|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  43 44 [45] 46 47   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Decembrčice 2012
4.9.2012 23:12:03   
Inda_T
Sem se odločila, da bom sodelovala kar v obeh debatah, tako na fb kot na rr. Na fb se mi zdi, da kakšna debata hitro postane debata o čem drugem... malce bolj pregledno je, ker lahko komentiraš določen zapisa na zidu... tu pa je malce težje slediti zapisom enemu za drugim... Pa nič zato...

otekanje nog: meni nič ne oteka, hvalabogu, čeprav sem opazila da mi na nartih žile kar precej izstopajo... se pa trudim vedno sedet z dvignjenimi nogami, tako da sem tudi med delom v taki poziciji... drugače pa pomaga tudi mrzel tuš po nogah, to prakticiram večkrat na dan...

trebuh - zadnje dni pa tudi mene začenja matrat, predvsem iti spat in prilezti iz spalnice - z mojim živiva v mansardi in na moji strani postelje je strop kar nizek, da moram sklonjena v posteljo in iz nje... pa se mi zdi da mi postaja problem... Se mi pa zdi, da že kar nekaj časa iz ležečega položaja vstajam tako da se najprej na bok prevalim in potem v sedeči položaj... user posted image Mislim, da se neka okornost že začenja čutit, pa tudi se mi zdi, da mi zmanjkuje prostora v trebušni votlini...
Ena je napisala, da je kot žaba - tudi jaz se enako počutim, započep moram kar noge narazen dat, da plopne trebuh vmes... In ja, niti ni tako velik, čeprav tisti, ki me ne vidijo vsak dan vedno pripomnejo, da je že velik...

Metuljcica_98, čestitke za novice s pregleda! Mi je hecno, kako si napisala da skoraj edi na sramni kosti... jaz mislim, da sem se malce izgubila, ker se mi še vedno zdi, da je dovolj majhen da se obrača naokrog... Pa sva danes z mojim brala 24 teden in ugotovila, da v tem tednu ima že tistih 30 cm in potem gledam trebuh in ugotavljam, da se verjetno že malce gužva sam s sabo tam noter...

sedaj pa me gospodič že opozarja, da je čas da greva spat... Aja, kako pa ste kaj s sapnjem? koliko ur spanca rabite? Meni se zdi, da sem kot naspidirana in se moram za spanje kar zavestno odločiti - še dobro da imam potem rutino, masažo trebuha, ki tudi Lovrota uspava user posted image

Ja, še nekaj sem hotela napisati, pa sem že pozabila, torej tudi kratkoročni spomin me že zapušča... user posted image

bodite dobro!

(odgovor članu metuljcica_98)
Neposredna povezava do sporočila: 1101
5.9.2012 6:26:38   
irena7777si

evo se ena ki pričakuje decembra...moj pdp je 12.12.2012 user posted image drugace pa imamo doma se enega 2 letnika, ki je zelo priden;) sem študentka in uživamuser posted image  malo delam malo študiramuser posted image  ja drugace pa mi je trebuh postav ze kar malo odveč...me je že zelo veliko, zredila sem se pa dobrih 10 kg v 26 tednih....potem pa ne vem a je to okuser posted image  kaj bomo pa imeli pa se ne vemo, pustimo se presinetitiuser posted image

(odgovor članu Inda_T)
Neposredna povezava do sporočila: 1102
5.9.2012 9:16:40   
Andromeda
Živjo!

irena777si - dobrodošla med nami! user posted image

mišk - uf, prav zoprno, da ne smeta nič user posted image do 37. tedna, jaz te popolnoma razumem, ker imam še vedno kar močan libido...kaj pa na kakšen drug način se lahko crkljata, glede na to, da je krvavitev "kontaktna", bi verjetno šlo? user posted image

fb - jaz raje tu klepetam, sem nekako bolj navajena, spremljala in komentirala pa bom tudi na fb, samo verjetno ne tako frekventno user posted image

trebuh - me ovira pri počepih, pedikuro, lakiranje nohtov sem do sedaj še nekako nemoteno izvajala, no bom poročala v petek, ko si bom malce bolj detaljno nohtke za na morje uredila user posted image

otekanje nog
- otekajo mi ne, me pa začnejo bolet, če predolgo hodim. Ponoči kar dobro spim, no danes poonoči sem se parkrat zbudila, ker sem se odkrila in me je zeblo...

delo - trenutno "uživam" v statusu brezposelne osebe in tako vsaj nisem preobremenjena, psihično pa sem se tudi pomirila, da pač ne hodim v službo...Skušam iz tega potegniti dobre plati, pa nekako gre user posted image

brce
- so iz dneva v dan bolj intenzivne, naša bejba je precej živahna, na srečo se ponoči skupaj z mano umiri. Zadnje dneve občutim neke hecne gibe, se mi zdi, kot da bi ščipala po maternični steni user posted image Gibe čutim v vseh možnih smereh, tako da ima še dovolj prostora za akrobacije, sem pa v 25. tednu in nekje do 30. tedna, če ne celo do 32. ima plod še vedno dovolj prostora, da se lahko obrača, no po 32. tednu pa so ponavadi že vsi z glavo navzdol in čakajo v tej pozi na dan d.

Me pa zanima, kako je pri tistih, ki morate več magnezija jemati s prebavo? - jaz moram dvakrat na dan na veliko potrebo, če ne me kar vse tišli po črevesju...

Jaz sem v redu, včeraj sem imela izpit in sedaj čakam na rezultate. Zadnja 2 dneva sem imela nek čuden občutek v trebuhu, podobno nekemu črvičenju, sem bila že malce zaskrbljena, da ni kaj narobe, a se je potem izkazalo, da mi je prebava malce ponagajala in če imam potem še poln mehur, sem občutila to črvičenje in sicer ene par cm nad sramno kostjo, verjento je pa tudi predizpitni stres kaj dodal k temu črvičenju...

Sedaj sem se znebila tega zoprnega bremena z izpitom, tako, da se lahko v miru pripravim za naš dopust - v soboto odrinemo prot Krku, končno user posted image Glede na trenutne napovedi bomo imeli lepo vreme, upam, da bo res tako, morje je pa itak še vedno dovolj toplo za kopanje user posted image

No, toliko zaenkrat od mene.

< Sporočilo je popravil Andromeda -- 5.9.2012 9:18:01 >

(odgovor članu irena7777si)
Neposredna povezava do sporočila: 1103
5.9.2012 10:09:41   
HeLenčica
Hej decemberčice user posted image !

Meni so slikice od otrok na FB tudi tako-tako. Mislim, otrok si ne more sam izbirati ali bodo njegove slike že na internetu, še posebej so neprimerne slike iz porodnišnice in podobno, ampak to je moje mnenje user posted image

Sama še pridno hodim v službo in bo tako ostalo do začetka decembra, če ne pride kaj vmes (trkam). Pa mi prav paše, da se malo zamotim (saj ne, da se mi fuuul da), ker sem taki akcijski tip človeka da bi se doma kaj hitro začela dolgočasiti. Se mi zdi da bo dovolj tisti mesec pred prihodom otročka, razen če se fantek ne odloči priti prej user posted image

Trebušček je mene začel motiti predvsem - pri obuvanju. Imam sama takšna obuvala z vezalkami in si bo treba omisliti neko pručko, ker sklanjanje je vedno težje user posted image . Kdo bi si mislil.

Inda_T, ti maš pa fajnega šefa. No, sej jaz imam tudi podobno službo kot ti user posted image . Tudi moj dragi z mano deli tegobe nosečnosti - na primer včeraj naju je oba bolel križ - hecno ne?user posted image
Spanje pa - jaz moram spati ponoči vsaj 9 ur, če kdaj spim manj, sem drug dan kar uboga. Poleg tega spim še eno uro popoldne vsak dan.

m.piccolina - ubogi fantiček! Pa je zdaj že ok? Kar se tiče zaposlenih na javni upravi se strinjam - definitivno bi morali skrčiti delovna mesta, pa bi se mogoče začeli zavedat kakšne službe imajo in da so tam zaradi nas ne zaradi sebe.

Ime - midva sva se (vsaj zdi se nama tako) končno dogovorila za ime, ampak sva se tudi zmenila, da bo ostalo skrivnost do rojstva. Uradni odgovor je, da še ne veva :)

Otekanje nog - kaj je to? (Hvala bogu!user posted image )

Metuljcica_98 - eno kilo že, bravo! user posted image

Keglove vaje - jaz pozabljam, delam jih samo na jogi in aerobiki :)

Irena777 - dobrodošla! Te dodamo na seznamček user posted image

Magnezij - jaz pijem donat pa jemljem Fidivid mami, ki ga tudi ima, ampak nisem opazila sprememb pri prebavi. Je pa res, da je moja prebava že od nekdaj odlična, tako da 3x na dan je normalno.

Andromeda - uživaj na dopustu, vreme je lepo napovedano!

Po dolgem čakanju sva dočakala dan, ko se nama je pridružil mali škrat.

(odgovor članu Andromeda)
Neposredna povezava do sporočila: 1104
5.9.2012 12:12:37   
Inda_T
Helou, helou!

Se strinjam glede slik otrok na FB. Svojih npr imam kar precej gor, vendar ob skrbno izbranem naboru prijateljev... Otrokovih pa že sedaj vem, da ne bom gor dajala... Če ga bo kdo hotel videt ga bo prišel pogledat... Sva se tudi z mojim zmenila, da je tudi njemu strogo prepovedano dati gor npr. slike iz porodnišnice, kot to nekateri delajo. Mislim dajmo no, bojo vsi mene gledali napol mrtvo po porodu... Otročka pa itak - sej konec koncev se tudi on namatra priti skozi luknjo...

Služba in šef pa ja, po eni strani imam res srečo, pa drugi pa je ultra zahteven - ampak kaj, vsega človek ne more imeti. Tako npr. naslednji teden odhajam na službeno pot v Bologno, pa kar ne vem kako bom hendlala vse skupaj...

Trebušček in obuvanje pa jaz rešujem tako da s eobuvam na stopnicah - stopim eno stopnico nižje in se potem lahko obujem... Torej ima življenje v mansardi tudi svoje prednosti... user posted image

Spol otroka - midva že veva kaj bo (pa jutri pogladamo še enkrat, ker imam 3d/4d pregleduser posted image ) pa sem ravno včeraj dobila pridigo od mame, da nikakor ne smeva vprašat za spol, ker drugače ne bo presenečenje. No, sej si lahko predstavljate kaj sem ji odgovorila: 'ja mama, ne bomo vprašali in nič ne vemo in nič ne povemo'. Pa se z Lovrom v trebuhu že kar nekaj tednov pogovarjam in začenjam ugotavljat, da me fantič očitno posluša - ker če miga in preveč brca, dam roko na trebuh in mu rečem par besed, pa je takoj mir...user posted image

donat
- jaz bi lahko že kakšne delnice kupila, kolikor te zadeve spijem, po mojem ziher skoraj liter na dan in to v dveh rundah, 3-4dcl zjutraj in enako zvečer...

Andromeda - lepo se imejte na dopustu, ostale pa pazite nase!

(odgovor članu HeLenčica)
Neposredna povezava do sporočila: 1105
7.9.2012 20:24:44   
HeLenčica
Punceeeeeeeee! Ja kam ste se vse skrile? Imamo preveč forumov in FB debat, kajne? user posted image Jaz imam na FB samo en problem in sicer sanja se mi ne katera je katera tukaj na forumu, če sploh smo vse iz foruma user posted image .

Trebuščki rastejo? Moj noro raste, pa ne samo to, v trebuhu imam karateista user posted image . Sem nekje prebrala da so brcike zdaj še nežne - ma ja, kaj bo pa šele potem? Ker naš fantiček je strašno aktivne sorte, se vidi da sva tudi midva oba športnika, tako da je čisto po nama. Ker je pridno obrnjen na glavico me brca že čisto blizu reber, in se že zdaj vidi, da bo stvar boleča. On je tudi vedno bolj močen. Ampak baje je to znak da se dobro počuti, tako da kar naj user posted image . Imejte lep vikend in pišite kaj!

(odgovor članu Inda_T)
Neposredna povezava do sporočila: 1106
8.9.2012 21:26:42   
Inda_T
HeLenčica - se strinjam z napisanim, in priznam, sedaj sem najprej počekirala FB in potem sem se priklikala še sem... In ugotovila, da je tam en kup novih tem, tukaj pa samo en post, ki se sprašuje kam smo vse šle... Mislim, da bo kar FB premagal, čeprav se ponovno strinjam s tabo, tam res ne vem katera je katera...

Kakorkoli, jaz imam razlog za svojo odsotnost, včeraj sem bila namreč službeno v Celju in še dobro da je moj otrok potrpežljiv, saj se mi zdi, da sem večino časa stala na avtocesti... Najprej zaradi nesreče v smeri iz Lj proti Celju, za nazaj pa zaradi del ne eni cestnini. Seveda so bile potem kolone še pri Brezovici in pred Postojno... Za znoret... Še dobro da sem imela s sabo piškotke in vodo in še bolj kot to hvalabogu, da mi mehur še drži velike količine tekočine... Ker v nekem trenutku sem pomislila 'kaj pa če me prime lulat?' user posted image

Brcanje -to pa nisem vedela, da naj bi bile brce znak dobrega počutja, čeprav bi se s tem skoraj strinjala, saj moj najbolj brca ko sem dobre volje in sem najbolj vesela... user posted image , je pa hecno, ker včasih brcne tako močno da se kar cel trebuh premakne... In ja, tudi naš bo Chuck Norris. Sem pa danes prvič posumila, da bi znal tudi že kolcat... Pred časom smo se pogovarjala o tem in danes pri večerji mi je trebuh nekajkrat zaporedno ritmično utripnil...Ne vem če se opisala pravilno, ampak drugače ne znam...user posted image

Uf, pa še en stvar... Predvčerajšnjim sva bila na 3d/4d - FENOMENALNO! Mulček je bil na začetku sramežljiv in si je učke zakrival z rokicami, potem pa je stegnil prstke in odmaknil rokico! In smo ga videli v obražček... Sem bila kar brez besed, čisto šokirana, neverjetno je.. Kar ne znam opisat! In takoj sem videla, da bo fantič podoben mamici (no, vsaj spodnjo čeljust ima čisto mojouser posted image ). v glavnem, ni nama žal tistih 110€, tudi Strahova je bila ful prijazna, vse nama je povedala, vse pokazala in naredila en kup slikic, ter dala ful nasvetov tudi za poporodno obdobje. Npr. da glede na to da imamo rok decembra, da ne sprejemamo obiskov do 1. 2., ker da je zaradi viroz in vsega ful nevarno za bejbija, da se česa naleze... Pa mislim, da jo bova kar ubogala (sorodnikom sva to z obiski že sedaj začela dopovedovati) user posted image

Kaj še lahko napišem, danes smo imela trgatev, pa je bil moj mulček spet zelo priden in se lepo obnašal, sedaj pa čutim, da sem malček utrujena in mislim, da bom šla kar v horizontalni položaj...

Kaj pa ostale, kje se zadržujete te dni?

Neposredna povezava do sporočila: 1107
9.9.2012 13:41:25   
Nova_nosečka
Inda_T a z 2.2. pa bosta sprejemala obiske? Oz. lahko je nekdo na videz zdrav, pa ga je že viroza ulovila, ali je pa le prenašalec, pa tega ne boš vedela. No meni je kar groza, ko slišim, da katera ni dovolila obiskov bližnjih kolegov in sorodnikov. Pa tak btw virozno obdobje traja od septembra pa do aprila. Do takrat večina otrok tudi kašlja, smrka itd. Sej v končni fazi, bolj se uvija otroka v vato, slabše je. Toliko je vsega okrog nas, vse kar primemo je polno viroz in bakterij. Aja darilne vrečke v katerih vam prinesejo darila za bebico-takoj razkužit, bog ne daj prijet prej-a veste skozi koliko rok je to šlo...fuuujuser posted image . Se opravičujem za napad, če katera to tak jemlje, ampak ko bo otrok star leto, dve , tri in bo šel v vrtec, boste se samo smejale takim odločitvam.
Ampak vse podpiram, meni je samo smešno no. Vsaka mama vzgaja na svoj in unikaten način in to je potrebno strogo spoštovati. Če mama reče, da nekaj ne ali pa da ni primerno, ni potrebno kot mali otrok naredit kontra. Tudi to boste tiste, ki pričakujete prvega otroka hitro spoznale. Marsikaj je čisto drugače kot pa v glavi, filmih, knjigah, pri kolegicah ali sorodnikih. Mama najbolje pozna svojega otroka in temu primerno pravilno reagira - čeprav čez nekaj let vidiš kak si ga biksaluser posted image

(odgovor članu Inda_T)
Neposredna povezava do sporočila: 1108
9.9.2012 17:44:47   
tissa12
Pozdravljene, se oglašam po dolgem času. Sem vas brala, ampak ni bilo ne časa, ne volje odgovarjat. Izpitno obdobje poteka in sem malo s tem okupirana. Vidim, da ste večinoma vse super in da ni nekih hudih težav, kar me zelo veseli user posted image

Pri nas je vse po starem. Noge otekajo, ko je vroče in stojim. Dete brca in skače, še najraje po mehurju. Če je res, da srečni otroci veliko brcajo in se premikajo, potem mamo mi najsrečnejšega otroka pod soncem. Včasih nima niti eno uro odmora. Res je neizmerno živahna user posted image

Moj trebuh je še vedno zelo nizko, pa večkrat me kaj boli. Bom vprašala ginekologa, če je to normalno, ampak mislim, da je. Naslednji pregled imam 24.9. Je pa tudi mene začel ovirati user posted image Pa opazila sem, da ko vstajam iz postelje, se prevrnem najprej na eno stran in šele potem dvignem user posted image

Sem pa te dni kar utrujena. Ne vem kaj mi je, ampak prav težko kaj postorim po stanovanju, ker bi lahko samo ležala.
Spomina mi pa sploh ne omenjajte. Sem prav jezna, ker sem upala, da mi bo uspelo končati z izpiti pred porodom, pa mi ne bo, ker ne morem čisto ničesar obdržati v glavi. Se počutim kot en butelj, ko že desetič eno in isto stvar berem, pa je vse novo.

Glede prebave bom pa tudi kar tiho. Sem bila skoraj 10 dni zaprta. Tako me je bolelo, da nisem mogla niti spat. Pol sem pa donat na tešče in kavo spila in ene muslije pojedla, pa je šlo. Kar naenkrat me je odprlo.

Kar se pa prvih obiskov tiče bi pa jaz takole rekla. Sama ne bom paničarila okoli tega, ampak ne vem zakaj bi tako majhnega otroka, ki še nima razvitega imunskega sistema, po nepotrebnem izpostavljala. Ne govorim o tistih, ki bodo prehlajeni, ampak o gripi ipd. V porodnišnici bodo itak omejili obiske na očke, bratce in sestrice ter babice in dedke. Meni se to zdi prav. Ko bomo šli pa domov, se mi pa tudi zdi prav, da se ostali držijo tistega enomesečnega roka in ne težijo z obiski. Jaz se ful veselim, da bomo sami trije. Seveda bodo dobrodošli babice, dedki in tetke in strici, mogoče celo naj prijateljica, ampak nihče drug. Prvi mesec hočem met doma mir. Bo pa pri nas itak že pred vrtcem otroček prebolel nekaj bolezni, ker ima babi pediatrinjo, pa tudi ati je zdravnik, tako da je to neizbežno. In strinjam se z Indo_T, naj se čimprej prekuži. Mlajši lažje prenašajo bolezni. Ampak tisti prvi mesec, mogoče celo dva, ji pa še lahko prizanesemo user posted image Oz. bom takole rekla: bomo videli sproti user posted image

Aja, dobrodošle nove članice user posted image

Eno vprašanje: boste šle po porodu za nekaj časa k staršem/tašči ali greste direkt domov? Bodo mogoče one prišle k vam? Kako ste to rešile tiste, ki že imate otroke?
Midva sva se odločila, da gremo iz porodnišnice direkt domov in bomo sami.

Lepo se imejte, se še kaj oglasim user posted image

PS: Tudi jaz bi imela geslo za FB user posted image

(odgovor članu Nova_nosečka)
Neposredna povezava do sporočila: 1109
10.9.2012 8:39:02   
Inda_T
O obiskih - kot je napisala tissa12, bogi otrok, ko se rodi ima šibek imunski sistem in ga izpostavljat raznim obiskom ala 'kolegica in kolega s faksa, ki se nismo videli že več mesecev' niti podrazno ne pride v poštev. Seveda je razumljivo, da bodo prišli dedki in babice ter res najbližje prijateljice ampak to je pa tudi vse. Ker prvič, tole bo najin prvi otrok, se pravi da ga ne bova znala niti pravilno hendlat, niti nimava znanja kako na kakšno zadevo reagirat (recimo izkušnje od prejšnjih otrok). Drugič, živiva sama, tako da bova morala delo v stanovanju razdeliti čisto na novo in verjetno bo temu primerna situacija za nesprejem obiskov. Plus, moj dela v gostinstvu, torej bo vsak dan v stiku z enim kupom ljudi, tako da bo mali imel že dovolj stika z raznimi bacili (razen če ne bova kje na hodniku inštalirala kakšne dezinfekcijske komore, če sem malo zlobna) in ne bo potreboval še dodatnih. Plus, bila sem na obisku pri kolegici (me je povabila), ki je rodila pred malo več kot enim mesecem, pa je bilo zelo očitno da se z možem še nista sestavila skupaj, pa mali je skozi jokal in kar nista vedela kako ga prijeti da ne bi... In sem se počutila kar malo grozno ob tem kar prihaja...

Utrujenost - se strinjam, jaz moram po kosilu obvezno na kavč in zadremat kako urico. Kar oči mi skupaj zlezejo, koncentracije imam pa toliko kot zlata ribica... Z delom za službo sem v takem zaostanku, da glava boli - čeprav je zanimivo, ker motivacije imam ful... In si vsak dan naredim plan - potem pa se vsedem k računalniku in kot da bi izklopil, nič več ne vem...

Brcanje - jaaaa, tudi naš je srečen otrokuser posted image , pa začenjam ugotavljat, da mu je Tinkara Kovač izjemno všeč - ko dam v radio njen cd imava kar disko parti user posted image

Trebuh - tissa12, v šoli za starše je rekla, da je topa bolečina, ki traja nekaj normalnega, če bi te zarezala ostra, da to pa ni dobro... Ampak vseeno vprašaj gin. bo ti zanl več povedati kot me tu na forumu - mi smo lahko samo moralna podpora user posted image . Drugače, pa imam jaz naslednji pregled 25. 9. in ja, tudi moj trebuh že raste - nekatere mikice mi postajajo že kratke... user posted image in ja, tudi sama iz postelje ustajam tako da se na bok prevalim in potem dvignem...

iz porodnišnice - ne, k tašči, ne... Saj me je strah da bo hotela prevečkrat na obisk (glede na to da je sveža upokojenka)... Računam pa na to, da bo mami prišla naokoli... pa kakšno juhico skuhala za mlado mamico... user posted image

Tissa12, za fb pa ti pošljem zs (če bom znala ker nisem še nikoli user posted image )

(odgovor članu tissa12)
Neposredna povezava do sporočila: 1110
10.9.2012 20:51:55   
tallla
ojla,

a je slučajno katera nova iz Domžalskega konca in bila danes na testiranju cukra v ZD Domžale? lp

Prihodnost pripada tistim, ki verjamejo v lepoto svojih sanj. (Eleonor Roosevelt)

(odgovor članu Inda_T)
Neposredna povezava do sporočila: 1111
13.9.2012 10:13:28   
skobcevka
Ojla,

No, punce vam morem povedat, da sem v bolnišnici preživela 3 dni. V ponedeljek sem imela preiskave za nosečniško sladkorno bolezen.Da, vam opišem potek:
- šla sem zgodaj zjutraj v laboratorij, kjer mi je med.sestra vzela kri na tešče.
- me pokliče čez pol ure in pravi, da so rezultati vredu in, da ni potrebno nadaljevati in, da lahko grem domoc.

V torek me pokliče GIN in mi pove, da imam povišan cuker in, da mi bo dala napotnico za diabetologa. Sem si misla sam še to mi manjka. user posted image
No, danes me pokličejo iz službe (kjer,delam prek študenta), če se nameravam vrniti ? Jim povem, da ne morem, ker mi je osebna zdravnica dala prepoved dela. In mi povejo,da bi mi pogodbo podaljšali do konca leta. Sem si misla user posted image ...no za delo bo še veliko časa.
Pomembno mi je samo to, da je vse vredu z user posted image in, da se lepo razvija.Punce pište kaj...Čuvajte sebe in vaše user posted image . Lp

(odgovor članu tallla)
Neposredna povezava do sporočila: 1112
16.9.2012 9:21:56   
HeLenčica
Hej decemberke! Tale forum je pa čist "umrl" user posted image Kako ste kaj? Ja se še vedno (trkam) počutim odlično, zadnjih nekaj dni me sicer daje malo več utrujenosti, ampak to ni nič čudnega glede na mojo aktivnostuser posted image . Bo treba mogoče malo zmanjšat in prilagodit stanju user posted image Drugače pa sem bila, odkar sem se zadnjič javila tukaj, na testu glukoze in NIMAM SLADKORNE, za kar sem fuuuul vesela in hvaležna. Jutri imam pregled pri G pa da vidimo kaj bo rekla. S težo sem na +10 že, ampak se ne sekiram preveč, ker se res ne nažiram in tudi veliko se gibam. Gre mi pa gor približno 2kg na mesec.

Obiski - itak sem imela namen prvi mesec sprejemati samo obiske babic in dedkov pa mogoče OŽJIH prijateljev, drugače pa se mi zdi da je prvi mesec tak intimni čas, ko se privajamo eden na drugega in na čisto nov ritem, ki ga bo imela družina user posted image . Kako je pa s tem - kdaj lahko greš z novorojenčkom prvič ven? Glede na to, da bomo mi sredi največje zime najbrž ne bomo tako hitro šli na prvi sprehod?

TIssa - jaz zagotovo grem domov iz porodnišnice, če bo res nuja, bo moja mama prišla postorit kakšno gospodinjsko opravilo ali kaj skuhat, ampak glede na to da je ati doma prva dva tedna....upam, da bova zmogla user posted image

Skobcevka - glede službe si se prav odločila. Službe še bodo, otroček pa je eden user posted image

Punce, imejte se lepo, uživajte! 3 meseci še (ali manj) !!! user posted image

(odgovor članu skobcevka)
Neposredna povezava do sporočila: 1113
17.9.2012 9:07:31   
Inda_T
Ohjej,
je kar škoda za ta forum, ampak vsega očitno ne moremo imeti...
Helenčica, super glede sladkorne! Glede kilaže, pa v končni fazi se nimaš kej sekirat, sploh če se lepo in pravilno giblješ...
Mimogrede, kako pa kaj kakšne bolečine v hrbtu?Jaz ugotavljam, da me izjemno boli v ledvenem delu - že ena ura sedenja mi povzroča prave muke... Potem pa moram hitro na kak orbitrek ali na sprehod po stanovanju... Delovna storilnost je temu primerno nizka nizka... user posted image

prvi sprehod - v bistvu ne vem, kako se bomo zorganizirali, kar malce me je strah... v naših koncih imamo pozimi še veselje z burjo, tako da ne vem če imam ravno željo, da mi otročka kam odpihne... Mislim, da bova šla ven prvi mesec samo na teraso in še to če ne bo pihalo in če bo sijal sonček... Potem pa čisto glede na razmere... Me je pa mama kar zgroženo pogledala ko sem ji omenila, da bi bila dva meseca noter, da gre tahujši mraz mimo (ona že ve, saj je imela dva otroka v zimskem času)...

zadnje trimesečje -uf, me je kar malo panika zagrabila prejšnji teden - samo še trije meseci pa midva nimava še ničesar pripravljenega, pa tudi mentalno se mi zdi da nsiem še pripravljena... Mislim, saj je razbojnika ful lepo čitit v trebuhu in se pogovarjat z njim (sedaj se mi zdi - čeprav ne vem ali si bolj sama to želim - da se odziva na moje prigovarjanje)... Imam občutek, da me bo zadelo kot da ne bi vedela kaj se je zgodilo... Ali ima še katera tak občutekuser posted image

Neposredna povezava do sporočila: 1114
17.9.2012 13:56:40   
jabi babi
pozdravljene decemberske nosečkice:))))mi kar malo skomine delate,ker sem bila skoraj štiri leta nazaj jst tudi vesela decemberka:)))no malce vas berem in obujam spomine:))))brala sem da ne veste kako in kaj s prvim sprehodom....naj vam povem da sem jaz rodila 8.decembra,šla čez en teden z dojenčkom ven najprej za deset minut,nato vsak dan malce več,četrti dan sva bla midva že skor ves dan zunaj....bil je grozen mraz,ampak tisti zdrav mraz s sončkom in kupi snega.....se spomnim ko sva šla malo pred božičem ven kako naju je sneg naletaval in bilo je fantastično....tamal je spal zabubljen v vozičku,lička rdeča....skratka mam občutek da se mi je sinko takrat ful utrdil in tudi sedaj skoraj nikoli ne zboli!!!!zato drage moje srečke nosečke,pojdite čimprej ven z otroki,neglede na vreme,seeveda postopoma in obrestovalo se vam bo!!!!!otroci morjo bit na svežem zraku ne pa zaprti med štirimi stenami in bacili!!!pa srečno!!!!!

(odgovor članu Inda_T)
Neposredna povezava do sporočila: 1115
18.9.2012 8:03:10   
Inda_T
Jabi babi - hvala za ta zapis, se strinjam s tvojo razlago... Saj konec koncev je svež zrak res neskončno bolj koristen kot topla vlaga zaprtega stanovanja. Mimogrede, kako pa s toploto v stanovanju? Na koliko stopinj naj bi imeli stanovanje ogreto?

Hvala za odgovor!

(odgovor članu jabi babi)
Neposredna povezava do sporočila: 1116
18.9.2012 16:24:11   
Nova_nosečka
Tudi jaz sem mnenja, da je potrebno čimprej z otrokom ven. Zdrav zrak nikoli ne škodi, če ga primerno oblečeš. V stanovanju pa, da malo zapiha, če je okno odprto, že vsi delajo paniko, kako se bo otrok prehladil. Je bolje kar ven it. Za dihala je najbolje do 22 stopinj. Tisti, ki kurijo po 25 stopinj delajo veliko napako. Centralno ogrevanje je kar velik strup za dihalne poti, še posebej če se ne prezračuje. Vsaka pa dela pa svoji volji in moči. Jaz vem, da bom šla hitro ven in ker imamo doma že otroka je prezračevanje nekaj nujnega, da bacili grejo ven in not pride svež zrak.

(odgovor članu Inda_T)
Neposredna povezava do sporočila: 1117
19.9.2012 10:25:00   
tallla
glede stopinj so nam v materinski rekli, da je za dojenčka 21 stopinj čisto dovolj. tako ponoči kot podnevi. večkrat na dan prezračiti. edino, ko ga kopaš in previjaš je fajn, da je 24 stopinj.

Prihodnost pripada tistim, ki verjamejo v lepoto svojih sanj. (Eleonor Roosevelt)

(odgovor članu Nova_nosečka)
Neposredna povezava do sporočila: 1118
19.9.2012 12:35:07   
skobcevka
Pozdravljene!

Js sem mela včeri pregled pri diabetologu, mi je dal aprat za merjenje sladkorja, knjigo, kjer je zapisano koliko in kaj morem jesti in beležko, kjer si zapisujem vrednost sladkorja. Sem si celo morala kupiti el.kuh.tehnicouser posted image . Vsak teden morem iti k diabetologu in mu pokazati beležko. Po 1 mesecu imam zopet kontrolo pri diabetologu. Drugače pa user posted image brca in se lepo razvija. Se tipkamo papa.

(odgovor članu tallla)
Neposredna povezava do sporočila: 1119
19.9.2012 12:41:43   
tallla
koliko pa so ti namerili cukra? predvsem me zanima tisto prvo merjenje na tešče?

Neposredna povezava do sporočila: 1120
19.9.2012 12:42:41   
tallla
.

< Sporočilo je popravil tallla -- 19.9.2012 12:43:37 >

Neposredna povezava do sporočila: 1121
19.9.2012 15:44:23   
skobcevka
tallla ko so mi merili cuker na tešče sem ga imela 5.2 meja pa je do 5.1, tk piše pr izvidih. Zdej pa si morem cuker merit po zajtrku, kosilu in večerji. papa

(odgovor članu tallla)
Neposredna povezava do sporočila: 1122
19.9.2012 15:50:52   
tallla
aha, tnx... meni so ga namerili 5,5 ampak, ker so še nekaj zabluzili s papirji, moram jutri ponovno na odvzem krvi.. zdej me pa zanima kaj me zna čakat, če bo ponovno previsok...
vidim, da imaš kar nekaj dela.... user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 1123
21.9.2012 11:12:00   
skobcevka
talla ni preveč fajn, moreš jest točno določeno količino (moreš si hrano merit),hrane še solit ali pa dodajat začimb ne smem, pečem jo lahk samo na žlički olja, sladko ne smem jest....skratka imaš veliko dela s tehtanjem živil katastrofa. Drugače pa se počutim vredu, user posted image brca.
Ali ima še katera od vas nosečniško sladkorno? Naslednji pregled imam 22.10., komaj čakam da vidim user posted image . Pište kaj punce papa.

(odgovor članu tallla)
Neposredna povezava do sporočila: 1124
21.9.2012 13:30:32   
Andromeda
Hello!

No, pa smo prišli nazaj z našega dopusta user posted image Sem mislila, koliko bom imela za prebrati, pa vidim, da niste bile preveč pridne pri čvekanju user posted image Mi smo se imeli super, vreme je bilo še kar, tudi kopali smo se še lahko, sicer pa hodili po izletih in psrehajali, moram rečt, da sem si kar spočila...Tudi moje počutje je ok in trkam, da tako ostane, punčka pa je živahna in brca, da me včasih kar zaboli user posted image Ima svoj urnik, zjuraj in zvečer je najbolj aktivna, čez dan se sveda zaradi mojega gibanja malo umiri, no vmes ima še nekaj telovadnih seans user posted image

Glede obiskov - meni se izdi popolnoma nepotrebno, da prve tedne pride vsa možna žlahta, prijatelji, sodelavci itd. "pogledat dojenčka", jaz sem tak človek, da rabim mir in intimo, seveda bodo prišli na obisk moji in moževi starši ter bratje z družinami,za vse ostale pa bomo na voljo kak mesec kasneje, ko se bolj privadimo na novega člana. Tudi raje imam razmetano in nezlikano perilo ter umazane šipe, kot pa da mi hodita mama ali tašča pospravljat. Tudi v prvo sem čisto sama funkcionoirala, 2 tedna je tako še mož doma in mislim, da nam bo zneslo. Po eni strani sem vesela, da živimo v drugem kraju in mi ne bodo kar naprej babice uletavale na obisk, sploh moja tašča je nadvse nadležne sorte, ko sem rodila Daria in smo stanovali le par ulic stran od nje takrat, je mislila, da je kar vedno dobrodošla, sicer me je ponavadi po mobitelu gnjavila da hoče priti na obisk, če pa se ji nisem javila, je pa kar na vrata prišla user posted image Sem ji na lep način pojasnila, da vedno pač ne more priti, ampak tu je enak učinek, kot če bi razlagala severni triglavski steni user posted image No, enkrat ji nisem odprla, ker sem šla ravno počivat,od takrat naprej pa sem imela malo več miru user posted image

Prvi sprehod - kot pravi jabi babi, po 7-10 dneh gremo lahko že na prvo vozičkanje, sprva za nekaj minut, nato podaljšujemo, zrak dela prave čudeže odpornosti, pa čeprav zimski, no razen, če je kak hud minus, ni fajn, pa še dojenčki tako lepo zaspijo čim pridejo v stik s svežim zrakom. Pa fajn je tudi večkrat na dan prezračit stanovanje user posted image

nosečniška sladkorna
- vidim, da so sedaj neke nove smernice glede nos. sladkorne in posledično je že skoraj vsaka druga nosečnica kar sladkorna, too much user posted image Meni so v 1. nosečnosti sladkorno odkrili na 100 g OGTT testu, na tešče sem imela pa vrednost 4,7. Jaz sem uspela KS na srečo uravnavati z dieto, merjenje KS in inzulin pa na srečo nista bila potrebna. Upam, da me sedaj spet ne doleti ponovno ta tegoba, zaenkrat sta moje počutje itd. popolnoma ok, takrat pa se spomnim, da sem bila kar naprej žejna in se nisem morala odžejati, pa ful mi je sladko pasalo jest, poleg tega sem se tudi slabo počutila in se mi je večkrat vrtelo...

Neposredna povezava do sporočila: 1125
Stran:   <<   < Prejšnja stran  43 44 [45] 46 47   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  43 44 [45] 46 47   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

7 znakov, da se maternični vrat aktivno od...
Ko otrokova glavica potuje po porodnem kanalu navzdol, se na zadnjici pojavi rdečo-vijolična ali rjavkasta črta. Bolj ko...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!

Jaslice ali varuška
пеперутка16

Bi otroka raje vpisali v vrtec ali najeli varuško?