Arwen_84
|
Hello pupe, eko na hitro d apokomentiram... IZVIRNO SPOROČILO: Miška85 arabela84 jaz večinoma samo berem ker se mi ne da pisat,ampak zate imam par nasvetov. Vem kako ti je ker je moj prvi bil isti,nič spal,samo na joški in tečen ko sto hudičev čez cel dan,u glavnem bila sem imozgana neprespana nisem več jedla normalno in predvsem sita materinstva,na tako zahtevnega otroka enostavno nisem bila pripravljena, in če se mi je kaj v življenju vleklo je bila to moja prva porodniška-kumi sem čakala da grem delat. Jaz za našo tega ne morem rečt, ker čez dan ni tečna in ne visi na joški - je lepo na 3-4h (včasih tudi obrok prespi, tko da zdrži tudi 5h brez). Čez dan je ful dobre volje 2h recimo pol rata zaspana, se umirim (ugasnem tv, jo dam ven iz centra, blabla...) in zaspi v 3min - včasih za 30min-1h, ter odspi 2-3h v kosu nekje ponovem okoli 12-16h. Potem je do 19.30 vedno budna. Jaz niti približno ne komaj čakam, da grem delat...ker se imam čez dan fino, morijo naju tele noči...in posledično čez dan nisi tako funkcionalen kot bi lahko bil... Sedaj imam že drugega in je čisto nekaj drugega hvala bogu,čeprav sem se še kot nosečnica psihično pripravljala na še enega takega. Prvo kar bi ti rekla je sprosti se ,sedaj si popolnoma zapičena v te spance,koliko minut spi,kolk časa je pokonci,in probaj se ne obremenjevat zakaj ti ne spi ampak enostavno sprejmi tako kot je,pač malo/veliko bolj zahtevno dete,prej ko se boš sprijaznila lažje ti bo. Ja, sprijaznila sem se, ker se pač moram...nič mi ni napor razen to, ko sem neprespana jaz...čez dan se ne ukvarjam z njenim spancem, ker vedno lepo spi....vprašljivo mi je le večerno uspavanje, ker preveč dolgo traja in brezveno nočno bujenje Poskusi s hranjenjem na tri ure,ne manj-samo poskusi mogoče bo pa ujela s tem nek ritem Nikoli ni manj, razen zvečer....ker mi je ob 18h, pol pač spet ob 19.45 zaradi kopanja...ampak je ne morem držat lačno uro in pol... Zvečer ne kompliciraj,jaz jo podojim nekje od 18-18.30,jo okoli 19.00 skopam/umijem nato dobi še en podoj iz drge joške in nekje do 20.00 zaspi sama v posteljici,ni treba nobenih pravljic,pač ko je noč je noč - sej, torej smo se mi odločili, da je NOČ in da mora otrok spat...in če je budna je pač budna....glih v center je ne daješ (ker je spet to zanjo aktivnost) ampak se umirjeno z njo pog., beremo pravljico...dokler ne pokaže znakov zaspanosti (ponavadi je to v roku 15-30min) in začne jokat, če ni na rokah seveda...potem pa drema...samo, če jo odložiš tako da ne spi trdno se začne dret in se pol spet umirja, itditd.... ,ne je nosit - če je kjerkoli drugje se joče na fulll, ko je zaspana in preden zaspi in probaj jo umirit brez joška-duda je zakon,tudi ponoči če se zbudi pa še ne bi smela bit lačna-ji daj samo dudo, No, naša dude nima - je noče in noče, tko da tele ''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''sreče'''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''' z uspavanjem z dudo mi nimamo. Jih imamo doma 20-vseh vrst, firm...ampak ne pali nič...vse kar je plastičnega enostavno ne gre v njena usta....pljuva ven, se kremži in včasih celo užali, da se joče...tko, da prisilit je enostavno ne morem in nočem. pa tud če ne bo zaspala jo mej pa pokonci do tiste ure ko bi lahko bila že lačna,jo potem nahrani in potem ni hudič da ko jo podojiš da ne bi spala.že zarad tega ker je tolk časa pokonci bila.Vem da je težko ker si utrujena ampak po parih dneh se bo navadila. Sama tudi ločim tisti ta hud jok al pa nekako užaljeni jok ki ni tolk hud,in se zna tudi sama umirt - hmm, ponoči otroku ne smeš dajat aktivnosti kot vem...če je noč je noč in se spi (kot si prej napisala). Ker ima pol v glavi-kadarkoli se zbudim, se lahko igram-to ni res. Otroka tako ne navadiš nikoli, da je čez dan res tako..ponoči pa ne. Ma naša se niti ne razbudi ponoči (to ko jih eni grejo previt, nosijo okoli ali se celo z njimi pogovarjajjo) ...ona se zbudi, joka in se pol pač umiri in takoj zaspi...je nikoli ne nosimo okoli, se z njo pog ali podobne zadeve...In če je recimo jedla ob 1h in se ob 2.30h zbudi z jokom...je ne bom puščala budno do 4,5h (ko je kao naslednji obrok)...ker jo dam pol na joško (glih 2x povleče)al pa samo dvignem gor in mi zaspi v 30sek. Poskusi jo recimo ful zmatrrat da je pokonci več ur,pa bo mogoče spala,sam nehaj gledat na uro,ko je zaspana bo že zaspala, ko bo lačna bo ti povedala, ne delaj na silo Tudi to vse štima - aktivna je dokler ji paše....in je tudi ful dobre volje, potem ko postaja tečkasta in zeha in menca učke je pač znak da je treba stvari umirit...in tako tudi nardim, čez dan zaspi hitro. Več ur skupaj je ravno popoldne - je vsak dan budna najmanj od 15-19.30...včasih rata okoli 17,18h tako tečna, da joka kjerkoli je in zaspi takoj, ko jo roke vzameš...takrat gremo ponavadi z vozičkom ven, ker se not zbudi in spet zamoti...tko, da se malo potrudimo, da vmes ne zadrema več kot za 15min...sicer pa vsi vemo kako je z in uspavanjem, če so že preveč utrujeni..-še težje. Danes recimo je bila že ob 19h tako paf da je komaj gledala...in kaj, naj jo dam spat...mi odspi tisto 1,5h...pol kopanje prestavljeno za 2h...spet popolnoma porušen ritem...sem jo pol ob 19h šla kopat, kjub zaspanosti...pa če joče ni v veselje nobenemu...no, pol pa v vodi itak uživa in se čisto razbudi.... Sicer pa če se hočeš naspat in odpočit pa naštimaj zvečer umetno mleko in ji ga daj,ponavadi bolje spijo,pri tem mleku je zakon to da vidičš evo pojedla si 120- si sita,pri dojenju tega ne moreš vedit,veš kaj dojenje ni vredno živcev in pihično uničene mamice,ki si take porodniške res ni predstavljaja,če ti bo lažje si pomagaj tako,kar jih poznam tisti ki so bili na umetenem so vsi spali ko ubiti. Amm...tole se mi pa zdi čisti greh. Jst sem delujoča mlekarna namreč ....in pri vsem tem mleku, da bi otroka filala z umetnim?! To, da ima naša pri 2 mesecih in 20dni krepko preko 7kg je dovolj zgovoren podatek, da imam dobro hranljivo mleko (btw ko jo vidijo rečejo-o ta pa pridno je...mislim je kar lepo zavaljena če lahko tko rečem. )in če čez dan lahko normalno je na 3-4h ji tista flaša umetnega ne bo podaljšala spanca, ker gre zvečer spat z (pomoje) še preveč polno rito. Če si ven iz ene črpam je ca 150-200ml....torej mi ona še več ven lahko povleče). Kljub vsemu temu sem se predvčerajšnjem lotila ravno tega....da ne omenjam kakšne borbe smo imele z flaško (ker ne zna pit)....ni šans, da je kaj povlekla sama ven, sploh pa se je obračala stran in tako užaljeno jokala, da sem nehala...seveda se je pol zarila v mojo joško in se mi veselo nasmihala... Otrok čuti živčni mamico,zato je on nemiren,zato so mamice uničene-začaran krog - se strinjam. Predvsem sem ugotovila to, da jo ponavadi moj dvigne, ko začne tako jokat in če se mu v 10sek ne umiri, postane on živčen in pol je ona še bolj...jo vzamem jaz, v 5sek tišina...pa nisem nič posebnega nardila, morda kakšen ljupček, beseda....Ponoči, ko se tak brezveze zbudi, ko začne moj nekaj govorit, da zakaj se je spet zbudila in zakaj bo spet jedla, itditd in jaz njemu nazaj naj neha, itd...je samo še huje...ker sva midva nemirna je seveda tudi ona. Upam da sem mogoče kaj pomagala- am, meni v vsemu je napor samo tole večerno uspavanje, ker je čisto fuč pa nikakor ne zaspi...to, da jo damo v svojo pojstlo pa ni šans-se tako histerično dere, da komaj dih zajema vmes in jaz svojega otroka ne bom tako pustila (verjetno bo treba kdaj kasneje, ko bomo prešli res na tole ''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''spat sam'''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''' ampak sedaj še ne, ker smo po eni strani krivi mi sami, da smo tako delovali od začetka in mogoče premalo ustrajali...ampak jo takoj, ko je začela jokat vzeli ven...In pa ponoči, ko se zbudi in ne zaradi lakote...prej je bilo čisto OK - je zaspala v naročju, spala v svoji pojstlici, smo jo dvignili, podoj, ko je zspala dali nazaj...tako vsake 3h ampak je bilo to čisto OK...sedaj je napor to, da če jo pol po podoju premakneš v svojo pojstlo se zbudi ali TAKOJ (ko se jo pač odloži) ali pa čez max 1h - ko zašteka, da ni pri nama v pojstli. In tole s pojstlo je krivo to, da smo pri njegovih starših prvič spali vsi trije skupaj....3 noči ampak je gospodična ugotovila to spoznala in zdej je kar je. Jaz vem, da se bo to poštimalo oz če bi ona odspala vsaj 5h trdno v kosu...tko, pa se vmes razbuja stalno nekaj in če ni pri nama je dretje...če je pri meni ji dam malo za jest (pocuza 3x) in zaspi nazaj. - ko bo tole mimo, bo tudi spanec od obeh boljši. IZVIRNO SPOROČILO: hanababy heeej!! tud jaz redno prebiram in nikoli nič ne napišem, imam pa tud jaz aprilčico, ki trenutno spančka. oglašam se pa zato, ker imam idejo, ki bi mogoče koristila kakšni, mogoče lahko tudi arwen84 ti poskusiš za boljše spanje ponoči. naša mala je zelo malo in nemirno spala, čez dan skoraj nič, ponoči pa zeloooo nemirno z večkratnim zbujanjem... in kaj smo ugotovili, vroče ji je blo. tako, da zdaj spi samo v bodiju s kratkimi rokavi in brez nogavičk in tudi z rjuhco noče biti pokrita. aja, pa še to: ob odprtem oknu. včasih še sama ne morem verjet in jo pogrinjam, ampak noče in začne brcat ali pa se zbudi. tako, da če je še kakšen otročiček zelo nemiren, lahko poskusite to... nam je hb pomagalo in končno so se razmere malo umirile in je naša mala spočita in naspana, mamica pa prav tako. hehe, ja skozi ''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''iste'''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''' čvekamo tu Ja, sej mi jo imamo samo v kratkem bodiju, brez nogavic (niti kape po kopanju) že en mesec, če ne še več...pokrita tudi ni z ničemer, razen z tanko odejico-pa še to res zbrca stran (ko je pri nama se je noben nikjer ne dotika). Zvečer vse preluftamo in našopamo malo klimo, ki je v dnevni in le s težavo doseže malo spalnice...ampak res za pol stopinje manj mogoče. Seveda spimo pri odprtem oknu...ampak se še premetava...res, se strinjam lahko je vročina ampak živimo na primorskem in bo poleti pač vedno tako. Tudi nama ne paše in se nekak kar ne moreš namestit v pojstli, kaj šele njej....No, zdej pridejo ohladitve..pa da vidimo če bo kej lepše dremuckala tudi ona. Noh, zdej pa ZARES konec o našem spanju . Mi je že kar glupasto o tem pisat, vam pa verjetno brat (tiste ki se vam sploh da). Zdej bom napisala samo še, ko bo pozitivno....hehe, glede na to da visim na forumu je že zdaj...naša pridno dremucka (mi je zaspala pri podju celo)....verjetno za kako urco al dve, da pride k sebi pol pa bo spet budna do 22-23 ampak kaj čmo. Smo bli pa cel čez dan kar zunaj, ker je moj šel skočit s padalom...(mene čaka ko neham dojit -pač taka so bla priporočila) sva šla še v restavracijo na morsko kosilo...je bla pridna budna v vozičku, tko da....se vse da . Nič, greva še midva izkoristit večer namesto, da tu vidim... lepo se mejte
< Sporočilo je popravil Arwen_84 -- 15.7.2012 20:56:50 >