|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  107 108 [109] 110 111   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Januar 2012
8.11.2011 19:47:46   
miami10
Trobentica...tale porodna konferenca...a lahko zvemo kej več? Kje, kdaj, kako :)
hvala in lp

(odgovor članu miami10)
Neposredna povezava do sporočila: 2701
8.11.2011 20:20:46   
Trobentica_
Aha ups, sem pozabila prej pripeti še ta link user posted image
Evo-podatki o Mednarodni Porodni Konferenci: http://www.birthconference.com/
Slovenski link ne dela (ne vem zakaj ne), tako da na desni strani kliknete za slovenski jezik user posted image

< Sporočilo je popravil Trobentica_ -- 8.11.2011 20:24:56 >

(odgovor članu miami10)
Neposredna povezava do sporočila: 2702
8.11.2011 20:58:29   
trnuljčica
Če je katera pravnica al pa pozna zadeve: a lahko sosedje (oz obrtniki), ki so se ravno vselili izvajajo dela zvečer izključno po 20 uri- torej razbijanje ploščic v kopalnici, menjava parketa. Mislim že vrtanje celoooo nedeljo in to resss konkretno, ok, smo preživeli, ampak vsak dan, ne popoldan, al zjutraj ampak prav po 20 uri. Z macolo... Al sm jaz čudnauser posted image . Mi se prav smili soseda, ki ima steno z njimi z dvomesečnimuser posted image ... Mi smo vsaj čez hodnik, ampak ni kaj haska...

(odgovor članu Trobentica_)
Neposredna povezava do sporočila: 2703
8.11.2011 21:16:59   
Kasija
IZVIRNO SPOROČILO: pathra

No samo da javim.. imam nosečniško sladkorno in sem na dieti... tiste ki ste tudi na tej dieti.. kako kaj kuhate: posebaj zase in posebaj za dragega al kako?

Za seznamček.. pregled 23.11.

jaz kombiniram. mogoče naredim del kosila za vse, pa eno stvar posebaj za vsakega. večinoma pa kuham polnozrnate stvari pač za vse. itak nekatere stvari so toliko boljše, da mi jemo špagete več ali manj samo polnovredne in pico recimo tudi.  želim ti lahko dieto in predvsem uspešno.

miami10 a ti imaš tudi sladkorno? še katera?

ko smo ravno pri modrcih in blazinicah, ronja iz katerega materiala bi lahko sešila pralne blazinice? če te smem tukaj nadlegovat za nasvet. imam nek tanek bambus. sem poskusila z njim in nepremočljivo, ampak mehko zadevo za na drugi strani.
pa če katera že ima te blazinice iz kakšnega materiala so?

< Sporočilo je popravil Kasija -- 8.11.2011 21:18:15 >

(odgovor članu pathra)
Neposredna povezava do sporočila: 2704
8.11.2011 21:20:40   
Kasija
aja, pa katera je že kupoila žabice 62? danes je bila sestra na obisku in ima tamal žabice (v smislu hlačne nogavice)  že oblečene pri 3 mesecih in je rekla, da njej se zdijo praktične.

(odgovor članu Kasija)
Neposredna povezava do sporočila: 2705
8.11.2011 21:34:41   
miami10
Kasija tudi jaz imam sladkorno ja...
jst večino kuham enako...edino lonec s testeninami oz. rižem je drug...ker temne stvari pa drugim ne gredo :)
lp

(odgovor članu Kasija)
Neposredna povezava do sporočila: 2706
8.11.2011 21:36:35   
Smejka11
Pathra - imaš ZS.

:S
Smejka11

(odgovor članu Kasija)
Neposredna povezava do sporočila: 2707
8.11.2011 21:43:57   
vijolica2
Na pregledu je bilo danes super, pikec je priden in se je tudi že obrniluser posted image kar se mi je že pred tednom dni zdelo, saj so bili njegovi gibi čisto drugačni.user posted image user posted image
Edina slabost katero sem danes slišala, je da imam slabo kri-železa imam premalo in sem dobila tablete, samo ne vem če bi jih jedla, saj baje imajo isti učinek kot kapljica v morje. Baje je bolje spiti deci rdečga vina na dan. A ima še katera s tem težave?
Ker sem mu rekla, mi je dal tudi za sladkorno. Kolko dolgo traja ta test za sladkorno?

(odgovor članu Smejka11)
Neposredna povezava do sporočila: 2708
8.11.2011 21:57:14   
miami10
vijolica2
test je odvisen od izvidov. Najprej ti vzamejo kri na tešče, če si pod 5,1 piješ 75g glukoze (vzemi si sabo limono-dovolijo) in ti 1uro po tem ko spiješ ponovno vzamejo kri, kjer mora biti pod 10, po 2 urah po 7,8.
Če presežeš katero mejo že prej...je test prekinjen in si označena z gestacijskim diabetesom. Potem moraš do edukatorjev toliko, da ti dajo nekaj krtkih navodil in te naročijo na preglede (traja cca 30min), če pa si vse preiskuse prestala, pa greš domov. Upam da sem ti logično napisala.
lp

(odgovor članu vijolica2)
Neposredna povezava do sporočila: 2709
9.11.2011 7:50:00   
coccinella
IZVIRNO SPOROČILO: mefisto

coccinella oče nese v službo enake papirje kot ti (tiste na katere mu vpišejo vse plače) saj mu na podlagi tega izračunajo očetovsko nadomestilo. Ampak on to lahko ureja po porodu.

IZVIRNO SPOROČILO: Mistica

coccinella - oče izpolni obrazec S-1/2 in prilogo S-1. Slednjo mu mora izpolniti delodajalec. Tu imaš oba obrazca, da si ju lahko izpišeš.

mefisto in Mistica full hvala za informacijo in link.

(odgovor članu Mistica)
Neposredna povezava do sporočila: 2710
9.11.2011 8:10:40   
tix

Edina slabost katero sem danes slišala, je da imam slabo kri-železa imam premalo in sem dobila tablete, samo ne vem če bi jih jedla, saj baje imajo isti učinek kot kapljica v morje. Baje je bolje spiti deci rdečga vina na dan. A ima še katera s tem težave?

Ja jaz, že pol življenja, pred, med in po nosečnosti, tablete sem dobila že na prvem pregledu, jemljem jih pa sedaj kakšen mesec, da naredim vsaj malo zaloge, ker je mali imel tudi premalo železa, ker se mi zdi po pol leta porabijo tisto zalogo ki si jo naberejo v user posted image (ni pa do 9m imel preveč raznolike hrane user posted image )

Glede vina/alkohola pa imam svoje mnenje user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 2711
9.11.2011 8:16:26   
tix
še eno vprašanje, ko je ravno govora o pralnih blazinicah: Koliko parov se pa potem splača imeti? si ne predstavljam, da bi potem kar skoz prala in prala

(odgovor članu tix)
Neposredna povezava do sporočila: 2712
9.11.2011 9:09:52   
mefisto
Dober dan!

Danes pa je pri nas tako zoprno vremeuser posted image .

Vidim, da vas je kr nekaj slabokrvnih. Meni je pa na zadnjem pregledu rekla da imam konjsko kri, ker imam zelo visok hemoglobin. Upam, da tako tudi ostane.

vijolica2 super za pregled. Naše dete pa mislim, da se še kar ni obrnilo, ker me še vedno brca nekje spodaj. Zdaj me pa že resno začenja skrbet. No, bomo vidli naslednji teden ko imam pregled.

blazinice pa sem jaz uporabljala tiste za enkratno uporabo, mi je mleko kar precej teklo in bi verjetno prala non stop, ker mleko hitro začne smrdet. No in tudi tokrat bom uporabljala te, se mi zdijo bolj praktične.

Kaj ste že začele kaj pripravljat za novega člana? Mene kak dan prime, da bi kr začela prati stvari, pol pa si mislim da še itak imam čas. Sicer to sem mislila tudi prvič, pa sem morala potem predčasno v bolnico.

(odgovor članu tix)
Neposredna povezava do sporočila: 2713
9.11.2011 9:26:05   
n€na
Dobro jutro user posted image

Končno mi je uspelo priti do računalnika in upam, da mi bo uspelo tudi post napisati do konca. Ko se lotim kaj napisat me vedno kdo rabi, potem pa pozabim, kaj sem hotela napisat in na koncu ne napišem nič.user posted image

V ponedeljek sem bila na pregledu in sem videla mojega user posted image , ki pridno raste in miga v trebuščku. Tehta pa tam nekje 1860 g. Je pa še vedno obrnjen z ritko navzdol in ima še čas do 37 tedna da se obrne, sicer ne vem kaj me čaka, ampak mami mi je rekla, da ni prijetno, da se dete rodi z ritko naprej, bomo videli. Predvidevam, da bodo poskusili najprej z zunanjim obratom...G me je tudi pohvalila, glede mojega sladkorja in diete in je rekla, da se vidi, da se je držim. Saj pri meni, ki sem imela pred user posted image +25kg je uredu, da se nisem skoraj nič nič zredilauser posted image Dobila sem pa tudi napotnico za porod..še malo pa boste prve na seznamu že kmalu pestovale svoje bebiceuser posted image

Sem pa jaz zaključila z bolniško in sedaj dva dni koristim viška ure potem pa juhuhu na dopustuser posted image po dopustu pa na porodniško in kmalu za tem bomo dobili novega člana v naši duržini.

IZVIRNO SPOROČILO: Kasija

miami10 a ti imaš tudi sladkorno? še katera?

tudi jaz jo imam in moram rečt, da smo se vsi navadili na ta način prehranjevanja. Pač enaka hrana samo pripravljena na bolj zdrav način. Se pa jaz izogibam testenin in riža, ker to mi je znalo zelo dvigniti sadkor.

Kaj ste že začele kaj pripravljat za novega člana? Mene kak dan prime, da bi kr začela prati stvari, pol pa si mislim da še itak imam čas. Sicer to sem mislila tudi prvič, pa sem morala potem predčasno v bolnico.

Jaz imam že vse oprano, zlikano in pospravljeno v vakum vreče, ravno zaradi razloga, ki si ga omenila. Tudi jaz sem morala prvič predčasno v bolnico.

za seznam...naslednji pregled imam 1.12.

< Sporočilo je popravil n€na -- 9.11.2011 9:29:10 >

(odgovor članu tix)
Neposredna povezava do sporočila: 2714
9.11.2011 9:41:44   
tix

Jaz imam že vse oprano, zlikano in pospravljeno v vakum vreče, ravno zaradi razloga, ki si ga omenila. Tudi jaz sem morala prvič predčasno v bolnico.

tudi jaz, pa se še nekako ne spravim :) pravim po 30.11user posted image

(odgovor članu n€na)
Neposredna povezava do sporočila: 2715
9.11.2011 9:47:45   
n€na
Kako pa vam kaj gre likanje?

Meni je kar težko, saj zaradi velikega trebuha skoraj ne pridem do likalne deske. Pomagam si s sedenjem ampak ne morem se navadit sedet pa likat..ne vem, vedno moram vstati, da odložim cunjo ki sem jo zlikala.user posted image

Ostala gospodinjska opravila mi pa presenetljivo gredo dobro od rok..edino perilo obeša moj user posted image

(odgovor članu tix)
Neposredna povezava do sporočila: 2716
9.11.2011 10:11:26   
tix

IZVIRNO SPOROČILO: n€na

Kako pa vam kaj gre likanje?

Meni je kar težko, saj zaradi velikega trebuha skoraj ne pridem do likalne deske. Pomagam si s sedenjem ampak ne morem se navadit sedet pa likat..ne vem, vedno moram vstati, da odložim cunjo ki sem jo zlikala.user posted image

Ostala gospodinjska opravila mi pa presenetljivo gredo dobro od rok..edino perilo obeša moj user posted image

ne likam :)

(odgovor članu n€na)
Neposredna povezava do sporočila: 2717
9.11.2011 10:15:46   
beti 1

To spanje počasi res postaja prava umetnost. Jaz imam ogromen problem z medenico in nogami. Po parih minutah mi začnejo drevenet noge in je tako grozen občutek. Tako, da jaz najtežje zaspim, pol pa še nekako gre.

A to maš tak neprijeten občutek v stopalih in mečih, da bi mogla skoz migat z nogami. Je boljše dokler si pokonci? Če je tako, potem imaš ti. sindrom nemirnih nog, ki je v nosčnosti zelo pogost. Pogosto je povezan s slabokrvnostjo, ampak pri tebi to ni razlog. nekaterim pomaga, če si noge stuširajo s hladno vodo, ali pa namažejo s kako kremo(gelom), ki daje občutek hlajenja, spet drugim paše, da preden gredo v posteljo telovadijo z nogami in so te potem bolj mirne. Jaz migam že na kavču pred TV, pa ko se vležem dam stopala izpod odeje, tako da so na hladnem, pa mi je veliko lažje zaspat. Dobra novica je, da kot velika večina težav povezanih z nosečnostjo tudi ta po porodu zelo hitro izgine. Se pa lahko pri nekaterih ponovno pojavi v menopavzi ali kasneje, ampak za takrat obstajajo učinkovita zdravila.

Nedrčki in blazinice: jaz že dober mesec nosim nedrčke za dojenje, se mi prsi v nosečnosti tako povečajo, da lahko na siceršnje kar pozabim, pa še kost, ki jo imam sicer me ful moti, mam prav bule, če mam tak nedrček gor več kot par uric. Tako da si ne predstavljam, da bi nosila kaj drugega, kot mehak bombažen nedrček. Sem si jih pa upala kupit v naprej, ker vem številko še iz prejšnjih nosečnosti oz. časa dojenja.
Blazinice: jaz sem obakrat uporabljala pralne od Aventa. So sicer par mm debele, se pa ne spomnim, da bi mi kdaj premočile. Mela sem 6 parov za bit komot. Posušijo se res hitro, tako da to ni težava. Pa tudi vonj mleka iz njih ni tako močan, kot na drugih oblačilih, vsaj meni se ni zdelo tako.

Slabokrvnost: nekje sem že pisala o tem. Meni najbolj pomagajo Algea tablete. Sem si z njimi, po priporočilu in dobri izkušnji sestrične, popravila hemoglobin po 2. nosečnosti, jemljem jih pa tudi sedaj, nekje od 4. meseca dalje in sem imela na 2. kontroli celo boljši izvid kot na prvi. Poleg tega zaradi njih nimam čisto nebenih težav z zaprtjem, kar je tudi super.  Pa jemljem minimalno dnevno dozo. Ferrum lek, mi ni čisto nič pomagal, samo grozen občutek v ustih sem imela. Nekoliko bolje je blo po Retaferju.
Železo se da dobiti tudi iz mesa (bolj kot je rdeče, boljše je), sam izkoristek pa se bistveno poveča, če zrezek pokapate z limoninim sokom, oziroma zraven pijete limonado ali svež pomarančni sok.

trnuljčica: nisem pravnica, mam pa nekaj izkušenj s tem. Ponavadi se splača it direktno do njih in jih prositi za obzirnost do ostalih stanovalcev, pa fino je, če nisi edini stanovalec, ki ima zaradi tega težave. Če to nič ne pomaga greš pa potem naprej. Verjetno so na Zvezi potrošnikov tudi že kaj pisali o tem in boš našla kaj na njihovi spletni strani.

pripravljanje stvari za user posted image : po eni strani se mi zdi, da imam še morje časa do januarja, da vse pripravim, po drugi se mi pa zdi, da bi jih morala vsaj pregledati, da vidim kolko je še uporabnega in kolko moram dokupiti.

Naša user posted image  se še vedno vsaj vsakih par dni obrne in me enkrat brca spodaj, naslednjič pa ob straneh ali že kar zgoraj. Ma zgeda še zadosti velik bazen, da v njem uživa.

Likanje: jaz že nekaj let likam izključno sede, odkar mam žogo, kar na žogi sedim in si mizo spustim tako nizko, da mi ustreza. Zaenkrat me trebuh ni kaj dosti motil, je pa res, da je že kake 3 tedne od zadnjega likanja. Mam srečo, da ma mož tako službo da mi ni treba likati srajc, hlač ipd.

Sem pa imela danes take lepe sanje. Prve v tej nosečnosti o user posted image , in je bla taka lepa user posted image , da zdaj malo bolj verjamem, da bo res user posted image , pa možiček je tako lepo skrbel zanjo. user posted image

lep dan vsem, tu imamo še kar oblačno

(odgovor članu mefisto)
Neposredna povezava do sporočila: 2718
9.11.2011 10:23:28   
diana79
vijolica:si imela včeraj pregled?jaz tudi!imela sem uro ob 11-ih,na vrsti sem prišla pa malo pred 13 uri!mogoče sva se videla????

so dnevi,so leta in so pomladi,ko se imamo preprosto radi,so trenutki,ko je treba na novo začeti in so ljudje,ki jih je treba preprosto objeti!

Neposredna povezava do sporočila: 2719
9.11.2011 10:34:18   
miami10
Nena...tudi jaz se strogo držim diete...v celi nosečnosti sem se zredila za 7kg...od kar imam potrjeno sladkorno sem zgubila 1kg...tko da sem bila pohvaljena...ampak sem včeraj dobila aparat za merjenje in se danes kar malce žalostna user posted image ...že včeraj sem imela 90min po zajtrku 7,2 danes po zajtrku (ki sem ga zamenjala, ker mi je tako včeraj priporočila iz kosmičev sem šla na kruh) pa sem imela 8,7...jutri bom šla vrjetno nazaj na kosmiče...je pa res da se ne smem ne vem koliko gibat...sprehodi do cca 15min (zaradi medenice)...imaš ti morda kakšen nasvet za moj zajtrk user posted image

Diana79 tudi jaz sem mela včeraj pregled ampak dopoldan, tko da mi2 se nisva srečale...sem pa govorila z eno ki ima rok 13.jan...mogoče katera od tu user posted image

lp
p.s. moj naslednji pregled 25.11 in 28.11 UZ (malo sem sklerozna user posted image )

< Sporočilo je popravil miami10 -- 9.11.2011 10:35:04 >

(odgovor članu diana79)
Neposredna povezava do sporočila: 2720
9.11.2011 10:55:08   
n€na

IZVIRNO SPOROČILO: miami10

Nena...tudi jaz se strogo držim diete...v celi nosečnosti sem se zredila za 7kg...od kar imam potrjeno sladkorno sem zgubila 1kg...tko da sem bila pohvaljena...ampak sem včeraj dobila aparat za merjenje in se danes kar malce žalostna user posted image ...že včeraj sem imela 90min po zajtrku 7,2 danes po zajtrku (ki sem ga zamenjala, ker mi je tako včeraj priporočila iz kosmičev sem šla na kruh) pa sem imela 8,7...jutri bom šla vrjetno nazaj na kosmiče...je pa res da se ne smem ne vem koliko gibat...sprehodi do cca 15min (zaradi medenice)...imaš ti morda kakšen nasvet za moj zajtrk user posted image

Js vedno jem en in isti zajtrk..sej se  čudno sliši ampak mi tako paše in tudi sadkorja mi ne dvigne...Se tudi meni po zajtrku ne da ne vem koliko hodit.

Moj zajtrk je pa tak...
polnozrnat kruh/ržen kruh/črn kruh/kruh s semeni
piščančja prsa
navadni jogurt z maščobo 1,5 ali manj
sezonsko sadje
čaj

Po tem zajtrku imam sladkor v krvi vedno od 5,0 do 6,5.
po zajtrku pa ena velika skodelica kave, ki sem jo sposobna piti tudi do dve uri

< Sporočilo je popravil n€na -- 9.11.2011 10:57:18 >

(odgovor članu miami10)
Neposredna povezava do sporočila: 2721
9.11.2011 11:16:16   
ronja
ko smo ravno pri modrcih in blazinicah, ronja iz katerega materiala bi lahko sešila pralne blazinice? če te smem tukaj nadlegovat za nasvet. imam nek tanek bambus. sem poskusila z njim in nepremočljivo, ampak mehko zadevo za na drugi strani.

To bi se po moje super obneslo, bambus je baje krasen material, sama sem nameravala za Svita kupit bambusen jersey, da mu naredim kak pajacek.

So pa pralne blazinice koži bolj prijazne, meni se je hitreje vse celilo (pri ronji sem mela regade, je bila precej nasilno dete;), ko sem jih začela uporabljat. in ne, ni bila kriva tehnika, ker sem vprašala vsaj 5 strokovnjakov (med. sestre v p., našo pediatrinjo, babico, ki pride na dom,...) glede tega, pa so vsi rekli, da je tehnika pristavljanja super. samo mala je skoz gor visela in moje zize tega niso prenesle;).

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu Kasija)
Neposredna povezava do sporočila: 2722
9.11.2011 11:45:17   
martythezebra
Živjo souser posted image ,

od prejšnjega pregleda je že cel teden, vendar smo vmes malo zboleli :(. Je moj prinesel eno trebušno virozo al neki tazga, najprej je bil on za praznike bogi, potem sem pa še jaz po dveh dneh se mu pridružila. Tako, da sem prejšnji teden bolj preležala, jesti mi pa itak ni nič pasalo. No ampak zdj smo pa že super :)
Na pregledu zadnjič je bilo vse vredu, naš user posted image  je tudi že z glavo navzdol. Ne vem pa koliko tehta in koliko je velik, ker to mi pa nikoli ne pove G. Me je pa malo opozorila zaradi teže user posted image . Tako, da se zdaj malo bolj pazim predvsem pri sladkarijah pa da grem vsak dan mal hodit. Se res pozna ko nič ne delam pa sem doma cele dneve in s tem se tudi manj gibam.
Naslednji pregled imam že 16.11. ravno zaradi moje teže.
Sem dobila že papir za porodniško in šla tudi na CSD po obrazce. Mam že izpolnjene tako, da po 15. jih odnesem. Pa še z mojim morva it podpisat očetovstvo.
Danes se mi pa začne šola za starše.

Modrci za dojenje: Jaz jih bom kupila naslednji mesec proti koncu. Blazinice pa bom probala oboje pa bom videla kako se bo obneslo.
Stvari za dojenčka: Dobili smo  zibelko, posteljico, previjalna pride konec meseca, nekaj drobnarij, včeraj sem kupila koš za plenice. Cunjice grem enkrat v teh dneh iskat do kolegice, potem je pa moja mami rekla da jih bo prala pa likala user posted image . Zdaj moram še pomeriti obrobo za zibelko in posteljnino, potem pa nekje kupiti blago in mi bo od kolegice mami sešila. A pozna katera kakšno trgovino kjer prodajajo tak lušten blago za otroške zibelke oz. posteljice? Tle pri nas v Kranju je pomoje bolj žalost kar se tega tiče.

Drugače pa večih problemov nimam razen tega, da me včasih ponoči bolijo kolki pa se potem premetavam iz enega boka na drugega. Pa seveda nočni obiski WC-ja.
Se mi pa zdi da zadnje dva tedna naš user posted image  ful močneje brca kot je pa do zdej :)

No lep dan vsem pa čim manj težav.

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 2723
9.11.2011 11:56:10   
miami10
N€na...če bi jst tok pojedla bi pomoje mela cukra še več...vse kar sem včeraj pojedla so bile 4 žlice kosmičev in mleko (rezultat 7,2)...danes pa 50g (stehtano) rženega kruha, 2dl mleka in jabolko...rezulata 8,7 user posted image
očitno je moja slinovka zjutraj še zelo lena...jutri bom ukinla sadje in dodala nekaj namaza na kruh...upam da mi uspe pridet nižje...nimam želje po inzulinu user posted image

Evo še eno prašanje pa starše in tiste, ki to še bomo user posted image
Spanje našega novorojenčka...martythezebra je napisala da je dobila zibko...tudi jaz sem razmišljala o zibki/košku (cene novih so ubijalske-nov sigurno ne bo)...potem pa se si nekako premislila in se odločila da bo moja mala user posted image od začetka spala v svoji posteljici...ni tako daleč od spalnice slišali jo bomo tudi brez babyfonov in nekako se mi zdi prav da se takoj navadi na svojo sobico in svojo posteljico-v kateri bo samo ponoči...čez dan bo spala drugje-to je nasvet prijateljice, da se najlažje navadi kdaj je dan in kdaj noč.
Moj predlog je tudi da bom uporabljala termoforček...da se posteljica malce pogreje (seveda ne bomo pretiravali s temp. šoki), da bo imela bolši občutek...
kakšen drug nasvet? user posted image

lpuser posted image

(odgovor članu martythezebra)
Neposredna povezava do sporočila: 2724
9.11.2011 12:05:09   
Mistica
IZVIRNO SPOROČILO: trnuljčica
Kartona ne preverijo, ker ga ne smejo.  To lahko odredi sodišče.
Saj vem, da nisi dobesedno mislila...user posted image
Lahko dobijo informacijo o tem, da si od takrat v bolniški in o režimu le te. Ponavadi pokličejo, sam tudi to ni prav (tel se info ne daje)...
Skratka ni nujno, da preverijo ta podatek preden prozvonijo na tvojih vratih. Lahko po tem. Nekateri sploh ne pokličejo, tudi po preverjanju ne (verjetno, ker te dobijo doma).
Skratka nimaš kaj skrbet, če imaš to zapisano v kartonu tvojga zdravnika. No, razen če greš iz države, al te več dni ni..., ker ponavadi so to mišljeni krajši izhodi.
Bres skbi! Uživaj v user posted image !

trnuljčica - hvala še 1x. Ja, nisem prav dobesedno mislilauser posted image Vem, da kompliciram, a če je človek pošten, se pač sekira malce več kot tisti, ki hoče koga kaj oškodovat, a ne.

IZVIRNO SPOROČILO: vijolica2
Na pregledu je bilo danes super, pikec je priden in se je tudi že obrnil kar se mi je že pred tednom dni zdelo, saj so bili njegovi gibi čisto drugačni.
Ker sem mu rekla, mi je dal tudi za sladkorno. Kolko dolgo traja ta test za sladkorno?

vijolica2 - tudi meni je včeraj ugotovila hemoglobin na spodnji meji 111, medtem, ko sem ga imela v 3. mesecu 147. Neverjetno kako se to zniža! Mi je pa dala sirup, ampak ga nimam namena striktno pit, ker se bojim zaprtja in podobnih težav.
beti1- hvala za tvoj nasvet, bom tudi sama pogledala za Algea tablete. Glede mesa je pa res tako kot si napisala, da naj bi C vitamin povečal absorbacijo železa, mlečni izdelki in kava pa delujejo ravno obratno.

mefisto - jaz sem večino oblekic že pred cca. mesecem dni oprala in potem tudi postopoma zlikala, tako da so pripravljene. Sedaj samo sproti še kaj dokupim in potem zlikam in pospravim. Kupili smo tudi previjalno in voziček, tako da nam samo še posteljica manjka in nekaj kozmetičnih stvari. Je pa res, da imam jaz PDP v začetku januarja in sem mogoče zaradi tega malce bolj zgodna.

Pozdravček vsemuser posted image

(odgovor članu trnuljčica)
Neposredna povezava do sporočila: 2725
Stran:   <<   < Prejšnja stran  107 108 [109] 110 111   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  107 108 [109] 110 111   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Top ideje za nosečniške pustne maske
photo
Če si si za letošnji pust že omislila nosečniški trebušček, ga lahko izkoristiš za odličen pustni kostum. Tvoj trebuh la...
Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.

Kako bi reagirali ..
Admin

če bi šel vaš mož na kavo z bivšim dekletom, ki je že leta ni videl, da se malo "pogovorita"?