Lanaa
|
Hey srečke ! Vidim da smo kar na istem, otekanje, priprava torbe za v P, zadihanost... mene to zadnje najbolj mori, kot da nimam nobene kondicije. Že ob najmanjšem opravilu sem tako zadihana, da se moram kar usest, da pridem spet k sebi. Sem pa začela s 36 tednom. Res gre hitro... Odtekanje vode: v MŠ so nam svetovali, da takoj ko voda odteče pokiličemo rešilca (pri G naj bi tudi dobile napotnico za rešilca). Če nas pelje partnar, pa naj sedemo v polsedeči položaj in čim prej v porodnišnico. Tam naj bi nam takoj dali posteljo, da bi čim manj hodile, ker dete že pritiska na kosti. Iz lastnih izkušenj: bla bla bla, teorija je nekaj, praksa pa nekaj popolnoma drugega. 1.mi je odtekla voda, v pol ure me je pripeljal pred porodnišnico. Šel je do vratarja, ker je pač pričakoval da bom dobila voziček, da se bom vsedla. Vratar mu je pa naročil, naj grem lepo iz avtomobila in ga počakam dokler ne parkira. Noter pa isto, vsi zelo na izi. Skos sem hodila okol, niti sledu o kakšni postelji . Če mi tudi zdaj najprej odteče voda, vem, da ne bom nič hitela. Rajši doma ležim še par ur, kot v P. Za primer: prijateljici je v sredo dopoldne odtekla voda, v petek pop je pa rodila. Toliko o tem, da naj bi se otrok rodil v 8h urah, ko odteče voda Mrežaste hlačke: 1. so mi zelo prav prišle, so zelo udobne, nič ne tiščijo, še ko sem prišla iz P sem jih kakšen teden nosila. Imela sem močno čiščo in včasih mi je kri prišla tudi čez vložke. Če bi imela svoje hlačke, bi morala ves čas prati, te mrežaste sem pa enostavno slekla in jih vrgla v koš. Se pa porodnišnice med sabo zelo razlikujejo. Nekje imaš vsega dovolj (vložkov, mrežastih hlačk...), spet drugje pa šparajo. V Lj vem da je bila kar kriza s temi stvarmi pred tremi leti, ampak k sreči sem imela 1. vsega dovolj, tako da sem še cimre oskrbovala z vložki . Priporočam vam, da si vzamete tudi kakšno revijo. Meni je bilo v P dolgčas za umret in mi je moj kar knjigo prinesel od doma. Sicer sem nekje zasledila, da ni ravno priporočljivo brati prvih nekaj dni po porodu, mislim da zardi oči ali kako, ampak jaz že vem, da se bom založila z revijami. Jupi ja čestitke za super porodno zgodbo, me veseli da ste ok, Tadeju pa veliko zdravja!!
|