blazino za jogo, ki je stala 30€ pa je kar ok. Zdaj sem ga kar nekaj časa dajala samo v igralni center, potem sem pa opazila, da tam nič ne napreduje, pač leži in brca tiste igrače, tako da sem ga začela spet dajati na blazino... zadnjič sem ga dala v ležalnik, kjer ima obešene igrače na loku, ko sva z lubijem jedla kosilo, pa se je nekaj časa igral, potem pa ratal siten in ko sem umaknila igrače, je bil spet zadovoljen. Tako da je očitno res to, da če jih ne morejo dat v usta in delat z njimi kakor hočejo, jim gre to na živce...

obračanje: moj se še nič ne obrača sam, sploh ne pomisli na to...tudi, ko ga potegnem za nogico, da bi mu malo pomagala, da tisto roko ful nazaj in ga je pol ful težko obrnit?? Sicer ga v košari vedno dam na bok (ker poliva) in se je probal že skotalit na trebuh, ampak itak ni prostora, ker je že prevelik user posted image

uvajanje GH: jaz mu dam zdaj vsak dan malo riževe kašice, mu gre že malo boljše, ampak še vedno poje recimo kakšne 2 ali pa 3 žličke, ne več...danes sem mu prvič dala tudi bučko, sem jo skuhala, zmiksala in dodala malo riževe kašice, da se je malo zgostilo... sej pomoje pri zelenjavi ni treba biti preveč previden, ker nisem še slišala za nikogar, ki bi bil alergičen nanjo user posted image dam pa to približno 15-20 min preden naj bi se dojila... tudi moj tlači rokice v usta in je potem vse umazano user posted image

mazanje in umivanje: mi se umivamo vsak dan, mažemo pa zeloooo redko. Namažem ga samo po gubici na vratu z bepanthenom, je pa to najlažje, če pridem iz zadaj, ker takrat steguje glavo "gor", da bi me videl...

kopanje: smo kupili tole banjico in sem zadovoljna, ker je mehka http://www.mamirabi.si/index.php?route=product/product&path=25&product_id=54
ta mi tudi zanimiva izgleda: http://www.mamirabi.si/index.php?route=product/product&path=25&product_id=58

stolček: meni je fino, ker ima aljaž 4 mesece starejšo sestrično, tako da oni nekaj nabavijo, že nekaj časa sprobavajo, potem pa midva izveva, če je tista stvar res ok in uporabna in jo nabaviva user posted image

FB in user posted image : je kakšna za to, da se poiščemo na fbju oziroma ustanovimo skupino ali pa da se dobimo na kakšni kavici in sprehodu?

telo po porodu: jaz imam 5 kg manj kot pred porodom, jesti moram pa reeees ornk (zajtrk, malico, dvakrat dvojno porcijo kosila, spet malico in še večerjo, pa spit okoli 3-4 litre tekočine na dan) da dohajam mojega malčka z mlekom... Imam pa tudi jaz tak smotan mehek trebuh - sploh mi ni všeč. Zdej grem občasno rolat, ko user posted image zaspi. Bom pa probala začet laufat user posted image Sem mislila, da bi hodila na kakšno aerobiko, ampak pomoje jo nikjer ni tako pozno pa tja se moraš spravit pa plačat je treba...laufanje je pa zastonj hehe

user posted image : A vas kaj boli, ko user posted image ? Mene vsakič user posted image

spanje: meni je tako hecno, da zjutraj, ko se zbudi, čez kakšne pou urce ali pa eno urco spet rabi spanje...zakaj enostavno ne podaljša? Tako se pa jaz že čisto zbudim in ne morem potem nazaj zaspat user posted image Zdej greva ob 13ih spat, pa probam, da potegne do 15ih...greva pa kar v spalnico, ga priklopim in tudi jaz zaspim... je pa problem, da potem od 15ih do 19ih komi zdrži, vmes pa nikakor noče zaspat. Včeraj mi je uspelo, da je zaspal ob 18ih za 15min na joški in je bil potem malo boljše volje user posted image

dvigovanje in odlaganje: jaz sem se odločila, da bom delala tako, kot so nam pokazali v Pedosani. Tako kot mi je pokazala pediatrinja mi sploh ne gre, je prav štorasto...

Kurumba in ovnica7: tudi jaz sem brez mami, ampak že 9 let. Preboliš nikoli ne, jaz se še vedno vsak dan spomnim nanjo in jo pogrešam še posebej zdaj, ko sem tudi jaz mamica. Se pa pač navadiš... Imam pa tudi jaz zlato taščo, ampak vseeno tašča ni mami...

Arwen: vse naj naj!

(odgovor članu Arwen_84)
Neposredna povezava do sporočila: 738
10.8.2012 12:44:23   
Aprilcek2012
Uf tolk sem napisala, pa še vedno nisem vsega pokomentirala user posted image

Jagode: jaz sem jih jedla že kakšne 2 tedna po porodu. So pa res opozarjali, da ne smeš, ko dojiš...ampak meni se zdi vseeno boljše, da že čim "proba" preko mleka, ker če bi bila že po tem reakcija, potem zelo dolgo nebi probala dati direkt jagod...ali pa tistega, na kar bi bil občutljiv.

Oblekce: katero velikost nosijo kaj vaši? Moj 68 in 74...kako je to za 9 mesecev? So obleke narejene za pigmejce? user posted image

Obnašanje: Zdej se je že 2x zgodilo, da se je začel histerično jokati, ko ga je kdo ogovoril...2x sem pa uspešno preprečila...zadnjič ga je ena starejša gospa v dvigalu ogovorila in je vklopil sireno...pa razmišljam, da je to mogoče zato, ker se sklonijo nad njega... Bomo videli kaj bo iz tega...aja pa zdej že zna izsiljevat in vsakič, ko zapustim dnevno sobo, začne jokat user posted image Prav gleda za mano in ko me ne vidi več, začne user posted image

Plenice: mi imamo od dma...ampak ta nove. Stare so mi bile bolj všeč. Pri ta starih mu je bila trojka prav, ki je mislim, da od 4-9kg, nove ima pa že štirko, ki je od 7 do ne vem kolk kg... In mi niso preveč všeč. Arabella kupi večjo št, pa probaj eno, če mu bodo še prevelike, bojo pa za kasneje user posted image

(odgovor članu Aprilcek2012)
Neposredna povezava do sporočila: 739
10.8.2012 12:52:54   
CAC
Arwen vse najboljše user posted image  in polno uživanja z user posted image .

(odgovor članu Aprilcek2012)
Neposredna povezava do sporočila: 740
10.8.2012 13:06:01   
Kurumba
Arwen tudi z moje strani vse najboljše!

user posted image : ja, tudi mene vsakič ful boli na začetku, mislim da tista brazgotina od šivov in pa en košček divjega mesa mi je še ostal. Pa (upam, da nisem preveč neokusna user posted image ) zdi se mi, da so me zašili malo čudno, na eni strani imam malo potegnjeno vstran in se mi ful nabira noter zrak če grem na kolena in dvignem rit, ko gre ven, se pa tako sliši, kot da prdim, ful bedno.

user posted image : ja, z veseljem, sem takoj za! Kakšen Tivoli? jaz grem vsak dan, danes sem šla skoraj do Rožnika, ker ni bilo tako vroče.

(odgovor članu CAC)
Neposredna povezava do sporočila: 741
10.8.2012 13:08:29   
Kurumba
Aha še kilogrami: jaz sem na svoji predporodni teži, sem bila bolna in nisem toliko jedla, pa je šlo dol. Pa dojenje seveda.

Številka oblekic: nekaj ga še tlačim v 62, ampak ne gre več. Tako da 68, kmalu 74. Kako je 68 za 6 mesecev, res! Vsi so mi kupili št. 68 dolge hlače in rokave, ker so računali, da bo takrat že jesen.

Jagode: mene je patronažna čisto prestrašila, tako da sem se jim žal letos odpovedala, čeprav jih imam ful rada.

(odgovor članu Kurumba)
Neposredna povezava do sporočila: 742
10.8.2012 14:05:17   
Hinata
skupina na fb: Jaz sem tudi za, da mogoče na fb vseeno ustanovimo eno skupino (skrito) pa se preko tega lahko najdemo in kaj zmenimo....pa se mogoče tam še katera pridruži, ki se tukaj recimo nikoli ne oglasi. Meni bi kar pasalo, da bi se kdaj podužila s kakšno mamico, ki ima podobno starega dojenčka, da se lahko še v živo kaj pogovorimo, če smo recimo blizu doma. Tudi dojenčke podobne starosti bi bilo zanimivo skupaj dat, pa vidit njihovo reakcijo drug na drugega. user posted image Jaz sicer še nisem raziskovala, akko se tako skupino naredi, mogoče pa bom malo pogledala, hehe.

Alergena hrana: Jaz sem se tudi na začetku ful branila najbolj alergene hrane, potem sem pa enkrat kar vse povprek začela jesti. Zelo sem se izogibala jagod in pomaranč, čeprav bi zdaj vse z veseljem zmazala, pa niso več v sezoni. V bistvu je res najbolje, da najprej testiraš alergen preko mleka, kot da ga prvič dobi v telo, ko že uvajaš. Hehe, očitno se bom mogla kmalu malo jagod najesti, hehe.

(odgovor članu Kurumba)
Neposredna povezava do sporočila: 743
10.8.2012 14:08:25   
ursap
Arwen: vse najboljše :)
Arabella: pleničke kupi rajši večjo številko. če bojo prevelike, lahko še vedno kupiš en paket manjših. tud jest mam od dm ta nove pleničke št. 3. pa morm rečt, da so ble ta stare velik bolš. všeč so mi tud od mullerja. 
oblekice: jaz trenutno oblačim 62, kakšno stvar pa tud že 68. 

(odgovor članu Kurumba)
Neposredna povezava do sporočila: 744
10.8.2012 14:10:42   
JozicaH
Arwen, vse lepo user posted image ipa ne samo danes :) Tudi jaz ti želim dolge mirne noči in igrive dni.

Naša je danes prvič pojedla par žličk riževe kašice user posted image Sem najprej opazila, da je požirala slino, ko je pasla kravice (prej ji je vse teklo ven), pa sem si rekla, dejmo probat! In je pojdela, na veliko odpirala potem usta in me gledala z velikimi očmi. Potem sem ji dala v roko še žličko in jo je nesla v usta :) Kot bi že sama jedla! Imam par fenomenalnih slikic, ko se spravim, jih dam v album. ...ampak to še ne pomeni, da bomo uvajale. Tole kašico boma mlatle kak teden če ne celo dva. Če ji bo ok, ji bom dala tudi zvečer malo med mleko. Rok pa, zanimivo, naša ne tlači s usta.

Izziv dneva: "kako prepričati ježka, ki visi z loka nad ležanikom, da bi ostal bližje, da ga lahko grizljam" ...torej, pisan ježek je na vrvici, ki jo nategneš in potem se tresaje vrne nazaj. In naša se je celo uro matrala s tem ježkom, pa malo v usta, pa je zdrdral nazaj in spet in spet. Tako, da je začela stokati in skoraj jokati od nejevolje :)

Gubo pod brado ji umijem, ko pase kravice, čez dan večkrat z mokro oz. vlažno vato, nujno pa zvečer, pri umivanju. Če ne, se ji takej vname. Tako kot ko je bila stara par tednov. OD takrat sem ful pozorna, pa tudi, tako kot piše Arwen, na gube za ušeski in v ušesih. Jih čistiva vsak drugi dan in je ful mirna, ko ji žokam noter po uhlju in v luknjici, s palčko, namočeno v kokosovo olje. Tako vse sčistim in še namazano je. Tudi pod bradico dam že omenjeno kokosovo olje. Sem nekaj časa mazala z bepantenom, pa je tako mastno še nekaj časa, da se še več svinjarije prime (prah, lasi, smetke...)

Laske ji češem že od začetka, kot je patronažna rekla, proti temencam. Vsak dan naprej, nazaj, na koncu pa še s krtačo. In prav uživa, se umiri in drži glavo dokaj pri miru. ...upam, da bo tako ostalo, da bom pletla kitke :)
Ima pa zdaj malce temenc ali neke čudne "kože" samo še v predelu mečave, ki je rahlo udrto, kamor očitno glavniček ne seže. Sem opazla včeraj. Tako da ji zdaj mažem z oljem in s krtačko tam malo bolj pokrtačim.

Pleničke mi imamo sicer pralne racmanke, vendar jih kombiniram z navadnimi (babylove natur), ker sem opazila, da je bolj okretna v enkratnih, se več premika... Čez dan imam tudi jaz 4-9 kg, čez noč ji dam pa 7-12 kg. In ko bomo porabili 4-9 (paket do konca), ji bom dajala samo 7-12 kg, tako da ti jaz priporočam maxi. Resda malo "dol visi" med nogami, ker ne moraš tako visoko zapet, ampak gre več notri (in kakanja in lulanja, nam so midi že premočila. No, saj čez noč tudi maxi tu pa tam premočijo, po 11h urah.

Stolček - zaenkrat jo imamo v ležalniku, bomo pa kupili neke vrste trip-trap lesenega (za original Stokkejevega nimamo denarja), ker trajajo... Moj bratec (21 let) še zdaj sedi na njem. Kupili ga bomo potem, ko bo res že sama sedela.

user posted image - boli ne, ni pa več to to. Veliko manj sem občutljiva tam notri in ...pač, čist drgač je. Me pa bolijo šivi, ko se vreme spreminja. ...in tud men gre zrak not...user posted image

Spanje zjutraj ... medve kar ostaneva v postelji. Zjutraj ko se zbudi, okrog 7/8h, jo previjem in ostaneva v postelji, se podojiva, pocrkljava, pogovoriva, kako sva spali, poljubčkama, se stisneva in čez kako uro, uro in pol jo zmanjka, včasih zaspim tudi jaz z njo. In potem je ni tja do 10h/11h. Baje da je to čist normalno, da takoj odspijo še eno rundo.

Oblekce: Ah, tud naša ma že 68/74. pa tud men ni jasno, kako je tole za 9 m. In še to, smo dobili kengurujčka, za nosit. pa piše do 12 mesecev, se mi je nasmejalo... super!!! Pol pa preberem v navodilih, da je do 9 kg. Naša jih ima že zdaj čez 7...

Kg ... sem se fejst zredila med nosečnostjo (28kg), zdaj mam še 9 viška. (ne vem, kolk sem mela po porodu, se raj nisem tehtala, 1,5 meseca po porodu 13 kg manj kot na dan poroda) Gre pa počasi dol. Neki špeha sem tud zamenjala z mišicami (od dvigovanja male in sprehodov), tako da kg niso ravno absolutni pokazatelj, počasi pa že dobivam obliko. Čeprav sem še daleč od željenega...

(odgovor članu Kurumba)
Neposredna povezava do sporočila: 745
10.8.2012 14:28:14   
Hinata
Aprilček2012, imaš zs glede fb skupine

(odgovor članu JozicaH)
Neposredna povezava do sporočila: 746
10.8.2012 14:46:30   
_ada_
Arwen...vse najboljše in vsega lepega z user posted image .

FB skupina...lahko ja.

spanje...ja moja tud to dela in namest da podaljša pa še jaz bi odspala zraven,ne ona se zbudi in pol ko se men več ne spi ona zaspi.

oblekce...nosimo 68 in 74,kakšno iz HM še 62 lahko oblečemo.
Kengurujček...ja sej midva ko sva ga kupovala,sva skor vzela tega do 12kg,a je bil zelo majhen,in men ni bil všeč,so pa mel enga do 14kg in sem pol valjda tega vzela,sam zdej itak naj ne bi tok več pridobival na teži.

(odgovor članu Hinata)
Neposredna povezava do sporočila: 747
10.8.2012 16:00:20   
Hinata
Skupina na fb: Sem naredila skrito skupino na fb, tako da mi lahko na zasebno sporočilo napišete svoje podatke, jaz pa vas dodam v skupino. Ne vem no, zaenkrat sem se odločila kar za skrito, še vedno lahko potem spremenimo na zaprto, da jo lahko druge poiščejo preko fb, če želijo. Da se bomo lahko kdaj pomenile tudi v realnem svetu :)

(odgovor članu _ada_)
Neposredna povezava do sporočila: 748
10.8.2012 16:12:01   
ursap
IZVIRNO SPOROČILO: Hinata

Skupina na fb: Sem naredila skrito skupino na fb, tako da mi lahko na zasebno sporočilo napišete svoje podatke, jaz pa vas dodam v skupino. Ne vem no, zaenkrat sem se odločila kar za skrito, še vedno lahko potem spremenimo na zaprto, da jo lahko druge poiščejo preko fb, če želijo. Da se bomo lahko kdaj pomenile tudi v realnem svetu :)

sm ti poslala zs glede skupine :)

(odgovor članu Hinata)
Neposredna povezava do sporočila: 749
10.8.2012 16:22:39   
anglistka
Arwen, vse najboljše tudi od naju dveh!

Pri nas pa ful pakiramo za morje, juhuhuhu! Upam, da bo fajn in da na Katarino sprememba okolja ne bo negativno vplivala.

user posted image : ja, tudi boli ja. Imava pa zdaj vedno pri roki lubrikant. Pa vsakič je boljše. Bolj imam probleme s samozavestjo, ker imam še vedno veliko kg odveč in tudi prsi so daleč od tega kakršne so bile user posted image . Predvsem jim nagaja gravitacija user posted image . Pa meni ful dosti pomeni, da sem zrihtana, zdaj pa s temi modrci za dojenje strašim, ki so vse prej kot seksi.

Obleke: Moji mali 62 popolnoma ustreza, ji pa oblačim tudi 68, so ji pač majčkeno veliki.

Lasje: Ji od začetka češemo in ji prav paše. Temenc zaenkrat še ni bilo.

Stolček: Sem zadnjič na bolhi enega našla (Peg Peregotovega),a sem verjetno zamudila, ker se mi niso javili. Bo že, se še ne mudi.

Mazanje: Z mandljevim oljem skoraj vsakič po kopanju, še posebno v gubicah. Ta pod vratom je res najbolj kritična. Če je fejst rdeče namažem z bepanthenom ali kremo za ritko.

Gosta hrana: Ne kaže interesa, zato se nam ne mudi. Ji dam včasih košček sadja npr. lubenice za lizat in malo poliže pa je konec zanimanja.

Je pa spet malo več joka v tri dni, verjetno zaradi utrujenosti, ker je v budnem stanju ful aktivna, se zato hitro utrudi, pol pa noče zaspat user posted image

Sem pa včeraj želela eno aerobiko preko wii-ja odtelovadit, je moj rekel, da jo bo pazil in se začne ful jokat. Sem mislila, da nič ne bo, potem pa jo vzamem v roke in z njo tancam po dnevni sobi. In sva polurno telovadbo takole skupaj opravile user posted image . Bo še treba tole prakticirat, da bodo kile šle dol.

LP

(odgovor članu _ada_)
Neposredna povezava do sporočila: 750
Stran:   <<   < Prejšnja stran  28 29 [30] 31 32   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  28 29 [30] 31 32   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...
Dojenček ponoči ne spi
Je nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?