|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  30 31 [32] 33 34   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Avgustovke, kje ste
20.11.2005 23:36:04   
miševi

Tina, upam, da vam je krst uspel. Je bilo lepo sončno, a zelo, zelo mrzlo....

Petri85 - za otročka moram več ali manj kar sama poskrbet. Trudim se, da si čim več roke umivam, pa robcev na tono porabim, ker jih takoj odvržem in upam, da ne bo prešlo na njiju. Pa še Jure ima cepljenje in ga res ne bi rada še 1x vozila. Bomo videli, kaj bo...Sem se trudila ne pogovarjat s ta malim in sem z zaprtimi usti sam momljala. Pa me je tako čudno gledal - češ, mami, a ti tud ne znaš govortuser posted image .

Lep kraj za sprehod - ne vem, mogoče Jasna v Kranjski gori, sam je mrzlo. Al pa ob morju (če ni burje)user posted image .

Jessy, dobrodošla med M-jevkami. Jaz čakam že tretjo po poroduuser posted image .

Tia, ti si kar privošči operacijo, če lahko. Če bi imela dovolj denarčka, bi si jaz zmanjšala joškice, pa viseči trebuh bi si dala odrezat, pa liposukcijo naredit. Seveda vse to po temeljitem hujšanju. Ker pa nimam toliko denarčka, mi preostane samo hujšanje. Kar se telovadbe tiče, me kot sem že pisala, v decembru čaka po enem letu končno že odbojka. Saj tam ne pokuriš ne vem koliko kalorij, se pa vsaj malo premigašuser posted image .

Zdej se vam verjetno nekaj časa ne bom javila. Sem čisto odvisna že od tega RR. Mam tolk za postorit, pa sebe vkup spravt, tko da... Brala vas bom pa verjetno še vedno, tko da če se boste menile za kakšno srečanje, bom vedela, kje in  kakouser posted image .

Rade mejte svoje user posted image ! Lahko noč.

(odgovor članu Žani)
Neposredna povezava do sporočila: 776
21.11.2005 8:39:45   
Jessy
Pa da jaz začnem za dobro jutro!
Pri nas že sonček sije, tako da bomo spet imeli en lep dan! Včeraj smo imeli res pestro čez cel dan. Najprej smo ob 11h šli za dobro uro na sprehod, potem smo imeli kosilo, po kosilu smo šli na obisk k moji sestri, od nje k dvema prijateljema in nato še direkcion do moje mame in ata. Domov smo prišli ob 20h. Neja je bila že čist gotova, ampak je vseeno še zdržala pol ure, tako da je šla spat ob 20.30. Se mi zdi, da se ta njena ura vedno bolj pomika k osmi, če pomislim, da je na začetku hodila spat okrog 23.30.

Včeraj, predno smo imeli za it k moji sestri na obisk, se je tako pokakala, da sem jo mogla komplet preoblečt in umit od popka do prstov na nogi. Plenička sploh ni mogla vse količine prenest! user posted image

Sem pa presenečena, da danes zjutraj že ni bilo več sledu o M! user posted image  A je možno, da sem jo imela le 3 dni? Če bo zmerom tako, začnem poljubljati tla! user posted image user posted image user posted image  Pa mene ni nič bolela ta M. So ene punce pisale, da strašno boli ta prva M po porodu. Edino, če je kakšna povezava s CR, da po CR ne boli!?!?

Drgač se ni pa nič novega zgodilo! Čakamo sredo, da se gremo cept in upam, da bo tokrat cepljena, saj bo naslednji teden stara že 4 mesece in bo kmalu na vrsti drugo cepljenje, ki naj bi bilo pri 4,5 mesecev.

http://www.mojalbum.com/taia/moje-torte

(odgovor članu miševi)
Neposredna povezava do sporočila: 777
21.11.2005 8:41:55   
Jessy
Tia, tiste joškarce, ki si jih poslala po mailu so pa nagnusno grde!!! user posted image  A je možno, da imajo res take al je to kaka fotomontaža??? Kakorkoli že, da si ne bi tudi ti omislila kaj takega!!! Bog ne daj!!!

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 778
21.11.2005 9:08:12   
Tiamo
Jutro Jessy, ja tisti mail z joški je bljak, ne bom si omislila kaj takega. user posted image  Ne verjamem,da je fotomantaža, ene si pač dajo narediti take balone. Res grozno in prav grdo. V Lj je tudi sonček, ampak mrzlo. Čez en teden bomo stari 4 mesece, kako čas leti user posted image . Midve imave 2 cepljenje 12.12.  Me pa nekaj zanima, tiste ki ste hranile svoje prve otročičke z adaptiranim mlekom nanka, miševi user posted image . A naj zdaj preidem na Hipp2, na škatlji piše po 4 mesecu? Bom še na formu o dojenju in dodajanju vprašala punce. Demi se oglaša...se tipkamo 

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 779
21.11.2005 9:16:01   
Tiamo
še nekaj... Jessy, jaz dam Demi čez pampersko povijalko in ji nikoli nič ne uide mimo. Samo povijalka je kdaj pa kdaj malo umazana. Verjetno, če bi imela pa samo papmersko, bi bilča pa posračkana in polulana do vratu. user posted image user posted image

(odgovor članu miševi)
Neposredna povezava do sporočila: 780
21.11.2005 9:22:34   
špelin@
Najprej lep pozdravček in user posted image Sori, ker se mešam v avgustovsko temo user posted image

Glede adaptiranega mleka (2) bi rada nekaj napisala. Naša user posted image  ima že skoraj pol leta in sva še vedno na enki. Pravijo, da je na dvojko dobro preiti takrat, ko ima otroček že vsaj en popoln gosti obrok. Nekateri so na enki do prvega leta in je vse ok user posted image  Mi bomo "prešaltali" na dvojko po pol leta starosti.

user posted image user posted image user posted image

~ NeVeR RuN FaStEr ThAn YoUr GuArDiAn AnGeL cAn FlY ~

(odgovor članu Tiamo)
Neposredna povezava do sporočila: 781
21.11.2005 9:25:22   
Tiamo
hvala špela, še dobro, da nas tudi druge berete user posted image user posted image user posted image  Še enkrat hvala, bomo tudi mi prešaltal kasneje

(odgovor članu špelin@)
Neposredna povezava do sporočila: 782
21.11.2005 9:31:43   
nanka
Jutro,
Tia, jaz bom z mlekom 2 najbrž začela šele takrat, ko ji bom začela dodajati (rižko ali pa tiste kašice, ki se mešajo z vodo.) Prejšnji teden sem kupila mleko Beba1, pa ga ni marala jesti. Kupila sem Milumil1 v Mullerju, pa ga tudi ni marala (sta na drugačna tisti iz Mullerja in od Kolinske). Zdaj sva nazaj na Milumilu od Kolinske in je, tako da bom kar vstrajala pri tem, ki ga ima rada. Mogoče po pa s kašicami bolje. Začela bom pa šele proti petemu mesecu. Meni v razvojni vedno težijo, da z ničemer začeti do 6 meseca. Zdaj pa ne vem, bom kar počakala do drugega cepljenja 3.1. (takrat bo že skoraj 5m), pol bom pa začela. 

(odgovor članu špelin@)
Neposredna povezava do sporočila: 783
21.11.2005 10:05:00   
violinski
Dobro jutro v ta hladen dan!

Lahko si ploskava, Jessy, od včeraj sem pa tudi jaz prav gotovo v klubu M. Sicerj zgleda bolj kilavo, zaenkrat, ampak je sigurno. Pa glede drugega otročka, zaradi CR menda ni treba ravno dve leti čakati, mal sem naokrog brala in mislim, da je eno leto čisto dovolj. No, ampak ti si že prej rekla, da boš počakala zato, da bo razdalja med otrokoma vsaj ene dve leti, ne?

Miševi, upam, da si zdaj že bolj zdrava in da boš kljub tvojemu sklepu, da se boš odvajala od RR vseeno kdaj kaj napisala - tle smo le ti, nanka in jaz mnogorodke, pa včasih pride prav, če kaj povemo prvorodkam, da se prestrašijo prihodnjih let user posted image

O, pozdravljena špelin@, me veseli, da nas tudi še kdo drugi prebere, je pa res, da bi lahko iz te naše debate napisali že priročnik za dojenčke user posted image . No, zaenkrat do 3. meseca. Tudi Aljoša bo prihodnji teden že 4 mesece (tako hiti za Demi in za Nejo)

Aljoša ima vsak dan eno novo. Zdaj se seveda dvigne v sedeči že brez omahovanja glavice, najbolj simpatičen pa je, ko sedi v naročju in stegne ročice naprej in se požene, kot da bi hotel kam iti sam. Moj oče pravi, da najboljše, da ga že kar pustim, da gre v kino. Pa ves čas se smeji, zdaj večinoma naglas. Le v soboto smo imeli en napad krčev, pa mi še zdaj ni jasno, kaj bi bilo krivo, ker sem ves dan jedla samo stvari, ki bi mu morale ustrezat.

Danes me je močno presenetil, je spal od 20:30 do 4:00. Res je, da sem ga zdaj ene tri dni zapored 'matrala' z družbo, aktivnostmi in da smo bili veliko zunaj, čeprav je hladno (ga zavijem v kombinezon, da samo nosek in učke ven gledajo), ampak mu je čisto ustrezalo, očitno, glede na to, da je tako pridno spal. Meni bi bilo v redu, če bi nekaj časa to obdržal, saj sem si tudi jaz precej odpočila. Pa tudi Lana se že manj prebuja ponoči.

V soboto sem Lano prvič peljala se striči - imela je že precej dolge lase, zadaj, vendar še ta prve, zato so se ji na koncu precej kodrali. Do sedaj sem ji samo frufru strigla. Pri frizerki se je ful zabavala in še ves dan govorila o tem, da se je 'tigla'. Moji sestri zdaj ni tako všeč, kot ji je bila prej, meni je pa ful cukrček, prej je bila tudi luštna, ampak je imela lase kot divjakec.

Tia, glede jošk imaš prav. Vedno so govorili, da veš, da ti joški visijo, če daš podnje svinčnik in ostane tam. Jaz sem po Lani lahko pustil spodaj svinčnik, zdaj pa verjetno že tudi peresnico user posted image . Med mojimi ni več medaljon, ampak popek. Sicer se držim tistega mojega 90D, ampak kot si rekla, je samo vrečka. Dokler še dojim, še ni prazna, potem jih bom pa zrolala in zložila v modrc. Včasih si mislim, da bi jih kar s spenjalnikom malce gor pripela.....user posted image

Kety, take 'dihalne vaje' smo tudi mi že imeli - običajno proti jutru. Aljoši se ni zatikala slina ampak njegovo polivanje, enkrat se je pa zadrl, ker ni mogel več dihati zaradi tega, ker je imel poln nosek in ni mogel požreti. Sem ga že narobe obračala. Pripravi se, da se bo pri uvajanju goste hrane to zgodilo spet. Lani se je tako zataknil jabolček, enkrat pa celo ribana kaša na juhi. Čist neverjetno.

Glede cepljenja - Jessy, drugo cepljenje ne spada točno pod 4,5 mesece, ampak 6 tednov po prvem. Zato je skoraj vseeno, kdaj je prvo cepljenje, naslednje je 6 tednov potem in zadnje še 6 tednov za tem. Potem pride OMR, ampak to je šele pri enem letu. Če je zamaknjeno DiTePer cepljenje, je važno, da je med zadnjim odmerkom in OMR 6 tednov. To pa je sigurno. Aljoša sploh ni bil cepljen in tudi je rekla, da ga ne bo cepila v decembru, da ga ne muči konec leta user posted image , ampak šele v januarju. Sploh pa njega za OMR ne bodo smeli cepiti pri enem letu, saj se ga bo to lahko cepilo šele, ko mine vsaj 11 mesecev odkar je imel Kawasakija. To pa bo pri 13 mesecih.

Ola, grem malo pogledat po drugih forumih, nisem bila že dva dni za računalnikom, pa še moji starši pridejo kasneje in ne bom mogla viseti tu. Pa-pa!

(odgovor članu nanka)
Neposredna povezava do sporočila: 784
21.11.2005 11:11:10   
tajica
Ojla!!!

Komaj vas še dohajam!!! Ko vas berem se mi zdi da vam mam full za povedat, ko pa pišem pa sproti vse pozabim!!! Noro!!!!user posted image user posted image

Glede joškic pa jest nimam problemov, saj sem prej mela 65A sedaj mam pa 70B, nevem kaj bo pa ko bom nehala dojit!!!! Ko sem že pri dojenju - tiste ki dojite a že jeste mandarine??? Jest bi jih full rada pa se malce bojim kako bo Žak to prenesel!! Čeprav pravijo da po treh mesecih lahko že ješ vse!

Mi mamo pa v četrtek prvo cepljenje!!!

M pa še ni na vidiku in upam da je še doigo ne bo!!!

Danes ponoči smo se pa prvič dojili le "tri krat"!!user posted image user posted image user posted image  To je pa super- sem se naspala!!! Upam le da bo obdržal tak ritem!!

Miševi kako pa zdravje? Je ža kaj boljše? Držim pesti da je!!

se še tipkamo

(odgovor članu violinski)
Neposredna povezava do sporočila: 785
21.11.2005 11:22:27   
nelči
Pozdrav še od mene!

Čez vikend nisem bila kaj dosti za računalnikom, sem vas pa seveda brala. (brez tega ne gre).

A ste že vse krstile svoje malčke oz. imaste v prihodnosti planirano? Midva še sploh nisva kaj dosti razmišljala o krstu Jana, kaj pa vem, verjetno ga bova krstila drugo leto spomladi.

No jaz pa moram povedat, da še hvala bogu nisem dobila M in upam, da je še dolgo nebom!!! Zanimivo, ko sem bila na gin. pregledu po porodu, pa mi je ginekolog rekel, da nebom dobila M dokler dojim. Očitno to ni res, kajne? Pa mi sploh ni omenil, da je možnost, da jo dobim prej user posted image . Rekel mi je le, da ko neham dojit, naj se pridem pogovorit o zaščiti. To je vse!

Glede Jana naj še povem, da je končno po 6 dneh kakal. user posted image  Sicer  ni bilo bogve koliko, ampak boljše kot kamen v hrbet!

Nekaj me zanima. Sem brala stare vaše debate in zasledila, da so se nekateri malčki kar naenkrat pričeli pogosto prebujati ponoči, kljub temu, da so že imeli lep ritem spanja. No, ker se je enako pričelo dogajati z Janom. Je včasih spal že tudi 10 ur, če ne, pa 8 sigurno. Potem mi je pediatrinja rekla, da je 10 ur preveč in naj ga zbujam (ker se je premalo zredil). To sem storila 2 noči zapored, no sedaj pa se prebuja na vsake cca 3 ure in se želi dojit. Pa še ful težko nazaj zaspi, traja tudi po 1 uro, preden ga odnesem nazaj v posteljico. Kaj je zdaj to??? Dajte me potolažit in mi recite, da je to le obdobje in da hitro mine !!!!!

Jan se že prebuja ....

(odgovor članu violinski)
Neposredna povezava do sporočila: 786
21.11.2005 12:33:56   
Kety
Dober dan! Končno se lahko še jaz malo razpišem...je mali zaspal!user posted image

Nelči, jaz ne vem kako naj te potolažim, razen tako, da ti se ti pridružim pri nočnem zbujanju. Naš je tudi pri 2 mesecih ene parkrat prespal noč, potem pa spet ne. Zdaj se spet običajno zbudi ob 3 ali 4 zjutraj in potem spet ob 7ih. Zaspi pa po 5 minutah na joški, tako da z uspavanjem nimam problemov. Mam pa problem, ker vedno drugo rundo odspi pri nama in se bojim, da se bo tega navadil. Ampak le tako mi potem normalno spi. Če bi ga premikala bi se zbudil in bi tudi kako uro rogovilil, preden bi zaspal.

Ampak kolk je lepo, ko je vsak dan nekaj novega. Naš Timon se tudi samo smeje in če se mal bolj poigram z njim se smeje ful naglas. Pa ful se pogovarja...

Neki me zanima: a malčki kasneje malo nehajo govort????
Vijolinski ključ, to ziher ti veš?!

Od Timona sestrična je stara 10 mesecev in nič kaj dosti ne govori, samo mmmmmmm-ja. To je vse. Naš pa ful drugih glasov spušča.user posted image

Mi imamo pa naslednji četrtek cepljenje...me je malo strah, če bi bila kaka reakcija. Tiste, ki ste dale cepljenje že skoz...Tia, a dajo tudi sirup za zbijanje vročine potem zraven ali kako?! Ali potem skačeš naokoli, če slučajno pride do reakcije.

Zjutraj je bilo videt, da bo sonček, zdej je pa oblačno...no, midva bova šla vseeno ven-pa vsaj do trgovine. Moram vato kupit za umivat malega. Jaz ga namreč po obrazu še vedno z vato umivam, mi je najbolj priročno!!

pa-pa

(odgovor članu nelči)
Neposredna povezava do sporočila: 787
21.11.2005 12:44:24   
zoya24
Pozdravček,

Nelči glede spanja bi te zelo rada potolažila, pa ne morem. Midva z Žigom sva imela od prvega do drugega meseca ritem in sva jedla dvakrat, vedno ob pol dveh in ob pol petih, potem je podaljšal spanje in sva jedla ob pol štirih in ob po sedmih. Nato pa en teden pred tretjim mesecem katastrofa, sva jedla vsaj na tri ure ponoči. Prejšnji teden je nato bilo spet OK. Včeraj ponoči in danes, sploh danes, pa sept kriza. Mislim, da vsa se danes dojila petkrat ponoč. Se mi zdi, da vsake dve ure, s tem, da sva se od pol petih zbudila vsako uro. Sem totalno user posted image . Se mi zdi, da od tistega preloma, ko sva se začela dojiti na tri ure, sploh ne najdeva nekega ritma ponoč. Pa ravno v roku enega tedna sta mi pisali dve kolegici, ki imata isto stare dojenčke kot me, da spita po deset ur čez noč, pa obe polno dojita. Sploh ne vem kako jim rata. user posted image

Tajica glede mandarin, jaz sem včeraj probala, sem eno pojedla zjutraj, pa nič ni bilo, tako da probaj, pa boš videla, po moje ne bi smelo biti nič. Pa tudi zeleno solato sem začela polno jest, prej sem le kak listič probala user posted image user posted image user posted image user posted image , no tako, da zdaj jem vse, aja le še zelja nisem, ga moram probat.
Kar se kakanja tiče kot veste naš nima težav, se še vedno pokakmo po vsakem obroku user posted image .

moram it mal nazaj pogledat, če ste še kaj vprašale, pa sem spregledala. Me pa zanima, koliko vaši user posted image še spijo čez dan. Naš spi dopoldne, nekje do 10-13 ali 11 do 14 ure, torej cca 3 ure (sam moram vmes dat dudo prav čas user posted image ), nato pa še popoldne, okoli 16.30 ali 17.00 cca eno urico, oziroma največkrat 40 minut user posted image . Če pa dopoldne ne spiva tri ure, pa gre še dvakrat spat popoldne , torej okoli 14 in 17. ure. Uf kok sem zakomplicirala tole.

(odgovor članu nelči)
Neposredna povezava do sporočila: 788
21.11.2005 12:48:20   
zoya24
Kety glede cepljenja, nam niso dali nič za zbijat vročine, pa sva hotla potem v lekarni kupit paracetamol svečke (ali nekaj takega), pa nama jih niso hoteli dati, jih dajo brez recepta, ko so mali stari nad šest mesecev user posted image . Imava pa na srečo zraven bloka ZD, ki ima nujno pomoč (dela 24 ur)tako, da če bi dobil hudo vročino, bi ga takoj tja peljala.

A ste opazle, da vse na RR visimo user posted image .

(odgovor članu zoya24)
Neposredna povezava do sporočila: 789
21.11.2005 12:53:59   
nelči
Torej Katy dobrodošla v klubu. Očitno lahko le upamo, da bodo nočna prebujanja minila! Potem pa me še toliko bolj jezi, da ne morem spati čez dan, ko Jan spi!! grrrrr
Pri nas poteka nočno dojenje tako: ko se zbudi, ga vzamem k nama v posteljo, ga podojim in počakam, da trdo zaspi in ga odnesem v njegovo posteljico. To traja včasih tudi kakšno urco in če imam srečo zraven malo zaspim. Je imel pa obdobje, da ko sem ga odnesla v posteljico napol spečega, je znal sam zaspati, zdaj pa naenkrat več ne. Kako pogrešam tiste čase!!!

Kaj se tiče govorjenja. Nisem še pri nobeni zasledila, ampak Jan se je pričel dokaj hitro "pogovarjat". Ko sva imela prvo posvetovalnico, je pediatrinja rekla, da govori kot kakšen dvomesečnik. Ko je bil star 2 meseca je grulil, cvilil na ves glas,..... Sedaj pa nekako več ni tako glasen. Se je bolj umiril. Ne vem zakaj! Sedaj naju bolj opazuje, ko se z njim igrava in naju otipava po obrazu. In seveda tlačenje čim več prstkov v usta - to je postala njegova najbolj aktualna igrica. Še to, včeraj se je prvič sam obrnil iz trebuha na hrbet!!!!user posted image  Bravo Jan.

Glede cepljenja - Jan ni imel posebnih reakcij, bil je le malo godrnjav. Smo pa dobili svečke proti reakciji po cepivu, vročini. Eno so dali Janu kar v posvetovalnici, eno pa sem mu kasneje dala še sama.

LP

(odgovor članu Kety)
Neposredna povezava do sporočila: 790
21.11.2005 13:54:52   
Tiamo
Hy, Kar se spanja tiče, Demi spi cele noči. Spat jo dam okoli 21:30, včeraj je zaspala že ob 20:30, pa sem jo 21:30 preoblekla in nahranila in je spala do 5:30, pa potem do cca 8:00. Podnevi pa spi 3 ure, od 12-3, jo dam kar v voziček suneva ven na en kratek sprehod, najin obred, trgovina in na kavico. Sprva se pritožuje, ampak po 10 min zaspi. Sem jo kar lepo navadila, a ne?  Kety, meni je kar sama pediatrinja napisala recept za vsak slučaj, če bodo stranski učinki na cepivo.  Grem likat, imam celo goro perila, Demi nima več kaj za oblečt user posted image  Pa zdajle k spi moram izkoristiti, da še skuham in malo pospravim.

(odgovor članu nelči)
Neposredna povezava do sporočila: 791
21.11.2005 15:18:56   
nelči
Pozdrav

Tia imaš pa res eno zelo pridno punčko, ni kaj!! user posted image  
Torej, Demi podnevi spi 3 ure skupaj in potem podnevi nič več! Pa ni nič sitna, ko je recimo 4 ali 5 ur auf?
Jan je ponavadi po kakšnih 2-3 urcah že kar siten, da bi pa bil 5 ur buden? No way! Včeraj je recimo Jan čez dan tudi spal 3 ure, ampak 3 krat po cca 1h.

Na kakšen način pa jo uspavaš?

(odgovor članu Tiamo)
Neposredna povezava do sporočila: 792
21.11.2005 15:33:43   
nelči
Zoya kaj se spanja tiče, bodo verjetno naši user posted image  velikokrat menjavali ritem nočnega spanja in še dolgo nebo nekega pravega ritma. En teden je tako, drugi že drugače.
Čez dan pa Jan spi kakor kdaj. Včeraj (kot sem omenila) je spal 3 krat po 1 uro, danes je spal od 10 do 13 in zdaj ponovno spi od 15 ure. Res nima nobenega ritma in nikoli ne morem rečt kdaj bo spal.

LP

(odgovor članu nelči)
Neposredna povezava do sporočila: 793
21.11.2005 16:18:20   
zoya24
Ja Nelči verjetno imaš prav. Saj drugač je cel cartek, vedno zaspi sam. Ko ga položim v posteljico mal poduda pa zaspi user posted image user posted image user posted image user posted image , samo ne vem kaj ga zdaj nekaj sračka. Glede spanja podnevi je pa naš isti. če spi v rundi samo eno uro bo sigurno šel spat trikrat, če pa ima eno spanje dolgo pa dvakrat, s tem, da je tadrugič res kratek spanec. Ni pa variante, da bi zdržal pokonci 4-5 ur, največ tri, pa še to ga matramo zadnje pol ure.

(odgovor članu nelči)
Neposredna povezava do sporočila: 794
21.11.2005 16:23:30   
Tiamo
Nelči takole je z Demi, zjutraj k se zbudi cca ob 9, ji prvo preoblečem pleničko in takoj dam za jest, po cca pol ure jo potem umijem. potem je okoli 10:30 malo tečna, jo samo položim v posteljico in zaspi za cca 20 min (v naročju mi samo joka). Po drugem hranjenju (okoli 12) greve ven - ven greve okoli 13 in takrat spi 2,5-3 ure skupaj. Zdajle je npr. pojedla in se igra v posteljici, do 19 bo čist sigurno pokonci, potem spet zaspi za 20 min. In do 21.30 je pa ponavadi ne pustim spati. Če mi slučajno zaspi jo kar zbudim, nahranim in v posteljico. Tako potem spi do 6-7. user posted image  Sem se pa en teden matrala, da sem ji vbila tale sistem v glavico, ampak mi je ratalo. user posted image

(odgovor članu nelči)
Neposredna povezava do sporočila: 795
21.11.2005 17:17:33   
tina104
ful imam za napisat, pa ne vem, če mi bo uspelo. imam v eni roki aljaža. včerajšnji krst je uspel. v cerkvi je od začetka jokal, potem pa zaspal in prespal cel krst, pa še potem sem lahko v miru pojedla kosilo (saj ni čudno, da je tak spal - zjutraj je bedel že od pol šestih in do pol enajstih je spal vmes le 20 min). praznovanje se je kar zavleklo. okoli petih smo prišli domov in zvečer je bil res utrujen in je kar nekaj jokal umiril se je, ko sva se sama cartala v sobi brez prižgane luči, samo tv je bila prižgana in to na tiho. zgleda, da ga je kar zmatrala vsa tista gužva.
sicer pa naš aljaž ponavadi spi zjutraj nekje do petih ali šestih, včasih potem zaspi eno  uro po previjanju za kake dve uri, potem čez dan je pa tako, da vsaki dve uri postane ful tečen in ga poskušam uspavat, včasih spi pol urce, včasih še manj, včasih tudi dve uri. če bedi več kot dve uri skupaj, je res tečen. ponoči se potem prebuja nekje na tri ure.(včasih vsako uro, včasih spi skupaj 4 ure, po dojenju ponavadi kar hitro zaspi nazaj),
se pridružujem klubu visečih jošk. o operaciji ne razmišljam. moj pravi, naj se ne sekiram, da je to z leti itak normalno. pa še vedno bolj fajni modrčki se dobijo, tak da se vsaj malo zakrije. moje joške tak spreminjajo velikost, da to ni res. pred nosečnostjo 75b, med 80c, ob navalu mleka 90d, zdaj pa tu nekje 80c nosim, se mi zdi, pa 75b bi občasno tud na sebe spravla.
glede telovadbe še - mojega dobrih 8 kg težkega user posted image  nosim po rokah, pa vsak dan pol ure sprehoda, ponavadi poskušam hodit malo bolj hitro, pa zadnje čase malo telovadim z Aljažem (neko knjižico od vzajemne sem dobila v porodnišnici). tam ven delam nekaj vaj (dobro, to je 5 min na dan, včasih več, ampak nekaj je). aljažu je ful všeč tisti počep in neko guganje, pač vaje, pri katerih se on premika, pri ostalih protestira, tako da jih ne izvajam. trebušnjake delam zelo redko, če pa že, pa samo kakih 10, ker  po cr še vedno občasno čutim, da moje trebušne mišice niso več to, kar so bile.user posted image

20. 8. 2005 se je rodil naš Aljaž

(odgovor članu Tiamo)
Neposredna povezava do sporočila: 796
21.11.2005 17:20:35   
tina104
še to: mandarine jem, ni težav, jem tudi vse ostalo. izogim se samo preveč začimbam, česnu, čebuli (pa še ta je v marsikateri jedi).

20. 8. 2005 se je rodil naš Aljaž

(odgovor članu tina104)
Neposredna povezava do sporočila: 797
21.11.2005 18:27:07   
Jessy
Čisto na hitro nekaj napišem, ker mi Neja jokca, ker je sama!

Jaz že cel mesec jem čisto, čisto vse! Od sadja, zelenjave, ....vse! Ni nobenih težav!

Spanje podnevi je pa tako tako. Budna je po cca 2 uri, včasih tudi 3, nato pa zaspi za kake pol uce, če imam srečo pa tudi 45 min. Sem pa tja nas preseneti in bedi tudi 4 ure, pa vseeno le pol urce odspi, zelo redko pa zaspi za urco do dve urci.
Ponoči pa spi od cca 20.30 do 4.00, potem jeva in nato zaspi še do 8h.

Šibam!

(odgovor članu tina104)
Neposredna povezava do sporočila: 798
21.11.2005 22:44:18   
Kety
No, mi smo končali "šiht" za danes - mali je po kopanju in hranjenju končno zaspal. Ma, mi je spet ful polil prejle, sem se skor zjokala. Sem ga lih v vse frišno oblekla, potem pa vse po njem. Groza. Danes ponoči se mi je polula v svežo pižamo, sem mogla vse oprat od njegove sveže pižame do posteljnine. No, dones je dobil spet svežo pižamo in jo takoj pobruha!!user posted image

Ja, naš pa kar veliko spi zadnje čase, čez dan na vsake 2 uri, včasih za pol ure, včasih za eno, vedno pa ima tudi ta dolgo turo spanca; to je na sprehodu in potem ko pridemo domov še nadaljuje skupaj cca. 3 ure. Takrat uspem vsaj kaj naredit. Če pa je predolgo pokonci pa tudi rata siten in kar joka. Tako, da ga kar pustim zaspat, pa tudi če je ura šele 19. Gre pa potem malo kasneje spat.

Berem kolk maste že težke user posted image . Joj, Tina, sploh tvoj!!!user posted image  Naš je pa še kar pod 6 kg. Danes sem ga stehtala pa ima 5740g, v petek je pa imel 5840g. Ampak je pa ful, ful vleče in se tolk naje, da skoraj vedno gre malo čez. Sem srečala svojo g. zadnjič in ga je vidla in je rekla, da naj me ne skrbi, da so fantki bolj po mamicah in bo bolj vitke postave. Da mu pa nič ne manjka!! Bom videla kaj bodo rekli v ZD 1.12.
No, zdej se pa šibam zrihtat za spat!

Lahko noč!!

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 799
22.11.2005 7:56:19   
Tiamo
Jutro, veste kaj, ve pa vaš skrivnostni otok, zdaj sem ga še jaz začela gledati in sem bila ful jezna ker je bilo konec, takrat k je najbolja napeto.  Še vedno ne razumem, kako se vam lahko polulajo, da so čist mokri. Demi tudi veliko lula in jutranja paperska je zelo težka. A vam plenice ne držijo ali kaj drugega? Kot sem že napisala, ji jaz čez papmerko dam še povijalko, tako da orgn drži. Kety ne sekiraj se zaradi teže Timona, soseda pri moji mami ima tudi fantka, ki je pri 4,5 težek 6000g. Naša Demi tudi skoz poliva, kdaj toliko da jo moram preobleč. Na tleh imam skoz krpo, da brišem njen odvečen mlek, ki ga bruhne ven. Poje mi zdaj 180ml, edino jutranja porcija je 100ml..zjutraj pravi, da ima dost samo 100ml.  Včeraj se je demi tok ustrašla fena, da je jokcala 5 min, ni prišla k se bi, še pol je 5 min hlipala. Pa kakšen jok je bil to, prvo potihem, pol pa enkrat vrisk in jok, sem jo potolažila. Pol je še očka prišel zdraven in jo pobožal in ji rekel da je revca, je hlipala in se je spet zasmilila sama sebi in zavriskala v jok. Ko se je umirila, sva se midva smejala, ker kaj takega še nisva videla, k je videla da se smejiva, je še enkrat od užaljenosti začela jokat, hahah. A so vaši malčki že spremenili jok, jaz se Demi tok nasmejim, če je naprimer lačna in ne dobi takoj, kriči kot zmešana. prav kriči, čist se razjezi, potem pa med jedjo hlipa. Zjutraj k se zbudi za prvo hranjenje okoli 5-6, pa samo gruli user posted image   Grem popit kavico in pojest predno se zbudi...

(odgovor članu Kety)
Neposredna povezava do sporočila: 800
Stran:   <<   < Prejšnja stran  30 31 [32] 33 34   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  30 31 [32] 33 34   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Ko malček zboli, mu zapojte
Britanski strokovnjaki trdijo, da bi morali starši svojim dojenčkom in malčkom, kadar ti zbolijo, peti pesmice, saj to z...
Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...

Brrrr...
пеперутка16

Ste že kdaj naleteli na kaj neznanega, nam ljudem karkoli nadnaravnega?! Duhovi, hudič, šejtan......