|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  100 101 [102] 103 104   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Avgustovke, kje ste
9.2.2006 12:00:38   
Kety
Uf, kolk odgovarjate...jest mam skoz gužvo, zato sem bolj zadaj!user posted image

Jessy, sem mal pogledala fotke od Neje. Na drugi slikici (k sedi) je tolk luškana. Frizuro ma pa tako kot naš Timon. Živ srčekuser posted image !

Mi smo danes ponoči ubrali taktiko ignoriranja joka. Zdej se že več kot 1 teden zbuja točno ob polnoči in tečnari, ker mu je dolgčas. Danes sem ga pustila 15 minut, da je tečnaril pol sem mu pa dala dudo. To se je ponovilo vsaki dve uri. Ne razumem zakaj ne spi....morm it, se že oglaša, drugič odgovorim!

(odgovor članu tina104)
Neposredna povezava do sporočila: 2526
9.2.2006 12:21:21   
nelči
Pozdrav

Ja, danes je pa res lepi dan zunaj, pri nas ful sonce sije in je prav toplo.

Tia, upam, da se čimprej pozdravita. Glede občutka tesnobe je pa čisto razumljivo, da se tako počutiš, še sploh, če si takšna oseba, ki želi imeti vse pod kontrolo, zdaj pa bolezen ........... čisto razumljivo. Je pa čisto pravilno, da takšne stavri poveš nam - saj zato smo tukaj, a ne??????? No, meni najbolj pomaga, da se pogovorim z mojim dragim, čeprav bi me ve verjetno najbolj razumele. Tia mogoče bi morala (zdaj ko imaša taščo in tasta pri seb - če še?) malo časa za sebe izkoristit - mogoče kakšen fizer ali pa majhen nakup v mestu. Ne vem, meni včasi zelo paše, da malo časa le za sebe porabim in odmislim vsakodnevno rutino.

Jessy jaz Jana kopan vsak drugi dan in takrat ga z Bubchen oljem namažem le ob vseh pregibih. Enkrat na teden pa ga celega namažem z oljem, takrat ga tudi celega namilim in operem lase. Do sedaj še ni imel problemov z kožo.

Ja, Petri spraševala sem te, če še vedno Davida pred spanjem dojiš in daš vlaško? In če še, koliko luknjic imaš na cuclju. Jaz imam še vedno dve, pa ne vem ali je premalo!!! Ker dve luknjici bi naj bili za tiste, ki so tudi dojeni, če se ne motim user posted image

Grema hitro na sprehod, dokler je še tak sonček zunaj!!!!

LP

(odgovor članu Kety)
Neposredna povezava do sporočila: 2527
9.2.2006 12:29:31   
Tiamo
Situacija je bila samo zjutraj uredu...jaz sem bruhala, dragi pa driskal. Se verjetno še čistiva. Demi je imela zjutraj drisko, drugače se je smejala in vriskala, vročine nima, tako da mislim, da ni nič narobe. Včeraj sem ji dala veliko čaja za popit in je mogoče od tega. Me pa skrbi samo to, ker je mojemu bratu danes tudi slabo. Brat je znama kosil tisti dan, samo njemu sem naredila sojine polpete in riž, jaz sem jedla piščanca in riž, moj dragi pa pičanca in krompir. Tako, da nevem od česa nam je to prišlo...grem zdravniku za vsak slučaj. Tina, e to tesnobo čutim..sej ni hudo, ampak ti občutki, kaj če ne bom mogla skrbet za Demi ali za mojega dragija. Sej sploh ni tako hudo k vsi domači kličejo vsakih pet minut, samo vstrašim se, da ne bom spet padla v depresijo. Sej mogoče sploh ni nič od depresije in je samo ta zastrupljenost, jaz pa že paniko delam. Pač taka sem.  Jaz Demi z oljem od Bubchena namažem po kopanju. Kjer ima pa suho kožo, imela jo je na pregibih in za ušeski pa s hladilnim mazilom. Vse je šlo stran po parih dneh. Hladilno mazilo je zakon.  Kety, tudi Demi se zdaj zbuja okoli pol noči, pa ji dan malo čaja in je do 6 dobra, danes do 5.    Nelči, e sedaj ni čas za razvajanje k si takole brez moči. Sej me komaj noge držijo pokonc, hehe. Drugače pa uživamu tudi z Demi in res pa kdaj prav pride da jo kdo pomirka in si kaj privoščiš. Lih, prijateljica, ki je rodila pred 14 dnevi, klicala in rekla, da je bleda k stena, da se še vedno matrata z dojenjem in da gre danes na faks na predavanja se sprostit...prav nasmejala sem se user posted image user posted image  k sem jo strašila, da po porodu, lih ni v rožicah, itd..mi zdaj zaupala, da sem imam čist prav, kdaj je prava mora. Dihanje je pa zakon...to skoz prakticiram, sploh takrat k grem na čik, Tea...se hecam, mal humorja more bit. Tea res dihanje pomaga, ker v takih trenutkih tesnobe se skrčiš, cel telo napneš..tako da ga potem z dihanjem sprostiš. Vidite vse vem, samo k pride do take situacije, je pa panika. Hvala Tea, da si me spomnila... Evo, nanka, jessy vajine želje, da mi sonce polepša dan so se uresničile. Nekaj mi kruli v želodcu, moram šibat na wc

< Sporočilo je popravil Tia74 -- 9.2.2006 12:40:02 >

(odgovor članu Kety)
Neposredna povezava do sporočila: 2528
9.2.2006 12:46:48   
Tiamo
zdajle se je Demi zbudila, podriskana. Čist tekoča driska!! A NAJ JO PELJEM K ZDRAVNIKU, ALI POČAKAM ŠE PAR UR?   EVO PUNCE ŠIBAM Z DEMI K ZDRAVINKU, KER MI JE ZDAJLE ČIST VSE PODRISKALA

< Sporočilo je popravil Tia74 -- 9.2.2006 12:53:08 >

(odgovor članu Kety)
Neposredna povezava do sporočila: 2529
9.2.2006 15:43:00   
violinski
Petkrat sem se že odpravila pisat, pa me je vedno kaj zmotilo.

Tia, upam, da sta vsaj vidva s tvojim že boljša, saj sem ti že povedala, da tudi Aljoša driska, moja pediatrinja pravi, da je en virus v Ljubljani, od katerega dojenčki bolj pogosto in bolj tekoče odvajajo, malo je lahko sluzasto, lahko več polivajo, vendar ne bruhajo (bruhanje je v loku), ... Šema jaz, sem pozabila vprašat, koliko časa traja. Upam, da ne dolgo, zdaj pa ves čas čekiram pleničko, ker mora otrok veliko lulat. Sem pa opazila, da driska samo po dojenju, ko mu dam gosto hrano pa ne. Danes sem točno iz tega razloga prešaltala iz krompirja z zelenjavo raje na banano - načeloma ga zapira, upam, da bo pomagala. Ni pa rota virus. Tistega pa nikoli ne pozabiš.... Malo sumim vodo v bazenu, ker je Aljoša v usta dal mokro knjigico, pa ful čofotal, pa Demi ima tudi ves čas jezik na obroču in skoraj v vodi, medtem ko Urška, če se je spomniš, je bila prvič na plavanju - ni 'pila' vode in njena mami pravi, da je v redu. Me mika, da bi jutri poklicala vodjo programa, da ji povem za moja opažanja, pa ne, da bi jo česa obtoževala, rada bi vedela, če ima še katera mamica s plavanja podobne težave. Aja in s tem je spet padlo v vodo naše prvo cepljenje.

Tudi mene včasih napade občutek nemoči, ko so otroci bolni - ponavadi se to zgodi, ko mi mož ne more pomagat, je ali zasut z delom ali nedosegljiv po telefonu ali kaj podobnega... takrat sem čisto paf. K sreči pri meni ne pride do tesnobe, je pa veliko možnosti, da začnem lajat user posted image . Tesnoba me je pa močno dajala prvo in drugo noč, ko sem bila z Aljošo v bolnišnici. Takrat sem v solzah visela par ur na telefonu, pomagalo pa je tudi, ko je prišla med. sestra Aljoši merit temperaturo, da se je ustavila malo z mano in poklepetala. Najbolj pa mi je manjkalo, da bi vam tukaj mogla napisat vse, kar mi je šlo takrat skozi misli....

Te dni smo pri Aljoši uspešno uvedli večerno gosto mlečno kašico, sem mu pa tudi že dala piškot (HVAAAALAAAA, TEAAAA!!!!user posted image ) in ga je prav fino in rad pojedel. Brez posledic. Tako da imamo tudi gluten že pod kontrolo. Tea, res pravijo, da naj se skutic ne bi dalo pred 8/9 mesecem, ampak če si ti Juretu dala že pri 4 mesecih in ni imel reakcij, bi načeloma moralo biti vse v redu. Sploh pa glede na to, kako jih ima rad user posted image . Alpsko mleko sem pa tudi jaz Lani dala šele po enem letu in mislim, da bom tudi Aljoši tako.

Petri, tudi nam se zgodi, da pride sadje ali zelenjava v enakem stanju v pleničko, kot je šlo v usta. To se nam je zgodilo predvsem pri brokoliju. Zato sem se odločila, da brokoli za kak teden umaknem z jedilnika, in ko ga bom spet ponudila, ga bom raje zmešala s krompirjem. Da se prebavni trak šele nauči, kako mora to prebavit. Praviš, da ima David občutljivo kožo na dotik? To poznam, ima tudi ena moja prijateljica - čisto od vsakega dotika postane koža rdeča, vendar k sreči ne srbi. Ima sicer večje težave obleči žabe ali najlonke, pa še druge podobne neprijetnosti, vendar je ne ovira pri ničemer.

Včeraj ste se pogovarjale o večernem uspavanju - jaz imam namreč problem, ker sem Aljošo navadila, da zaspi sam, in ko ga hočem načrtno uspavati, v naročju ne zna zaspati. Zvečer ga odložim v posteljico in zunaj počakam, da zaspi, včasih mu navijem melodijo za spanje, včasih dvakrat, odkar pa se avtomatsko obrne s hrbta na bok in potem na trebuh, ga moram malo večkrat obiskati pred spanjem, da ga obrnem nazaj in mu dam dudo. To noč se je Aljoša zbudil že po štirih urah, ker ga je napenjalo, tako da ni spal tako lepo kot prejšnjo noč, upam, da se bo kmalu spet privadil nazaj na tisto 7urno spanje user posted image . Tisto zelo paše, ker si dobro odpočijem. Čeprav me tudi vstajanje ne moti toliko. Bolj me moti, če se zbuja Lana, ker to pomeni, da nekaj z njo ni čisto 100%.

Še o mazanju - jaz nobenega nisem nikoli mazala, imam le olivno olje, ki sem ga uporabljala pri temencih (teh je imel Aljoša malo) in če imata kdaj v pregibih suho kožo. Za po plavanju pa imam Johnson&Johnson olje v sprayu, pa na hitro pošpricam, toliko da zdrži do kopanja doma.

Midva se za Valentinovo ne obdarujeva, sem ga pa lani in predlani nahecala, da mi je ravno na ta dan nekaj prinesel, kar sem si želela, pa sem mu potem rekla, da nej bo za Valentinovo (prvič je šlo za Munchmellow, ta drugič pa za knjigo in serijo Pride and Prejudice). Po mojem ga bom letos nahecala, da mi prinese še novi film Pride and Prejudice, da ga bova potem zvečer pogledala skupaj. Ali pa kako romantično komedijo. user posted image

Jessy, previdno pri vožnji, upam, da je cesta že očiščena!!

(odgovor članu Tiamo)
Neposredna povezava do sporočila: 2530
9.2.2006 19:00:12   
nanka
Tia, kako ste? Je kaj boljše? kaj sta zvedeli z Demi pri pediatru?

Danes popldne sem dala Zoji v roke piškotek in ga je lizala. Pa ji ni bil preveč všeč, ga je kmalu stran vrgla. Je bil pa Hippov za po 6.m, se pravi, da ima gluten. Zaenkrat ni videti nobene reakcije.

Jessy, kako je bilo v službi?

(odgovor članu violinski)
Neposredna povezava do sporočila: 2531
9.2.2006 21:29:03   
miševi

Tia, upam, da ste dobro, predvsem pa mala Demiuser posted image . Tile zimski meseci so "idealni" za razmišljanje o tem in onem ter porajanje raznih dvomov. Vem pa, da ni potrebno, da te skrbi, ali boš znala poskrbeti za moža in Demi. Zakaj? Se lepo vidi iz vsega prebranega, kaj vse delaš zanju, pa tudi Demi zdaleč najhitreje in lepo napredujeuser posted image . Je pa res, da bolezen še poslabša vse skupaj, želiš si kaj narediti, pa ne gre. In potem take misli. Tudi v tej smeri ti želim veliko sončka!!!!

Jessy, si me presenetila z izjavo o snegu. Upam, da si srečno prispela v službo in domov.

Violinski, kaj pa če driskajo, ker popijejo to bazensko vodo, v kateri je veliko klora? To je ponavadi privedlo do malo pogostejših in tekočih iztrebljanj pri otrocih.
Si pisala, kakšni občutki so se ti porajali, ko sta bila v bolnišnici. Si ne morem predstavljati, kako hudo ti je bilo, vem pa, da ni bilo nič fletno, vsaj glede na to, kaj vse sem slišala od znanke, kaj so delali njenemu fantku. Ona od hudega tudi jokati več ni mogla, le tresla se je.

Naš Jure ima pa full probleme s kakanjem. Je pa res, da noče NIČ piti. Sem popustila in mu ponujam sladkan čaj - mlačen, mrzel..., pa nič. Moram še iz lončka poskusit. Pa izpuščaje ima še vedno po obrazu. So tipični za seboroični dermatitis, več pa ne vem. Upam, da bodo sčasoma izveneli. Več bom vedela v sredo po posvetovalnici. Upam, da ni kaj resnega. Od hrane mislim, da ni, so pa nastali kmalu potem, ko sva prešla na Aptamil 2. Upam, da ne bo kaj resnegauser posted image . Drugje po telesu je koža še vedno zelo lepa, nič suha, nič izpuščajev. Samo pod pazduho ga po kopanju namažem z olivnim oljem, pa še to preventivno.

LP

(odgovor članu nanka)
Neposredna povezava do sporočila: 2532
9.2.2006 21:45:33   
natasaxy
No se še jaz malo javim. Mi smo zdravi, hvala bogu, mali je bil danes v moji odsotnosti pri sosedi v varstvu in je bil tako dobre volje kot še nikoli. Ves čas se je smejal in vriskal, zaspal tako kot je treba, tako da sem bla prav ponosna na njega.user posted image user posted image user posted image Včasih ko ga dam kam v varstvo, se mu podere ritem spanja,...s tem pa tudi hranjenja in je tako hitro tečka.

Tia držim pesti, da se čim prej pozdravite. Upam da z Demi ni kaj hujšega. Sedaj razsajajo virusi, ker jaz občasno poučujem po šolah plesne tečaje in je ravno danes v neki šoli manjkalo veliko otrok iz istega razreda, vsi so samo bruhali in imeli drisko. Upam, da se še mene ne bo kej prijelo.

Naš Gašper ima tudi kar občutljivo kožo, je tudi zelo bel, tako kot mamiuser posted image ...sva oba mal rdečelaska...pa se mi zdi da se mu tudi hitro koža izsuši, ima zelo pogosto rdeča lička in na tem mestu koža še hitreje postane suha...tako da ga jaz mažem z kakšno kamilična kremo za občutljivo kožo.

No se posljavaljam,...mali že pridno spančkauser posted image od osmih, očka tudiuser posted image ...mamica pa pod tuš in v posteljo...nočko.user posted image

(odgovor članu nanka)
Neposredna povezava do sporočila: 2533
9.2.2006 21:56:51   
petri85
Tudi mene zanima Tia, kako ste vsi trije - sploh Demi? Upam, da nam kmalu kaj vzpodbudnega napišeš!

Jessy, ja midva sva dobila kremo na recept - so nama jo zmešali (Linola fett + olivno olje). Imam Linola fett kremo doma še od nabave v nosečnosti - na starševski šoli so nam jo priporočili za mazanje vnetih bradavic, pa je k sreči nisem rabila, moram na cepljenju 22. vprašat, če ga tud s samo kremo lahko mažem, drugač jo bo potrebno počasi stran vreči.

Nelči, jaz sedaj samo še zjutraj dojim, tako da zvečer dobi flašo (220 mll), imamo pa dude št. 3, ker je naš fant kar malo bentil zraven, ker je z 2 tako švoh teklo! Zvečer sploh noče pogledat zize, zjutraj mu pa ful paše, da se zraven malo pocrklja. Meni pa je s tem omogočil, da sem začela hodit na aerobiko 2x tedensko, tako da ga ati nahrani in spravi spat.

Violinski, ja tale naš otrok ma ful občutljivo kožico. Povrh tega je pa očitno v obdobju, ko ga noben udarec ne boli, tako da se kresa z igračami po glavi, da je glava temno rdeča - če ne veš da je le taka koža bi lahko mislil, da je najmanj s kavča dol na obraz priletel - no je pa tudi res, da pa potem v roku 5 - 10 min tudi izgine rdečica.

Miševi, a ste s samo vodo pri pitju že probal?  Pri nas tud ni hotel čajev pit, zdej se pa ful naceja z vodo. Ko mislim, da mora piti, mu jo dam v tamalo (125 mll) flaško z ročaji z enim takim nastavkom koz je magični lonček in se pol skoz neki naceja, pa ful uživa, ker lahko sam pije, saj ma tud velikokrat mokre cunje, ampak pije pa le!

Za kakanje pa ti ne znam svetovati, ker naš je pa ultra sralček - vsak dan 2x ali 3x, pa mu grejo še kile tako gor (se bojim da mu drug teden ne bo več vaga na posvetovalnici potegnila :)

No zdaj grem pa dokončat marelično skutino pito - jutri godujem, pa moram malo bližnje posladkati!

Lahko noč!

(odgovor članu miševi)
Neposredna povezava do sporočila: 2534
9.2.2006 22:06:31   
Jessy
Joj, kolk ste se razpisale, pa samo eno popoldne je naokrog!

Tia, pri vas vidim, da je res pestro! Nič nisi sporočila, kako sta z Demi opravili pri zdravniku! Upam, da ni kaj hujšega!!! Držimo pesti!
Je tudi meni pediatrinja svetovala hladilno mazilo za te predele suhe kože, ampak jaz imam trenutno le Bepanten mazilo (je rekla, da je vredu), ampak nimam občutka, da bi se stanje kaj izboljševalo. Tia, katero hladilno mazilo si uporabljala? Jaz imam le ta, ki vsbujejo cink in ni primerno za tako rabo.

Ja, pri nas je bil pa sneg in to kar dobrih 5 cm. K sreči je bila cesta prav fino očiščena, ko sem šla v službo, tako da nisem imela nobenih težav, sicer pa imamo v prtljažniku tudi verige, tako da bi zagotovo prišla. Sem pa Nejo pustila pri moji mami, tako da sem šla sama. Še sreča, ker smo imela kar dosti dela. Smo se s sodelavkama dogovorile, kaj bo katera naredila (sem učiteljica in moramo narediti učne načrte za vse predmete, kar pa ni malo dela), tako da sem dobila le eno delo (zaenkrat). Moramo pa narediti do aprila! Očitno bom delala od 20h naprej, ko gre Neja spat. Čez dan ni za misliti, da bi kaj naredila. Bo že!

Jaz opažam, da mi Neja zelo malo poje. Sem začela prav tehtat hrano in mi poje za kosilo cca 110 ml, včasih 120 ml, za malico pa le okrog 80 ml, tako da jo čez sadno kašico tudi podojim. Zvečer pa mi poje tistih 130 ml mlečne kašice, pa še to večkrat stran vržem za nekaj žličk. Nič čudnega, da se ne redi. Ji pa mešam rižolino med zelenjavo in sadje, da je hrana bolj kalorična.
Ko smo že pri hrani me zanima, kdaj se začne pripravljati hrano tudi na čebuli ali maslu? V Paparici je priprava s čebulo in maslom že od 4. meseca naprej. user posted image

Zdaj pa moram nehat, ker moj user posted image  rabi računalnik!

Lahko noč in lepe sanje!

(odgovor članu miševi)
Neposredna povezava do sporočila: 2535
9.2.2006 22:34:57   
MajaPRO
Dober večer!

2 dneva me ni bilo na RR, pa sem že morala 3 dolge strani prebrat...same resne teme.

Tia, upam, da ste že OK in da Demijina driska ni bila nič resnega.
Si me čisto okužila s pps-jem, ki si mi ga poslala na mail (hvala!) in sem se spravila tudi sama naredit pps za Vida (0-6 mesecev). Sem ga že skoraj končala, je pa zelo obsežen (veliko je slik), zasede kar 65 Mb (brez glasbe, ker je ne znam inštalirat).

Jaz Vida kopam vsak večer (tu in tam ga samo z vatico umijem - če je preveč utrujen), pregibe (vrat, pazduhe, bedrce) mu po vsakem kopanju namažem z mandljevim oljem iz lekarne, 1x tedensko pa ga celega namažem s baby oljem od Oriflame.

Pri nas je uspavanje tako zvečer kot podnevi vedno večji problem. Od 1,5 meseca je mali zvečer sam zaspal v posteljici, zdaj pa se še pol ure obrača, si vleče dudo iz ust, potem joka, ker jo potrebuje ipd. Podnevi pa je isto. Postane zaspan - zeha, si menca oči - a še vedno ima toliko moči, da ne zaspi hitro.

TKety, udi nam se ponoči kar nekaj zbuja, mu dam dudo in včasih zaleže. Večinoma pa tako dolgo tečnari in se zvija, da ga moram vzet v naročje in uspavat, da se čisto umiri, potem pa en čas spet spi. Sem se odločila, da bova tudi midva poskusila malo ignorirat te finte - jutri, ko se mož ne bo rabil zgodaj vstat za službo. Me zanima, kaj bo.

Lahko noč!

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 2536
10.2.2006 8:23:16   
MajaPRO
Jutro!

Pa ne, da sem jaz danes prva... je prvič, pa verjetno tudi zadnjič.

Danes je na cesti malo snega, jaz pa sem se že veselila, da se bodo pričeli pomladni dnevi - včerajšnji je že bil tak.

Spali smo bolj slabo - mali se kar nekaj zbuja. Okrog 2h je ful tečnaril, jaz sem ga nosila, ko mi je zaspal, sem ga položila nazaj v posteljico in spet jovo na novo.user posted image Potem pa sem ugotovila, da je verjetno lačen (zadnje 3 dni se ob tej uri ni rabil dojiti) in sem ga dojila. Vedno slabše je s tem spanjem.

Tia, če boš slučajno imela čas in boš tipkala na RR, mi prosim napiši, kako pri prezentaciji v PowerPointu naštimaš muziko. Meni namreč ne gre. Če dam ukaz Insert movie or sound, igra  samo pri prvem slide-u. Sem poskusila vse slide označit in isto naredit, pa mi ne gre. Ne vem, v čem je finta. Mogoče  pa  se to čisto drugače naredi... user posted image

Mi imamo probleme z urinsko vrečko - to je živi cirkus! Včeraj sva bila v lab. na odvzemu krvi (nič ni jokal user posted image ) in urina. Ko sem ga slekla, je seveda bila vrečka prazna (oz. malo vlažna), plenica pa polna user posted image . Mu da sestra novo vrečko gor, jaz hodim s tamalim okrog, ga čez pol ure slečem, pa je bilo premalo urina. Mi je dala že 3. vrečko, da jo danes prinesem. Zjutraj sem mu jo gor naštimala, čez čas pogledala in se je spet snela, on pa moker. Zdaj je šla tašča v ZD po 4. vrečko. Ko mu jo bom dala gor, bo pol ure pri miru sedel, ker si jo očitno sname, ko telovadi in se obrača na tleh. Smola...

No, se tipkamo še kaj!

(odgovor članu MajaPRO)
Neposredna povezava do sporočila: 2537
10.2.2006 9:00:25   
Tiamo
Jutro, evo nas, midva sva bolje, čeprav sva mehka, kaj ne bova po 2 dneh skoraj brez hrane in bruhanja in driskanja. Dragi je dobil ful herpese, jaz imam pa samo čudno glavo. Demi še vedno driska, danes enkrat, samo toliko, da je vse čez prišlo, tako da sem jo kar pod tuš nesla. Driska je rumena, drugače je živahna, poje, se igra, smeji in normalno je. Lula normalno..tako da upam da bo bolje. Pri pediatru smo jo zvahali ima 8700g, se pravi je pridobila dobrih 400g kar je super...drugače je čist zdrava, če se driska ne poleže do ponedelka, morava iti nazaj. Dajem ji full čaja za pit, ker so mi naročili, še dobro da ga z veseljem pije. Vročine nima, panika je takrat ko se vročina dvigne nad 38 stopin. Violinksi sem ti včeraj pozabla poved in verjetno je že prepozno, zdravik mi je rekel, da naj ne dajem stvari kar zapirajo Demi za jest, samo lahko hrano (rižek), ker kar je za ven je za ven in telo se more ščistiti. sumim, pa da se nisva zastrupila, ampak da smo dobili kakšen virus!!! Jessy uporabljam Hladilno mazilo od PE GAlenski laboratorij. Vsebuje lanolin, olivno olje, vazelin, 0,2 vitamina E, 0,1 zmesi metil in propil parabena ter prečiščeno vodo. MajaPRO, da zmajnšaš velikost powerpointa, moraš vse slike zmanjšati na cca 200KB, muziko pa vstaviš  tako, da samo del muzike v formatu wma, ki mora biti tudi cca 200kb. Katere windowse imaš in kateri powerpoint. Pri powerpointu 2003 (katera ga imam jaz), vstaviš muziko takole:1. Diaproekcija2. prehod med diapozitivi3. označiš brez prehoda, spodaj hitrost srednje, zvok izbereš Drugi zvok (ga poiščeš na disku)4. označiš, kljukica ponavljaj do naslednega zvoka5. daš kljukico še premikanje med diapozitivi, samodejno po 3 sek (izbereš željeni čas)6. pri vseh drugih slikah pa daš brez zvoka Najhitreje bo če celo diaproekcijo prvo označiš brez zvoka, pa pritisneš un gumb Uporabi na vseh diapozitivih, potem pa greš na prvo sliko in dodaš kot sem ti gor napisala..pazi da ne pritisneš ponovno gumba Uporabi na vseh diapozitivih. Če ti kaj ni jasno kar vprašaj... Violisnki poročaj kako je z Aljošo!!! Mogoče se drekca v barvi razlikujeta zaradi tega ker ti dojiš, jaz pa ne???? Ja se spomnim Karmen, samo ona je bila v bazenu samo 15 min, in njena pupa je tok mlajša, da še ni dosegla vode in ni znala špricat. Veš, da sem se tisti dan šele zvečer stuširala in mogoče sem vse okužila, ko sem pripravljala kosilo??

(odgovor članu MajaPRO)
Neposredna povezava do sporočila: 2538
10.2.2006 9:11:38   
nanka
Dobro jutro,

Tia, me veseli da sta z dragim že boljša in da z Demi ni nič hujšega. Super.

Jaz sem bila pa že pridna, sva vsatli že ob 6.30 in sem zlikala goro perila.

Danes sem Zoji za zajtrk dala grisolino, tako da sva začeli uvajati tudi gluten. Včeraj po piškotku ni bilo reakcij.

Ob 15 greva s Tjašo na informativni dan v srednjo šolo, saj jo čaka vpis, greva pogledat na gimnazijo.

Jaz se pa že dva dni ubadam z dohodnino in mi ne gre najbolje. Ali se katera spozna? Kety, se mi zdi da ti knjižiš? Problem imam s Tjašinim dohodkom od dividend. 

(odgovor članu Tiamo)
Neposredna povezava do sporočila: 2539
10.2.2006 9:21:55   
tina104
Dobro jutro še od mene!

Tia, dobro da gre malo na bolje. Samo čudno se mi zdi, da bi vas okužla, ker se nisi stuširala, saj roke si si verjetno umila.

Naš Aljaž ima vse polno pikic po vratu. Najprej jih je imel po obrazu, zdaj so večinoma na vratu, pa taka ful hrapava koža na otip. Zdaj pa res ne vem, zakaj. Bom verjetno ukinila gosto hrano za nekaj dni ali kak teden, pa bomo videli, če je res od hrane user posted image  Miševi, kaj je ta dermatitis?

Jessy, a je to običajno, da se delajo ti učni načrti v tem času in da morajo učiteljice iz porodniške to tudi delat? Malo čudno vpr. verjetno, ampak jaz še nimam nekih delovnih izkušenj, pa mi pač to področje ni tako poznano. Ker vsepovsod, kjer sem se pogovarjala, bi naj to delali poleti in jeseniuser posted image

20. 8. 2005 se je rodil naš Aljaž

(odgovor članu Tiamo)
Neposredna povezava do sporočila: 2540
10.2.2006 10:16:03   
miševi

Tia, samo da ste bolje!!!!

Petri, hvala za idejo o vodi. Sem mu jo danes ponudila po sadju kar iz skodelice, pa je piluser posted image . Nisem mu pa upala dati preveč, ker je jedel sadje, da mu ne bi bilo kaj slabo.

Tina, naši izpuščaji so rdeči in sestavljeni iz drobnih pikic. Občasno se oluščijo. Dermatolog preko interneta je potrdil, da gre za to obliko dermatitisa, kaj več pa ni hotel povedatiuser posted image . Pravijo sicer, da naj bi ta oblika pri otrocih izginila. No, upam, da, več pa tudi ne vem. Grem malo v knjigo o alergijah  pri otrocih pogledat, čeprav je ta knjiga tako čudna, da ni nič otipljivega notri, nobenih slik, da bi primerjal... Pa še mal po netu. če kaj najdem, ti napišem...

(odgovor članu tina104)
Neposredna povezava do sporočila: 2541
10.2.2006 10:33:42   
Tiamo
Evo, Demi je zaspala, popila je 200ml čaja, kok sem vesela da pije. Tina, pejt v album od moje prijateljice Blacky,problematična koža..njen Nejc je imel dermatitis. Potem pa poglej še v mojega k je imela Demi pikice od vročine. Blacky ti bo rade volje povedala vse o dermatitisu, če ji pišeš privat. Tina skoz sem si roke umivala, brat je danes čist uredu...se pravi, da je lahko kriv piščanec. Je pa lahko Demi od naju fasala kako bakterijo, saj tako mi je včeraj rekel pediater..ko sem kihnila ali zakašljala ali pa od rok, ker si jih nikoli ne umiješ tako dobro, da bi šlo vse stran. Dokler je vesela, se igra in smeji, aja ponoči je spala od 20 pa do 5:30, pojedla in spala do 8.30..tako da upam, da ni nič narobe. Nanka, a je prvič dobila devidene? Če je prvič se ne šteje, če pa je drugič, pa moraš vpisati.   Sem vsem poslala email o dohodnini in obrazec za izračun...

< Sporočilo je popravil Tia74 -- 10.2.2006 10:39:17 >

(odgovor članu miševi)
Neposredna povezava do sporočila: 2542
10.2.2006 10:49:07   
nanka
Tia, hvala za dohodnino. Ne ni dobila prvič dividende. Samo prejšnja leta je bilo ta znesek potrebno vpisati v rubriko, kjer uveljavlaš otroka kot olajšavo, zdaj pa je na tem mestu rubriks 7, kjer vpišeš preživnine. Na obrazcu nisem nikjer zasledila kam vpišeš dohodek od otroka, ki je vzdrževani član. Ji je bila pa odtegnjena akontacija dohodnine in ena je predlagala, naj vložim za Tjašo dohodninsko napoved in bo dobila to akontacijo nazaj. Samo še vedno pa ne vem, kje naj pri možu v obrazec vpišem, da ima Tjaša svoj dohodek. 

(odgovor članu Tiamo)
Neposredna povezava do sporočila: 2543
10.2.2006 10:55:34   
Jessy
Naša čebelica je pravkar zaspala, zato imam nekaj časa, da kaj napišem.

Tia, hvala za info o hladilnem mazilu. Danes grem v lekarno (moram dvigniti še AD3 in fluorove tabl.) in bom kupila hladilno mazilo. Pa čimprej se pozdravte!

Tina, tisto, kar ti opisuješ pri Aljažu ima tudi Neja. Po vratu, zlasti pri ušesih so drobne rdeče pikice, pa na večih predelih kože po telesu je koža taka hrapava. To je meni rekla pediatrinja, da naj mažem s hladilnim mazilom, če se bo število teh suhih hrapavih predelov povečalo, pa morava k zdravniku.
Danes sem jo po celem telesu namazala kar z Nivejino kremo za telo in obraz, ker hladilnega mazila še nimam, olja pa ne upam prav vsak dan uporabljat. Bomo vidli, če bo s hladilnim mazilom kaj boljše!
Tina, jaz na tvojem mestu ne bi prekinila z gosto hrano, ampak bi mu dajala le hrano, za katero si prepričana, da ne povzroča reakcije - tako sem jaz naredila. Je pač dober teden jedla eno in isto.

Učne načrte delamo skupaj, zato, ker bomo vse tri učile 5. razred in bomo prvič vpeljale devetletko v tem razredu - torej načrtov še nimamo. Skupaj delamo zato, da je manj dela. Vsaka naredi 2 načrta, potem pa si jih samo izmenjamo. Zdaj pa delamo zato, da bomo poleti res fraj in bomo uživale poletje. To je v bistvu popolnoma naša odločitev. Se mi zdi pa čisto normalno, da tudi jaz sodelujem pri tem, saj se mi porodniška izteče v začetku julija in imam potem spet obveznosti. Raje delam zdaj, kot pa cel julij in avgust.

Nanka je omenila dohodnino...letos bomo mogle tudi me vpisati naše otročičke v dohodnino. Kako se to vpiše? A kera ve? A se piše samo datume?

MajaPRO, meni je rekla sestra, ko je namestila urinsko vrečko, da naj jo držim za kolena in rahlo držim ritko skupaj, da bo čimmanj migala. Jaz sem jo potem imela kar leže na hrbtu, pa sem jo malce z igračko zamotila, da ni migala z ritko in je šlo lepo vse v vrečko.

(odgovor članu Tiamo)
Neposredna povezava do sporočila: 2544
10.2.2006 11:03:17   
violinski
Tia, hvala za datoteke - sem .xls file že imela, ampak mi bodo prav prišle ostale, še posebej .doc z Glavnimi spremembami.

Upam, da ste res že vsi bolje, Aljoša je ravno previt po prvem današnjem kakanju (včeraj ves popoldne ni kakal) in je bilo sicer mehko, vendar ne več tekoče in niti ne več tako strupeno zeleno in sluzasto kot včeraj. Se pravi, da je bil spet eden tistih enodnevnih. No, jaz sem mu kljub priporočilom (tudi moja pediatrinja pravi, da kar mora ven, naj gre ven) dala banano, tako in tako ima še štiri obroke dojenja in samo dva gosta obroka. Zvečer je pojedel ob 20:30, lačen postal ob 1:30 in potem spal do 6:45. Meni to ustreza, jaz tako ali tako ob 1h še ne spim.

Cepili se torej danes spet nismo, zaradi te viroze, sploh ne vem, če bomo prišli do vrtca, če bo šlo tako naprej user posted image . Ampak naslednjič ko imam datum, bo pa že skoraj pomlad, mislim, da je skrajni čas, da se te bolezni nehajo. In tudi moje smrkanje in kašljanje od Lane in .... Poln kufr imam te zime. Še malo, pa se bom preselila nazaj v KP, tam so zvončki že 20.1. odcveteli.

Punce, jaz sem včeraj velikosti mojih otrok primerjala z velikostmi otrok moje sestre in malodane ven padla, saj sta bila oba njena skoraj eno kilo lažja od mojih, pa kak cm večja. Glistice user posted image user posted image . Lana in Aljoša sta približno enaka (v istih starostnih obdobjih), le Aljoša je bil ob rojstvu malo težji in to prednost še vedno vleče s seboj. Ima pa še vedno 1kg manj kot Demi, če ju pa vidimo skupaj, bi rekli, da sta enaka, ali pa celo Aljoša večji, ker ima takooooooooo veliko glavo user posted image . Mah, tako je vsaj oči prepričan, da je fant res njegov user posted image .

Aja, pa moj poštar (tisti, ki mu je Aljoša podoben) mi je danes prinesel knjigo Harry Potter 6 v slovenščini. V angleščini sem jo že prebrala, zdaj jo bom pa še v slovenščini, mi je takooooooooo všeč!!!!

(odgovor članu nanka)
Neposredna povezava do sporočila: 2545
10.2.2006 14:45:01   
Teya
ma kako maste ve pridne otročke! user posted image  oz. kako ste bile ve pridne, da ste jih navdile tako lepo zaspat user posted image user posted image user posted image ...pri nas so še boji, včerej smo se borili do 24h, da je zaspal, nam je pa en dan tudi že uspelo v prvem šusu in sicer ob 20.30....sploh nisem mogla dojet in sem hodila ves čas kontrolirat, če še diha...pa tud sama s sabo nisem vedla kam, ko mi je pa po 5 mescih tok časa ostajal user posted image

vidim, da vsi nekej bolehamo user posted image  našga malija smo pa prehladili, kot kaže, user posted image  je čist šmrkav in ima 37.3 vročine...drugače pa še vedno zaprt, kar bom hmalu začela kar v dobro štet, glede na to, da razsaja rota in podobni virusi (mal se hecam, prav nič ga ni luštno gledat, kako se napenja in jokca) no, vsekakor upam, da so vaše driskice že minile.....

eno vprašanje: a imate kaj težav z izdelavo albumov tle gor????? jaz sem si končno vzela čas tud za to, zmanjšala fotke itd itd, pa mi vseeno enih kar noče gor dat user posted image user posted image user posted image  no, nekej sem vseeno spackala, tko, da če hoče katera videt še enga avgustovčka, naj mi javi privat za geslo....

pozdravček!
nejc in teja

(odgovor članu violinski)
Neposredna povezava do sporočila: 2546
10.2.2006 19:37:42   
Tiamo
kje pa ste vse??? a računate dohodnino? Demi še vedno driska, vendar vedno manj. Teya a si Nejc in Demi mal kakce izmenjata, Nejc da malo zaprtosti Demi, Demi pa njemu malo driske, heheehe Teya, grem pogledat album, drugače nimam težav z albumom, paziti moraš, da slika ni večja od 100kb. nočko

(odgovor članu Teya)
Neposredna povezava do sporočila: 2547
10.2.2006 19:51:40   
nanka
Evo mene, informativni dan v SŠ uspešen, dete spi in tako si lahko v miru ogledam otvoritev OI.

Tia super, da gre Demi na bolje. Zoja je tudi za večerjo dobila grisolino, zdaj bom pa videla kaj bo jutri. Če ne bo nobene reakcije, smo osvojili tudi živila z glutenom.

Jessy, moj sine bo drugoleto petošolec v devetletki.

Zdaj pa hitro pod tuš in na kavč.

(odgovor članu Tiamo)
Neposredna povezava do sporočila: 2548
10.2.2006 20:10:32   
MajaPRO
Dober večer!

Tia, lepa hvala za odgovor. Malo sem se lovila glede glasbe, ker imam jaz angleški Powerpoint, ti pa očitno slovenski, ampak sem si pomagala z opcijo HELP in našla navodila, tak da je šlo. Prezentacije pa ne bom zmanjšala, ker jo bom itak imela na računalniku in CD-ju, tako da me ne moti, če ful zasede.

Tina, moram ti povedat, da je Vid po obrazu pikast, odkar smo začeli z uvajanjem goste hrane - ves čas. Najprej sem sumila banano, nakar sem jo za nekaj dni ukinila, pikice pa so še vedno. Kak dan jih je manj in izgleda, kot da bodo izginile, potem pa se spet pojavijo v močnejši obliki (kot recimo danes). Meni je pediatrinja rekla, da to ni alergija na hrano, ker potem bi morale biti pikice po vsem telesu.

O, še ena RP-jevka - Jessy... nisem vedela. Tudi jaz sem učit. RP, vendar sem do sedaj delala v OPB, za september pa ne vem, kam me bo ravnatelj razporedil. Verjetno mi "grozi" razred, čeprav si prvo leto po porodniški prav želim OPB. Pa mogoče celo 5. razred, ker bodo naslednje šolsko leto 3 oddelki in bodo rabili učiteljico v razredu. Si moreš mislit, da nas je v 2 šolskih letih odšlo na porodniško 6 učiteljic RP in vzgojiteljic - torej vse z razredne stopnje. Smo ravnatelju kar delo naredile user posted image .

Mali je zaspal... upam, da bo tako tudi ponoči... Lep večer še naprej in prijeten vikend!

(odgovor članu nanka)
Neposredna povezava do sporočila: 2549
10.2.2006 20:50:11   
MajaPRO
Aha, še eno vprašanje se mi je porodilo: kdaj dajete user posted image kapljice AD3?
Meni je patronažna svetovala, naj mu jih dajem vedno v dopoldanskem času pred dojenjem. Zdaj se pa dopoldne vedno ne dojiva več in ne vem, kdaj bi mu jih dala. Ob 7h zjutraj, ko se prvič dojiva?

(odgovor članu MajaPRO)
Neposredna povezava do sporočila: 2550
Stran:   <<   < Prejšnja stran  100 101 [102] 103 104   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  100 101 [102] 103 104   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Ko malček zboli, mu zapojte
Britanski strokovnjaki trdijo, da bi morali starši svojim dojenčkom in malčkom, kadar ti zbolijo, peti pesmice, saj to z...
Očetov "objem" novorojenčka, ki ga...
Toliko žalosti je na tej fotografiji, na kateri očetove rokavice objemajo novorojeno hčerkico, ki pa je on ne bo nikoli ...

Brrrr...
пеперутка16

Ste že kdaj naleteli na kaj neznanega, nam ljudem karkoli nadnaravnega?! Duhovi, hudič, šejtan......