|
RE: Avgustovke, kje ste 17.11.2005 10:14:38
|
|
|
|
violinski
|
Pozdravljene, razočarane gospodinje!! Ma ste me nasmejale s temi pogovori o vaših . Jaz se namreč ne smem pritoževat. Mojega je njegova mama res naučila, da ona poskrbi za vse, ampak sem ga prevzgojila in je postal ful priden gospodinjec. Doooooosti bolj kot jaz. Je pa res, da mu je treba s prstom pokazat, kje so 'dust bunnies' (prašne mucke) in da je potem, ko zloži posodo v stroj treba tudi pobrisati korito in štedilnik. Ampak to so vsi taki. To je razlika med moškimi in ženskami. Če hočeš kaj imet narejeno, moraš pokazat ali naredit sama. Da bi se spomnil sam od sebe ni šans. Piše že v knjigi 'vse kar mora ženska vedeti o moških' . Drugače pa nobene pritožbe. Jaz nič kaj preveč ne pucam, pa tudi njega ne sekiram zaradi tega, pa vseeno ne živimo v svinjaku. Važno, da so vsak večer vse igrače pospravljene, ker če ne, ne moremo niti skozi dnevno sobo. Drugo me pa ne sekira. Aja, pa da grejo umazane cunje v košaro v kopalnico. Stroj se pa vsaj enkrat na dan (noč) obrača. Miševi, drugič, ko razmišljaš, da bi pakirala kovčke, jih pakiraj njemu - jih bo manj in bolj bo zaleglo. Kljub pridnosti, sem tudi jaz mojemu že pokazala vrata, z besedami: če ti kaj ni prav.... O, pa sem vesela, da so ti plenice všeč. Meni sta jih tast in tašča prinesla iz Belgije dve škatli - v škatli so tri paketi po 42 plenic, pa še dve škatli številke 4. Za Lano pa dve škatli št. 5 . Do poletja bo pa ona po moje že brez skakala. A, ja, pa drugič povej, kdaj ste v Ljubljani - mi smo bili ravno včeraj v Emporiumu, ker je Aljoša že vse bodyje prerasel. En sokec bi že padel (kavice si še ne upam), pa tvoja Nika bi zabavala mojo Lano, da ne bi bila tak . Za Niko praviš, da je lahka ko peresce, ampak če se ne motim, si rekla, da je bila vedno tudi neješča. Moja Lana ravno obratno. Njej je najboljši prijatelj vedno tisti, ki ima žlico v rokah. Ona za kosilo pojé toliko, da se moja sestra vedno čudi, kako je to mogoče, ker pojé dvakrat toliko kot njen bratranec. Mislim, da je tudi zaradi tega tako brez težav prenesla uvajanje v vrtec, tam itak nonstop nekaj jejo (4 krat v osmih urah) . Zraven pa popije litre vode, čeprav ima rada sok, ampak ta ji je presladek, ker ga ponavadi poplakne z vodo. Jessy, te plenice stanejo v Muellerju 60 SIT / kos, potem pa je odvisno od tega, koliko kosov je v paketu. Pri večjih številkah je not manj plenic. Če primerjaš s Pampers Active BABY (ki ni isto kot Active FIT), mislim da so te druge po 39 SIT / kos. Bravo Demi za kolke - mi je ful hudo, da ste čakali toliko časa. Jaz sem za Lano na Polikliniki tudi precej čakala, ampak smo bili prvi na vrsti in več kot 20 minut ni bilo treba, tokrat pa smo šli v ZD Šiška in praktično, ko sem slekla jakno, smo že lahko šli v ordinacijo. Odlično. Če bom imela še kakšnega otroka, se bom dala naročiti tja. Dobrodošla Petri, res ste zdaj že trije na 17.8.!!! - bomo držali pesti, da bo David v redu in da ne bo več vnetij ušes. Jaz moram reči, da sem imela veliko srečo, da Aljoše vsa ta njegova bolezen ni nič bolela, ker mislim, da tega pa niti jaz ne bi prenesla. Tako pa je imel samo ene dva dni bolečine ko smo ga premikali, verjetno zaradi punkcije hrbtenice, od takrat pa je vse v redu. V torek so mu vzeli ene tri epruvete krvi, pa ni niti trenil z očesom. Res se je tudi naša pediatrinja začudila, da nisem prenehala z dojenjem od skrbi, vendar mi je bila v tistem času glavna skrb, da ohranimo dojenje in sem ga dojila na dve uri in pol ali še bolj pogosto, če je hotel. Aljoša sicer nikoli ne visi na dojki več kot 10 minut, od tega samo 4 minute vleče in samo zvečer pred spanjem ostane potem še kako minuto več 'gor'. Jaz ga pustim, ker imam sicer občutek, da premalo časa gor visi . So pač taki, ti naši fantki, a ne, tipični fantki, najraje bi ves čas na joški bili. Sej so naši prav enaki . Jaz tudi hodim zvečer pozno spat, včasih res gledam kaj po TV, ampak zadnje dni pa ves čas nekaj 'ustvarjam'. Preko dneva ne morem, ker je v stanovanju preveč gužve in premalo prostora, ponoči mi pa žilica ne da miru. Nakupila sem si materiala za delo in letos bodo novoletna darila prišla izpod mojih rok. Voščilnice, ki jih vsako leto pošljem ne preveliki količini ljudi, sem ravno včeraj dokončala. Zadnjič sem pa eno kul knjigo brala, pa Aljošo čakala, ker sem vedela, da se bo zbudil okrog 2h za jest, pol sem ga nahranila, pa knjigo do konca prebrala. Je bila 3 ura zjutraj, ko sem šla spat . Še dobro, da Aljoša, ko se hrani ponoči, se niti ne zbudi. Ok, spet sem pretiravala. Pol me pa noben ne bere. Ma je simpatično vsaj tako se malo razpisat.
|
|
|