|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  20 21 [22] 23 24   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Maj/Junij 2011 IVF/ICSI
18.5.2011 21:48:07   
Aleda
O Mihika to je pa ful lepo slišatuser posted image Čestitke in lepo nosečnosti ti želimuser posted image

Tisa in ostale punce, nekaj me zanima. Ko greš na prvi ultrazvok, če si v dolgem postopku in se pikaš s suprefactom, ali naj bi bil endometrij tanek in nič foliklov? Jaz sem zmeraj mislila, da mora že na prvem UZ-ju biti kakšen folikel viden, v prvem postopku sem imela dva na 1. UZ , na koncu pa tri.  Kdaj naj potem začnem jesti jajčka in piti pivo?user posted image

(odgovor članu Cameleon)
Neposredna povezava do sporočila: 526
19.5.2011 7:54:04   
*zabica*
@Aleda: meni so rekli, da morajo biti na 1. uz (po 14 dneh jemanja Suprefacta) jajčniki prazni, sluznica pa tanka, saj te s sSuprefactom spravijo v umetno meno zato da lahko stimulirajo jačniki od začetka.....
Pivo in jačka pa najbolje da začnes jesti/piti skupaj z menopurjem oz. hormoni ki jih boš dobila po 14 dneh......

(odgovor članu Aleda)
Neposredna povezava do sporočila: 527
19.5.2011 8:31:11   
Aleda
Aha, no sej jest sm tut tako mislna, samo mi ni tam nobeden tega povedal. Ko sem bla v postopku januarja je veliko punc imelo že na prvem uz-ju folikle, pa so nekatere pisale da jih je malo....da ni dobro.
A to če dobiš al ne dobiš menstruacije igra kakšno vlogo medtem ko jemlješ suprefact? Jaz jo prejšnjič nisem.

No sedaj pa moram jt. Držite pesti, ker mam zagovor diplome. Se že vsa tresem...user posted image , no sej imam šele ob 14h, sam me še čaka pot.

(odgovor članu *zabica*)
Neposredna povezava do sporočila: 528
19.5.2011 9:53:31   
Buska

AKTUALNO

Ponedeljek, 23.05.
curkica - ET

Torek, 24.05.

Sreda, 25.05.

Četrtek, 26.05.
*zabica* - UZ

Petek, 27.05.
spelca82 - posvet
tisa116 - UZ

Sobota, 28.05.

Nedelja, 29.05.

Ponedeljek, 30.05.
Aleda - UZ

OBJEMČKI 

user posted image user posted image
sportnica, mala06, andreja83, ananaska87

user posted image user posted image

user posted image

user posted image   T R E P E T A L K E  (beri TESTI) user posted image

Tecnobica greje user posted image test 23.5.
ninanana25 greje user posted image test 25.5.
smejka11 greje user posted image user posted image test 26.5.
*sanela* greje user posted image test 30.5.
Caneleon greje user posted image user posted image test 30.5.
Buska greje user posted image test 31.5.

user posted image   KANDIDATKE  V  POSTOPKU    user posted image     

• Latka (, MB)
  • Tecnobica (1. IVF, LJ)
  • Buska (4. ICSI, PO, dr. Reš)
  • mihika ()
  • ananaska78 (1. IVF, MB)
  • tisa 116 (1. IVF, LJ)
  • Cameleon (2. ICSI, MB)
  • *zabica* (1. IVF, LJ)
  • *sanela* (1. IVF, ?)
  • mausikaa (3. ICSI, MB)
  • Aleda (2. ICSI, LJ)
  • ninanana25 (2. ICSI, PO, Reš)
  • Smejka11 (2. IVF, MB)
  • curkica (?, MB)
  • frnikola982 (2. ICSI, ?)
  • spelca82 (1. IVF, LJ)
  • lisi (2. IVF, PO)
  • pupika83 (1. ICSI, ?)

• user posted image   KANDIDATKE  ZA  POSTOPEK   user posted image           

• lucka 25 (user posted image , 3. IVF, PO, dr. Res) 
  • sportnica (4. ICSI, MB)
  • mala06 (2. IVF, MB)
  • andreja83 (2. IVF, MB)
  • cukica (user posted image , 3. IVF, 13.9.2011 - posvet)
  • womanpolice (user posted image , 1. ICSI, MB, dr. Reljič, 15.9.2011 - posvet)

user posted image user posted image user posted image

ime, 

Kalkulator izračuna PDP po IVF oz. ICSI: http://www.ivf.ca/calcu.htm
Znaki hiperstimulacije:
http://med.over.net/forum5/read.php?67,4215040,4215086#msg-4215086
Vse pomembne zadeve glede postopkov IVF in ICSI: http://www.ringaraja.net/forum/tm.asp?m=2696207
Lekarne na meji:  http://www.farmacistitrieste.it/farmacie_elenco.php
Naročanje na GK:
narocanje.spec.gin.amb@kclj.si
Tel. št. oddelka SIII na GK/LJ: 01/ 23 23 048
Naročanje v MB: 02/ 321 24 62 (za posvet)

NOVE NOSEČKE MAJ/JUNIJ 

user posted image AjdaJakob user posted image user posted image (4.5.)
user posted image srečica17 user posted image (28.4.)
user posted image sabsa user posted image (17.5.)
user posted image  mihika user posted image user posted image (16.5.)

Dekleta in fantje, za preglede, UZ-je, punkcijo, ET, karkoli tud žurke, vpisujte ODEBELJENO, PODČRTANO in v drugi BARVI napisano od ostalega teksta. Kateri tega ne bo naredil/a, ga/jo lahko "pomotoma" spustimo, pol pa da ne bo kake zamere, ker ni vpisan/a.

< Sporočilo je popravil Buska -- 19.5.2011 9:54:17 >

nas soncek Jaka nas je obiskal 8.1.2013
...............
http://lb1f.lilypie.com/U0qmp1.png

(odgovor članu Buska)
Neposredna povezava do sporočila: 529
19.5.2011 9:56:47   
Buska
mihika & tecnobica user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
mihika - veeeeseeeeela,  toliko crnih misli, kot si jih imela - na koncu pa en lep soncek user posted image user posted image user posted image

ker se do ponedeljka ne bo dogajalo nic, bi prosila, ce bi lahko katera naslednji teden urejala seznamcek, saj sem od pon - sre sluzbeno odstona in s sabo ne bom vzela prenosnika

nas soncek Jaka nas je obiskal 8.1.2013
...............
http://lb1f.lilypie.com/U0qmp1.png

(odgovor članu Buska)
Neposredna povezava do sporočila: 530
19.5.2011 12:21:38   
ninanana25
Smejka11 še čakamo:( je danes šele 8 dan po ET tako da mislim da bom v nedeljo naredila test ko bo 11 dan po ET pa da vidimo če bo že kaj pokazalo:D Kaj pa ti?
Držite pestke:D
Jaz pa držim pesti za vse ki trepetate, se špikate in čakate na punkcijo in tiste ki čakate da dobite svoje pikice h sebi:D

(odgovor članu Smejka11)
Neposredna povezava do sporočila: 531
19.5.2011 12:33:43   
tevž
Pozdravljene,
vsem, ki ste v postopku ali pa čakate nanj, vam želim veliko uspeha. Sama sem v 9 mesecu nosečnosti, malo manj kot
teden dni imam še do pdp. Zanosila pa sem v prvem poizkusu po ICSI. Za transfer je bil primeren le en zarodek in to je bilo
dovolj. Držim pesti za vse, veliko optimizma!!!!!

(odgovor članu Aleda)
Neposredna povezava do sporočila: 532
19.5.2011 17:49:17   
srečica17
Ja ,evo tevž.......jaz grem kr direkt po tvojih stopinjahuser posted image .

Srečno še naprej. Hiter porod in zdravega otročička!!!!!user posted image

(odgovor članu tevž)
Neposredna povezava do sporočila: 533
19.5.2011 22:08:15   
mausikaa
čer punce, sem malo pokukala k vam in sem prav vesela dobrih novičk...
pri meni se spet komplicira, moji trombociti delajo težave, tko da čez poletje jih moramo spraviti v red, potem bomo pa jeseni videli kako in kaj...upanja nismo čisto izgubili...sej veste: tudi čudeži se dogajajo...
vam pa vsem želim veliko pluskov, pa veliko brcik, pa veliko veliko foliklov, pa veliko pingvinčkov...

[img]http://lb1f.lilypie.com/hVkrp2.png[/img]

(odgovor članu srečica17)
Neposredna povezava do sporočila: 534
20.5.2011 7:31:54   
srečica17
Dobro jutro punceuser posted image !
Tkole zjutraj  vstanem si kavico skuham, pa kle mal pokukam kaj je novga. Zanje čase pa itak skoz mal kukam, k sem tok nervozna.
Zdej bosta kmal ninanana in smejka testek delale, ane???? Velik sreče punce. Pol pa še sanela kmal za njima. Naj bodo sami pluski.
velikuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image  tud tistim k se špikate, pa tistim (curkica), ki ste tik pred ET!!!!!

Jaz zopet postajam zelo pesimistična, bolj se bliža sreda, bolj me je strah. Pri meni kr nobenih sprememb. Belina spodej, slabosti nikjer, kava mi še kr paše....joške......eh....niso mi všeč.....tud napihnjena nisem.....v glavnem prav nič nosečniško se ne počutim. Ne mi zamert k vam kle jamram, ampak ve ste edine k me razumete. Ve ste edine, ki veste kaj preživljam in kako težko je to čakanje. Hvala k vam lahko pojamram, mi je prec lažje.

(odgovor članu mausikaa)
Neposredna povezava do sporočila: 535
20.5.2011 8:30:29   
mihika
dobro jutro punce tud z moje strani..!
meni je RR postal že taka rutina in obveznost, kot gmail in fb....tako, da  ga je treba kr večkrat na dan prečekirat...!
srečica....vredu bo vse...v sredo te čaka srček, čeprav si sedaj nemirna...seveda te razumemo...to je najhujše,...to čakanje....probaj bit pač kolk se da brez skrbi....!vem, da nisi negativna zaradi tega, vendar vem, kaj preživljaš...tam ko gre vse ok..ni problema....pri nas, ko smo pa v taki negotovosti, pa je čist normalno, da nas skrbi...probaj pač..da ne bi preveč mislila na to..!
ostalim želim, da pridno grejete...in dve črtici na koncu..!
curkica...ti pa veš kaj ...ležat na trebuhu 1 uro po ET ok ?
ninanana in smejka...bo treba testke nabavit počasi ?
katere, kokoškate..pa veliko lepih celic...!

" Vsak trenutek se lahko spet rodiš.,vsak trenutek je lahko spet nov začetek. To je izbira. Odločitev je tvoja. "

Neposredna povezava do sporočila: 536
20.5.2011 8:54:54   
*sanela*
IZVIRNO SPOROČILO: srečica17

Dobro jutro punceuser posted image !
Tkole zjutraj  vstanem si kavico skuham, pa kle mal pokukam kaj je novga. Zanje čase pa itak skoz mal kukam, k sem tok nervozna.
Zdej bosta kmal ninanana in smejka testek delale, ane???? Velik sreče punce. Pol pa še sanela kmal za njima. Naj bodo sami pluski.
velikuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image  tud tistim k se špikate, pa tistim (curkica), ki ste tik pred ET!!!!!

Jaz zopet postajam zelo pesimistična, bolj se bliža sreda, bolj me je strah. Pri meni kr nobenih sprememb. Belina spodej, slabosti nikjer, kava mi še kr paše....joške......eh....niso mi všeč.....tud napihnjena nisem.....v glavnem prav nič nosečniško se ne počutim. Ne mi zamert k vam kle jamram, ampak ve ste edine k me razumete. Ve ste edine, ki veste kaj preživljam in kako težko je to čakanje. Hvala k vam lahko pojamram, mi je prec lažje.

srečica ti kar pojamraj, sej smo zato tu, a ne user posted image .
Sej bo vse vredu, boš vidla. Na znake se ne oziri. Ene pač nimajo nobenih znakov, jaz jih tudi nisem imela razen, da mi je M zamujala. Vse bo kot mora bit in ti boš donosila lepega zdravega user posted image

Čakanje je res zoprno user posted image . En teden je mimo, še enega dam skozi in delam test. Test je kupljen, me tako prsti srbijo user posted image . Upam, da bom zdražala do 14. dneva user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 537
20.5.2011 9:11:48   
tevž
srečica 17 - čestitkeeeeee. user posted image Kar se tiče nosečniških znakov, nič skrbet. Meni je bilo prvič slabo v 9 tednu, trajalo pa je do 16 tedna. Zelo redko sem pravzaprav bruhala. Kava mi je prav tako pričela smrdeti enkrat takrat.  Pravijo, da je tako, če nosiš fantka user posted image . Vsaka nosečnost prestaja po svoje, tukaj ni recepta. Verjamem, da te je strah UZ, mene je bilo tudi. Vse bo OK, samo verjet je treba.
Preostalim pa prav tako želim same pozitivne rezultate,
držte se!

Neposredna povezava do sporočila: 538
20.5.2011 16:33:22   
curkica
mihika, a res je dobro ležat na trebuhu? Zakaj pa to? Jaz ponavadi ležim na boku, že tako so mi tiste "postelje" tečne tam v MB.

Me pa nekaj zanima, dekleta. Ali katera ve, kakšne so kaj statistike, ko vstavijo 2 user posted image ? Saj vem, da v bistvu nima veze, če se bo keri prijel (ali celo oba), je čisto odvisno od narave. Ampak kolikor vas berem tule, opažam, da je dosti bolj uspešno pri dveh. Se prime vsaj eden, če že ne oba. Kaj ve mislite?

(odgovor članu tevž)
Neposredna povezava do sporočila: 539
20.5.2011 17:11:58   
mihika
curkica...zgodba je bila naslednja...je rekla enkrat ena na ET, da je baje full več možnosti, da se prime, če se eno uro po ET odleži na trebuhu...pa takrat od devetih, ko smo ležale na trebuhu samo eni ni ratalo..in od takrat pač jaz prisegam na to...ni pa nujno, da je to res...saj veš...! morda je bilo samo naključje...!

" Vsak trenutek se lahko spet rodiš.,vsak trenutek je lahko spet nov začetek. To je izbira. Odločitev je tvoja. "

(odgovor članu curkica)
Neposredna povezava do sporočila: 540
20.5.2011 17:14:18   
curkica
A tako?

Hm, pol bo pa treba poskusit, a ne? user posted image

(odgovor članu mihika)
Neposredna povezava do sporočila: 541
20.5.2011 21:06:15   
Cameleon
IZVIRNO SPOROČILO: curkica

mihika, a res je dobro ležat na trebuhu? Zakaj pa to? Jaz ponavadi ležim na boku, že tako so mi tiste "postelje" tečne tam v MB.

Me pa nekaj zanima, dekleta. Ali katera ve, kakšne so kaj statistike, ko vstavijo 2 user posted image ? Saj vem, da v bistvu nima veze, če se bo keri prijel (ali celo oba), je čisto odvisno od narave. Ampak kolikor vas berem tule, opažam, da je dosti bolj uspešno pri dveh. Se prime vsaj eden, če že ne oba. Kaj ve mislite?

Jaz mislim, da je največ odvisno od kvalitete zarodka. Če so slabi zarodki, jih lahko dajo 6pa se ne bodo prijeli.

(odgovor članu curkica)
Neposredna povezava do sporočila: 542
20.5.2011 21:23:30   
curkica
Haha, ja saj to mi je jasno, cameleon.

Meni so že prvič rekli, da je zeloooo dober, ko so ga vstavili. Drugič isto. Tako da ne vem.
Sam je res zanimivo, da se oplodi, preživi, ga zamrznejo in odmrznejo, še zmerej živi, pol se pa ne prime oz. ne preživi v maternici. user posted image  Kolk dejavnikov je potrebnih, a ? user posted image

(odgovor članu Cameleon)
Neposredna povezava do sporočila: 543
20.5.2011 21:36:06   
tecnobica

IZVIRNO SPOROČILO: Cameleon

Jaz mislim, da je največ odvisno od kvalitete zarodka. Če so slabi zarodki, jih lahko dajo 6pa se ne bodo prijeli.

Moja morula je imela na 3. dan samo 5 celic, ponavad jih imajo od 6 do 8. Pa zaenkrat kaže, da se je prijela. no, več bomo vedeli v ponedeljek.

(odgovor članu Cameleon)
Neposredna povezava do sporočila: 544
20.5.2011 21:43:22   
Smejka11
Pozdravljene punce!!!

Da se malo javim... nič mi ni... počutim se čisto ok (upam, da to ni slab znak?!!). Hodim delat, da mi čas tako hitreje mine. V ponedeljek je 10 dan od ET in takrat bom poskusila z iskanjem črtic user posted image ... Bomo pa videli... user posted image tudi testek že lepo čaka v predalu in kliče po uporabi...

Srečica17 - glede znakov - nikakor ni nujno, da bi ti kava smrdela, da bi ti bilo slabo, ali kar koli drugega. V moji prejšnji nosečnosti mi je bilo odlično! Nisem imela nobenih znakov. Tudi prsi so ostale v začetku enake. Sčasoma se mi je edino vonj razvil do te mere, da sem lahko natančno ugotovila, kaj bo za kosilo!!! Skratka - če nimaš znakov, še to ne pomeni nič negativnega. Vse bo super, boš videla!!!
Da pa si nas izbrala, da malo potarnaš, pa je edino pravilno, ker te do potankosti razumemo, kako se počutiš!!!!

Sanela - zakaj je potrebno čakat do 14 dneva? A si imela ET na tretji dan?

Curkica - statistike za user posted image user posted image ne poznam, bom pa vsekakor navijala, da bo ET uspešen. Pa če bosta user posted image user posted image ali pa user posted image . V vsakem primeru bo (mora!) uspelo!

Mihika - le mirno naprej! Pa seveda nas moraš pri na RR pogledat!!!!

Ninanana - malo še, čisto malo!!!! user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Ostalim puncam pa tudi vso srečo, uspešeno špikanje, uspešne UZ, ET in seveda na koncu tudi user posted image user posted image

LP

:S
Smejka11

(odgovor članu curkica)
Neposredna povezava do sporočila: 545
21.5.2011 6:55:01   
tevž
curkica

sama po transferju nisem ležala niti 5 minut. Bila sem pri dr. Reš, vstavil je zarodek in to je to. Ko sem spraševala, če moram ležati, je rekel, da je to popolna neumnost, saj sam zarodek nima teže, torej ne more kar pasti ven. Če se prime se prime. Jaz sem po transferju šla v Italijo po tablete, domov in na sprehod s psom. Je težko, samo čimmanj se obremenjuj pa bo najboljši rezultat. Good luck

(odgovor članu curkica)
Neposredna povezava do sporočila: 546
21.5.2011 8:58:16   
curkica
IZVIRNO SPOROČILO: tevž

sama po transferju nisem ležala niti 5 minut. Bila sem pri dr. Reš, vstavil je zarodek in to je to. Ko sem spraševala, če moram ležati, je rekel, da je to popolna neumnost, saj sam zarodek nima teže, torej ne more kar pasti ven. Če se prime se prime. Jaz sem po transferju šla v Italijo po tablete, domov in na sprehod s psom. Je težko, samo čimmanj se obremenjuj pa bo najboljši rezultat. Good luck

Ja saj jaz tudi tako pravim. Zato mi je pa glih tečno, da v Mb ne delajo tega ambulantno. Rabiš prov pižamo imet in vse. No ja, bomo vidli kaj bo.

Tebi pa srečno!!! user posted image

(odgovor članu tevž)
Neposredna povezava do sporočila: 547
21.5.2011 9:24:10   
*sanela*
IZVIRNO SPOROČILO: Smejka11

Pozdravljene punce!!!

Da se malo javim... nič mi ni... počutim se čisto ok (upam, da to ni slab znak?!!). Hodim delat, da mi čas tako hitreje mine. V ponedeljek je 10 dan od ET in takrat bom poskusila z iskanjem črtic user posted image ... Bomo pa videli... user posted image tudi testek že lepo čaka v predalu in kliče po uporabi...

Srečica17 - glede znakov - nikakor ni nujno, da bi ti kava smrdela, da bi ti bilo slabo, ali kar koli drugega. V moji prejšnji nosečnosti mi je bilo odlično! Nisem imela nobenih znakov. Tudi prsi so ostale v začetku enake. Sčasoma se mi je edino vonj razvil do te mere, da sem lahko natančno ugotovila, kaj bo za kosilo!!! Skratka - če nimaš znakov, še to ne pomeni nič negativnega. Vse bo super, boš videla!!!
Da pa si nas izbrala, da malo potarnaš, pa je edino pravilno, ker te do potankosti razumemo, kako se počutiš!!!!

Sanela - zakaj je potrebno čakat do 14 dneva? A si imela ET na tretji dan?

Curkica - statistike za user posted image user posted image ne poznam, bom pa vsekakor navijala, da bo ET uspešen. Pa če bosta user posted image user posted image ali pa user posted image . V vsakem primeru bo (mora!) uspelo!

Mihika - le mirno naprej! Pa seveda nas moraš pri na RR pogledat!!!!

Ninanana - malo še, čisto malo!!!! user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Ostalim puncam pa tudi vso srečo, uspešeno špikanje, uspešne UZ, ET in seveda na koncu tudi user posted image user posted image

LP

ET sem imela 5. dan. Bom tudi jaz delala 10. dan user posted image , to je v ponedeljek, bove skupaj delale user posted image .

Od včeraj mam bolj napihnjen trebuh in rahle krče pa ful izcedka, tako kot pred M. Upam, samo, da izcedek ostane bel in da v ponedeljek zagledam user posted image

(odgovor članu Smejka11)
Neposredna povezava do sporočila: 548
21.5.2011 17:18:08   
tecnobica

IZVIRNO SPOROČILO: tevž

Ja saj jaz tudi tako pravim. Zato mi je pa glih tečno, da v Mb ne delajo tega ambulantno. Rabiš prov pižamo imet in vse. No ja, bomo vidli kaj bo.

Tebi pa srečno!!! user posted image

Tudi v LJ se moraš preobleč v spalno srajco.

(odgovor članu curkica)
Neposredna povezava do sporočila: 549
21.5.2011 17:27:08   
*sanela*
Eko moja user posted image se je vlila user posted image user posted image user posted image . En teden po ET-ju. Ful sem žalostna user posted image user posted image user posted image .
Kako gre zdaj naprej? Kaj moram narediti, da grem po pingvinčka? A bom mogla čakat tri cikluse al grem lahko že naslednjega na ET?

(odgovor članu tecnobica)
Neposredna povezava do sporočila: 550
Stran:   <<   < Prejšnja stran  20 21 [22] 23 24   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  20 21 [22] 23 24   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Nuhalna (vratna) svetlina in ultrazvočni p...
photo
Večina mladih mamic in nosečnic v Sloveniji je že seznanjena, da lahko s pomočjo ultrazvočne preiskave v zgodnji nosečno...
5 vzrokov za bolečino pri ovulaciji
Ne glede na to, kako zelo močna je ovulacijska bolečina, ginekologi opozarjajo, da to ni bolečina, ki bi bila normalna, ...

Ritka.
пеперутка16

Ali za dojenčkovo zadnjico uporabljate samo kremo ali samo puder ali oboje hkrati?