Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Šole in vrtci zaprti zaradi stavke? 8.4.2012 21:28:26
|
|
|
|
Kerensa*
|
IZVIRNO SPOROČILO: bumerang Vse te šole bodo združene z ostalimi. In vsi razredi oz. kar največ je možno, dopolnjeni do števila 24 učencev pa vse do 30. Po mojem mnenju je, z ekonomskega vidika, to pametno. Pa tudi 24-30 učencev v razredu se mi ne zdi nič grozljivega. Ko smo bili mi v OŠ, nas je bilo (tudi krepko) preko 30, pa smo vsi preživeli in nam ni bilo nič hudega. In tudi ne morem reči, da smo kaj bolj neumni zaradi tega.
|
|
|
|
RE: Šole in vrtci zaprti zaradi stavke? 8.4.2012 21:37:48
|
|
|
|
bumerang
|
Verjamem, da se ti zdi pametno. Morda se ti bo zdelo manj pametno, ko ti bodo iz izbrane šole sporočili, da otroka ne sprejmejo oz. da so ti ga razporedili na drugo šolo, ker morajo v njej dopolniti razred. Se strinjam, da nam ni nič manjkalo, ampak takrat se je poučevalo izključno frontalno brez individualizacije, danes pa se v 1. razredu opismenjuje individualizirano (samo eden od primerov). Meni je prav, jaz lahko delam tako ali drugače, znam oboje in mi tudi nič ne morejo, če od prvega dne šest in še ne šestletnike posedem za mize in tako delajo vse štiri ure. Potegnem eno lepo uravnilovko in delajo vse sede, vsi enako in vsi hkrati.
|
|
RE: Šole in vrtci zaprti zaradi stavke? 8.4.2012 21:38:22
|
|
|
|
liliana
|
IZVIRNO SPOROČILO: bumerang Še enkrat: odvečni učitelji se ne računajo glede na to, kateri predmet učijo, ampak po točkovniku kjer je pomembno vse kaj drugega kot predmet, ki ga nekdo poučuje. Zmanjka lahko kdorkoli. Kaj je to vse kaj drugega...?
|
|
|
|
RE: Šole in vrtci zaprti zaradi stavke? 8.4.2012 21:39:42
|
|
|
|
bumerang
|
Sem že zapisala par strani nazaj, se mi ne da še enkrat.
|
|
RE: Šole in vrtci zaprti zaradi stavke? 8.4.2012 21:54:26
|
|
|
|
liliana
|
IZVIRNO SPOROČILO: bumerang Sem že zapisala par strani nazaj, se mi ne da še enkrat. Sem našla.... Točkuje se delovno uspešnost, ustreznost izobrazbe, delovne izkušnje, pridobljene nazive, zdravstveni status in socialni status. Invalidi, delavci nad 55 let, delavci na bolniški/porodniški ne morejo biti odpuščeni kot tudi sindikalni predstavniki in člani sveta šole ne. Še vedno pa mislim, da zaradi tega šola ne bo ostala brez profesorja matematike ali slovenskega jezika in bo tadva nadomestil profesor telesne vzgoje in gospodinjstva, od katerih je eden že pol leta na bolniškem, drugi pa je sindikalni predstavnik......
|
|
|
|
RE: Šole in vrtci zaprti zaradi stavke? 8.4.2012 22:11:53
|
|
|
|
bumerang
|
Potem pa mi povej, kako bodo zagotovili poučevanje recimo da matematike, če bo učitelj z najmanj točkami matematik in bo odpuščen.
|
|
RE: Šole in vrtci zaprti zaradi stavke? 8.4.2012 22:23:32
|
|
|
|
mika
|
IZVIRNO SPOROČILO: bumerang IZVIRNO SPOROČILO: mika IZVIRNO SPOROČILO: bumerang Ne komentiram, ker se mi ne da razpravljat z nekom, ki nima pojma. Kar dokazuješ z vsako vrstico, ki ti pride izpod prstov. Izvoli, lahko bruhaš dalje, če te je volja! ne komentiraš zato, ker pišem dejstva, za katera nekateri želite, da bi ostala prikrita. Nič hudega ... Lahko si tudi tako razlagaš, mi dol visi. Kot rečeno tvoji posti govorijo največ o tebi. Tudi nadaljevanje posta izraža tvoje nepoznavanje problematike. Napredovanja nimajo nobene neposredne zveze s poučevanjem učitelja in odražajo vse kaj drugega kot kvaliteten pouk. Sindikat pa je pristal na zamrznitev ravno zato, ker so nam že od takrat z vseh strani govorili, da ni denarja, in je bil to najbolj mil ukrep, ki se je lahko izvedel skupaj z odvajanjem dela plače v kvazi državne pokojninske stebre iz katerih ne bomo nikoli dobili ničesar. Toliko na kratko in prvič in edinič, od tu naprej lahko razpredaš in si izmišljuješ sama. Ja ljuba ženska, kaj pa ti delaš v šoli? A niso pogoj za napredovanja izobraževanja, ravno zaradi kvalitete izvedbe pouka? Za koga so tekmovanja, ki prinesejo točke učiteljem? Za hišne ljubljenčke al za otroke, ki jih poučuješ in so rezultat tudi tvojega dela? Za koga se organizirajo tekmovanja na šolah, ki prinesejo točke? Kaj pa potem prinese h kvaliteti poučevanja? Znanje iz faxa? Al mogoče to gre vse mimo tebe, zato ne sodi h kvalitetnejši izvedbi pouka. Sindikati so plačani z vaše strani. Podpirajo vašo voljo! IZVIRNO SPOROČILO: liliana .....in če bo vodstvo šole šlo odpuščat edinega matematika na šoli (ki je povrhu vsega še dober), se jaz resno vprašam o strokovni usposobljenosti zaposlenih v šolstvu..... Še enkrat: odvečni učitelji se ne računajo glede na to, kateri predmet učijo, ampak po točkovniku kjer je pomembno vse kaj drugega kot predmet, ki ga nekdo poučuje. Zmanjka lahko kdorkoli. Še ena neumnost na kubik. Bom dobila točkovanje, če ne prej, v torek, ker ga na netu ne najdem.
|
|
|
|
RE: Šole in vrtci zaprti zaradi stavke? 8.4.2012 22:38:42
|
|
|
|
bumerang
|
Že to, da ga ne najdeš, veliko pove o tvoji informiranosti. Glede ostalega pa samo tole: do naziva mentor se veliko lažje napreduje na način, ki nima z neposrednim delom nobene veze. Do svetovalca, kaj šele dalje, pa samo z neposrednim delom ne moreš napredovati. Izobraževanja doprinašajo h kvaliteti pouka? Ma daj, s kom si jaz dopisujem. Glej mika, nimam časa, se mi ne da, debata s tabo je kot pisanje v prazno. Tako da če imaš za napisat kaj relevantnega, napiši, sicer ti bom odgovorila samo: "Ja, ja" tako kot slehernemu norcu, ki mi prekriža pot, in s katerim se mi ne da ukvarjat. Če slučajno najdeš vse pogoje za napredovanja, prosim, odpri novo temo, ne smeti nam tega pogovora s stvarmi, ki nimajo veze s stavko.
|
|
RE: Šole in vrtci zaprti zaradi stavke? 8.4.2012 22:39:13
|
|
|
|
mika
|
Točkuje se delovno uspešnost, ustreznost izobrazbe, delovne izkušnje, pridobljene nazive, zdravstveni status in socialni status. Invalidi, delavci nad 55 let, delavci na bolniški/porodniški ne morejo biti odpuščeni kot tudi sindikalni predstavniki in člani sveta šole ne. Še vedno pa mislim, da zaradi tega šola ne bo ostala brez profesorja matematike ali slovenskega jezika in bo tadva nadomestil profesor telesne vzgoje in gospodinjstva, od katerih je eden že pol leta na bolniškem, drugi pa je sindikalni predstavnik...... Seveda ne bo. Točkovanja so v okviru predmetov, za katera imajo izobrazbo. Nadomeščanja so povsem nekaj drugega. Takrat dobijo navodila učitelja in res lahko nadomešča kdorkoli. Definitivno pa jim kemik ne razlaga slovenščine, ampak rešujejo naloge itd. Sej na eni šoli so rekli, da bodo odpuščali po sistemu, kdor je zadnji prišel. Potem ti je jasno kako so ponekod informirani.
|
|
|
|
RE: Šole in vrtci zaprti zaradi stavke? 8.4.2012 22:40:39
|
|
|
|
liliana
|
IZVIRNO SPOROČILO: bumerang Potem pa mi povej, kako bodo zagotovili poučevanje recimo da matematike, če bo učitelj z najmanj točkami matematik in bo odpuščen. Brez profesorja matematike sigurno ne..... Baje se točkuje tudi delovno uspešnost.....kaj že to je? in se ne točkuje zgolj lepe oči....
|
|
|
|
RE: Šole in vrtci zaprti zaradi stavke? 8.4.2012 22:52:54
|
|
|
|
bumerang
|
Zaradi napačnega načina določevanja delovne uspešnosti je marsikateri ravnatelj že doživel tožbo, ki jo je izgubil, zato se ravnatelji najraje poslužujejo tega, da je delovna uspešnost za vse enaka. Ravno danes sem prebrala tri take razsodbe delovnega sodišča. Tudi po svojih izkušnjah vem, da so ravnatelji vsem delavcem dali enako oceno.
|
|
RE: Šole in vrtci zaprti zaradi stavke? 8.4.2012 22:54:41
|
|
|
|
nejcko
|
IZVIRNO SPOROČILO: liliana IZVIRNO SPOROČILO: bumerang Potem pa mi povej, kako bodo zagotovili poučevanje recimo da matematike, če bo učitelj z najmanj točkami matematik in bo odpuščen. Brez profesorja matematike sigurno ne..... Baje se točkuje tudi delovno uspešnost.....kaj že to je? in se ne točkuje zgolj lepe oči.... Samo res, punce, dajte s malo pogledati, po kakšne ključu se napreduje v nazive. Saj ni težko najti - samo v google odtipkaš "napredovanje v nazive", pa ti ven vrže. Pa malo poglejte, koliko ima to realno veze s samim delom v razredu. Seveda pa ne bo šole brez učitelja matematike in slovenščine, to definitivno ne. Bo šlo pa za razne druge kombinacije, ampak se mi res ne da zdaj pisati, ker bi bilo itak brez veze in brez efekta. Mene res samo nekaj zanima - kako bodo ta opuščanja (in zniževanja plač v celem JS ne samo v šolstvu!!!) pripomogla k okrevanju in dvigu gospodarstva. Samo to. Ker samo to nas lahko reši iz krize. Pa mi še nobena ni odgovorila.
|
|
|
|
RE: Šole in vrtci zaprti zaradi stavke? 8.4.2012 23:02:01
|
|
|
|
mika
|
Samo res, punce, dajte s malo pogledati, po kakšne ključu se napreduje v nazive. Saj ni težko najti - samo v google odtipkaš "napredovanje v nazive", pa ti ven vrže. Pa malo poglejte, koliko ima to realno veze s samim delom v razredu. Pisala sem o točkovniku odpuščanja in ne napredovanja.
|
|
|
|
RE: Šole in vrtci zaprti zaradi stavke? 8.4.2012 23:04:27
|
|
|
|
nejcko
|
IZVIRNO SPOROČILO: mika Samo res, punce, dajte s malo pogledati, po kakšne ključu se napreduje v nazive. Saj ni težko najti - samo v google odtipkaš "napredovanje v nazive", pa ti ven vrže. Pa malo poglejte, koliko ima to realno veze s samim delom v razredu. Pisala sem o točkovniku odpuščanja in ne napredovanja. Aja, to, se pardoniram. Površno berem, priznam, ker imam te tematike že rahlo polno kapo
|
|
|
|
RE: Šole in vrtci zaprti zaradi stavke? 8.4.2012 23:05:39
|
|
|
|
bumerang
|
Velja enak komentar: Že to, da ne najdeš zakona, veliko pove o tvoji informiranosti.
|
|
RE: Šole in vrtci zaprti zaradi stavke? 8.4.2012 23:09:20
|
|
|
|
liliana
|
IZVIRNO SPOROČILO: nejcko Samo res, punce, dajte s malo pogledati, po kakšne ključu se napreduje v nazive. Saj ni težko najti - samo v google odtipkaš "napredovanje v nazive", pa ti ven vrže. Pa malo poglejte, koliko ima to realno veze s samim delom v razredu. Seveda pa ne bo šole brez učitelja matematike in slovenščine, to definitivno ne. Bo šlo pa za razne druge kombinacije, ampak se mi res ne da zdaj pisati, ker bi bilo itak brez veze in brez efekta. Prvič....če je delovna uspešnost tako "nepomembna" za točkovanje imate zanič sindikat, ki se ne bori za uspešnega učitelja.... Drugič.....če je temu tako, bo pa šlo z zamenjavami oz. drugimi kombinacijami..... Mene res samo nekaj zanima - kako bodo ta opuščanja (in zniževanja plač v celem JS ne samo v šolstvu!!!) pripomogla k okrevanju in dvigu gospodarstva. Samo to. Ker samo to nas lahko reši iz krize. Pa mi še nobena ni odgovorila. Smo ti že odgovorili.....samo ti nočeš slišati..... Zniževanje mase plač v javnem sektorju ne pripomore k dvigu gospodarstva.......in zniževanje mase plač v javnem sektorju ni edini ukrep, ki se predlaga, jih je precej, je to le eden od njih.....pripomore pa k zniževanju javnih izdatkov.....in to je bilo že nekajkrat povedano, tudi razlog zakaj (ker so pač plače javnega sektorja najvišja postavka med javnimi izdatki)..... Imaš pa tudi ukrepe za oživljanje gospodarstva......ni jih težko najti na netu, samo vtipkaš v google..... med drugim boš takoj našla tudi Semoličev "briljanten predlog" o tem kako plač javnemu sektorji ni potrebno znižati, ampak je potrebno ponovno uvesti davek na izplačane plače in povečati prispevke, ki jih plačuje podjetje oz. izplačevalec plače na bruto plačo.... Zato meni ti sindikalni predlogi ličijo na to, da se glavni sindikalisti delajo norca iz delovnega ljudstva, ki ga zastopajo.......
|
|
|
|
RE: Šole in vrtci zaprti zaradi stavke? 8.4.2012 23:33:07
|
|
|
|
LuLu
|
IZVIRNO SPOROČILO: nejcko IZVIRNO SPOROČILO: mika Samo res, punce, dajte s malo pogledati, po kakšne ključu se napreduje v nazive. Saj ni težko najti - samo v google odtipkaš "napredovanje v nazive", pa ti ven vrže. Pa malo poglejte, koliko ima to realno veze s samim delom v razredu. Pisala sem o točkovniku odpuščanja in ne napredovanja. Aja, to, se pardoniram. Površno berem, priznam, ker imam te tematike že rahlo polno kapo Dajte mi nekaj razložit... a ni odpuščanje posledica tega točkovanja, ki sem ga prilepla... manj točk, večja možnost, da te odpustijo?
|
|
|
|
RE: Šole in vrtci zaprti zaradi stavke? 8.4.2012 23:47:07
|
|
|
|
mika
|
IZVIRNO SPOROČILO: bumerang Velja enak komentar: Že to, da ne najdeš zakona, veliko pove o tvoji informiranosti. Bravo bumerang, a je to še vedno vse kar premoreš ? Zakaj ne argumentiraš , da bomo razumeli vsi, če že jaz pišem napačne informacije. Nimaš argumentov oz. odgovarjaš s posmehom, da bi pa prilepila link pa ne, mogoče bi še ostali starši videli, da serješ klanfe, kot so ti že prej napisale.
|
|
|
|
RE: Šole in vrtci zaprti zaradi stavke? 8.4.2012 23:48:55
|
|
|
|
mika
|
Dajte mi nekaj razložit... a ni odpuščanje posledica tega točkovanja, ki sem ga prilepla... manj točk, večja možnost, da te odpustijo? Je, ja. Ampak Bumerang trdi, da bodo točkovali vse učitelje skupaj, ne glede na to kateri predmet učijo, kar bi bila posledica, da bi prof. glasbe lahko učil fiziko. V naših vladah smo res vsega že vajeni, takega idiotizma, pa se vseeno ne bodo šli.
< Sporočilo je popravil mika -- 8.4.2012 23:51:34 >
|
|
|
|
RE: Šole in vrtci zaprti zaradi stavke? 9.4.2012 0:16:03
|
|
|
|
bumerang
|
. Kot že rečeno: Ja, mika, ja.
< Sporočilo je popravil bumerang -- 9.4.2012 0:19:17 >
|
|
RE: Šole in vrtci zaprti zaradi stavke? 9.4.2012 0:23:42
|
|
|
|
Frodo Bisagin
|
IZVIRNO SPOROČILO: Paštetka To je pa čisto pretiravanje in strašenje ljudi. Noben si ne bo hotel niti upal odpustiti edinega matematika na šoli, niti edinega likovnika itd. Utrinek iz ene ljubljanskih sol.... prav ucitelj matematike je oseba, ki boluje za sizofrenijo in se mu vsake toliko zgodi, da pozabi vzeti zdravila... njega ne morejo odpustiti, lahko pa odpustijo drugega matematika.... Krasna resitev....
|
|
RE: Šole in vrtci zaprti zaradi stavke? 9.4.2012 0:25:44
|
|
|
|
Frodo Bisagin
|
IZVIRNO SPOROČILO: LuLu Samo en predlog. Predvsem za šolnike (tudi druge). Marsikaj pišete in širite informacije, take in drugačne. Minister Žiga Turk, ki bi znal veliko o tej temi, je registriran na Twitterju. Tja se je zelo enostavno registrirati. Pa predlagam, da mu postavite kakšno vprašanje, pa bo mogoče komu kaj bolj jasno kaj razmišlja ta vlada, ker se mi zdi, da se bolj ali manj le ugiba kaj bo z vami prihodnje. Je pa ta gospod veliko na Twitterju in verjamem, da vam bo odgovoril na vsa vprašanja. Tega me je izjemno strah. Ko sama resno delam imam bore malo casa za net... ne vem pa kako se osmisljajo tako tezki in obsezni ukrepi, ce ima gospod toliko casa, da je veliko na twitterju. Tudi razni blogerji mi niso jasni, pa kdaj delajo ce visijo na netu??
|
darilaMichonne RRKdaj kupite darila za decembrska obdarovanja?Zadnji trenutek (
25%)
Decembra (
50%)
Novembra (
6%)
Čez celo leto (
6%)
Jih ne kupujem (
12%)
Število vseh glasov: 16Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš
svojo anketo!