JozicaH
|
Kurumba, še z moje strani, to so čist normalne reakcije vsake mame... Jaz imam to "srečo", da je moj skoz doma (išče službo) in me skulira in jo prevzame on in lahko grem malo po svoje ko mi zapaše. Sem pa že tudi jaz neutolažljivo jokala, ker nisem vedla, kaj bi z njo... in ja, kot ste že ugotovile tudi ve, problem ni v naših , ampak v nas samih. Arwen, super napisano... da se pomeniš z detetom... da ji je že od malega jasno, da ni mami vedno super duper nasmejana, da so kdaj tudi solze in slaba volja. Tako bo verjetno tudi njej bolj normalno, če bo kdaj sama tečkasta (seveda pol, ko bo starejša in se bo tega zavedala in razmišljala o tem). In ja, običajno sem jokava in na koncu, ko sem neprespana in utrujena. In tudi jaz ti priporočam kake vitamine. jaz še od nosečnosti oz. še prej jemljem mojo dnevno dozo "tabletk" Mami od Fidivit, šumečko kalcija, omega kapsulo in alge. Pa pojem veliko sadja in zelenjave. In še nekaj, kurumba, sonce in svež zrak včasih naredita čudež in pol. Seveda, če ni zunaj 36 stopinj in jokajoče dete v vozičku. Naše sploh ne znam več nosit leže, kot dojenčka, mislim, da je tudi ne morem več. Je prevelika za moje majhne roke. Jo mam pokonci že kar nekaj časa. Moj še vztraja, a se mu mala upira. Je ne upa nosit pokonci, ker jo je še potrebno mal podpirat oz. za vsak slučaj držat zadaj za vratom roko. Na rokah pa je itak nimava veliko. je ali na tleh ali v stolčku ali na postelji. Samo da se ona lahko prosto premika. ursap - tudi naša joka samo, ko se greva hranit na flašo. Je lačna, bi jedla, ampak ne flašo in ne tako in ne drugače. In traja včasih tudi 10 min, da se ona pa le odloči, da bo pila iz flaše. In to je 10 min užaljenega, jeznega, žalostega joka na polno, jaz pa jo vmes lovim s flašo, čakam, da se bo obrnila, dražim s prstom, da odpre usteca... Če bi samo njo čakala, da kaj naredi, bi verjetno ostala lačna. mazanje - jaz sem nehala v vodo vlivat olje, čeprav je patronažna rekla, da je to super, ker je banjica pol cela mastna in spolzka. Če se kopamo z milom, jo namažem z mlekom od Welede (po mnenju patronažne bolje, kot če bi z oljem mazali, olje zamaši pore in je "pretežko", mleko pa samo rahlo navlaži, če pa je olje v vodi, ga koža posrka, kolikor potrebuje in je to to, ni viška). Rito in ostale delikatne predele (pod pazduho, pod brado oz. na vratu tisto gubo, za ušesi) pa s kokosovim oljem, ekstra deviškim, ker naj bi deloval antiseptično. V začetku sem ji rito mazala s hladilnim in je imela vse rdeče, zdaj nima nikoli. Edino včasih ji zadaj, na riti v tisti gubi med ritnicama koža napoka, takrat jo namažem s kremo za ritke od Welede, ki ima malo cinka notri, da se zaceli in "posuši". Pa tud temence sem spravla dol s kokosovim. In zvečer ji kdaj zmasiram nogice in rokice. ...me je pa danes totalno domotožje zagrablo oz. mamotožje. Že lep čas nisem bila doma, niti mami tukaj, in sem jih povabila v soboto na kosilo, pa je rekla, da nemorejo prit. Kar iz jasnega sem začela jokati... neutolažljivo. In potem smo se dogovorili, da greva z malo naslednji teden za par dni domov. Tudi meni bo sedlo malo spremembe. Pa da se naužijem moje mame. ...kurumba, si sploh ne predstavljam, kako hudo mora biti... objem... Naju je moje materinstvo še bolj zbližalo. Ovčke, igračke, take in onake, za spanje, za igranje, za učenje... povsod jih imajo, same super duper oh in sploh. pa vem, da jih bo še tako imela preveč, pa še vedno, ko grem v trgovino, privlečem nekaj za njo domov. Nekaj malega, a vseeno... Ne morem, da ne bi.
|