|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  11 12 [13] 14 15   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Šole in vrtci zaprti zaradi stavke?
9.4.2012 19:50:40   
Frodo Bisagin
IZVIRNO SPOROČILO: LuLu

IZVIRNO SPOROČILO: Frodo Bisagin

Lulu: vseeno je ali je twitter, ali je RTV Slovenija, ali je shod pred slascicarno ali preko radija... Medij je nepomemben, pomembno je sporocilo in pomembne so posledice.

Ok, Frodo... razumela sporočilo na tem mediju. Ko boš ti glava vlade, in jaz tvoja desna roka, meni prepusti tvitanje in bloganje ipd. v imenu vlade user posted image
Vidim, da tega ne boš želela opravljati. No, mogoče na kakem forumu te bomo še našli user posted image

Zmenjeno, saj smo se dogovorile, da v kolikor bom... bos ti z menoj user posted image user posted image user posted image
BTW: tisti Darling.. je zgolj izraz naklonjenosti, da ne bi bilo pomote.

Hlapci! Za hlapce rojeni, za hlapce vzgojeni, ustvarjeni za hlapčevanje. Gospodar se menja, bič pa ostane, in bo ostal za vekomaj; zato, ker je hrbet skrivljen, biča vajen in željan!
(Ivan Cankar)

(odgovor članu LuLu)
Neposredna povezava do sporočila: 301
9.4.2012 19:56:25   
LuLu

Da, draga... user posted image
Ti meni samo daj dosti denarja (beri: čimveč ga raji vzemi), pa sva tudi "na darling" lahko... user posted image  (pa črnca...)

(odgovor članu Frodo Bisagin)
Neposredna povezava do sporočila: 302
9.4.2012 20:02:41   
Frodo Bisagin

Da, draga... user posted image
Ti meni samo daj dosti denarja (beri: čimveč ga raji vzemi), pa sva tudi "na darling" lahko... user posted image  (pa črnca...)

Ta bo pa tezka... Popolnoma nenadarjena za vnovcevanje cesarkoli...
Sem sorte prostovoljca.. dejanskega prostovoljca...

Hlapci! Za hlapce rojeni, za hlapce vzgojeni, ustvarjeni za hlapčevanje. Gospodar se menja, bič pa ostane, in bo ostal za vekomaj; zato, ker je hrbet skrivljen, biča vajen in željan!
(Ivan Cankar)

(odgovor članu LuLu)
Neposredna povezava do sporočila: 303
9.4.2012 20:10:02   
LuLu

Uh, vidim, da me čaka dosti dela... Prostovoljno se javi, da boš pobirala davke in prispevke za vlado. To bi pa lahko šlo, a ne?

Neposredna povezava do sporočila: 304
9.4.2012 21:12:21   
Frodo Bisagin

Uh, vidim, da me čaka dosti dela... Prostovoljno se javi, da boš pobirala davke in prispevke za vlado. To bi pa lahko šlo, a ne?

Hm... se raje javim za razporejanje nabranih davkov in prispevkov....  in uvedbo represivnega aparata za izkoriscevalce. user posted image

(Ivan Cankar)

(odgovor članu LuLu)
Neposredna povezava do sporočila: 305
9.4.2012 21:14:06   
posh

Hm... se raje javim za razporejanje nabranih davkov in prispevkov....  in uvedbo represivnega aparata za izkoriscevalce. user posted image

saj nisi edina z normalnimi idejami, samo kaj ko take vržejo takoj ven...psihopati wanted!!!!!!!

Neposredna povezava do sporočila: 306
9.4.2012 21:19:57   
Frodo Bisagin
IZVIRNO SPOROČILO: posh

saj nisi edina z normalnimi idejami, samo kaj ko take vržejo takoj ven...psihopati wanted!!!!!!!

Cuj... ce upostevam dolocene osebke.. imam potencial.. zaenkrat neizkoriscen user posted image user posted image user posted image user posted image

(Ivan Cankar)

(odgovor članu posh)
Neposredna povezava do sporočila: 307
9.4.2012 21:25:57   
posh

Cuj... ce upostevam dolocene osebke.. imam potencial.. zaenkrat neizkoriscen user posted image user posted image user posted image user posted image

So to osebki iz tvoje bližine ali osebki v tvoji glavi-mislim namreč na multilayer personality?user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 308
9.4.2012 22:36:56   
Frodo Bisagin

So to osebki iz tvoje bližine ali osebki v tvoji glavi-mislim namreč na multilayer personality?user posted image

Ammmm... nisem gotova, lahko malo razmislim?? user posted image user posted image user posted image

(Ivan Cankar)

(odgovor članu posh)
Neposredna povezava do sporočila: 309
9.4.2012 22:40:08   
posh

user posted image ..user posted image ..

Ammmm... nisem gotova, lahko malo razmislim?? user posted image user posted image user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 310
10.4.2012 2:56:32   
Kerensa*
drzavljan je lahko brez sole. Tak je tudi najcenejsa delovna sila in najbolj uporabna.

Pišuka... spet sem izjema... user posted image user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 311
   [Brisano sporočilo]
10.4.2012 11:55:27   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Kerensa*)
  Neposredna povezava do sporočila: 312
10.4.2012 12:19:28   
kalbo
Jest bom pa samo še to rekel. Vse, ki tule tako veselo in lahkotno govorite o odpuščanju,  realno in pošteno razmislite, če ste ve 100% zaposlene na svojem delovnem mestu. Kolikor jest poznam tip ljudi, ki so jih polna usta tega, kako je treba delat pa odpustit one ki ne delajo, imajo ravno ti efektivo na nuli. In tako lahkotno govorit tu gor o zmanjšanju standarda v šolah je za moje pojme absurd. Za naše otroke gre in za našo prihodnost. Otroci morajo danes vedet dosti več, kot smo morali vedet mi. Si morda želite, da v prihodnosti proizvajamo Slovence brez razgledanosti, ala Ameriški sistem? Potem pa starši v prvem razredu na roditeljskem ogorčeno zahtevajo dva tuja jezika za svoje sončke....ravno ti imajo ponavadi največ povedat čez učitelje.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 313
10.4.2012 12:28:55   
liliana
IZVIRNO SPOROČILO: kalbo

Jest bom pa samo še to rekel. Vse, ki tule tako veselo in lahkotno govorite o odpuščanju,  realno in pošteno razmislite, če ste ve 100% zaposlene na svojem delovnem mestu. Kolikor jest poznam tip ljudi, ki so jih polna usta tega, kako je treba delat pa odpustit one ki ne delajo, imajo ravno ti efektivo na nuli. In tako lahkotno govorit tu gor o zmanjšanju standarda v šolah je za moje pojme absurd. Za naše otroke gre in za našo prihodnost. Otroci morajo danes vedet dosti več, kot smo morali vedet mi. Si morda želite, da v prihodnosti proizvajamo Slovence brez razgledanosti, ala Ameriški sistem? Potem pa starši v prvem razredu na roditeljskem ogorčeno zahtevajo dva tuja jezika za svoje sončke....ravno ti imajo ponavadi največ povedat čez učitelje.

Ni treba razmišljat.....nismo 100 % zaposlene.......user posted image in nihče ne govori lahkotno o odpuščanju, če ne podpira stavke.....je kar nekaj variant....odpustiti nekaj učiteljev (oz. jim ne podaljšati pogodbe za določen čas), ali pa znižati plače, ali pa zapreti šole, ki imajo recimo 8 ali 10 ali 13 učencev.......ali pa pošteno reorganizirati šolstvo...ker to, da praktično nobeden učitelj ne more doseči 40 ur na teden delovne obveznosti in si mora krpati ure z raznimi drugimi predmeti, tudi ne vodi nikamor.....

(odgovor članu kalbo)
Neposredna povezava do sporočila: 314
10.4.2012 12:53:04   
alda
IZVIRNO SPOROČILO: Ankica*

Uf, kar ne mroem verjeti, da bom to napisala user posted image . Podpišem se pod Frodo.

Ene dve strani nazaj je bilo o prevzemanju predmetov med učiitelji: No, recimo kolegica, profesorica geografije je bila en dan obveščena, da bo v naslednjem tednu začela učiti še tehniko. Pa se ji o tehniki sanja ne. Se spomnim, da sem ji razlagala razliko med dvo in štiri taktnim motorjem in me je gledala kot tele v nova vrata user posted image . Čeprav se mi ni zdelo smešno, ker ena izmed osnov za avtoriteto učitelja kompetentnost.
[/quote

podobno en naš znanec, ki je učitelj mat. in fiz in je moral prevzet še računalništvo. In kliče našga stručkota,če mu razloži kaj je to Spajk,ka ga muli sprašujejo neki o tem,
Naš pa nima pojma user posted image seveda če vrli učitelj ni niti vedel da se reče temu čudu Skype user posted image user posted image user posted image user posted image

Kdor govori za menoj, govori z mojo ritjo!!

I saw an angel become the devil
Still they look pretty good hand in hand
Well baby, I don't need any of them
Heaven nor hell
Volbeat!!

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 315
10.4.2012 12:54:27   
bumerang
Ne vem, kako je na drugih koncih Slovenije, ampak po mojih izkušnjah je prej tako, da ima večina učiteljev povečan obseg dela.

Opa, poglej, poglej. Potem pa morda le ne nakladam, da je možno, da vam bodo matematiko v 3. triadi učili športnik, pedagog in učitelj razrednega pouka (naključno izbrani profili). Ali pa glasbo biolog, učitelj gospodinjstva in matematik.

< Sporočilo je popravil bumerang -- 10.4.2012 12:58:23 >

Ustavi se in prišel boš!

(odgovor članu liliana)
Neposredna povezava do sporočila: 316
10.4.2012 14:15:22   
liliana
IZVIRNO SPOROČILO: bumerang

Ne vem, kako je na drugih koncih Slovenije, ampak po mojih izkušnjah je prej tako, da ima večina učiteljev povečan obseg dela.

Po mojih izkušnjah je pri vseh poklicih tako, da ima večina delavcev povečan obseg dela....ne samo učitelji......user posted image

Opa, poglej, poglej. Potem pa morda le ne nakladam, da je možno, da vam bodo matematiko v 3. triadi učili športnik, pedagog in učitelj razrednega pouka (naključno izbrani profili). Ali pa glasbo biolog, učitelj gospodinjstva in matematik.

Možno je....če ima šola sprejet tak sklep o določitvi kadrovskih pogojev....vsak sklep pa mora biti v skladu z zakonodajo.....in dvomim, da lahko matematiko v 8. razredu uči profesor športne vzgoje.....

In verjetno bo šola v primeru daljše bolniške odsotnosti (te so vedno najbolj pereč problem pri zamenjavah, ker jih je običajno možno nadomeščati le znotraj kolektiva.....za porodniško se recimo dobi nadomeščanje od zunaj.....) našla alternativo, da bo profesorja računalništva nadomestil profesor matematike....

problem je verjetno bolj pri tehnični vzgoji, gospodinjstvu, glasbeni vzgoji, ko je težje najti znotraj alternativo......profesorico angleščine sigurno ne bo nikoli nadomestila profesorica razrednega pouka.......

je pa nekoč mogoče bilo lažje najti alternativo za nadomeščanje, ko sta bili dve smeri, in si recimo moral izbrati dve študijski smeri in si bil profesor nemščine in hkrati tudi profesor slovenščine (vsaj v mojih časih študija je bilo tako, da so kolegice na PF vse morale študirati dve smeri)....danes si pa lahko samo profesor slovenščine in samo profesor nemščine.......torej je tudi možnosti za zamenjavo manj......

(odgovor članu bumerang)
Neposredna povezava do sporočila: 317
10.4.2012 14:32:07   
bumerang
Dvomiš ali veš?
Kaj pa je to sklep o določitvi kadrovskih pogojev?

IZVIRNO SPOROČILO: liliana

Po mojih izkušnjah je pri vseh poklicih tako, da ima večina delavcev povečan obseg dela....ne samo učitelji......user posted image

...ker to, da praktično nobeden učitelj ne more doseči 40 ur na teden delovne obveznosti in si mora krpati ure z raznimi drugimi predmeti, tudi ne vodi nikamor.....

Vsaj na isti strani bodi koherentna sama s sabo!

< Sporočilo je popravil bumerang -- 10.4.2012 14:38:28 >

Ustavi se in prišel boš!

(odgovor članu liliana)
Neposredna povezava do sporočila: 318
10.4.2012 14:46:57   
liliana

Dvomiš ali veš?
Kaj pa je to sklep o določitvi kadrovskih pogojev?

Sklep, ali pravilnik....ne vem točno kako se kje imenuje.....mora pa biti določeno, kdo lahko koga nadomešča oz. uči posamezni predmet......

Po mojih izkušnjah je pri vseh poklicih tako, da ima večina delavcev povečan obseg dela....ne samo učitelji......

...ker to, da praktično nobeden učitelj ne more doseči 40 ur na teden delovne obveznosti in si mora krpati ure z raznimi drugimi predmeti, tudi ne vodi nikamor.....

Vsaj na isti strani bodi koherentna sama s sabo!

Tisto podčrtano je bila šala......user posted image

< Sporočilo je popravil liliana -- 10.4.2012 14:48:43 >

(odgovor članu bumerang)
Neposredna povezava do sporočila: 319
10.4.2012 14:49:48   
bumerang
Sklep, ali pravilnik....ne vem točno kako se kje imenuje.....mora pa biti določeno, kdo lahko koga nadomešča oz. uči posamezni predmet......

Tudi to seveda veš, da je tako, a ne?

Ustavi se in prišel boš!

(odgovor članu liliana)
Neposredna povezava do sporočila: 320
10.4.2012 14:53:20   
liliana

Tudi to seveda veš, da je tako, a ne?

Ja.....ker tudi mi moramo imeti za vsak pasji prdec sklep ali pravilnik......torej sem skoraj 100% prepričana, da je tudi v šolstvu, pri tako pomembni zadevi, kot je nadomeščanje oz. učenje nekega predmeta, temu tako......

< Sporočilo je popravil liliana -- 10.4.2012 14:54:22 >

(odgovor članu bumerang)
Neposredna povezava do sporočila: 321
10.4.2012 15:18:18   
bumerang
Potem ti pa priporočam, da se lotiš branja zakonodaje, in šele potem trdiš, da je nekaj tako kot si ti predstavljaš.

Šole nimajo nobenega dokumenta o tem, kdo lahko koga nadomešča, nadomešča tisti, ki je tisto uro prost oz. tisti teden na razpolago, če se gre za daljše nadomeščanje. Nekako se poskuša doseči to, da predmetna stopnja nadomešča predmetno, razredna pa razredno, ni pa to vedno mogoče. Tako so recimo pred kratkim ure športne vzgoje predmetne stopnje imeli prvo uro druga učiteljica v 1. razredu, nato knjižničarka, potem anglistka, potem spet knjižničarka.

Dokument, ki govori o tem, kdo lahko kaj uči, je Zakon o osnovni šoli. Vendar se ne nanaša na nadomeščanje. Eden od kasnejših popravkov (ali popravek katerega drugega zakona, natančno se ne spomnim) govori tudi o tem, da lahko katerikoli učitelj oz. strokovni delavec, kar vključuje zraven še koga drugega poleg učiteljev, do določene kvote svoje obveznosti uči katerikoli predmet. Celo šolsko leto in povsem zakonito.

< Sporočilo je popravil bumerang -- 10.4.2012 15:20:09 >

Ustavi se in prišel boš!

(odgovor članu liliana)
Neposredna povezava do sporočila: 322
10.4.2012 16:17:58   
liliana

Potem ti pa priporočam, da se lotiš branja zakonodaje, in šele potem trdiš, da je nekaj tako kot si ti predstavljaš.

Šole nimajo nobenega dokumenta o tem, kdo lahko koga nadomešča, nadomešča tisti, ki je tisto uro prost oz. tisti teden na razpolago, če se gre za daljše nadomeščanje. Nekako se poskuša doseči to, da predmetna stopnja nadomešča predmetno, razredna pa razredno, ni pa to vedno mogoče. Tako so recimo pred kratkim ure športne vzgoje predmetne stopnje imeli prvo uro druga učiteljica v 1. razredu, nato knjižničarka, potem anglistka, potem spet knjižničarka.

Dokument, ki govori o tem, kdo lahko kaj uči, je Zakon o osnovni šoli. Vendar se ne nanaša na nadomeščanje. Eden od kasnejših popravkov (ali popravek katerega drugega zakona, natančno se ne spomnim) govori tudi o tem, da lahko katerikoli učitelj oz. strokovni delavec, kar vključuje zraven še koga drugega poleg učiteljev, do določene kvote svoje obveznosti uči katerikoli predmet. Celo šolsko leto in povsem zakonito.

Glej, to da očitno šole nimajo nobenega dokumenta o tem, je v bistvu žalostno.....ker to izgleda traja že dolgo časa....to ni nastalo zdaj, zaradi teh varčevalnih ukrepov, ki jih je predstavila ta vlada......

Ob tem se sprašujem, kaj je tu problem......ali krpanje ur, ker pač učitelji nimate zadosti delovne obveznosti, ali pa nesposobnost sindikata, da bi zrihtal vsaj nek pravilnik o tem, ko se gre za nekaj mesečno nadomeščanje.....

In tudi, če tega pravilnika ni, če se gre za nekajmesečno nadomeščanje, dvomim, da bo šola dala matematiko v 8. razredu učiti profesorju športne vzgoje, če je profesor matematike zaradi bolezni na nekajmesečnem bolniškem staležu....tudi do zdaj se to verjetno ni dogajalo......

Tako, da preden mi priporočiš študiranje vaše zakonodaje in oglašanje šele potem, ko to preštudiram (drugače pa se lahko oglasim samo takrat, ko pritrdim tvoji strokovni presoji) pridi ti na plano z dejstvi in členi zakonov, ne pa da populistično začneš...."zgodilo se bo to, da bo matematiko učil profesor športne vzgoje"....brez tega, da bi seveda omenila nadomeščanje......ker če zaradi gripe profesorja matematike 1 x ali 2x nadomesti učitelj telovadbe, tudi ni taka katastrofa.....tudi v naših časih osnovnega šolanja so tako nadomeščali.......problem nastane, ko gre za dalj trajajoče odsotnosti.......vendar kot opažam po opisanem, se to dogaja že nekaj let, ne šele nekaj dni....in v tem času bi se že na tem področju lahko kaj uredilo......

(odgovor članu bumerang)
Neposredna povezava do sporočila: 323
10.4.2012 17:10:51   
Frodo Bisagin

Ob tem se sprašujem, kaj je tu problem......ali krpanje ur, ker pač učitelji nimate zadosti delovne obveznosti, ali pa nesposobnost sindikata, da bi zrihtal vsaj nek pravilnik o tem, ko se gre za nekaj mesečno nadomeščanje.....

Kaj pa ima sindikat z matrico nadomescanja?

Razlagal je srcnemu kiirurgu , da tako pa ne bo slo - ce lahko delavec dela 8 ur na dan brez placanih nadur, da tako bo pa ja on tudi operiral. ce bo operacija krajsa naj dve zaporedno opravi do 8 ur, nic dlje ali naj mu manj ur placajo.... tako kot njemu ko pakira testenine v skatle.. pa menda ja on ve kako to gre...

(Ivan Cankar)

(odgovor članu liliana)
Neposredna povezava do sporočila: 324
10.4.2012 17:37:24   
liliana

Kaj pa ima sindikat z matrico nadomescanja?

Razlagal je srcnemu kiirurgu , da tako pa ne bo slo - ce lahko delavec dela 8 ur na dan brez placanih nadur, da tako bo pa ja on tudi operiral. ce bo operacija krajsa naj dve zaporedno opravi do 8 ur, nic dlje ali naj mu manj ur placajo.... tako kot njemu ko pakira testenine v skatle.. pa menda ja on ve kako to gre...

A je potem naloga sindikata samo višina plač, organiziranje štrajka in na koncu moralno svetovanje pri odpuščanju delavcev.....? ali pa je naloga sindikata tudi zagotavljanje boljših pogojev dela članov sindikata.....? Skrb za usklajevanje vseh pogodb, pravilnikov, sklepov z zakonodajo in opozarjanje na nesmiselnost, nepravilnost in nedoslednost izvajanja zakonodaje.....kdo pa naj to počne, če ne sindikat?

Fidesa, groznega pomanjkanja zdravnikov, nemogočih pogojev zaposlovanja zdravnikov iz tujine (ki so se šele pred kratkim malo omilili) in "izkoriščanja" dežurstev se še nismo dotaknili.....to bomo pustili za drugič.......user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 325
Stran:   <<   < Prejšnja stran  11 12 [13] 14 15   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  11 12 [13] 14 15   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Učenje skozi igro: Zakaj je igra najboljša...
Učenje skozi igro omogoča otrokom naraven razvoj, izboljšuje njihove kognitivne, socialne in čustvene veščine. Otroci se...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?