|
RE: Avgustovke, kje ste 9.2.2006 15:43:00
|
|
|
|
violinski
|
Petkrat sem se že odpravila pisat, pa me je vedno kaj zmotilo. Tia, upam, da sta vsaj vidva s tvojim že boljša, saj sem ti že povedala, da tudi Aljoša driska, moja pediatrinja pravi, da je en virus v Ljubljani, od katerega dojenčki bolj pogosto in bolj tekoče odvajajo, malo je lahko sluzasto, lahko več polivajo, vendar ne bruhajo (bruhanje je v loku), ... Šema jaz, sem pozabila vprašat, koliko časa traja. Upam, da ne dolgo, zdaj pa ves čas čekiram pleničko, ker mora otrok veliko lulat. Sem pa opazila, da driska samo po dojenju, ko mu dam gosto hrano pa ne. Danes sem točno iz tega razloga prešaltala iz krompirja z zelenjavo raje na banano - načeloma ga zapira, upam, da bo pomagala. Ni pa rota virus. Tistega pa nikoli ne pozabiš.... Malo sumim vodo v bazenu, ker je Aljoša v usta dal mokro knjigico, pa ful čofotal, pa Demi ima tudi ves čas jezik na obroču in skoraj v vodi, medtem ko Urška, če se je spomniš, je bila prvič na plavanju - ni 'pila' vode in njena mami pravi, da je v redu. Me mika, da bi jutri poklicala vodjo programa, da ji povem za moja opažanja, pa ne, da bi jo česa obtoževala, rada bi vedela, če ima še katera mamica s plavanja podobne težave. Aja in s tem je spet padlo v vodo naše prvo cepljenje. Tudi mene včasih napade občutek nemoči, ko so otroci bolni - ponavadi se to zgodi, ko mi mož ne more pomagat, je ali zasut z delom ali nedosegljiv po telefonu ali kaj podobnega... takrat sem čisto paf. K sreči pri meni ne pride do tesnobe, je pa veliko možnosti, da začnem lajat . Tesnoba me je pa močno dajala prvo in drugo noč, ko sem bila z Aljošo v bolnišnici. Takrat sem v solzah visela par ur na telefonu, pomagalo pa je tudi, ko je prišla med. sestra Aljoši merit temperaturo, da se je ustavila malo z mano in poklepetala. Najbolj pa mi je manjkalo, da bi vam tukaj mogla napisat vse, kar mi je šlo takrat skozi misli.... Te dni smo pri Aljoši uspešno uvedli večerno gosto mlečno kašico, sem mu pa tudi že dala piškot (HVAAAALAAAA, TEAAAA!!!! ) in ga je prav fino in rad pojedel. Brez posledic. Tako da imamo tudi gluten že pod kontrolo. Tea, res pravijo, da naj se skutic ne bi dalo pred 8/9 mesecem, ampak če si ti Juretu dala že pri 4 mesecih in ni imel reakcij, bi načeloma moralo biti vse v redu. Sploh pa glede na to, kako jih ima rad . Alpsko mleko sem pa tudi jaz Lani dala šele po enem letu in mislim, da bom tudi Aljoši tako. Petri, tudi nam se zgodi, da pride sadje ali zelenjava v enakem stanju v pleničko, kot je šlo v usta. To se nam je zgodilo predvsem pri brokoliju. Zato sem se odločila, da brokoli za kak teden umaknem z jedilnika, in ko ga bom spet ponudila, ga bom raje zmešala s krompirjem. Da se prebavni trak šele nauči, kako mora to prebavit. Praviš, da ima David občutljivo kožo na dotik? To poznam, ima tudi ena moja prijateljica - čisto od vsakega dotika postane koža rdeča, vendar k sreči ne srbi. Ima sicer večje težave obleči žabe ali najlonke, pa še druge podobne neprijetnosti, vendar je ne ovira pri ničemer. Včeraj ste se pogovarjale o večernem uspavanju - jaz imam namreč problem, ker sem Aljošo navadila, da zaspi sam, in ko ga hočem načrtno uspavati, v naročju ne zna zaspati. Zvečer ga odložim v posteljico in zunaj počakam, da zaspi, včasih mu navijem melodijo za spanje, včasih dvakrat, odkar pa se avtomatsko obrne s hrbta na bok in potem na trebuh, ga moram malo večkrat obiskati pred spanjem, da ga obrnem nazaj in mu dam dudo. To noč se je Aljoša zbudil že po štirih urah, ker ga je napenjalo, tako da ni spal tako lepo kot prejšnjo noč, upam, da se bo kmalu spet privadil nazaj na tisto 7urno spanje . Tisto zelo paše, ker si dobro odpočijem. Čeprav me tudi vstajanje ne moti toliko. Bolj me moti, če se zbuja Lana, ker to pomeni, da nekaj z njo ni čisto 100%. Še o mazanju - jaz nobenega nisem nikoli mazala, imam le olivno olje, ki sem ga uporabljala pri temencih (teh je imel Aljoša malo) in če imata kdaj v pregibih suho kožo. Za po plavanju pa imam Johnson&Johnson olje v sprayu, pa na hitro pošpricam, toliko da zdrži do kopanja doma. Midva se za Valentinovo ne obdarujeva, sem ga pa lani in predlani nahecala, da mi je ravno na ta dan nekaj prinesel, kar sem si želela, pa sem mu potem rekla, da nej bo za Valentinovo (prvič je šlo za Munchmellow, ta drugič pa za knjigo in serijo Pride and Prejudice). Po mojem ga bom letos nahecala, da mi prinese še novi film Pride and Prejudice, da ga bova potem zvečer pogledala skupaj. Ali pa kako romantično komedijo. Jessy, previdno pri vožnji, upam, da je cesta že očiščena!!
|
|
|