|
RE: Avgustovke, kje ste 7.2.2006 19:57:50
|
|
|
|
Jessy
|
No, pa sva opravili! Dobili sva še tretjo piko in zdaj imava do 1 leta kar zadosti cepljenj. Pri 9. mesecih, ko je nova posvetovalnica, bodo vzeli še kri, drugače pa je pikanja zaenkrat zadosti. Kako je potekalo? Sestra me je vprašala, kako je s prehrano in sem povedala, da imava "že" 2 gosta obroka in da uvajam 3 tedne (sem se malce zlagala ). Potem sem ji mogla našteti, kaj vse že jeva. No, tu nisem lagala in sem naštela vso hrano. Se mi je zdelo pa čudno, da ni nič rekla, da imava veliko hrane preiskušene glede na dobo 3. tednov.... Sestra ji je tudi nastavila vrečkico, da smo nesli urin v laboratorij in je bilo vse vredu z njim. Potem sva se zmerili in stehtali. Zdaj smo veliki 67 cmin smo težki 7780 g, obseg glavice pa 43 cm. Sva bili pohvaljeni. Uresničila so se tudi moja predvidevanja o kg, ker se mi je zdelo, da se v zadnjem mesecu ni redila, ampak je rastla. Ko sva imeli cepljenje pred dobrim mesecm nazaj, je bila težka 7600 g. Pri zdravnici pa je sledil pogovor. Vprašala me je, če se kaj prevrača na trebušček in nazaj, pa če se že kaj postavlja na vse štiri, pa če nogice daja v usta, pa kolena (to dvoje pri nas ne dela, zato me je takoj vprašala, kje jo imamo čez dan in ko sem povedala, da je na tleh, se je zasmejala in rekla, da potem bo pa tudi še ta čas prišel, ko bo to delala). Potem ji je poslušala srčka in pljuča, pogledala grlo in ušeca, postavila jo je v sedeč položaj, pa malo na nogice, vprašala je tudi, če se kaj pogovarja, smeji, vriska... Mislim, da nisem nič pozabila. Potem jo je še cepila in sva šli. Sva se pa v času, ko smo čakali zdravnico, pogovarjale s sestro glede prehrane, kar mi še ni bilo ravno najbolj jasno. Mi je rekla, da naj bi se jogurte, skutice,...dajalo po 9. mesecu (patronažna je rekla po 8. mesecu), nakar pove, da se je tudi to mišljenje že spremenilo in da so se ravno pred 14. dnevi pogovarjale z pediatrinjo, ker so dobili podatek, da naj bi se od 7. do 12. meseca jedlo mešano, tako da so skupaj ugotovile, da MEŠANO pomeni tudi skutke, pa jogurte....tako, da zdaj res človek ne ve več, kaj bi in kaj ne bi. Se bom pa jaz tudi držala tega, da od 7. meseca naprej. Odsvetovala mi je VSE tropske sadeže zaradi vitamina C, ker baje imajo takoj rdeče ritke po tem vitaminu, tako da ga odsvetujejo do 1. leta. Za glutenske izdelke mi je tudi rekla, da naj nič ne hitim, da v Ameriki ga šele po 1 letu uvajajo. Mi je pa rekla, da naj najprej dam skorjo kruha za glodat, potem pa kak piškotek. Tako nekako. Glede količine hrane, ki naj bi jo otrok pojedel, pa mi ni vedela nič povedati, ker je to zelo različno. Je rekla, da otrok sam pokaže, kdaj ima zadosti in da takrat ne smemo siliti. Najboljši pokazatelj pa je čas, ko zdrži brez hrane. Če je otrok hitro lačen, potem poje premalo, drugače pa zadosti. No, to sem vedela tudi sama, ampak vprašat sem pa mogla. Tako, no...če pride kateri kak podatek prav! Petri, hvala za link o avtotestih. Jaz za Concorda Trimax nisem nikjer zasledila avtotesta, kar sem tudi omenila, zdaj sem pa videla, da ni ravno vredu. Sem pa pogledala Kiddy Life Plus sedež, ki je po tvojih podatkih dobil zares dobre ocene, tako da se zdaj malce ogrevam za to varianto. Imam sestrično v Nemčiji (sicer nimava nobenih stikov, ampak jo bom že našla preko tete), pa se bom poskušala na njo obrniti. Niti se mi ne zdi drag - 135 Eurov. Res zanimiva in ugodna ponudba! Za Valentinovo sva midva običajno šla na Vrhniko na ribjo ploščo (iščeva različne razloge za obisk restavracije), ampak mislim, da letos ne bomo tega izvedli, tako da pričakujem kakšno lepo rdečo vrtnico od moža, jaz pa bom tudi njemu eno malenkost, najbrž kaj sladkega v obliki srčka, saj ima rad sladko. Čist tako, simbolično! Tia, jaz sem tudi mogla dajat Nejo spat na bok. Tisto, da se da kovtrček med noge (da nogica ne stoji v luft) sem tudi nekje zasledila, vendar jaz tega nisem prakticirala. Tisto, kako se jih prime za nogice, pa meni ni nihče nič pokazal, niti težil s prijemi, tako da sem delala včasih tako, da sem jo prijela za stopalca, največkrat pa tako, da sem s svojo levo roko prijela Nejini levo nogico tik nad kolenom, desna nogica pa je naslonjena na mojo podlaht. To prakticiram tudi zdaj, za stopalca pa moj mož rad prime, da je dlje od kakeca... Itak pa bodo skoz kaj novega pogruntali!
|
|
|