|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  108 109 [110] 111 112   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Januar 2012
9.11.2011 12:09:30   
ronja
A pozna katera kakšno trgovino kjer prodajajo tak lušten blago za otroške zibelke oz. posteljice?

V hali A v btcju imaš Kilometer in Cecilijo, obe imata razne otroške potiske, pa v Hali D je še en Kilometer in na Rudniku je Svet metraže, kjer imajo vse, kar ti srce poželiuser posted image . Ampak računaj pa, da te ne bo prišlo kaj dosti ceneje kot kupljena, oz. verjetno celo sploh ne bo ceneje. Če računaš še gumbe in nit ali pa moraš celo dat kam delat, te kitajci prešišajo 300/h. Je pa seveda luštno, ko narediš po svoje, pa lahko narediš deko in prevleko velikosti, ki se tebi zdi najbolj prav, ne nujno "fabričke mere". jaz sem svojima sešila in naredila gumbke iz Fimo maseuser posted image .

miami, moj predlog je, da imaš otroka blizu, če boš dojila - to se zbuja žnj-krat na noč in boš zgrana ko mumija, če boš vsakič vstajala in hodila. Slišala jo boš že, šla iskat tudi, samo zmatrana boš. Ker včasih si tako hudičevo crknjena, da ti je težko že iz koška jo vzet in ti veliko pomaga, če ti jo takrat partner da na prsa, recimo. Je pa fajn, če lahko kje dobiš kako staro zibko, glih za prve par mesecev, da jo maš ob postelji, pa da jo lahko vmes prenašaš - recimo zvečer, če si želita malo intime, da odneseš dete v drugo sobo:). To tudi toplo priporočamuser posted image . Se lažje sprostišuser posted image , če nimaš deteta zraven, da ves čas cvikaš, kdaj se bo zbudilo.

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu martythezebra)
Neposredna povezava do sporočila: 2726
9.11.2011 12:13:20   
ronja
mistica, jaz v službi kar povem vse iskreno, kaj mi je, kaj smem in kaj ne. vem, da me ne bi nihče hakljal zaradi izhodov (v službi mislim), ampak se mi zdi fer, da če že zginem, da vsaj vejo, zakaj. Da ni neka moja kaprica.

Kar se železa tiče, sem slabokrvna (nič novega), to je bilo med iizvidi iz infekcijske. G. imam v čet.

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu Mistica)
Neposredna povezava do sporočila: 2727
9.11.2011 12:30:45   
martythezebra
Ronja- hvala za odgovor. Sem že na netu gledala ja za svet metraže, bomo šli pogledat kakšne so kej cene pa bomo vidli kok se kej splača. No vsaj šivanje mamo zastonj :)
Miami- jaz sem zibelko dobila na posodo za tiste prve 3,4 mesece zato jo imam, drugače bi imela samo posteljico. Je fajn ker je manjša pa lepo na koleščkih, si jo zapelješ zraven postelje pa malo po stanovanju. No vsaj tko mislim :) Bom potem povedala ko jo bomo sprobali :)

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 2728
9.11.2011 14:23:35   
coccinella
IZVIRNO SPOROČILO: miami10
Evo še eno prašanje pa starše in tiste, ki to še bomo user posted image
Spanje našega novorojenčka...martythezebra je napisala da je dobila zibko...tudi jaz sem razmišljala o zibki/košku (cene novih so ubijalske-nov sigurno ne bo)...potem pa se si nekako premislila in se odločila da bo moja mala user posted image od začetka spala v svoji posteljici...ni tako daleč od spalnice slišali jo bomo tudi brez babyfonov in nekako se mi zdi prav da se takoj navadi na svojo sobico in svojo posteljico-v kateri bo samo ponoči...čez dan bo spala drugje-to je nasvet prijateljice, da se najlažje navadi kdaj je dan in kdaj noč.
Moj predlog je tudi da bom uporabljala termoforček...da se posteljica malce pogreje (seveda ne bomo pretiravali s temp. šoki), da bo imela bolši občutek...
kakšen drug nasvet? user posted image

lpuser posted image

Jaz sem pri prvi imela zibko, ampak sem imela same probleme s spanjem, ko pa sem jo prestavila v posteljico pa kot bi odrezal...je lepo spala. Ker je bila kar velik dojenček, sem to pripisala "prostorski stiski" v zibelki user posted image

termoforček jaz ga nisem uporabljala, sem pa uporabljala vreče, tako da se ponoči ni odkrivala.

(odgovor članu miami10)
Neposredna povezava do sporočila: 2729
9.11.2011 14:41:05   
Kasija
pozdravljene,

likanje kaj je že to? se ne spomnim več user posted image

ronja hvala za odgovor glede blazinic. beti1 iz kakšnega materiala so tvoje pralne blazinice?

slabokrvna sem tudi. jemljem sirup za železo.

zibka je nimamo. prvič sem imela sposojeno in je lušna. ampak ni vredno cene. torej bo dojenček 120x60 otroški posteljici. spal bo zraven mene. niti slučajno ne mislim vstajat in hodit prav daleč ponoči, ko bo treba dojit. termoforja tudi še nisem uporabljala za uspavanje. glede uspavanja dojenčka se mi je še najbolj obnesla rutina - spat zvečer ob isti uri, prej kopanje ali umivanje, nežna svetloba, preoblečt v pižamico. tokrat bomo pa videli. upam na spalni model user posted image .

miami10 za spanje je meni bila zanimiva knjiga spanje brez joka v sanje (ali nekaj podobnega). ima vse sorte trikov za učenje spanja. ampak večinoma je to vse od 6mesecev dalje. jaz si jo moram tudi spet sposodit.

(odgovor članu n€na)
Neposredna povezava do sporočila: 2730
9.11.2011 14:56:51   
n€na

N€na...če bi jst tok pojedla bi pomoje mela cukra še več...vse kar sem včeraj pojedla so bile 4 žlice kosmičev in mleko (rezultat 7,2)...danes pa 50g (stehtano) rženega kruha, 2dl mleka in jabolko...rezulata 8,7 user posted image
očitno je moja slinovka zjutraj še zelo lena...jutri bom ukinla sadje in dodala nekaj namaza na kruh...upam da mi uspe pridet nižje...nimam želje po inzulinu user posted image

manjka ti meso... jaz sem dobila točno tabelo koliko enot bi naj pojedla za določen obrok.
jaz si stehtam takole:
-MLEKO...200G probiotičnega jogurta
ŠKROB...polnozrnat kruh 90g
MESO...piščančja prsa 40g in
SADJE...hruške 150g

meni je diabetologinja rekla, da v nobenem obroku ne sme nič manjkati. Poskusi jutri tak obrok pa boš videla na čem si...Mi je pa tudi rekla, da bolj ko gre nosečnost proti koncu, bolj so hormoni tisti, ki nam nagajajo. Inzulin pa tudi ni tak bav bav...meni je lažje dati inzulin kot pa se pičit v prst.

košek/zibika....jaz bom imela v sobi posteljico, v dnevni pa košek.Posteljica bo pa ob moji tako, da mi niti ne bo treba iz nje vstat, ko se mali zbudiuser posted image
termoforček...še ne vem..imam ga pripravljenega za res mrzle dni.in če bo potreba po njem ga bom uporabila.

uspavanje....pri meni se je tudi najbolje obneslo tako kot je opisala Kasija in moram rečt, da nikoli ni bilo problemov. Bomo videli če bo tudi tokrat tako.

(odgovor članu miami10)
Neposredna povezava do sporočila: 2731
9.11.2011 15:01:15   
Janchek81
Z kolegicami smo debatirale o termoforju in tudi v materinski šoli so povedali, da termofor odvetujejo, je res, da mora imeti otrok toplo ( kovtrčk, odejica .. ) ampak termofor je lahko preveč, najbolje je, da je otrok v sobi z zmerno temperaturo največ 21 ali 22 stopinj ( bolje manj ), vlažnost zraka nekje 60% in raje otroka bolje oblecite.

(odgovor članu n€na)
Neposredna povezava do sporočila: 2732
9.11.2011 15:27:57   
tix
sem nekaj prej pisala pa me je ven vrglo

Košek - najceneje se ga dobi pr krošnjarju. Jaz nimam nobene obrobe, jogi z nepremočljivo prevleko, rjuho in mali kovterček. Čez dan je spal v njem dokler je bil dovol velik, ponoči je spal v posteljici zraven moje, do 1m pred odvajanjem dojenja.

ne vidim potrebe za termoforček, takega mraza pa pomoje spet nimate

Jaz bi rada poskusila s pralnimi 1. bolj ekološke, 2. sem precej porabila za chiccotove blazinice, ker so ostale spustile.

Danes ni moj dan, sem že cel dan živčna, da bi se najraje zjokala . . .

(odgovor članu Mistica)
Neposredna povezava do sporočila: 2733
9.11.2011 16:20:49   
valentinčica30
Vidim da ste prave čveke. Men pa kar zmankuje časa. No, dones mi je ratal papirje na sociali porihtat za porodniško in ostalo, izpolnila sem tudi solato za vrtec, sicer pa bom po novem letu morala postopek ponoviti.
Ja midva tut gruntava kak s temi postelcami. Naš trenutno najmlajši nikakor neče ven iz naše spalnice, pa čeprav sva mu uredila sobico, poleg najine, posteljico v obliki avtomobila..... stran vržen denar, ko pa kar naprej hodi spak v najino sobo. HB ne na najino posteljo, pač pa na svojo, ki je zraven najine. Sva posteljico tut v njegovo sobo premaknila pa je hodil na tla spat. Moj pravi, da se bomo pač mal gužvaluser posted image user posted image user posted image .
Sem pa dones kupila par cunjic, čeprav jih imam že zdaj preveč, sam me je mal zaneslo. So te male stvari tok fajn.
Termoforčka pri nas nismo nikoli potrebovali. Sicer pa celotno hišo ogrevamo na cca.22 stopinj in nam je to več kot dovolj. Pri gledanju tv, se tko al tko zlo radi v dekce zavijamo, pa če je še tko toplo.
Uživajte

(odgovor članu tix)
Neposredna povezava do sporočila: 2734
9.11.2011 16:23:56   
trnuljčica
Zdaj ko se pogovarjate o dieti..., sem bila čisto začudena, da vas toliko ima gest. diabetes. Slabokrvnost že, sladkorno pa ne bi rekla v takem št...
Se mi je Hb celo dvignil od začetka nosečnosti do zadnjič za 10 al 15 g/l. Sam jaz imam ponavadi v nosečnosti zavidljivo visok..., tokrat sem štartala s 124g/l, kar gre verjetno pripisati abraziji 2 ,5 mes pred zanositvijo...

Uspavanje/spanje( Kot pri Kasiji) mi smo prakticirali  in še vedno tako delamo . Samo žal pri nespalnem modelu  dojenčka je učinkovitost bolj majhna. Vseeno je uspavanje trajalo najmanj 1 uro- kričeeee(pač 5 x na noč). Zato je tudi imel svojo postreljico v svoji sobi, ker sicer bi se zgodilo samo to da bi se še ati odselil iz spalnice.user posted image . Meni je bilo tako vseeno  al sem ga nosila po spalnici al po otroški sobi . Sedaj ko je velik pa je ta striktna rutina res ok. Plus to, da mora iti spat 15 min + ali -, če ne je takoj katastrofa. Ko je bil še dojenček pa sploh ni zaspal izven njegove prave ure. Si lako kar čakal do naslednje runde...user posted image Pa če je to bilo pač čez 14 ur je pač tako bilouser posted image .
Sedaj imamo naročen spalni modeluser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Zdaj pa moram mladiča peljat na telovadbo.

(odgovor članu tix)
Neposredna povezava do sporočila: 2735
9.11.2011 16:25:27   
miami10
N€na...tudi jaz sem dobila seznam kaj moram jest...ampak pri zajtrku nimam mesa (1e mleka, 1e maščobe, 3e škroba in 1e sadja)...tako da sem zdej rahlo zmedena...to si dobila letos?
Termofor...ne bi pustila termoforja v posteljici...predčasno bi jo pogrela in ga potem odstranila preden dam mojo čebelico spat...gledam iz mojega vidika, da grem tudi rajši v toplo kot hladno posteljo...
lp

(odgovor članu tix)
Neposredna povezava do sporočila: 2736
9.11.2011 19:49:25   
pathra
Nas je res kar veliko nosečnic s sladkorno tu.. no jaz imam tudi pri zajtrku 1 enoto mesa.. isto kot N€na in sem dobila spisek včeraj..

(odgovor članu miami10)
Neposredna povezava do sporočila: 2737
9.11.2011 20:10:50   
Mistica

user posted image

PDP
nick, starost, število 
user posted image , število user posted image , naslednji pregledi, morfologija, kraj, user posted image ali user posted image ali user posted image , Porodnišnica

25.12.11.

Kasija, 33, 3, 2, ?, ?, LJ, user posted image , Postojna

1. 1.
2. 1.
**Nelly**, 24, 1user posted image , 0user posted image , 25.11., 29.8., MS (okolica), user posted image , MS

3. 1.
Trinita, 31, 2user posted image , 1user posted image , ?, ?, ?

4. 1.

Mistica, 26, 1user posted image , 0user posted image , 29.11., 23.8. ?, user posted image , Postojna
Tadea, 20, 1user posted image , 0user posted image , 8.11., 16.8, Krško-Sevnica, Brežice
n€na, 31, 5user posted image , 1user posted image , 1.12., 30.8., Izola, user posted image , Celje/ Izola
diana79, 32, ?user posted image , 0user posted image , ?, ?, Krško, user posted image , Brežice

5. 1.
mopsy, 26, 1user posted image , 0user posted image ,  ?, ?, ?, user posted image & user posted image
valentinčica30 , 33, 4user posted image , 3user posted image , ?, ?, Bela Krajna, Novo mesto
Noseča babi, 40, 4user posted image , 3user posted image , ?, 2.8., LJ

6.1.
kokosh,
25, 1user posted image , 0user posted image , ?, ?, ?, user posted image , Lj
presrecna*, 28, 1user posted image , 0user posted image , ?, ?, MB, user posted image , Maribor
soncnica28, 32, 1user posted image , 0user posted image , ?, 20.9., Sodražica, Trbovlje
pinia30, 30, 1user posted image , 0user posted image , ?, ?, Domžale, user posted image

7.1.
Srečica17, 43, 3user posted image , 1user posted image , ??, ?
katra55, ?, 4user posted image , 1user posted image , ?, ?, ?
vijolica2, 25, 1user posted image , 0user posted image , ?, ?, Brežice, Novo mesto
aishaa84, 27, ?user posted image , 0user posted image , ?, ?, Savinjsko
dekletce, 29, ?user posted image , 0user posted image , ?,  ?, MB, user posted image , MB

8.1.
9.1.

10.1.
trnuljčica, 34, 3user posted image , 1user posted image , 15./21.11., 5.9., MB, user posted image

11.1.
binca4, 33, 1user posted image , 0user posted image , ?, 7.9., LJ, user posted image
mamicaaa, 30, 2user posted image , 1user posted image , ?, 25.8.&14.9., MB, user posted image
oranža, ?, 2user posted image , 1user posted image , ?, ?, ?

12.1.
martythezebra, 27, 1user posted image , 0user posted image , 2.11., KR, user posted image , Kranj
tanika1, 27,2user posted image ,1user posted image , 30.6., 13.7.,?, 1.9., NM
luši, 22, ,2user posted image ,1user posted image , ?, ?, Kranj (okolica)

13.1. 
lily7a, 20, 1user posted image , 0user posted image , ?, ?, SG

14.1.
TaraN, 22, ?user posted image , ?user posted image , ?, ?, ?

15.1.
mojccaa, ?, ?user posted image , ?user posted image , ?, 25.8., ?, user posted image
coccinella, 32, 3user posted image , 1user posted image , 24.11., 8.9., Domžale, user posted image , Lj
girly, 29, 2user posted image , 1user posted image , 26.10., 1.9. ?, user posted image
mefisto, 31, 2user posted image , 1user posted image , ?, 18.8., Mb, user posted image , Mb
ana.nunez25, 25, 2user posted image , 0user posted image , 28.11., 26.8., Domžale, user posted image , Lj
tinkibinky, 25, 2user posted image , 1user posted image , ?, ?, okolica Domžal

16.1.
luštek, ?, 2user posted image , 1user posted image , ?, ?, ?
jernejav, ?, 2user posted image , 1user posted image , ?, ?, ?
ursah, 29, 2user posted image , 1user posted image , ?, 14.9., Vrhinka
biba*12, 26, 1user posted image , 0user posted image , ?, 7.9., okolica Kopra, user posted image , Izola

17.1.
cukrček11, 27, 2user posted image , 1user posted image , 18.10, ?, user posted image , Maribor
sasy22, 29, 3user posted image , 2user posted image , ?, ?, Lj (okolica)

18.1.

Kitty21, 21, ?user posted image , ?user posted image , ?, 5.9., ?, user posted image

19.1.
Janchek81, 29, 2user posted image , 0user posted image , 11.11., 8.9., LJ, user posted image , Ljubljana

20.1.
spacebaby, 30, 2user posted image , 1user posted image , ?, ?, Tržič
ronja, 33, 5user posted image , 2user posted image , ?, 13.9., LJ, user posted image
bozena.cvic, ?, ?user posted image , ?user posted image , ?, ?, ?

21.1.
Enanova, 37, 3user posted image , 2user posted image , ?, ?, ?
Klavdy4, 21, 2user posted image , 1user posted image , ?, ?, ?
Matkurja, 29, ?user posted image , 0user posted image , 10.10., ?, okolica Postojne, user posted image , Postojna

22.1.
BLOOM 1, 37, 7user posted image , 6user posted image , ?, ?, MS, user posted image
Kristyz, 32, 2 , 1 , 14.9., 14.9., LJ, user posted image
rosistar, 32, ?user posted image , ?user posted image , ?, ?, ?

23.1.
tecnobica, 32, 1user posted image , 0user posted image , 10.10., 5.9., Vipavska dolina
winterchild2012, 26, 1user posted image , 0user posted image , ?, ?, okolica LJ
january, ?, ?user posted image , ?user posted image , ?, ?, ?
Nananina, 28, 1user posted image , 0user posted image , ?5.9., Zapuže, user posted image

24.1.
tix, ?, 2user posted image , 1user posted image , ?, ?, okolica Tržiča, Kranj
maleni, 32, ?user posted image , 0user posted image , 20.9., ?, ?

25.1.
piška goriška, ?, 2user posted image , 1user posted image , ?, ?, okolica NG
sivk1, 30, 3user posted image , 1user posted image , ?, ?, NM
Trobentica_, 32, 2user posted image , 0user posted image , 17.11., 21.9., Divača, user posted image , Postojna

26.1.
miami10, 27, 1user posted image , 0user posted image , 25./28.11., 19.9., LJ, user posted image
beti 1, 34, 3user posted image , 2user posted image , ?, ?, LJ

27.1.
tamaalaa, 21, 1user posted image , 0user posted image , 26.9., 13.9., Kranj, user posted image

28.1.
moj malček, ?, ?user posted image , ?user posted image , ?, ?, ?
Smejka11, 30, 2user posted image , 0user posted image , 5.10., ?, MB, user posted image & user posted image ,
Ptuj ali Maribor

29.1.
lepa79, 30, 2user posted image , 1user posted image , ?, ?, Bela krajina
Gio, ?, 2user posted image , 1user posted image , ?, ?, ?

30.1.

pathra, 24, 2user posted image , 0user posted image , 23.11., 14.9., Koper, user posted image
urshek, 23, 1user posted image , 0user posted image , 12.10., 14.9., Cerknica & Velenje, user posted image
*dina*, 31, 1user posted image , 0user posted image , 16.11., 26.9., Bela krajina, user posted image

31.1.
tetkabaletka, ?, ?user posted image , ?user posted image , ?, LJ

x.1.
anonimna, ?, ?user posted image , ?user posted image , ?, ?, ?

Maximami, 36, 4user posted image , 2user posted image , ?, ?, ?
greti, ?, ?user posted image , ?user posted image , ?, ?, ?

3.2.
Roberta69, 30, 3user posted image , 2user posted image , ?, 28.9., LJ, user posted image

4.2.
arupnik3, ?, ?user posted image , 1user posted image , ?, ?, ?

SKUPAJ NAS JE: 76user posted image user posted image user posted image

NOSEČKE Z DVOJČKI:
mopsy user posted image  user posted image
Smejka11 user posted image user posted image

PRIČAKOVANI user posted image ali user posted image :
user posted image = 16
user posted image = 19

Z nami so pot začele:

(odgovor članu Mistica)
Neposredna povezava do sporočila: 2738
9.11.2011 20:11:31   
Mistica
IZVIRNO SPOROČILO: bozena.cvic

čao nosečke zlate
tudi jaz sem med vami. najprej bi moral biti februar, sedaj pa smo kar v januarju :D
PDP imam 20.1. in sem happy happy happy :) zaenkrat še ni problemov razen tega da se počutim kot balon :/

prosim pojdite si pogledat tale linkec: http://www.facebook.com/mali.cudez.narave
čudovito delo in same pohvale iz strani staršev, tudi nekaj mojih znank je bilo pri njej in pravijo, da punca dela čudeže :) Tudi jaz se bom kar prijavila k njej ker hočem takšen spominek!

bozena.cvic - dobrodošla med Januarkami in čestitkeuser posted image user posted image user posted image !!!

(odgovor članu bozena.cvic)
Neposredna povezava do sporočila: 2739
9.11.2011 21:12:57   
n€na

N€na...tudi jaz sem dobila seznam kaj moram jest...ampak pri zajtrku nimam mesa (1e mleka, 1e maščobe, 3e škroba in 1e sadja)...tako da sem zdej rahlo zmedena...to si dobila letos?

lp

To sem dobila letos junija...zraven sem pa dobila kopijo živil, ki naj bi bile priporočljive.

(odgovor članu miami10)
Neposredna povezava do sporočila: 2740
9.11.2011 21:22:09   
vijolica2
Diana79 jaz sem mela uro 9:15, pa sem nekjer okoli 10:15 prišla na vrsto. Sedaj je kar gužva ker je bil na dopustu. Uuuff ti si pa dolgo čakala. madona men bi se zmešalo. Tako da se nismo videle. A hodiš v šolo?

(odgovor članu n€na)
Neposredna povezava do sporočila: 2741
9.11.2011 21:22:16   
Matkurja
Samo na hitro... katere vse greste jutri na šolo za starše v Postojno? A to je v srednji šoli al kako?

(odgovor članu n€na)
Neposredna povezava do sporočila: 2742
9.11.2011 21:47:16   
trnuljčica
Božena dobrodošla!

Termafor a ga katera želi? user posted image Sva ravno enega kjut (rdeč medvedek) našla še od prvega- sva ga dobila in je moj komentiral, a tole tud vržem- imela sva ravno čistilno akcijo...user posted image Pač nisva za komplikacije...
Ampak je v bistvu nov, nikoli uporabljan in mi ga je bilo žal zavreč. Pogreje se v mikrovalovni. Zdaj čaka komu ga oddam.
Sem pa jutri v Lj, imam zdr. pregled, in dopoldne bom z malim na gradu, če bo vreme ok... Lahko pa ga katera pride iskat v službo od moža, ko greste recimo na  materinsko šolo v porodnišnico. Seveda  ne pozno popoldan...
Mi smo ugotovili, da je mali še slabše spal in se še bolj zbujal, če mu je bilo prevroče v sobi... Skratka optimalno je spal okoli 18 do 20 stopinj. Sliši se malo, ampak res je slabše spal pri 21 in 22 stopinj. Tudi v materinski šoli je včeraj sestra ravno rekla da je že 21 st pretoplo zlasti, če je preveč oblečen in še zadekan.

Nena v katerem tednu pa je bilo ocenjeno čez 1800 g? Jaz imam pregled naslednji teden in upam, res upam na 1400, v  začetku 32 tedna...

(odgovor članu Mistica)
Neposredna povezava do sporočila: 2743
9.11.2011 21:49:59   
miami10
N€na in vijolica kam hodita k diabetiku? Ker sem nad tem mesom presenečena...ker sem še 1x šla gledat in tudi ko smo delali probni jedilnik ni mesa...hmm...bom prašala naslednji četrtek...no čeprav ga ne pogreša...že tko ga imam za kosilo in večerjo preveč...
mi smo dobli celo knjigico po kategoriji živila in potem kaj je 1e živila...
smo zatežiel s telim cukrom :) se opravičujem...ampak se fajn razglabljat z nekom o sitem problemu...sploh ko imajo nekatere že toliko izkušenj...
eno vprašanje za mame...če je user posted image normalno donošen z normalnimi kg...ste ga kljub temu zbujale na 3 ure...ali ste pustile da sam "pove" kdaj je lačen?

(odgovor članu Matkurja)
Neposredna povezava do sporočila: 2744
9.11.2011 21:58:11   
trnuljčica
Nikoli ga nisem zbujala! In je kljub mali teži ob porodu pridobil 1 mesec ogromno.

(odgovor članu miami10)
Neposredna povezava do sporočila: 2745
10.11.2011 6:50:50   
Trobentica_
IZVIRNO SPOROČILO: Matkurja
Samo na hitro... katere vse greste jutri na šolo za starše v Postojno? A to je v srednji šoli al kako?
Midva pridevauser posted image Ja, Srednja gozdarska in lesarska šola. A katera ve točno kje se pride do tja (zemljevid sem sicer že pogledala, ampak kje točno se zavije tja?), ker v Postojni ravno nisem dosti, da bi poznala vse ulice....user posted image

(odgovor članu Matkurja)
Neposredna povezava do sporočila: 2746
10.11.2011 7:16:06   
mefisto
Dobro jutro!
Danes smo se vstali že ob 6.00, ker naš otrok ni več zaspan. Mama bi pa še tako spala. To spreminjanje ure mi gre res na živce, ker naš otrok si je pa ni prestavil.user posted image

Tukaj vas je res kar nekaj s sladkorno, se mi zdi da je vedno pogostejša v nosečnosti. No, na srečo kolikor mi je znano po porodu tudi izgine.

termafor jaz sem z njim tu in tam malo ogrela posteljico, ker mi je običajno zaspal na rokah ko pa sem ga položila v posteljo se je zbudil. V spalnici pa nikoli nismo imeli več kot 20 stopinj, običajno nekje med 18-20 in je ponoči čist ok spal. Pa moje mnenje je, da pa razlika v tem. med dnevnim prostorom in spalnico mora biti.

trnjulčica če ti kaj pomaga, meni so v začetku 30. tedna ocenili težo cca 1300g.

beti1 meni se bolečina začne v križu in medenici in se nadaljuje po nogah navzdol. Je nekaj podobnega kot če ti noga zaspi. In z vsakim tednom se stvar stopnjuje. Enake probleme sem imela v prvi nosečnosti, le da so se tokrat začeli prej. Izgleda, da nosim precej v križu in mi maternica pritiska na živec.

miami10 naš je tudi imel malo nižjo porodno težo (2790g) pa ga nisem nikoli zbujala in je čist ok napredoval. V bolnici so to sicer zahtevala, ampak meni se je zdelo butasto in sem vedno rekla da ga zbujam, da pol niso težili.

Tako, sedaj pa grem malega v vrtec spravit.

Lep dan, čeprav je vreme obup.

(odgovor članu Trobentica_)
Neposredna povezava do sporočila: 2747
10.11.2011 7:28:44   
coccinella

N€na in vijolica kam hodita k diabetiku? Ker sem nad tem mesom presenečena...ker sem še 1x šla gledat in tudi ko smo delali probni jedilnik ni mesa...hmm...bom prašala naslednji četrtek...no čeprav ga ne pogreša...že tko ga imam za kosilo in večerjo preveč...
mi smo dobli celo knjigico po kategoriji živila in potem kaj je 1e živila...
smo zatežiel s telim cukrom :) se opravičujem...ampak se fajn razglabljat z nekom o sitem problemu...sploh ko imajo nekatere že toliko izkušenj...
eno vprašanje za mame...če je user posted image normalno donošen z normalnimi kg...ste ga kljub temu zbujale na 3 ure...ali ste pustile da sam "pove" kdaj je lačen?

Jaz je nisem nikoli zbujala. Jedla je ko se je samam zbudila.

(odgovor članu miami10)
Neposredna povezava do sporočila: 2748
10.11.2011 7:31:02   
coccinella
IZVIRNO SPOROČILO: mefisto

beti1 meni se bolečina začne v križu in medenici in se nadaljuje po nogah navzdol. Je nekaj podobnega kot če ti noga zaspi. In z vsakim tednom se stvar stopnjuje. Enake probleme sem imela v prvi nosečnosti, le da so se tokrat začeli prej. Izgleda, da nosim precej v križu in mi maternica pritiska na živec.

Joj, jaz mam iste probleme, včasih komaj vstanem.

(odgovor članu mefisto)
Neposredna povezava do sporočila: 2749
10.11.2011 7:47:19   
Janchek81
Vidim oz. berem, da nimam samo jaz probleme z bolečino ... user posted image

Drugače pa punce ... če ima katera blizu Leclercka ali pa da ji je sproti, da se ustavi .. imajo tko luštne oblekce, postlenino, obrobe za posteljico, copatke, flaške, dude .. in to ful ceneje kot drugje .. jaz sem bila včeraj mal .. samo firbca sem zaenkrat pasla user posted image  in majo res tkooooooooooo srčkane cunce user posted image  in vse druge stvari user posted image

Zase sem pa kupila par toplih nogavic ( v kompletu sta 2 para ), ki imajo spodej 'bremze' ( tako jaz temu rečem, da ne drsi ) in sem dala samo 3€ user posted image user posted image

(odgovor članu coccinella)
Neposredna povezava do sporočila: 2750
Stran:   <<   < Prejšnja stran  108 109 [110] 111 112   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  108 109 [110] 111 112   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Top ideje za nosečniške pustne maske
photo
Če si si za letošnji pust že omislila nosečniški trebušček, ga lahko izkoristiš za odličen pustni kostum. Tvoj trebuh la...
Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.

Kako bi reagirali ..
Admin

če bi šel vaš mož na kavo z bivšim dekletom, ki je že leta ni videl, da se malo "pogovorita"?