|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  106 107 [108] 109 110   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Januar 2012
7.11.2011 14:25:48   
ronja
Mislim, da se mako in tetra nanaša na material - tetra so navadno plenice, majčke mamo zdaj navadno vse jersey, ker je bolj udoben. Ampak seveda imaš lahko tudi tetra majčke, če želiš, samo oblačit je neraztegljive materiale težje.

Ronja a ti si bila? Jutri je spet, jaz grem, po koncu smo pa tudi že za user posted image oz. malico zmenjene.

beti, sem bila, ja - samo nisem mela pojma, katera si ti... Saj mene se navadno ne faliuser posted image (babici, ki sta bili tam, sta se me obe spomnili izpred 4,5 letuser posted image - ne vem, a naj si to štejem v dobro ali v slabo?user posted image ) A ti si mene videla? Una, ki je po moje (spet) največ spraševalauser posted image .

Me pa malo moti, ker so zame najbolj zanimiva predavanja samo 1x in to skupna za vse 3 skupine ob 14.30 (pediater, anesteziolog,...).

Meni je tudi pediater pa zobar najbolj zanimiv, pa mi tudi ne paše ura - takrat ravno poberem otroke iz vrtca... Bo malo gužva, ja.

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu Smejka11)
Neposredna povezava do sporočila: 2676
7.11.2011 14:40:52   
Roberta69
IZVIRNO SPOROČILO: beti 1

Iz lastnih izkušenj, pa tudi sicer vedenja, ki ga imam o tem, ena od stvari, ki najbolj pomaga je ravno redna telesna aktivnost. Če le lahko bi blo fino, da greš večkrat na sprehod, pa čeprav ne ravno vseh 8 km. Kje pa stanuješ, da maš do bajerja in nazaj 8km?
Sama sem zelo utrujena že celo nosečnost in zaradi tega zelo malo naredim, pa sem bla potem še slabe volje. Odkar sem doma pa si, če mi le vreme in ostale obveznosti dopuščajo vsak dan privoščim sprehod, ki traja okol tri četrt ure in imam po tem celo več energije, kot sem je imela prej, pa tudi malo boljše sem razpoložena, saj vem da sem nekaj naredila zase in za user posted image . Grem pa ponavadi direktno na sprehod po tem ko malega oddam v vrtcu, ker sem že ravno pod Belvijem.

Gibanje ti absolutno da energije, ne da ti jo vzame... Več kot se gibaš bljše je vse, od počutja (fizičnega in psihičnega), do razpoloženja, zdravja, itd. Jaz drugače vse probam čim bolj na peš narediti, tako da gremo povsod, v ZOO, v mesto, do bajerja itd. tudi s tamalima dvema vedno peš, pa čeprav je včasih to cel projekt in bi bilo 100 x lažje se vsesti v avto. Meni drugače prov paše tak bolj orng sprehod ala do bajerja (stanujem na Viču in kolega, ki laufa, mi je povedal, da je do bajerja 4km) ali kaj podobnega, da hodim nekje 1,5 - 2 uri. Tistih krajših sprehodov niti ne štejem user posted image . Zdaj se mi pa kar ne da user posted image .

Dva čmrljčka in ena čebelica - brneče kot v panju :)))

(odgovor članu beti 1)
Neposredna povezava do sporočila: 2677
7.11.2011 15:34:21   
ronja
Me je pa že resno začelo skrbet in me je že kar panika grabila kaj bo sedaj - sem kar drobne postave in ne bi rada rodila z ritko naprej!!!!

Kristy, če te kaj potolaži: moja mami je zelo drobna (zdaj je stara čez 60 let, pa še vedno ima max 60 kil), pa je rodila sestro z ritko naprej, to je bilo res težko, ker je bilo prvič, ampak v teh letih je medicina precej napredovala, potem je rodila mene, ki sem malo prezgodaj rojena in se še nisem imela časa obrnit in sem rojena z nogami naprej, no, v 3. je pa šla prav nalašč zato rodit v Kranj, ker takrat v Lj. še niso delali zunanjega obrata - zdaj seveda ga. In je rodila brata propisno z glavico naprej. Ampak od vseh se ji je zdel moj porod najlažji.

Tako da: to, da si drobna, še ne pomeni, da imaš tudi medenico drobno - velika rit in široko postavljene kosti niso isto. Smo merili na fakxu pri anatomiji človeka -vaje in imam  jaz recimo široko medenico, pa sem sicer (na splošno) bolj suha. Prijateljica je bila ziher, kako bo imela široke boke in sploh vse bolj močne so bile to 100%, pa je bilo daleč od tega - sem imela od vseh najširše postavljene kosti - samo čez ni bilo toliko drugega, pa zato drugače zgleda. Tako da se ne sekiraj, na oko ne moreš vedet, kako maš medenico, lahko da imaš prav široko:).

miami, kar se oblekic tiče, je precej odvisno od življenjskega stila: če se greš brezplenično dete, potem rabiš predvsem spodnjih delov večuser posted image . Če ne uporabljaš slinčkov za novorojenčke, potem rabiš več bodijev (so bolj praktični kot majčke), ker dojenčki polivajo in potem so mokri in moraš preoblečt. Nekateri si zadevo olajšajo in dajo novorojenčku slinček - meni tisti trakci okoli vratu niso všeč, ne zdi se mi varno (verjetno brezvezna paranoja, ampak je brezveze, da nisem mirna). Jaz sem se prvič držala tega, da naj ne kupujemo malih cotk, češ da te itak potem dobiš za darila in da je vsega preveč, ker to takoj preraste. Pa ni bilo res - dobila sem vse večje, ker so vsi vedeli za ta problem in so rajši večje nosili, kupila nisem tako malih reči in obe sta bolj suhceni in sta zelo dolgo nosili tiste male številke (vem, da Ronja recimo še pri 1 letu št. 68, lejla je daljša in je nosila 74, ampak kljub vsemu - nobena ni po jusu. Mogoče bo fantek večji oz. hitreje rasel, ne vem... Rodili sta se sicer čisto lepo veliki in težki).

kokoš, jaz sem tudi neprespana, ampak ni kriva user posted image (enkrat za spremembo), ampak to, da smo bili včeraj pri svaku in sem delala darila zanjeuser posted image (sta imela svakinja in nečak rd pred kratkim (odkar se nismo videli) in še preselili so se v novo krasno hišo...) in je ponoči edino mir, da lahko kaj naredim... Vloge lahko baje tudi pošlješ, samo jaz navadno ne vem, kako kaj izpolnit oz. grem tja, da mi povejo, če sem vse ok izpolnila (sem funkcionalno nepismenauser posted image - verjeli ali ne, hehe;).

Pohištvo: mi nismo bili še nikoli v IKEI. Dnevna in najina spalnica sta od Alplesa (sva kupila direktno pri njih), otroška sobica pa od IZI mobili. So mi pa zelo všeč IKEA-jine kuhinje in zadeve za urejanje predalov, ki jih dobiš pri njih. Od slovenskih trgovin pa najbolj zaupam Lesnini.

beti, hehe, še ena neodivsnica od Ikee, pozdravljena v klub neikeašicuser posted image . Izi mobile je pa res super firma - prijazni in moram priznat, da tako dobrega kosa pohištva še nisem mela - enostavno je previjalka taka kot prvi dan, pa čeprav jo res čisto vsak dan uporabljam že 4 leta in par mesecev... Ampak res čisto čisto vsak dan in to večkrat na dan...

Jaz sem imela cunce za tamalega pri bratu v kleti, kjer plesni, jaz sem pa na plesen alergična, tako da ko se je mami javila, da bi ona oprala, sem kar zagrabila - trenutno mi še astmatični napaadi res ne falijouser posted image .

A si ti kdaj hodila na dekompresijo v babiško šolo?

prvič sem in mi je pasalo. lahko bi se zdaj zmenili, pa hodiva skup, dopoldne, ko mava čas... Ker mi kar zatekajo noge in bi bilo fajn za malega itak, glede na mojo astmo itd... Pa še načvekava se komot - v unih sarkofagih itak ni kej druzga za početuser posted image .

Aja, sem še dolžna obvestilo za vlogo za znižano plačilo vrtca: pri nas so umaknili papirje, da je treba oddat do 15.11. in smo dobili obvestila, da oddajamo v decembru na CSD, novi obrazec. Računovodka ga še ni imela, ker je še testna verzija in bojo verjetno še kaj spreminjali in ker pravi, da ga še zase ne bi znala izpolnit, ker je ful čuden. Bo šla na mol, da ji razložijo, kako se prav izpolni, potem bo pa še nam povedalauser posted image .

(odgovor članu Kristyz)
Neposredna povezava do sporočila: 2678
7.11.2011 16:26:56   
beti 1
IZVIRNO SPOROČILO: ronja

beti, sem bila, ja - samo nisem mela pojma, katera si ti... Saj mene se navadno ne faliuser posted image (babici, ki sta bili tam, sta se me obe spomnili izpred 4,5 letuser posted image - ne vem, a naj si to štejem v dobro ali v slabo?user posted image ) A ti si mene videla? Una, ki je po moje (spet) največ spraševalauser posted image .

A si ti una, ki je komentirala dihanje doma? Tega se spomnim. Sama sem prišla v družbi še 2, najprej smo šle po štengah na sredi, potem pa nazaj dol in okoli, da smo se lahko vsedle, tik pred začetkom. Za dekompresijo pa z veseljem, samo mene pred začetkom decembra ne bodo vzel, moraš bit po 32 tednu še zmeraj, pa bi mojim nogam že zdaj ful pasalo.  Se bo pa šola do takrat ravno končala. Ti pošljem mobi cifro na zs.

Roberta69: sem te hotla spodbudit, da kljub pomanjkanju volje to vseeno počneš, če nimaš drugih ovir. Sicer smo tudi mi pristaši pešačenja oziroma, da ostane več  časa, uporabi raznih variant koles na lasten pogon.  user posted image

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 2679
7.11.2011 18:33:08   
ronja
Ti pošljem mobi cifro na zs.

Okidoki. Sicer tudi meni še manjka nekaj do 32. tedna (dobre 2 tedna, zdaj sem v 3o. tednu). Nimam pojma, katera si bila ti, vse so prihajale v nekih grupicah. No, poglej na blog, da me boš spoznala, pa mi jutri reci, ok?user posted image Al pa če se pokličeva.

(odgovor članu beti 1)
Neposredna povezava do sporočila: 2680
7.11.2011 18:40:51   
ronja
Roberta in beti, jaz sem vama tako fauš! Jaz bi tudi, da se mi ne bi dalo gibat. Jaz  bi se pa takoooo rada! Sem bila danes zjutraj vsa srečna - popadkov zadnje čase skoraj nimam, bolečine so se mal umirile, herpes je zginil, burelija sem bila vsa vesela, da navadno ne gre na otroka...
Potem pa pridem domov iz mš, me čakajo izvidi iz infekcijske: zoster pozitivno (simplex pa neg. tako da očitno res ni bil simplex, kar je bil omeni sicer ves čas jasno;), burelija pozitivno... Sem upala, da ni prišla v kri, da ne bo sploh protitels... In na koncu priporočilo, da naj vzamejo vzorec za preiskave na burelijo (oz. na protitelesa ) iz popkovnične krvi. In me je kr mal sesulo... Sem mislila, da je vse ok, da si lahko oddahnem...
No, potem me je pa še vse ful bolet začelo in spet otrdeva in boli in naj gre vse skup nekam... Danes bi rada šla plavat, pa ne vem, če si upam...

(odgovor članu Roberta69)
Neposredna povezava do sporočila: 2681
8.11.2011 7:07:11   
Mistica
Dobro jutro nosečke!

Najprej en velik user posted image vsem, ki vam počutje nagaja!
Glede spanja se pridružujem vsemu napisanemu na preteklih straneh- tudi moje spanje ni več kar je bilo, ne najdem položaja, WC, prebujanje kar tako, prehlad, ... pa še zju3 sem ob 6 budna kot sova. Ob tej uri sem včasih najpozneje ustajala za v službo, pa je blo tko težko, sedaj pa .. ah, še malo, pa bomo spale še manj user posted image user posted image user posted image

Dolžna sem vam še osvežit seznamček, saj sem s5 malce v zamudi.

Zanima pa me še nekaj- tiste, ki ste (bile) na bolniški, tej ki je v breme delodajlacu- 30 dni. Ali vam je osebni zdravnik na bolniški list napisal, da imate dovoljene/ priporočene izhode ali samo v karton? Jaz bom v prihodnjem tednu začela bolniško, pa mislim, da mi bodo dovolili izhode, vendar bi rada, da tudi delodajalec ve, da sem lahko zunaj. Živim namreč v kraju, kjer nas je kar nekaj iz iste firme, pa ne bi rada, da bi bile kake besede.
Hvala vsem, ki boste dodale svoje mnenje.

Se vam javim še kasneje, ko bo pregled za nami.

V četrtek pa se tudi nam začne MŠ user posted image

Lep dan vam želim

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 2682
8.11.2011 8:02:05   
coccinella

Aja, sem še dolžna obvestilo za vlogo za znižano plačilo vrtca: pri nas so umaknili papirje, da je treba oddat do 15.11. in smo dobili obvestila, da oddajamo v decembru na CSD, novi obrazec. Računovodka ga še ni imela, ker je še testna verzija in bojo verjetno še kaj spreminjali in ker pravi, da ga še zase ne bi znala izpolnit, ker je ful čuden. Bo šla na mol, da ji razložijo, kako se prav izpolni, potem bo pa še nam povedalauser posted image .

Ja pri nas v Domžalah so tudi rekli, da naj se s temi vlogami počaka do decembra, da bomo taklrat oddali nove obrazce na CSD, baje pa bodo prišli v prodajo po 20.11.

Mene pa zanima ali mora oče otroka tudi v službo nesti kakšen papir, da mu izpolnejo za tale očetovski dopust?

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 2683
8.11.2011 8:04:41   
Janchek81
souser posted image  kaj pa zdej kej glede srečanja .. je vse poniknilo user posted image

(odgovor članu coccinella)
Neposredna povezava do sporočila: 2684
8.11.2011 8:10:42   
tix

Gibanje ti absolutno da energije, ne da ti jo vzame... Več kot se gibaš bljše je vse, od počutja (fizičnega in psihičnega), do razpoloženja, zdravja, itd.

Se ful strinjam. Kako se jaz to nosečnost krasno počutim, ko delam kar želim, prejšnjo sem polovico preležala.

Sicer je (upam) še fuul prezgodaj - vsaj jaz imam še ful stvari do takrat narest user posted image , ampak sem se kar malo začela sekirat zaradi poroda. Pri prvem sem imela cel dan popadke, za katere sploh nisem vedela da so, oz. vsaj nisem bila prepričana, v P (20 minut) sem šla 3,5h pred porodom, s popadki na 3-5 minut, odprta čist. Kako pa v drugo, ker je baje vse hitrej. Ne bi rada šla prezgodaj, se rajši po Kranju še par ur sprehajamuser posted image , da bi pa kje na poti rodila mi ravno ni user posted image

tetra majčke - pa mislim, da so čisto neuporabne, da so na seznamih še iz časov ko ni bilo bodijem, ki so neprimerno bolj praktični. Za začetek sem jih imela na preklop, kasneje ko je bil že malo bolj stabilen so se mi navadni zdeli še bolj praktični.

pleničke - 100 mamic/dojenčkov 100 različnih plenic. Mi smo prve uporabljali Mullerjeve, ker so se mi zdele manjše kot pampers, mali se mi je pa zdel tako drobčkan z manj kot 3kg. Od 3 naprej pa samo še pampers in nismo imeli nobenih problemov. Ritke ne mažem s hladilnimi že od rojstva, razen če je bila kdaj vneta (npr. po driski) z bepantenom roza, kasneje oranžno in umivam z vodo in mullerjevimi krpicami, to-to se mi zdije premajhne (ko sem večjih navadišuser posted image )

Blazinice za dojenje - jaz sem za začetek kupila ene 3 škatle od Tosame, sem jih imela kar za dolgo, ker mi ni dosti ven teklo, kasneje se je odprlouser posted image in sem šla na Chicco, ki so nažalost zelo drage ampak so mi bolj ustrezale, ko se je spet umirilo sem šla spet na tosamine

modrček - bi si kupila kakšnega novega rada ampak s trdimi košaricami, enega sem videla v Mothercare, ampak ne bi rada dala celega premoženja

Kar se tiče priprav, se pa nisem še nič lotila, čakam, da bom dokupila še par oblačilc, da jih operem s starimi kaj drugega se pa itak se spomnim, da bi potrebovala. (a je kaj takega ? user posted image ) kar se tiče higienskih in kozmetičnih pripomočkov pa lahko spotoma v P kupim user posted image

(odgovor članu Roberta69)
Neposredna povezava do sporočila: 2685
8.11.2011 8:42:57   
mefisto
Dobro jutro!

To spanje počasi res postaja prava umetnost. Jaz imam ogromen problem z medenico in nogami. Po parih minutah mi začnejo drevenet noge in je tako grozen občutek. Tako, da jaz najtežje zaspim, pol pa še nekako gre.

mistica glede bolniške, meni ni nikjer pisalo, da laho imam izhode. Sem pa imela dogovorjeno z šefom zakaj sem na bolniški in da se lahko prosto gibljem.
Javi kako bo na pregledu.

coccinella oče nese v službo enake papirje kot ti (tiste na katere mu vpišejo vse plače) saj mu na podlagi tega izračunajo očetovsko nadomestilo. Ampak on to lahko ureja po porodu.

tix tudi jaz sem malo bolj začela gledat za moderčki, temi za dojenje,  sploh pa nisem vedela da obstajajo tudi s trdimi košaricami.

(odgovor članu tix)
Neposredna povezava do sporočila: 2686
8.11.2011 10:06:22   
coccinella
IZVIRNO SPOROČILO: Janchek81

souser posted image  kaj pa zdej kej glede srečanja .. je vse poniknilo user posted image

A ŠE KAR VELJA 25.11?

(odgovor članu Janchek81)
Neposredna povezava do sporočila: 2687
8.11.2011 10:33:04   
Kasija
pozdravljene!

mistica bolniška do 30 dni je v breme delodajalcu. zdravnik ti lahko napiše v karton za sprehode, ampak to ne bo ustavilo govoric. torej je bistveno, da šef ve, zakaj si na bolniški. sicer se pa po moje pozna že na videz, kaj ti je user posted image  user posted image  

tix po moje ne glede na zaporedni porod vseeno drži , da je dobro priti v porodnišnico čim kasneje. se lahko giblješ, pa bolj spontano se odpiraš, pa saj veš... meni so prvič dali tabletko za odpiranje, pa sem nekje ob 22h dobila močne popadke, rodila pa ob 1h. v drugo mi je odtekala voda nekje od 21h. popadke sem dobila še kasneje. sva še spakirala (sem pozabila pripravit pižamo in obleke starejšemu), odpeljala otroka v varstvo in potem sva se še vozila dobre pol ure. V avtu so bili popadki še neredni, ampak sem jih čutila. močni so postali okrog 1h in rodila ob 2h. tako da nekaj hitreje gre (vsaj upam tako tudi v tretje user posted image ), ampak še vedno imaš dosti časa, da odreagiraš.

nederček za dojenje sem ga tudi vzela v MC tokrat. težko dobim svojo številko.  Sicer sem si pa prejšnjič prerezala naramnice od tega, ki sem ga uporabljala med nosečnostjo (ker sicer nosim s kostjo) in vstavila tiste zaponkice, da odpneš. Je čisto enostavna "operacija", rabiš samo nit in šivanko ter najbolj osnovno znanje šivanja. zaponkice sem kupila v trgovini s šiviljskimi zadevami. potem se je seveda cel odpel, ni imel okenc kot tisti za dojenje, ampak itak sem nosila majice za dojenje, pa je bilo vseeno.

nakupi in priprave jaz ravno pregledujem seznam in sem ugotovila, da mi manjkajo predvsem kozmetični pripomočki v smislu praške paste, alkohola in takih zadev. ker potem po zimi z dojenčkom ne bom letala okrog, pa ne da se mi ves čas koga prosit, da mi prinese. če se lahko pripravim, se raje bom. sicer pa imam več dela s starejšima, ker morata imet garderobo in zadeve za zimo pripravljene prej. pa zalogo zadev za ustvarjat za zamotit ju, pa pospravit igralnico, ki bo glede na vreme bolj aktuaklna... za dojenčka pa oblekce še niso oprane, posteljica ni na svojem mestu - še nič pripravljeno.

(odgovor članu Mistica)
Neposredna povezava do sporočila: 2688
8.11.2011 10:57:40   
Janchek81
IZVIRNO SPOROČILO: coccinella

IZVIRNO SPOROČILO: Janchek81

A ŠE KAR VELJA 25.11?

Jes jes ... lahko pa magar tud en teden prej, 18ga če vam paše user posted image

(odgovor članu coccinella)
Neposredna povezava do sporočila: 2689
8.11.2011 11:06:10   
Mistica
IZVIRNO SPOROČILO: mefisto
mistica glede bolniške, meni ni nikjer pisalo, da laho imam izhode. Sem pa imela dogovorjeno z šefom zakaj sem na bolniški in da se lahko prosto gibljem.
Javi kako bo na pregledu.

IZVIRNO SPOROČILO: Kasija
mistica bolniška do 30 dni je v breme delodajalcu. zdravnik ti lahko napiše v karton za sprehode, ampak to ne bo ustavilo govoric. torej je bistveno, da šef ve, zakaj si na bolniški. sicer se pa po moje pozna že na videz, kaj ti je  

Mefisto/ Kasija - hvala za vajini mnenji. No, G mi je napisala, da imam dovoljene sprehode. Delodajalec že ve za kaj gre, tako da bom to še 1x pojasnila in jim tudi povedala, da ima dovljenje za izhode, upam, da bo to dovolj. Res da velik počivam, a vseeno en kratek sprehod ali trgovina na hitro, pa le paše.

Na pregledu kaže, da rastemo, kar je super. Imamo pa še vedno zastoj, ki pa se HB ne veča. Bebi je še vedno obrnjen na glavicouser posted image

IZVIRNO SPOROČILO: coccinella
Mene pa zanima ali mora oče otroka tudi v službo nesti kakšen papir, da mu izpolnejo za tale očetovski dopust?

coccinella - oče izpolni obrazec S-1/2 in prilogo S-1. Slednjo mu mora izpolniti delodajalec. Tu imaš oba obrazca, da si ju lahko izpišeš.

Pozdravček vsem

(odgovor članu mefisto)
Neposredna povezava do sporočila: 2690
8.11.2011 13:22:00   
Kristyz

Me je pa že resno začelo skrbet in me je že kar panika grabila kaj bo sedaj - sem kar drobne postave in ne bi rada rodila z ritko naprej!!!!

Kristy, če te kaj potolaži: moja mami je zelo drobna (zdaj je stara čez 60 let, pa še vedno ima max 60 kil), pa je rodila sestro z ritko naprej, to je bilo res težko, ker je bilo prvič, ampak v teh letih je medicina precej napredovala, potem je rodila mene, ki sem malo prezgodaj rojena in se še nisem imela časa obrnit in sem rojena z nogami naprej, no, v 3. je pa šla prav nalašč zato rodit v Kranj, ker takrat v Lj. še niso delali zunanjega obrata - zdaj seveda ga. In je rodila brata propisno z glavico naprej. Ampak od vseh se ji je zdel moj porod najlažji.

Tako da: to, da si drobna, še ne pomeni, da imaš tudi medenico drobno - velika rit in široko postavljene kosti niso isto. Smo merili na fakxu pri anatomiji človeka -vaje in imam  jaz recimo široko medenico, pa sem sicer (na splošno) bolj suha. Prijateljica je bila ziher, kako bo imela široke boke in sploh vse bolj močne so bile to 100%, pa je bilo daleč od tega - sem imela od vseh najširše postavljene kosti - samo čez ni bilo toliko drugega, pa zato drugače zgleda. Tako da se ne sekiraj, na oko ne moreš vedet, kako maš medenico, lahko da imaš prav široko:).

Ja vem da to ne pomeni isto....čeprav sem do rojstva prvega otroka mislila da je tako.....takrat so mi zmerili, pa je takoj rekla "o vi ste pa ozka, daj va mal pogledat kolk je velik tale vaš dojenček"...na srečo je imel samo 2600g in sem lahko rodila po naravni poti.....če bi bil kaj dosti večji, bi imela carski rez.
No sedaj pri drugem pričakujem, da tudi če bo večji, ne bo panike.....sam prav se mora obrnit.user posted image  

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 2691
8.11.2011 14:42:51   
trnuljčica
Mistica kot so ti napisale na boln. listu ne piše režim bolniške (mirovanje, izhodi...). To mora biti zabeleženo v kartonu. In to lahko preveri tudi tvoj delodajalec oz pooblaščena oseba pri tvojem zdravniku. Ampak dobi lahko informacijo izključno samo o tem (režim), ne zakaj si na bolniški... To lahko prostovoljno samo ti poveš delodajalcu. 

(odgovor članu Kristyz)
Neposredna povezava do sporočila: 2692
8.11.2011 15:06:57   
pathra
No samo da javim.. imam nosečniško sladkorno in sem na dieti... tiste ki ste tudi na tej dieti.. kako kaj kuhate: posebaj zase in posebaj za dragega al kako?

Za seznamček.. pregled 23.11.

(odgovor članu trnuljčica)
Neposredna povezava do sporočila: 2693
8.11.2011 17:10:43   
ana.nunez25
srednje hladen pozdravcek vsem...

vcerajsnji pregled je za nama..je biu zlo kratek...poslusali smo srcka in zmerila mi je do kje sega maternica..vse je ok, pridno rastemo in se hiperaktivno gibljemo hihihih

sla sem tut na MS...blo nas je ful, tko da bo kr pester konec in zacetek leta...polno dojenckov user posted image

glede oblekic in ostalega...bom use dobila od sestre tko da trenutno se nc ne skrbim za to..mau cajta mam se da use zrihtam
morm it sam do sestricne, da mi tocn pove kolk in kaj vse je ona nabavla za higieno in ostalo, k je poleti rodila...ma se use frisno u glavi user posted image

na CSD sm tut ze sla, sam se nest morm use izpolnjeno nazaj

modrcek bi jst tut najrajs mela tazga s trdimi kosaricami..vidla sm jih na eni angleski strani sam tko prek neta je tezko narocat pa se drugacne oznake za cifre majo...a se da take dobit se kje drugje kot u mothercare?ce mi slucajno tm nc nebi blo usec oz. prouuser posted image

s spanjem mam tut jst zadjne dni mal problemov...sicer se za enkrat samo veckrat zbudim, za na wc se ni sile, grem ob 6 ko ustanem za v sluzbo 

za na sezmancek...naslednji pregled 28.11

(odgovor članu pathra)
Neposredna povezava do sporočila: 2694
8.11.2011 17:20:22   
Mistica
IZVIRNO SPOROČILO: trnuljčica

Mistica kot so ti napisale na boln. listu ne piše režim bolniške (mirovanje, izhodi...). To mora biti zabeleženo v kartonu. In to lahko preveri tudi tvoj delodajalec oz pooblaščena oseba pri tvojem zdravniku. Ampak dobi lahko informacijo izključno samo o tem (režim), ne zakaj si na bolniški... To lahko prostovoljno samo ti poveš delodajalcu. 

trnuljčica - tudi tebi full hvala za pojasnilo! Torej preden v takem primeru "pridejo na kontrolo" dejansko preverijo karton?

Pozdravček

Neposredna povezava do sporočila: 2695
8.11.2011 17:27:59   
Mistica
Tu je bilo nekaj debate okrog modrčkov.

Lpuser posted image

(odgovor članu ana.nunez25)
Neposredna povezava do sporočila: 2696
8.11.2011 17:29:50   
bozena.cvic
čao nosečke zlate
tudi jaz sem med vami. najprej bi moral biti februar, sedaj pa smo kar v januarju :D
PDP imam 20.1. in sem happy happy happy :) zaenkrat še ni problemov razen tega da se počutim kot balon :/

prosim pojdite si pogledat tale linkec: http://www.facebook.com/mali.cudez.narave
čudovito delo in same pohvale iz strani staršev, tudi nekaj mojih znank je bilo pri njej in pravijo, da punca dela čudeže :) Tudi jaz se bom kar prijavila k njej ker hočem takšen spominek!

(odgovor članu Mistica)
Neposredna povezava do sporočila: 2697
8.11.2011 18:02:36   
Trobentica_
Glede modrčkov, sem danes zasledila tole: http://www.alisa.si/item_list.asp?maingroup=Dojenje&secondgroup=Nedr%C4%8Dki
Poznam jih sicer ne (vsaj ne še), ampak samo toliko, v vednost....user posted image Bodo pa imeli predstavitev perila naslednji vikend na Porodni konferenci v Laškem (kamor imam zaenkrat namen iti)...

Aja....cene pa vidite, če kliknete na e-trgovino desno pač a neuser posted image

< Sporočilo je popravil Trobentica_ -- 8.11.2011 18:08:09 >

(odgovor članu ana.nunez25)
Neposredna povezava do sporočila: 2698
8.11.2011 18:50:44   
trnuljčica
Kartona ne preverijo, ker ga ne smejo.  To lahko odredi sodišče.
Saj vem, da nisi dobesedno mislila...user posted image
Lahko dobijo informacijo o tem, da si od takrat v bolniški in o režimu le te. Ponavadi pokličejo, sam tudi to ni prav (tel se info ne daje)...
Skratka ni nujno, da preverijo ta podatek preden prozvonijo na tvojih vratih. Lahko po tem. Nekateri sploh ne pokličejo, tudi po preverjanju ne (verjetno, ker te dobijo doma).
Skratka nimaš kaj skrbet, če imaš to zapisano v kartonu tvojga zdravnika. No, razen če greš iz države, al te več dni ni..., ker ponavadi so to mišljeni krajši izhodi.
Bres skbi! Uživaj v user posted image !

(odgovor članu Mistica)
Neposredna povezava do sporočila: 2699
8.11.2011 19:32:45   
miami10
pathra imaš ZS (glede sladkorne)

Neposredna povezava do sporočila: 2700
Stran:   <<   < Prejšnja stran  106 107 [108] 109 110   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  106 107 [108] 109 110   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Top ideje za nosečniške pustne maske
photo
Če si si za letošnji pust že omislila nosečniški trebušček, ga lahko izkoristiš za odličen pustni kostum. Tvoj trebuh la...
Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...

Kako bi reagirali ..
Admin

če bi šel vaš mož na kavo z bivšim dekletom, ki je že leta ni videl, da se malo "pogovorita"?