|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  105 106 [107] 108 109   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Januar 2012
6.11.2011 10:13:39   
vijolica2
Dobro jutrouser posted image
Kako ste spale?
Jaz nisem danes dobro, skoz sem se zbujala, potem sem mela še grde sanje. Pa pes je kar naprej lajaluser posted image Sedaj sem se pa ful najedla in sem kot vreča krompirjauser posted image   In malo poležavam in božam trebuščekuser posted image

Lepo nedeljo vam želim

(odgovor članu trnuljčica)
Neposredna povezava do sporočila: 2651
6.11.2011 10:22:34   
**Nelly**
Dobro jutro nosečke...

Z nami je obupna noč... spala skoraj nič, zbujala sem se za vsako figo, potem zaspat nisem mogla in seveda ko sem končno zaspala me je zbudil trebušček, ki me je že bolel, ko sem morala lulatuser posted image . Ta noč je bilauser posted image , kar 5x na wcuser posted image ... Tako da... sem vsauser posted image user posted image user posted image ... se je pa lubi odločil, da me pelje na kosilo ven, da nebom kuhala, če že spat nisem moglauser posted image .

IZVIRNO SPOROČILO: trnuljčica

Ker poznam ene par punc, ki so v veselju prve user posted image , kupile marsikaj ravno kontra, pač kjut, pa ravno znižano, pol je bila pa kontra sezona.user posted image No, saj kratke majčke gredo pod dolg rokav, zimski pajac pa obratno ne gre.user posted image

Trnuljčica mislim, da bom jaz končala med temi nosečkamiuser posted image user posted image . Do zdaj sem se brzdala nakupovanja cotik, zdaj me pa že redno drži... Bom res morala pazit kaj kupim... Bom pa malce tu na RR zagnjavila in vprašala, če bo to in ono ok za kupituser posted image .

Pleničke bom pa rekla, da raje pol naj bon dajo in bomo mi kupili, da nebom res kje meli težave s katerimi... Bom pač sama kupovala pleničke po potrebi. Hvala, ste mi pomagale s to odločitvijouser posted image .

Punce lep nedeljski dan želim in božajte bušije.

< Sporočilo je popravil **Nelly** -- 6.11.2011 10:27:32 >

Neposredna povezava do sporočila: 2652
6.11.2011 10:26:37   
miami10
Tudi jsz sem slabo spala :(...ampak bo minilo
Glede plenic-nimam lastnih izkušenj ampak brat in prijateljica od štarta uporabljajo navadne plenice iz Mullerja in pravijo da so zakon...Prijateljica je delo dobila 1 paket pampers pa se imeli takoj vneto ritko...toliko če ti kaj pomaga user posted image
mene pa zanima mako majčke? Mislim da je ena napisala da jih ni nikoli uporabljala? no jst bi kupila ene 3 k jih že v porodnišnici želijo met oz. jih moraš met s sabo...kupila pa bi tetra majčke, ampak nimam pojma kje se to dobi-kšna ideja? V dm nimajo user posted image
tiste, ki imate izkušnje od prej z dojenjem...oz. z blazinicmi za v modrček-koliko tega gre na dan? nimam niti pribljižne predstave? pa da ko bom kupovala ne bom kupila 1 škatle, potem pa bom druga dan "norela"user posted image
hvala za pomoč in lp

(odgovor članu vijolica2)
Neposredna povezava do sporočila: 2653
6.11.2011 10:33:31   
urshek
Živjo. Mene pa nekaj zanima - tiste, ki ste že šle po injekcijo za Rh-, bi mi lahko povedale, kako poteka? Greš tja, daš kri in prideš nazaj po injekcijo, ali moraš biti ves čas v porodnišnici? Je bila mogoče katera v Postojni?

Neposredna povezava do sporočila: 2654
6.11.2011 10:43:42   
mefisto
Dober dan!

Na hitro bom dodala še nekaj svojega mnenja, sva danes s tamalim sama in me je čist okupiral.

Kar se tiče papirjev za očetovski dopust, sva jih midva pri prvem oddala ko sem rodila, saj drugače ne gre, ker je potrebno vnest ime in priimek ter emšo otroka. Tako, da je moj drugi dan ko sem rodila nesel vse papirje najprej v službo, nato pa na CSD.

pleničke mi smo in bomo uporabljali pamperske ampak striktno kupljene v avstriji ali mulleju (so dosti boljše kvalitete kot tiste iz špara ali tuša ...) Naš je dobil vneto ritko po tistih mullerjevih, vse ostale pa so ,, spustile,, sploh če je fejst tekoče kakal.

majčke jaz sem uporabljala te klasične za čez glavo. Spodaj bodi pa pol majčko preko. Te na preklop ki jih imajo v bolnici pa nikoli, so mi šli trakci za vezanje zelo na živce.

spanje pri meni je tudi bolj slabo, recimo da se zbujam nekje na vsako dobro uro.

(odgovor članu urshek)
Neposredna povezava do sporočila: 2655
6.11.2011 10:45:01   
pathra
Urshek.. jaz sem dala kri en dan prej da so prišli rezultati.. pol pa sem naslednji dan prišla na pregled in je preverila če je ta Coombsov test negativen in sestra mi je dala injekcijo v ritko.. pol sem pa šla domov.. to je to :) Jaz sem to kar v ordinaciji imela.. v bolnici Izola..

(odgovor članu urshek)
Neposredna povezava do sporočila: 2656
6.11.2011 10:53:49   
martythezebra
Živjo,

Imam eno vprašanje glede papirologoije....
Kateri obrazec moram oddati na CSD zame, če nisem zaposlena sem pa bila zaposlena v zadnjih treh letih vsaj 12 mesecev?

(odgovor članu pathra)
Neposredna povezava do sporočila: 2657
6.11.2011 10:58:38   
pathra
Martythezebra... mislim da ti uveljavljaš samo starševski dodatek.. torej daš obrazec za starševski dodatek (imaš tudi pomoč ob rojstvu otroka na istem obrazcu DP-1).

(odgovor članu martythezebra)
Neposredna povezava do sporočila: 2658
6.11.2011 11:01:08   
urshek
Pathra, a tudi to mava obe? :) PDP enak, spol enak, krvna skupina enaka... user posted image Meni je ginekologinja rekla, da počakaš na rezultate in potem dobiš injekcijo. Očitno imajo v Postojni radi čakajoče nosečnice. user posted image Rada bi vedla, ker če je tako, lahko vmes skočim na faks. user posted image

(odgovor članu martythezebra)
Neposredna povezava do sporočila: 2659
6.11.2011 11:47:47   
miami10
urshek sem ti poslala ZS glede injekcije...
edino kar nisem dopisala mi je tole da počakaš kr malce nenavadno, ker za določitev coombsovega testa rabijo vsaj 1uro...s tem da mora kri prit do njih, v aparat in se izvid natisnit in ga dr. podpisat-poleg 1ure...očitno se boš načakala-priporočam dobro knjigo user posted image

(odgovor članu urshek)
Neposredna povezava do sporočila: 2660
6.11.2011 14:22:23   
Kasija
miami10 jaz sem napisala za mako in tetra majčke. verjemi, nisem jih uporabila niti enkrat. v porodnišnici imajo svoje obleke in ti za otroka za domov prineseš kar hočeš. jaz prisegam na bodije, ki se zapirajo na preklop. tetra majčke sicer dobiš v tosami, če se ne motim. če jih kje najdem in jih še nisem zabrisala stran, ti jih pošljem, če hočeš. te rešim nepotrebnega nakupa user posted image .
blazinice za dojenje ti žal ne morem povedat koliko jih potrebuješ, ker je odvisno, koliko mleka ti bo iztekalo. meni ga zelo malo, tako da sem mogoče porabila eno celo škatlo cel čas dojenja (11 in 10 mesecev). sem pa uporabljala samo prvih par mesecev, potem ni več teklo.

nelly kljub temu lahko rečeš za plenice. saj ne bodo hodili na obisk takoj ali pač? ta čas boš pa že preizkusila par različnih, pa jim poveš, katere bi.

pa mi smo tudi eko plenice rabili na začetku, potem pa navadne iz mullerja in so super.

(odgovor članu miami10)
Neposredna povezava do sporočila: 2661
6.11.2011 14:38:04   
Tadea
Lepo pozdravljene user posted image
Kako ste kaj? Medva sva se končno vselila v novo stanovanje in sm kr v zaostanku z branjem strani na forumuuser posted image
Kako ste kaj z zdravjem? Jaz sem zaradi hudih bolečin v levi ledvici pristala na antibijotikih. Me kr mal skrbi kak bo to vplivalo na otročka.
Ma katera kakšne izkušnje? Jemljem namreč Hikoncil 500, nism se pa še uspela posvetovat z ginekologom, ker imam v torek pregled pa mu bom omenila.
Upam da tokrat na pregledu zvemo spol. Mi bomo vrjetno imeli kar pampers pleničke.

Lepo nedelsko popoudne vsem user posted image

LP

(odgovor članu Kasija)
Neposredna povezava do sporočila: 2662
6.11.2011 14:46:13   
beti 1
katra55: user posted image  ni nič hudega, saj so že stari ljudje rekli, da je jok zdravilo in dostikrat je res tako.
Če nisem preveč radovedna, zakaj in česa pa te je tako zelo strah pri porodu?

Jaz sem danes ponoči sicer dobro spala, le od petih do sedmih sem bla pokonci, ker je mož "škripal" zaradi prehlada, pa user posted image  je pridno telovadla, no, potem me je pa zmanjkalo in sem se zbudila šele 15 min do devetih. HB za Živžav user posted image user posted image . Vsem slabo spečim želim, da bi se kmalu dobro user posted image .

Plenice: jaz sem sicer pri obeh večinoma uporabljala bombažne plenice. Pri prvem sem za dopuste ipd. uporabljala Pampers Sensitive, ki se jih je takrat dobilo v DM, pri drugem jih pa nisem več našla, pa sem potem uporabljala navadne Pamperske, pa DM-ove eko plenice, ki so včasih že na riti razpadle in proti koncu tudi Lumpi plenice, ki so se presenetljivo dobro obnesle. Sama sem mnenja, da je bolje vsake toliko malo zamenjati znamko, pa še kakšno drugo probat. Saj večina kemije, ki je v teh plenicah, je sicer podobna, ampak čisto vsa pa ne, pa je verjetno fajn zamenjat da ni samo eni vrsti tolko izpostavljen.

miami10: tetra majčke sem jaz dobila še od moje mami in tašče, sem gledala, če bi kje dobila novejše, pa jih ni bilo. Varianta je, da si jih po modelu kake druge majčke na preklop sama zašiješ iz tetra plenic. Mi je t udi ena sestra v ZD rekla, da si one same šivajo zg. dele uniforme iz tetra plenic, ker se že narejenih ne dobi več. Sem šla pogledat na stran od tosame, dobiš tetra tkanino na metre, ne kot plenice, če bi katera šivala.

Majčke:  meni so bili za prve 2-3 mesece zelo všeč bodiji na preklop z zapiranjem spredaj na pritiskače. Sem jih k sreči dobila od svakinje in sestrične. Ne vem pa povedat, katere firme so, ker jih imam še pri tašči. Pa tudi teh nisem videla v trgovinah, kjer sem do zdaj gledala user posted image  cunjice. Tako majhnega user posted image  je veliko lažje obleči v nekaj samo z obračanjem po previjalni, brez dvigovanja glavice, je tudi bolj v skladu z navodili handlinga za dojenčke. Sem sicer pristaš bodijev in pri starejših user posted image  tudi pajackov, ker lahko user posted image  bolj v miru dviguješ, polagaš, pestuješ,... ker so cunje bolj na mestu in ni treba pazit, da se kaj ne zguba, stlači na kup,.... Če hočeš, da stoji majčka v hlačah mora biti pa že tako močna elastika, da se meni zdi, da mora user posted image  tiščati čez trebušček. user posted image

Tadea: kot so se punce že menile, najbolj preiskušan in najbolj varen antibiotik v nosečnosti. Sploh pa so zdaj naši user posted image  že toliko dozoreli, da prenesejo veliko več kot v prvih 3 mesecih, brez dokazljivih škodljivih posledic.
Sem ravno v zadnjih dneh, mislim da v Delu, videla izsledke neke raziskave narejene v Evropi, kjer so ugotavljali, da ima kemoterapija v 2. in 3. trimesečju manj neugodnih dolgoročnih (do 18 leta) učinkov na user posted image , kot prezgodnji porod v npr. 32 tednu, kar je stalna praksa pri user posted image , ki potrebujejo kemoterapijo.

< Sporočilo je popravil beti 1 -- 6.11.2011 14:47:50 >

(odgovor članu miami10)
Neposredna povezava do sporočila: 2663
6.11.2011 16:32:24   
miami10
Kasija hvala za nasvet...če pa jih kje najdeš ti jih plačam...ne bi jih rabila veliko...bi pa vseeno mela kakšno ker se mi zdijo dovolj tanke...mako iz bonbanža pa so se bolj debele...moje mnenje :)
HICONCIL-smo pa že klepetale in ga kar uporabljaj kot so predpisali zdravniki...oz. preberi zadnje 2 lista foruma...

lp :)

(odgovor članu beti 1)
Neposredna povezava do sporočila: 2664
6.11.2011 17:47:57   
trnuljčica

IZVIRNO SPOROČILO: mefisto

pleničke mi smo in bomo uporabljali pamperske ampak striktno kupljene v avstriji ali mulleju (so dosti boljše kvalitete kot tiste iz špara ali tuša ...) Naš je dobil vneto ritko po tistih mullerjevih, vse ostale pa so ,, spustile,, sploh če je fejst tekoče kakal.

Tudi jaz sem to slišala v prvi user posted image . Da je treba Pamperske kupit v Mullerju al v Aust in smo tako tudi naročili babici, ki jih je želela kupiti. Vem da smo imeli nekje za 1,5 meseca pleničk, le iz Avst ali Mullerja (preverjeno), pa smo vseeno 3 teden dobili izpuščaj pod  tistim samolepilnim delom, verjetno od lepila. Meni ni bilo jasno kako to, ampak ker ni minil niti po 5 al 7 dneh, sem jih čisto ukinila, dala navadne Muller in se je koža brez težav le z osnovno nego pozdravila. Še danes mi ni jasnouser posted image . No, saj pol mi je odgovarjalo tako, v Avst za plenice ziher ne bi hodila, cena Mullerjevij je pa bila velikoo nižja. Pa še vse , ki sem jih poznala so mi jih v bistvu priporočile...
Kasneje po 2 letu smo bili na daljših počitnicah v tujini in smo bili prisiljeni tam kupiti plenice. Ker so tam  vsi kupovali HUggies, smo jih vzeli in so bile super. Sam to so bile originalne Huggies in imeli so tudi več vrst. Kasneje smo jih kupovali pri nas, sam po pravici so bile daleč od tistih... Tudi pakiranje, potisk, marsikaj je drugačno pri nas, narejeno v Evropi. Pol smo jih pa tako ukinili...
Sedaj se še nisem odločila katere bomo. Sploh ne vem, a imajo Mulerjeve tudi najmanjšo št?

Spanje- očitno je bilo prejšnjo noč podobno pri vseh... No, pri nas se mali zadnje tedne zbudi  1x-3x ponoči, ker sanja (jetija, volka, čarovnico, velikana- pač iz knjigic...- ne risank)... Danes pa sploh nisem mogla nazaj zaspat in sem obupala po dolgem trudu in vstala ob 5 ih.

(odgovor članu mefisto)
Neposredna povezava do sporočila: 2665
6.11.2011 18:13:05   
trnuljčica
Aja, zanimivo, v prvi user posted image se vsi ponujajo, kaj bodo prinesli, kupili, darovali...user posted image Pa čeprav se kot mi recimo odločiš, da si boš 2/3 stvari sposodil...- napaka, se hecam user posted image . V drugi user posted image pa nič. Pa si seveda vse po prvem vrnil... Pri tretjem, pa ne vem...user posted image
No, saj tudi pri prvem je začetno navdušenje, potem pa tudi kupuješ plenice in vse sam. Tako da vem, da sem za ceno Pampersk, nato dobila dvojni paket naših.
No, da ne bi katera narobe razumela, saj za naraščaj se sam odločiš in prav je seveda da sam skrbiš zanj.

Neposredna povezava do sporočila: 2666
6.11.2011 20:51:56   
pathra
Urshek.. e ja.. vse imamo enako... pri nas da dobijo rezultate rabijo pol dneva zato so meni vzeli kri en dan prej, da bojo ziher pršli rezultati. Po mojem lahko tam vprašaš koliko časa jim bo rabilo za rezultate in če lahko skočiš na faks.

Neposredna povezava do sporočila: 2667
6.11.2011 22:16:58   
Roberta69
Pozdravček od mene/naju :)

Sem bolj odsotna zadnje čase... malce pokomentiram, kar je na zadnji strani.

Majčke: pri ta starejšem sinu sem tok komplicirala in imela ta prve mesece res vse na preklop - si niti predstavljala nisem, da bi tako majhnemu otročku z mehkim vratom kaj vlekla čez glavo (mi sploh ni bilo jasno, da večina to počne user posted image ), ko št. raste, je tega vedno manj in na koncu sem imela res že orng probleme najti na preklop, potem se pa na navadne sploh nisem mogla navaditi user posted image . Pri ta mlajšem nisem več komplicirala oz. se mi zdelo nič kaj posebnega, če mu dam majico čez glavo (čeprav je, roko na srce, za otročka sigurno fuuul bolj prijetno oz. veliko manj neprijetno ooblačenje oblačil na preklop), predvsem sem imela pa izbiro luškanih majčk/bodijev večjo, ker na preklop ni nič kaj prov kjutkanega.

Pleničke: jaz sem bila čisto srečna, ker sem enkrat sredi pleničarstva ta starejšega sina našla DM-ove plenice Alana, ki so kao malo bolj naravne in okolju prijazne. Prej sem kupovala Pampers v Mullerju, zdaj jih pa ne bi niti slučajno user posted image . Pri ta mlajšem sem na začetku kupovala res čisto naravne (sem pozabila, katero znamko, ampak so tako user posted image drage, da bi bilo to za skos čist preveč). Nekaj časa sem uporabljala tudi tiste, ki jih dobiš v porodnišnici, ki so tudi kao malo bolj prijazne, ala tele DM-ove Alana. Se pa nisem nikoli srečala s kakšnimi resnimi alergijami enega ali drugega sina (pri obeh smo sicer izkusili par dnevno vneto ritko, ampak nikoli zares ugotovili, zakaj). Pri ta mlajšem sem opustila tudi kremo za ritko (je v bistvu čiso nepotrebna - marsikje v tujini, sploh ni v praksi, da se maže zdravo ritko).

Me pa tale ta tretja user posted image mal zaj... V prvih dneh sem bila kot rožica, zdja sem pa zadnje čase bolj tako, nekaj srednjega. Sem kar velikokrat slabe volje, pa brez energije, pa vsa nataknjena user posted image , pa to sploh ne gre, ker imam enega malo večjega, enega pa še čisto micenega (čeprav je že velik user posted image ) otročka, pa še user posted image me hitro okarakterizira za zmaja user posted image . Kaj čmo, najbrž hormoni user posted image . Prej sva s tamalim skoraj vsak dan prehodila ene 8 km (glih en tak lep sprehod do koseškega bajerja in nazaj), zdaj greva pa mogoče enkrat na teden na orng sprehod in še to po možnosti čez vikend, ko gremo vsi skupaj. Upam, da me tole vzdušje mine user posted image . Mi je bilo pa tudi že ene parkrat slabo in sem bruhala, pa zadnje čase fuuuul malo pojem (količinsko glede na prej oz. moje povprečje polovico manj user posted image ), ker mi je drugače čist slabo in se mi velikokrat zdi, da me bo kar razneslo - prov zoprno user posted image .

Dva čmrljčka in ena čebelica - brneče kot v panju :)))

(odgovor članu pathra)
Neposredna povezava do sporočila: 2668
7.11.2011 7:24:49   
Kasija

Aja, zanimivo, v prvi user posted image se vsi ponujajo, kaj bodo prinesli, kupili, darovali...user posted image  

Tole sem se pa nasmejala user posted image . Samo je pa res. Prvič so telegrami dnevno prihajali v p, pa kup pliškotov in drugih zadev. Drugič je bilo veliko več sms-ov, pa ene trije telegrami. V tretje mogoče ne bo več niti sms-ov user posted image .
Ampak vse ima svojo sončno stran. manj je treba odganjat nezaželjene obiskovalce, ki bi na vsak način radi pestovali novorojenčka, ki si tega niti slučajno ne želi.

miami10 po hitrem pregledu svoje zmešane robe sem našla samo mako majčke. vsaj mislim, da so mako. ker potem sem videla tole http://www.otroskaoblacila.si/art/baby-majica/tetra-majica-16304. ampak tole so mako ne tetra ali kako? sem mislila, da so tetra material za pleničke? miami a mako pa že imaš?

tadea jaz sem ravno par strani nazaj spraševala za hikoncil. so me pomirile, pa še sama sebe sem, da ni nevaren. sploh je manj nevaren od nezdravljene bolezni.

pa dobro jutro in lep dan. danes sem pa jaz vstala ob 5h. sem pač na vrsti za slabo spanje, bo bolje jutri  user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 2669
7.11.2011 8:22:14   
Janchek81
Dobro jutro vsem ..
evo za mano je še ena na pol prespana noč, ampak ok ... bomo že preživel .. čeprou danes imam še materinsko šolo in bom pomoje še mal bl utrujena ... AMPAK ... se tolažm z različnimi besedami user posted image

(odgovor članu Kasija)
Neposredna povezava do sporočila: 2670
7.11.2011 9:16:03   
trnuljčica
IZVIRNO SPOROČILO: Kasija

Aja, zanimivo, v prvi user posted image se vsi ponujajo, kaj bodo prinesli, kupili, darovali...user posted image  

Samo je pa res. Prvič so telegrami dnevno prihajali v p, pa kup pliškotov in drugih zadev. Drugič je bilo veliko več sms-ov, pa ene trije telegrami. V tretje mogoče ne bo več niti sms-ov user posted image .

user posted image Saj pravim. Ampak je pa res lep občutek, ko dobiš telegram.user posted image No, vsaj meni je bil. Ne vem, kar na jok mi je šlo. No, je pa res da jaz nisem mogla gledat telefona, zaradi cr in mi je zato veliko pomenilo tisti prvi dan. Prideš iz operacijske, pol pa v 2 urah 10 telegramov. Pa 5 modrih copatk, pa 3 modre lunice da mu melodija poje ob posteljici.user posted image Joj jokala sem kot... vidite kaj hormoni zakvačkajo...user posted image Po 6 dneh mi je MM doma pokazal še 30 sms a vseeno ni bilo isto... Sem jih pa sprintala in jih mali še danes ima v svoji baby knjigici. Res je lepo to vzet kasneje v roke in prebrat kaj so nam/mu ljudje želeli. Pa mali fulll rad gleda kakšen je bil pri 1 mes,2... user posted image Priporočam tudi to!

Ampak vse ima svojo sončno stran. manj je treba odganjat nezaželjene obiskovalce, ki bi na vsak način radi pestovali novorojenčka, ki si tega niti slučajno ne želi.

No, točno na to jaz stavim. user posted image Nikoli, nikoli, mi ne bo jasno, kako lahko ljudje spečega dojenčka v p vzamejo ven, ga na vsak način zbudijo, da jih ja pogledauser posted image , ker bi oni nekaj izkusili, doživeli... Mast sem čudna.user posted image user posted image
No, saj kasneje je enako, ko v malega otroka silijo prvo sekundo, ko ga vidijo. Menda oni kar vsakemu prvo minuto skočijo v naročje...user posted image Saj boste videle, vsak otrok rabi nakaj časa da si človeka prvo ogleda z njegove varne razdalje, in ko mine določen čas (odvisen od otroka) bo sam šel k njemu. Izjema so tisti, ki ultra silijo vanj... Saj pravim, čudna posesivna mama.user posted image Otrok ima pa nato najraje tiste , ki ne silijo vanj in sploh ni pomembno al ga vidi 2x letno, al vsak 2 dan.

< Sporočilo je popravil trnuljčica -- 7.11.2011 9:19:20 >

(odgovor članu Kasija)
Neposredna povezava do sporočila: 2671
7.11.2011 9:33:34   
miami10
KAsija sem ti poslala ZS

Neposredna povezava do sporočila: 2672
7.11.2011 12:53:11   
Matkurja
Dober dan. Jaz sem pa danes začela z bolniško. Taprvo sem se orng naspala. Sva spala z mojim do 10h. user posted image

(odgovor članu miami10)
Neposredna povezava do sporočila: 2673
7.11.2011 13:39:21   
beti 1
Pozdravljene!

Evo prvo predavanje šole za starše je za mano. Predavateljica je še ista kot pred 8 leti, samo govori še 1x hitreje kot takrat user posted image .  Me pa malo moti, ker so zame najbolj zanimiva predavanja samo 1x in to skupna za vse 3 skupine ob 14.30 (pediater, anesteziolog,...).
Ronja a ti si bila? Jutri je spet, jaz grem, po koncu smo pa tudi že za user posted image oz. malico zmenjene.

IZVIRNO SPOROČILO: Roberta69

Me pa tale ta tretja user posted image mal zaj... V prvih dneh sem bila kot rožica, zdja sem pa zadnje čase bolj tako, nekaj srednjega. Sem kar velikokrat slabe volje, pa brez energije, pa vsa nataknjena user posted image , pa to sploh ne gre, ker imam enega malo večjega, enega pa še čisto micenega (čeprav je že velik user posted image ) otročka, pa še user posted image me hitro okarakterizira za zmaja user posted image . Kaj čmo, najbrž hormoni user posted image . Prej sva s tamalim skoraj vsak dan prehodila ene 8 km (glih en tak lep sprehod do koseškega bajerja in nazaj), zdaj greva pa mogoče enkrat na teden na orng sprehod in še to po možnosti čez vikend, ko gremo vsi skupaj. Upam, da me tole vzdušje mine user posted image . Mi je bilo pa tudi že ene parkrat slabo in sem bruhala, pa zadnje čase fuuuul malo pojem (količinsko glede na prej oz. moje povprečje polovico manj user posted image ), ker mi je drugače čist slabo in se mi velikokrat zdi, da me bo kar razneslo - prov zoprno user posted image .

Iz lastnih izkušenj, pa tudi sicer vedenja, ki ga imam o tem, ena od stvari, ki najbolj pomaga je ravno redna telesna aktivnost. Če le lahko bi blo fino, da greš večkrat na sprehod, pa čeprav ne ravno vseh 8 km. Kje pa stanuješ, da maš do bajerja in nazaj 8km?
Sama sem zelo utrujena že celo nosečnost in zaradi tega zelo malo naredim, pa sem bla potem še slabe volje. Odkar sem doma pa si, če mi le vreme in ostale obveznosti dopuščajo vsak dan privoščim sprehod, ki traja okol tri četrt ure in imam po tem celo več energije, kot sem je imela prej, pa tudi malo boljše sem razpoložena, saj vem da sem nekaj naredila zase in za user posted image . Grem pa ponavadi direktno na sprehod po tem ko malega oddam v vrtcu, ker sem že ravno pod Belvijem.

A ma katera izkušnje z isofix avtosedeži na sredini zadnje klopi, pri avtomobilih, ki nimajo v celoti ravnega dna? Mi mamo Turana, mala 2 sedita vsak na svoji strani, bi pa dala nosilec za lupinico (Maxi-cosi) na sredino, ampak na spletni strani piše, da ga tam kljub isofixu lahko pripneš samo s pasom, ker je spodaj dvignjeno dno. Pa me zanima, če kdo ve, zakaj je to tako?

Darila za user posted image : se pridružujem, tudi pri nas je bilo veliko več telegramov in obiskov pri 1., kot pri drugem. Vsaj pri nas je večina mislila, da za drugega praktično vse že mamo, ker sta oba user posted image  in samo 2 leti narazen. Me prav zanima, kako bo zdaj, ker je razlika večja, pa menda bo user posted image .  So mi pa razne gospe po Tivolju ipd., pri drugem veliko bolj "v voziček lezle" kot pri prvem. Sem mislila, da jaz tako "grdo" gledam, da si ne upajo, po tem ko je bilo pri drugem tako drugače, sem pa začela razmišljati, da je malo tudi od otročka odvisno. Starejši je bil le redko videti miren in sproščen, mali je bil pa skoz tak.

lep dan vsem

< Sporočilo je popravil beti 1 -- 7.11.2011 13:57:11 >

(odgovor članu Roberta69)
Neposredna povezava do sporočila: 2674
7.11.2011 14:12:00   
Smejka11
Pozdravček vsem!!
Po dolgem času se ponovno javljam... Zgleda, da je za nami neka čudna neprespana noč, ker sem tudi jaz imela nočne pohode... user posted image
Vidim, da ste aktivne s pripravljanjem... Tudi sama bom počasi začela.

Danes sem pričela z bolniško, papirje bom tudi ta teden odnesla na CSD, še očetove bom dodala, pol pa jih bomo itak dopolnili...

A mi lahko katera po laično/domače razloži razliko med mako in tetra majčko... Prosim... Vem, da ostajajo take na preklop in take, ki jih oblačiš preko glave.. Katere pa so katere? In katere se boljše obesejo...
user posted image tudi za vse komentarje glede plenic...

Uživajte in če imate morda dež, naj vas ne spravi v slabo voljo (pri nas ni ne duha ne sluha o kakšnih padavinah!).

Papa

:S
Smejka11

(odgovor članu beti 1)
Neposredna povezava do sporočila: 2675
Stran:   <<   < Prejšnja stran  105 106 [107] 108 109   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  105 106 [107] 108 109   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Domači test nosečnosti s pomočjo sladkorja
Če mislite, da ste noseči in bi radi v tem trenutku izvedeli, če je to res, pa doma nimate originalnega testa za nosečno...
Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...

Kako bi reagirali ..
Admin

če bi šel vaš mož na kavo z bivšim dekletom, ki je že leta ni videl, da se malo "pogovorita"?