|
RE: Avgustovke, kje ste 23.11.2005 10:16:29
|
|
|
|
miševi
|
Sva midva tudi imela cepljenje, tako da moram poročat . Midva, Jessy, sva imela isto uro kot vidve, prišla 5 min prej in direkt k sestri. Nič čakanja . Smo se stehtali in zmerili: ojoj: 7410 g in 64,5 cm. Jaz se pa čudim, zakaj so mu trojka plenice tako na tesno . Smo zmerili še glavo in prsni koš. Že sestra je bila full prijazna in se je z njim igrala. Zdravnica je rekla, če je slučajno star 6 in ne 3 mesece , pregledala srčka, pljučka, kolke, popek (ker smo imeli na začetku probleme z njim), učke, ušesa, trebušček, dimlje, jajčka, kožico je dol potegnila in rekla, da naj jo pri kopanju vedno nežno dol dajemo. Potem sta telovadila z rokami v 1000 in eno smer, pa avijončkala sta, pa sedela, pa igrače gledala, pa kravce pasla in se prevalila iz trebuha na hrbet (je mali lump vse šparal za zdravnico in me povsem presenetil, ker doma tudi slučajno noče bit na trebuhu). Je rekla, da sedaj ga moramo pa pazit (o, kako dobro to vem, ker mi je Nika pri 3 mesecih iz postelje padla ). Drugače se pa v povprečju začnejo prevračat pri okoli 4 mesecih. Zgornjo mečavo ima že zelo skupaj, pa ni panike, ker so ostali šivi še gibljivi in se prilagajajo rasti, pa oblika glavice je ok. Je pa rekla, naj dajem 4 kapljice AD3, ker se več ne dojiva. Glede količine hrane je potrdila tisto, kar je že Tia enkrat napisala: 100 ml + kolikor mesecev (se pravi 100 + 30)m +-10 do 20 ml. Nič ni težila, ker ne morem več dojit, sploh ni vprašala, zakaj ga ne več. Je vprašala, katero mleko imava in je rekla, da če otroku paše, naj ostane vedno na istem in čimmanj menjat - se pravi da bomo po Aptamil 1 nabavili Aptamil 2 (Tia, ti si spraševala: povedala je, da se gre lahko na 2 med dopolnjenim 4 in 5 mesecem oz. opazuješ, če se z 1 še dobro naje, potem ni panike zgodaj menjat in lahko potegneš do 5 - 6 meseca). Za dodajanje je rekla da do 6 meseca nič (pri Niki je pa govorila, da po 4. mesecu že lahko - kako se stvari spreminjajo, pa je sam par let razlike). Ne vem, če bom čist do takrat počakala - sicer je pa namignila, da lahko kakšen teden prej že začne okušat. Jessy, ti si spraševala za naklone - od 3. meseca dalje ni problema ne v vozičku, ne v ležalniku, se jih lahko nekoliko dvigne, tudi v naročju že lahko počičajo, pa počasi bodo lahko čičali tudi tako, da jih obložiš z blazinami - vidiš, kaj otrok hoče in mu ponudiš. Ena je spraše vala, če otroci nekaj časa manj govorijo - en čas se bolj razvija govor, en čas bolj gibanje. Oboje skupaj zelo intenzivno ne gre - enkrat čebljajo ko zmešani, nato pa v naslednjih tednih, mesecih, pridobivajo na gibalnih spretnostih. Tako da nič bat, če bodo za določen čas ratali mutasti, ker bodo takrat bolj migetavčki. Sledilo je cepljenje. Je bil full priden, je zajokcal samo, ko je stisnila noter tekočino. Dobila sva sirup Lekadol za morebitno reakcijo. Jessy - reakcija se pojavi najpogosteje prvi dan ali pa še naslednja dva, potem se znake ne šteje več za težave po cepljenju. Svečke je priporočila le, kadar otročku full na hitro zraste vročina, drugače pa raje sirup. Naj pa po tem novem cepivu, kjer je vse združeno, naj ne bi bilo več toliko reakcij (predvsem z visoko temp. ne) - najbolj so možne lokalne (rdečina, bolečina), kar pa se omili z mlačnimi obkladki (prekuhana voda, fiziološka ali pa kamilice). To je bilo to. Sem se kar razpisala . Mali že veselo klofta po sivčku in bo zgleda kmalu zaspal. aja, ko sem že glih tle gor - mi načeloma damo otročka v roke vsakemu, ki izrazi željo. Mi ni glih prov, da ga drži ena teta, ki je bolj packa, ampak se tolažim s temu, da ga ne morem v skafander zapret in da če se ne bo pri njej, se bo pa drugje srečal s kakšnimi čudnimi bakterijami . Lepo se imejte! Upam, da nisem zamorila s tako dolgim poročilom. Joj, zdej je pa zaspal, jaz pa do sem voham drekca. Ampak zdej ga bom pa tud pustila, da si mal odpočije, ga bom poj previla, ko se zbudi. Mu bo vsaj v rito toplo .
|
|
|