|
RE: Avgustovke, kje ste 5.2.2006 22:32:40
|
|
|
|
Jessy
|
Dober večer! Se morem malce oglasiti, da spet pojamram. Ne vem, kaj je z Nejo narobe, ampak danes mi je zavračala komplet vse obrokei n je kričala, dokler ni dobila mleka. Da ne govorim o kričanju, ku sva ga bila deležna pol ure po tistem, ko je zaspala. Namreč, se je zbudila in jokcala, pa sem prišla zraven, pa dala dudo in ni nič pomagalo, nakar sem jo dvignila in začutim, da je polulana okrog trebuščka. Potem sem se jo pa lotila preoblačit. Kakšen jok! Kaj takega jaz še nisem slišala. Dobesedno se je drla tako, kot bi ji stran rezala roke in noge. Sem jo čimveč imela v naročju, ko sem jo preoblačila, saj je bilo takrat takoj za pol boljše. OBUP! Še sreča, da se je nikoli nisem lotila preoblačiti sredi noči, ker bi vrgla celo mesto v zrak! No, zdaj sem malce zašla.... Sem hotela še nekaj o hrani povedat. Malce sumim, da jo je včerajšnji izlet v LJ razdražil zaradi hranjenja, pa danes smo bili pri sestri na kosilu, kjer je spet drug prostor in ogromno ljudi naokrog...bom vidla, kaj bo jutri, ker bo spet eden izmed klasičnih dni. Tia, jaz že od patronažnega obiska kuham elenjavo za 2 obroka. Polovičko pojeva takoj, ta drugo polovičko (že zmiksano) pa zaprem v plastično posodo (iztisnem zrak) in dam v hladilnik, naslednji dan pa obvezno dobro prevrem, predno ponudim. Tako mi je svetovala patronažna in zdaj to upoštevam. Je pa res, da to delam samo takrat, ko ne kuham še mesa. ko je meso, je zagotovo vse sveže. žEnako kot zelenjavo hranim tudi kuhano hruško in jabolko (pod pogojem, da je oboje kuhano) in potem spet ponovno prekuham pred uporabo. Glede kašice....moja tudi ne poje več kot 100 ml. do tam ji gre kašica, ostalo pa zavrača in takrat je na vrsti mleko. Jo bom pa skušala pripraviti do tega, da bo pojedla cca 130-150 ml kašice, sam ne vem, kdaj nama bo to uspelo. Zaenkrat zelo slabo kaže, da bo kaj! Nelči, jaz imam magični lonček, pa se ji isto dogaja. Zelo velikokrat se ji zaleti, ampak že gre občutno na boljše. Jaz mislim, da morajo samo občutek dobiti, kako močno naj vlečejo. Jaz dam Neji žličko v roke le takrat (vsaj zaenkrat), ko sva že pojedli, da se z njo malce poigra. Da bi sama skušala kaj pojesti se mi zdi še premajhna, saj vse kar bi naredila, bi bilo to, da bi vse namazala s hrano, v usta pa zagotovo ne bi prišlo nič. Po moje pride to na vrsto okrog 9. meseca ali pa še kaj pozneje (to ugibam, ker se mi še sanja ne). Maja, kako si pripravila špinačo??? Jaz imam zamrznjeno v skrinji, samo prevreto in zmiksano. Kako bi jo lahko pripravila? Tina, blato je pa takšno, kot ti je že Maja razložila. Kadar je korenje, je blato točno take barve, kot je bila kašica, ki jo je pojedla. Če ne bi videla, da je to pokakala, bi rekla, da je nekdo kašico samo pretresel na pleničko. Res zanimivo! Se pa blato kar fajn zgosti. Malce bolj gosto je, kot so kašice, ki jih ponujam (joj, kakšna primerjava)! Vsekakor so ritke prej umite, kot prej! Jaz sem zdaj že nehala prekuhavati vodo in jo natočim kar izpod pipe in jo pogrejem do ustrezne T! Kaj pa ve?
|
|
|