ronja
|
Me je pa že resno začelo skrbet in me je že kar panika grabila kaj bo sedaj - sem kar drobne postave in ne bi rada rodila z ritko naprej!!!! Kristy, če te kaj potolaži: moja mami je zelo drobna (zdaj je stara čez 60 let, pa še vedno ima max 60 kil), pa je rodila sestro z ritko naprej, to je bilo res težko, ker je bilo prvič, ampak v teh letih je medicina precej napredovala, potem je rodila mene, ki sem malo prezgodaj rojena in se še nisem imela časa obrnit in sem rojena z nogami naprej, no, v 3. je pa šla prav nalašč zato rodit v Kranj, ker takrat v Lj. še niso delali zunanjega obrata - zdaj seveda ga. In je rodila brata propisno z glavico naprej. Ampak od vseh se ji je zdel moj porod najlažji. Tako da: to, da si drobna, še ne pomeni, da imaš tudi medenico drobno - velika rit in široko postavljene kosti niso isto. Smo merili na fakxu pri anatomiji človeka -vaje in imam jaz recimo široko medenico, pa sem sicer (na splošno) bolj suha. Prijateljica je bila ziher, kako bo imela široke boke in sploh vse bolj močne so bile to 100%, pa je bilo daleč od tega - sem imela od vseh najširše postavljene kosti - samo čez ni bilo toliko drugega, pa zato drugače zgleda. Tako da se ne sekiraj, na oko ne moreš vedet, kako maš medenico, lahko da imaš prav široko:). miami, kar se oblekic tiče, je precej odvisno od življenjskega stila: če se greš brezplenično dete, potem rabiš predvsem spodnjih delov več . Če ne uporabljaš slinčkov za novorojenčke, potem rabiš več bodijev (so bolj praktični kot majčke), ker dojenčki polivajo in potem so mokri in moraš preoblečt. Nekateri si zadevo olajšajo in dajo novorojenčku slinček - meni tisti trakci okoli vratu niso všeč, ne zdi se mi varno (verjetno brezvezna paranoja, ampak je brezveze, da nisem mirna). Jaz sem se prvič držala tega, da naj ne kupujemo malih cotk, češ da te itak potem dobiš za darila in da je vsega preveč, ker to takoj preraste. Pa ni bilo res - dobila sem vse večje, ker so vsi vedeli za ta problem in so rajši večje nosili, kupila nisem tako malih reči in obe sta bolj suhceni in sta zelo dolgo nosili tiste male številke (vem, da Ronja recimo še pri 1 letu št. 68, lejla je daljša in je nosila 74, ampak kljub vsemu - nobena ni po jusu. Mogoče bo fantek večji oz. hitreje rasel, ne vem... Rodili sta se sicer čisto lepo veliki in težki). kokoš, jaz sem tudi neprespana, ampak ni kriva (enkrat za spremembo), ampak to, da smo bili včeraj pri svaku in sem delala darila zanje (sta imela svakinja in nečak rd pred kratkim (odkar se nismo videli) in še preselili so se v novo krasno hišo...) in je ponoči edino mir, da lahko kaj naredim... Vloge lahko baje tudi pošlješ, samo jaz navadno ne vem, kako kaj izpolnit oz. grem tja, da mi povejo, če sem vse ok izpolnila (sem funkcionalno nepismena - verjeli ali ne, hehe;). Pohištvo: mi nismo bili še nikoli v IKEI. Dnevna in najina spalnica sta od Alplesa (sva kupila direktno pri njih), otroška sobica pa od IZI mobili. So mi pa zelo všeč IKEA-jine kuhinje in zadeve za urejanje predalov, ki jih dobiš pri njih. Od slovenskih trgovin pa najbolj zaupam Lesnini. beti, hehe, še ena neodivsnica od Ikee, pozdravljena v klub neikeašic . Izi mobile je pa res super firma - prijazni in moram priznat, da tako dobrega kosa pohištva še nisem mela - enostavno je previjalka taka kot prvi dan, pa čeprav jo res čisto vsak dan uporabljam že 4 leta in par mesecev... Ampak res čisto čisto vsak dan in to večkrat na dan... Jaz sem imela cunce za tamalega pri bratu v kleti, kjer plesni, jaz sem pa na plesen alergična, tako da ko se je mami javila, da bi ona oprala, sem kar zagrabila - trenutno mi še astmatični napaadi res ne falijo . A si ti kdaj hodila na dekompresijo v babiško šolo? prvič sem in mi je pasalo. lahko bi se zdaj zmenili, pa hodiva skup, dopoldne, ko mava čas... Ker mi kar zatekajo noge in bi bilo fajn za malega itak, glede na mojo astmo itd... Pa še načvekava se komot - v unih sarkofagih itak ni kej druzga za počet . Aja, sem še dolžna obvestilo za vlogo za znižano plačilo vrtca: pri nas so umaknili papirje, da je treba oddat do 15.11. in smo dobili obvestila, da oddajamo v decembru na CSD, novi obrazec. Računovodka ga še ni imela, ker je še testna verzija in bojo verjetno še kaj spreminjali in ker pravi, da ga še zase ne bi znala izpolnit, ker je ful čuden. Bo šla na mol, da ji razložijo, kako se prav izpolni, potem bo pa še nam povedala .