Inda_T
|
Pozdravljene punce! cela debata se je tu gor razvila... pa da malo pokomentiram - mi je hecno, da se dandanes ljudje še vedno tako oklepajo takih starih vzorcev v smislu, da moraš imeti parček deček, deklica otrok... Nam v prvo nosečim je to prihranjeno, itak kar je je dovolj posebno že zato ker je prvo... . ja, pa čestitke vsem za dobre novice z morfologije! Jaz sem imela včeraj pregled, pa se je mali sestri izmikal, ko mu je z uno napravico hotela utrip poslušat... Ga ni in ni mogla ujeti, jaz sem ga pa čutila kako šiba z enega konca trebuha na drugega... , s kilažo pa sem na +0,5kg od prvega pregleda konec maja... Pa niso nič komentirale hvalabogu... Meso - že od začetka nosečnosti kakšnih mastnih zadev ne morem niti vohat kaj šele jest, torej odpade tako goveje kot svinjsko, še najbolje gre skozi kakšen piščanec in ribe. Čevapčiči pa se strinjam, sem pred časom bila samo v bližini nekoga, ki jih je imel na krožniku in se je zadeva končala s slabostjo... Poopsie95 - krilo je izpadlo super. V bistvus em se zadeve lotila čisto preprosto, oba stranska šiva sem razparala in v luknje všila elastiko . Estetsko ni ravno apetitlih vendar itak z bluzico ali majčko čez tega nihče ne more ugotovit. Plus če se mi bo kdaj zahotelo bom lahko elastike samo odparala stran in ponovno zašila po šivu in imela original krilo... glede telovadbe - sem tudi sama razmišljala in s kupom ljudi govorila pa mi vsi po vrsti govorijo eno in isto - če se pred nosečnostjo nisi ukvarjala z nobenim športom in nobenim razgibavanjem, se tega v nosečnosti ne smeš lotevat. Vsaj na našem koncu je tako, da te noben ne vzame v skupino - v smislu, da noben noče prevzet tveganja, tudi fitnes, isto... Zadevo pa argumentirajo z spremenjenimi prehrambenimi navadami, povečanimi obremenitvami krvnega obtoka, plus da telo že itak se trudi otročka 'hendlat' in če ni navajeno hendlat še telovadbe lahko narediš več škode kot koristi... Sama tako ostajam na sprehodih in če ne grem na sprehod se za 10 minut spravim na orbitrek vendar vedno z merilcem srčnega utripa, ta namreč ne sme it preko nisem 100% ali 120 ali 130 (sama imam merilec iz preventive nastavljen na 105). Aja, bom pa šla na uno telovadbo za nosečnice v ZD, ker tisto je itak druga pesem... zgaga - meni jo ven vrže ob sladkem, ravnokar sem npr. pojedla banano in jo čutim tako, da se bo Lovro rodil tako lasat, da mu bomo že kitke pletli Akupunktura - nisem razmišljala o tem, kako so pa kaj cene in predvsem kako to poteka? Sama se zanjo sicer ne bi odločila, ker preprosto nimam izkušenj, pa ne vem če si jih želim med porodom pridobivat... Se zanašam na ljudsko modrost, da rodiš tako kot tvoja mama - torej bo naš dobesedno padel ven v par urah Aja, in komaj čakam kolcanje! Plus - en dokaz, kako nosečnice hitro spreminjamo mnenja - če se spomnite sem naredila celo ekspertizo o tem kje bomo nabavili voziček in kakšen mora bit in da bova kupila novega v BC za 500€. Danes dobim na FB iz ene second hand trgovine z otroško opremo ponudbo, vozičeh Chicco Trio S3 in uganite kaj - jutri ga greva pogledat in če je dobro ohranjen (po slikah sodeč je) ga bova kar kupila - cena 180€ Pa bo ostal denar za kakšen vikend v hribih ali na morju Lp!
|