|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  12 13 [14] 15 16   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Septembrčki 2011
24.10.2011 9:31:47   
san
evo, že spančka naprejuser posted image

2.2. držim pesti, da se bo vse ok porihtalo!

oblačenje, jah jst vedno pretiravam in še dobro, da je moj dragi bolj skuliran in me potem razsvetli, da pretiravam. sama sem zelo zmrznejna in me vedno zebe in se težko navadiš potem, da otroka pa ne. no, jaz jo imam doma v bodiju, čez pa majčko in spodaj bombažne žabice, pa nogavičke. za ven ji dam pa sedaj gor pajacka, ki še ni čisto zimski, tak flisast je, pa kapico in še z dekico je pokrita. če je v trdi prenosni košari - torbi, pa je s tistim čez od košare pokrita. no, jaz bi ji, če bi bilo po moje še jopico gor dala, pod pajackom, ampak me potem moj vedno okrega, da pretiravam. ampak, če ji jo oblečem, ni nič preveč pregreta... men je to še po petih otrokih cela znanostuser posted image .

spanje, jaz jo še vedno na bok dajem, sploh sedaj ko ima zabasan nos, ampak jo z deko podprem, ker drugače se takoj obrne na hrbet. rada je tudi na trebuhu, ampak je ne dajem tako spat - edino, kadar sem poleg in je budna, pa mal trenira vratne mišice. tudi ritem ima super porihtan, je n cca 2,5 do 3 ure, dvakrat dnevno je budna po kakšno urico in potem zvečer spi od osmih ali devetih do jutra (tam do sedmih, čez vikend tudi dlje), vmes se dvakrat za minutko zbudi, da mal povleče in spi naprej.

issa, superuser posted image

jessy82, jaz sem sicer kar elektronsko poslala in nisem preveč komplicirala. sem poslala sličico vesne v nekem okvirčku iz programa, pa zraven napisala zahvalo. pripopam en primer (pač mal sem jo prilagodilaza vsakega posebej):

Dragi ...!

V prečudoviti jeseni se nam je pridružila in nas razveselila naša ”pomlad”. Prišla je, da bi bila moja, najina, naša in nekoč - sama svoja.

Iskrena hvala za vse izrečene in napisane pozornosti, dobre želje in za vaše darilo! Resnično ste nas presenetili! Ljubezenska uspavanka pa nam že tiho, komaj, komaj slišno prišepetava s stene...

Tisto z darilom sem izpustila pri tistih, ki so nama poslali sms ali mail ali telegram in je potem pisalo samo prvi stavek in pa spodaj Iskrena hvala za vse napisane pozornosti in dobre želje! lepe pozdrave od četice ....in naš priimek.

(odgovor članu san)
Neposredna povezava do sporočila: 326
24.10.2011 9:42:26   
josephine27
naš ima tud zabasan nosek, čeprav se mi zdi, da gre zdaj po enem tednu že na boljše. na srečo gre s fiziloško in aspiratorjem kar lepo ven. sem se bala, da bo še huje ker je njegov bratec kar močno zbolel (visoka vročina, ponoči močno kašlja pa grlo ima vneto).

zanima me koliko hodite ven v teh dneh? pri nas non stop nekaj piha pa sem kar mal v strahu ali sploh hodit ven al ne pa koliko ga obleč da ne bo ne preveč ne premalo. moj prvi ni maral burje in tud če je samo malo vleklo je skoz jokal tako da ko je pihalo sploh ven nisva hodila tudi, ko je bil že večji.

spi v glavnem na boku. čeprav ga podložim se včasih zgodi, da se zvrne na hrbet. pediatrinja mi je svetovala naj ga stavim čez dan spat na trebuh ampak ful ne mara in se ponavadi takoj zbudi ko ga odložim.

(odgovor članu san)
Neposredna povezava do sporočila: 327
24.10.2011 10:19:19   
karin82
Ojla mamice!

San
- kapo dol, da obvladaš in obvladuješ vse svoje sončke. Jaz imam doma enega 23 mesečnika in 1 mesečnika pa se mi včasih zdi, da brez tašče, mame in dragega ne bi zmogla sama.

Pigy - pri nas je identična zgodba. Sicer je bilo včeri ok, sem ga pred spanjem okopala in je zaspal kot top. Večerna dojenja in uspavanje je pri nas prava misija nemogoče. Berem po netu da je to pogost pojav in da ni nujno da gre za pomanjkanje mleka, čeprav se meni to tudi ves čas mota po glavi. Zdaj si čez dan črpam, za vsak slučaj če bi zvečer rabili mleko. Samo me je pa strah da se bo navadil flaške, ker mukar steče v usta in bi pojedu kolikor bi mu pač dala pa tud če bi potem izbruhal. Takoda se še lovimo upam da nama bo uspelo najti tudi zvečer tistopravo rutino in bo lažje zaspal.Kako ste vi ste žerešili situacijo? Drugače pa je mali tako navezan name,da ga moj tud slučajno ne more uspavat

Drugače pa je tudi moj tavečji močnoprehlajen in danes ko je David ponoči lepo spal, je pa tavečjega matral kašeljin zamašen nosek. Teli prehladi so res pasji. Drugače pa gremomikljub slabemu vremenu vsaj za eno urco ven na zrak, saj pravijo da če ni vročine se lahko gre ven, in pa seveda če ne dežuje.

Aja pa še tole. Imeli smo že prvi pregled in vse je bil ok, kilogrami 5100 in 60cm, lepo napreduje, edino zopet migrozijo z razvojno. Tudi David naj bi, tako kot Ruben, imel povišan mišični tonus. Še dober, da stvari že mal poznam, ker če ne bi me to spet vrgl orng iz tira, ker ti to povejo  na tak način, kot da bi bilo to nekaj najbolj groznega na svetu.

No glede na to da vas samo berem in ponavadi nič ne napišem, sem se pa danes org razpisala ;)
Lep dan vsem vam in vašim sončkom.

V sredo imam G in me zanima tako kot večina drugih kaj boste uporabile za kontracepcijo?

(odgovor članu josephine27)
Neposredna povezava do sporočila: 328
24.10.2011 10:22:03   
rainbow
Ojla!

2.2. tudi od mene trdne pesti, da je vse okuser posted image

san, a ni hec, sem potem pomirjena, da pri tretjem ne vem, kako jih oblečtuser posted image jaz ga sicer še široko povijam, zaradi enega kolkeca, še 10 dni, potem pa imava pregled, tako da ima v bistvu dve mako majčki, čez pa plišast pajacek brez rokavov in spodaj zoknčke. Pa včasih kar kiha, tako da mu dam še kako jopco čez. Imamo pa okoli 21,5 do 22 stopinj v stanovanju.

joj, kak sem ti favš za nočno spanje; očitno tvoja spi pri tebi, kolikor se mi zdi. jaz ga vseeno odlagam v njegovo posteljico, ki je malo vstran od postelje. In včasih rabi nekaj časa, da zaspi nazaj. Kupček pa to. Aja, v posteljici ima tista dva trikotnika, tako da za zdaj je še vklenjen na bolk. podnevi pa mu najbolj paše na trebuhu, in zdaj ga treniram, da ga dam v njegovo posteljo na rebuh. Sicer pol hodim gleda vsako minuto. ampak, kaj pa če bit, pod glavo nima neke mehke zadeve, da bi bilo nevarno. jaz sem tudi najraje spala na trebuhu, po maminih besedah.user posted image

Sprehodi, ne morem se navadit na to vreme, pogrešam onih super 14 dniuser posted image , van pa gremo, razen če dežuje.

Lep danuser posted image

lp, rainbow

Life's what's important. Walking, houses, family. Birth and pain and joy. Katharine Hephburn

Neposredna povezava do sporočila: 329
24.10.2011 11:10:12   
mate0ja
Dan,

dnevi letijo s svetlobno hitrostjo in vsake ure mi je žal, ker je prehitro minila. Mi se navajamo na nov red. Ati že hodi v službo, mala v vrtec, midva pa doma in nimam časa za nič. Previjanje, hranjenje, crklanje, pranje, likanje, kuhanje, pospravljanje ... vidi se nikjer, delam pa skos nekaj.

Naš mali je priden. Čisto nasprotje od sestrice. Veliko spi, je dobrovoljček in predvsem potrpežljiv. Je rad, čeprav se temu usrezno ne redi. Tko da sem že doktorirala iz dojenja in napredovanja teže v prvem mesecu. Patronažna nam hodi tehtat in delat paniko, pediatrinja samo zamahne z roko, jest pa vmes ves čas v dvomih mali dovolj. Posledično ta sres vpliva na mleko in že kar nekajkrat sem se zelo borila z laktacijo. HB sem naštudirala kako se da vplivat na količino mleka. Če bi pri prvi vedela da se da bi se sigurno tud dalj časa dojile. Tko pa sva imele enake težave. "Stroka je bla pri treh mesecih mnenja da se premalo redi čeprav se je do takrat čist vredu zredila. Prvo posvetovalnico imamo šele čez deset dni, tko da do takrat bom še mal švicala, pol se pa patronažne in njene tehtnice znebim in bom po moje tud lažje zadihala. Sej sm že omenjala ane, da imamo neko pol sposobno in povrh vsega še panično patronažno.

Nosek čistim z aspiratorjem na dah. Tudi naš frajer ima nekaj zamašenega. Pa od včeraj še učko vneto.

Pigy, Karin 82 med študiranjem napredovanja teže v prvem mesecu sem zasledila, da so dojenčki zvečer nemirni zaradi rasti. Počutijo se nelagodno, občutijo še celo rahlo bolečino, podobno kot najstnike včasih brez razliga bolijo okončine. Tko da naj ne bi blo večerno nerganje povezano z lakoto, čeprav je dojenje zvečer navadno daljše ker mleko ni tako hranilno.

Pri oblačenju jest tokrat tudi pretiravam, ker mene zebe in se oblačim nanj potem navlečem še eno plast več. Pri prvi sem bla bolj razumna.

Našemu ritmu se reče "prosto po Prešernu. user posted image Ampak na to da veliko spi mi to ne dela preglavic. Ponoči se zbudi samo še enkrat, spi pazraven mene, svoje postelje še ni vzljubil. Je ful nemiren v njej pogosto se zbuja ima pa tudi ravno prav leno mamo ki se ji ne da vstajat.

2.2.user posted image user posted image user posted image user posted image

Če bi rad bil srečen, BODI!!

(odgovor članu rainbow)
Neposredna povezava do sporočila: 330
24.10.2011 14:24:58   
*tedy*
Hojla mamice
Da se javim po dolgem času.........res ga je bolj malo. Naša pinceska je pridna, sicer se je malo premalo zredila ( 300g) in žal je ugotovila tudi alergijo na  kravje mleko in mi prepovedla jest cel kup stvari, to ni samo mleko, so še vsi namazi, maslo, smetana, salame, kosmiči,jogurti....skratka ni da ni.  Je pa res, da samo da sem nehala to jest so izginile vse pikice in tudi skoraj nič več ne joka in mislim tudi da se je kar zredila. Imava v petek zopet posvetovalnico da vidimo kako in kaj.
Malo vas preberem ko utegnem .......
Tene RR še za seznam, 3360 in 52cm
lepo cartajte svoje škartke user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu mate0ja)
Neposredna povezava do sporočila: 331
24.10.2011 18:55:37   
Kristi_30
Ojla,

vsem, ki imate težave s hranjenjem želim vse dobro. Ni lahko, tudi mi se še vedno lovimo, ampak zgleda, da vedno ne gre čisto lahko. Jaz zdaj verjetno imam dovolj mleka, samo ona ne poje dovolj. Zato še vedno zjutraj in zvečer sčrpam; ponoči ji dajem po flaški in dodajam, če hoče - ker enostavno tolk zaspana ne bo spila nič pri meni. Čez dan pa se dojiva in dodamo, če hoče. Zaenkrat pije pri meni in po flaški. Kakor pač bo. Se trudimo.

Vprašanje: katere kapljice dajte - ad3, d3 ali oleovit? Jaz sem zdaj naročila Oleovit in jih dobila, pa bi rada kakšno izkušnjo, kako se obnesejo. AD3 ne dajem kakšna dva dni, pa je res veliko boljše s krčki, tako da to res ne bi rada več dajala. Tiste, ki imate Oleovit - vam jih je predpisal pediater ali ste jih kar same začele dajati?

Ven pa tudi midve greva, ko je le prilika. Samo da ne piha preveč - pa še to do nje sploh ne pride, ker je v vozičku. Zaenkrat je verjetno vedno preveč oblečena - imam malo debelejši pajacek, ki ga dam čez tisto, kar ima oblečeno za noter. Pa fajn jo zadekam v vozičku, pa kapico ali pa kar dve (tanko in malo debelejšo). Saj pravim, verjetno je preveč oblečena. user posted image

Spi na boku - jo tudi podložim malo z dekico na eni strani. Se pa zjutraj zbudi tudi na hrbtu, ali pa v vozičku veselo gleda navzgor in leži na hrbtu. Edino ponoči ne bi rada, da tako leži, glih zato, ker kdaj ne da kupčka, kdaj se ji potem vse skupaj malo dvigne ...

Lepo se imejte.

(odgovor članu *tedy*)
Neposredna povezava do sporočila: 332
24.10.2011 19:38:20   
Teni_
user posted image

datum rojstva, nick, spol in ime, teža in velikost

03.08. ninalars, Lars, 2900 g, 49 cm
14.08. barbara85, Zala, 2620 g, 47 cm
16.08. Teni RR, Luka, 3830g, 49 cm
19.08. modrimedo, Lucija, 3075 g, 50 cm
21.08. lily81, Žiga, 3900 g, 54 cm
26.08. ANDMIL, Leonida, 3690 g, 51 cm
26.08. nepremagljiva, Polona, 2900 g, 48 cm
27.08.
anastazia, Matevž, 3700 g, 53 cm
27.08. Jessy82, Domen, 3160 g, 52 cm
29.08. klavdija27, Luka, 2870 g, 48 cm, Matija, 3030 g, 50 cm
01.09.
TDiemat, Zoja, 2850g, 48,5 cm
01.09. srečka84, Natalia, 3080 g, 49 cm
02.09. *žurerka*, Kevin, 4260 g, 57 cm
03.09. pomarančika, Max, 4095 g, 56 cm
03.09. jaznoseca, Gašper, 3650 g, 51 cm
05.09.
Leaa, Jan, 2600 g, 50 cm
05.09. jejhata, Rok, 4040 g, 54 cm
05.09. krissttina, Tara, 2750 g, 49 cm
06.09. krysia, Klara, 3230 g, 50 cm
06.09. vintage, Gaia Sofia, ?g, ?cm
06.09. URSY33, Lan, 3520 g, 51 cm
07.09.
panja, Žan, 3550 g, 50 cm
07.09. flneja, Nina, 3440 g, 50 cm
09.09. daka, Veronika, 2820 g, 49 cm
09.09. Sunny Dream, Martin, 3690 g, 52 cm
09.09. ivanjščica, Dejan, 3850 g, 53 cm

10.09. olana, Pia, 3480 g, 53 cm
11.09. Agha, Astrid, ? g, ? cm
11.09. Kristi_30, Manca, 2870 g, 49 cm
11.09. bucka2, Nik, 3770 g, 54 cm
12.09. mala mala, Nejc, 3080 g, 48 cm
12.09. karin82, David, 3950 g, 55 cm
12.09. pomar*ANČA*, Gaja, ? g, ? cm
12.09. medika12, Rubi, 3410 g, 51 cm

13.09. Pigy, Kaja, 3340 g, 52 cm
13.09. Evvva, Maša, 3130 g, 49 cm
13.09. nana13, Žan, 3440 g, 52 cm
13.09. vrtnica83, Nik, 4100 g, 55 cm
13.09. Dorianna, Jaša, 4120 g, 54 cm
14.09. pelija, Krištof, 3415 g, 54 cm
14.09. rihtarca, Rok, 4420 g, 53 cm
14.09. eltea333, Tina, 3780 g, 54 cm
15.09. KAHLO, Ria, 3550 g, 51 cm  
16.09. san, Vesna Ivana, 3280 g, 51 cm
16.09. 2.2., Nina, 3300 g, 49 cm
16.09. *tedy*, Neja, 3360 g, 52 cm
16.09. anschk, Žan, 2840 g, 50 cm
18.09. Princes1, Aleksej, 4300 g, 54 cm
19.09. rainbow, Nik, 4230 g, 54,5 cm
19.09. issa_, Jan, 3400 g, 50 cm
19.09. Ajda_, Tjaž, ? g, ? cm
19.09. josephine27, Žiga, 4750 g, 60 cm
19.09. carly, Alja, 3350 g, 53 cm
19.09. *AnaL*, Lana, 3150 g, 51 cm
21.09. D.anna 76, Oksana, 3360 g, 51 cm
21.09. Princess_, Leopold, 3775 g, 51 cm
22.09. *alja*, Anej, 3660 g, 52 cm
22.09. pumpkin23, Žan, 2770 g, 48 cm
22.09. Septembrovka, Hana, 2750 g, 48 cm
23.09. Shamsia, Gaber, 4340 g, 53 cm
23.09. bimba7277, Diana, 3865 g, 50 cm
23.09. NM, Kaja, 3280 g, 50 cm
26.09. anchy_, Zara, 3740 g, 52 cm
26.09. mama11, Ajda, 4600 g, 58 cm
26.09. mate0ja, Urban, 4070 g, 56 cm
30.09. Kristi07, Klara, 3420 g, 51 cm
30.09. wifi, Blaž, 3870 g, 50 cm

36user posted image : 32user posted image

(odgovor članu Teni_)
Neposredna povezava do sporočila: 333
25.10.2011 10:35:47   
san
josephine, mi kar gremo ven za kakšno urco, sej mala je tako fino zadekana v vozku, da veter ne pride do nje.

karin, če bi bila postavljena pred dejstvo, da moraš sama in babic, pa dedkov ne bi imela na razpolago, bi tudi ti komot zmogla sama, ampak če imaš pomoč, jo pa itak z veseljem izkoristiš. jaz bi jo tudiuser posted image no, pa da ne bo pomote, sej dragi mi kar precej pomaga, kadar je doma.

zaščita, še vedno nimama pojma. jaz bi nekaj naravnega, tega pa ni...

rainbow, ja naša princesa spi ponavadi v svoji košari tik ob najini postelji, včasih pa jo potem, ko se zbudi kar pri sebi pustim. s tem ne kompliciram, pač kot njej in meni paše. sedaj ko je prehlajena, pa je kar ves čas pri meni, sem bolj mirna.

vreme - tudi jaz že komaj čakam, da se zopet pokaže sončece

mete0ja, user posted image kot bi oposala moj primer. jaz tudi ves dan nekaj brkljam po stanovanju in pospravljam, ma nikjer ni nič videtuser posted image naj hitro mine teh 10 dni. jaz moje na koncu sploh nisem poklicala več in sem sama vesno skopala. mi je tud morila s tehtnico, ampak dete kar kipi sedaj, na začtku je šlo pa pač počasneje. ne morjo bit vsi po regelcih.

tedy, naša je tudi vsa pikasta in flekasta po obrazu, pa po prsih malo, ampak zredila se je pa vidno in to precej... mene tudi malo skrbi, da ni kaj alergična, ampak se tolažim, da se ji koža čisti... no, važno, da ste ugotovili kaj je, sej bojda te alergije tudi izzvenijo po enem letu...

kapljic jaz nimam še nobenih, bomo videli kaj bo predpisal pediater...

kristi, res si pridna, da se takole trudiš!

toliko od mene.
grem hitro še kaj postorit, dokler detece spančka

Neposredna povezava do sporočila: 334
25.10.2011 12:19:39   
Dorianna
IZVIRNO SPOROČILO: mate0ja

HB sem naštudirala kako se da vplivat na količino mleka. Če bi pri prvi vedela da se da bi se sigurno tud dalj časa dojile.

user posted image To bi pa lepo lepo lepo prosila, če deliš študijo z nami! Tudi jaz iz dneva v dan gledam in študiram ali je dovolj ali ni. Je hrana? Počitek? Kakšen čajček?

(odgovor članu mate0ja)
Neposredna povezava do sporočila: 335
25.10.2011 19:38:57   
rainbow
čer!

Naš princ je zaspal, celo, sicer bogve do kdajuser posted image , tako da se lahko še malo z vami in z mojima puncama družim.

Dorianna, ne vem sicer kakšne skrivnosti ima mate0ja, ampak naj bi zelo koristilo vse koruzno, zato si jaz občasno naredim žgance ali pa jem koruzne kosmiče ali kruh. Večkrat si kupim tudi brezalkoholno pivo, ki ga potem malo mešam z vodo. To dvoje je pač znano, da kao spodbuja nastanek mleka. Amapk po moje je pač potrebno dovolj pit. Ali pa če grem na sprehod, dobim spet energije, pa seveda počitek, to pa itak.

Gospodinjska dela, joj, ni konca, včasih namenoma prezrem kakšno in grem raje kaj brat ali počivat. Ampak vseeno, koliko včasih sama pri sebi jamram, sem lahko zadovoljna sama s sabouser posted image še preveč sem pridnauser posted image user posted image .

Nič, budnica, upajmo na čim boljšo nočuser posted image

lp, rainbow

Life's what's important. Walking, houses, family. Birth and pain and joy. Katharine Hephburn

(odgovor članu Dorianna)
Neposredna povezava do sporočila: 336
26.10.2011 14:54:01   
san
evo, midve sva ravno s pregleda. vesna je vzkipela za 1850 g in zrasla 7 cmuser posted image . no, sej se mi je zdelo. jo je pohvalila in vse je ok, tudi tisti flekci so samo posledica čiščenja kože. pa v nos morva kar zlivat fiziološko čimvečkrat dnevno, ali na boku ali pa v dvignjenem položaju, da ne bo šlo naprej. to je to. aja, tole je super zadeva, priporočam:
http://www.vitalzen.net/o-nasopure/video-dojen%C4%8Dek

no, kot sem imela na sumu, je zbolel moj drugi sinko.

dojenje in zadostna količina mleka : čim manj stresa in obremenjenosti, počitek, veliko tekočine oz. zadosti tekočine in seveda ne pozabit na prehrano. pa pri dojenju ti mora bit udobno in seveda ne gre brez pogostega pristavljanja.
men je to recimo neki zelo sproščujočega in v tem zelo uživam, tudi zunaj nimam nobenih težav z dojenjem.

toliko na hitro
uživajte

(odgovor članu rainbow)
Neposredna povezava do sporočila: 337
26.10.2011 23:29:17   
moniketna
evo punce da se vam javim po dolgem času. 26.9. ob 19:01 sem rodila punčko Evo, težko 3900g in dolgo 50cm. rodila sem full hitro v 20 min., sem bila gotova:) imela sem epiduralno, in sem full bla zadovoljna, res nobene bolečine nisem čutla. se vam javim jutri še kaj, grem spat ker sem preutrujena danes od obiskov :)

(odgovor članu san)
Neposredna povezava do sporočila: 338
27.10.2011 6:23:57   
Teni_
user posted image

datum rojstva, nick, spol in ime, teža in velikost

03.08. ninalars, Lars, 2900 g, 49 cm
14.08. barbara85, Zala, 2620 g, 47 cm
16.08. Teni RR, Luka, 3830g, 49 cm
19.08. modrimedo, Lucija, 3075 g, 50 cm
21.08. lily81, Žiga, 3900 g, 54 cm
26.08. ANDMIL, Leonida, 3690 g, 51 cm
26.08. nepremagljiva, Polona, 2900 g, 48 cm
27.08.
anastazia, Matevž, 3700 g, 53 cm
27.08. Jessy82, Domen, 3160 g, 52 cm
29.08. klavdija27, Luka, 2870 g, 48 cm, Matija, 3030 g, 50 cm
01.09.
TDiemat, Zoja, 2850g, 48,5 cm
01.09. srečka84, Natalia, 3080 g, 49 cm
02.09. *žurerka*, Kevin, 4260 g, 57 cm
03.09. pomarančika, Max, 4095 g, 56 cm
03.09. jaznoseca, Gašper, 3650 g, 51 cm
05.09.
Leaa, Jan, 2600 g, 50 cm
05.09. jejhata, Rok, 4040 g, 54 cm
05.09. krissttina, Tara, 2750 g, 49 cm
06.09. krysia, Klara, 3230 g, 50 cm
06.09. vintage, Gaia Sofia, ?g, ?cm
06.09. URSY33, Lan, 3520 g, 51 cm
07.09.
panja, Žan, 3550 g, 50 cm
07.09. flneja, Nina, 3440 g, 50 cm
09.09. daka, Veronika, 2820 g, 49 cm
09.09. Sunny Dream, Martin, 3690 g, 52 cm
09.09. ivanjščica, Dejan, 3850 g, 53 cm

10.09. olana, Pia, 3480 g, 53 cm
11.09. Agha, Astrid, ? g, ? cm
11.09. Kristi_30, Manca, 2870 g, 49 cm
11.09. bucka2, Nik, 3770 g, 54 cm
12.09. mala mala, Nejc, 3080 g, 48 cm
12.09. karin82, David, 3950 g, 55 cm
12.09. pomar*ANČA*, Gaja, ? g, ? cm
12.09. medika12, Rubi, 3410 g, 51 cm

13.09. Pigy, Kaja, 3340 g, 52 cm
13.09. Evvva, Maša, 3130 g, 49 cm
13.09. nana13, Žan, 3440 g, 52 cm
13.09. vrtnica83, Nik, 4100 g, 55 cm
13.09. Dorianna, Jaša, 4120 g, 54 cm
14.09. pelija, Krištof, 3415 g, 54 cm
14.09. rihtarca, Rok, 4420 g, 53 cm
14.09. eltea333, Tina, 3780 g, 54 cm
15.09. KAHLO, Ria, 3550 g, 51 cm  
16.09. san, Vesna Ivana, 3280 g, 51 cm
16.09. 2.2., Nina, 3300 g, 49 cm
16.09. *tedy*, Neja, 3360 g, 52 cm
16.09. anschk, Žan, 2840 g, 50 cm
18.09. Princes1, Aleksej, 4300 g, 54 cm
19.09. rainbow, Nik, 4230 g, 54,5 cm
19.09. issa_, Jan, 3400 g, 50 cm
19.09. Ajda_, Tjaž, ? g, ? cm
19.09. josephine27, Žiga, 4750 g, 60 cm
19.09. carly, Alja, 3350 g, 53 cm
19.09. *AnaL*, Lana, 3150 g, 51 cm
21.09. D.anna 76, Oksana, 3360 g, 51 cm
21.09. Princess_, Leopold, 3775 g, 51 cm
22.09. *alja*, Anej, 3660 g, 52 cm
22.09. pumpkin23, Žan, 2770 g, 48 cm
22.09. Septembrovka, Hana, 2750 g, 48 cm
23.09. Shamsia, Gaber, 4340 g, 53 cm
23.09. bimba7277, Diana, 3865 g, 50 cm
23.09. NM, Kaja, 3280 g, 50 cm
26.09. anchy_, Zara, 3740 g, 52 cm
26.09. mama11, Ajda, 4600 g, 58 cm
26.09. moniketna, Eva, 3900 g, 50 cm
26.09. mate0ja, Urban, 4070 g, 56 cm
30.09. Kristi07, Klara, 3420 g, 51 cm
30.09. wifi, Blaž, 3870 g, 50 cm

36user posted image : 33user posted image

(odgovor članu Teni_)
Neposredna povezava do sporočila: 339
27.10.2011 17:14:59   
Spellybelly
Pozdravljene septembrke in septembrčki! user posted image

Zdej ko smo se malo ustalili, se tudi jaz malo javljam... Midve z malo Mašo sva pa zamudili septembrski rok user posted image , tako da je naša

princeska prikukakala na svet 7. 10. ob 18.24, velika 50 cm in težka 3490. user posted image user posted image user posted image Imamo se fajn, pridno se dojimo, kar veliko spimo,

nas pa že malo "napadajo" krčki...ampak danes je kar uredu...da vidimo kaj bo zdajle, ko se zbudimo.

Na kaj moram res pazit, da ne pijem in jem, zdaj ko dojim? Na kar nekaj stvari že pazim...ampak vsaka dodatna inf. mi bo zelo dobrodošla! Hvalaaaaaaaa!

Drage mamice! Imeti enega svojega majhnega polhka, je res nekaj najlepšega!!! Zame je bilo to prvič...in res sem srečna! Hvala vam, da lahko to delim tudi z vami!

Lep konec tedna vam želim, pa upam, da bo tudi kaj sončka...da gremo malo na sveži zrak! Fajn se crkljajte! user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Teni_)
Neposredna povezava do sporočila: 340
30.10.2011 8:30:46   
issa_
jutro!!

se vidi da smo kar zaposlene s temi našimi zakladki, predvsem se pozna tu na rr,.nič več ne nabijamo toliko strani, kot smo pa pri veselem pričakovanju user posted image user posted image user posted image
No ta ura me je čisto zmedla,. tamali je tako ali tako okoli 5h imel koncert, sem se skos vstajala in ga potolažla ter se nazaj vlega v posteljo,.in spet ponovila vajo,.dokler se nisem dokončno vstala,.. potem pa je tamali zaspal nazaj,..grrr, jaz pa ne več...user posted image tak da sem bolj tako tako,.. pa že tak je bil ponoči neke nemiren,..je luna?? (to je vedno prvi izgovor ne...user posted image user posted image luna))
drugače pa,.. malo pogrešam sonček,.. svetloba  mi manjka... še katero matra to??  drugače pa nas je zgrabel prehlad,..aaaaaaa,.. pa grlo me boli kot da sem žreblje zajtrkovala...user posted image

nič lep dan vam še želim,.. pa upam da bo kak sončni žarek pobegnil v naše konce ;))

(odgovor članu Spellybelly)
Neposredna povezava do sporočila: 341
30.10.2011 13:22:02   
wifi
Pozdravljene

No po dolgem času se vam malo javljam, čeprav vas redno prebiram, ampak mi zmanjka časa za pisanje. Naš mali sonček res pridno je kar na tri ure ali pa še prej in tudi ponoči je tako okoli sedmih, potem desetih, pa ob enih, potem štirih, pa sedmih, itd, všasih pa še kak obrok prej. Imeli smo že tudi prvo posvetovalnico, tako da je zrastel za 3,5 cm in tudi zredil se je za 800g. Drugače ponoči se dojiva, čez dan si pa črpam mleko, da vidim kolk je in tu pa tam mu še dam dodatek. No tudi mene hoče nekaj grlo boleti, pa pridno pijem čaj in ližem žajblove bombone.
Ta čas je res pravi za prehlade in upam da se nas ne loti kaj resnega. Zdajle ravno gledam skozi okno in ne moreš verjeti, da sije sonceuser posted image user posted image user posted image se mi zdi da se kar bolje počutim.

Ravno danes je naš Blaž star en mesec,user posted image user posted image user posted image kako je hitro minil ta mesec, se mi zdi da bo kar na enkrat, ko se bomo morale vrniti v službo, me je kar streslouser posted image . No do takrat pa bomo izkoristili vsak dan, ko smo z našimi sončkiuser posted image .

Lepo se imejte še naprej ter lep vikend in praznike, pa lepo cartajte svoje pikiceuser posted image user posted image user posted image .

Naj bodo ob tebi vedno prijatelji, ki bodo s teboj delili smeh, tvoje težave in tvoje zmage.

(odgovor članu issa_)
Neposredna povezava do sporočila: 342
2.11.2011 19:31:15   
Kristi_30
Čer,

a ste še tukaj?

Jaz sem zdaj že navajena, da naša mala po hranjenju malo poliva. Ves čas se ji tudi podirajo kupčki in podobno. Zanima pa me, če ima katera kakšno izkušnjo s tem, če je normalno, da ko je npr. na hrbtu, ko jo previjam, bruhne in se ji tako zaleti, da komaj zadiha. To se nama je zdaj zgodilo. Jaz se pa ustrašim, ko ne vem kaj.

Če ima katera izkušnje s tem - ali to mine počasi, ali je sploh normalno? Ponoči jo ves čas dajem na bok, čeprav se obrača že na hrbet, ker me je strah, da se ji zaleti. Imamo dvignjeno ležišče, trudimo se podirati kupčke (čeprav se vseeno še dolgo potem), ves čas jo nosim pokonci itd. Pa vseeno pride do tega. user posted image

Upam,d a nimate teh težav. Pa mirno noč.

(odgovor članu wifi)
Neposredna povezava do sporočila: 343
2.11.2011 21:57:23   
mate0ja
Ahoj,

mi smo se kar nekaj dni potepali. Smo bli na prvih počitnicah pri naših. Preživeli smo jih v stilu "komaj smo čakali da smo šli a presrečni smo bili ko smo prišli domov" user posted image Tavečja je vsa podivjana, ker jo vsi razvajajo in se meje dovoljenega močno premaknejo, tamali pa skos po naročjih.

Jutri imamo končno pediatra, držte pesti, da smo s težo na pravi poziciji. Včeraj je bila spet ena kriza, nikol se ni najedu. Dons pa zgodba drugačna ne poje do konca tko da si po vsakem obroku še črpam. Kdo bi razumel našega čmrla.

Samo tok mam še časa da Dorianni odgovorim. Dovolj piti pri meni pomeni 3,5 - 4 litre. Name (po moje predvsem na moje možgane user posted image ) dobro vpliva 1,5l čaja za dojenje dnevno. No rajši kak liter več. Če se sekiram ali dovolj je (to se navadno vedno kadar zadovoljno zaspi ob dojenju, seveda s polnimi usti mleka. user posted image ) si poskušam organizirat tako da grem za vsaj pol ure zadremat, ker tačas pozabim na sikirancijo in mleka je spet čudežno dovolj. Sm pa tudi kot kura, vsak dan dvajset dag koruze vase spravim user posted image . Je pa to moja metoda

Če bi rad bil srečen, BODI!!

(odgovor članu Kristi_30)
Neposredna povezava do sporočila: 344
3.11.2011 10:50:26   
anschk
Ojla!
Kristi_30 mi imamo tudi težave s polivanjem. Ponavadi tudi Žan polije na previjalni, ampak sem opazila da vedno nagne glavico, tako da s tem da bi se mu zaletelo nimam izkušnje. Ga pa tudi jaz veliko nosim pokonci in podirava kupčke, pa ponoči ga dajem na bok in podložim. In seveda dvignjeno ležišče...Eh prav smotano je tole! Do nedavnega je tudi veliko jokal (predvidevam da ravno zaradi tega), sedaj pa se stanje malo umirja in je že bolj dobrovoljen...
Drugače se pa pridno dojimo in se redimo....Ima že prav podpbradek mali mož...V enem mesecu je pridobil 1,5 kg...
Želim lep dan še naprej

(odgovor članu mate0ja)
Neposredna povezava do sporočila: 345
5.11.2011 5:52:16   
issa_
jutro!

no tako Jan se je odločil da imam dovolj spanja za to noč in sma budna že od 4-ih, ko sma krotila njegovo lakoto,.pol sem poskušala eno uro ga uspavat nazaj pa ni ratalo,..user posted image te sem se pač vdala v usodo user posted image   tako budnico imam zdaj že drugič,..pa nebi več,..user posted image user posted image
no zdaj ko ga tak gledam  že prav vidno raste, madnoca, če sem ga pa komaj včeraj iz porodnišnce prinesla,...user posted image user posted image user posted image user posted image kak mine,ne...

kako pa kaj vaši zakladki?

o jej  kristi upam da bo kmalu bolje!user posted image

(odgovor članu anschk)
Neposredna povezava do sporočila: 346
6.11.2011 9:52:03   
rainbow
Ojla!

issa, res je, čas tako leti, da je joj. naš Nik je star čez mesec in pol in velik fant. Ful že komunicira, se smejčka, proizvaja zloge, gu, bu, au, in razne kombinacije, kak je hecn.

Vprašanje glede nočnega jedenja: ali jih ve, ko se zbudijo, vedno podojite, recimo, da je minilo 3 ure, ali jih kako zamotite, da bi en obrok preskočili (jaz bi recimo lahko z dudo)??

Jaz sem se nekaj časa trudila, da bi podaljšala čas spanja, pred nekaj dnevi pa so se mi spet vozli naredili, pa ga zdaj ponoči vedno podojim. Pa se mi zdi, da mu potem prebava ful dela in se napenja in ne spi dobro. Ne vem.

Poleg tega opažam, da dopoldan splohni nekaj lačen in mi posledično ne isprazni dojk. kaj storiti? Nočem ga nekaj silit, ker je itak lepo rejen. Istiskat se mi ne da, ker bo potem še več mleka. .... kake težaveuser posted image user posted image in potem si milsim, kako hitro bo tega obdobja itak konec in da bi morala bolj uživat v njem.

mate0ja, dobre metode imašuser posted image ; jaz pa težko počivam, sploh zadremat ne morem čez dan. Koruze pa jaz tudi pojem, ponavadi kosmiče, pa tudi žgance občasno.

nič, naš princ se je podelal, gremo na delo veselouser posted image

lepo nedeljo vsemuser posted image user posted image

lp, rainbow

(odgovor članu Mae27)
Neposredna povezava do sporočila: 347
6.11.2011 17:34:24   
bucka2
Pozdravljene,

upam da uživate z vašimi sončki, midva z Nikom imava vedno pestro, dobila sva Oleovit kapljice po katerih se mi zdi da ne dobiva toliko krčev, prav tako sva začela jemat BioGaia dodatek, ki baje tudi zmanjšuje krče.
Kako se kaj ostale borite s krčki?

Mae27 brez zamere, ampak cene so močno precenjene in ni tako ugodno, kot opisuješ :)

(odgovor članu rainbow)
Neposredna povezava do sporočila: 348
8.11.2011 14:30:18   
issa_
pozdravljene!!

tak zdaj pa se že res pozna da se dnevi krajšajo,..ob petih že skor tema user posted image ,..
hehe naši pikeci so tak smešni, sploh ko se z njimi pogovarjaš pa se ti tak nasmehnejo,..tista široko odprta usta brez zob,..iiiiii,..kuj pozabiš da si utrujen zaradi nočnega vstajanja,..user posted image user posted image user posted image
mi zdaj nimamo več težav s krči,..smo menjali mleko in še bio gajo sem mu zraven še dajala, pa je ok,.. zdaj mu že kak teden ne dajem več bio gajo pa nič ne kaže da bi  ga kaj matralo,...user posted image

ok zdaj mi glasno komentira ko to pišem user posted image user posted image user posted image ,..tako da šibam,...
babike pišite še kaj sem, se mi zdi da je tukaj čisto zamrlo...user posted image user posted image

(odgovor članu bucka2)
Neposredna povezava do sporočila: 349
8.11.2011 15:18:20   
san
tukaj je pa pravo zatišje, no saj ni čudno, ko pa naši mali zakladki rastejo in nas vedno več rabijo zase čez dan. mam par minutk zdele - moja pikica bi se morala vsak trenutek zbudit...

naša vesna tako lepo napreduje, pa vedno več je budna in spremlja kaj se dogaja okoli nje. prav luštno jo je opazovat. in kako že komunicira z okolico. pa zanimivo, kako zna z jokom povedat kaj želi od mene/nas. prav različno joka kadar je lačna, bi se samo crkljala, ali pa ima polno pleničko, pa če rabi mir... a ste kaj opazile to pri svojih? meni je to strašno zanimivo. čisto drugače se oglašajo, še tako mali, pa že znajo sporočat svoje potrebe...
krčev na srečo nimamo hudih. jo sicer dosti napenja, ampak se fino sprdka in pokaka sama, tako da sploh ni potrebe kaj dodajat. poliva tudi ne, oz. zelooo redko, kadar se res predolgo prenajeda, pa potem tisto odvečno želodček ne premore in bruhne ven. no, to se je zgodilo ene 3 krat mogoče.

te dni sem imela spet čistko po stanovanje, pa skoz me daje neko preurejanje in skoz neki premikam, prestavljam, pa šivamuser posted image .. postgnezditveni sindromuser posted image user posted image

no, uživajte, me že kliče
se tipkamo...

(odgovor članu issa_)
Neposredna povezava do sporočila: 350
Stran:   <<   < Prejšnja stran  12 13 [14] 15 16   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  12 13 [14] 15 16   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...
Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?