|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  109 110 [111] 112 113   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Januar 2012
10.11.2011 8:24:18   
tix

Nena v katerem tednu pa je bilo ocenjeno čez 1800 g? Jaz imam pregled naslednji teden in upam, res upam na 1400, v  začetku 32 tedna...

Jaz sem pri prejšnjem v 33t imela ocenjeno težo 2kg, rodil se je s 37t s 3100g

eno vprašanje za mame...če je user posted image normalno donošen z normalnimi kg...ste ga kljub temu zbujale na 3 ure...ali ste pustile da sam "pove" kdaj je lačen?

Moj je bil zaspanček in sem ga zbujala, za vsak slučaj user posted image

(odgovor članu trnuljčica)
Neposredna povezava do sporočila: 2751
10.11.2011 9:04:34   
coccinella
IZVIRNO SPOROČILO: Janchek81

Vidim oz. berem, da nimam samo jaz probleme z bolečino ... user posted image

Drugače pa punce ... če ima katera blizu Leclercka ali pa da ji je sproti, da se ustavi .. imajo tko luštne oblekce, postlenino, obrobe za posteljico, copatke, flaške, dude .. in to ful ceneje kot drugje .. jaz sem bila včeraj mal .. samo firbca sem zaenkrat pasla user posted image  in majo res tkooooooooooo srčkane cunce user posted image  in vse druge stvari user posted image

Zase sem pa kupila par toplih nogavic ( v kompletu sta 2 para ), ki imajo spodej 'bremze' ( tako jaz temu rečem, da ne drsi ) in sem dala samo 3€ user posted image user posted image

Ja se strinjam, v Leclerck-u imaj res fullllllllllll luštkane oblekce user posted image user posted image user posted image user posted image , jaz si nisem mogla pomagat, pa sem kupila 2 bodija, taka sta full pisana, mislim, da je bila cena okoli 8-9€ 

(odgovor članu Janchek81)
Neposredna povezava do sporočila: 2752
10.11.2011 9:09:40   
Matkurja

IZVIRNO SPOROČILO: Trobentica_

IZVIRNO SPOROČILO: Matkurja
Samo na hitro... katere vse greste jutri na šolo za starše v Postojno? A to je v srednji šoli al kako?
Midva pridevauser posted image Ja, Srednja gozdarska in lesarska šola. A katera ve točno kje se pride do tja (zemljevid sem sicer že pogledala, ampak kje točno se zavije tja?), ker v Postojni ravno nisem dosti, da bi poznala vse ulice....user posted image

Lej, jaz pridem iz avtoceste in grem pri semaforju naravnost, v krožnem pa malo proti desni (mimo merkatorja), pa v naslednjem malem krožišču kot da bi šla naravnost. Potem maš pa drugi odcep levo.
Lahko greš pa seveda tudi skozi center, ampak meni se zdi ta boljš varianta.

Saj jaz tudi ne poznam Postojne kaj preveč. Ponavadi hodim samo v bolnico in zdravstveni dom user posted image

(odgovor članu Trobentica_)
Neposredna povezava do sporočila: 2753
10.11.2011 9:11:21   
Matkurja
Janček, sm bla v torek v leklerku na hitro, ampak ne smem mimo oddelka z otroškimi stvarmi, ker se ne znam zadržat. Sam na obrobe in posteljnino pa nisem pomislila. Tega še nimam. Ah, bom že.

(odgovor članu Matkurja)
Neposredna povezava do sporočila: 2754
10.11.2011 9:20:17   
Janchek81
Matkurja jaz sem pa šla mal mimo pa nism nč tazga kupla .. tud jaz nimam obrob za posteljico ... in tuki so FUL cenejše, mislm, da so ble okol 25€ če ne še clo manj, pa luštne, res ... men bo baje to Božiček prnesu user posted image  bla sm namreč z mami user posted image  in včerej sem pol še doma mal pregledvala stvari, kaj imam in kaj ne in mam res tko luštkane stvari, še ene copatke k sm za našga prvega kupla ( miške ) ... tok kjut ... sem od enga leta nazaj končno mal prebrskala in si upala user posted image

(odgovor članu Matkurja)
Neposredna povezava do sporočila: 2755
10.11.2011 9:31:07   
Matkurja
Jaz bom kupila tole. http://www.recinko.si/7delni-komplet-posteljnine-posteljico-120-p-2371.php

Neposredna povezava do sporočila: 2756
10.11.2011 9:40:49   
Mistica

user posted image

PDP
nick, starost, število 
user posted image , število user posted image , naslednji pregledi, morfologija, kraj, user posted image ali user posted image ali user posted image , Porodnišnica

25.12.11.

Kasija, 33, 3, 2, ?, ?, LJ, user posted image , Postojna

1. 1.
2. 1.
**Nelly**, 24, 1user posted image , 0user posted image , 25.11., 29.8., MS (okolica), user posted image , MS

3. 1.
Trinita, 31, 2user posted image , 1user posted image , ?, ?, ?

4. 1.

Mistica, 26, 1user posted image , 0user posted image , 21./29.11., 23.8. ?, user posted image , Postojna
Tadea, 20, 1user posted image , 0user posted image , 8.11., 16.8, Krško-Sevnica, Brežice
n€na, 31, 5user posted image , 1user posted image , 1.12., 30.8., Izola, user posted image , Celje/ Izola
diana79, 32, ?user posted image , 0user posted image , ?, ?, Krško, user posted image , Brežice

5. 1.
mopsy, 26, 1user posted image , 0user posted image ,  ?, ?, ?, user posted image & user posted image
valentinčica30 , 33, 4user posted image , 3user posted image , ?, ?, Bela Krajna, Novo mesto
Noseča babi, 40, 4user posted image , 3user posted image , ?, 2.8., LJ

6.1.
kokosh,
25, 1user posted image , 0user posted image , ?, ?, ?, user posted image , Lj
presrecna*, 28, 1user posted image , 0user posted image , ?, ?, MB, user posted image , Maribor
soncnica28, 32, 1user posted image , 0user posted image , ?, 20.9., Sodražica, Trbovlje
pinia30, 30, 1user posted image , 0user posted image , ?, ?, Domžale, user posted image

7.1.
Srečica17, 43, 3user posted image , 1user posted image , ??, ?
katra55, ?, 4user posted image , 1user posted image , ?, ?, ?
vijolica2, 25, 1user posted image , 0user posted image , ?, ?, Brežice, Novo mesto
aishaa84, 27, ?user posted image , 0user posted image , ?, ?, Savinjsko
dekletce, 29, ?user posted image , 0user posted image , ?,  ?, MB, user posted image , MB

8.1.
9.1.

10.1.
trnuljčica, 34, 3user posted image , 1user posted image , 15./21.11., 5.9., MB, user posted image

11.1.
binca4, 33, 1user posted image , 0user posted image , ?, 7.9., LJ, user posted image
mamicaaa, 30, 2user posted image , 1user posted image , ?, 25.8.&14.9., MB, user posted image
oranža, ?, 2user posted image , 1user posted image , ?, ?, ?

12.1.
martythezebra, 27, 1user posted image , 0user posted image , 2.11., KR, user posted image , Kranj
tanika1, 27,2user posted image ,1user posted image , 30.6., 13.7.,?, 1.9., NM
luši, 22, ,2user posted image ,1user posted image , ?, ?, Kranj (okolica)

13.1. 
lily7a, 20, 1user posted image , 0user posted image , ?, ?, SG

14.1.
TaraN, 22, ?user posted image , ?user posted image , ?, ?, ?

15.1.
mojccaa, ?, ?user posted image , ?user posted image , ?, 25.8., ?, user posted image
coccinella, 32, 3user posted image , 1user posted image , 24.11., 8.9., Domžale, user posted image , Lj
girly, 29, 2user posted image , 1user posted image , 26.10., 1.9. ?, user posted image
mefisto, 31, 2user posted image , 1user posted image , ?, 18.8., Mb, user posted image , Mb
ana.nunez25, 25, 2user posted image , 0user posted image , 28.11., 26.8., Domžale, user posted image , Lj
tinkibinky, 25, 2user posted image , 1user posted image , ?, ?, okolica Domžal

16.1.
luštek, ?, 2user posted image , 1user posted image , ?, ?, ?
jernejav, ?, 2user posted image , 1user posted image , ?, ?, ?
ursah, 29, 2user posted image , 1user posted image , ?, 14.9., Vrhinka
biba*12, 26, 1user posted image , 0user posted image , ?, 7.9., okolica Kopra, user posted image , Izola

17.1.
cukrček11, 27, 2user posted image , 1user posted image , 18.10, ?, user posted image , Maribor
sasy22, 29, 3user posted image , 2user posted image , ?, ?, Lj (okolica)

18.1.

Kitty21, 21, ?user posted image , ?user posted image , ?, 5.9., ?, user posted image

19.1.
Janchek81, 29, 2user posted image , 0user posted image , 11.11., 8.9., LJ, user posted image , Ljubljana

20.1.
spacebaby, 30, 2user posted image , 1user posted image , ?, ?, Tržič
ronja, 33, 5user posted image , 2user posted image , ?, 13.9., LJ, user posted image
bozena.cvic, ?, ?user posted image , ?user posted image , ?, ?, ?

21.1.
Enanova, 37, 3user posted image , 2user posted image , ?, ?, ?
Klavdy4, 21, 2user posted image , 1user posted image , ?, ?, ?
Matkurja, 29, ?user posted image , 0user posted image , 10.10., ?, okolica Postojne, user posted image , Postojna

22.1.
BLOOM 1, 37, 7user posted image , 6user posted image , ?, ?, MS, user posted image
Kristyz, 32, 2 , 1 , 14.9., 14.9., LJ, user posted image
rosistar, 32, ?user posted image , ?user posted image , ?, ?, ?

23.1.
tecnobica, 32, 1user posted image , 0user posted image , 10.10., 5.9., Vipavska dolina
winterchild2012, 26, 1user posted image , 0user posted image , ?, ?, okolica LJ
january, ?, ?user posted image , ?user posted image , ?, ?, ?
Nananina, 28, 1user posted image , 0user posted image , ?5.9., Zapuže, user posted image

24.1.
tix, ?, 2user posted image , 1user posted image , ?, ?, okolica Tržiča, Kranj
maleni, 32, ?user posted image , 0user posted image , 20.9., ?, ?
miami10, 27, 1user posted image , 0user posted image , 25./28.11., 19.9., LJ, user posted image , LJ

25.1.
piška goriška, ?, 2user posted image , 1user posted image , ?, ?, okolica NG
sivk1, 30, 3user posted image , 1user posted image , ?, ?, NM
Trobentica_, 32, 2user posted image , 0user posted image , 17.11., 21.9., Divača, user posted image , Postojna

26.1.
beti 1, 34, 3user posted image , 2user posted image , ?, ?, LJ

27.1.
tamaalaa, 21, 1user posted image , 0user posted image , 26.9., 13.9., Kranj, user posted image

28.1.
moj malček, ?, ?user posted image , ?user posted image , ?, ?, ?
Smejka11, 30, 2user posted image , 0user posted image , 5.10., ?, MB, user posted image & user posted image ,
Ptuj ali Maribor

29.1.
lepa79, 30, 2user posted image , 1user posted image , ?, ?, Bela krajina
Gio, ?, 2user posted image , 1user posted image , ?, ?, ?

30.1.

pathra, 24, 2user posted image , 0user posted image , 23.11., 14.9., Koper, user posted image
urshek, 23, 1user posted image , 0user posted image , 12.10., 14.9., Cerknica & Velenje, user posted image
*dina*, 31, 1user posted image , 0user posted image , 16.11., 26.9., Bela krajina, user posted image

31.1.
tetkabaletka, ?, ?user posted image , ?user posted image , ?, LJ

x.1.
anonimna, ?, ?user posted image , ?user posted image , ?, ?, ?

Maximami, 36, 4user posted image , 2user posted image , ?, ?, ?
greti, ?, ?user posted image , ?user posted image , ?, ?, ?

3.2.
Roberta69, 30, 3user posted image , 2user posted image , ?, 28.9., LJ, user posted image

4.2.
arupnik3, ?, ?user posted image , 1user posted image , ?, ?, ?

SKUPAJ NAS JE: 76user posted image user posted image user posted image

NOSEČKE Z DVOJČKI:
mopsy user posted image  user posted image
Smejka11 user posted image user posted image

PRIČAKOVANI user posted image ali user posted image :
user posted image = 16
user posted image = 19

Z nami so pot začele:

(odgovor članu Mistica)
Neposredna povezava do sporočila: 2757
10.11.2011 9:43:52   
n€na

Dobro jutro!

IZVIRNO SPOROČILO: trnuljčica

Nena v katerem tednu pa je bilo ocenjeno čez 1800 g? Jaz imam pregled naslednji teden in upam, res upam na 1400, v  začetku 32 tedna... 

Teža je bila ocenjena v 31T in 5D...samo te meritve so bolj nerealne vedno je lahko +/- 0,5kg ali več. V Prvi nosečnosti sem imela malo v 34T ocenjeno na 3,5Kg in ko mi je rekla, da zna imeti čez 4kg sem od šoka verjetno rodila v 36T in 4D..mala pa je bila težka 2620. Malo za primerjavo :)

miami..k diabetiku hodim v Koper

zbujanje...Male kjub prezgodnjemru porodu nisem zbujala, vedno je odspala svoje in ko se je zbudila in če je bila lačna sem ji bila vedno na voljo. Mogoče sem jo nekajkrat čez dan zbudila, ker sem se bala, da bi mi zamenjala noč za dan.

Tukaj vas je res kar nekaj s sladkorno, se mi zdi da je vedno pogostejša v nosečnosti. No, na srečo kolikor mi je znano po porodu tudi izgine

zdravstvo mora nekje služiti..nosečnice smo pač ena tržna niša več..glede na kriterije izpred 4 let nazaj jaz nebi sedaj spadala med nosečnice z GD. Izgine po porodu ampak lahko dobimo na stara leta pravo sladkorno. Vsaj tako je bilo meni razloženo

leclerk...jaz se vedno ustavim tam, ko gremo proti celju. In res imajo zelo zelo lepe stvari za maleuser posted image  pa še poceni so.

Neposredna povezava do sporočila: 2758
10.11.2011 9:51:26   
Mistica
IZVIRNO SPOROČILO: trnuljčica

Mi smo pri 32.tednu na zadnjem pregledu imeli 1765 g (upoštevajoč, da mali zaostaja v rasti trebuščka). Bebi je pridelal dobrih 600 g v dveh tednihuser posted image
Tu so nekje po tednih ocenjene mere in teža, da lahko malo primerjate: http://www.noseca.com/28teden.html
Sicer pa menim, da se ne preveč obremenjevat, če vam nič ne rečejo, je vse ok.
Aja, za vse tiste, ki vam opravijo UZ, a ne povedo teže- ko vam zmeri obseg glavice, trebuščka, stegnenice, poglejte na ekratn UZ, ponavadi v zgorjenm levem kotu piše teža v gramih. Samo tako v info, ne vem pa, če je povsod tako (jaz hodim v Lj in k svoji G in je na obeh UZ tako vidno). Vpišejo pa ponavadi te meritve tudi v materinsko knjižico.

Pozdravčekuser posted image

Neposredna povezava do sporočila: 2759
10.11.2011 10:01:08   
Janchek81

Jaz bom kupila tole. http://www.recinko.si/7delni-komplet-posteljnine-posteljico-120-p-2371.php

Ja sam jst pol stvari ne rabm user posted image  sem pa gledala že prejšnje leto te na recinkotu user posted image  pa pejd rajs pogledat u Leclerck če maš možnost, maš res FUUUUL ceneje user posted image

(odgovor članu Matkurja)
Neposredna povezava do sporočila: 2760
10.11.2011 10:04:19   
Mistica

Samo na hitro... katere vse greste jutri na šolo za starše v Postojno? A to je v srednji šoli al kako?
Midva pridevauser posted image Ja, Srednja gozdarska in lesarska šola. A katera ve točno kje se pride do tja (zemljevid sem sicer že pogledala, ampak kje točno se zavije tja?), ker v Postojni ravno nisem dosti, da bi poznala vse ulice....user posted image

Mi2 tudi pridevauser posted image
Pot ti je opisala že Matkurja- tu se držiš smernic za proti Postojnski jami, mimo Mercatorja na krožnem 3.izhod, potem odcep desno pa kot bi šla v Picerijo Čuk, samo da se zapelješ še malo višje. No, jaz ti povem še varianto preko centra user posted image
Iz avtoceste- na prvem križišču zaviješ desno, greš mimo Špara na levi in pordnišnice na desni, na 1. krožnem greš na 3. izhodu ven (kot bi šla naravnost gor v Postojno), na desni je zavarovalnica Triglav, na levi pa HOTEL KRAS. Tu pri hotelu zaviješ levo in nato še 1x levo (na Tržaško ulico) v enosmerno ulico. Tu se pelješ samo naravnost cca. 500-700 metrov (ne me vzet prav 100%) in na desni boš videla Srednjo gozdarsko in lesarsko šolo, tako bolj v gozdičku se nahaja.
Upam, da sem ti pomagala. Se vidimouser posted image

Pozdravček

Neposredna povezava do sporočila: 2761
10.11.2011 10:38:24   
beti 1
Kasija glede blazinic, pojma nimam, notranja stran deluje kot iz bombaža, polnilo je verjetno poliester (bi morala v trgovini na škatlo pogledat), na zunanji strani imajo pa čipko, kar se fajn obnese, saj se zarad tega vsaj po mojih izkušnjah zataknejo za tkanino nedrčka in manjkrat ven padejo med dojenjem. Sem dobila tudi tanke bombažne od Štorklje (zraven plenic), pa so zelo hitro ratale trde, prepuščale so v momentu, pa še ven iz nedrčka so padale, sem jih kar proč vrgla.

Pralne plenice: če katera razmišlja o njih imajo pri podjetju Racman zdaj opcijo, da si jih izposodiš za 1-3 tedne, da preiskusiš kako to zgleda. Če jih potem kupiš, je izposoja zastonj.

leclerc:  sem gledala pred par tedni, pa me ni nič kaj pritegnilo user posted image , je pa res, da me tudi sicer redko.

Zbujanje: jaz prvega nikoli nisem budila, itak kakih 9 mesecev ni spal več kot 2,5 uri skupaj, še to je bilo veliko. Se mi je celo bolje obneslo, ker je imel tako močan sesalni refleks, da sem mu dala dudo in ga dojila le na 3-4 ure, je imel manj krčev, pa lepše se je redil, kot prej, ko sem ga pristavljala po želji, ker izgleda res ni bil lačen, samo sesat je hotel nonstop. Mlajši je pa bil vzoren dojenček, je prvih par mesecev samo jedel in spal prav kot piše v knjigah. Se je nekaj časa redil po 0.5kg na teden, se mu je dejansko videlo, kako kopiči špehek pod kožo. user posted image user posted image user posted image  Pol je bil pa pri 4.5 mesecih kot pajac za Michelin gume (tisti stari, ki je bil bolj okrogel), same kožne gube za umivat.

Teža user posted image : mi že od morfologije dalje ni merila, čakam pregled 22., takrat bo pa že mogla. So pa meni tudi prvega velikega oz. težkega merili od 32. tedna dalje, pa potem ni bilo nič posebnega je imel 3.5kg. Sem bla pa tudi jaz vesela, ker sem šla prej rodit, me je bilo malo strah, kako bom spravla kakega 4kg + iz sebe.

Gestacijski diabetes: meni je G rekla, da so diabetologi tisti, ki pritiskajo in poostrujejo merila, saj je vedno več dokazov, da otroci nosečnic s sladkorno prej razvijejo sladkorno bolezen, kot ostali. Ker se nižajo vrednosti za sladkorno bolezen pri odraslih, se seveda tudi pri nosečnicah. Biti nekaj mesecev na dieti in se špikati je sicer šok, ampak veš da mine. Ko pa maš enkrat težave kot odrasel, brez posebnih pogojev, pa je to nekaj, kar te spremlja do konca življenja, poleg tega pa prinaša s sabo še cel kup zelo neprijetnih posledic, tako da jaz tega mojim otrokom ne bi privoščila in se rajši načeloma držim diete, čeprav nimam sladkorne, sem pa na meji. Je pa res, da je to že itak moj način prehranjevanja (razen sladkega sadja, ki ga rada jem).

Mefisto: verjetno je res v povezavi z živcem, ni tisto, kar sem jaz pisala

Termofor: ga nisem nikoli uporabljala za gretje posteljice, niti pred polaganjem, čeprav bi mi pri starejšem mogoče res pomagal, ker zaspal skoraj izključno na rokah in se ob polaganju v posteljico večkrat prebudil. Trnuljčica jaz bi ga na tvojem mestu kar obdržala, nam se ti plišasti termoforji z polnilom iz žit super obnesejo ob prehladih. Ko ga enkrat začnem dajat se moram, ko sta v redu kregat, da ga ne rabita več, ker bi se potem ob njem grela vsak večer. Jaz ima, če fejst kašljata namažem prsni koš z mazilom z eteričnimi olji ki pomirjajo sluznico in jima zraven dam srednje pogret termoforček. Jima kar pomaga, umiri kašelj in lažje zaspita.

Zibka: jaz sem jo imela pri prvem, pa sem jo po mesecu in pol morala zamenjatri s posteljico 120x60 cm, ker je že pred enim mesecem starosti bil v posteljici tako živahen, da se je z glavo butal v stranice, če sem dala notri oblogo pa ni bilo več nič prostora. Sem ga poskušala tudi uspavati ali pomiriti z zibanjem pa ni delovalo. Tako da pri drugem sem imela kar posteljico. Ker imava v najini sobi malo prostora sva v Bauhasu kupila koleščka (kot za stole) in jih montirala na noge od posteljice, tako da sva jo lahlo vozila sem in tja in si s tem omogočila dostop do omar,.... Zaradi pomanjkanja prostora mamo tudi previjalno desko kar na pralnem stroju v kopalnici, zgoraj pa poličke za potrebščine.

mistica: user posted image  za urejanje seznama še enkrat

Jaz sem pa danes špricala šolo za starše, mi je blo tako slabo, da nisem upala na trolo, da ne bi koga user posted image .

(odgovor članu Mistica)
Neposredna povezava do sporočila: 2762
10.11.2011 10:43:33   
vijolica2
Živjo, rada bi vprašala izkušene mamice. Kupujem zimski pajac, pa ne vem katero št. naj vzamem?? 56 ali 62???
hvalauser posted image

(odgovor članu beti 1)
Neposredna povezava do sporočila: 2763
10.11.2011 10:44:43   
urshek
Aam tiste, ki greste dans na MŠ v Postojno... Vam ni treba hodit. Odpade. :) Je povedala v torek, tko da naslednjič je spet v torek. Upam, da še kateri koristi. :)
Še potrdilo - http://www.bolnisnica-po.si/

< Sporočilo je popravil urshek -- 10.11.2011 10:48:35 >

(odgovor članu beti 1)
Neposredna povezava do sporočila: 2764
10.11.2011 10:48:34   
beti 1
IZVIRNO SPOROČILO: vijolica2

Živjo, rada bi vprašala izkušene mamice. Kupujem zimski pajac, pa ne vem katero št. naj vzamem?? 56 ali 62???
hvalauser posted image

Jaz bi ti svetovala 62, ker če bo dete malo večje bo 56 prej kot v enem mesecu premajhen. Sama nameravam počakati, da vidim kako velika bo user posted image , pa bom potem nabavljala. V prvih tednih itak upam ne bomo kaj dosti hodili okoli.

(odgovor članu vijolica2)
Neposredna povezava do sporočila: 2765
10.11.2011 11:13:19   
Trobentica_
IZVIRNO SPOROČILO: urshek
Aam tiste, ki greste dans na MŠ v Postojno... Vam ni treba hodit. Odpade. :) Je povedala v torek, tko da naslednjič je spet v torek. Upam, da še kateri koristi. :)

Ahhh, jaz sem se pa že veselila, da se končno začneuser posted image Seveda koristi, najlepša hvala za informacijo!user posted image
Matkurja in Mistica hvala lepa za navodila kako priti do tja, bodo sigurno prav prišla. Se vidimo drug tedenuser posted image

(odgovor članu urshek)
Neposredna povezava do sporočila: 2766
10.11.2011 11:29:14   
Mistica

urshek - hvala za informacijo!
Sem tudi pri svoji G v torek opazila, da je kao komaj 15., pa ni blo nič na netu (ali pa nisem prav videla), zato sem smatrala, da ima mogoče ona star dopisuser posted image

Se vidimo v torek, torej.

beti1 - hvala za tvojo pohvalouser posted image Mi je v veselje.

(odgovor članu urshek)
Neposredna povezava do sporočila: 2767
10.11.2011 11:32:54   
Mistica
Jaz imam pa vprašanje za tiste, ki ste že rodile, no, mogoče bo pa zanimalo še katero prvorodko. In sicer me zanima, kakšne izkušnje imate tiste, ki ste masirale presredek od 34. tedna dalje ter tiste, ki ste kasneje delale tudi sedežne kopeli pred (naravnim) porodom?. Berem, da je precej priporočljivo, zanimajo pa me vaše izkušnje, saj sem že v 33.tednu.

Vnaprej hvala za mnenja.

(odgovor članu Mistica)
Neposredna povezava do sporočila: 2768
10.11.2011 11:40:47   
Trobentica_
IZVIRNO SPOROČILO: Mistica
Aja, za vse tiste, ki vam opravijo UZ, a ne povedo teže- ko vam zmeri obseg glavice, trebuščka, stegnenice, poglejte na ekratn UZ, ponavadi v zgorjenm levem kotu piše teža v gramih. Samo tako v info, ne vem pa, če je povsod tako (jaz hodim v Lj in k svoji G in je na obeh UZ tako vidno). Vpišejo pa ponavadi te meritve tudi v materinsko knjižico.

A tebi na vsakem pregledu opravijo UZ?
IZVIRNO SPOROČILO: beti 1
teža: mi že od morfologije dalje ni merila, čakam pregled 22., takrat bo pa že mogla.

Tudi jaz nisem imela UZ že od morfologije dalje (to pa je bilo septembrauser posted image ), pa tudi takrat mi gin. teže sploh ni povedal, niti ni vpisana v knjižici. Pregled imam drug teden, upam da tokrat pa bo UZ...bi rada vedela kako kaj kaže z našim user posted image .

(odgovor članu Mistica)
Neposredna povezava do sporočila: 2769
10.11.2011 12:00:18   
Matkurja

IZVIRNO SPOROČILO: Janchek81

Ja sam jst pol stvari ne rabm user posted image  sem pa gledala že prejšnje leto te na recinkotu user posted image  pa pejd rajs pogledat u Leclerck če maš možnost, maš res FUUUUL ceneje user posted image

Mah, do Leklerka imam eno uro vožnje, v Lj pa nisem vsak dan. Pa tole jaz vse nucam, razen povštrčka, ampak bo pa kasneje prav prišel. Pa o robi in njeni kakovosti sem prepričana, ker sem slišala veliko pozitivnih kritik. Sicer pa bom kupila samo en kompletek. Ostalo posteljnino potem nabavim posamič.

Neposredna povezava do sporočila: 2770
10.11.2011 12:03:15   
Matkurja

urshek - hvala za informacijo!
Sem tudi pri svoji G v torek opazila, da je kao komaj 15., pa ni blo nič na netu (ali pa nisem prav videla), zato sem smatrala, da ima mogoče ona star dopisuser posted image

Se vidimo v torek, torej.

beti1 - hvala za tvojo pohvalouser posted image Mi je v veselje.

Jaz sem pa komaj čakala. Urshek, hvala. Si mi prišparala pot.

(odgovor članu Mistica)
Neposredna povezava do sporočila: 2771
10.11.2011 12:04:57   
Matkurja

teža: mi že od morfologije dalje ni merila, čakam pregled 22., takrat bo pa že mogla.

Tudi jaz nisem imela UZ že od morfologije dalje (to pa je bilo septembrauser posted image ), pa tudi takrat mi gin. teže sploh ni povedal, niti ni vpisana v knjižici. Pregled imam drug teden, upam da tokrat pa bo UZ...bi rada vedela kako kaj kaže z našim user posted image .

Meni ga na vsakem naredi. user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 2772
10.11.2011 12:09:12   
Janchek81

Meni ga na vsakem naredi. user posted image

NO men tud UZ ni moja ginekologinja nardila že od ... da naj pomislm, 17. tedna user posted image  tko, da jutr mam pregled in upam da ve da sem zadnji UZ imela na morfologiji ( 23. teden - pa mi ga je opravljal prim.cerar v porodnišnici ) in da bi lahko mal preverla kako in kaj je z našim otročkom, upam, da se bo kej 'zrajtala' user posted image  

(odgovor članu Matkurja)
Neposredna povezava do sporočila: 2773
10.11.2011 12:32:54   
tix
jaz sem imela tudi šele 2UZ, komaj čakam konec meseca user posted image

In sicer me zanima, kakšne izkušnje imate tiste, ki ste masirale presredek od 34. tedna dalje ter tiste, ki ste kasneje delale tudi sedežne kopeli pred (naravnim) porodom?. Berem, da je precej priporočljivo, zanimajo pa me vaše izkušnje, saj sem že v 33.tednu.

Nisem nič imela od tega, nevem, jaz bolj malo dam na to - podobno kot kreme proti strijam, po mojem moraš imeti srečo user posted image škoduje pa najbrš ne :)

Evo naredila prvo pranje user posted image goro tetra plenic user posted image

IZVIRNO SPOROČILO: vijolica2

hvalauser posted image

jaz ti predlagam, če le lahko počakaš user posted image vem mamice to kar težko pustimo tako prijetno opravilo user posted image , jaz sem sicer kupila 62, se mi pa zdi kar velik, moj prvi, se je rodil s 49cm in dolgo ni nosil 62, je pa tudi res, da so pozimi bolj oblečeni. Ah, nisi nikoli dovolj pameten user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 2774
10.11.2011 12:46:27   
Kasija
pozdravljene!

nena moram komentirat - se absolutno strinjam s tebo, da zdravstvo služi na nas sladkornih. mislim meja za sladkor se je znižala izpred dveh let, ko sem jo imela. zdaj jo imaš kot bi mignil. a dve lti nazaj so bili pa rezultati ustrezni?! pa še vsi pregledi od katerih je pol smiselnih, drugi pa so zguba časa.

beti1 hvala user posted image  sploh nisem pomislila na to, da bi dala polnilo noter v blazinice.

zbujanje prvi je zbujal mene. pri drugem pa ga nisem nikoli zbujala. to bi storila v skrajnih okoliščinah, ko ne bi dovolj pridobival na teži recimo. drugače pa mi ta logika zbujanja nikoli ni bila blizu.

vijolica2 to je pa težko dat nasvet. lahko je recimo majhen otrok, pa bo 56 zadostovalo za  januar, potem bo pa februar topel  in že ne rabiš več zimskega pajaca. odvisno je od velikosti otroka in od vremenskih razmer. ne vem, kaj pa če kupiš tistega mehkega, ki ni kot kombinezon, ampak ima zunaj flis. ta bi ti potem prav prišel dlje časa. takega bi vzela 62. bolje malo prevelik, kot premajhen.

uz mi naredi na hitro na vsakem pregledu. je pa res, da ti ne pripada, torej g zanj ne dobi povrnjenih stroškov.

bozena dobrodosla user posted image

(odgovor članu n€na)
Neposredna povezava do sporočila: 2775
Stran:   <<   < Prejšnja stran  109 110 [111] 112 113   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  109 110 [111] 112 113   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Domači test nosečnosti s pomočjo sladkorja
Če mislite, da ste noseči in bi radi v tem trenutku izvedeli, če je to res, pa doma nimate originalnega testa za nosečno...

Kako bi reagirali ..
Admin

če bi šel vaš mož na kavo z bivšim dekletom, ki je že leta ni videl, da se malo "pogovorita"?