|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  27 28 [29] 30 31   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Aprilčki 2012
7.8.2012 15:28:04   
JozicaH
Kurumba, še z moje strani, to so čist normalne reakcije vsake mame... Jaz imam to "srečo", da je moj skoz doma (išče službo) in me skulira in jo prevzame on in lahko grem malo po svoje ko mi zapaše. Sem pa že tudi jaz neutolažljivo jokala, ker nisem vedla, kaj bi z njo... in ja, kot ste že ugotovile tudi ve, problem ni v naših user posted image , ampak v nas samih. Arwen, super napisano... da se pomeniš z detetom... da ji je že od malega jasno, da ni mami vedno super duper nasmejana, da so kdaj tudi solze in slaba volja. Tako bo verjetno tudi njej bolj normalno, če bo kdaj sama tečkasta (seveda pol, ko bo starejša in se bo tega zavedala in razmišljala o tem). In ja, običajno sem jokava in na koncu, ko sem neprespana in utrujena. In tudi jaz ti priporočam kake vitamine. jaz še od nosečnosti oz. še prej jemljem mojo dnevno dozo "tabletk" Mami od Fidivit, šumečko kalcija, omega kapsulo in alge. Pa pojem veliko sadja in zelenjave. In še nekaj, kurumba, sonce in svež zrak včasih naredita čudež in pol. Seveda, če ni zunaj 36 stopinj in jokajoče dete v vozičku.

Naše sploh ne znam več nosit leže, kot dojenčka, mislim, da je tudi ne morem več. Je prevelika za moje majhne roke. Jo mam pokonci že kar nekaj časa. Moj še vztraja, a se mu mala upira. Je ne upa nosit pokonci, ker jo je še potrebno mal podpirat oz. za vsak slučaj držat zadaj za vratom roko. Na rokah pa je itak nimava veliko. je ali na tleh ali v stolčku ali na postelji. Samo da se ona lahko prosto premika.

ursap - tudi naša joka samo, ko se greva hranit na flašo. Je lačna, bi jedla, ampak ne flašo in ne tako in ne drugače. In traja včasih tudi 10 min, da se ona pa le odloči, da bo pila iz flaše. In to je 10 min užaljenega, jeznega, žalostega joka na polno, jaz pa jo vmes lovim s flašo, čakam, da se bo obrnila, dražim s prstom, da odpre usteca... Če bi samo njo čakala, da kaj naredi, bi verjetno ostala lačna.

mazanje - jaz sem nehala v vodo vlivat olje, čeprav je patronažna rekla, da je to super, ker je banjica pol cela mastna in spolzka. Če se kopamo z milom, jo namažem z mlekom od Welede (po mnenju patronažne bolje, kot če bi z oljem mazali, olje zamaši pore in je "pretežko", mleko pa samo rahlo navlaži, če pa je olje v vodi, ga koža posrka, kolikor potrebuje in je to to, ni viška). Rito in ostale delikatne predele (pod pazduho, pod brado oz. na vratu tisto gubo, za ušesi) pa s kokosovim oljem, ekstra deviškim, ker naj bi deloval antiseptično. V začetku sem ji rito mazala s hladilnim in je imela vse rdeče, zdaj nima nikoli. Edino včasih ji zadaj, na riti v tisti gubi med ritnicama koža napoka, takrat jo namažem s kremo za ritke od Welede, ki ima malo cinka notri, da se zaceli in "posuši". Pa tud temence sem spravla dol s kokosovim. In zvečer ji kdaj zmasiram nogice in rokice.

...me je pa danes totalno domotožje zagrablo oz. mamotožje. Že lep čas nisem bila doma, niti mami tukaj, in sem jih povabila v soboto na kosilo, pa je rekla, da nemorejo prit. Kar iz jasnega sem začela jokati... neutolažljivo. In potem smo se dogovorili, da greva z malo naslednji teden za par dni domov. Tudi meni bo sedlo malo spremembe. Pa da se naužijem moje mame. ...kurumba, si sploh ne predstavljam, kako hudo mora biti... objem... Naju je moje materinstvo še bolj zbližalo.

Ovčke, igračke, take in onake, za spanje, za igranje, za učenje... povsod jih imajo, same super duper oh in sploh. pa vem, da jih bo še tako imela preveč, pa še vedno, ko grem v trgovino, privlečem nekaj za njo domov. Nekaj malega, a vseeno... Ne morem, da ne bi.

(odgovor članu Arabella1)
Neposredna povezava do sporočila: 701
7.8.2012 15:42:39   
Arwen_84
...nekaj pc zaštekaluser posted image

< Sporočilo je popravil Arwen_84 -- 7.8.2012 15:51:37 >

¦A moment in my tummy...a lifetime in my heart...¦

(odgovor članu cacao)
Neposredna povezava do sporočila: 702
7.8.2012 15:44:54   
Arwen_84

IZVIRNO SPOROČILO: cacao

Arwen, kaj ste naredili da se ti zbuja samo dvakrat na noč? Pri nas je vedno huje, mislim, mali se zbudi za vsak moj gib. Danes sem se hotla samo obrnit na drugo stran, se je že zbudil in evo spet je bila joška na vrsti. O tem, da ga premaknit sploh ne moreva v njegovo posteljico.. mislim, ne vem a ima senzor, al kaj. Čeprav spi kao trdno na najini postelji, se takoj ko ga premakneva začne bunit. Če pa že ni takoj, je pa čez 5 min. Sem res razmišljala, da bom šla danes spat v dnevno.. me zanima koliko se dejansko zbuja zaradi mene in koliko se sam zaradi lakote.

Spremenili smo ''''edino'''' to, da jo prestavim v pojstlicouser posted image tudi drugo rundo, ko se zbudi (se pravi ob 1.00h), sicer najtežji del...ampak potem spi...Pri meni v pojstli se je zbujala na uro, vsak premik, gib in sem mogla dat joško ven...sedaj počakam, da zadrema nazaj in jo moj premakne na trebuh v njeno pojstlico in čudežno odspi nazaj 3h v kosu, ki prej nikoli ni...če prvič prestavljanje ne rata, jo da takoj k meni spet na joško...in nardimo drugič...če ne rata spi pri meni, ampak se zbuja na 1h....tko, da veliko lepše in mirneje spi v svoji pojstlici! Če bi se v svoji posjtlici zbujala na 1h jo seveda ne bi skozi prestavljali, ker pol res nebi nič spala...ampak tam enostavno pol spi, hvala bogu seveda...
Probaj si vzet recimo čez vikend tale izziv in probaj...verjetno ne bo ratalo v prvo, pa naredi 3x...boš vidla koliko pogosteje se bo zbujal...naša se je tudi najprej pogosteje in se je vedno predramila pri prestavljanju, zdaj pa je tega zmeraj manj in vajo ponovimo samo redko...pa ne verjamem, da tolko bolj trdno spi kot prej...samo tam ima res ona bolj mir - jaz pa seveda tudi. Ti nočeš prestavljanja, ker se ti zdi brezveze glede na to, da se ti zbuja na 1h...če bi se ti samo 2x na noč ti to nebi predstvaljalo več problem....in da se ti nebo zbujal je pomoje samo ta rešitev, da ne spita skupaj...No, vsaj pri meni je bil očitno TO razlog, ker drugega ni nič drugače pa se mi ne zbuja več. Aja, pa še nekaj ...sploh je več ne pokrivamo...se mi zdi, da čim je mela nekaj čez noge je hotla zbrcat stran...tko, da zdej je pokrita samo čez noge pri meni od 5h naprej...sicer imamo pa v spalnici 28C celo noč, tko da...

< Sporočilo je popravil Arwen_84 -- 7.8.2012 15:50:44 >

(odgovor članu Arwen_84)
Neposredna povezava do sporočila: 703
7.8.2012 16:04:36   
_ada_
mazanje..z oljem je že dolgo nisem namazala,na začetku sem jo,zdaj pa kakšna dva mesca ne več.Gubice ji mažem z Bepantenom in pa ritko tud,ker če ne je ves čas rdeča.Ji moram pa menjat kozmetiko in neki naravnega bi ji vzela pa nevem katero bi.To pa zato ker ima ful občutljivo kožo in je ves čas neki rdeča,pa pikasta.

(odgovor članu Arwen_84)
Neposredna povezava do sporočila: 704
7.8.2012 16:40:11   
cacao
punce,

tole mi je poslala prijateljica in se mi zdi zelo uporabno. Da se ne bomo spraševali, kaj je prav in kaj ni.

http://www.zd-lj.si/zdlj/images/stories/Normalen_razvoj_otroka.pdf

(odgovor članu _ada_)
Neposredna povezava do sporočila: 705
7.8.2012 17:11:07   
Hinata
Uh, kako mi je vse to znano....jokcanje, sitnarjenje user posted image , jaz pa živčna, jezna in jokava....meni se to kar pogosto dogaja, še bolj pa takrat, ko sem sama nenaspana, ona pa ne more zaspat in ji nič ne ustreza....no, takrat se morava obe najprej pomiriti, da lahko funkcionirava naprej. Če imam takrat koga pri roku, jo kar predam in grem raje stran se umirit. Res pa pri tem veliko vlogo igra moja utrujenost....če sem kolikor toliko naspana, jo dosti lažje prenašam, ko je sitna, drugače sem pa ko tempirana bombica user posted image

spanje: Zdaj si je mala že malce izboljaša dnevno/nočni ritem spanja in se večino časa kar dobro loviva. Ima določene ure, ko mora iti spat, ki pa se seveda dnevno tudi malce spreminjajo, odvisno od dnevnih aktivnosti. Jo pa zdaj, namesto da jo k sebi zajest tiščim, raje dam še malo v igralni center, da se zamoti, ko pa tam začne tečnarit, vem da je pripravljena jesti in nato zaspati. Zvečere je zadnje čase kar dobro delovalo kopanje ob sedmih in mi je ob pol osmih spala....zadnje par dni se je tole malo postavilo na glavo in mi enkrat do devetih ni zaspala (me je mogla čisto čisto do konca pojesti, da se je umirila), kar me je čisto napsihiralo. Se mi zdi, da je imela mali poskok v rasti...

Napredek: V zadnjem tednu je neizmerno napredovala, lahko rečem, da je postala en tak fleten dojenček. Vse kar me je prej zelooo skrbelo, je skoraj odpravila...palce ne drži v pesteh, zdaj ima večino časa obe rokici razprti in z obema prijema igračke ter si jih tlači v usta, z njimi se tudi pogovarja in nasploh je v igralnem centru veliko bolj zanimivo kot prejšnje tedne. user posted image Tudi v naročju se že lepše drži in se samo občasno zateguje vstran. Na bok se še ne obrača, a se zadnje čase vztrajno trudi. Izgleda, da ji je res manjkalo tistih nekaj tednov, kar je bila prezgodaj rojena user posted image

gh: Tudi jaz nameravam počakati čim dlje z gosto hrano, čeprav pravijo da lahko že prej, večina tuje literature še vedno priporoča izključno dojenje prvih 6 mesecev. Dojiti pa tudi nameravam čim dlje, odvisno od interesa. Čeprav bi bilo z uvajanjem verjetno zanimivo začeti, pa še sezonske zelenjave je veliko, vem da še ni pripravljena, saj še ne zna dobro sedeti, niti ob opori, pa tudi zanimanja za našo hrano še ni pokazala.

Mazanje: Jaz jo občasno za ušesi in po gubicah namažem z mandljevim oljem. Predvsem ima suho kožo na uhlju in za njim, gre samo z oljčkom lepo stran. Kremic za ritko ne uporabljam, ker imam pralne plenice, samo pri enkratni, ji včasih namažem, za vsak slučaj. Sem pa tudi jaz razmišljala, da si bom kupila kokosovo olje, ker sem brala o dobrih lastnostih in je uporabno za čisto vse od kuhanja do nege kože in lasišča. In eje dejansko lahko vse, kar rabiš za nego...tudi kot mazilo za bradavice se lahko uporablja, ker ni škodljivo za dojenčka in same "ta dobre" maščobe ima :) Tako da, ko porabim zalogo, grem verejtno v nabavo ekstra deviškega kokosovega olja :)

Telovadba/telo po porodu: Jaz opažam, da imam stanje trebušnih mišic kar slabo, če ravno razmaka med trebušnima mišicama ne zatipam prav veliko, imam zelo ohlapno trebušno steno. Recimo da znam aktivirati globoko trebušno mišico v spodnjem delu, nekako pa mi ne rata zgornjega dela potisniti navznoter. Ko jo držim v naročju sem vedno čudno usločena, kot da takrat ne znam držati trebuha. Če sprostim mišice, pa trebušček zgelda kot nekje v 20. tednu nosečnosti user posted image Glede telovadbe tudi nisem ne vem kaj pridna....na kolo samo občasno lahko skočim, če jo kdo takrat malo na sprehod pelje, pa še to ne more biti dogo, ker je tako vroče zunaj....začela sem malce tekati z vozičkom na bolj senčnih lokacijah, kar se je obneslo kar dobro in pridem na cilj hitreje, obenem pa se malo še razmigam. Pogrešam tudi ples in organizirano telovadbo, kar sem veliko počela med nosečnostjo, zdaj pa je to malce težje izpeljati...

No evo, mala zaenkrat še spi, a kaj ko jaz zapravljam dragocen čas in se tule razpisujem, ko pa bi lahko zadremala user posted image

< Sporočilo je popravil Hinata -- 7.8.2012 17:13:11 >

(odgovor članu _ada_)
Neposredna povezava do sporočila: 706
7.8.2012 18:06:59   
Kurumba
No pa je prvo cepljenje za nami (tudi za rotavirus). Naš user posted image je bil pravi junak, samo zajokal je in se takoj potem umiril, huje je bilo prejle, ko sva mu odlepila selotejp z nogice user posted image . Zdaj drema. Je bila pa pediatrinja precej huda, da kako ga hendlava, da še ne kontrolira glave in ga ne smeva dvigovat tako, kot so nama pokazali v Pedosani (da ga z obema rokama primeš pod rebri, obrneš na bok in preko rite dvigneš), ampak da ga morava tako kot novorojenčka v porodnišnici (roko pod nogo, objet okrog ramen in si ga naložit). Tudi ga baje absolutno ne smeva še pokonci nosit, da bi ga držala pod rito, ampak kot dojenčka (čeprav tega ne mara več, ker hoče gledat okrog sebe). A vaši že 100% kontrolirajo glavico, da jih nosite pokonci? Nas je zdaj napotila v razvojno. Se nič preveč ne sekiram, ker čisto vsak reče nekaj drugega (v Pedosani so rekli, da je tak način dvigovanja primeren samo za novorojenčke in da je glavno, da glavica ne omahne nazaj). Meni se zdi, da naš ful lepo napreduje, lepo pase kravice, glavico pa za 3 mesece tudi po moje dovolj dobro kontrolira. In ful mu je všeč se pokonci nosit, meni pa ga je tudi tako nosit veliko lažje.

Cacao, hvala za link, res piše, da šele ko ima osvojeno kontrolo glave, naj se nosi s hrbtom naslolnjen na trebuh staršev...

(odgovor članu Hinata)
Neposredna povezava do sporočila: 707
7.8.2012 20:20:36   
Arwen_84
Mi našo še vedno dvigujemo iz boka...edino iz gugalnika ne, tam si dovoliva zato, da vseeno malo občuti tole glavo naprej...Nosimo jo že en cajt (odkar ima večjo kotrolo glave) bolj po diagonali in ne več v lupinci...ne pa čisto v sedećem položaju...ampak tako, da ima glavo lahko vedno ob strani naslonjeno na roko...jo pa tudi dviga že sama stran...Kurumba, naši user posted image so nekateri razlike tudi skoraj mesec, tko da so eni verejtno že v razvoju kar naprej...
Naši je danes uspel obrat iz trebuha na hrbet in to lepo počasi - ne v kakšen živčnem napadu, najprej na bok in potem še na hrbet...bomo vidli kdaj bo ponovila vajouser posted image

< Sporočilo je popravil Arwen_84 -- 7.8.2012 20:21:22 >

(odgovor članu Kurumba)
Neposredna povezava do sporočila: 708
7.8.2012 21:09:59   
Arwen_84
Aja, še nekaj...tiste, ki dojite...ste že jedle jagode? Na začetku so tolko '''strašili'', da boljše da ne zaradi alergije...pa nevem, če zdej že lahko al raje ne?-Se mi zdi vseeno boljše, da dobi najprej preko mleka...bo sigurno manjša reakcija (v primeru alergije) kot potem, ko jih bo sama zaužila...ali se motim?

(odgovor članu Arwen_84)
Neposredna povezava do sporočila: 709
7.8.2012 21:17:40   
_ada_

punce,

tole mi je poslala prijateljica in se mi zdi zelo uporabno. Da se ne bomo spraševali, kaj je prav in kaj ni.

dober članek,lepo napisano ko povsod sam najdeš kaj bi moral otrok v starostnih mejah znati.
Drugače jaz svojo dvigujem z boka,no se trudim da jo čim bolj,sam je tok težka in pa kar velka,jaz pa majhna in seveda kratke roke,tako da je bolj težko izvedljivo ampak se trudimo.Ko sem jo prinesla iz porodnišnice je bila tak drobižek,zdaj jo je pa povsod dostuser posted image .

(odgovor članu Arwen_84)
Neposredna povezava do sporočila: 710
7.8.2012 21:56:02   
JozicaH
Hvala bogu, se je mal "ohladilo" :) Sma šle z našo babo pohajat po senčni PST, je pasalo tako njej kot meni. Dve uri naju ni bilo domov user posted image . Mala je pol urce odspala, potem pa sem jo dvignila na vozičku malo gor (prvič, do sedaj je samo ležala) in je zvedavo gledala v svet in grizljala/slinila/lizala našo novo žverco, kobilico Esmeraldo. Prav fino se ji je zdelo, da vse vidi. Zdaj pred spanjem je bla čist druga, se je vidlo, da ji je manjkalo sprehodov. Mirna, nasmejana, celo prvič se je na glas zasmejala, ko je videla atija po 2 urah user posted image . Pojedla je brez joka in stoka, v posteljici pa, kot običajno, ob 21.00 tema na oči.

jagode... jedla, ko so ble aktualne pri mami na vrtu. Nič narobe, pa sem bla pozorna. Jedla pa sem jih ful.

"dober članek,lepo napisano ko povsod sam najdeš kaj bi moral otrok v starostnih mejah znati. "
se popolnoma strinjam z napisanim. Zelo nazorno razloži stopnje razvoja. Naša se je sicer začela obračat na bok s tem, ko je začela dvigovati noge. Drugače se ne zna obrniti. In ko je enkrat na boku, ji včasih rata še na trebuh, večkrat pa se zvije kot makaron, z glavico nazaj... katastrofa! Je pa res, da je nisva dosledno dvigovala z boka, ker sem tud jz bolj male sorte, kratke roke, naše je pa tud povsod polno user posted image

In našo pediatrinjo sem tudi jaz vprašala, glede nošenja pokonci (že 14. dni nazaj), pa je rekla, da je ok, samo ne za dolgo (jaz jo držim tako, da ima trebuh na mojih prsih, in se z obrazi gledava, imam še pa roko za tilnikom za vsak slučaj), je bolj priporočala tako, da je naslonjena na roko/prsi s hrbtom in je rekla, da tako jo lahko nosimo brez problema, ker ima oporo, tudi dlje časa. Le da, ko jo jaz tako nosim, imam zgleda prekratke roke in ji ena nogica "spremeni barvo", ji zgleda malo zavrem pretok krvi. Pa še težko, zelo težko mi jo je tako nositi, sploh ker se skoz dviguje kot in obrača levo in desno.

Arwen, čestitke za obrat. user posted image Naši je ratalo le 2x, na previjali, že nekaj časa nazaj, pa še to ful štorasto, kr neki, po moje sploh ni blo to to. Ker zdaj tega ne "zna" več. ...in tud naša noče bit pokrita. Brca tako dolgo, da se zbrca. Če spi, naredi to v spanju, ali pa se celo zbudi. Tud pri meni noče biti pokrita, čeprav se stiska k meni, odkar obvlada obrat na bok. Pa jo tud jz pustim nepokrito. Ko je malo bolj hladno oz. ne tako zelo vroče, ji dam tanke hlače s stopali, ker ima sredi noči že kar malo hladno kožo brez tega.

...pa sem tud jz dala par slikic. Sicer niso glih najnovejše, stare so kake par tednov. Bo treba spet mal fotoaparat spraznit :)

< Sporočilo je popravil JozicaH -- 7.8.2012 22:07:53 >

(odgovor članu _ada_)
Neposredna povezava do sporočila: 711
7.8.2012 22:11:49   
anglistka
opala, kaj jagod ne bi smela jesti že v času dojenja? jaz sem mislila, da jih pol ne smemo dajati med uvajanjem. no, naša mala očitno ni alergična nanje, ker sem jih jaz v ta glavni sezoni pojedla ful, ker jih imam res rada. ima pa mami še eno sorto, ko obrodijo po malem celo sezono, tako da jih jem še vsaj dvakrat do trikrat tedensko. user posted image kaj češ?

(odgovor članu JozicaH)
Neposredna povezava do sporočila: 712
7.8.2012 22:20:41   
_vanilija_
Tudi pri nas zaspi na (.), drugač ne gre user posted image Recimo da zna sama zaspat v vozičku in avtosedežu, ampak po pol ure sitnarenja in z poznano glasbo. Sem rekla da ji bom v šolo mogla spakirat (.) user posted image

Dude ne mara. Dans sem ji dala dudo ko sva se igrale, naredila je takšen obraz kot da sem ji drekec dala za probat user posted image Pole si je tlačila v usta plastiko od dude, ročkico in tisti krogec ?!

Dans je zaspala po kopanju ob 9ih, zbudila se ob 10tih in zdej spet spi na (.). Upam da je začela nočni spanec, če ne, bomo šli spat po 1ih ali 2eh, ko se gospodičina spet zmatra.

11.4.2012, 13:43, Tina, 53cm 3800gr

---------------------------------------------

Dojimo se dojimo,
Se mame veselimo,
Ko pa mama pride k nam,
Mi veselo recemo HAM!

:D

Neposredna povezava do sporočila: 713
8.8.2012 9:08:26   
Kurumba
Ja, naši user posted image so skoraj mesec razlike, mi smo na primer rojeni 28.4. in vem, da je ful razlika s tistimi, ki so rojeni bolj na začetku aprila. V tej starosti se že 1 teden ful pozna. Se pa naš tudi začenja obračat s hrbta na levi bok že nekaj časa, zdaj pa se je začel še na desnega. Z malo pomoči se potem prevali na trebuh, sam pa še ne. Pa z boka na hrbet seveda obvlada, čim ga dam na bok, se kmalu zrita nazaj na hrbet. Zato ima na enem delu glavice že kar zaplato brez lask in mi je pediatrinja tudi zatežila, naj ga založim z vseh strani, da se ne bo mogel premaknit?! Pa naj ona 3 mesece starega živahneža prepriča, da bo ostal na boku, na katerem mu niti slučajno ne paše! Lahko ga še tako založim, pa bo našel pot. Sicer je pa moji kolegici njena pediatrinja rekla, naj ga nikar ne zalaga, da otrok mora najti položaj, v katerem mu je udobno. Zdaj pa bodi pameten!

Sicer ga pa tudi jaz skos (no, večinoma že nekaj časa) dvigujem z boka, vprašanje je le, ali tako, kot so nam pokazali v porodnišnici (roka pod nogo, objet okrog ramen in glavice, zadaj podpret hrbtenico in naložit) ali tako, kot so nam pokazali v Pedosani, da ne podpreš glavice, ker pri dvigu itak ne omahne nazaj, ampak kvečjemu naprej, kar ni nevarno (da ga z obema rokama primeš pod rebri, obrneš na bok in preko rite dvigneš, kot naj bi vstajali odrasli preko boka - Aprilček, ti boš vedela, o čem govorim, ker hodiš v Pedosano). No, pediatrinja je bila kar zgrožena nad takim načinom, v Pedosani ga pa izvajajo od 2. meseca naprej ("kako naj bi se otrok naučil sam vstajati in obračati, če ti vse narediš namesto njega"). Vendar ima nekaj soli tudi pediatrinjin komentar, da še nima kontrole glavice (kot odrasli), da še ne sedi sam (kot odrasli) in da nima še utrjene hrbtenice (kot odrasli).

A so in kdaj so vaši user posted image sami "vzeli" glavico s sabo, če jih potegnete za rokice gor proti sedečemu položaju? Moj tega niti slučajno še ne naredi, zaradi česar je bila tudi pediatrinja malo "zaskrbljena", ker naj bi zdaj že kontroliral glavico. Mislim, saj se ne sekiram, vem da gre razvoj svojo pot in da vsak osvoji veščine ob svojem času, samo zanima me, kdaj približno to naredijo.

(odgovor članu _vanilija_)
Neposredna povezava do sporočila: 714
8.8.2012 9:52:28   
Arwen_84
Jaz še vedno mislim, da je vsak otrok ''''''''''''''''razred zase'''''''''''''''' in tako kot piše v članku...eni shodijo pri 9m, drugi pri letu in pol...pa ni z nobenim nič narobe...Pač naloga staršev je, da se potrudimo, da dosežejo svoj potencial...ne pa da jih forsiramo v določene faze za katere še niso dovolj zreli....z blazinjenjem za sedenje in podobne neumnosti! Pač pomagaš mu, nakažeš pot...potem pa bo že sam dokončal stvar, ko bo njegovo telo dovolj razvito...s tem, ko nekam ''''''''''''''''hitimo'''''''''''''''' lahko samo stvar poslabšamo in podaljšamo...tko, da meni se vsako ''''''''''''''''siljenje'''''''''''''''' nekam zdi napačno.

Naša se daje na bok sama že en lep cajt...se je pa na začetku vedno prevrnila nazaj na hrbet recimo (kot en krompir)....Sedaj, če leži se da na bok, obe roki v usta in spušča neke glasove....jaz jo pa pustim dokler ne začne kaj ****kat kdaj tudi samo...ker se mi zdi, da če smo mi skozi okoli z nekimi aniimacijami je več al manj na hrbtu in buli v nas...sama na naredi stvari samo, ko je sama...Včasih, ko se je prevalila na bok je glavo ful v podlogo tiščala - kot da bi se mogla obrtnit na trebuh...ampak sme ji popravljala, tko da je zdje mirna tudi smao na boku, brez siljenja v obrat,,,,Tudi na trebuh je ne polagam iz zraka...ampak jo najprej tako, da je na bok in samo prekotalim čez...rokico, ki ostane spodaj pa popravim na stran in jo da sama naprej....Če jo dvignem za roke glava ne gre čisto trdno zraven (ampak to sem zdaj prvič poskusila in je ne mislim vlečt za roke gor), če jo primem po rame je veliko lepše z glavo....drugače še vedno malo pazimo, ko je dvignjena da ne omahne nazaj...jo pa deloma kar pustimo, da se navadi tudi sama kontrolirat, da ne nardimo vsega namesto nje....ampak čim je pri meni na kolenih, v lupinci ali v gugalniku sama dviguje glavo gor in se kar sili dajat gor...nevem, v lupinci mi gre kar na živce, ker ne odneha dokler se ne utrudi in zaspi....user posted image ..čeprav so mi rekli, da je pač to začetek dvigovanja v sedeči položaj in ker je močna naj jo pustim, ker tko trenira tudi trebušne mišice...boh, OK...

Imamo tole podlogo v čez pol dnevne: http://www.vitacenter.si/sl/Airex_blazina_za_vadbo_terapijo_rehabilitacijo_prosti_cas/Blazina_Airex_Atlas_zelena/?vitacenter-frontend=kmnll44315enidkdoqcr7n0874
Res ful dobra, velika in ima tako dovolj manevra ...še za vse igračke gor in mene, ko ležim zareven nje...sicer je draga, ampak vseeno...en del smo jo odrezali in jo imamo vedno s sabo za na plažo, pri obiskih, itd....

Pa še nekaj...verjetno ste že opazile, da so vaši user posted image bolj spretni z eno roko, se bolj obračajo na eno stran...no, naša je na začetku mela bolj levo stran v uporabi...pa sem nekako poštekala, da verjento zato, ker ji tudi mi (kot desničarji) skozi dajamo vse bolj na levo stran...ko je obrnjena proti nam ji avtomatsko kažemo proti levi strani, dvigam jo vedno iz levega boka gor, ker iz desnega sem čisto štorasta, itd....v glvanem je rekla pediatrinja naj se potrudimo stimulirat enako tudi desno stran...da načeloma user posted image nima nobene predpispozicije ali bo levičar ai desničar...sicer vedno izbere potem ''''glavno'''' roko predvsem pri hranjenju in pisanju, zna pa lahko vse z obema...No, pri nas se je opazilo to, ker zdaj enako uporablja tudi desno, čeprav se še evdno večkrat prevali sama na levi kot na desni bok se mi zdi...

< Sporočilo je popravil Arwen_84 -- 8.8.2012 10:08:55 >

(odgovor članu Kurumba)
Neposredna povezava do sporočila: 715
8.8.2012 16:44:02   
_vanilija_
Jst Tino nikoli nisem dvigovala iz boka ?! Dokler je bla mlajša sem jo dvigovala tko da ji desno roko dam pod glavo, hrbet in rito, levo na trebušček in tko jo dvignem. Zdej ko je večja ji roke dam pod rokice, dvignem jo malo na stran da ji glava slučajno ne bo padla nazaj, ma itak jo lepo drži gor.

Tudi naša dviguje glavo če leži v vozičku in gugalniku. Sem prebrala na med.over.net da jih lahko počasi dajamo v športni sedež vozička ko začne glavoico dvigovat.

Dans se je sama 2x obrnila na trebušček in rokice si sama dala napre. user posted image

11.4.2012, 13:43, Tina, 53cm 3800gr

---------------------------------------------

Dojimo se dojimo,
Se mame veselimo,
Ko pa mama pride k nam,
Mi veselo recemo HAM!

:D

(odgovor članu Arwen_84)
Neposredna povezava do sporočila: 716
8.8.2012 16:49:29   
ursap
naša Pia je rojena tud na 28.4. pa dvigne glavico, če jo potegnem za rokice. kontrolia jo že zlo dobr kr ene 14 dni.  
drugač pa se tud že obrača kt nora. iz hrbta na bok in trebuh, pa naprej na drug bok in nazaj na hrbet. nekako ji najbolj leži v desno, v levo pa še ne gre tko dobr. prvič se je samostojno obrnla na petek 13. si je pa izbrala datum.   

glede dvigovanja. jaz jo večinoma preko boka dvigujem, pa tud pod rokicami kadar preko boka ne pridem zraven. 

< Sporočilo je popravil ursap -- 8.8.2012 16:54:28 >

(odgovor članu Kurumba)
Neposredna povezava do sporočila: 717
9.8.2012 0:41:09   
ovnica7

punce,

Hvala za tale link, škoda le da ni še več slikic zraven. Zato me zanima to glede začetka nošenja v sedečem položaju. Tisti prvi položaj s hrbtom naslonjenim na naš trebuh in diagonalno še razumem, ga primeš z eno roko pod rokicami in drugo med nogicami, se mi zdi. Ni mi pa jasno sledeče: 'Dojenčka, ki se sam usede, nosite v sedečem pol bočnem položaju.' Kakšen je pa ta položaj?
Pa še tole, ki pojasnjuje igre na boku in prehod v stransko sedenje mi ni jasno: 'Izredno pomembno je, da dojenčka spodbujamo, da se igra na boku ali da je zasukan čez našo nogo.' Kako je tu mišljeno, da je zasukan čez našo nogo?

Drugače pa ja, Kurumba, vem kako je če si brez mame. So mi kar solze prišle na oči, ker tudi jaz vsak dan razmišljam kako bi jo poklicala za kak nasvet, ni nujno da samo glede user posted image , tudi glede kuhanja ali česa drugega, ji malo potožila kadar stvari ne gredo najbolje, ali pa šla k njej na obisk za kakšen dan ali nekaj dni. Ja, včasih bi prišla prav njena pomoč ali vsaj razumevanje, in ja, vprašanje, če se sploh da kdaj preboleti. Ker pri meni je vse še bolj sveže, sem jo izgubila letos.

(odgovor članu cacao)
Neposredna povezava do sporočila: 718
9.8.2012 9:28:24   
Kurumba
Ovnica, moje sožalje, besed tolažbe ni. Morda čas malo pozdravi rane, vendar brazgotine ostanejo... JozicaH, user posted image za tvoj odnos z mamo, bodita si čim bližje in uživaj njeno družbo! Pa seveda tudi vse ostale cenite svoje mame...

Sedeči pol bočni položaj jaz razumem tako, da ga imaš obrnjenega proti sebi napol na svojem enem boku, napol na trebuhu in ga držiš pod rito z isto roko, kot je bok, na katerega imaš naslonjenega, nogice pa ima eno ob tvojem trebuhu, drugo ob tvojem hrbtu. Kaj pomeni "zasukan čez našo nogo" pa nimam pojma. Mogoče da ga imaš tako na boku kot pri dojenju sede? Samo ne vem, kako naj se v takem položaju igra?!

Jaz sem ugotovila, da se moj user posted image čez dan zbudi, ko se z boka prevali nazaj na hrbet. Zdajle sem ga podložila s pleničko zadaj in pleničko med nogicama, bomo videli. Samo pri ležanju na boku še bolj rine glavo nazaj. Hinata a je tvoja tudi rinila glavo nazaj, se ne spomnim, kakšne težave točno je imela. Seveda, ker moj rine glavo nazaj, bo trajalo še kar nekaj časa, da jo bo sam od sebe premaknil naprej.

Sicer pa je velik že 66 cm in težek 6.730 g, obseg glavice pa ima 40,4 cm.

(odgovor članu ovnica7)
Neposredna povezava do sporočila: 719
9.8.2012 9:44:01   
Arwen_84
IZVIRNO SPOROČILO: ovnica7

Pa še tole, ki pojasnjuje igre na boku in prehod v stransko sedenje mi ni jasno: ''''Izredno pomembno je, da dojenčka spodbujamo, da se igra na boku ali da je zasukan čez našo nogo.'''' Kako je tu mišljeno, da je zasukan čez našo nogo?

Tiste, ki imate možnost si probajte izposodit knjigo-ima slikice not (od pestovanja, dviganja in spuščanja, igre,...od novorojenčka vse dokler shodi-je razdeljena tudi na obdobja po mesecih in napisano kaj naj bi v določenih razvojnih fazah dosegli in znaki na katere moreš bit pozoren...da nekaj ni OK)....in je s slikami vse lažje razumljivo...je pa žal nisem našla v kakšni elektronski obliki...sicer pa Igriva vadba za dojenčke (Avtorica Andreja Semolič)

http://www.ekolife.si/si/igriva-vadba-za-dojencke-i512.shtml?gclid=CN6j5_yC2rECFUm-zAodz1QAJw

Tole čez nogo je tko, da ti sediš s hrbtom naslonjena na zid in dojenček pri tebi na polpokrčenih kolenih tako, da te gleda...in pol mu neko igračko daš na stran tako, da ti sledi in se v bistvu preko tvoje noge trudi prit do nje - najprej malo spuštiš nogo, tko da se user posted image avtomatsko malo zasuka na to stran, kasneje pa to nogo bolj dvigneš tako, da se začne odrivati z roko od tvoje noge in se trudi prit do igračke...pri tem se stransko trudi dvignit in kasneje sedet.
Nevem, ful težko je opisat slikeuser posted image

pa par slikic naše pupe sem dala v album...

< Sporočilo je popravil Arwen_84 -- 9.8.2012 9:55:28 >

(odgovor članu ovnica7)
Neposredna povezava do sporočila: 720
9.8.2012 10:49:46   
Hinata
Kurumba, moja je, ko sem jo obrnila na en bok, z glavo silila nazaj in rokico pustila za sabo, na drugem boku pa se je v trupu kar močno dvignila od podlage. Ko je spala, je bila ponavadi ravna, dokler se ni zvrnila na hrbet.....Zdaj res pazim, da veliko menjam, s katere strani jo dvigujem in se mi zdi, da že vidim napredek...gre le redko z glavo nazaj. Čim bolj ga skušaj popravljati, ko sili v nepravilne položaje, da se navadi...vidim, da če delaš nekaj samo napol pravilno, ne bo imelo ravno najboljšega učinka.

Drugače se mi pa zdi to diplomsko delo fino, pa lepo je še s slikami prikazano...zdaj, ko so/bodo že malo večji, bodo take vaje prav prišle...na slikah je namreč kar malo večji dojenček...

(odgovor članu JozicaH)
Neposredna povezava do sporočila: 721
9.8.2012 11:40:10   
Arabella1
dobro jutro pupe

iiii Arwen kako je luškana Naia, pravi cukrček res user posted image a ti jo imaš kar na tisti blazini airex? pa ji nič ne rata dolgcajt? to blazino mi je pa že veliko ljudi izredno pohvalilo, res, da je dražja kot ostale, ma baje da je vredna svoje cene. Midva z user posted image "telovadiva" kar na postelji, je jogi od dormeo, najbolj trda varianta, zvečer ga dava pa še na tla na podlogo od igralnega centra, ma vidim, da bo treba eno tako blazino si omislit.
naš user posted image je pa začel "gledat" tv user posted image user posted image

včeraj po kopanju sem ga namazala s par kapljicami mandljevega olja, zelo je užival user posted image laske mu moramo pa vsaki dan oprat s šamponom (se sreča, da je tak nežen šampon), ker se ful poti user posted image sem mu probala parkrat umit samo z vodo, pa ni bilo nič boljše, kot, če sploh ne bi umila user posted image

jagode sem jedla jaz že zelo zgodaj, nič ni bilo user posted image tudi jaz sem razumela bolj to, da ni pametno takoj na začetku pri gh jih dat dojenčku.

da bi naš lumpek spal na boku... ja pa ja de.. v parih sekundah je na hrbtu in vse štiri od sebeuser posted image iz boka na trebuh mu gre obračanje lepo, iz hrbta na bok pa mu pomagam tako da mu dam nogo čez in ga malček pridržim na hrbtu, ma ko bo pripravljen že bo, lepo piše tam na tistem linku, je očitno po meni bolj lenušček user posted image jaz sem shodila pri 13.mesecih, moja mama pa pri 8. nekateri pravijo, da ima tudi zaradi tega težave s križem.... torej nikamor se ne mudi.

(odgovor članu Arwen_84)
Neposredna povezava do sporočila: 722
9.8.2012 12:01:21   
Arwen_84
Jaz jo imam gor na blazino, okoli pa en kup igrač...tko, da pač gleda kar je gor...drugače pa mi ležimo zraven nje in kaj kažemo...aja, zjutraj ko si jaz kavo kuham pa jo dam gor in užgem tv (risanke)-to že kakšen mesec in pol buli not, ker je vse pisano in se premika...ji pa pol, ko pridem k njej telovadit takoj ugasnem, ker če ne bi ona kar bulila v nedogleduser posted image ...no, pa ko morem kakat je dober ''distraction'' hahauser posted image . V igralnem centru zdrži ene 15 min, pa še to jo morem obračat jaz na trebuh in migat z igračami...user posted image ...tiste lučke nad njo in glasba...pa kot da nebi blo skoraj, malo pogleda gor...ampak ji ni preveč zanimivo.
Blazina je res zakon, je pa ful draga. Pa ful lahko jo umijem ...kar tisto za razkužit roke gor fliknem in pobrišem s tetra pleničko, pustim da se posuši in je...drugače pa ful ne kompliciram strogo s čistočo, razkuževanjem rok, itd...se mi zdi prav, da se njeno telo čimprej navadi in ne šele v vrtcu, ker pol bo res skozi bolna...

Neposredna povezava do sporočila: 723
9.8.2012 13:11:41   
Kurumba
Jaz moram tudi kakšno podlogo za na tla kupit, igralni center malo drsi. Arwen, kako pa telovadiš s svojo? A s hrbta na bok in trebuh, al še kaj drugega?

Moj user posted image je tudi že pogruntal, kok je fajn tv gledat, sam mu še ne pustim, čeprav je ideja z risankami zjutraj za kuhanje kave dobra user posted image . Moj obožuje glasbo v igralnem centru, skos udarja po opici in s tem nažiga glasbo, pa še lučke utripajo in ful uživa. Danes je bil ful razočaran, ko je zmanjkalo baterij in ni nič igralo in mežigalo, čeprav je ful udarjal user posted image .

Nekje sem prebrala, da so obešene igračke potem, ko jih enkrat že jemlje v roko, bolj frustracija kot igra, ker jih ne more potegniti k sebi in dati v usta, kaj mislite?

(odgovor članu Arwen_84)
Neposredna povezava do sporočila: 724
9.8.2012 15:30:09   
JozicaH
Dober dan! Naša je na popoldanskem počitku, midva sva se nakosilala in zdaj še kako uro "miru". čeprav moram rečt, da naša nikol ni delala galame. je en tak miren otroček, ko zajamra samo, ko je že res hudo.

Podlaga - Ko je bila še "pasivna" sva jo imela čez nad večino na kavču, pod igralnim centrom. Zdaj, ko se obrača, sva kupila tepih "cesto" (bo mela še tud za pol), na to dam pleničko in njo gor in okrog nje par igrač. In je to to. Igralni center ji dam tu pa tam, ker se baje pod njim razvadi, da je vse na "dohvat ruka" in se niti ne trudi stegovati se levo in desno. In tudi jaz sem opazila, kako zelo jo jezi, če hoče dat igračko, ki visi z loka, v usta. Običajno ji moram potem to igračko dol vzet, da jo lahko potem slini po mili volji. Jaz mislim, da je igralni center ena od aktivnosti, vsekakor pa ne samo to.
Je pa tako, da naša ne rabi neke "motivacije" za igrat se. Včasih se moram prav štopat, da ji ne težim preveč. Se rada igra sama, ima rada mir... Tudi zaspi bistveno prej, če ji ne hodim "težit", jo gledat, božat ipd. Sva jo pa že od začetka navajala, da je čist ok, če je sama, v smislu, da ni vedno nekdo zraven in se ukvarja z njo. In zdaj se steguje za igračami, jih prestavlja iz roke v roko, jih grizlja, slini, udarja... večkrat se tudi kam nepremično zagleda... v daljavo in potem se tako ustraši, če pride kdo mimo user posted image
Pa tud zelo rada gleda TV in se zvije na tleh ko makaron, samo, da ga vidi.

In odkar se zna sama dat na bok, zelo rada spi na boku. Edino ful bolj "poči", ko se ponoči obrne nazaj na hrbet.

Sem ji pa teden dva nazaj začela pred spanjem brat pravljice. Pred popoldanskim spanjem in zvečer, ko je že v posteljici. Najprej sva prebrali Malega princa, zdaj ji berem grške bajke (da je tudi meni zanimivo user posted image . Ve ji že kaj prebirate? Naša se ful umiri, ko ji berem...

Bodite fajn in uživajte v tem čudovitem vremenu.

(odgovor članu Kurumba)
Neposredna povezava do sporočila: 725
Stran:   <<   < Prejšnja stran  27 28 [29] 30 31   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  27 28 [29] 30 31   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...
VIDEO: Ganljivo slovo od ravnokar rojenega...
video
Mlada mamica Hannah je ob rojstvu sina spoznala, da zanj ne bo mogla skrbeti tako, kot bi si zaslužil, zato je sprejela ...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?