Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Šole in vrtci zaprti zaradi stavke? 8.4.2012 11:16:02
|
|
|
|
Kerensa*
|
Katera šola (oz. najverjetneje ravnatelj) pa je tako butasta, da bi (bo) odpustila edinega matematika? In kako lahko šola z enim samim matematikom sploh funkcionira? Saj eden ne sfolga vseh ur v vseh razredih.
|
|
|
|
RE: Šole in vrtci zaprti zaradi stavke? 8.4.2012 11:24:51
|
|
|
|
bumerang
|
Enooddelčna šola ima enega matematika, ki sfolga matematiko in tudi fiziko. Odpušča pa se ne glede na to, kdo kaj uči, to nima nobene veze. Gre tisti, ki ima najmanj točk, to, kar uči, pa se ne točkuje. Točkuje se delovno uspešnost, ustreznost izobrazbe, delovne izkušnje, pridobljene nazive, zdravstveni status in socialni status. Invalidi, delavci nad 55 let, delavci na bolniški/porodniški ne morejo biti odpuščeni kot tudi sindikalni predstavniki in člani sveta šole ne. Kaj misliš, kdo bo šel in kdo bo ostal?
|
|
RE: Šole in vrtci zaprti zaradi stavke? 8.4.2012 11:28:17
|
|
|
|
Kerensa*
|
IZVIRNO SPOROČILO: bumerang Kaj misliš, kdo bo šel in kdo bo ostal? Po tej "logiki" je popolnoma možno, da bo ostal nekdo, od kogar ni nobene posebne koristi (vsaj v primerjavi z drugimi), je pa zaščiten z zakonom. Čeprav si nekako ne predstavljam 55-letne (ali starejše) učiteljice športne vzgoje v osnovni in/ali srednji šoli.
|
|
|
|
RE: Šole in vrtci zaprti zaradi stavke? 8.4.2012 11:38:41
|
|
|
|
bumerang
|
Kar začni si predstavljati kajti to je naša realnost, če bodo začeli odpuščati učitelje. In začnite si predstavljati tudi to, da vam bodo otroka zaradi doseganja minimalnega števila učencev, 24, premaknili v šolo, oddaljeno 30 km. In šele potem razmislite o tem ali stavka da ali ne.
|
|
RE: Šole in vrtci zaprti zaradi stavke? 8.4.2012 11:41:56
|
|
|
|
Kerensa*
|
IZVIRNO SPOROČILO: bumerang In začnite si predstavljati tudi to, da vam bodo otroka zaradi doseganja minimalnega števila učencev, 24, premaknili v šolo, oddaljeno 30 km. Preden se bi (bo) kaj takšnega dejansko zgodilo (kajti to ne gre čez noč), nas na srečo že ne bo več v Sloveniji. Ampak če bi pa (še) bili, potem bi se pa jaz odločila za šolanje doma. Zakon mi to omogoča (menda nimajo namena spreminjati še tega?) in glede na to, da imam narejeno OŠ (večino razredov celo z odliko), imam tudi kvalifikacije za to, da svojega Mladiča poučujem doma.
|
|
|
|
RE: Šole in vrtci zaprti zaradi stavke? 8.4.2012 11:43:10
|
|
|
|
kalbo
|
IZVIRNO SPOROČILO: bumerang Kar začni si predstavljati kajti to je naša realnost, če bodo začeli odpuščati učitelje. In začnite si predstavljati tudi to, da vam bodo otroka zaradi doseganja minimalnega števila učencev, 24, premaknili v šolo, oddaljeno 30 km. In šele potem razmislite o tem ali stavka da ali ne. Brez skrbi, ko se bo to v realnosti začelo dogajat bodo ti ki zdaj veselo ploskajo temle nebulozam takoj v luftu. Stavka ja, sam nadomeščal pa moji otroc ne bojo. Že tako se vidmo samo dobre tri ure na dan in nikakor jih zarad nebuloz ene vlade ne mislim pošiljat še ob sobotah v šolo.
< Sporočilo je popravil kalbo -- 8.4.2012 11:49:24 >
|
|
|
|
RE: Šole in vrtci zaprti zaradi stavke? 8.4.2012 11:50:33
|
|
|
|
bumerang
|
Potem, dragi moji, bo pa ŽE PREPOZNO! Kerensa, otroka lahko šolaš doma tudi, če nimaš niti razreda osnovne šole, zakon ne določa nobene omejitve. In če jih boš vzela iz šole, boš vladi naredila veliko uslugo kajti ravno to je njen cilj. Rušenje javnega šolstva. Kalbo, tebi pa samo kapo dol. Sem te brala že par dni nazaj na prvih straneh in lahko rečem, da se je moje spoštovanje še povečalo! Že od mojih začetkov na RR pa vse do danes še ni bilo teme, kjer bi lahko rekla, da razmišljaš ozko in enostransko.
|
|
RE: Šole in vrtci zaprti zaradi stavke? 8.4.2012 12:09:23
|
|
|
|
sonček33
|
Bumerang, dobro napisano. Saj pravim, dejstav vidimo samo tisti, ki smo v tem primeru učitelji .... pljuvajo po nas pa vsi.
|
|
RE: Šole in vrtci zaprti zaradi stavke? 8.4.2012 13:24:39
|
|
|
|
aknela123
|
uf, malo se ohladite. kaj mislite, da npr. učitelj, ki uči matematiko obvlada samo matematiko in čisto nič drugega, mar se je zato tako dolgo šolal? saj ga ne vržejo kar iz enega dneva v drugi dan v razred in mu zabičajo, da pa mora zdaj dve uri na teden poučevat kemijo ali pa fiziko, ampak si on naredi priprave in verjemite, da imamo dovolj sposobne učitelje, da obvladajo stvar. pa tudi glede zasebnega šolstva malo pretiravate. v sloveniji imamo kvalitetne državne osnovne šole (čeprav učijo preveč balasta), kdor želi in zmore, pa lahko otroka da v zasebno šolo, kjer so btw. tudi učitelji manj plačani kot v državnih šolah.
|
|
|
|
RE: Šole in vrtci zaprti zaradi stavke? 8.4.2012 13:33:43
|
|
|
|
*bubi*
|
IZVIRNO SPOROČILO: bumerang To, da lahko učitelj poučuje do ene četrtine svoje obveznosti tudi to, za kar ni usposobljen, velja že kar nekaj let. Verjetno s prejšnjega mandata Velikega vodje. Pa to velja tudi za srednje šole? Sicer pa opažam, da ima na OŠ učitelj športne vzgoje tudi otroke v OPB. Ja, očitno že zdaj povsod nabirajo ure. Pa upam, da bo drugo leto moj mali pri njem
|
|
RE: Šole in vrtci zaprti zaradi stavke? 8.4.2012 13:37:58
|
|
|
|
*bubi*
|
IZVIRNO SPOROČILO: bumerang Odpušča pa se ne glede na to, kdo kaj uči, to nima nobene veze. Gre tisti, ki ima najmanj točk, to, kar uči, pa se ne točkuje. Točkuje se delovno uspešnost, ustreznost izobrazbe, delovne izkušnje, pridobljene nazive, zdravstveni status in socialni status. Invalidi, delavci nad 55 let, delavci na bolniški/porodniški ne morejo biti odpuščeni kot tudi sindikalni predstavniki in člani sveta šole ne. Kaj misliš, kdo bo šel in kdo bo ostal? No, saj likovnik nima ustrezne izobrazbe, da bi učil matematiko. Če pa je z ustreznost izobrazbe važno samo to, da ima faks in strokovni izpit,... po moje ne bo šlo, ker vsaj v SŠ je za vsak predmet posebej napisano, kaj je ustrezna izobrazba.
|
|
RE: Šole in vrtci zaprti zaradi stavke? 8.4.2012 13:47:24
|
|
|
|
Paštetka
|
IZVIRNO SPOROČILO: bumerang No potem mi pa ti povej, kdo bo učil matematiko, če bo matematik, ki je edini matematik na šoli, odpuščen. Ali pa likovnik, saj je vseeno, ker so vsi predmeti enakovredni. To je pa čisto pretiravanje in strašenje ljudi. Noben si ne bo hotel niti upal odpustiti edinega matematika na šoli, niti edinega likovnika itd. Sicer moj je tudi prvošolček že zdaj in jih je 24 v razredu, pa nekateri se tudi vozijo v šolo več km daleč. Nobenemu nič ne manjka. Nobena juha se ne poje tako vroča kot se skuha.
|
|
|
|
RE: Šole in vrtci zaprti zaradi stavke? 8.4.2012 13:56:08
|
|
|
|
LuLu
|
Samo en predlog. Predvsem za šolnike (tudi druge). Marsikaj pišete in širite informacije, take in drugačne. Minister Žiga Turk, ki bi znal veliko o tej temi, je registriran na Twitterju. Tja se je zelo enostavno registrirati. Pa predlagam, da mu postavite kakšno vprašanje, pa bo mogoče komu kaj bolj jasno kaj razmišlja ta vlada, ker se mi zdi, da se bolj ali manj le ugiba kaj bo z vami prihodnje. Je pa ta gospod veliko na Twitterju in verjamem, da vam bo odgovoril na vsa vprašanja.
|
|
|
|
RE: Šole in vrtci zaprti zaradi stavke? 8.4.2012 13:57:30
|
|
|
|
benika
|
Dej bumerang, ne seri klamf, lepo te prosim. Nekateri tako zganjate, kot da bo konec sveta, kot da se bo porušil cel šolski sistem, bla, bla, bla. Lej, jaz stavko podpiram, če bi bil referendum na temo Ali naj učitelji v odnosu do učencev pridobijo pravice izpred 20,30 let, bi ga šla prva podpisat. Vendar pa...kako so učitelji preživeli včasih, ko je bilo v razredu 34 otrok, prihajali smo ob 6h...Pa jamranja, da s 700,800€ nikakor ne boste preživeli...Veš kaj, koliko ljudi preživi na socialni, pa na minimalcu, pa samo z eno plačo? Nehajte jamrat. Jamrati bi morala večina v gospodarstvu, ne pa javni sektor (velika večina njih).
< Sporočilo je popravil benika -- 8.4.2012 13:58:16 >
|
|
|
|
RE: Šole in vrtci zaprti zaradi stavke? 8.4.2012 14:26:22
|
|
|
|
bumerang
|
@ Paštetka: Najprej preberi celotne zapise, potem pa piši. Vsak učitelj lahko uči četrtino svoje obveznosti predmete, za katere ni strokovno usposobljen. In še enkrat: Kriteriji, po katerih se odpušča, nimajo nobene veze s tem kar kdo dela. In ja, če je tisti, ki bo imel najnižje število točk, matematik, se bo odpustilo njega, njegove ure pa razdelilo med ostale učitelje z istim argumentom, ki ga je zapisala bubi, da so vsi usposobljeni za poučevanje. Zakon o tem obstaja že leta. Če hočeš, verjemi, če ne je meni vseeno. @Lulu: Ni slaba ideja, bom. @Benika: Kot rečeno naj mi že enkrat znižajo plačo, povečajo učno obveznost in me pustijo učit. Ne, meni se svet zaradi tega ne bo zrušil, komot bom preživela, se bo marsikateremu drugemu pa ne od učiteljev ampak staršem, ker bodo kar naenkrat videti, da je pes dal taco točno tam kamor jo je molil. Če serjem kamfe, tudi prav. Sicer pa tvoj zapis pove vse o tebi in bolj malo o meni.
|
|
RE: Šole in vrtci zaprti zaradi stavke? 8.4.2012 14:31:12
|
|
|
|
LuLu
|
IZVIRNO SPOROČILO: bumerang @Lulu: Ni slaba ideja, bom. Prosim daj. Boš sigurno boljša vprašanja postavljala od mene, ki nisem šolnik. Pa zdi se mi super zadeva, da ta tehnika in socialna omrežja prinesejo to, da so nam "celo" ministri takoj neposredno dostopni, ne pa da za kak kratek odgovor pišeš uradom, pa tajnicam in čakaš,... če bo sploh odgovoril. In, če bo sploh ON odgovoril. Na Twitterju se ogromno sprašuje te politike in ostale vodilne, ki so tam aktivni, pa folk dobi hitro odgovor. Če so pa zadovoljni z njim, pa je že druga stvar
|
|
|
|
RE: Šole in vrtci zaprti zaradi stavke? 8.4.2012 14:32:01
|
|
|
|
LuLu
|
IZVIRNO SPOROČILO: bumerang Pa tu javi, kaj boš izvedela
|
|
|
|
RE: Šole in vrtci zaprti zaradi stavke? 8.4.2012 14:33:05
|
|
|
|
bumerang
|
Iščem pa ne ugotovim, kako do njega preko Twitterja. Imaš link do njegove strani? Se moram prej tudi sama registrirat?
|
|
RE: Šole in vrtci zaprti zaradi stavke? 8.4.2012 14:36:47
|
|
|
|
Paštetka
|
Afna bumerang, sem prebrala vse zapise. In še vedno, ti ne bom verjela, da bi edinega učitelja matematike odpustili. Če pa že, pa verjamem, da ga bo nadomestil učitelj iz pozdužnične šole, ki v osnovi poleg matematike uči tudi fiziko in še kaj drugega. Tudi v gospodarstvu je selekcija. Če ne obvladaš več zadev te nadomestijo s tistim,ki obvlada. Noben ni nenadomestljiv. In ne, ne verjamem, da bodo tisti (čeprav ne verjamem, da bo prišlo tako daleč), tako neodgovorni in odpuščali kar tako.
|
|
|
|
RE: Šole in vrtci zaprti zaradi stavke? 8.4.2012 14:39:04
|
|
|
|
LuLu
|
IZVIRNO SPOROČILO: bumerang Iščem pa ne ugotovim, kako do njega preko Twitterja. Imaš link do njegove strani? Se moram prej tudi sama registrirat? Registrirati se moraš prej. https://twitter.com/#!/zzTurk
|
|
|
|
RE: Šole in vrtci zaprti zaradi stavke? 8.4.2012 14:53:34
|
|
|
|
bumerang
|
@ Lulu: Tole meni ne dela, vsebina strani je prazna, zgoraj je pa samo črta z logotipom in napis "sign in". Sem pa našla blog. @ Paštetka: Meni je čisto vseeno ali verjameš ali ne, preden pa sodiš, pa bi bilo prav, da si prebereš zakon. Tako tisti o odpuščanju kot tisti o dopolnjevanju učne obveznosti. Učitelj v podružnici je uslužbenec šole in ne ministrstva in brez pogodbe z drugo šolo nima kaj tam delat poleg tega pa ima že dovolj svojih ur ali pa vseh ur te druge šole ne rabi. In potem bodo kaj, namesto odpuščenega učitelja plačevali potne stroške trem drugim iz drugih šol, da bodo zapolnili njegovo obveznost? Sicer pa sem z dokazovanjem prenehala. Povem, potem naj pa vsak premisli, če je ta scenarij glede na obstoječe zakone in predloge vlade realen ali ne. Kot tudi to, koga zmerja z afno!
|
|
RE: Šole in vrtci zaprti zaradi stavke? 8.4.2012 15:07:44
|
|
|
|
Paštetka
|
A to misliš svoje afne, ki jih imaš pred imenom? Človek bi rekel isto sranje, drugo pakovanje.
|
|
|
|
RE: Šole in vrtci zaprti zaradi stavke? 8.4.2012 15:12:16
|
|
|
|
bumerang
|
@ Paštetka Kot za koga. @ Lulu Kot rečeno Twitter pri meni ne dela. Vprašanje sem objavila na blogu. Glede na to, da praviš, da je twitter bolj ažuren - bi vprašanje lahko ti skopirala tja? Odgovor me res zanima.
|
|
RE: Šole in vrtci zaprti zaradi stavke? 8.4.2012 15:18:48
|
|
|
|
LuLu
|
IZVIRNO SPOROČILO: bumerang @ Lulu Kot rečeno Twitter pri meni ne dela. Vprašanje sem objavila na blogu. Glede na to, da praviš, da je twitter bolj ažuren - bi vprašanje lahko ti skopirala tja? Odgovor me res zanima. Čudno, da ne dela. Saj prva stran je prazna in samo vpis zahteva. Meni ni problema, da kaj namesto tebe vprašam, samo da veš, da je Twitter oblika sms-a in sprejme le 129 znakov. Tako, da je mogoče vseeno bolje, da si na blog napisala, ker je možno daljše vprašanje in tudi daljši odgovor.
|
|
|
|
RE: Šole in vrtci zaprti zaradi stavke? 8.4.2012 15:22:46
|
|
|
|
bumerang
|
Spodaj levo javlja napako na strani. Ker ima moje vprašanje bistveno več znakov, naj kar ostane na blogu.
< Sporočilo je popravil bumerang -- 8.4.2012 15:24:12 >
|
minecraftjangKDO POZNA MINECRAFT IGRICO JO LAHKO OCENI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
PROSIM!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!5 (odlično) (
32%)
4 (prav dobro) (
5%)
3 (dobro) (
24%)
2 (zadostno) (
3%)
1 (nezadostno) (
6%)
manj kot 1!!! (
30%)
Število vseh glasov: 63Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš
svojo anketo!