|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  52 53 [54] 55 56   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: za tiste, ki imate otroke doma
11.1.2013 9:32:55   
Izabelina
no kot kaže nas je novo leto čis zaposlilo, da se nobena več ne javi (al smo preveč prestrašene zaradi zunanjega nadzora user posted image ?)

uglavnem kaj se dogaja pri nas?

-L. raste kot konoplja, dojenje nama gre na pol, ampak bistveno boljše kot pri E.
-E. je doma, ker vvrtcu razsajajo norice, ker so vsi panični zarad bronhiolitisov in ker v končni fazi to meni najbolj ustreza

zaenkrat se ne lotevava kakšnih zahtevnejših projektov, veliko se igra s plastelinom, riše z vodenimi barvicami, zadnjič sva delali eno slikico dveh snežakov (js sm narisala) k jih je E. namazala z lepilom in potem gor limala koščke vate, pa une učke k se vrtijo (so blepravi hit jih je potem limala še povsod drugod, da je mel hladilnik oči) pa iz krep papirja je snežakom nardila kapo (ampak sam enmu, ker ati snežak itak ne nosi kape)... potem pojeva pesmice, pa veeeliko razmetavanja...

to je pa zaenkrat to, mal bolj se morm organizirat, sam ker z L. še nimava nekega ustaljenega urnika pa ker sm js še kr utrujena... potem cel dan poteka dokaj brezglavo in nujno potrebujem en okvir v katerega bom spravila naše delovanje...

punce javite se kaj, rabim vaš humor, opise vaših dni, vaše ideje za dejavnosti... user posted image

Naj tvoje srce razposajeno zazvončklja,
kot mu je usojeno!

(odgovor članu chezAnA)
Neposredna povezava do sporočila: 1326
11.1.2013 11:32:04   
ronja
Čežana, hvala za lepe želje:).
Sicer pa je dogajalo na polno - mala uspešno praznovala s prijateljčki včeraj popoldne:). Poročilo sledi na blogu, da zunanjemu nadzoru naredim mal dela s klikanjem:D. Hec, tam bojo še slikce, bo bolj zabavno brat:). Bo verjetno spet v dveh delih, eno bojo priprave, eno pa zabava:).

Sicer pa se je R. totalno navdušila nad kitaro - na vsak način se jo hoče učit, odkar hodim sama spet na ure in dejansko kdaj primem zadevo v roke. Mi je kar malo strašljivo, kako so ta bitja pod našim vplivom - karkoli jaz delam, bi se tudi ona rada naučila: ko sem kroje rezala, je hotela rezat, ko sem šivala, šivat, ko sem risala na računalnik, je hotela ona risat na računalnik, zdaj hoče igrat kitaro, ker jaz igram kitaro... IN kar je najbolj čudno , je, da je pa stara zanimanja nič ne minejo, samo nova dodajauser posted image (dedno zgleda:D)user posted image ... Tak da resno razmišljava, da bi kupila eno malo kitaro (ne igračke, tako resnično kitaro, samo da ni glih predraga - ne mi z bolho, sem jo podolgem in počez prečesala in našla eno staro za 40€, točno tako kot jo trenutno prodajajo pri sosedu za 50€ s torbo vred (torbe so tudi okoli 10€), pa če bi jo kupila v torek, bi bila 45€... tak da - o bolhi ne bi zgubljala besed... Če mislijo, da bom za staro dala 5 € manj kot bi plačala za novo enako kitaro, so pa rahlo retardirani... Sploh ker dobiš nove za recimo 37€... Moramo it pogledat, ker trenutno nimajo na zalogi pri nas.

Sicer sta bili punci zdaj 3 dni v vrtcu, popoldne pa smo bile zunaj in pripravljale za zabavo. Sva pa mela zato z malim malo časa za neomejeno cartanje:). Je tudi prav pasalo:). Zdaj bojo doma do srede, ker ima takrat on cepljenje in mi ne smejo zbolet vmes, razsaja pa itak svega i svašta trenutno.

Še malo pa nizki štart za v vrtec, individualne govorilne sem že mela ta teden, vzgojitelijci ima super, smo se fajn ujele, kar je tudi bonus, malega vedno počohajo, če ga kje vidijo:), kar je sploh glavno, tamalega tudi pogojujem, da je vrtec fajn in zdaj se že vedno smeje, ko vidi vrata, kamor bo hodil. Ne vem, koliko časa ga bo to držalo, verjetno bo kasneje kaka druga reakcija, ampak glavno, da se potem ta vrne:).

Ta teden bom verjetno delala stvari zanj za v vrtec: vsakemu naredim obleke za 1. v vrtec, pa nahrbtnik za v vrtec, pa en bobenček mu bom naredila, da ga bo dal skupini, ker so ga bili pri L. jasličarjih tako veseli:). Mogoče še kako malenkost, ampak najprej to, kar je "nujno".

V nedeljo bo baje sneg in bomo delale enega ogromnega snežaka, ker jima je dedek Mraz prinesel "kit za snežaka"user posted image

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu Izabelina)
Neposredna povezava do sporočila: 1327
11.1.2013 12:05:33   
ronja
Punce, glede na to, da ste res vse utihnile potem, ko se je naš milni mehurček razpočil, vam res moram tale link pripet - preberite do konca, sploh tisti del o komentarjihuser posted image
http://theoatmeal.com/comics/making_things
Tak pač je - ni vse vsakemu všeč, eni to povejo na tak, drugi na drugačen način - izmenjava idej je pa vseeno čisto fajn zadeva po moje;). Če ne drugega, se boste pa vsaj nasmejale:)

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 1328
11.1.2013 18:20:01   
sonček33
Se opravičujem, ker smetim. Ronja (in ostale), mi lahko predlagaš kakšno knjigo/link za izdelke iz filca.

...svet je poln lepih rožic tete Pehte...

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 1329
11.1.2013 18:53:28   
ronja
Uf, odvisno, kaj te zanima: filcanje - torej da sfilcaš prejo (torej vlakna, ki jih s suho ali mokro tehniko sfilcaš v neko figurico ali nek 3D predmet) ali delanje iz filca (torej že sfilcane volne ali umetnega filca - oboje je v ploščah). Za slednje, kar te verjetno zanima, je meni všeč Falalala Felt. Saj verjetno ti je vseeno za jezik ali ne? Maš pa tudi na netu polno tega:). Za prvo pa so mi všeč nemške, povej a razumeš to, da ne brskam za naslovi brezveze;).

(odgovor članu sonček33)
Neposredna povezava do sporočila: 1330
11.1.2013 19:57:01   
sonček33
Ronja, zanima me za izdelovat figure iz filca - ne vem - oblačke, ovčke, ... napolnjeno z nečim...

...svet je poln lepih rožic tete Pehte...

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 1331
12.1.2013 9:15:09   
chezAnA
Pri meni ni problem zunanji nadzor ali strah, kaj si bojo drugi o meni mislili. Imam povsem tehnične težave-dostop do interneta. Pa na virozo se mi je nacepila kar zoprna oblika sinusitisa in sem bila spet koma nekaj dni, torej se ni nič dogajalo pri nas zanimivega. (Ronja, to pomeni tudi, da z mojim blagom ni nič. A boš lahko kar sama izbrala? Ko bo primeren čas, seveda) Zato se nisem veliko oglašala. Upam, da bo v prihodnje bolje. Prav paše videti, da tema vseeno ne bo kar umrla, da si imamo vseeno še kaj povedati. Hvalauser posted image
Obljubim, da se enkrat ta teden oglasim in povem, kaj počnemo, če me bo le rr spustil skozi. Zdaj pa moram naprej v veselo soboto.

(odgovor članu sonček33)
Neposredna povezava do sporočila: 1332
14.1.2013 11:56:51   
chezAnA
Če katera išče še kakšno idejo za igro na snegu, tukaj je nekaj zbranih (običajnega sankanja, kepanja in delanja snežakov in ostalih figur nisem lepila sem)

http://pinterest.com/chezana/snow/

Lepo se imajte na snegu

(odgovor članu chezAnA)
Neposredna povezava do sporočila: 1333
15.1.2013 9:23:02   
skuštrana
Mi smo živi, zdravi... Po skoraj enomesečnih počitnicah so se otroci vrnili v ustanove, jaz pa malo uživam v samoti user posted image

Punce, nisem vam še voščila pa eto - SREČNO 2013 :-)

Cezana, super idejeice za sneg, nam samo še sneg manjka, he he...čeprav moram povedat da smo se med počitnicami kar nekaj sanjkali, ker živimo na supertruper lokaciji - 10 min do prve plaže, 20 min do prevega (majhnega) smučišča ;-)

Ne brinite što vas djeca uvijek ne slušaju, brinite se zbog toga što vas neprekidno promatraju (R. Fulghum)

"A clean house is a clear sign of a wasted life"

(odgovor članu chezAnA)
Neposredna povezava do sporočila: 1334
20.1.2013 15:20:29   
klodvi
Lep dober dan vsem,
vem, da smetenje po forumih ni dovoljeno in to nikakor ni moj namen, vendar upam, da mi dovolite objavo tegale posta, ker nujno porebujem čimvečje število staršev, ki bi sodelovali v sledeči raziskavi.
Sem študentka sociologije in v okviru predmeta družbeni vidiki zdravja in bolezni izdelujem semimnarsko nalogo o medikalizaciji hiperaktivnosti. Odločila sem se za izdelavo ankete, saj je o tej tematiki v Sloveniji zelo malo raziskov oziroma skoraj nič. Zato naprošam vse starše, ki imate vsaj enega otroka mlajšega od 15 in starejšega od 2 let, da si vzamete 2 minuti časa in izpolnete tole kratko anketo, ki je seveda anonimna.

https://www.1ka.si/a/22857

Za sodelovanje se vam najlepše zahvaljujem.

Lep dan še naprej.

P.S.: če bi kdo želel rezultate po končani anketi naj sporoči in jih brez problema posredujem.

(odgovor članu skuštrana)
Neposredna povezava do sporočila: 1335
25.1.2013 12:56:39   
Izabelina
kje ste moje drage domače dame? vse po službah? ;) kaj se kej dogaja: čežana, kasija, josephine, ronja, skuštrana, gromska in ostale?

pogrešam vas in branje vaših dogodivščin in idej...

kot mu je usojeno!

(odgovor članu klodvi)
Neposredna povezava do sporočila: 1336
25.1.2013 17:58:31   
chezAnA
uboga Izabelina. Nikogar, ki bi čvekal. Žal pa moram povedati, da bo moje stanje na internetu do velike noči približno tako, kot je do zdaj. Brez računalnika torej. Šele takrat ga dobim nazaj ...:(

Kako je kaj pri nas? Kar prijetno je trenutno, moram kar pohvaliti frocovje. Dopoldan se imamo krasno, zvečer pa po novem (odkar fanta ne spita več čez dan) hodijo spat med 7 in 8 uro zvečer, prespijo celo noč, tako da imava z možem večere zase, pa ponoči se spočije(mo), stanovanje je večinoma kar bolj ali manj pospravljeno. Fanta imata najraje, če mi lahko kje kaj pomagata (cote, posoda, pometanje), tamala pa itak vse tako kot jaz.
Na snegu smo uživali. Naredili smo ogromnega snežaka, večjega od mene in ga pobarvali z jedilnimi barvami in z enimi starimi prstnimi barvami, ki se na papirju niso najbolje obnesle. Na snegu pa so bile super. Delali smo grad (velika kepa, v katero smo kopali tunele in okna. Mišljeno je bilo, da bomo zvečer v oknih prižgali čajne svečke, pa nekako zvečer grad ni bil več v takem stanjuuser posted image Delali smo iglu (pa nam ga ni uspelo narediti do konca), se sankali, veliko kidali, se tudi malo kepali (meni to ni najljubša igra in je zato pač nisem vzpodbujala), poskušali, kakšnega okusa je, gledali snežinke, v glavnem nič posebnega, ampak super.
Tavečji bere in v tem zelo uživa, sam se je naučil tudi izgovarjati r, č, ž, š. Kar sam od sebe (pri logopedu smo sicer na čakalni listi, ampak zdaj ne bo potreben. Jupi). In ima veliko dela z branjem in pravilno izgovorjavo. Všeč mu je sestavljanje hecnih besed, ki sem mu jih že zdavnaj pripravila (prvi del ene besede, drugi del pa od druge), dojel je rime in občasno vse govori v rimah, tudi na področju fine motorike se stanje izboljšuje.

Tamlajša pa je za rd dobila nekaj punčk, voziček in posteljico zanje, pa banjico za umivanje. In zdaj naš sredinček in tamalčica nekajkrat na dan umijeta Popiko. (plastična punčka, ki ima celo popek. Naš fantič je ime izpeljal tako: fatje imajo luleka, deklice pa luliko. Fantje imajo popek, deklice pa popiko. Od tod imeuser posted image user posted image )

Kupili smo sobni trampolin. Se res obneseuser posted image
Imamo bajne priprave na pusta. Želita biti Dama in Potepuh. In z mojim znanjem šivanjauser posted image No, saj na roke še gre, na mašino pa čisto nič. Torej bo šlo v tole kar nekaj večerov. Si ne predstavljam, kako naj drugače naredim tak kostum (razen da zašijem pajaca s kapuco). Pa sem ju prepričevala, da bi bila kaj drugega, recimo hladilnik ali pa hobotnica ali pa kaj takega (kar ne rabim šivati). Pa nič. jah, tako je to.

Kaj smo še kaj delali? Narisali smo slikice, prevlekli črte z lepilom in jih potresli s soljo. Zdaj suhe čakajo, da jih še pobarvamo. Pa prešali smo odmrznjeno sadje (za sirup). Predvsem pa se povsod izogibam lego kock. Sta jih oba dobila za rd-je in godove in jih imamo zdaj spet eno novo dozo. Saj je sicer fino, lepo jih sestavljeta, tudi naš 4-letnik, ampak ko pa stopiš na kakšno ... Pa ni tako superuser posted image

Kako pa ste kaj ve? Kako ti gre, Izabelina? Je dan že kaj bolj ulavfan? Si zelo utrujena? Imaš omaro, da noter zbašeš vse, kar je razmetanega, če se kdo napove na obisk?user posted image

Ronja, kako je v službi? In v vrtcu?

Neposredna povezava do sporočila: 1337
28.1.2013 12:00:36   
Izabelina
IZVIRNO SPOROČILO: chezAnA
Kako pa ste kaj ve? Kako ti gre, Izabelina? Je dan že kaj bolj ulavfan? Si zelo utrujena? Imaš omaro, da noter zbašeš vse, kar je razmetanega, če se kdo napove na obisk?user posted image

wau, celo odprlo se je oknce... ja supr nam gre, utrujena nism več tok, no itak sm zaspanka in mi spanca primankuje vedno (ne glede na to kok spim) user posted image še celo pospravljanje nam zaenkrat res lepo teče... sm kr mal presenečena user posted image

Sva pa dans z Evo začeli vremenski koledar, včeri sm nardila mrežo, napisala dneve in datume pa označla kdaj ma kdo rd in kdaj je pust, valentinovo itd. zdej se morm samo še odločt a bova risali znakce notr al nej sprintam nalepke in lepiva... pomoje bo ta druga varjanta (zato, da je ne bo zamikalo, da bi vzela črn flumaster in kar vse povprek pobarvala user posted image )...

zdejle pa itak obedve spita, milina, ponavad je to okol dvanajstih ko lih avemarijo zvoni in pravim temu "sveta tišina" user posted image

< Sporočilo je popravil Izabelina -- 28.1.2013 12:01:16 >

kot mu je usojeno!

(odgovor članu chezAnA)
Neposredna povezava do sporočila: 1338
31.1.2013 8:11:42   
josephine27
Ena lušna, preprosta ideja za valentinovo. http://www.theimaginationtree.com/2013/01/how-to-make-valentines-cookie-pops.html

Sicer pa sem totalno zmozgana zadnje čase, ker je večji skoz bolan. Sem se v službi zmenila, da delam samo popoldne, da nam ni treba dodatnega varstva iskat. Tako, da grem delat takrat, ko mož pride iz službe. Samo tak tempo je hud. Pogrešam svež zrak. Računalnik sem pa dala malo na OFF, ker je bilo enostavno že vsega preveč.

Zadnje čase veliko pojemo in plešemo. Najmlajši ful uživa v tem. Imamo doma eno knjigo slovenskih ljudskih pesmi za otroke Barčica in je res fajn.

Pa lego kocke so postale spet aktualne, ker smo jih decembra pospravili zaradi pomankanja prostora, da smo lahko smreko postavili. Bi bilo treba večkrat kam kaj založit.

Najmlajši ( 16m) je ful samostojen in si zaposlitve išče kar sam. Oz. se zna sam igrat, kar je prav fajn, ker večji je do 3 let skoz visel na meni. Večji je pa ful navdušen nad družabnimi igrami. Zadnjič smo postavljali domine v vrsto kot vojake pa potem podirali, pa hiše gradili.

Bi še kaj napisala pa ni več časa. Alarm v dnevni sobiuser posted image

Neposredna povezava do sporočila: 1339
6.2.2013 12:26:16   
ronja
Izabelina, super, da vam lepo laufa!

Čežana, kaj imaš spet "brezračunalniški post"?

Kasija, sotrpinka, drži se - "when the times get tough, the tough get going!" Lahko ti dam glasbeno listo, kaj si zadnje čase pojem, ti bo verjetno prav prišla, hehe. Zgornja je ena, potem pa še "I will survive!", "You can knock me down but I get up again you can never ever keep me down!" "it ain't over till it's over..." (to se nanaša na tisto - konec dober - če še ni dobro, še ni konecuser posted image ) Aja, pa Michael Jordan je rekel: "It's not how hard you try along the way. It's having something inside you to finish it." pridejo pač taka obdobja, ne? Bova preživeli in se nekoč režali, ker od daleč bo vse skup zgledalo smešnouser posted image PS: lepo te je bilo slišatuser posted image .

Mi: mene življenje prehiteva po desni. PO dveh dneh v službi sem imela 17 ur naduruser posted image . Včeraj sem jih imela 42, ko sem prišla, ko sem šla, rajši nisem pogledala... Mali so bili seveda bolni, mel jih je malo lubi, malo babi in deda. Ironija je, da imam 29 dni dopusta in še par tednov službo, pa ne morem vzet dopusta, ko so bolni, ker enostavno moram to naredit... Podaljševali pogodb ne bojo, ker je kriza in so že naši šli prostovoljno na nižje plače, da bojo sploh lahko normalno delali... Sicer sem mela štalo s papirji in vsem mogočim, prodali so nama ogledano stanovanje, itd... skratka - sem mela že boljše časeuser posted image . Še kup ekstra stvari se je nabutalo zdaj (roditeljski sestanek, oddaja dohodnine, ker lubiju niso malega upoštevali, drug teden je vpis v šolo... čez vikend smo bili pri dediju, spokat za tja in nazaj, čez teden smo hodili na oglede za stanovanja, pa še 2 zdravnika sem mela, itd... Saj vsaj vsaka reč zase ni nič, ampak vse skup se pa naberejo za več kot eno življenje:D)

Ampak: zdaj so vsi 3je zdravi, danes sem spet uvajala Svita (po 2 tednih pavze, prej sem ga 2 dni in je 2. dan že zakuhal), malo je jokal, ampak se je dal potolažit vzgojiteljicama, ki sta super, tako da upam, da bo šlo vse ok. Moj izvid iz diabetološke je bil dober, tako da imam junija še 1x test in upam, da bo takrat vse super. Papirje upam, da bom uspela zrihtat in pač malo kasneje končat. Nekaj bomo že našli za preselit se, če ne zdaj, pa se bo pač mala prešolala, konec sveta zato ne bo, saj je komunikativna:D.

Uf, sem se razpisala! Kaj počnemo doma? Jaz v bistvu nisem veliko doma, da bi še ne vem kaj pripravljala, tako da se zdaj bolj cartamo, kaj več pa čez vikend. Sicer smo vmes delali ene fajn reči, pa se sploh ne spomnim več, kaj! Moji možgani majo overloaduser posted image . Ne vem niti, kaj sem že povedala, da smo naredili, niti nič. Mamo naravni kotiček, naredili smo škratovski domek, Ronja je šivala škratke, zadnjič pa še vilo, kuhamo skup in pečemo, pa vem, da je bilo še par stvari, ko sem rekla,da vam moram povedat... pa sem pozabila... no, pa drugič, itak sem predolga.

Aja, ampak to vam pa moram povedat! Včeraj je bil lubi z njimi na bolniški in so se zmenili, da lahko vsaka potegne eno srečko (nisem mela nič pri tem, jaz sem samo srečke naredila - oni so se to sami spomnili in zmenili, a niso super?!!) In potem potegne Ronja ropotuljico in lubi glih grunta, kako bi to naredili, pa tamala (oz. uradno tavelika) že polna idej: oči, lahko bi vzeli Svitovo flaško, pa dali not riž, pa koruzo, pa zaprli z zamaškom, itd itd... Je sam pogledaluser posted image Faca mala inovativna! kaj je meni to fajn videt, ko ma toliko idej! no, ko sem prišla, so mi pokazali ropotuljico, ki so jo nabodli na palico od novoletne smrekcie, ki je še kar na balkonu (se je nikomur ne da odnest dol)user posted image . Pa barvali so rastline tako, da je odrezal kos debla smrekce, pa sta to barvali (sicer je mišljeno poizkus drugače, ampak ker ni vedel, kako, je obljubil, da bomo "tapravo" varianto pa potem naredili, malidve se valjda nista pritoževali, če dobita 2 za ena, hehe).

(odgovor članu chezAnA)
Neposredna povezava do sporočila: 1340
7.2.2013 23:47:22   
chezAnA
ja, na nek način je res brezračunalniški post, le da je tokrat vsiljen od zunaj, ni bila moja izbira. Laptop, ki ga ponavadi uporabljam, je do takrat na posodo v moževi službi, ker so zaposlili eno gospo za reševanje in vnašanje podatkov (in ostalo papirovje, ki ga ni bilo malo) zaradi zadnjih poplav. Tam okoli velike noči se ta pogodba izteče in dobim nazaj računalnik. Do takrat pa se šlepam na izposojene (od tašče, pa od sestre, pa ...).
Za postno nalogo pa sem si tokrat izbrala pozitivno nalogo, ne negativne (torej se ne odpovedujem, ampak se za nekaj še posebej potrudim). Ker vem, da moža tale post ne bo kaj veliko doma (vsaj tri popoldneve vsak teden bomo sami, potem pa sta tu še dva dneva, ko imamo plesne vaje in montessori urce in nas ni doma, on pa bo.) se bom še posebej potrudila, da mu tega ne bom očitala in da se bo prijetno počutil (in mi z njim), ko bo doma. Pa vem, da bo utrujen, zato bom dodala malo več tolerance v najin odnos, da se ne bova kregala zaradi bedarij (kar se zgodi, če sva oba utrujena).

Drugače pa se pri nas dogaja trenutno pust. Delamo kostume (haha, ne šivam, sem raje izbrala kaširanje maske za na glavo in nove/stare cote v barvah, ki so potrebne), ni še vse končano, upam pa, da bo pravočasno. Pa nalogice rešujamo, opazujemo bagre in jih oponašamo (najnovejši način jemanja duplo kock iz škatle je s pomočjo (meni iz kuhinje ukradenih) zajemalk- kot to poče bager s skalami), še vedno so lego kocke zakon, pa duplo kocke tudi, zadnje čase kar naprej delata hišice za plastične živali. Tamala pa včasih pomaga (najraje gradi stolpe) včasih pa malo razdira ampak na splošno pa sem res zadovoljna, se lepo razumejo med seboj.
Ker vsi trije kašljajo,smo tale tazadnji sneg raziskovali malo drugače kot ponavadi. V taglobok pekač sem dala sneg, ga dala na mizo, vsak otrok je dobil svoj pladenjček (da ni voda tekla povsod okoli), nekaj plastičnih skeldic, žlico, nož, čopič, barje, potem pa smo raziskovali in se igrali. Delali smo hiške iz snega, jih barvali, gledali, kakose sneg obarva, če ga daš v "lužo" iz barve, kako plava, če ga vržeš v kozarec vode, kako se stopi, če ga poliješ z vodo, vsak je dal eno kepo snega v kozarec in pred peč, potem pa smo popili vodo, ki je iz njeg nastala.  Luštno.
Drugače še vedno rešujemo nalogice, lepimo nalepke, razbijamo kozarceuser posted image  se vidi, da bomo imeli krst. Se mi zdi, da zadnje čase samo steklo pospravljam. Dopoldnevi so drugače kar umirjeni in ustaljeni. Prav fajn nam lavfa. Ugotoviti moram samo še, kaj naj naredim z oblekami. Vse ostalo nam uspeva sproti pospravljati, obleke pa so povsod. Kot bi bomba udarila.
Zvedeli smo, da najnovejši član ne bo Jerneja, ker bo fantek, tastarejši je dobil prve tri poljube od ene deklice, ki je tudi njemu všeč. Tastarejši skoraj tekoče bere, danes je dobil vabilo za vpis v šolo. Tasrednji se je začel zanimati za črke, trudi se, da bi  se tudi on naučil izgovarjati glas R, tamalo sem prvič postrigla in zdaj zgleda kot en fantek. Naučila se je skakati, hecna je, ko prime svoje punčke za roke, potem pa pleše z njimi in poje: muca gaja mmm, kuza tece, mmmmm, kikiriki.

Je bila katera na festivalu Bobri?
Jutri je skoraj v vseh kulturnih ustanovah zastonj vstop, če boste kaj hodili naokrog. Nam so se napovedali obiski, tako da bomo verjetno doma.
Zdaj grem pa spat. Da bo še danes, ne šele jutriuser posted image

Neposredna povezava do sporočila: 1341
8.2.2013 13:17:37   
skuštrana
Ronja, sem ravno par dni nazaj mislila na tebe, drži se user posted image Pa Kasija ti tudi!

Cezana, mi smo to z oblekami - ko so bili manjši, sedaj nekako gre to pospravljanje, imeli eno kišto v katero sem dala vse obleke ki so ne našle naokoli, pa sem potem pospravila ko sem imela čas. Za nogavice, spodnjice in žabice pa imam še vedno eno veliko plastično posodo v katero dam vse te stvari pa si potem vsak svoje ven poišče...Pa spet pospravim ko imam čas, ampak to res bolj redko ker nima ravno smisla, he he...se prej oblečeuser posted image

drugače pa smo mi tudi v maškarah, pri nas to traja od novega leta...

Ne brinite što vas djeca uvijek ne slušaju, brinite se zbog toga što vas neprekidno promatraju (R. Fulghum)

"A clean house is a clear sign of a wasted life"

(odgovor članu chezAnA)
Neposredna povezava do sporočila: 1342
12.2.2013 10:06:09   
ronja
Hehe, skuštrana, pri nas pa maškare trajajo DO novega leta:D.

Danes sem doma, ker uvajam Svita v vrtec in se mi v tem snegu ne splača za 2 uri v službo... Ampak bi bilo verjetno boljše, da bi bila v službi... Tako imam še bolj beden občutek, da se on tam čisto brezveze matra... Ma, sem že januarčicam jamrala - ampak mali je res takoj skapiral, zakaj se gre in se seveda joče (itak, to je njegov ne vem - 4. dan v vrtcu)... Ne volem. Čežana, sem ti včasih prav fauš - pa ne, da ti ne bi privoščila, to ti zelo, samo "i tata bi sine"user posted image
aja, pa za meitai se mi javi na mail, oki? Da ti povem, katere barve maš na voljo;).

(odgovor članu skuštrana)
Neposredna povezava do sporočila: 1343
12.2.2013 10:10:49   
josephine27
Joj ronja a Svit gre že v vrtec? Res je šlo hitro to leto.

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 1344
12.2.2013 10:16:44   
ronja
Jup! Jaz delam že od 21.1. dalje, samo da so bili vmes izmenično in hkrati (pač v raznoraznih kombinacijah:D) bolani in se je zato to uvajanje hudo raztegnilo. Dobra stran je, da se je doma navadil, da mama gre in potem pride nazaj, vseeno pa seveda ni isto, če ostane z očijem (ne joka), babico (malo joka) ali v vrtcu, kjer še ni navajen (fejst joka)... Sovražim uvajanje! pa sploh ni nekaj navlečen name, veliko manj, kot sta bili malidve, pa radoveden je, pa sam se tudi kdaj kaj zaigra... samo jasno, da mu ni prav in da pove. In jasno, da se meni zraven srce trga in potem razmišljam, kaj bi lahko naredila drugače, da to ne bi bilo treba... Ker je res rahlo nemotivirajoče - itak vem, da službe ne bom mela, tako da ne morem argumentirat, da se mu bo pa kasneje finančno splačalo, hkrati imam tu ogromno neizkoriščenega dopusta, ki ga ne morem vzet, ker moram naredit, tako da vseeno pa zdaj nimam kaj... In to je tako beden občutek!

(odgovor članu josephine27)
Neposredna povezava do sporočila: 1345
12.2.2013 10:32:21   
chezAnA
skuštrana, hvala za idejo oz vzpodbudo, opomnik. Se že nekaj časa spravljam h kakšni takšni škatli oz košari. Pa nekako vedno zmanjka časa oz je prej nazaj vse nametano, preden dam primerne zabojčke/košare/škatle/karkoli za uporabljene ampak še čisto ok cote. Potem pa ležijo povsod. Povsod. Prav jezna sem že. Res se moram mamo spraviti tale problem rešiti. Ker itak potem teh cot ne najdejo, vzamejo nove, potem pa imamo po pet hlač zatlačenih pod posteljami, perem lahko vsak dan, ker se seveda na koncu takšnega valjanja umažejo, pa vsako jutro se ukvarjam z dretjem Memi, mojih gat/hlač ni nikjer. Kot v kakšni Muci Copatariciuser posted image user posted image

Ronja, verjamem, ja. Meni je moje življenje res ful pisano na kožo in sem ful hvaležna, da mi je omogočeno. Če moj mož ne bi bil edinček in če njegova mati ne bi bila takšna ženska kot je (prilagodljiva, spoštljiva in se ne meša v nas), pa če ne bi živel v veliki hiši z ogromnim vrtom, potem bi verjetno tudi jaz hodila v službo, ker bi morala plačevati kredit za stanovanje. Tako pa imamo stanovanjski problem rešen, na začetku (pred poroko) sva vzela kredit za 7 mio SIT za obnovo zgornjega nadstropja in nakup avta, počasi ga bova poplačala in to je to. V bistvu sploh ne vem dovolj, koliko mi je dano.

Jutri pa imamo vpis v šolo. In še vedno ne vem, kaj bova naredila glede tega šolanja. No, saj do maja je še nekaj časa.

Pustne maske so super uspele (kaj so bili vaši?), Dama in Potepih sta očarala vse,fanta sta bila zadovoljna, Tamala pa je imela kar tisto Ikeino masko za obraz iz blaga, pa je bila njun mladiček. Ni smiselno za tistih 5 min, ko je bila navdušena, da je tudi ona kuža, delati karkoli drugega.

V nedeljo smo bili pri botrčkih in cel dan uživali na snegu. Očitno malo predolgo, ker tastarejši zdaj tako kašlja, da je kar groza. Še ne vem, če bomo danes šli kaj ven. Čeprav nas ful vleče. Mogoče, če mu pod smrtno kaznijo prepovem jesti sneg.user posted image Pa pokazati bi se želeli še v moževi službi in rpi moji babici. Mi je tašča skidala cel dovoz. (Jaz kako "ne smem", ker sem noseča. Mi ne dovoli. Ne bom rekla, da se zelo pritožujemuser posted image user posted image )

Drugače pa je naš večji projekt časovni trak. Tastarejši fantič se zelo zanima za zgodovino in ker imam sama zelo pomešane in zamešane pojme o tem, kaj je bilo kdaj, sem pomislila, da bi bilo super imeti tako nazorno prikazano, kako in kaj in kdaj. Zdaj moram samo še ugotoviti, kako to spraviti v realo. Bomo videli, osnovna ideja se mi že oblikuje

(odgovor članu josephine27)
Neposredna povezava do sporočila: 1346
12.2.2013 11:03:42   
ronja
Drugače pa je naš večji projekt časovni trak.

U, to imamo tudi mi v planu! Že nekaj časa... Samo trenutno vsi ti plani stojijo, ker... je prišlo življenje vmesuser posted image

kar se oblek tiče: pri nas imata punci vsaka svoj zabojček in not obleke, ki jih trenutno nosita. Tadva zaboja nista v omari, tako da se ne moer nič usmradit, pa loči se, kaj je to, kar nosita in kaj ne. In vedno rečem, da naj najprej pogledata v zabojček, če imata že tam kake nogavice. Vsaj lubija bom počasi navadila na to, to je že nekajuser posted image . Mal heca, mal resnice;). Zvečer potem zdaj pripravimo za zjutraj, da se samo še oblečeta in da se mi ni treba zjutraj nič ukvarjat še s tem, tako imamo več časa za crkljanje, ker čas je zdaj redka dobrina... To mi je res najhujše! Ko me je R. zadnjič prosila, da jo naučim kvačkat in sem ugotovila, da bomo imeli prvi prosti popoldan čez 14 dni... Vsak dan nekaj - vpis v šolo, pust, zdravnik, to ono, tretje... Sem ravno zadnjič razmišljala, koliko je tudi papirjev manj, če imaš male doma - nobenih vlog v službi, na csdjih, za vrtce,... ma, se kar nabere...

PS: adj mi piši na mail, ker ne vem, če mam kje tvoj naslov, zsji na rrju pa me ne spustijo čez.

(odgovor članu chezAnA)
Neposredna povezava do sporočila: 1347
12.2.2013 11:06:51   
chezAnA
mene tudi ne, zato pa še ni maila. KEr si ga prejšnjič nisem ven izpisala. Pa mobitela tudi ne. Jao, tale RR. ampak vsaj post ti lahko pošljem:)) A imaš mail kje na blogu napisan?

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 1348
12.2.2013 11:09:30   
ronja
Maškare: punci sta obe Hello kitty. Želela je bit Lejla, Ronja si je najprej želela bit dojenček, potem pa se je premislila, da bi bila tudi ona hk. In sta se takoj zmenili, da bo imela Lejla mašnico, Ronja pa rožico, "da ju bomo lahko ločili"user posted image . Tamali je lev, kostum še od Lejle, ko je bila stara 2 leti (ja, mu je glih prav...) Ja, vem, vem, 3. otrok... nisem mu naredila kostuma... Ampak v svoj zagovor naj povem, da ga tudi Ronji nisem, ko je bila 1 leto stara (lejli sem ga morala, zaradi ronje...) No, skratka, sem ubrala bližnjico, čisto mu je prav, luškan je, klinc, bo pač levček. Drl se je res ko pravi lev, ko sem ga oddala v vrtcu...

PUncama sem pa seveda naredila kostumčka: sešila sem vsaki svojo oblekico (roza, itak:D), malo različna kroja, da oči ve, čigava je katera:D, pa naredila sem jima še repka in eni ušesa (druga je imela ušesa iz Ikee, ki jih je enkrat prinesla bica), pa seveda mašnico in rožico, to je bilo itak najpmembnejše:D. In obema elastike za lase (roza, itak:D) in pobarvala sem jima obrazek (to je bil dejansko največji strošek, ker smo kupili barve za obraz in so imeli samo komplete (stane 10€ en), ampak sta bili tako veseli, da se je po moje splačalo:). Pa dejansko je veliiiiiko lažje poslikavat obraz s PRAVIMI barvami za ta namen kot z raznimi impro variantami... Pridejo slikice na blog, ko jih dam na račko...

(odgovor članu chezAnA)
Neposredna povezava do sporočila: 1349
12.2.2013 11:12:10   
ronja
mene tudi ne, zato pa še ni maila. KEr si ga prejšnjič nisem ven izpisala. Pa mobitela tudi ne. Jao, tale RR.
dito:D. Mislim, da na blogu lahko pišeš na moj mail, nisem 100%, vendar se mi zdi, da so mi že...

(odgovor članu chezAnA)
Neposredna povezava do sporočila: 1350
Stran:   <<   < Prejšnja stran  52 53 [54] 55 56   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  52 53 [54] 55 56   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kdaj je čas za kahlico?
Tako kot na skoraj vseh področjih otrokove vzgoje se tudi pri navajanju na kahlico teorija in praksa skozi čas spreminja...
Pomagajmo ustvariti čarobni december za vse
December je čas topline in obdarovanja, a tudi priložnost za pomoč. Spoznajte čudovite humanitarne projekte, kot so Boži...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?