nejcko
|
IZVIRNO SPOROČILO: mika Dajte mi nekaj razložit... a ni odpuščanje posledica tega točkovanja, ki sem ga prilepla... manj točk, večja možnost, da te odpustijo? Je, ja. Ampak Bumerang trdi, da bodo točkovali vse učitelje skupaj, ne glede na to kateri predmet učijo, kar bi bila posledica, da bi prof. glasbe lahko učil fiziko. V naših vladah smo res vsega že vajeni, takega idiotizma, pa se vseeno ne bodo šli. Jaz bom samo to rekla, da tisti, ki niste nikoli videli, kako danes funkcionira šolstvo od znotraj, organizacija, zaposlovanje in vse to, tisti, ki ste šolo doživljali le kot učenci in sedaj kot starši (btw argumentov za kratenje pravic vaših sončEkov vam pa nikoli ne zmanjka, čudno res ), ne morete govoriti in pika. Jaz ne poznam gospodarstva od znotraj, zato tudi ne solim pameti gospodarstvenikom, kako naj furajo podjetje in kaj in kako naj ukrepajo ob določenih težavah, definitivno pa vsem želim, da bi jim šlo dobro!!! Dejstvo je, da bojo v prvi vrsti leteli učitelji, zaposleni za DČ, teh pa je, verjemite ali ne, zelo zelo velika številka. Pa potem učitelji, zaposleni za krajši del. čas in tako dalje. Vsekakor vsaj na prvo žogo predmetov ne bojo učili učitelji, ki za to niso usposobljeni, vendar je spet odvisno od posamezne šole, kakšen kader ima zaposlen in pod kakšnimi pogoji. Dejstva - veliko učiteljev naj bi upokojili. Fajn. Ampak od teh bodočih upokojencev, ki bojo v bistvu spet obremenili državni proračun, jih morda le kakšen procent izpolnjuje pogoje. Ali jim manjka še par let del. dobe ali pa starost. Kot rečeno bojo (prekmalu) obremenili proračun + manjšo pokojnino bodo imeli, kar posledično zmanjšuje njihovo dodano vrednost v vseh pogledih. - če se bojo zapirale šole, bo spet ostalo veliko mladih in manj mladih učiteljev na cesti, torej spet na plečih proračuna vsaj za par mesecev, hkrati bodo skoraj nezaposljivi, ker novih zaposlitev v šolstvu ne bo, zlasti za une 40+ bo novo zaposlitev nemogoče najti tudi kjerkoli drugje, ker kot vemo, služb tudi v gospodarstvu ni. - samozaposlitev - spet obremenitev za proračun (subvencije), ob sedanji davčni politiki pa itak smrt za vsakega novega s.p.-jevca. Ker dejstvo je, da jih od 100 s.p.-jev kar 93 propade v prvih dveh letih + vračanje subvencije, če se to zgodi, pa imamo spet en kup zapufanega, nezaposlenega, na robu propadlega folka. Torej, ne glede na vse, jaz v tako drastičnih ukrepih ne vidim nič pozitivnega, pa naj gre za učitelje, policaje, šivilje, trgovke ali smetarje ... ni važno - gre za delavce, ki so se do sedaj s svojim delom preživljali, ob nakupu vsake škatlice vžigalic plačali davek, plačevali račune, s čimer so po eni stran spet omogočili delo drugim in le-ti spet drugim etc. etc. Torej jaz v vsem tem poleg slabšanja razmer v šolstvu ne vidim nič pozitivnega, razen par privoščljivcev bo en dan (in nič več!!!) bolj radostnih. Četudi bi sama z junijem ostala zaposlena v šolstvu, pa zahvaljujoč tudi tem ukrepom, ne bom, jokam z vsakim delavcem Gorenja, ki jih čaka cesta zaradi selitve proizvodnje v Srbijo, jokam z vsakim delavcem propadle papirnice, sem jokala s šiviljami Mure ... in jokam s kolegi. Ker mi pač ni vseeno in ker ne uživam in ne privoščim sosedu, da še njemu krava crkne. Pa mi sploh ni pomembno, zakaj mu je - mu ne privoščim, pa magari jo je malo slabše hranil.
|