Arwen_84
|
Pozdravčke, naša ima popoldanski spanes...in namesto, da bi z njo spala morem pokomentirat, ker ste ble vse tko pridne in dale svoje mnenje... No, včeraj je zaspala ob 20h, se pa zbudila ob 23h (jedla), 1.30 (jedla) on 3h (smo jo dvignili, ki se kao ni zbudila zaradi lakote (moj spet pamenten, da se ne bo prenažirala in jo jaz z joško uspavala...no, je bla budna do 4.30h, ko je vlada spet postala lačna in pol spala do 7.30 (malo jedla). Tisto bujenje ob 3h mi ni jasno, ker če bi bla lačna bi jokala-pa ni do 4.30...prejšnje noči sem ji vseno podturila joško in je zaspala nazaj do 5h....zdej kaj je boljše delat nevem, ampak s to budnico 1,5h ponoči ne bomo nikamor prišli...sej drugače jaz tudi ne spim, ker ko se zbudi pol 15-30min je, pol jaz rabim 30min da nazaj zaspim...čez 1h pa spet....tko, da je huje zame kot za njo. IZVIRNO SPOROČILO: _vanilija_ Seveda, zbudila se je, divja.... Zdej je v igralnem centru ?! Arwen, ocitno je nekaj v zraku na primorskem Ali pa ti in jst popoldan začnemo red bull delat namest mleka hehe, mogoče pa res. No, in pol je bla aktiva do kdaj? In kaj je zaspala pol pri tebi na joški nazaj? tulpek: ja, saj...sto ljudi-sto čudi...eni zagovarjajo strogo rutino (da pač ti narekuje ritem življenja 1 mesec, pol pa da mu moreš ti...če ne je vse zbrkljano) in jo furajo dokler pač ne uspe ali pa se v nedogled trudijo in sprašujejo kje kiksnejo....drugi so spet kot ti - brez rutine oz. pač čisto po potrebi , ki si slej kot prej sam ustvari svoj ritem...starši pa morejo vmes pač ''potrpet''. Kot se spomnem si rekla, da je bil na začetku kar veliko priklopljen nate tudi ponoči, ki je spal ob tebi...to bi se recimo zdelo komu čisto adijo, da je to že pretiravanje....Jaz sem za nekje vmes...glih ob 3.00h zjutraj ne mislim vstajat, če si bo gospodična tole zaželela....ne zdi se mi pa nič narobe, če spi pri nama, če je za vse zaenkrat tako vseeno lažje (ko bo treba tole odvajat pač bomo...ampak je ta trenutek pomembneje to, da vsaj približno vsi spimo)...eni se nad tem ''zgražajo'', eni dajo otroka že v svojo sobico spat in jim je tako boljše (aprilček2012)...pač vsak najde nek svoj sistem, ki najboljše laufa in z nobenim ni nič narobe...meni se zdi samo, da ga mi še nismo zato bi rada probala stvari...mogoče kje tiči samo ena zanka, ki jo spregledava ali pač enostavno naša ne zna (ne zmore ali kakroli že) spat v kosu več kot 3h (pa še to je izjema)....problem tega je moja neprespanost...ki je že tako daleč, da včasih sploh ne morem več zaspat nazaj in sem budna dokler se ona spet ne razbudi (in če jaz od preutrujenosti ne morem zaspat, ni čudno za dojenčka)....in pol mi zmankata zjutraj kaki 2h...ki jih sicer dobim ko je moj doma (2x na teden), zdej bo mama na dopustu, tko da bo ona kdaj priletela....bi blo pa fajn vsake tolko met koga bližje. IZVIRNO SPOROČILO: tulpek Naš mali (veliki) se pridno redi (oz. je pošteno zavaljen...69cm/8,6kg), hehe, no lepo-se vedno smejem, ko naši rečejo, da je ''bunkica'' in ko rečem kolko je stara se jim čudno zdi, ker zgleda najmanj kot 4 mesečni otrok...Baje bo šlo vse dol, ko začnejo bit malo bolj aktivni, hehe...sicer pa naj je človek, če tako hoče (pa sploh ne pogosteje kot na 3h -razen ponoči kdaj seveda)...mi je blo pa omenjeno, da lahko imajo težji več težav pri napredovanju...pač, ker morejo ''več teže'' dvignit gor, itd...mah, jaz ne verjamem. IZVIRNO SPOROČILO: Aprilcek2012 Ufff pri nas pa to ne pali, da bolj kot je zmatran, boljše bo spal...niti približno. Ja, sej pri naši je isto...če odspi že 15min je veliko boljša spet pol..tudi če samo za 1h. Ampak je po daljšem spanju pol uredu do ene 17,18h pol pa tko tečna da ne moreš nič z njo...a zaspi pa ne....je tako čisto umirjena na rokah ampak čim jo odložiš jok in stok...in pol gre nama na živce, ker če bi rada spala pa naj spi...do drugega ji ni. In tko je ponavadi do 19h, ko začnemo počasi s kopanjem...sem ugotovila, da je najboljše takrat kam it - ker je zunaj pol OK, se zamoti z gledanjem ...al pa zaspi v avtu. Arwen, midva jeva pred kopanjem obe joške in še po kopanju obe (kar se pač uspe nabrat v tem času), pa če ne zaspi potem takoj, včasih poje še kar se je do takrat nabralo. In takrat pol res ornk spi. Tko da ne šparat mleka, če le hoče jest Ah, sej če bi le hotla jest, naj je...samo kot sem že napisala pred kopanjem (ker je res lepo okoli 9h,12h,15h,18h) okoli 18h poje, pol gre sama stran in ko ji dma nazaj neha vlečt ampak se samo neki igra, mene gleda in se smeje...pol na kupček in nazaj name in ponavadi še 2x povleče in spet da ven..tko da ji je dovolj očitno...po kopanju dobi najprej polno in če je pol tečna jo dam še na drugo, ma nič ne je ...samo neki kolovrati in jo ven daje...tko, da trebušek ima takrat poln. Mi je pa malo "sumljivo" to, ko praviš da kdaj čez dan tudi preskoči obrok in da včasih odspi tudi 5-6ur v kosu...se mi zdi kot da bi res malo zamenjala dan in noč...kaj pa če jo čez 3 urce probaš previt, da se bo zbudila in ji kar daš joško? Si probala kdaj? To si verjetno malo narobe prebrala...nikoli mi ne odspi 5-6h v kosu...uh, ko bi vsaj...naša ni od rojstva spala več kot 3,5h..pa še to je bla izjema na začetku...zdje imamo srečo če so to 2,5-3h . Največ mi spi čez dan nekje od 12-15h ampak to ne pomeni 3h brez zbujanja...vmes se ene 3x zbudi tako, da jo morem dvignit...mi zaspi na rokah ponavadi v parih min nazaj, včasih ko jo odložim lepo spi nadaljnjih 30min, pa spet...itd..tko da dejansko mirno v kosu nikoli ne spi. Obrok pa je spustila tako, da je recimo jedla ob 9h pol bla 2h akrivna, zaspala...in z vmesnim bujenjem (brez joka za hrano) spala do 14h (torej ni jedla 5h od tega 2h bla budna in 3 spala). Sicer pa da bi jo vmes zbudila...hm, jst sem se naučila - ''pusti lava dok spava'', ker vse kar je blo ''na silo'' narjeno se nikoli ni obrestovalo. Ji dam, ko se zbudi in je lačna, ker kdaj začne jokat pa jo gor vzamem pa takoj zapre učke nazaj in se umiri -če bi bla lakota bi jokala naprej. Aja pa tisto, ko si napisala, da kolegica svojega ni dojila v postelji - ful ful dobra ideja, škoda ker se tega nisem spomnila. Ker midva čim greva proti spalnici, proti postelji, on hoče jest. Jaz bi pa včasih samo malo počivala z njim. Je pa res, da sem bila šivana, tko da sem 14 dni samo leže dojila, potem pa še 14 dni večinoma leže. Ampak bi lahko recimo na kavču, namesto v postelji. Bomo pa za drugega vedeli hehe, ja vsak ma svoje, sej pravim. Ona nikoli ni dojila v pojstli, ker so ji ponoči spali (čez dan pa drli zaradi hudih krčev namreč)...meni je pač lažje kdaj leže dojit, ker tako obe zaspive...prav ali narobe - stvar posameznika. IZVIRNO SPOROČILO: Kurumba Je mož predlagal, da ga kar malo pustiva, da se zdere, ker je bila res samo histerija, ampak meni srce ni dalo in tudi mislim, da to ne bi bilo prav. Ja, moj bi jo tudi kdaj kar pustil, ker se mu že zdi, da naju kdaj že malo ''izkorišča''-pač zaspi na rokah in pol jo odložiš in dretje v nulo....jaz tudi nisem pristaš tega, da se jo kar pusti, ker se bojim, da bi prejela neko negativno izkušnjo od tega (in recimo pol, ko jo boš dal v svojo pojstlico ratala takoj histerična) - no, enrkat bo treba tudi to verjetno, sem rekla da grem jaz ven iz bajte....ker nekaterim tole lepo rata že na začetku, drugim pač ne...in je reba dat to krizo mimo...najprej bom proobala na nek miren in prijazen način...pol bomo pa naprej reševali. Arwen, tudi nama na začetku ni hotel spati v posteljici, pa sva ga že, ko se je pri meni v postelji dojil, zavila v dekico, da mu je bilo toplo, in ga nato z isto dekico prestavila v njegovo posteljico, kamor sem dala svojo majico, na kateri mi je spustilo malo mleka in ki sem jo imela oblečeno čez dan. Sicer pa mislim, da morajo čez dan spati toliko časa, kot hočejo, ker to očitno rabijo, jaz sem ga enkrat zbudila, ko sva šla k zdravniku, pa je bil potem cel dan siten. Razen če gre za zamenjavo dneva in noči, za to so pa verjetno drugi prijemi. Ja, sej mi smo tudi to delali..ampak pomoje ni problem v temperaturi (ker se je tudi pri meni dojila leže tko da je nisem nekaj ful objemala s telesom) ampak v tem premikanju pojstle, da pač čuti, da nekdo nekje je zraven nje....ker zdej včasih ko kolovrati me kdaj butne z roko in vmes pogleda in zaspi nazaj...ko se to zgodi medtem, ko je v svoji pojstli se začne jokat in se zbudi seveda. Bomo pa tole z majco probali, ker še nismo. Glih ne verjamem, da jii bo to podaljšalo spanec bo pa mogoče nazaj zadremala, če se bo vmes kej predramila. IZVIRNO SPOROČILO: Arabella1 je pa včeraj spil 200 ml čaja ja 200 ne 20 2x po 100 ml ugotavljam pa, da pri našem vsaka nova stvar zahteva pritožbe... in je treba bit potrpežljiv, da se na to navadi... upam, da bo tudi kravce kaj rajši pasel... tega še vedno ne mara, čeprav vztrajamo vsaki dan... Ja, vstrajnost je res lepa čednost - to sem dokončno spoznala od kar sem mamica to tudi pri naši...recimo spanje v vozičku...prej je blo tko da je začela jokat, smo jo ven vzeli je zaspala na rokah in hop nazaj...no, sva rekla konec s tem...zdej začne jokat, jo pustiva ...vmes se z njo pog., pojeva...in v roku 10-15min zaspi...in čas tega brezveznega joka se vsak dan zmanjšuje...tko, da je jok res samo tisti:''no, vzamete me že v naročje'' in nič drugega. verjetno bo treba it čez tako krizo enkrat tudi pri večernem spanju...ampak ne še zdej . Kdaj, ko je zaspana v naročju tudi začne jokat...jo tkoj prinese kdo k meni, pa rečem naj kar vstrajajo...1min več in bo spala kot top - in še vedno je tako blo. Za kravice si probala kdaj tako, da se uležeš ti na tla in si ga naš nase na trebuh oz prsa? tako, da leži na tebi in ko dvigne glavo gleda tebe v obraz?-no, naša je tako ful rada ...se smeje in pogovarja, ..čeprav ni pravi položaj, ker jaz pač nisem trda in ravna kot podloga, ampak sej ni dolgo tako...glavo pa ima še vedno gor kot pri kravicah. hranjenje čez dan.. naš cca na 2 uri, max na 3, pač ko je lačen dobi za jest, je pa isto kot tvoja arwen "poln" hehe, sicer pa raje tako, da so pravi manjoni kot da bi imeli probleme s pridobivanjem na teži, ker tisto tudi ni noben hec. Eko, naša še vedno spi (od 12h, ko sva jedli), vmes sem jo dvignila mi zaspala na rokah, zdej spi v gugalniku naprej...no kmalu bo 15h, bo čas za kosilo