|
RE: Avgustovke, kje ste 16.11.2005 12:15:11
|
|
|
|
violinski
|
Olala! Tia, želim da bi bilo na UZ kolkov vse dobro. Pikice so pa sigurno od toplote -saj praviš, da je Demi ves čas topla. Jessy, tako se midva dojiva, vendar zdaj že dve noči zapored na 4 ure in pol, čez dan pa bolj pogosto. Sem tudi ugotovila, da če jé v spanju, dosti več pojé, ker ne opazuje okoli sebe, ampak samo spi in vleče. Čez dan mi ga je pa že težko nahranit, ker bi se mi kar naprej smejčkal. Pa hvala, da si me spomnila na čaj - sem si ga dala delat, pa sem ga pozabila odlit. Zdaj pa že imam dva litra in pol, ki me čakata, da jih spijem tekom dneva. Kety, tudi moj nečak je od vedno tak suhec, je leto pa pol starejši od Lane, pa samo kilo pa pol težji. Pa je bil vedno samo dojen in mu nič ne manjka (no, ta trenutek je groooozno prehlajen ). Take sanje, kot si jih imela, so pa samo odraz tvoje skrbi. Pa tudi to, da imaš mehke dojke. Najprej je treba nehat skrbet, potem se bo pa itak vse skupaj uravnalo. Hrana nekoliko le vpliva na kvaliteto in količino mleka - še bolj kot pijača. Namreč, če boš pojedla ene dvajset dek skute, boš kmalu opazila, da imaš bolj polne dojke. Skuta je pač taka stvar. Sej ni treba, da jo poješ 'kar tako', ampak si lahko nareiš skutine palačinke . Mi na ušeska še kar pazimo, še posebej čistimo nos s fiziološko, pri kopanju se kdaj zgodi, da pomočimo uhelj not, pač obrišem s pleničko. Moja pediatrinja namreč pravi, da v otrokovo uho ne smemo dat nič, kar je manjše od njegovega komolca Potem pa pazim, da ima vedno popolnoma suho glavico, ko gremo iz kopalnice. Jaz vedno dobim glavobol, če grem spat z mokro glavo, zato se tega pazim tudi pri otrocih. Kako je z otroškimi dokladami je najbolje, da si pogledaš na internetni strani CSD Šiška (vpiši v najdi.si, bo takoj našel). Če daš prošnjo zanje preden mine 90 dni od rojstva otroka, jih boš dobila tudi za nazaj - od tistega meseca, ko se je otrok rodil, če pa daš vlogo kasneje, jih boš dobila od tistega meseca, ki sledi mesecu v katerem si dala prošnjo. Si pa sigurno upravičena, saj je osnova zanje Dohodnina, in glede na to, da si študentka, .....Jaz sem prej dobivala samo za Lano 4 jurje, zdaj, za oba pa 10 jurjev. Nekaj je nekaj in nič ni nič. Nanka, po novem ti sporočijo, kdaj ti vloga poteče in moraš dati na novo. Prej niso. Pa vedno oddajaš za vse otroke skupaj. Nelči, lepo pozdravljena med nami . Ker delamo seznam naših avgustovčkov (pretežno so fantki, kar tvoj Jan spet potrjuje), povej še točen datum, kdaj je tvoj Jan rojen? Jaz dojim polno in izključno in vedno samo na eni dojki. Aljoša je po 4-7 minutah popolnoma sit in če bi mu dala več, bi kvečjemu še več polival. Tako sem dojila tudi Lano (enajst mesecev, od tega 5,5 mesecev samo dojenje) in je danes stara dve leti, ima 87cm in 12,5 kg .
|
|
|