|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  84 85 [86] 87 88   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Junijke 2012
3.5.2012 16:26:27   
pikalonca
Brez problema greš lahko še pod tuš, se zrihtaš in greš v porodnišnico. Meni je prvič in drugič voda odtekla doma. In prvič sem res po hitrem postopku odhitela v porodnišnico ( bilo je zvečer ob 21.30), pa so me tam dali še na oddelek ležat, dokler se niso ob 1 uri zjutraj začeli popadki. V tadrugo mi je pa voda odtekla zjutraj malo čez 7 in sem v roku ene ure prišla do porodnišnice, tam v čakalnici čakala skoraj še eno uro in potem so me poslali v porodno, a ker se ni okoli 11 ure še nič dogajalo so mi dali umetne. No potem se je pa na full dogajalo eno uro in malce pred 12 sem postala drugič najsrečnejša mamica tisti trenutek ;).
Tako da hiteti res ne rabiš, samo premikanje naj bo bolj počasno ;)

Kdor hoče videti, mora gledati s srcem.

(odgovor članu mkranjec)
Neposredna povezava do sporočila: 2126
3.5.2012 16:28:19   
pikalonca
Aja pa še to...lahko da ti ne bo vsa voda takoj odtekla, ampak ti bo dejansko odtekala user posted image . Tako je meni v taprvo in čeprav sem se doma preoblekla, se oborožila z enimi tremi vložki med nogami, sem do porodnišnice prišla skoraj mokra do kolen user posted image .

Kdor hoče videti, mora gledati s srcem.

(odgovor članu pikalonca)
Neposredna povezava do sporočila: 2127
3.5.2012 16:31:06   
KajaNagaja
kale- js praktično ne jem soli, ogromno športam pa sem vseeno začela zatekati v tej vročini (na morju)...tako da imaš srečo, upaj da bo tako ostalo.

(odgovor članu mkranjec)
Neposredna povezava do sporočila: 2128
3.5.2012 19:49:09   
Orescek
Jupi ja iskrene čestitke. Želim vam, da boste čim prej skupaj doma, da se boste lahko cartljali, kot sta se do sedaj v trebuščku. Upam, da se počutiš dobro, ter da bomo kmalu lahko prebrali tvoj porodno zgodbo, zgodbo prve junijke. Še enkrat user posted image

Noelina tvoje dete je pravi korenjak, pa tako te je skrbelo,.. ful vesela za vajuuser posted image ... Vidiš njemu je prav super, veselo papca in raste. Jaz mislim, da so vsega krivi ultrazvočni fotošutingi,...ker pomoje tvoje dete ve, da presuhi modeli niso več v modi,.. pri 3100 pa se ravno začne resna konkurenca .. .user posted image Če bo prišel prej mislim da ne bo nič hudega, če bo pa na datum,.. pa glede na tvoj izračun pa še hitro kako večjo cotiko nabavi, zdaj maš dober razlog, da še malo zapraviš user posted image V spletni trgovini clar (http://etrgovina.clar.si/) imajo zdaj ravno akcijo pajackov, sem naročla v torek, pa sem že danes dobila, pa tako so lepi da iiiiiiiiiii :))))) Moj je reko, da sem šopoholik, ampak, jaz si sploh ne morem pomagat, pri tem...user posted image oziroma si sploh nočem user posted image

Malinov čaj kupila ravno danes v Normi. Začetek pitja prestavila iz danes zvečer na jutri zjutraj, ker sem se tak fajn čokoladnih kosmičev napapala, da si nočem pokvariti okusauser posted image Za presredek si grem pa jutri kupit, v bistvu mam namen jutri nabavit tud še moderček za dojenje, sam tole mi še manjka, pa sem kompletna. Je obljubil moj da me spremlja, ker jaz nisem več za nikamor. Hodit skoraj več ne morem, preveč boli, .. v bistvu (ker lahko tu pojamram bom) boli ko hudičuser posted image , najbolj sem jezna, ker s svojo psičko ne morem nikamor, sploh zdaj ko so tak lepo dnevi,.. še do službe se komi povlečem, pa mam do nje 3 minute hoje.. no zdaj jaz hodim v službo skor 10 min, ker me vmes štiha, dol tiši, občutek imam, da bo mi skozi nekaj padlo.. grrrr.. nič ni fajn.. :(((( (To je zdaj prav pasalo .. hehe)

Torba za porodnišnico - očitno vse norimo. Jupi ja dvignila si nas na noge. Jaz si jo pripravljam že od včeraj. Noter imam trenutno: mrežaste hlačke za enkratno uporabo (več kosov), blazinice za dojenje, lanolin za bradavice, kremo za obraz, ščetko in zobno pasto, milo zatelo in milo za intimno nego, 1 paket vložkov VIR 80, 2x zokne zase (ker sem bolj zmrzljiva v noge), 2x zokenčke za miceno (po navodilih MŠ), copate (vzela sem plastične .. ala croksi, da jih lahko pri tuširanju uporabim, ker mi ni, da bi fasala kake glivice), glavnik bom dodala tik pred, robčke za nos, fotoaparat za enkratno uporabo (ne spraševat, mamo digitalca, sam jaz mam tko rada te za enkratno:P, pa če v tistem slučajno pozabiva, mava tega za rezervo), šampon in subrino bom dala not tik pred, pa labelo za ustnice. Pa seveda, vzela bom še materinsko, vse izvide, fotokopijo poročnega lista, ampak to skoz nosim v torbici, tako, da za to ni panike. Aja pa širokega racmana, če bo potrebno široko previjanje, da se ne bom matrala, ker baje lahko tudi s tem že v porodnišnici začnemo (iz prve roke zvedla od kolegice ki je rodila lani - je vprašala pediatrinjo takoj isti dan in ji je rekla, da lahko). Pa dudico in rokavičke. Za miceno cotike mi bo mož prinesel ko pride po tamalo, mam posebej pripravljeno torbo za njo, po navodilih iz MŠ, kjer piše kaj potrebujemo za odpust. Seveda, vsega ne mislim na njo navlečt imela pa bom zraven, da ne bo panike.

kale seznam za Junijčke je čudovit. user posted image

No da ne bom spet predolga... lep dan vsem...user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 2129
3.5.2012 23:21:17   
Joob
Naj povem, da so pri meni v lj.p, naredili ornk paniko, ker nisem takoj povedala, da mi odteka voda...jaz sem pač mislila, da je to nek izcedekuser posted image . Pri britju pa sta obedvi sestri zagnali paniko in me se isti moment poslali v porodno, da so me ornk pogledali, me dali nazaj na klistir in spet po hitrem postopku nazaj v porodno...

Velik problem spremeni v majhnega, majhnega v nikakršnega....

(odgovor članu Orescek)
Neposredna povezava do sporočila: 2130
4.5.2012 10:47:11   
Orescek
Dobro jutro vsem souser posted image !

Zjutraj sem kot rečeno začela piti malinov čaj. Moje prve izkušnje so sledeče: ''bleeeeeeeeek''. Ni mi všeč, ampak kaj se mora se mora.user posted image

Danes sem si shranila številko porodnišnice MB v telefon, v primeru, da bi bila kakšna nuja. Hkrati pa sem na njihovi spletni strani zasledica seznam za odpust novorojenčka in čas obiskov, pa ga kar prilagam še vam.

POTREBNA OBLAČILA ZA ODPUST OTROKA

6 plenic
1 previjalna plenica
1 srajčka
1 majčka
1 žabice
1 komplet - garnitura
1 par ? copatki
2 kapici
odejica ali nosilna torba

OBISKI

Od ponedeljka do petka

10:30 do 11:30
16:00 do 17:00

Sobota ? nedelja ? prazniki

14:00 do 15:00

PORODNIŠNICA MARIBOR

TELEFON: 02 - 321 - 10-00
PORODNA SOBA 02 - 321 - 24-52
II ETAŽA 02 - 321 - 21-53

No upam, da bo kaj v pomoč.

Pa lep deževen dan .... kar paše malo ohladitve user posted image

(odgovor članu Joob)
Neposredna povezava do sporočila: 2131
4.5.2012 11:04:07   
KajaNagaja
Tele hlačke za enkratno uporabo...kolk je to kej nujno? Ker jaz sem si spakirala kar navadne bombažne hlačke (bolj take sprane in na komot)...ker te za enkratno uporabo se mi ne slišijo nič kaj udobne pa še ziher so one size.

(odgovor članu Orescek)
Neposredna povezava do sporočila: 2132
4.5.2012 11:11:50   
škratka 007
Hlačke za enkrtno uporabo bom jaz vzela mrežaste od TO TO imajo pa po številkah S,M, L.

(odgovor članu KajaNagaja)
Neposredna povezava do sporočila: 2133
4.5.2012 11:20:55   
Orescek
Jaz mam tudi od TO-TO. Sem jih v tosami nabavla. Kolegica mi jh je ful priporočala, sploh ker jih po uporabi zavržeš. Niso pa nek velik izdatek.

LP

(odgovor članu škratka 007)
Neposredna povezava do sporočila: 2134
4.5.2012 11:55:30   
Rina2
Jupi ja user posted image user posted image user posted image user posted image iskrene čestitke in dobrodošel Tadej! Lepo je slišati, da ste OK. Tudi jaz komaj čakam na podrobnosti. Si rodila v Ljubljani? Če je z vama vse OK se kljub inkubatorju verjetno že "kengorujčkate". Prepričana sem, da boste hitro nadoknadili težo in se kmalu crkljali doma.

No jaz imam občutek, da bomo tudi mi imeli akcijo že maja. Ampak za zdaj še vedno stiskam noge skupaj in upam, da se začne kaj dogajat šele proti koncu maja. Čaka nas še menjava oken in beljenje, ki pa žal ni odvisno od naju ampak od lastnika stanovanja in upam, da se to uredi še pred rojstvom najine pikice.

Pa še nekaj informacij, ki sem jih dobila v času mojega bivanja v P. o epiduralni in pa o odtekanju. O vseh teh stvareh sem se tam pogovarjala z medicinskim osebjem (LJ porodnišnica). Če sem jih prav razumela so stvari take:
Epiduralna oz. spinalna anestezija: če je CR urgrnten izbire ponavadi ni, dobiš splošno anestezijo. Če je CR načrtovan lahko izbiraš med splošno in spinalno. Spinalna je podobna epiduralni, omrtvičijo te od pasu navzdol, delajo CR mamica pa je ves čas posega budna, otroka takoj vidi, takšna anestezije manj vpliva na otročka kot splošna. Je pa tako, da po spinalni moraš še 12 ur mirno ležati na postelji, medtem ko te po splošni po 4 urah že spodujajo, da vstaneš, včasih so še nekaj časa možni glavoboli. Vsaka ima torej svoje prednosti in slabosti. Moraš pa biti res karakter, da ti v trenutku CR ne pride do živega dejstvo, da imaš pravzaprav razrezan trebuh in maternico. Jaz vem, da nisem tak močna, da bi to prenesla user posted image .
Z Ultivo se lajšajo bolečine med klasičnim porodom. V Lj jo prakticirajo namesto Epiduralne. dobivaš jo intravenozno skozi kateter na roki, ima majhen vpliv na otroka saj se zelo hitro razgradi v telesu. Epiduralna na otroka nima nobenega vpliva. Menda pa pri tej varianti ne čutiš popadkov in se zato porod dostikrat konča vakuumsko.
Odtekanje vode spraševala sem jih, zakaj je potrebno poklicati rešilca, če ti odteče voda. Če voda odteče naenkrat, skoraj vsa, obstaja tudi možnost, da izpade popkovnica (predvsem takrat, ko je otrok obrnjen na ritko ali noge), to pa ni dobro. Zato bi naj ležala, poklicala rešilca in ko v porodnišnici preverijo, ali je otrok na glavo in ni nevarnosti izpada popkovnice, takrat pa lahko tudi hodiš, če se popadki še niso začeli.
Meda pa je najboljša varianta, da se porod začne s popadki, ki se stopnjujejo, nato odteče voda in potem akcija user posted image . V primeru odtekanja vode, bi bilo pametno čim prej priti do porodnišnice. Čeprav...nisem pa še nobene, ki ji je odtekla voda, slišala, da je klicala rešilca...user posted image .
No kakor koli, pomembno je le to, da se bomo me med porodi počutile čim bolje, da bo z vsemi vse OK. user posted image

Lepo se imejte souser posted image , uživajte v vikendu!

In ena user posted image za vse!

Junij 2012, Marec 2014, .... Maj 2016?

Dum spiro, spero!

Neposredna povezava do sporočila: 2135
4.5.2012 13:08:57   
vrtnica00
jaz sem si nabavila te mrežaste tudi od TO TO in sicer velikosti L in M, ker pač nism vedela kake so. in L so reeeesss ogromne user posted image mi so jih pa vse ženske ful priporočale, da so zelo udobne, ker te nič ne tišči ind a ti lepše držijo vložek gor kot navadne... pa tudi ene jih pol spodaj razrežejo in jih imajo namesto modrčka, tuk da ti drži mal prsi gor in če je portrebno blazinice. sploh ponoči... piše pa, da so pralne. zdj vidla sem, da se jih da kupiti tudi v lekarni, ampka so tam kar precej dražje, so pa tudi višje. zdj kuk jih bomo res rabile. jaz jih mam za začetke te, pol pa če bo treba, bom pa še kakšne dokupila. pomoje jih bom največ nucala namest modrca, ker si niti približno ne predstvaljam met modrček ponoči al pa prvi teden čez dan, mene to tk vse nervira... jih pa dobiš tudi za sproti v porodnišnici, no vsej pri nas je tako...

(odgovor članu Rina2)
Neposredna povezava do sporočila: 2136
4.5.2012 13:12:35   
kale
Pri nas že sije sonček user posted image .

V MB porodnišnici jaz nisem potrebovala s seboj vzeti mrežastih hlačk in vložkov, saj jih dobiš tam. Tud vse ostale stvari, ki jih imaš za nego za user posted image  lahko vzameš s seboj, tako da je kaj se tega tiče tam lepo poskrbljeno user posted image .
Glede obiskov pa tud ne komplicirajo (oz. vsaj niso), če so te obiskali izven časa obiskov.

A se boste dale testirati za streptokok?

< Sporočilo je popravil kale -- 4.5.2012 13:20:30 >

(odgovor članu Rina2)
Neposredna povezava do sporočila: 2137
4.5.2012 13:16:48   
mkranjec
tudi jaz imam mrežaste hlačke od To TO - zaenkrat dva kosa. Sam verjetn bom še dokupila. Imam tudi jaz M in L.

Kaj pa nedrčki za dojenje - s kostjo ali brez? jaz bom imela oboje. Res ponoči je malo zoprno imet kosti na sebi.

Odtekanje vode - kako pa veš ali ti je vsa odtekla? Najbolje zame bi bilo, da najprej odteče voda, pol popadki, pol pa porodnišnica. Tako bi vsaj vedela,da imam čas še za sturširat in preoblečt, predno grem tja. Upam, da bom res tako mirna, kot sedaj ko to pišem
user posted image

(odgovor članu vrtnica00)
Neposredna povezava do sporočila: 2138
4.5.2012 13:18:16   
nives28
včeraj sem imela pregled in ginekolog mi čist u izi reče, da naj počakam do 37.tedna in potem grem lahko rodit - mi sploh ni blo nič jasno(sedaj sem v začetku 36.tedna).
drugače imam pa zmehčan maternični vrat in sem odprta za 1 prst.
a ja mogoče tudi katera druga v isti situaciji?

drugače so pa noči prava muka. vroče mi je za znoret, kar naprej moram hodit na wc in imam poleg tega tako rahel spanec, da me moti že dihanje mojega dragega poleg mene. poleg pa zadnji teden tudi močno zatekam v roke in noge. dobr, da je lepo vreme in lahko obujem natikače user posted image

kje se da kupit kakšen lep kompletek- jopica, hlačke, kapica in nogavičke?

se malo pa bomo na cilju. jaz že komaj čakam našo user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 2139
4.5.2012 13:26:05   
mkranjec
to je pa noro, Nives 28 user posted image

Hvalabogu, da vsaj veš kdaj greš. A si pila malinov čaj? :)

Ja za noči se ti pa lahko kar pridružim - vroče, vse me ponoči moti, vsake 5 minut se zbujam in poslušam ne vem kaj. Od mojega dragega sem se že odselila iz spalnice, ker ne prenesem smrčanja oz. težkega dihanja. Pa še to ga slišim na drugem koncu stanovanja in pol spet znorim. Zjutraj, ko se zbudim mi je slabo in hodim ko rakovica do WC. Zobne ščetke prve pol ure sploh ne morem prijet v roke. Pa se izogibam soli. Priporočajo hojo in veliko gibanja - jaz po nekje pol urci tako zetečem, da me lahko moj samo še odnese domov, ker tud hodit ne morem več..

Ti vsaj lahko obuješ natikače, jaz jih lahko samo zjutraj in pol jih ne morem dat dol. Popoldne greva s prijatelji na pizzo in že vidim, da bom spet mogla v tej vročini obut espadrile in še to peto pohodim..

Jaz sem tak kompletek kupila v BC za 20,00 eur: hlačke, jopčka, kapica, nogavičke in rokavičke.

(odgovor članu nives28)
Neposredna povezava do sporočila: 2140
4.5.2012 13:37:53   
vrtnica00
meni je že zadnja dva mesca obupno vroče ponoči. zdj mam celo noč okno na stežaj odprto. skoz okrita. in fuuull mokra, da se morm kar bisat ponoči, na čase cleo preoblečt majco... pa itak nonstop na wcju. drugač pa uporabljam zamaške za uha, če moj smrči, ker ni druge...

(odgovor članu mkranjec)
Neposredna povezava do sporočila: 2141
4.5.2012 13:48:03   
nives28
malinov čaj ne mislim pit ker slišim različna mnenja o tem in mislim, da mi nekaj dosti ne more pomagati.
za enkrat se sploh ne obremenjujem kako bo potekal porod. otrok v vsakem primeru mora ven user posted image sproti se bomo pa dogovarjali kako pa kaj.

jaz sem danes ponoči tudi imela odprta vrata na balkon v spalnici in moram reč, da sem malenkost bolj spala ker je bilo le malo hladnejše. hvala bogu, da bomo rodile pred najhujšo vročino. jaz ne vem kako bi zdržala. verjetno bi blo potrebno montirat klimo user posted image

kdaj se dobi pa napotnica za v porodnišnico? vidim, da jo nekatere že imate.

Neposredna povezava do sporočila: 2142
4.5.2012 13:53:05   
vrtnica00
sm glih prej rekla mami, da še dobro,da rodim pred poletjem. resnično ne bi zmogla. če že zdj komaj diham v tej vročini in noči so ubitačne, kaj šele pol. ni šans!!! mislim,da bi morala dobit te napotnice itd zdj pri 35t, vsej kuk sm razumela G, da se bomo zdj drug teden pogovorile o porodu...

(odgovor članu nives28)
Neposredna povezava do sporočila: 2143
4.5.2012 13:54:35   
mkranjec
jaz sem v 34. tednu in sem jo že dobila pred dvema tednoma. V ponedeljek imam spet pregled in bom takrat še dobila napotnico za rešilca, če ga bom potrebovala.

(odgovor članu nives28)
Neposredna povezava do sporočila: 2144
4.5.2012 14:00:49   
nives28
jaz sem že v 36.tednu pa napotnice še nimam. verjetno so sestre kar malo pozabile na to. moram drugič malo omenit. pregled imam itak spet naslednji teden in prvi ctg ter UZ. komaj čakam, da izvem kako veliko je že naše dete.

(odgovor članu mkranjec)
Neposredna povezava do sporočila: 2145
4.5.2012 20:34:01   
Ninch7

IZVIRNO SPOROČILO: kale

Pozdravček iz vroče obale user posted image !
Čez 1 teden imam pregled pri ginekologinji in ji bom omenila glede testiranja. Upam, da ni prepozno, ker so mi kolegice povedale, da bi morala to prej narediti?

A ve katera v katerem tednu je priporočljivo se testirati?

(odgovor članu kale)
Neposredna povezava do sporočila: 2146
4.5.2012 20:45:24   
kale
IZVIRNO SPOROČILO: Ninch7

Pozdravček iz vroče obale user posted image !
Čez 1 teden imam pregled pri ginekologinji in ji bom omenila glede testiranja. Upam, da ni prepozno, ker so mi kolegice povedale, da bi morala to prej narediti?

A ve katera v katerem tednu je priporočljivo se testirati?

Meni bo gin. vzela bris, ko bom noseča dobrih 35 tednov, saj imam takrat pregled. Mislim da se testira po dopolnjenem 34. oz. 35. tednu.

(odgovor članu Ninch7)
Neposredna povezava do sporočila: 2147
4.5.2012 20:50:57   
Ninch7

Meni bo gin. vzela bris, ko bom noseča dobrih 35 tednov, saj imam takrat pregled. Mislim da se testira po dopolnjenem 34. oz. 35. tednu.

Super, naslednji teden na pregledu bom lih 35 tednov in 2 dni, tako da bo lih pravi cajt user posted image .

Lep preostanek večera user posted image

(odgovor članu kale)
Neposredna povezava do sporočila: 2148
5.5.2012 9:28:40   
mmt1
Pozdravček vsem!
Čestitam novopečeni mamici in ji želim vse dobro!
Souser posted image pa tudi...vidim, da se vse ukvarjamo z enakimi "gnezditvenimi" zadevami user posted image !
Pri nas je že vse spakirano, zame torba in paket za odvzem popkovnične krvi, za dete v previjalni torbi za odpust iz bolnice, vse preprano in zlikano - samo še posteljice so za postlat, mašnice in balone za okrasitev hiše in avta nabavt - ampak to bodo pa naredili mož in starejša otroka sami user posted image . Počutim se super, dete se je postavilo nekako drugače, da me ne boli več simfiza in križ, sicer hudo zatekam, pa nič hudega...
Na zadnji kontroli, 35 4/7 me gin. ni več vaginalno gledala, ker je rekla, da bo dete počasi zrelo, da z nenujnimi pregledi tvegam samo infekcijo, in da tudi, če bi bila že odprta, mi ne bi več ustavljali poroda. Na CTG ni bilo nič, razen dete je kolcalo kot za stavo...Uz pa tudi ni pokazal kakih odstopanj...

Sama ne vem točno, kaj si želim user posted image - čimprej rodit in spoznati to malo bitjece, ki sploh zvečer prav neusmiljeno lomasti po meni user posted image , ali pa biti user posted image še čimdlje, ker res uživam, sploh pa, ker se zavedam, da imam vse te občutke zadnjič v življenju...

(odgovor članu Ninch7)
Neposredna povezava do sporočila: 2149
6.5.2012 9:32:41   
jupi ja
Drage user posted image
Biti mamica in ko vidiš bebo tud če maš prej težave je vse pozabljeno…user posted image Midva sva ok, Tadej je v inkubatorju, ni rabil nič kisika samo utrip kontrolirajo, pa da mu je toplo, ker dojenčki težko regulirajo temperaturo, trenutno ima tudi sondico do želodčka po kateri ga hranijo... Ja res je včeraj sva se že drugič kengurujčkala super občutek. Mu je pa bilo na koncu verjetno že prevroče in sva se pol ure še pestovala. Jaz sem ostala zraven v porodnišnici, super možnost da si lahko noter, ker vem da ponekod ne pustijo…user posted image user posted image user posted image Vidim da vas zanima kako je vse to potekalo: rodila sem v LJ. Najprej vse pohvale babici ki me je imela je res super, zelo prijazna, skos je prihajala v porodno in vprašala kak sem pol me je začelo matrati je bila skos zraven, masirala trebuh, spremljala popadke.... In celo moj je lahko bil zraven pri porodu čeprav ni imel narejene materinske, kar je v LJ obvezno. Mene je zjutraj ko sem se zbudila začelo tako boleti da sem komaj prišla do wc-ja, ni ponehalo, moj mi je pomagal da sem se oblekla in kr v porodnišnico. Seveda brez kakšnih stvari in torbe ker za to ni bilo časa in tudi nič pripravljeno… tam so me pregledali, ugotovili da sem odprta 4-5cm in sem pristala v porodni. Tam so mi predrli mehur in smo čakali… (nisem dobila klistirja J) ker nisem imela dovolj svojih popadkov so mi dali še umetne, skos sem bila priklopljena na CTG. Dali so mi pol tudi masko s plini (počutiš se kot zadet), ko pa je začelo biti še bolj hudo pa injekcijo proti bolečinam (nisem čutila nekega učinka). Pol pa se začnejo hudi popadki, babica hitro skliče ekipo in porod se je začel… z dvema popadkoma in je bil odzunaj… res je mene je zelo bolelo, ampak ko sem videla Tadeja, in mojega ko je čisto prestrašen prerezal popkovnico me ni nič več bolelo bila sem najsrečnejši človek na svetu. Tam so ga obrisali,pregledli, mi ga malo dali v naročje da sem mu lahko dala lubčka in so ga odnesli na intenzivno. Z mojem sva bila še tri ure v porodni, vmes so mu šli pokazat kje je Tadej. Po treh urih so me odpeljali na oddelek, drug dan sem lahko šla k Tadeju… O joj dovolj bo sedaj grem pa Tadeja pogledat, čaw čaw… Naj vas nebo strah…        

Have a nice day and put a smile on your face....

(odgovor članu mmt1)
Neposredna povezava do sporočila: 2150
Stran:   <<   < Prejšnja stran  84 85 [86] 87 88   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  84 85 [86] 87 88   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

7 znakov, da se maternični vrat aktivno od...
Ko otrokova glavica potuje po porodnem kanalu navzdol, se na zadnjici pojavi rdečo-vijolična ali rjavkasta črta. Bolj ko...
Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?

Kopanje novorojenčka.
пеперутка16

Ste kopali dojenčka preden je odpadla popkovina?