|
RE: Avgustovke, kje ste 21.11.2005 10:05:00
|
|
|
|
violinski
|
Dobro jutro v ta hladen dan! Lahko si ploskava, Jessy, od včeraj sem pa tudi jaz prav gotovo v klubu M. Sicerj zgleda bolj kilavo, zaenkrat, ampak je sigurno. Pa glede drugega otročka, zaradi CR menda ni treba ravno dve leti čakati, mal sem naokrog brala in mislim, da je eno leto čisto dovolj. No, ampak ti si že prej rekla, da boš počakala zato, da bo razdalja med otrokoma vsaj ene dve leti, ne? Miševi, upam, da si zdaj že bolj zdrava in da boš kljub tvojemu sklepu, da se boš odvajala od RR vseeno kdaj kaj napisala - tle smo le ti, nanka in jaz mnogorodke, pa včasih pride prav, če kaj povemo prvorodkam, da se prestrašijo prihodnjih let O, pozdravljena špelin@, me veseli, da nas tudi še kdo drugi prebere, je pa res, da bi lahko iz te naše debate napisali že priročnik za dojenčke . No, zaenkrat do 3. meseca. Tudi Aljoša bo prihodnji teden že 4 mesece (tako hiti za Demi in za Nejo) Aljoša ima vsak dan eno novo. Zdaj se seveda dvigne v sedeči že brez omahovanja glavice, najbolj simpatičen pa je, ko sedi v naročju in stegne ročice naprej in se požene, kot da bi hotel kam iti sam. Moj oče pravi, da najboljše, da ga že kar pustim, da gre v kino. Pa ves čas se smeji, zdaj večinoma naglas. Le v soboto smo imeli en napad krčev, pa mi še zdaj ni jasno, kaj bi bilo krivo, ker sem ves dan jedla samo stvari, ki bi mu morale ustrezat. Danes me je močno presenetil, je spal od 20:30 do 4:00. Res je, da sem ga zdaj ene tri dni zapored 'matrala' z družbo, aktivnostmi in da smo bili veliko zunaj, čeprav je hladno (ga zavijem v kombinezon, da samo nosek in učke ven gledajo), ampak mu je čisto ustrezalo, očitno, glede na to, da je tako pridno spal. Meni bi bilo v redu, če bi nekaj časa to obdržal, saj sem si tudi jaz precej odpočila. Pa tudi Lana se že manj prebuja ponoči. V soboto sem Lano prvič peljala se striči - imela je že precej dolge lase, zadaj, vendar še ta prve, zato so se ji na koncu precej kodrali. Do sedaj sem ji samo frufru strigla. Pri frizerki se je ful zabavala in še ves dan govorila o tem, da se je 'tigla'. Moji sestri zdaj ni tako všeč, kot ji je bila prej, meni je pa ful cukrček, prej je bila tudi luštna, ampak je imela lase kot divjakec. Tia, glede jošk imaš prav. Vedno so govorili, da veš, da ti joški visijo, če daš podnje svinčnik in ostane tam. Jaz sem po Lani lahko pustil spodaj svinčnik, zdaj pa verjetno že tudi peresnico . Med mojimi ni več medaljon, ampak popek. Sicer se držim tistega mojega 90D, ampak kot si rekla, je samo vrečka. Dokler še dojim, še ni prazna, potem jih bom pa zrolala in zložila v modrc. Včasih si mislim, da bi jih kar s spenjalnikom malce gor pripela..... Kety, take 'dihalne vaje' smo tudi mi že imeli - običajno proti jutru. Aljoši se ni zatikala slina ampak njegovo polivanje, enkrat se je pa zadrl, ker ni mogel več dihati zaradi tega, ker je imel poln nosek in ni mogel požreti. Sem ga že narobe obračala. Pripravi se, da se bo pri uvajanju goste hrane to zgodilo spet. Lani se je tako zataknil jabolček, enkrat pa celo ribana kaša na juhi. Čist neverjetno. Glede cepljenja - Jessy, drugo cepljenje ne spada točno pod 4,5 mesece, ampak 6 tednov po prvem. Zato je skoraj vseeno, kdaj je prvo cepljenje, naslednje je 6 tednov potem in zadnje še 6 tednov za tem. Potem pride OMR, ampak to je šele pri enem letu. Če je zamaknjeno DiTePer cepljenje, je važno, da je med zadnjim odmerkom in OMR 6 tednov. To pa je sigurno. Aljoša sploh ni bil cepljen in tudi je rekla, da ga ne bo cepila v decembru, da ga ne muči konec leta , ampak šele v januarju. Sploh pa njega za OMR ne bodo smeli cepiti pri enem letu, saj se ga bo to lahko cepilo šele, ko mine vsaj 11 mesecev odkar je imel Kawasakija. To pa bo pri 13 mesecih. Ola, grem malo pogledat po drugih forumih, nisem bila že dva dni za računalnikom, pa še moji starši pridejo kasneje in ne bom mogla viseti tu. Pa-pa!
|
|
|