|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  34 35 [36] 37 38   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Decembrčice 2012
24.7.2012 8:39:47   
Andromeda
Dobro juutro!

Vidim, da tečejo debate o vozičkih, lupinicah in ostali opremi - nam ni od tavečjega pravzarav nič ostalo, ker sem voziček in lupinico dobila od sorodnikov, tako da bo treba vse novo nabavit. Previjalno sem pa melo tisto plastično, ko imaš spodaj še banjico - najbolj zgrešen nakup ever! Tista previjalna je postala iz meseca v meec vse bolj majava, zaradi teže dojenčka se je vse začelo rahljati in je postala prav nevarna, zato je mi po 8. mesecu sploh nismo več uporabljali, tako da kar se tega tiče - les je zakon! user posted image
Jaz razmišljam, da bi voziček (košaroin športni del) ter lupinica kar rabljeno kupila, pa dam raje kak euro več za eno dobro marelo, ki jo lahko nekje pri 8-9 meseih že začnemo uporabljati, nam je prejšnja služila do 3. leta, ker smo radi delali dolge sprehode, tudi na morju ob večerih je zelo uporabna, da ko mali zaspi, še ni treba "domov" it takoj...

Lupinica je pa uporabna samo za vožnjo, tudi mene včasih prav stisne, ko vidim čisto sključenega dojenčka v vozičku v njej... Ne rečem, za kak hitri skok v trgovino, banko ali kaj podobnega, da se otročka ne preklada, ampak se le enostavno dvigne lupiniio in pripne na voziček, ampak za daljše sprehode je pa povsem neprimerna.

Pohištvo - mi imamo otroško sobo, ki nam jo je lani decembra naredil mizar in je "sprojektirana" za 2 otroka, tako, da imamo to že urejeno, le da bo naš novi član na začetku spal v otroški posteljici, ki jo imamo še od tavečjega, je pa od Lip Poljčane, jo zelo priporočam, nam je zdržala 3 leta, pa je naš zelo nemirno spal in divjal po njej, pa je še vedno kot nova in prav nič majava.

Toliko zaenkrat od mene kar se tiče opreme.user posted image

Jaz sem OK, še vedno z veliko energije, upam, da tako čimdlje ostane, le zdi se mi, da se nikakor ne morem naspati dovolj user posted image Krči so se mi umirili, tu in tam me boli zaradi širjenja vezi, tisti dan amlo bolj počivam in je potem dobro, ponavadi me pa tudi šele proti večeru začne zategovati, še posebej, če sem bila tisti dan bolj aktivna. Ponoči pa spim z enim fajn mehkim in dolgim povštrom pod trebuščkom, pa mi je čisto udobno. Brcike čutim kar pogosto, se mi pa zdi, da so bolj nežne, kot pri prvem, mogoče tudi zato, ker imam posteljico spredaj, pa tudi najbrž so mi bolj v spominu ostali tisti karate udarci, ki sem jih bila že bolj proti koncu nosečnosti deležna. user posted image
Sem pa tudi jaz dobila tak bolj kosmat trebušček, predvsem okrog popka, če bi to vedela prej, bi si enodelne kopalke kupila user posted image

Nič, grem zeleni čaj spit, brez tega se moj dan kar težko prične.

Lep dan!

(odgovor članu mala bejba)
Neposredna povezava do sporočila: 876
24.7.2012 10:50:16   
Nova_nosečka
No glede opreme, je bolje čim manj komplicirat. Na zečtku je fajn kupit najosnovnejše. Jajčka se mi zdi skoraj nuja. Mi jo bomo vzeli kar rabjeno, tudi prvič smo si jo izposodili in smo jo potrebovali komaj 3,5 mesece. Nismo niti imeli možnosti nastavitve na voziček. je res grozno kako eni pustijo malčke po več ur v jajčkah. Pa tudi v hojicah jih vesele puščajo in itd. Starši smo si pač različni. Jaz še nič kaj ne razmišljam, ker večinoma vse imam, kako malenkost bom mogla kupit, ki sem si jo prvič izposodila.

Ikea je pa meni zakon. Res ugodno, luštno in kvalitetno. Me kak BC ne dobi, da pri njih kupim. Vsak po svoje in po svojih zmožnostih.

A vam trebušček kaj lepo raste? meni bolj počasi. Imam pa precejšnje bolečine v križu. Bo potrebno prebolet pa bo.

Uživajte!

(odgovor članu Andromeda)
Neposredna povezava do sporočila: 877
25.7.2012 19:53:02   
annai
haj. :)

Mi imamo še vso opremo od tamale. je stara šele leto in pol tako da večino stvari še vedno uporabljamo, ostalo pa bomo ponovno aktivirali. :) zamenjali bomo samo voziček. (mutsy 4 rider, ki smo ga uporabljali pri tamali je poškodovan ( nažalost smo ga kupili rabljenega) in se kolesa niso dala napumpat, ogrodje se ni zložilo, ogrodje je bilo krivo, zato se je sprednje kolo vrtelo v prazno. :( sicer pa je voziček definitivno pretežek za mene in ga nisem rada uporabljala. ) kupili smo tudi quinny-ja samo sedežni del in bi morala dokupiti še košaro in peno za sedežni del saj je zadaj na peni plesen!! (kupljen je bil nov!) tamala se je grozno potila dokler nismo sedežni del zamenjali za xxl. :/ tako da ta dva ne prideta več v poštev! Kakšne pa so vaše izkušnje z vozički? Mi bomo vzeli stokke voziček- staro obliko. je kolegica bila z njim bolj zadovoljna kot z novim, saj je na novem blago sprano in zgleda zelo zanemarjen, blago se trga in tamali v njem zelo švica. tako da upam da je to dokončna odločitev, drugače bom kajkmalu diplomirala. :)
Prejšnji teden sem začela z bolniško zaradi težav, upam da bo vse ok in da ne bom rabla na predčasen obisk v bolnišnico.

Ikea je super, midva sva celo stanovanje opremila z ikeinim pohištvom. Tudi za tamalo sva nakupla pleničke in zimsko vrečo tam. Kar pa se otroške opreme in pohištva tiče pa sva vse nakupila pri nas v BC saj do konca nisva vedela kaj bo, ostale drobnarije pa sva vse nakupila v Toysu-cene so čisto drugačne kot pri nas. user posted image

Trebušček ne morem več zanikati da se nič ne dogaja, je že kar očitno, brcike čutimo že nekaj časa vsi. :) edino kar mi ni najbolj všeč je zgaga ki me peče 25 ur na dan. :( nič mi ne pomaga (vse preizkusla v 1. nosečnosti) tako da, če mi katera zna povedati kaj novega- lepo prosim! :)

V začetku meseca sem si nabrala malinovih listov in imam že suhe! Tako da splača se vam da si jih posušite. sama sem jih pila pri tamali in ginekologinja je rekla da je definitivno pripomoglo k boljšemu porodu. :)

Lep večer vam želim!

(odgovor članu Nova_nosečka)
Neposredna povezava do sporočila: 878
25.7.2012 22:41:49   
anii
Živjo,

po dolgem času se tudi jaz malo javljam. Vidim, da vse komaj čakate in debatirate že o opremi :)
Glavna stvar, ki nam manjka, sta voziček in lupinica, aja pa banca. Firbcam že, sam se mal bremzam, ker je še dovolj časa :)
Glede lupinice na vozičku in nasploh... fantov bratec je bil zelo veliko v lupinici in je imel potem precej težav z razvojem oziroma s hrbtenico. ..Tako, da smo jo in jo bomo uporabljali minimalno.

Drugače pa...v petek imam morfologijo. Upam da bo vse ok in da izvem kdo me ves čas brca, ona ali on :)
Ta druga nosečnost je podobno kot prva, mirna, le sedaj sem dobila en problem, ki me skrbi in hudičevo moti na zadnji plati. :/

In za po vrhu je še hčerka dobila norice (oz jih dobiva). Sama sem jih na srečo pošteno prebolela na koncu osnovne šole. Jutri tako ali tako kličem pediatra, da ga obvestim in se vseeno pozanimam še glede sebe..

Nočko vsem :)

(odgovor članu annai)
Neposredna povezava do sporočila: 879
26.7.2012 8:39:26   
smoki3
annai - kako si pa pripraviš malinove liste potem in koliko časa si jih pila?

(odgovor članu anii)
Neposredna povezava do sporočila: 880
26.7.2012 10:54:49   
annai
smoki3 liste sem prelila z vodo in jih malo pustila. (se ne spomnem več točno) pit sem jih začela 1mesec pred PDP. Bom poiskala članek na RR pa ti prilepim link. user posted image

(odgovor članu smoki3)
Neposredna povezava do sporočila: 881
26.7.2012 11:46:06   
monka_
Zdravo!

Sicer sem malo pozno zasledila tole temo, ampak se vam z velikim veseljem pridružujem. Rok imam 24.12.2012, to je moja prva nosečnost.
Najprej si bom vzela nekaj časa, da preberem, kaj ste že vse zapisale, potem pa bom verjetno imela kup vprašanj user posted image
Imam tudi nosečniško sladkorno, tako da mi bo kakšen nasvet za jedilnik zelo prišel prav.

Pozdravček vsem!

(odgovor članu annai)
Neposredna povezava do sporočila: 882
26.7.2012 13:02:43   
Helen@
Morfologija uspešno za nami! Videle so se vse pomembne stvari, tako da sem čisto pomirjena. Zadnje dni sem bila kar malo živčna, 20. teden pa nič brcanja. Danes pa so dete premerili naprej in nazaj in raste čisto po planu, tako da PDP ostaja 12.12. Je pa punčka, čeprav smo vsi sumili, da bo fant, ko imam tako netežavno nosečnost. Ampak je edino logično, da smo punce ta pridne, ane :)

(odgovor članu monka_)
Neposredna povezava do sporočila: 883
26.7.2012 14:32:23   
metuljcica_98
Hojla!
Se javljam po dolgem času -vidim, da ste že veliko predebatirale! user posted image
Jaz trenutno uživam še zadnji dan na morju, jutri pa po dveh tednih dopusta domov (kar komaj čakam)user posted image sem pa v tem času tudi sama začutila brcike, katere me tudi navsezgodaj zbudijo -moram reči, da je že kar močan oz.močna! user posted image kako to šele bo.. user posted image morfologija pa me čaka enkrat do tega ponedeljka-upam da bo vse ok.!
Mi je pa ful zanimivo to, da naj bi bil mali velik že prib.23 cm (20.teden), meni se pa trebušček sploh ne pozna takoo zelo-kot da bi bila bolj napihnjena (če se uležem sem kar ploh)..kam se to skrije?? user posted image res pa je da nosim nizko in zadaj-mogoče me zato toliko bolj matrajo medenica, križ in kolki, ker nekam more it.. no sej bomo videli v roku parih dni, kje se skriva :)

oprema - mi zaenkrat še nismo nič nakupili, sem pa dosti firbcala kje se najbolj splača opraviti nakupe in kaj vse bo treba še postoriti-pripraviti prostor za novega člana družine :) skratka čaka nas še kar nekaj dela in mislim da se bomo načrta lotili kar kmalu dokler lahko še kaj pomagam. Bo pa po vsej verjetnosti padla ikea, kakšen kos pohištva preko bolhe, sicer pa nakupi iz tujine, ker je ceneje kot pri nas.

lupinica - veliko sem premišljevala ali se jo splača kupiti v sklopu vozička (kar pride nekoliko dražje) ali posebi (pri čimer je lupinica dražja) ali pa kar direktno avtosedež in voziček brez lupinice (samo športni del in košara). Kaj pravite ve? ker sem v precejšnji dilemi.. Je res tako nujno potrebna ali lahko skombiniraš avtosedež in direktno košaro na vozičku..? user posted image

Vsem vam želim lep dan!! user posted image

(odgovor članu Helen@)
Neposredna povezava do sporočila: 884
26.7.2012 19:22:08   
Nova_nosečka
Lupinica - lahko povem, da je pri prvem otroku nisem mogla namestit na ogrodje vozička, ker ni pasala (sem si jo izposodila). Če bi bil otrok tiste vrste, da se zbudi, če ga prestaviš, si ne znam predstavljat kako bi bilo. Ampak tega ne moreš vedet vnaprej. Otroka sem dala iz jajčke v avtu v košaso vozička in je spala naprej. So pa eni, ki se zbudijo in je katastrofa. Tokrat bom kupila jajčko raljeno in adapterje za priklop. Zakaj? Ker sem pogrešala predvsem to, da če sem skočila v trgovino po 3 stvari, sem jo dajala ven iz jajčke v košaro in mi je bilo zamudno. Je bila jajčka slabše ohranjena in mi je bilo po pravici povedano kar nerodno, da jo imam. Ampak nisem komplicirala. Jo je zelo hitro prerastla, tako da je bila potem v avtosedežu. Sej pravijo, da je v mejah normale do 1 uro v jajčki na dan. In če skočim v trgovino ali večji kompleks 2krat na teden za pol urce, ne bo taka katastrofa. Je pa res da bom tokrat gledala na kvaliteto jajčke in velikost. So ene precej ozke in globoke v hrbtnem delu - po navadi kaka **** firma.

Ja iz tujine bom tudi jaz še nekaj dokupila, ker je občutno ceneje.

(odgovor članu metuljcica_98)
Neposredna povezava do sporočila: 885
28.7.2012 15:13:52   
m.piccolina
Živjo, pa se je začelo tudi pri nas brcanje in telovadba v trebuhu, mislim da bo tale otročiček olimpijski prvak ker ni nič na miru! Imam pa en problemček, nizek pritisk, vrti se mi kot da sem na vrtiljaku. Imate kakšne ideje kaj naj naredim, da se mi ne bo tako vrtelo, prepognit se sploh ne smem ker se mi vrti.

Lp

Neposredna povezava do sporočila: 886
28.7.2012 15:15:20   
m.piccolina
Živjo, pa se je začelo tudi pri nas brcanje in telovadba v trebuhu, mislim da bo tale otročiček olimpijski prvak ker ni nič na miru! Imam pa en problemček, nizek pritisk, vrti se mi kot da sem na vrtiljaku. Imate kakšne ideje kaj naj naredim, da se mi ne bo tako vrtelo, prepognit se sploh ne smem ker se mi vrti.

Lp

Neposredna povezava do sporočila: 887
28.7.2012 15:48:50   
poopsie95
Helou!

Spet je vikend-zatišje. No, pa saj zdaj nismo preveč aktivne tukaj. Meni še vedno ne odpre foruma-napiše error. Ne vem, kako to popravit.

m.piccolina: Ne vem, če si lahko pri nizkem pritisku kaj pomagaš. Meni je rekel dohtar, da redna vadba, pitje veliko tekočine na dolgi rok malo izboljša situacijo in pa naj pač pijem kavo.

monka, dobrodošla!!

Helen@, bravo bravo za uspešno morfologijo in za punčko seveda, metuljcica_98, tebi pa še vso srečo na morfologiji!! Poročaj.

Jaz imam pa pregled v torek, že komaaaj čakam, da vidim to našo beštijo malo, ki zdaj že kar lepo brca. Ko proba dragi dat roko na trebuh pa itak takoj neha. Kot bi si mislil, da je to samo za mamico. user posted image

Ta vikend sem nameravala it v Lesnino, ker imajo kao akcijo na vsesorti baby stvari. Sem videla, da imajo tudi jogije znižane, zdaj pa ne vem, ali naj grem ali naj raje še malo počakam in skočim v Ikeo...

Glede malinovih listov, a jih lahko naberemo tudi zdaj, ko ni več sezona malin? Za zelišča in čaje pa res nimam pojma, imajo pa od fanta starši velik grmičkov na vrtu, pa mi je škoda kupovat ta čaj, če lahko naberem.

Trebuh pa raste, vsake par dni moram dat kakšno svojo cunjo stran in jo pospravit v omaro...

No, hladite se!

(odgovor članu m.piccolina)
Neposredna povezava do sporočila: 888
28.7.2012 15:51:20   
poopsie95
Uf, pozabila sem, še tole... začeli so me grabit krči v meča in stegna. Pijem magnezijeve tablete, občasno tud donat za prebavo, ampak krči so še vedno prisotni. A si lahko še kako drugače pomagam? Fant mi dostikrat pred spanjem zmasira meča, ampak tud to ne pomaga.

(odgovor članu poopsie95)
Neposredna povezava do sporočila: 889
28.7.2012 21:29:07   
mala bejba
Čer.
Helen@ čestitke za uspešno morfologijo.Jst sm jo mela tud u četrtek,zgleda vredu,bomo pa očitno meli parček.Baje nej bi tokrat meli lulčkauser posted image .Sara je presrečna ker skoz govori da bi mela bratcauser posted image .
Kar se malinovih listov tiče,jst sm jih pila kot nora zadnji mesec,si masirala presredek z oljem pa vas moram razočarat da ni vse tko idealno kot mi verjamemo.Razrezana sm bla kljub masiranju,odpirala se pa tud nisem kljub pitju malinovih listov.Tko da nč več ne verjamem v te vraže,to rundo ne bom nč od tega delala,tko kt je namenjeno tko bom pa rodila.
Sara pa ati se kopata oz. bolj rečem da tuširata celo kopalnico in delata mehurčkeuser posted image user posted image user posted image user posted image .
O velikosti trebuha pa raj nebi.Smo ble prej z mami in tamalo na sprehodu,pa srečamo enga znanca in mi pravi kdaj mam rok.Pa jst pokažem na tamalo pa rečem takrt kt ona,sam s triletno razliko.Pa mi reče a šele,jst sm pa mislu da prej k je tak trebušček.Pravi ziher maš dvojčka.Jst pa eden bo čist dovoljuser posted image user posted image .
Brcike so pr meni že lep čas,je pa ginekologinja rekla da take telovadbe pa lih ne vidi vsak dan,je na polno prevale delu.Sam ponoč je pa preiden,okol enajstih neha in začne ob osmih.Če bo tko priden kt je bla tamala bi blo super,sam dvomim da bom mela še enkrt tako srečo.Ker prvič mi ni blo treba ponoči vstaja,je šla spat ob polnoči in je spala do osmih,pol smo pa uro počasi prestavljali in prišli na devet zvečer za spanje.
Grem gledat kaj počneta,predn vse namočitauser posted image

18.12.2009 Sara

Neposredna povezava do sporočila: 890
28.7.2012 23:44:23   
annai
haj. kar se malinovih listov tiče se ne gre samo za odpiranje ampak to da maternični vrat dozori, da se zmehča in pripravlja na iztis otroka. Tudi jaz sem bila šivana pa sem se mazala z oljem pa ni pomagalo, tam spodaj očitno moja koža ni dovolj prožna, tudi pri strijah je podobno, se mazati ali ne..vse je odvisno od strukture kože. probati ni greh! user posted image

(odgovor članu mala bejba)
Neposredna povezava do sporočila: 891
29.7.2012 16:36:29   
metuljcica_98
Oi!
Noro kako sem pogrešala Ljubljano in malo bolj osvežujoče vreme pa vidim, da je še huje kot na morju-soparno..! Zdaj mi kar manjka morje za ohladitev user posted image

Nova_nosečka - hvala za menenje glede lupinice, se bova zdej lažje odločala, ker nism sploh vedela kake prednosti ima, vem samo da je bolje da se čim manj uporablja user posted image

poopsie95 - hvala, upam da bo res vse tko kot je treba, bom poročala. Sem pa dobila določeno še dan kasneje in sicer v torek zjutraj :) komaj čakam!! Pa veliko sreče tudi tebi! Vidim, da imaš na isti dan tudi ti svoj pregled user posted image Glede krčev v mišici..hmm edino stvar ki naj bi pomgala naj bi bil ravno Mg, sam če to ne pomaga potem pa res nevem user posted image se pa lahko pozanimam pri svojih ker se bolj spoznajo na to.

imam pa tudi sama zelo močne vrtoglavice, čim se malo sklonim ali pa če samo nekaj poberem, se mi kar stemni pred očmi-dost zoprna zadeva pa še kavi se moram izogibati..ampak jaz si pravim to so pač te stranske zadeve nosečnosti.
Še nedolgo nazaj sem bila rahlo zaskrbljena glede velikosti trebuha in se je ravno od takrat ogromno začelo dogajati v notranjosti-dost močne pekoče bolečine in kar naenkrat je trebuh pogledal na plano user posted image pa čeprav ne jem nič več kot prej. Hkrati pa še več močnejših brc, katere čutim bistvno višje.. user posted image user posted image Tudi tiste bolečine v kolkih in medenici so občutno popustile, očitno se mi je res vse skupaj na hitro premaknilo gor, ker nižje ni več toliko prostora user posted image

(odgovor članu annai)
Neposredna povezava do sporočila: 892
29.7.2012 18:42:22   
Helen@
Mišični krči
Mene so tudi močni krči v mečih že trikrat zbudili ponoči. Pomaga počitek z dvignjenimi nogami, pazi da nog med sedenjem ne križaš, redno razgibavanje za boljšo prekrvavitev in ja, povečati je treba vnos magnezija. Jaz sem mislila, da bodo elevit in raznolika prehrana (na dnu strani je uporaben seznam: magnezij v živilih) dovolj, pa mi je G svetoval še magnesol in donat mg.

Neposredna povezava do sporočila: 893
29.7.2012 21:53:52   
metuljcica_98
sem se malo pozanimala glede mišičnih krčev in poleg tega kot je zapisala že Helen@, pomaga redno raztegovanje mišic (peta navzven, prsti proti tebi za sprostitev krča), morda pitje magnesola (vedno pozno popoldne in le do 36.tedna nosečnosti), menda pa bistveno pripomoreta tudi kalcij in kalij. Pomaga lahko že kakšen kozarec mleka ali jogurta več na dan (za kalcij). Če imaš krče pogoste in močne probaj še s toplimi kopelmi oz.tuširanjem s toplo vodo po problematičnem predelu. Upam, da ti kaj pomagauser posted image

(odgovor članu Helen@)
Neposredna povezava do sporočila: 894
30.7.2012 4:54:59   
tulipancek3
Pozdravljene nosecke..

Res se zelo dolgo nisem javila in je prav veselje prebirati debate o vozickih, malinovih listih, krcih itd. user posted image
Jaz zenkrat se nimam problemov z zatekanjem ali krci..
Kaj pa brcike, ze kaj cutite? Jaz sem prvic zacutila pri 17 tednih (zvecer, kaksni 2 uri vse skupaj), zdaj pa ze 3 dni nic.. Upam, da je vse vredu.. Morfologijo imam cez 2 tedna..

Lep dan vsem skupajuser posted image

Neposredna povezava do sporočila: 895
30.7.2012 8:54:32   
poopsie95
Jutro!

Hvala, metuljcica, za informacije. Mlečnih izdelkov pa res premalo jem, to vem, se prav posiljujem z jogurti in mlekom.

Sem pa ta vikend staknila prehlad, včeraj sem bila čist fuč, ponoči nisem čisto nič spala. Zdaj je pa boljše. Še dobro, da imam jutri pregled in potem lahko pičimo na morje!!

(odgovor članu tulipancek3)
Neposredna povezava do sporočila: 896
30.7.2012 11:15:12   
mejckena81
Lepe pozdravčke iz morja vam pošiljam!
V petek sem imela morfologijo, vse je o.k. mali je tko mahal z rokami, kot da naju pozdravlja, da bi pa noge premaknil tale najin otroček pa ne in zato tudi nisva mogla zvedet za spol. Noge stegnjene na koncu prekrižane, se vidi da jabolko ne pade dalec od drevesa- seveda po fotru. Drugače sem kar uredu, zvečer čutim dostikrat še take pekoče bolečine v predelu želodca, kot da želodcu nič ne paše. Kar se tiče krčev je pa tko, zvečer med spanjem se zelo previdno obračam, da me nebi prijeli, pridno pa pijem Magnesol, vsak drugi dan eno tableto in moram rečt, da do zdaj ni blo tudi enega krča. Sem na morju,pridno plavam in uživam na polno. Se slišmo.

Neposredna povezava do sporočila: 897
30.7.2012 12:24:21   
HeLenčica
Zdravo nosečkice! No, nekaj pa ste le napisale medtem ko me ni bilo :)

Oprema - Poopsie, hvala za nasvet! Bolj kot sprašujem tiste ki so že mamice, manj mi je jasno okoli vozičkov. Ugotovila pa sem, da takšnega, kot si ga želim jaz in da bi poleg vsega bil še enostaven za zlaganje, še niso naredili. Ena mi je celo predlagala da kupim voziček brez košare in samo dokupim zimsko vrečo. Ne vem še, upam, da mi bo čez kak mesec kaj več jasno. Drugače pa fuuul opreme dobim, tako da bo najrbž treba kupiti samo voziček in avtosedež. Ali res obstajajo takšni sedeži ki so od rojstva pa do ne vem koliko kg? Ker potem ne bom kupovala lupinice. Previjalno pa bova naredila kar na pralnem stroju po naročilu.

Drugače sem jaz kar v redu, edino v zadnjem mesecu sem pridobila 4kg. Kar se mi zdi ogromno! Prej nič, zdaj pa kar 4. Bo treba pazit začet. Sem imela danes pregled in me G ni nič skregala, tako da sklepam da še ni kritično. Mali je velik 21 cm, aktiven je, skratka vse je ok, morfologijo pa imamo 21.8. Bom tudi malo osvežila seznamček, tako da kar javite kdaj imate preglede ipd. Čestitke vsem, ki je ta pregled uspešno za vami user posted image user posted image user posted image .

Brcike so vedno bolj močne, včeraj je bilo prav hecno, ko sem poslušala srčka in mu zgleda ni pasalo pa je brcnil v aparatek da je ta prav poskočil, je bilo prav luštkano. Ima kar akcije, včasih pa ga tud skoraj cel dan ne čutim, tulipancek, baje je normalno, če ga do 23. tedna ne čutiš vsak dan, potem pa bi ga naj čutila vsak dan. Nabavi si AS, pa boš pomirjena
user posted image

Monka, dobrodošla med nami, boste imeli božičnega otročka user posted image user posted image user posted image . Povej še kaj o sebi, da dodamo na seznam.

Po dolgem čakanju sva dočakala dan, ko se nama je pridružil mali škrat.

(odgovor članu mejckena81)
Neposredna povezava do sporočila: 898
30.7.2012 12:46:03   
HeLenčica
user posted image

nick, starost, kraj, nosečnost po vrsti, št. malih hudičkov doma, št. otrok v trebuhu, spol, naslednji pregled

1.12.

user posted image TALLA,33,OKOLICA DOMŽAL, 4 user posted image , 0 user posted image , 1 user posted image
user posted image JANIEBLUE,33
user posted image ZALATM, 35, 3 user posted image ,2 user posted image , 1 user posted image

2.12.
user posted image
AISHA1, Koper, 6 user posted image , 4 user posted image

4.12.

user posted image Tenčica, okolica Cerknice, 1user posted image  

5.12.
user posted image
 Anii, 2 user posted image , 1user posted image  

6.12.
user posted image ČEBELI
user posted image ZUMBIKA,32,VELENJE, user posted image ,user posted image ,1 user posted image

7.12.
user posted image Cukica, 29, Cerknica, 5 user posted image , 1user posted image , user posted image  - Jure, 22.8.

8.12.
user posted image  LaMAY32,VELENJE
user posted image   Polona19, 2 user posted image , 1user posted image
10.12.
user posted image MALA BEJBA, 29, TRBOVLJE, 3 user posted image , 1 user posted image

11.12.
user posted image DECEMBERKA 2012
user posted image  Čirimbara, 28, Ljubljana, 3user posted image , 1user posted image
user posted image   Slogirl87, 24, 1user posted image , 0user posted image , 1user posted image

12.12.
user posted image TINCA10, 25, OKOLICA LJUBLJANE, 2user posted image , 1user posted image
user posted image CARAMEL, 2 user posted image ,1 user posted image
user posted image  Lutko, 2 user posted image , 0 user posted image
user posted image  Metuljcica_98, 21, Ljubljana, 4 user posted image , 0 user posted image
user posted image  Helen@, okolica Kranja, 1user posted image , 0user posted image , 1user posted image user posted image

13.12.

user posted image  Cokoladka10, 1 user posted image ,0 user posted image , 2user posted image
user posted image   smoki3, 25, Maribor, 1 user posted image ,0 user posted image , 1user posted image
user posted image   Lisa01, 27, 1 user posted image ,0 user posted image , 1user posted image

14.12.
user posted image POLI_H, 29, MARIBOR, 3 user posted image , 1 user posted image

15.12.

user posted image BUUBIKA, 24, OKOLICA PTUJA, 1 user posted image , 0 user posted image  

16.12.
user posted image  NOVA_NOSEČKA, 29, 2 user posted image , 1 user posted image   

17.12.
user posted image MIŠKAMAŠKA, 23, LJUBLJANA, 1 user posted image
user posted image BERDY,24,KRANJ,1 user posted image ,0 user posted image
user posted image CUKICA,29,CERKNICA, 5 user posted image , 1user posted image , 18. 7.

17.12.
user posted image  
Mejckena81, okolica Ljubljane, 1 user posted image

19.12.
user posted image Grahek, 37, Gorenjska, 9user posted image
user posted image  Poopsie95, 1 user posted image ,0 user posted image , user posted image , 31.7.
user posted image  Violetaa, 1 user posted image ,0 user posted image

20.12.

user posted image ALFI, 34, DOMŽALE, 4 user posted image , 2 user posted image

21.12.
user posted image ROZKA. 1 user posted image ,0 user posted image
user posted image  Mišk, 30, 3 user posted image , 2 user posted image , 26.7.
user posted image Haram, 27, Domžale, 2 user posted image ,1 user posted image

24.12.
user posted image  Diduska, 29, Ljubljana, 2 user posted image , 1 user posted image
user posted image   Monka, 1 user posted image , 0 user posted image

25.12.
user posted image  Inda_T, Primorska,  1 user posted image , 0 user posted image
user posted image   Andromeda , 3 user posted image , 1 user posted image
user posted image   Wannabemommy, 29, Maribor, 4 user posted image , 1 user posted image

26.12.
user posted image  m.piccolina, 34, Celje, 2 user posted image , 1 user posted image , 1user posted image , 22.8.
27.12.
user posted image  Tissa12, 26, Ljubljana, 1 user posted image , 0 user posted image , 1user posted image  user posted image , morf. 10. 8.

29.12.
user posted image  HeLenčica, 31, Maribor,1 user posted image , 0 user posted image , 1 user posted image user posted image , morf. 21.8.
user posted image  Annai, Koroška, 20.7., user posted image
user posted image  mamica03, 33, tujina, 3 user posted image ,2 user posted image .
user posted image  moja mala pika

30.12.
user posted image  Tulipancek3, 30, tujina, 1user posted image , 0user posted image , 1user posted image
user posted image  Ilenija, 34, tujina, 1user posted image , 0user posted image

13. 1. 2013
user posted image  Kokica25, 25, Dolenjska, 1 user posted image ,0 user posted image , 1user posted image

SKUPAJ NAS JE ŽE user posted image :48
user posted image user posted image : 49
Pot z nami so začele:
Sara - Primorka user posted image user posted image

ZANIMIVE SPLETNE STRANI:
- otročarije.net 
                         - mama.si
- nosečnica.si
                             - babybook.si
- noseča.com
                             - pregnancy.org
- bibaleze.si 
                             - bambino.si
- mojezdravje.si
                        - parrentsconnetct.com
- pregnology

-
novorojenček.com (darilo ob rojstvu otroka)
NOSEČNOST PO TEDNIH

OTROŠKA IMENA

ŠOLA ZA STARŠE

NOSEČNOST IN DELO:
-
dokument 1                       - dokument 2

UREJANJE DOKUMENTACIJE:
-
Urejanje papirjev pred porodniškim dopustom
vloga S-1/1
priloga S-1
-
Urejanje očetovskega dopusta
vloga S-1/2
priloga S-1 (ista kot zgoraj)
-
Priznanje očetovstva
-
Kako do otroškega dodatka?

INFORMATIVNI IZRAČUN VIŠINE OSNOVE STARŠEVSKEGA NADOMESTILA

(odgovor članu HeLenčica)
Neposredna povezava do sporočila: 899
31.7.2012 10:17:41   
tallla
user posted image TALLA,33,OKOLICA DOMŽAL, 4 user posted image , 0 user posted image , 1 user posted image

Pozdravljene!
moj PDP lahko spremenite na 9.12., pričakujemo pa fantka :)

annai, če najdeš link za malinov čaj se tudi jaz priporočam. A si poskubla kar cel grm? A to ne škodi grmu? Ker če bo kej narobe me bo tast zadavil user posted image .

heheh.. dlake na trebuhu so tudi pri meni daljše, pa tudi drugje na žalost :( tale user posted image me je precej "podlačila", problem pa je, da me voskanje fuul boli in se je izogibam kolikor se da user posted image

tudi jaz imam občasne glavobole, popoldne ali če sem dlje časa aktivna trd trebuh, občasno krčke ampak zaenkrat samo v maternici, položaj apanja vedno težje najdem, kakšen dan sem bolj, drugič pa manj utrujena...
lep pozdravček!!!

Prihodnost pripada tistim, ki verjamejo v lepoto svojih sanj. (Eleonor Roosevelt)

(odgovor članu HeLenčica)
Neposredna povezava do sporočila: 900
Stran:   <<   < Prejšnja stran  34 35 [36] 37 38   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  34 35 [36] 37 38   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

VIDEO: Nenavadno rojstvo dojenčka v plodov...
Poglejte si ta resnično neverjeten posnetek rojstva novorojenčka, ki sladko spi v ovojih, kot da bi bil še v maternici!
Iskren zapis očeta po porodu: Moja žena je...
Iskreno povedano ne vem, kako ji je to uspelo. Bolečina je bila tako močna, intenzivna, silna, da sem jo čutil celo jaz....

Kdaj ste rodile?

Kdaj ste rodile prvega in drugega otroka?

Oba na rok. (14%)

Oba čez rok. (24%)

Oba pred rokom. (28%)

Prvega pred, drugega po roku. (7%)

Prvega po, drugega pred rokom. (12%)

Enega na rok, drugega pred/po roku. (15%)

Število vseh glasov: 139

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!