|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  21 22 [23] 24 25   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Aprilčki 2012
19.7.2012 14:00:03   
Hinata
Ja, našo, kjub temu, da je bil sistematski pregled in cepljenje, ni ne vem kaj natančno pogledal...ravno toliko, da jo je malo po rokicah pobožal in cepil....vse kar sem omenila pa ni imel kaj dosti razlage, zakaj tako. Naslednji pregled bo pa že skoraj 6 mesecev stara, ker ima dopust....in kaj potem, če bo še vedno tiščala roke nazaj, se čudno držala v naročju in imela palce tudi kdaj v pesteh user posted image Kravice tudi naša ne zna še tako dobro pasti....se mi zdi, da se sploh ne opira na roke in samo vrat ter hrbet napenja...rokice pa ji lezejo v vse smeri. Na trebuh pa se obrne samo, če jo položim na bok. Pa danes med masažo sem v legi na trebušču opazila, da se v hrbtu nekako bolj v desno drži...pa sploh noče recimo ležati na trebuhu, da bi ji glava počivala na podlagi user posted image
Arwen, kako pa se je pri tvojem bratu izražala cerebralna paraliza, da pediatri niso bili takoj v sumu na to? Se oče morda spomni, kakšen je bil, da se mu je zdelo, da nekaj ni v redu?

(odgovor članu tulpek)
Neposredna povezava do sporočila: 551
19.7.2012 14:08:20   
tatjanka
Pozdravljene, še ena mamica aprilčice, čeprav bi morala biti majčica. Najina Nina je rojena pet tednov prezgodaj a je zdrava in se lepo razvija. Včeraj smo imeli prvo cepljenje in ga je prestala zaenkrat brez težav. Je pa 55cm velika in 4720g težka ( porodna 45cm in 2170g).
Naša pediatrinja jo je zdaj vsaki mesec tudi pregledala in odgovorila tudi na vsa najina vprašanja. Tako da sva zaenkrat kar zadovoljna.
Nina zaspi zvečer med 21:30 in 22:00, spi do 05:00, jo podojim in spi do 07:30 ali 08:00. Potem spi še dve uri, popoldan pa obvezno 4 ure v kosu( med12:00 in 17:00) potem pa do večera po par minut skupaj. Je pa res občutljiva in čez dan najboljše spi v najini postelji, ponoči pa v svojiuser posted image Sva se že takoj odločila, da bo za vse najboljše če bo ponoči v svoji postelji.

Me pa zanima če katera svojega malčka/malčico namesto kopanja kar tušira? Naša v tem prav uživa in se nepritožuje tudi nad močenjem glavice, kar je bil prej včasih problem.
Lepo vas je brati in dobiti kakšen nasvet ali idejo.

(odgovor članu tulpek)
Neposredna povezava do sporočila: 552
19.7.2012 14:12:03   
tulpek
Hinata, če te zelo skrbi, vprašaj pediatrinjo Tanč na MON ali pojdi na kakšno uro v razvojno ambulanto. So pa redki 3 mesečniki, ki znajo pasti kravice tako, kot si ti zamišljaš... glavno, da dvigne glavo in malo pogleda naokrog. Rokice so naslednja faza. se pa absolutno strinjam, da bi lahko malo bolj pogledal otoka, sploh ker si imela kup vprašanj.... Na trebuh se pa še itak ne znajo obračat, spet prej izjema... odvisno tudi, koliko je "len" otrok za takšne stvari, moji očitno so zelo lenobni za gibanje user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Hinata)
Neposredna povezava do sporočila: 553
19.7.2012 14:52:22   
Aprilcek2012
Jaz sem najprej Aljažu sama naštimala rokice, da so bile v pravilni pozi. Ampak to baje ni ok, ker potem on ne ve, da jih mora dati naprej. No zdej ga pač odložim kokr "pade" in že zna sam rokice dat naprej. To sem pa dosegla tako, da če jih je imel nazaj ali pod telesom, sem ga za nogice po podlagi potegnila nazaj in tako so avtomatsko šle rokice naprej, on pa je "začutil ta gib". Drugače pa, ko pase kravice ima glavo precej stabilno, če ga dam pa v sedeč položaj, se pa še malo maje kot pijanček user posted image

Arwen pusti ji, da malo sama začuti glavo. Če jo boš skoz podpirala, jo bo kasneje znala nadzorovat. Sej pri glavi je samo problem, da ne sme "pasti" nazaj. Ostalo pa je ok.

Jaz recimo Aljaža vedno dvigujem in odlagam bočno, pa tam ni treba pazit na glavo. Poleg tega tako ne more priti do tistega "držanja rokic nazaj", ki ga opisuje Hinata

Aja pa še to - kurumba kar pogumno na morje, boš videla, da se boste meli luštno, sam ne razmišljat, da bo vse narobe in ne se sekirat

(odgovor članu tulpek)
Neposredna povezava do sporočila: 554
19.7.2012 14:52:35   
Kurumba
Ne, flaške ne mara, včasih kaj po žlički spije. Mislim, da so hudi krči, zaradi katerih tako joka. Danes manj, ker ga kar dajem na joško, naj ima za tolažbo, četudi ni lačen, vsaj ne kriči tako grozno in se ne zvija. Pa še ne razburi se tako in potem na joški malo zadrema, sicer se pol čez par minut zbudi,ampak vsaj malo. Pa manj stresno je zame. Ga dajem pa kar na isto joško, da se ne prenaje, ker potem bruha tako kot včeraj. Če mu lahko pomagam, pa čeprav z joško, mu pač bom, saj ti krči ne bodo večno trajali. Ne vem pa, zakaj so zdaj močnejši. So pa že dva dni ok 10-11h in 14h-16h.

V vozičku je včasih skos spal, zdaj pa ne več. Na večurnem sprehodu zaspi 2x za pol ure. Ga sicer manj matrajo krči, zna biti pa siten, da ga moram jemat ven. Sicer se pa kar lepo zamoti z opazovanjem dreves, listkov, igračke...

Glavica: moj jo itak ful nazaj tišči, ampak mislim, da je malenkost boljše. Mož ga dviguje tako,kot so pokazali v Pedosani (preko boka), jaz pa se še preveč bojim za glavico in ga dvigujem, kot so pokazali v porodnišnici. Na ta način mi tudi najbolj pravilno leže v naročje (na ni rama zadaj itd.). Ampak če se začne zvijat, ga raje odložim, kot da bi ga imela v nepravilnem položaju. Glavica mu sicer še opleta razen npr. pri podiranju kupčka, pasenju kravic, ko je dvignjen nad moženo glavo...

Danes je boljši dan. Sem bolj spočita in manj joka je v hiši (čeprav za ceno 5x joškanja od 14h do zdajle). Me pa skrbi, ker podnevi res zaspi (bolj zadrema) samo še ob joški na najini postelji, če ga dojim leže in se potem odtihotapim iz sobe. Ja, tako "daleč" sem, vse za to, da bi vsaj malo tudi čez dan spal. In danes je spal že 2 uri (pol ure, eno uro in pol ure), zdajle pa drema, ampak se zaradi krčev skos zbuja.

(odgovor članu tulpek)
Neposredna povezava do sporočila: 555
19.7.2012 14:58:56   
Kurumba
Aja, kako je s tem obračanjem na trebuh in hrbet, kdaj naj bi se in kako najprej? Jaz ga s hrbta obračam na trebuh na obe strani za nogo, tako ga gresta potem še roka in glava, ampak je že to kar težko, kot da bi bil malo zakrčen (verjetno že a priori zaradi tega svojega zvijanja in usločanja nazaj), sam pa se še nikamor ne obrača (v soboto bo star 12 tednov). Samo če ga položim zvečer ali pri spanju čez dan na bok in ga zadelam, se "rita" toliko časa, da zdrsne na hrbet, ampak to ni to obračanje.

(odgovor članu Kurumba)
Neposredna povezava do sporočila: 556
19.7.2012 15:10:22   
cacao
Arwen, Jaz sem prebrala v knjigi Mastering in naps and schedules, da naj bi otroci ponoči spali nekako tako.. takoj po kopanju padejo v trden spanec, ki lahko traja tam do 5 ur (odvisno od želodčka), potem pa sledi izmenjava med lahkim in trdnim spancem do cca 4h zjutraj, med 4-6 zjutraj je pa samo lahko spanje.. in zato skoz neki godrnjajo. Potem pa naj bi sledil spet en trden spanec in bujenje okoli 7h.. (to je itak vse okvirno). Skratka, če pa se otrok zbudi zjuraj in hoče že čez pol ure spet dremat, potem pomeni da je bilo to le nočno bujenje, in da ni še dosegel tistega globokega jutranjega spanca.
No pri nas to res drži.. naš spi po kopanju kot top tam 4h ure. od 19.30 do 23.30 polnoči, stem da ga jaz prej podojim in prestavim uro na 1h. Pol pa nekako pridemo do 4h,.. kjer pa res konstantno neki čivka in hoče bit skoz pri meni, priklopljen. Tako da ga imam takrat pri sebi in pač na joški. Drugače se itak začne jokat in se čist razbudi. Intudi počakam na tist globok spanec, ker ko smo en teden vstajali ob 6. 30 je bil tamal takoj po previjanju tečka. In res nisem štekala tega-ja kako če si pa spal 11h ?? no zdaj ko pa odspimo do 7.30 ali do 8h (ob joški) pa se 1 uro na polno igra..res je ful nafilan z energijo.

Drugače sem pa v te knjigi brez joka v sanje prebrala, da če se otroci pop zbudijo po 20 min.. da mormo hitro pridit in jih uspavat nazaj.. kakor pač najbolj znamo. In seveda- it's joška time user posted image Sem včeraj res kot detektiv stražila da se je zbudil in mu takoj poturila joško.. NO tamal je seveda takoj zaprl oči in pančkal, sam kaj ko je spal tisto plitvo spanje.. in me ni spustil stran. Vsakič ko sem vzela joško stran je začel hlastat.. tako da sem bila ob njem 40 min dokler ni trdno zaspal za nadaljnih 30 min. Ampak je bilo pa res zakon, ko se je zbudil je bil ful dobrovoljček.. ful se je igral kako urco, pa tud uspavanje potem ni bilo več težko. Pri teh tamalih je res tko, bolj so naspani lažje jih uspavaš.
No zdaj bom delala to kak teden, dva, da vidimo če bo tamal sposoben potem povezat tole spanje sam.. ker skoz pa ne mislim ležat zraven njega z joško v ustih. Ker itak nič ne je, samo carta se.

Še to sem hotla rečt, res je zakon dajat otroka spat zgodaj. Mi to delamo že od kar se kopamo, in tamal vedno zaspi. Pa še midva imava 2-3 urce zase. Zdaj ko pa vem, da on spi kot top.. sem se pa zopet začela mal socializirat. Tako da, ko ga dam spat grem na drink s prijateljicama, ki še nimata otrok. Tko da se še kej druzga menimo... user posted image Enkrat na teedn prou sede. Sem pa itak vedno v blizini, tko da če bi bla kaka štala, pridem domov.

Ja sicer je pa naš tamal pravi zapečkar. Najraje je doma. KO sem bila noseča sem idilično mislila kam vse bova midva hodila. Zdaj pa ničesar ne mara (kot sem rekla, vozička, lupinice..). Pa vedno ko sva nekje se res kar začne jokat.. doma pa veseljak. MAaa pravim moju fantu, da tega pa zihr nima po mami!!! jaz sem skoz za akcijo, da ja nekam gremo.. user posted image Evo zdaj moram bit pa skoz doma. No pa sej bo boljš.. sem se že sprijaznila.

Kurumba.. jaz poznam ta histerični jok. Recept, ki pri nas že dve tedna deluje je pink panter ( ko se joka, čudežno neha).. potem se pa šetamo mimo nape.. in začne zapirat očke... (včasih je potrebnih kar nekaj pink panterjev user posted image )
ja vem.. smo smešni user posted image

Glede krčkov kurumba, sej verjetno paziš kaj ješ? Nekateri so res občutljivi na kravje izdelke. Jaz sem jih za neko obdobje prenehala jest, pa sem jih pol spet začela, pa nehala.. ma še zdaj ne vem.. ko se začne histerično dretje in če ne neha neki dni, pol enostavno spet mal neham.

Aja naš ima pa že 3 dni zelen kakec? Vem, da je to lahko od zelenjave, samo tolk zelene zelenjave pa nisem pojedla. Baje, da je to lahko tudi znak da je prehlajen? Vsake toliko kiha, samo to je pa tudi vse. Aja pa mal ma nosek zamašen... ampak vse to ma že od rojstva. NIč novga, razen kakca?? Ma katera kakšne izkušnje.

No sem že hotla vmes objavit post, pa sem mogla letet z joško. Tokrat, je spal še 40 min z joško, pol je pa očitno imel dovolj. Joj, mi je tole čist bedno delat, samo je res razlika.. zdaj je res ful dobre volje. Upam, da se bo kej poplačalo in bo osvojil tole spanje.

Glede pediatra, mi imamo ful v redu pediatrinjo, prvič ga je ene pol ure pregledovala.. vse refleske, srček, očke, uho.. noge.. hojo..itd, pri drugem mesecu sploh nismo bili pri pediatrinji ampak samo prelged teže in višine. No zdaj pri tretjem mesecu si je pa spet vzela čas (40 min) in ga temeljito pregledala. Vse pasenje kravc, srček, moda, uho,.. naš se je itak jokal celih 40 min in kar ni izgubila potrpljenja. Vse tako lepo nežno in počasi. Sem ful zadovoljna. Res ne prenašam šlamparije in bitakoj zamenjala pediatrinjo. JOj, ko pa še ti arwen napišeš tole. Te res kar strese. Groza.

Še glede prdenja. Naš prdi na polno, v rafalih user posted image

(odgovor članu Aprilcek2012)
Neposredna povezava do sporočila: 557
19.7.2012 15:45:07   
anglistka
Popoldanski spanec: Se strinjam s cacao, da je treba otroke uspešno nazaj v spanec zazibat. Jaz vedno dežuram pri tem "daljšem" popoldanskem spancu, ker se po približno 45 min kar naenkrat zbudi, jaz pa hop k njej, dudko v usta, malo polubčkam, malo tesneje privijem pleničko (njeno ninico) k njej in ponavadi je to to. Potem pa lahko okoli hodim, naredim kaj, ker spi mirno še vsaj kako uro. V 90% je tako, včasih pač ne deluje user posted image . Prejle se mi je zgodilo, da sem jo že lepo uspavala, pa se je po pol ure zbudila in sem naredila vse kar sem zgoraj opisala, pa ni pomagalo. Pol pa se je ful pokakala in se seveda čisto zbudila. Po dveh urcah sem jo spet uspavala, zdaj pa spet "dežuram".

Večeri v dvoje: Tudi nama je že nekajkrat ratalo takole iti ven. Mala lepo zaspi nekje okoli osmih, babyfon dama tašči v varstvo in greva na pijačko s prijatelji ali pa na sprehod. Vedno ostaneva v domačem kraju tako, da sva lahko v 5 minutah doma. En tak večer mi da res veliko energije. Sem pa tudi čez dan vedno pogumnejša, se z malo vedno več sami potepava (telovadba, kava in sprehod s prijateljico, ki ne živi v istem kraju, krajše šopingiranje in vedno daljši sprehodi po našem kraju, da ne delam vedno istih tur).

Pediater: Čeprav Katarine ni dala kravic past, je naredila vse ostalo. Podrobno jo je pretipala, pregledala ušesa, usta in grlo, pogleda lulo in ritko, popek, itd. Vsakič poskusi še reflekse. Sva vsaj 20 min not. Zelo zadovoljna z njo. Edino glede teže kaj pripomni, čeprav me spodbuja naj še naprej dojim. Samo pri meni ni treba veliko reči, pa se pol sekiram zaradi tega user posted image .

Razvoj: Se mi zdi, da je Katarina kar napredna v razvoju, čeprav je to moj prvi otrok in nimam neke prave primerjave. Pri starosti 16 tednov kravice pase brez problemov, tudi na rami že popolnoma samostojno drži glavo pokonci in malo opleta z njo samo kadar je fejst utrujena, iz položaja jajčke (ali v naročju ali v gugalniku ali v jajčki) ful sili z glavo naprej in to dela nonstop, obrne se hrbta na bok ampak samo ob zadostni motivaciji (beri joški) user posted image , igrače že ful prijema in jih tudi dalj časa drži, pri tem pa ful opleta z rokami, da jo moram skozi pazit, da se ne udari v glavo. Zaenkrat se mi res zdi, da je vse ok. Pa je mene ful strah kakšnih razvojnih nepravilnosti, saj je bila ob rojstvu polna plodovnice in ima obe apgar oceni slabi (6/7), v porodni so jo predihavali in nato odpeljali v inkubator, kjer je dobivala kisik. In vsi vemo kaj se lahko zgodi, če ostane del možgan brez kisika. Ne vprašajte kaj sva midva doživljala tiste ure po porodu, še zdaj se jokam, ko samo pomislim kako sem se takrat počutila. Zdaj pa jo gledam, tega mojega spečega angelčka, in se zahvaljujem višji sili, da je z njo vse ok. Teh strahov, da je so tiste minute po porodu pa vendarle pustile posledice pa se ne bom znebila nikoli.

Evo jo, se je že vmes prebudila z široko odprtimi očmi, a sem jo uspešno zazibala nazaj v sen (pa tudi če samo za nekaj minutk)user posted image .

LP

(odgovor članu cacao)
Neposredna povezava do sporočila: 558
19.7.2012 17:13:19   
Arabella1
pozdravljene pupe

cacao tvojemu posto sem se pa do solz nasmejala it's joška time user posted image user posted image user posted image
tulpek tvoj user posted image je pa res pravi velikan, pa sem mislila, da je naš velik, evo danes smo imeli posvetovalnico, ima "samo" 7,3 kg in 68 cm, cepili ga nismo, sem rekla, da je malo smrkast...to cepljenje bi rada jaz čimbolj pozno dala.... če bi bilo po mojem sploh nikoli... ma ne bo šlo.

Drugače pa je bil pregled tako: pri sestri vaganje in merjenje, pri pediatrinji pa je najprej ga pogledala, potem ga dala kravce past (čudež ni se oglasil, prvič....), pogledala ušesa, očke, grlo, nogice, rokice, rekla, da lepo brinclja z vsemi štirimi, posedla ga je mu dala rokce skupaj, rekla, da je lepo razprl pesti, navdušena nad njim user posted image user posted image ponosni starši pa še bolj user posted image

drugače pa spanje: zdaj že več kot en teden kar rutina, spanje v kosu od 20ih do 5ih, oziroma do 5.30, pred peto se ne zbudi, potem pa v najini postelji do cca 10.30 11ih, da se naš mali hlodek naspi. V torek, ko smo imeli uz kolkov je bil kažin, ker je seveda vstal ob 6ih... in mu je manjkalo tiste 4 ure spanja, cel dan je bil sitkan.... čez dan pa zdaj spi 3x po 1 uro cca , kdaj kakšno minutko več, tako, da mislim, da ima spanja dovolj. Na sprehode zdaj sploh ne hodimo user posted image zjutraj, ko je temperatura še uredu user posted image še spi, zvečer, po sedmih, ko se zopet normalizira pa so spet priprave na spanje.. no sej gremo veliko na teraso, tako, da zraka mu ne manjka user posted image

Za gosto hrano nam ni še nič rekla, da naj kaj dajemo, mogoče bo rekla kaj 1.8. ko je naslednji datum za cepljenje.. nekako mi je ni ratalo prepričat, da mi komot pridemo septembra. Čajček pridno pijemo, vsaki dan cca 200 ml, in to hipp komarček, kamilica in janež, očitno mu to paše.. ma če pomislim, kako je bilo od začetka, ko se je drl in pačil, kot bi mu najmanj kaktus hotla dat....

prdenje: ja naš prdi in to zelo, pa nič kaj dišeči niso prdci.... s kakanjem pa je tako, lahko gre 1x, 2x dnevno, lahko tudi 3x, se je pa zgodilo tudi že da 2 dni ni kakal, 3. dan je bilo presenečenje v najini postelji, z rezultatom pranja posteljnine s prešito odejo vred.. na srečo je šlo gor in ne na jogi user posted image , ker jogi ne bi šel v pralni stroj user posted image

glavca: naš bucko drži glavo pokonci kot kakšna želva... da bi on se pestval leže.... sanje, tega noče že od začetka, je pokonci kot žirafa, najrajši na rami da ima razgled.

kurumba, kaj pa če probaš vklopit sesalec, pri našem je to delovalo, če so pa res kakšni krčki, pa to ne bo delovalo... si jedla oz. pila kaj takšnega.

arwen boš videla, tudi tvoja user posted image bo prišla do svojega daljšega spanja, naš je tudi podaljševal spanje, tako, da kar optimistično, razen če probaš še tako, da ti tam od petih popoldne dalje ne gre več spat, da jo zamotiš, samo spet ne preveč, da ne bo preveč zmatrana, in seveda, ko ona spi, dej se spočit tudi ti user posted image

a ja a ima katera kakšen predlog za nadomestilo ležalnika, naš user posted image postaja prevelik za noter bit, je pa strašansko rad, tako, da bo vsak predlog dobrodošel

(odgovor članu anglistka)
Neposredna povezava do sporočila: 559
19.7.2012 17:15:08   
Arwen_84
Pop.spanec: ja res je tako, tudi pri nas...20min nekako ''''trdno odspi'''', jo vmes valda nekam odložim in se zbudi z očmi odprtimi na FULL, jao...pol pa jovo na novo...prej sem anrdila napako in se začela z njo pog. pa se je valda zbudila in pol ćez 15min ratala spet tečna in pol je uspavanje trajalo spet 30min....zdej pa ''''dežuram'''' tudi jaz, tko da čim jo vidim da odpre oči, jo dvignem in dam na žogo...ponavadi zaspi nazaj v 3min...Včeraj in kakšen dan sem tole delala z joško, ker smo ležale v pojstli in sem upala, da bom zaspala z njo...tko, da je 2h mela joško po ustih, vmes pa nekaj dremuckala...kdaj je ratalo, da je pol odspala tiste 2h v kosu, kdaj ne....danes sem ponovila vajo na žogi 3x, sem mela poln kufer...sem ji začela pet v naročju in jo pol zbujeno, ampak čisto zadremano dala v pojstlico in je neki gledala ma sem šla ven, ker sem mogla dokončat kosilo in ko sem nazaj prišla je mala spala - in odspala 2h v kosu...(vmes se je tudi po 20min zbudila, ker sem ležala tudi jaz in sem jo slišala ma je dvignila glavo malo zaprcala in zaspala nazaj)user posted image nisem mogla verjet, ma očitno je tole res možnouser posted image

tulpek: super fant..naša je tudi kar polna ja...no ima tam okoli 7,5kg in nekaj čez 70cm in nima še 3 mesecevuser posted image . Se vidi kje je najrajeuser posted image . čeprav se mi zdi da čisto normalno je na 3h, razen zvečer ki je pogosteje...je pa res da glede na to da smo se zbujali 3x-4x na noč je tako tudi ponoči jedla, ki ostali kar mirno raje spijo...

hinata: Ma nevem ti točno povedat, vem samo, da je moj oče rekel, da je na eno stran drugače reagiral in zgledal na trenutke ''''odsoten'''', motorika mu je pa na tej strani štrajkala...recimo, ko je ležal na trebuhu se večino časa ni trudil niti glave dvignit, rokice pa so ležale ob telesu....itd - pri pregldih pdiatri otroka ne dajo na trebuh...ko pa so moji rekli, da se jim zdi to čudno in ne OK, so rekli da verjetno rabi pač malo več časa, ker je bil tudi 3 tedne prej rojen in nevem kakšne neumne razloge. Jaz ti tudi predlagam, da greš v kakšno RA že zato, da se boš ti pomirila.

tatjanka Lepo imeuser posted image (isto kot moje, hehe). MA glih sem mislila prašat, če ve kopate vse v tej banjici user posted image . Mi še vedno ma je kar prevelika že počasi...mislim moremo prav pazit, da ne butne z glavo, ko rogovili not....žal banje nimamo, ker je samo tuš kabina...in še malo si bomo mogli omisliti res neko tuširanje al nekaj-eni otroci ful uživajo, ker jih še masira, drugi pa se na smrt bojijouser posted image . Ene so ful zadovoljne s tem izdelkom: http://nakup.pikapolonica.com/otroska-oprema/za-vecje-udobje-dojencka-in-mamice/delta-blazina-za-kopanje/1010275400653101027 , ker se pol v veliki banji otrok ne ''''izgubi'''' in ga ni preveč strah pri prehodu iz majhne banjice. Mogoče, pa skombiniraš pol da daš v tuš kabino vodo (tolko kot pač stoji not spodaj) pa tole blazino al nekaj...

razvoj: mislim, da starši ful nekaj prehitro ''''pričakujemo'''' stvari in čim ni takoj, ko v kaki knjigi piše pol malo panike nardimo...oz. se popolnoma strinjam z vsemi priporočili handlinga, ki posebej pravijo:''''ne dajajte otroka v položaj za katerega še ni zrel in še ni osvojil prejšnjih korakov....'''' pač moreš mu stvari pomagat, pokazat...ne pa z njim počet kot z invalidom in vse namesto njega, hkrati pa ga ne dajat recimo hodit, če niti stoji še ne ob neki opori...pač postopoma. Otroci so si med seboj drugačni.
Naša pase lepo kravice (rokice ji kdaj še pomagam, če je vstrajna pa ji rata), tudi na rami lepo drži glavo gor...če je čisto ravno postavljena pa ji še miga. Kotalim jo tako, da jo samo z nogo dam čez na bok - ostali zgornji del mora sama. Prevali se nazaj na hrbet sama (včasih pade bolj kot kamen kot da bi nekaj zavesto nardila) in na bok gre tudi sama - majprej je to nardila samo v pojstli, ko je imela joško za ''''cilj''''user posted image , sedaj pa smo ji zamenjali previjalno podlogo (smo meli tisto, ki je ob straneh dvignjena in jo je ful omejevalo) tisto ta večjo, ki jo fliknem kar na mizo in jo z nago rito pustim gor...no in 2 dni se že sama daje na bok...se mi pa zdi da ji nekako leva stran bolj leži (tudi pri prijemanju). Prijema stvari tako, da ji jih dam zraven roke in se je dotaknem...ne gre še zavestno k neki igrači da bi jo želela prijet...ampak bolj udarja po njih in probava s prstki... si pol ogleduje ko drži svojo roko, ji pa dajem bolj enostavne stvari -najraje ima seveda krogce, ker jih najlažje lepo prime. Se pa hitro naveliča stvari, tko da vsak dan odkrijem kakšno novo stvar za počet....danes sva začeli z igrico ''''moje telo'''' - grem od glave do prstov na nogi in ko jo taknem za en del ponovim kaj to je 2x in ona cela zadovoljna posluša in se mi čudi.user posted image Rokice opazuje in jih tura v usta seveda (tudi samo prstek je kdaj ostal not) - dela pa to ko je zaspana in ko rata lačna. Tudi nogice ji kažem tko da jih pridno opazuje, ko jih lepo vidi.

aprilček2012: sem probala to pri pasenju potegnit nazaj in res avtomatsko bolj da rokice naprej...tko da super, ji bom nehala popravljat, ko nebo ratalo.user posted image

Ah, midva bi tudi rada kdaj šla kam (sprehod, kino,...), pa žal še ne gre ker sva sama in živiva stran od vseh in je nima noben za počuvat niti za kako 1h...ampak saj bo, tudi to. Svet naju bo počakaluser posted image Pol bo pa mami prišla, ko bo mala dovolj stabilizirana s tem spanjem in bom tudi jaz bolj mirna, da jo bo že znala umirit, če se kej zgudi in ne bo moja joška edini način, heheuser posted image . zdej sva presrečna že za to, da zaspi ob 20h in ne ob 23h kot prej, tko da je domač kino čisto dovoljuser posted image .

Kle mi na PCju nabija Maček Muri, ona leži v gugalniku, moj ji pa kot norec pleše in se mu smeji...jao, luda kuča bi reklauser posted image

< Sporočilo je popravil Arwen_84 -- 19.7.2012 17:19:22 >

¦A moment in my tummy...a lifetime in my heart...¦

(odgovor članu anglistka)
Neposredna povezava do sporočila: 560
19.7.2012 17:40:35   
Kurumba
Blagor vam, ki vam otroci popoldne spijo! Jaz bi bila zadovoljna že s tistimi 20 minutami, po katerih naj bi ga bilo treba uspavat nazaj. Moj mi že (trdno!) zaspi (na joški seveda), pa ga odložim in upam, da bo spal, pa se čez 2 minuti zbudi. To lahko ponavljam celo popoldne, pa vsakič gleda kot čuk. Pa ne, da bi že dopoldne odspal svoje. Spi največ 50 min naenkrat. Kje so časi, ko je spal 2, celo 3 ure v kosu...

(odgovor članu Arwen_84)
Neposredna povezava do sporočila: 561
19.7.2012 17:55:46   
tulpek
Kurumba, tvoj ima krče, če se ne motim... no, to ga zbudi... žal, moj jih je imel 2 meseca skupaj in ni spal od 8-16ih... ker se je po nekaj minutah v joku zbudil. In ta vzorec hoče sedaj kr obdžat... nič spat do 16ih popoldne user posted image Potem pa s krajšo prekinitvijo okoli 19ih vleče do naslenjega jutra...

Pa glede obračanja... nekje do 6 meseca, tak da sploh še ni panike.

Zelen kakec: alergija, preobčutljivost, krči, slučaj...

Namesto ležalnika: odejo/blazino na tla, je najboljše za gibalni razvoj

(odgovor članu Kurumba)
Neposredna povezava do sporočila: 562
19.7.2012 19:20:50   
Kurumba
Ja, moj se zbudi zaradi krčev že po par minutah, ko zaspi.

Ja, najboljše ga je met na tleh. Samo to me zanima, koliko časa ga imate na hrbtu? Moj je tako večino časa, če ga ponoči polagam na bok, se zrine nazaj na hrbet, sploh noče drugač spat. Podnevi mi včasih zadrema na boku,ampak se mi zdi, da ga tudi to zbudi, da se rine na hrbet. Tudi v igralnem centru je na hrbtu, pa v vozičku pa na postelji... Na boku noče bit. Na trebuh ga pa preko boka večkrat na dan prevalim, tudi večkrat na dan je po nekaj časa na trebuhu, ampak večinoma je pa vseeno na hrbtu. Da se mu ne bo zadaj sploščila glavica?! Na najbolj izbočenem delčku ima kar malo odrgnjeno. Sicer pa ima glavico levo ali desno, tudi če je na hrbtu.

(odgovor članu tulpek)
Neposredna povezava do sporočila: 563
19.7.2012 19:56:55   
Arabella1
odejo ima že zdaj na tleh, ma to ni to, to se ne cinga user posted image

(odgovor članu Kurumba)
Neposredna povezava do sporočila: 564
19.7.2012 21:53:26   
cacao
ja meni se res zdi, da cel dan samo opletam stemi joškami.. in sem na straži. MI gre že pošteno na živce, ker ga lahko samo tako uspavam in samo jaz. Če ga recimo moj, bo spal 30 min, pol ga pa ful težko uspava nazaj. Pa pri nas, tole na žogo po spanju ponavadi ne deluje.. ker tamal začne takoj okol gledat. Neki že najde, tud če smo v spalnici, kjer je kao mir in nič preveč stimulativnega. No njim je itak vse zanimivo, pa najde pol luč, al pa prevleko... karkoli.
Če pa že deluje, ga mormo met pa 40min po rokah, ker res sledi temu globokemu spancu to nizko in čim ga hočeš pol odloćit se zbudi. Skratka, odločena sem da bom počasi naredila temu konec. Sita sem tega,da ga lahko samo jaz uspavam, tako zvecer kot podnevi. Zdaj čez vikend, bova začela tako, da ga bova po dojenju zaspanega ampak ne spečega dala v njegovo posteljo. Itak vem, da se bo začel razburjat. Samo bomo pač vztrajali. Dokler ne bo dojel. da se gre tako spat. Pol ko bomo pa to osvojili bomo pa začeli s to rutino še čez dan. Mi je rekla prijateljica, da je hudo kak teden, dva.... potem pa gre na bolje. Njen je zdaj že tako zverziran, da ko je zaspan, naredi par krogov z njim po stanovanju, potem ga pa položi v posteljo in zaspi sam. Ja to je luksuz. Je pa res, da ima dudo!!! Duda, res olajša določene stvari.
Arwen a ti še daješ spat na trenušček? Meni je to tako čudno, čeprav nej bi tamali najboljš tako spali.?? Se kar bojim poisksit.

Kurumba, moj malček spi skoz na hrbtu. Tudi če ga dam na bok se z lahkoto nekako naštima na bok. Itak se tok premika med spanjem, zadnjič je bil zarotiram za 90 °. KO sem ga ponoči dvignila za dojenje, mi ni bilo nič jasno, kje ima glavo :)
Ma pomojem ni panike, če spi na hrbtu, sej nima glave skoz navpično ampak večino časa levo, desno. Razen, ko se pač igra, ko gleda igračke. Ampak to ne dela cel dan.

Glede večerov, ja res je, svet bo počakal. Meni je samo glavno, da imava midva zase 2 urce- ker že tako je cel dan vse okol tamalčka.

(odgovor članu Arabella1)
Neposredna povezava do sporočila: 565
20.7.2012 7:27:45   
Hinata
Hja, vidim, da se prakse pediatrov zelo razlikujejo. Res si želim temeljitega in strokovnega pregleda, pa se mi zdi da ga ne dobim od tega pediatra. Če bom še dogo opažala iste stvari, bo pa res potrebno poiskati dodatno mnenje. Vseeno jo skušam čim bolj pravilno dvigovati in obračati....sem opazila, da jo v eno stran težje lepo zarotiram, ker se kar zategne in glavico bolj nazaj usloči, v drugo gre pa lepo...se pozna, da sem jo večinoma samo v eno stran obračala pri dvigovanju... Sem pa opazila, da se v naročju že malce lepše drži (ene zateguje več tako rokice čez mojo in ne gleda tako strastno vstran). Se pa tudi naša že z glavico dviguje naprej, kot da dela trebušnjake. Se mi zdi, da vse neki na pol počne...hoče skoraj sedet, napol se obračat na trebuh (pač iz hrbta še ne gre na bok)...No saj, ustrezen handling je zdaj še največ, kar lahko naredim.

Zelen kakec: Ja, če bi se to ponavljalo več dni zapored, bi bila jaz pozorna na prehrano, saj gre lahko za alergijo na kravje mleko. Če je samo občasno je v redu. Naša je tudi imela enkrat zeleno penasto blato, ampak je bilo verjetno od prevelike količine prednjega mleka, ko se je en dan ful pogosto dojila...verjetno gre tudi pri tebi za kaj takega, če se je samoenkrat pojavilo.

Tudi včeraj sem imela z njo kar težave jo pripravit do spanja čez dan. Enkrat mi je celo bruhnila uro po hranjenju (nimam pojma zakaj), tudi je zadnje čase manj in bolj poredko, kot sem bila do zdaj navajena...se ji je čisto urnik spremenil. No, zvečer moram očitno res pazit na rutino....sem jo 10 min prepozno začela kopat in jo 2x preoblačila, ker sem ji premajhen bodi gor stlačila user posted image , potem pa je bila po kopanju že kar nervozna, je malo pojedla in ker sem jo še preoblekla ni mogla takoj zaspati in sem potem še več kot pol ure se z njo dajala, da je šla potem še malo kakat, pa se malo pogovarjala, pa še malo pojedla in končno zaspala. Ampak videlo pa se ji je, da je bila že od konca kopanja zaspana, pa je še kar tečnarila.

Zdaj se že par dni ponoči zbuja na 2 uri...po kopanju spi prib. 4 urce, potem se pa na 2 uri doji. Jaz se pa zaradi prehlada celo noč nalivam s fiziološko....kot en odvisnik snifam tisto flaško user posted image Sem si včeraj kar sama zmešala solno raztopino. Zjutraj je ob šestih jedla in seveda kakala (jutranja menjava plenice), potem pa spet ni mogla zaspat nazaj....pa sem jo kar v posteljico dala in ji dala eno tetra pleničko za cmokljati in se je nekako sama umirila. Očitno res rabi neko ninico, saj se vedno v posteljici obrača v podloženo tetra pleničko in jo skuša pojesti. Evo, ko se zbudi, greva pa verejetno na sprehod, ko še ne bo tako vroče :)

Ležanje na hrbtu je za dojenčke res še najboljše, saj so najmanj omejeni in lahko raziskujejo, se poskušajo obračati itn. Mislim, da ni bojazni za plosko glavico, saj so aktivni in jo obračajo, pa še d3 kapljice dobivajo za bolj trdne kosti.

Glede večernih izhodov, sem tudi jaz navdušena nad to idejo. Zdaj, ko vidim, da večinoma spi ene 4 ure po kopanju, bi si upala tudi kam dlje iti (no, en bi moral biti doma seveda). Vedno bi verejtno vsaj pol urice še doma počakala, če se slučanjo razbudi, potem pa hitro na želeno destinacijo. Tudi zvečer moram mojga prepričat, da greva malo ven sama, na en zmenek po dolgem času...se mu kar ne da biti več romantičen (že dolgo, žal) in misli, da sva ves čas skupaj, če sva že samo v istem prostoru user posted image Bo očitno treba tudi zmenke vpeljati v večerno rutino user posted image

< Sporočilo je popravil Hinata -- 20.7.2012 7:33:55 >

(odgovor članu cacao)
Neposredna povezava do sporočila: 566
20.7.2012 8:33:23   
Arwen_84
Jutro,

No, za nami je kar prijetna noč...zaspala ob 20h, spala do 1,30h, 5h in 7h....nekako tako mislim, da bomo lovili ure...ampak sem super zadovoljna v primerjavi s prej, če ne drugo hitreje zaspi nazaj in spi v svoji pojstli, midva imava pa večer zase...čeprav sem ob 21h kar že outuser posted image

cacao: ja, še vedno dajem spat na trebuh - se mi zdi, da se tako tudi hitreje umiri. Na začetku je blo meni tudi čudno, ker je nikoli nisem dala in je vsakič, ko sem jo obrnila začela past kravice in nasploh dvigat glavo...ker pač ni bla navajena. Zdej pa jo dam tko, ko je tisto čisto zaspana in umirjena (sicer moreva še tehniko izpilit, ker jo je ponoči recimo preveč grdo obrnil in se je gospodična razbudila, tko da smo mogli ponovi vajo z joško) in jo nekako zarotira, pol ji popravim roke da glih nima nekako čudno skrčenih in glavo dam na stran in ji jo držim malo dol....(ker jo vseeno začne dvigat), tko da ji držim roko na glavi dokler neha muvat, pol jo peckam po riti in nežno pojem...in se umiri (traja ene 5min), da zapre učke...še nekaj časa to delam pol pa grem...in do zdej je vedno odspala vse v kosu (ponoči in podnevi tudi)...se mi zdi, da pol ko se kaj razbudi in muva nima placa za brcat in rogovilit in dajat roke v usta in se pol hitreje umiri, pa tudi zaspani se menda glih ne da glavo dvigovat. Tko, da mi je žal, da tega nismo prej probali (ker mi jih je dosti reklo, da jih veliko raje spi na trebuščku) pa ves ta rompompom okoli te smrti...no, zdej pri 3 mesecih ni več drobižek pa tudi tisti angel care imamo, da smo vsi bolj mirni...user posted image . Pa cel dan je na hrbtu, tko da se mi ne zdi nič narobe, da spančka ponoči na trebuhu...aja, pa plus mi je še to, ker podre sama kupček in je jaz ponoči ne dvigam (ker se itak zbudi), tko da je zjutraj veliko manj rogoviljenja kot prej....

IZVIRNO SPOROČILO: Arabella1

arwen boš videla, tudi tvoja user posted image bo prišla do svojega daljšega spanja, naš je tudi podaljševal spanje, tako, da kar optimistično, razen če probaš še tako, da ti tam od petih popoldne dalje ne gre več spat, da jo zamotiš, samo spet ne preveč, da ne bo preveč zmatrana, in seveda, ko ona spi, dej se spočit tudi ti user posted image

a ja a ima katera kakšen predlog za nadomestilo ležalnika, naš user posted image postaja prevelik za noter bit, je pa strašansko rad, tako, da bo vsak predlog dobrodošel

Sej meni spi nekje med 12-15h kaki 2h. Tko, da od 15.30h do kopanja ne spi več...no, ponavadi zaspi pri popoldnaskem vozičkanju za 20min.

Glede ležalnika sem tudi jaz gledala, ker naši že noge dol binglajo, ker se tko dol drsa...vezat pa jo glih nebi hotla....Mi je žal, da nismo na začetku malo pazili, da bi bil kakšen večji in za še malo težje otroke, hehe ...mi imamo zdej enga ki je do 9kg...no, so pa tudi eni do 13kg in jih bom šla pogledat, ker me predvsem zanima kako je z dolžino....recimo: http://b2c.baby-center.si/article.asp?ArticleID=195097 pol bom pač prodajala, nevem no. Do stolčka je še nekaj časa, tu pa postaja enostavno prevelika...na tleh pa tudi ni več kot 15min naenkrat...tale gugalnik pa premikam okoli, kjer sem (tudi ko kuham, je kar na mizi da me gleda), dam na teraso, itd..tko d ami prav pride ja.

(odgovor članu Hinata)
Neposredna povezava do sporočila: 567
20.7.2012 8:58:33   
danijela1987
pozdraavjene, mamice user posted image

berem vas redno, le redko pa se zgodi, da imam čas kaj napisat ... me mala čist okupira ... ta noč je bila pa sploh katastrofa. je pred kopanjem spala 4h skupaj (od 16h do 18h), po kopanju sem rabila eno uro, da sem jo spravila spat, pa se je čez pol ure zbudila in hotela jesti - ko sem jo uspavala, joške še pogledat ni hotla, kaj šele jest user posted image ok, pol je trajalo kake pol ure,da se je najedla in zaspala nazaj in se zbujala na uro in pol do petih zjutraj, ko sploh ni hotela več spat, tok da sva se mal igrali v postelji, ob 6h sva pa vstali, ker je bil jok ... luna je očitno naredila svoje ... drugače ponavadi spi 3-4h v kosu, potem se pa zbuja na cca 2h. in ob 6h vstaneva user posted image ... zdaj vem, zakaj so mi v nosečnosti govorili, naj se zdan naspim user posted image ... pa še mojga ni, ker je že od nedelje službeno odsoten, tok da sem sama za vse ... kap ... ampak pride dns nazaj in bo imel dopust 3 tedne ... wiiiiii user posted image user posted image user posted image

sem pa naročila žirafo sophie - čedno zadevico iz kavčuka user posted image in smo jo dns dobili ... je že vsa poslinjena in prežvečena user posted image . manci se ful dopade , tako da se malo zamoti z njo user posted image .

drugače pa je začela sesat palček in se mi to ne dopade najbolj. drugače ima dudo vsake toliko, ampak jo vrže ven in hitro palček v usta. kaj pa v temu primeru nardit? dudo lahko ježek al pa nekaj odnese, palčka pa ne ... ima pa to po mamici user posted image

uživajte v sončku user posted image

(odgovor članu Arwen_84)
Neposredna povezava do sporočila: 568
20.7.2012 9:01:33   
danijela1987
aja, še to ... a ve malčke vsak dan kopate? jaz 1x na teden z milom, druge dneve le z vodo. mi je ena kolegica rekla, da izsuši kožo user posted image sam js res nimam srca jo z gobicami umivat, v vodi namreč uživa na veliko ...

(odgovor članu danijela1987)
Neposredna povezava do sporočila: 569
20.7.2012 12:09:19   
tatjanka
Arwen: mi nimamo bane in se moj lepo v tuš kabino vsede po turško, pa tamalo v naročje in potem uživata, ko se polivata in drgneta user posted image .
Danijela: našo tuširamo vsak dan, ker drugače dama ne zaspi, pač noče biti umazanauser posted image . Jo pa tudi samo enkrat na teden z milom, drugače pa samo z vodo. Pa nič je ne mažem samo če ima suho kožo uporabim navadno olivno olje, je tako patronažna svetovala.
Razvoj: naša lepo pase kravce, če je pri volji seveda. Najraje je pokonci prislonjena na ramo in glavico že močno drži. Je pa zdaj problem, ker se nagiba v pasu in jo z roko držim za hrbtom, da mi ne pobegneuser posted image . Stvari pa še ne prijema, je rekla ped. da še ima mesec dni časa, da bo tudi to obvladala. Najraje brca igrače v gugalniku. Edina stvar za katero pa zelo rada prime so moji lasje.

< Sporočilo je popravil tatjanka -- 20.7.2012 12:11:03 >

(odgovor članu danijela1987)
Neposredna povezava do sporočila: 570
20.7.2012 12:43:25   
Hinata
Jaz jo tudi vsak dan namočim v vodo v čebriček, prib. 1x na teden pa z milom. Voda ji paše, pa obrazek ima itak stalno poslinjen, ritko je pa tud fajn vsak večer splaknit z malo več vode, četudi se pogosto previjajo.

Joj, mene njen jok tako nervira, ko ne razumem zakaj se dere in sprobam vse, pa nič ni dobro. Danes sva šle dopoldne na sprehod, je bila v ozičku kar pridna in je dremala, potem pa je kazala znake, kot da je lačna....poskusim, se dere name...jo previjem, spet ponudim, noče...jo malo v igralni center dam, se hitro naveliča, jo malo okoli nosim in tudi tam joka....no, potem je pa od zadnjega hranjenja minilo že več kot 3 ure in seveda si lahko mislim, da je lačna in še zaspana po vrhu. Poskusim dojiti leže, se upira....leže pa, čim jo dam na bok, se joka, kot da je vse narobe...user posted image Potem sem pa poskusila ji po žlički ponudit mleko in je takoj popila, vsakič, ko sem novo brizgala, pa se je drla vmes....potem sem jo pa kar skoraj prisilila, da me je nekako zagrabila in je takoj zaprla očke, sicer je potem začela sesati, vendar na koncu zaspala. Prav ne vem, kaj naj...čez dan imava zadnje čase res borbe pri dojenju, ponoči pa lepo, napol v spanju seveda, je. Res si želim jo dogo dojiti, pa me taki dnevi kar potrejo user posted image Upam, da je le obdobje in da nama uspe izključno dojiti do pol leta, nato pa vsaj še do 1 leta, če bo interes pa eeše dlje...

(odgovor članu tatjanka)
Neposredna povezava do sporočila: 571
20.7.2012 13:32:35   
cacao
HINATA pri nas imamo zelo podobno zgodbo. Zadnje čase se kar upira dojenju. To v smislu, ko jaz mislim da je lačen a hkrati utrujen, da greva spat.. se začne odrivat od mene in jokat. Ali pa zagrabi bradavico, pa enkrat potegne se zopet odrine, pogleda luč, prevleko.. in to naredi ene parkrat pol pa jok. In potem mu jaz rečem ja dej jej, lej ponujam ti joško. On me pa gleda in se joče. Skratka.. fora je ko pa ma joško me ne spusti (to pa v spanju). Pol sem si mislila, lej ko bo lačen bo že jedel. pa ni res, ta mesec ful ni veliko pridobil na teži. Tako, da zdaj jeva, ko je on spiočit in se ne bori z mano. Takoj ko se zbudi, mu v leže ponudim joško in je. Zaenkrat deluje. Ponoči pa tudi vedno je. Skratka, ja imajo svoje fore. Ali pa ga moram najprej čist pomirit ( v naročju, na žogi) da postane že zelo zaspan, pa greva potem jest v posteljo. Pač ne sme bit razkurjen.
Ali si ti iz LJ? če ne boš zadovljna s svojim pediatrom ti lahko povem,kam midva hodiva. Sva zelo zadovoljna.

KOPANJE: mi ga vsak dan kopamo, ampak samo enkrat na teden z milom (sej malčki niso umazani). MI je pa ful všeč tale ideja s tušom..

SPANJE NA trebuščku. Moramo res probat, naš mali tok muva ponoči.. se mi zdi, da se tud zato zbuja. DOns je bilo pa sploh grozno. Kadarkoli sem ga premaknila, se mi je zbudil.. Prav vidla sem kako ma očke odprte, ker običajno jih ima tako minimalno odprte in takoj zaspi nazaj ( 5 min je, pa zaspi). No dons, pa samo da sem roko premaknila pri dojenju je že neki prdal.Ma sem mela dost tega prestavljanja in čakanja da bo pravi trenutek. da je pač spal pri meni. Jaz sem ugotovila, da še najboljš spim, kadar spi pri meni, ker mi je naporno čakati in prestavljati. Čeprav si itak žellim, da bi spal v svoji posteljici,.. samo tako kot sem rekla.Da ga dam not ko bo pojedel user posted image Mam visoke cilje, samo vidim arwen, da pri vas kar napredujete. Pri nas pa ne vem, no .. nič na boljše, isto skoz.

ZELEN KAKEC. sem imela dost ugibanj, in sem kar klicala v ambulanto. Glede na to, da je mali imel zelen kakec ene 4 dni, po3 krat na dan. No im mi je rekla, sestra, da je to prehlajen trebušček in da moramo pri malčkih pazit na bušija. Pa rečem, ja pa sej ma skoz bodi gor in je buši zaščiten.. potem pa vprašam, če je možno da se ponoči nahladi, ker je vsako jutro moker skor do vratu in itak v sosednji sobi je okno odprto ( ni prepiha, samo malo se vseeno shladi ponoči). No je rekla, da je čist možno.
Res je bedno, mali je celo noč na joški in naslednje jutro je čist moker, jaz pa itak ne vem kdaj se to zgodi. Pa vedno mu lulčka dol usmerimo.. samo glede na to da tolk muva, se verjetno tud ta premakne navzgor in potem šprica do vratu user posted image
jao jao.
No bomo zdaj malo bolj previdni. Je rekla, da bo zginilo samo od sebe, samo da naj bomo previdni.

(odgovor članu Hinata)
Neposredna povezava do sporočila: 572
20.7.2012 14:19:24   
Kurumba
Živjo vsem skupaj in Arwen čestitam za napredek pri spanju user posted image !

Večerni izhodi: Sicer še nisva sama šla (to greva včasih čez dan v trgovino, ko je user posted image pri tašči), sva šla pa parkrat sedet na vrt (z baby varuško). Nama čisto zadošča, da skupaj sediva na kavču, za ven sva itak preutrujena, tako pa pogledava kakšen film, kaj pojeva, se pogovarjava in po malem prebirava knjige o otrocih. Ful paše tisti dve urici, da sva malo sama in lahko samo leživa, si ful energije povrneš. Ob 22h pa itak hodim spat, ker vem, da bo prvo bujenje že čez kakšni dve uri (po novem, včasih je bilo čez več časa).

Kopanje: midva ga kopava vsak dan, ker se rad kopa in da ima ritual pred spanjem, miliva pa ga s trdim milom 2x na teden. Se mi zdi pomembno, da vratek in podbradek, kjer mu teče slina, mleko, bruhica, pa rito namiliš.

Žirafa Sofija: mi smo jo dobili za darilo, vendar pa ga še ne pritegne tako zelo, ker ni živih barv. Je pa zelo kvalitetna igrača iz Francije (NI CE user posted image ), kakor praviš danijela iz kavčuka in JEDILNIH BARV, kar je ful pomembno, ker si igrače nosijo v usta.

Ugotavljam, da je izredno pomemben tudi ritual pred dnevnim spanjem. Kakšnega imate? Midva danes preizkušava enega (CD Enya, zibanje na žogi, duda, odlaganje v premično posteljico, ko še malo gleda, ninica). Škoda, ker ga na par minut zbudijo krči!

(odgovor članu cacao)
Neposredna povezava do sporočila: 573
20.7.2012 17:32:19   
Kurumba
Kako zaboga podnevi uspavat otroka?! Moj je danes dopoldne na kavi tako sitnaril, da sva s kolegico morali iti, nato je celo zaspal za 1,5h v vozičku (izredna redkost, ponavadi dopoldne odspi kvečjemu pol ure). Nato popoldne buden, buden, buden, po vsem mogočem uspavanju je celo zaspal za pol ure, nato se je zbudil, ampak še ni bil naspan, vendar ga nikakor nisva več mogla uspavat. Nato je bil spet buden več kot 2 uri, nato je postal siten, ampak spet nobeno uspavanje ni bilo uspešno. Potem sem ga dala na joško in je 30-40 minut spal z joško v ustih, potem pa se je zbudil povsem naspan. Vendar to zame ni počitek. Ne vem, ali rabi manj spanja (ampak večinoma se ne zbuja naspan) ali kaj ga (z)moti, če že zaspi, oz. kaj ga moti, da sploh ne zaspi, čeprav je evidentno zaspan. Ne uspava ga ne zibanje ne nošenje ne žoga ne sesalec ne fen ne brivnik ne napa ne radio ne beli šum, celo joška (razen zvečer) ne ali pa samo za par minut. A v uni knjigi kej piše o tem? Jaz še nisem prišla tako daleč.

(odgovor članu Kurumba)
Neposredna povezava do sporočila: 574
20.7.2012 19:58:08   
Arwen_84
Kurumba, sem se nasmejala temu tvojemu postu...kako nič ne zaleže. Ja res je, včasih res nič ne zaleže (danes mi ni spala več kot 45min v kosu) in na živce mi gre, ker se mi pol po vseh možnih poskusih in spanju vmes po 15min, začne jokat v naročju in stegovat....ah, si rečem...torej je pač joška zadnja ladja (je jedla pred 1,5h recimo in ni lačna) in ker moja draga bajsika vedno prime se pol seveda umiri, je, je, je...in pol se odstavi in se mi začne smejatuser posted image ...sem popenla, ker sem se vmes tudi jaz umirila in skoraj zaspala...ona pa po vseh uspavanjih, odlaganjih in dojenju NE...v glavnem sem jo nesla mojemu, da se jaz ne morem več it te igriceuser posted image in grem spat. No, zaspala seveda nisem...ampak sem 1h ležala v temi in mirila svoje živčke...user posted image . Torej sem morabla 3h dneva, da mi jo je ''uspelo'' uspavat za 2x po 15min...temu jaz rečem katastrofauser posted image . Pol pa si rečem, no, če pač noče spat naj ne spi...sej silit je noben ne more (in seveda noče)...a seveda nič drugega ni dobro, ne igrače, ne igralni, gugalnika še na daleč noče videt, v naročju na žogi...mogoče še 15min, pol pa spet jok...in kaj češ delat s takim zaspanim in sitnim otrokom kot ga uspavat?!user posted image Nevem, nisem pogruntala še pravega sistema...in mislim, da ko ga bom se bo spet kej spremenilo...V glavnem je meni nekako vedno ratalo, da mi je čez dan odspala v kosu vsaj 2h...včasih je trajalo to 1,5h (z parimi poskusi odlaganja - in več kot jih je blo neuspešnih manj časa je pol spala v kosu) včasih pa je zaspala v 3minuser posted image . Verjetno dan, pravi trenutek, ...kaj pa vem (ali pa to, da mi je prej ponoči slabo spala in je pač res nujnoo potrebovala ta daljši spanec podnevi?!). Sem pa začela tudi z ''dnevnim obredom'' nekje po ''kosilu'' okoli 12h...cd od enye, žoga....mi zaspi tkoj, pol jo valda odložim se zbudi po 15min, spet ponovim vajo,...včeraj sem jo tretjič fliknila v posjtlo na trebuh je odspalauser posted image ...danes pač ni ratalouser posted image . No, kakorkoli sem jo pol dala v avto in tkoj ko smo štartali je zaspala...in se zbudila sredi trgovine, kjer smo jo mogli nosit in je pol tečnarla do doma (zaspana v nulo seveda), jo je dal moj v voziček je zaspala kot top spet, tko da sem jo pol na hitro umila,zdej podojila in spi naprej...bomo vidli kako bo pa danes ponoči, če slabše spanje čez dan res pomeni slabše tudi čez noč.
Ne, univerzalnega recepta kako uspavat otroka ni...sploh čez dan-ampak, če večini nek ''nočni obred'' paše in se potem z njim prirpavi na nočno spanje...je meni nekako logično, da mogoče bi pa tudi čez dan nekaj rabli, da si tole biološko uro naštelajo....seveda uvajanje novih navad rabi čas, potrpljenje, itd...mogoče se bo pa obrestovalo...če pa ne, bom pač pol dneva porabla za uspavat tamalo, zraven poznala na pamet vsak akord Enye, si natelovadla noge in rit na žogi (zraven poškodovala hrbet), zgubila živce in se vsemu temu enkrat (upam) smejalauser posted image

Mislim, da je CEC tudi mela take probele s pristavljanjem...btw kako si res rešila tole? črpanje? ali še vstrajate? Hm, jaz sicer niti nevem kaj to meni, ker mislim da so joške edino kar njo sploh zanima na tem svetu (jedla bi kadarkoli, kadarkoli in če ne drugo samo visela gor)....verjetno bi pa prej obupala, če bi se mogla še s tem sekirat...tko, da ''kapo dol'' vam, ki ste tko vstrajneuser posted image .

(odgovor članu Kurumba)
Neposredna povezava do sporočila: 575
Stran:   <<   < Prejšnja stran  21 22 [23] 24 25   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  21 22 [23] 24 25   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Dojenček ponoči ne spi
Je nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...
Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...
Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?