Kurumba
|
CAC če ti je škoda tvojega mleka in če ga imaš dovolj, kaj če bi si ga pumpala in ji svojega po flaški dajala? Dopust: mi smo bili en vikend v Kranjski, pa je jokal cel vikend, tako da imam kar slab občutek kam iti. Prejšnji vikend naj bi šli na morje, pa zaradi vročine nismo šli. Šli bomo zadnji teden julija in prvi teden avgusta (upam da ne bo take nore vročine!) in prviteden septembra. Previjanje: tudi jaz mu ponavadi samo dvignem nogice, ker je to najlažje, vendar ga poskušam sedaj vse preko boka (previjati, oblačiti), ker mi je to svetovala zadnjič sestra pri pediatru. Imam pa ful probleme in sem že totalno nesamozavestna, ker mi v naročju tako joka, kakorkoli ga primem, se mi zvija nazaj in joka. Udarec je še toliko hujši, ker pri tašči je pa v ful lepem položaju in ji vedno zaspi v naročju. No, saj sem seveda vesela, da je vsaj pri nekom miren, ampak jaz sem pa zato še bolj nesamozavestna, ker dejansko ne znam potolažit svojega otroka, ampak se mi v naročju samo še huje dere. In kako to izgleda, kokam gremo: v lupinici začne godrnjat, vsi čakajo, da ga bom vzela ven, ko pa ga, pa res plane v jok. Edino kolikor toliko miren je, če ga dvignem na ramo, ampak to baj ful ni dobro, da bi ga tako nosila, pa še eno roko ima potem dol ob telsu in se bojim, da je ne bo razvil na način, da bi jo dvigoval. Sicer sem pa ugotovila, da ga v desno stran lažje obrnem na bok, na desnem boku se tudi leže in sede lepše doji, rokico mi da na joško itd., če že zaspi na boku, je to levi bok, medtem ko se pri obračanju na desni bok zvija, roko pušča zadaj, glavo rine nazaj, na joški se zvija in glavo vrti tako nazaj ali pa tako navzdol, da me je kar groza. Tudi če leži, ima tako glavo nazaj, da se mi v tem primeru zdi boljše, da leži na hrbtu, kot pa na boku. Skrbi me, da bo vsa ta "bok" scena vplivala na to, da se ne bo začel sam prevračati, ko bo čas za to, da ne bo dvigoval rokic itd. Danes grem v Pedosano, da vidim, kaj pravijo oni. Čim hitreje moram nazaj dobiti samozavest in pestovati otroka tako, kot vsaka normalna mama. Otrok naj bi se najboljše počutil pri mami v naročju, moj se pa očitno najslabše, potem pa oba jokava, tako da te čisto razumem CAC, da se razjokaš, tipi pa tega ne razumejo, mene moj sicer tolaži, dokler se ne naveliča, ampak ne pomaga. Plenice: jaz imam še vedno Pampers newborn, ampak mi jih bo zdaj zmanjkalo in bodo premajhne, imam pa še ene Pampers new baby mini, ki sva jih dobila za darilo. Zadnje dni se mi pokaka do srede hrbta. Prdci ne smrdijo, smrdi pa kakanje, mislim ima nek značilen vonj, kakšen mesec opažam to, sprva je bilo brez vonja. Ni odvisno od tega, kaj jem.
|