|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  53 54 [55] 56 57   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: za tiste, ki imate otroke doma
12.2.2013 11:17:14   
chezAnA
jao meni, ne morem ga nikjer najti. Si še tu? Ti bom v tole temo napisala mojo tel. št., pa bom potem popravila post in jo zbrisala. Samo moraš biti tu, da jo boš vmes videl. Ok? :)) Se počutim ko kakšna dilerka, ej

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 1351
12.2.2013 11:37:00   
chezAnA
juhej, uspelo je. Se slišiva po mailih

(odgovor članu chezAnA)
Neposredna povezava do sporočila: 1352
12.2.2013 12:01:07   
Izabelina
ronja js se tut potiho zanimam za tvoj mei tai... user posted image

Naj tvoje srce razposajeno zazvončklja,
kot mu je usojeno!

(odgovor članu chezAnA)
Neposredna povezava do sporočila: 1353
15.2.2013 18:07:48   
chezAnA
dober večer.
A veste kaj? Ugotovila sem, da je prav fajn, ko so moji otroci bolaniuser posted image Pravkar sem jim naštimala risanko, vsi trije gledajo, jaz pa lahko klepljem po računalniku. (Seveda ni to neka huda bolezen, kašljanje, smrkanje in vročina malo nad 38, ampak ponoči se dosti zbujajo in potem mi tole zdajle kar paše. Mi že malo energije zmanjkuje, odkrito povedano)
Še pred vročino smo uspeli narediti drsalnico za po riti spuščati iz kupa snega od kidanja, pod njo pa je tunel, skozi katerega se lahko plaziš. Mogoče bo zdržal do takrat, ko bomo spet dovolj zdravi.
Drugače pa smo bolj na počasi te dni. Skupaj beremo, se cartamo, včeraj smo naredili kar tri jabolčne štrudlje (vsak od njih je želel pomagati pri svojem), počasi napolnjujemo moževo novo belo prevleko za kovter z ilustracijami (flumastri za blago)

Kaj pa kaj počnete ve? Ste počeli kaj posebnega zaradi valentinovega? (mi ne, ni bilo energije in časa) Ima še katera od vas post? Kakšni so vaši sklepi? Ima katera kakšno luštno novo idejico za preživljenje časa? Po možnosti notri?:) Bomo veseli idej

(odgovor članu chezAnA)
Neposredna povezava do sporočila: 1354
15.2.2013 23:45:53   
skuštrana
Vau, KONČNO lahko nekaj napišem...Pa se mi ne da več, he he. Ne vem, no, tale RR je koma :-(. Se mi sploh ne da več bit tle gor, ker ko hočeš nekaj odgovorit ti okenca ne odpre, ma, brezveze...

Chezana, lahko delate lutke s kuhalnicami, pri nas so hit...Pa potem predstavo naredite z njimi :-)

Ne brinite što vas djeca uvijek ne slušaju, brinite se zbog toga što vas neprekidno promatraju (R. Fulghum)

"A clean house is a clear sign of a wasted life"

(odgovor članu chezAnA)
Neposredna povezava do sporočila: 1355
16.2.2013 5:55:05   
pomlad08
Pozdravljene!

Tudi pri nas je ena viroza na obisku, že par dni, se seli od enga do druzga ...

V tem času, ko smo več ali manj skoz doma, na veliko izdelujemo zemljevide - totalen hit že kakšne 2, 3 tedne. Chezana, če jih zanima zgodovina, bi jih mogoče tudi geografija :) Ali pa geografski pogled na zgodovino - kje se je kaj dogajalo.

Pri nas se je obsesija začela že z Miklavžem, ki je prinesel zemljevid+nalepke živali, zdaj pa izdelujemo svoje zemljevide in se fanta sploh ne naveličata.

Variante imaš:
- specialke (mi smo naredil zemljevid naselja, označili poti do knjižnice, cerkve, štacune ...)
- Slovenija - ju zelo zanima, predvsem vrisovanje rek, hribov pa krajev, kjer smo bili (bohinj, kranjska gora, vsi izletki ...)
- cel svet - teh imamo zdaj že polne stene (ker smo morali po navodilih ta strejšega izdelat ločeno politični in pa fizični zemljevid, pa pri nas poleg teh dveh obstaja še živalski)
- posamezni kontinenti - to je pa najbolj zanimivo za ljubitelje živali, da se razvršča, kje kdo živi in zakaj itn.

btw, a poznate tole super stran http://www.bookdepository.co.uk/ ? To je ena redkih strani, ki ne zaračunava poštnine! Ne, res ne! Omenjam jo pa zato, ker na naše živalske zemljevide lepimo nalepke živali, ki jih naročim na tej strani po res smešnih cenah. (recimo: http://www.bookdepository.co.uk/1000-Stickers/9781407595726) Priporočam. Tud za kakšna darilca, otroci imajo itak povečini ful radi nalepkice, delovne zvezke, pobarvanke ...

Aja, zdaj se pa spravljamo delat še 3D zemljevid, ki bo imel izbokline za gorovja :)

No, to je to z naših koncev,

lepo se imejte!

PS: Aja, no še ena dejavnost, ki je pa v kategoriji "never gets old" je pa striženje, striženje, striženje. Vsak ima svoje škarje, velike, ostre, od dedija smo dobili pa ful enih starih plakatov, ki niso za drugega kot za razrezat ali pa za zakurit :) No, ker peči nimamo, jih pač režemo :) Pol pa iz razrezanih kosov izdelujemo anakonde, pa krokodile ... S tem rezanjem in leplenjem sta res obsedena! Ta starejši recimo en krog prereže na pol, in ga potem zlepi nazaj v celoto, in to ga vsakič znova fascinira :) Ta mlajšemu je pa nekako cilj čim več čim manjših koscev - ja, si lahko predstavljate, kako ob tem zgleda naš flat ...

< Sporočilo je popravil pomlad08 -- 16.2.2013 6:03:51 >

(odgovor članu skuštrana)
Neposredna povezava do sporočila: 1356
16.2.2013 6:54:53   
lily32
Pozdravljene!

Post: chezana, jaz sem si zastavila podobno misijo kot ti, sicer že pred pričetkom posta, a sem si rekla, da se bom skušala tega držati do velike noči. Sama namreč prevečkrat opažam, da premalo pozornosti posvečam dragemu, da sem preveč mama in premalo žena.

Dejavnosti:
- večji sem rekla naj nariše, pobarva in izstriže ribice iz papirja. Nato smo nanje pritrdili sponke, na svinčnik smo privezali vrvico, nanjo pritrdili magnet. Ribice smo razporedili na velik moder list papirja (morje) in nato jih s palico lovita. Ta mala si sicer rada pomaga z roko, a nič zato, glavno, da jima je všeč,

- prejšnji vikend smo ob reki nabrali lepo oblikovane manjše in večje kamne in jih privlekli domov, zdaj nanje rišeta z barvicami, jih zlagata, da iz njih oblikujeta različne živali, rastline, predmete,

- pri večji so črke in, zato zbiramo na kup stvari, ki se začenjajo na isto črko, beremo pesmice o črkah ...

- iz posodice za sladoled smo včeraj delale ladijco s potniki, mokro mokro...

(odgovor članu pomlad08)
Neposredna povezava do sporočila: 1357
16.2.2013 10:17:43   
Izabelina
o u prvo se je odprlo in lahko pišem user posted image bravo RR...

post - ja js imam misijo 40 vreč v 40ih dneh... torej odnesli bomo 40 vreč stvari, ki jih ne potrebujemo ali so zanič ali jih ne maramo več... obleke, igrače, stvari (npr. posode v kuhinji, ki jih nikoli ne uporabimo), da malo prezračimo naš dom... midva pa sva se prijavila na postno akcijo na nekem portalu, ki predvideva, da se partnerja vsak dan vsaj 7 minut namensko pogovarjat o neki določeni temi...

drugač smo kr pridni, E. se nad lutkami navdušuje tko, da sva jih zdej delali in potem predstavo zaigrale, za valentinovo sva pekle srčaste mafine... lotile sva se vremenskega koledarja samo nisva lih najbolj ažurne... L. pa počasi postaja prava dojenčica, danes bomo tole nardil: http://thepaisleycupcake.blogspot.com/2010/06/baby-activity-mat.html

drugač pa načeloma vse kar delamo je to, da čakamo pomlad...

Naj tvoje srce razposajeno zazvončklja,
kot mu je usojeno!

(odgovor članu lily32)
Neposredna povezava do sporočila: 1358
16.2.2013 11:16:37   
skuštrana
iZABELINA, HE,HE, JAZ SEM TUDI V ZADNJIH treh dneh odnesla 3 velike črne vreče...praviš da je to ena vrsta posta user posted image Tudi prav ;-)

Ne brinite što vas djeca uvijek ne slušaju, brinite se zbog toga što vas neprekidno promatraju (R. Fulghum)

"A clean house is a clear sign of a wasted life"

(odgovor članu Izabelina)
Neposredna povezava do sporočila: 1359
16.2.2013 19:08:15   
ronja
Valentinovo: delale smo spet čokoladne srčke, očitno bo to postalo družinska tradicija, ker so vsi tako navdušeni (vključno s prejemnikomuser posted image - a to potem šteje pod mama ali pod ljubica?user posted image ) No, pa letos smo naredile še girlando iz srčkov (bom dala mogoče enkrat na blog).

Post: do velike noči nimam nobenih zaobljub razen preživet (no, v službi imam namen naredit kaj do takrat, samo ne vem, če to šteje kot zaoboljuba, ker tudi ni vse čisto samo od mene odvisno - je pa veliko). Do takrat pa še en čas po veliki noči (upam, da bo taglavno gotovo do poletja, še bolj fajn bi bilo do 1. maja) bom verjetno prav zanič mama in še bolj zanič punca, ampak j* ga, trudim vse, vsega pa ne folgam. Sometimes my best won't douser posted image . Sem že preden sem šla nazaj delat, prosla lubija, da naj to leto ne sprejema kakih drastičnih odločitev, ker vem, da bom ful grozna, pa je rekel, da me letos ne bo pustiluser posted image . Tak da to mam pokritouser posted image . Sicer svaka čast vsem, ki vse folgate, meni trenutno vse ne znese in pač furam slalom - on je nekak najbolj razumevajoč in ve, v kakem zosu sem, tako da upam, da se mu bom pač lahko kasneje oddolžila (tak je plan). Mu pa povem, da mi ful pomeni, da mi stoji ob strani in da sem mu hvaležna in da ga mam rada - če to kaj šteje... Sicer sem pa zanič punca trenutno.

Kar se tiče vreč: ker smo se videli s sorodniki, ki so prinesli darila za maladva, ki sta imela jan. rd, je pri nas trend obraten - vreče prihajajo v stanovanje. Je pa napredek. porinila sem zadevo lubiju v roke in rekla, da bo zdaj pa lepo on naredil prostor za to, kakor ve pa znauser posted image . No in so se lepo zmenili, da bojo druge igrače šle v rotacijo (v garažo).

Zdravje: to ni glih moja tema... Pri nas je vedno vsaj nekdo bolan. Trenutno sva to midva s tamalim na robu ali malo čez, čez teden je bila tamala bolna, tale črevesni virus si izmenjavamo že točno 1 mesec. Nekak se mi zdi, da se pri meni prav fajn počutiuser posted image . No, mali zdaj nima tega, je pa začel nekaj kašljat in ima trenutno 37,0, pa tečen je, torej bo verjetno jutri zbolel...

Nič, tole leto bo treba sfolgat, potem bo pa boljše:).

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

Neposredna povezava do sporočila: 1360
16.2.2013 19:36:16   
chezAnA
O kako fino. Toliko novih objav. Sem bila prepričana, da ne bo nič novega, pa sem vseeno šla pogledat, pa vidim, da se je nabralo enih idejic za prihodnji teden. Tamala dva sta namreč še vedno vročinčka, kašljajo in smrkajo pa vsi trije. Jaz pa sem danes precej bolje kot včeraj, možek mi je namreč omogočil kar nekajurno spanje čez dan. Razlika je precej opazna, predvsem v količini potrpljenja oz. renčanja v komunikaciji z otroki.

Pomlad, hvala za super link, nisem vedela za to stran. Imam pa občutek, da danes nisem zadnjič brskala po njej.

Lily, tale idejica z ladjo in potniki je pa prav luštna, me je spomnila na kar nekaj zabavnih uric. Moramo res kmalu ponoviti. Mogoče, ko ne bo več vročine, pa s toplo vodo in pred pečjo, ali pa v kopalnici z vklopljenim talnim gretjem, hmmm.
Pomlad, vi pa ste čisto divji z zemljevidi. Noro. Kako pa boste naredili 3D zemljevid? Kaširanje papirja, mavec, glina? Vidiš, mooja slaba točka je (med drugim tudi) geografija. -bi bilo mogole treba spet obesiti zemljevid vset_a na steno, bo verjetno spet zanimiv.
Lutke, ja, točno, prejšnja runda je bila super hit. So od pretirane uporabe čisto razpadle:)

Pa hvala za vse idejice, mislim, da mi bojo v prihajajočem tednu precej prav prišle. Poročam.

Ronja, drži se. Ti povem, da sem ravno danes premišljevala, da do konca maja sploh ni tako veliko časa več. Te pogled skozi okno včasih malo vara, je bolj decembersko vreme. V resnici pa bodo čez en mesec že cvetele rože (Se spomnim, kako sem bila vesela, ko sem prišla iz porodnišnice s tamalo (konec marca). So v tem času zacvetele hijacinte na vrtu sosede. Ima tako lep vrt in se drži našega dvorišča, tako da sem res uživala v pogledu nanj vsakič, ko sem stopila iz hiše), tu bo pomlad, z njo pa tudi več energije in sončka. Boš videla, da bo šlo. Koliko časa moraš torej še zdržati tahud tempo? Tri mesece? Boš videla, da bo minilo kot blisk. Pa tudi za ljubico in mamo boš našla nekaj časa, sem prepričana.:)

< Sporočilo je popravil chezAnA -- 16.2.2013 19:57:36 >

Neposredna povezava do sporočila: 1361
17.2.2013 10:54:13   
ronja
Ti povem, da sem ravno danes premišljevala, da do konca maja sploh ni tako veliko časa več.

Saj lih to me skrbiuser posted image ! To je namreč moj datum, želim si skončat glavnino do poletja (vsaj konec junija, da bi lahko šli na morje), itak me čaka v jeseni še en ruker, ki bo trajal do drugega leta. Zdržat moram do konca - kdaj bo konec, pa ne vem - ne more bit prej kot v do naslednjega novega leta, že zaradi papirjev... Tako da se bo žal kar vleklo... Upam vseeno, da mi bo taglavno ratalo naredit pred poletjem, vse pa ni od mene odvisno...

čezana, jaz sem iz p. prišla enkrat v vročinski val in 2x v sneg in leduser posted image . Sem ugotovila, da bi bila pa pomlad najboljši čas za met novorojenčka:): je dovolj toplo, da greš lahko takoj ven z njim in ni prevroče, da ne smeš ven z njim, je veliko svežega sadja in zelenjave za vitamine, ki jih pokuriš, ko nič ne spiš, je vse veselo, lepo,... do zime so že dojenčki malo bolj konkretni, da ti ga glih vsak prehlad ne položi, pa da se ne sekiraš toliko, če kaj stakne (saj nikoli ni ok, samo novorojenčki so ipak bolj občutljivi), pa jeseni, ko začnejo jest gosto hrano, je kup svežega sadja in zelenjave... Bingo. (valjda to vem zdaj, ko mam že vse 3user posted image ).

Delamo nič pametnega, ker je mali bolan, sicer pa smo meli namen se it drsat, sankat, delat sneženega moža,... No, včeraj je tamala dobila eno družabno igrico in sta se to šli, zdaj pa je ronja prišla z idejo, da bi rada narisala tulipan in naj jo naučim narisatuser posted image . Mi ni bilo nič jasno, ker še nikoli ni prišla z idejo, da naj jo naučim nekaj narisat - pač vzame barvice in nariše po svoje. Zdaj pa ni vedela, kako se lotit zgleda... Sem ji pokazala eno enostavno verzijo, pa ji ne gre tako dobro, kot si je želela in zdaj je jezna:D. Saj jo štekam, jaz tudi nisem židane volje, če mi ne gre dobrouser posted image Lejla nam spet gradi modele naše bodoče hišeuser posted image , trenutno je naredila 2 (očistno da si zberemo, kir nam je bolj všečuser posted image ). lubija sem napodila spat, ker je imel jutranjo (oz. pozno nočno -. od 4h dalje) izmeno malega in me je pustil spat (sem spala do 9h!!!), ker sem mela jaz nočno izmeno (do 4h)...

< Sporočilo je popravil ronja -- 17.2.2013 11:00:47 >

(odgovor članu chezAnA)
Neposredna povezava do sporočila: 1362
28.2.2013 12:19:13   
chezAnA
Kako ste kaj?
Mi še vedno nismo čisto ok, kar se zdravja tiče, zato se tegale mokrega snega malo izogibamo (kombinezoni takoj premočijo in vse skupaj nima smila. Dopovedati jim pa ne morem, naj se ne mečejo po snegu)

Danes smo s temparkami risali po alu foliji. Nobena umetnost, le v barvo je treba dati malo detergenta, pa nič vode dodajati. Pridejo lepe žive barve na bleščeče srebrni podlagi. Razmišljam, da bi najbolj posrečene primerje zlaminirala, ker se drugače folija hitro strga.
Drugače pa smo na željo tastarejšega naredili nov urnik, ki se ga večinoma držimo in se super obnese. Življenje postane spokojnejše in bistveno tišje pri nas, kadar imamo urnik. Prav fino. En del dneva vsako jutro posebej splaniramo, tako da je super, se naučita še načrtovati in potem nekakšne odgovornosti za tisto, kar smo se dogovorili.
Prevzeli so tudi vsak svojo zadolžitev. Starejši daje obleke prat (kompletno vse sam) in jih prinese oprane gor, tamlajša mi jih pomaga obešati (podaja in kakšno tudi že pripne), tasrednji pa se "spacalist" za stroj za posodo prazniti, če se izrazim po njegovouser posted image Prav fino. Pa velik del priprave hrane so že prevzeli, super. (štiriletnik si npr. čisto sam zna speči jajčka na ocvirkih. Seveda stojim zraven, se razume. Ampak ne rabim več usmerjati ali pomagati) Ne bojo taki trotli za gospodinjske zadeve, kot sem bila jaz, ko sem se poročila.

Glede posta sem prav vesela, da sem si izbrala to, kar sem si, ker vidim, da mi res pomaga (mož je doma kakšni 2 ali 3 ure, potem pa gre nazaj v službo, dostikrat tam tudi prespi, ker dela do kakšnih 3, 4 zjutraj in se mu potem ne splača voziti še pol ure domov, ob 7 pa nazaj. Že drugi teden je tako. ). Res ne vem, kako bi drugače zvozila.

Kaj naj še povem? Da sem prav vesela, kako so otroci povezani in večinoma prijazni drug z drugim. Zdajle npr. tamala spi in v tem času se fanta tiho igrata. Danes sta si izbrala duplo kocke, skupaj gradita hišo in šepetata. Še ko se tamali s čem ne strinja, se šepetaje krega na starejšegauser posted image Lepo se imamo.

Pa ve?

(odgovor članu chezAnA)
Neposredna povezava do sporočila: 1363
1.3.2013 17:00:41   
ronja
Čežana, zadnjič ko so bili moji bolni, smo delali metuljčke (testenine) in je bilo nepopisno veseljeuser posted image . Lepo, da ti post ratuje:). Ampak vseeno bi se mogoče lahko takrat, ko je on doma in pelješ ti male na one urice, lahko zamenjala - bi jih on peljal, pa je z otroki, ki jh verjetno pogreša, če ga nič ni, pa ti bi se spočila... Win-win...

Danes smo bili v botaničnem vrtu, gledali sledi, šteli sta ptičje hišice in zvončke, delali angelčke, tamalega sem pa dala na drevo (sem ga držala valjda:D) in je strašansko užival:). Pa mačica od vrbe mu je bila tudi zelo zanimiva, ko jo je mrcvaril v rokah:).

Zadnjič pa sta barvali sneg z jedilnimi barvami, sankali smo se tudi, včeraj smo šli drsat v btc in sta uživali na polno, tako da zadnje čase se kar trudim/va. Glede na to, da sem bila dva dni koma bolna, kar v redu rezultatuser posted image .

Kar se mene tiče, je pa še vedno gužva. Malo sem se sicer že utrdila, malo mi je pa tudi zalaufalo, ampak glih ko mi je, me je pa bolezen položila do konca... Ampak sem boljše, Svit je neverjetno hitro sprejel vrtec - res čudežno dete, danes se je smejal, ko je šel v vrtec!!! Ronja je tudi čisto zadovoljna, lejč pa ima vsake toliko malo krizo, ampak gre na boljše. Samo še jaz se zvlečem, pa bomo super:).

(odgovor članu chezAnA)
Neposredna povezava do sporočila: 1364
1.3.2013 17:46:28   
chezAnA
IZVIRNO SPOROČILO: ronja
Ampak vseeno bi se mogoče lahko takrat, ko je on doma in pelješ ti male na one urice, lahko zamenjala - bi jih on peljal, pa je z otroki, ki jh verjetno pogreša, če ga nič ni, pa ti bi se spočila... Win-win...

JE samo enih par hakeljcev. Eden je, da jaz pomagam voditi urice, drugi je, da je to eden od dni, ko ga ni doma, tretji pa je, da jaz ne pogrešam toliko časa, ko bi bila sama (tega imam zadnje čase nekje od 7 zvečer pa do naslednjega jutra tam nekje 3x na teden), ampak čas, ko smo skupaj. Drugače pa fajn idejauser posted image
Saj tisti čas, ko je doma, intenzivno preživlja z njimi (nami), ampak to vseeno ni to. Se večkrat spomnim na nekatere, ki trdijio, da je za otroka več vredno, če s starši preživi nekaj uric na dan, pa se tisti čas intenzivno z njimi ukvarjajo, kot pa da so cel dan skupaj in starši vmes počnejo tudi druge stvari, gospodinjska opravila ... Uboga naša družba, kam smo prišli. Potem pa se čudimo pubertetnikom. (pa ne razumeti narobe, nikogar ne obsojam in vem, da če ima človek službo, mora tam pač biti. Ampak nihče me ne bo prepričal, da je to za otroka bolje.)

Fino, da ni več hudi iti v vrtec. Sem še jaz vesela za vas. A veš, da sem danes, ko sem šla na sprehod (ko je mož prišel za dve uri domov, sem malo ven na sonček zbežala) prav gledala, če so kje že mačice, pa nisem nikjer nobene videla? Imamo pa doma eno čebulico hijacinte in tasrednji vsak dan nekajkrat opazi in nam pove, da je že več cvetov odprtih in da še bolj dišiuser posted image

Kaj za metuljčke iz testenin rabiš kakšen poseben nastavek za mašino? Mi imamo samo tisto, klasično, ki valja testo na 6 debelin in ga razreže na široke ali tanke rezance.

Idej za preživljenje našega dopoldanskega časa sem našla kar nekaj na pinterestu (se vidi, da sem ob večerih sama in potem brskam po internetu), tako da nam ni hudega.

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 1365
1.3.2013 18:23:42   
ronja
Drugače pa fajn ideja

No, dobr, dobr, pol pa ne! (al kako gre že una pesem)user posted image

Ampak nihče me ne bo prepričal, da je to za otroka bolje.

Tudi mene ne, zato sva pa z eno rrjevko tako zakačiliuser posted image . Ne, otrokom je bolj fajn, če smo z njimi, pa čeprav delamo marsikaj drugega medtem, samo da smo tam. Sploh pri bolj občutljivih otrocih je neprimerna razlika - samo da vejo, da si, pa tudi če te cel dan ne povohajo, ker delajo nekaj svojega...

Za metuljčke ne rabiš ničuser posted image . Prav pride tale mašinca, ki ti zvalja testo, da ti ga ni treba na roke, ker tisto je res živa muka (I tried...), ampak to tako imaš. Zvaljaš plošče, razrežeš na trakove (najlažje s tistim koleščkom za testo ali za pico, če nimaš, je pa tudi nož ok) in te na manjše pravokotničke (velikost pravokotnikov poljubna, recimo 4x6 ali 2x3 cm, odvisno kako velike bi pač radi naredili (oz. koliko se vam jih da delatuser posted image )). Še bolj avtentično pride, če dolge stranice odrežeš z ravnim kolescem/nožem, krajše stranice pravokotničkov pa z nazobčanim (tist, ki odreže cikcak). Potem jih samo na sredi stisneš in to znajo tudi male otroške ročiceuser posted image . Obilo veselja!

Hehe, saj ne mislim, da ti manjka idej, samo ko si rekla, da ste bolni, pa smo bili mi tudi, pa je to palilo:). Grem poslušat koncert, sem dobila vabilo v obliki krone (tamala zrezala), poslušala bom pa baje čuk se je oženil na ksilofonu (se tavelika prav ornk uči, ne moreš verjet - hoče prav zaigrat in sem ji morala narisat celo zaporedje, ker si je zapomnila samo čuk se je oženil, tralala, potem ji je pa zmanjkalo:D). Mali uživa, ker sem mu dala telefon (tapravi), ga mam že cel dan v rokah in me že hrbet boli, lubi pa pride šele zvečer (služba).

(odgovor članu chezAnA)
Neposredna povezava do sporočila: 1366
4.3.2013 8:33:49   
chezAnA
O, super. Mislim, da bodo metuljčki ta teden na jedilniku:) Zveni kot zelo luštna stvar. Za izdelavo in za jestuser posted image

A ni fino, ko začne v deželo prihajati pomlad? Jaz sem sončka prav vesela. Uživali bomo. (Se že veselim poletja, ko bomo zjutraj vstali, si oblekli samo 3 kose oblek, šli ven in bomo zunaj počeli vse (tam nekje do 11 ure, ko potem pobegnemo noter v našo super mrzlo sobo.) Komaj čakam. Še prej pa rožice, pa novi svetlo zeleni listki, pa čebelice in ptički. Pa nič smrkanjauser posted image , kidanja in prinašanja peletov v peč.

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 1367
4.3.2013 8:48:21   
ronja
Ja, metuljčki so zakon! Mi smo imeli v načrtu še ene domače testenine ta vikend, pa so se nam pokvarili rumenjaki, ki so ostali (oče mi da rumenjake, on navadno porabi bbeljake, meni pa ostajajo beljaki in potem vse skup fliknem v testo za testenine).

A ni fino, ko začne v deželo prihajati pomlad? Jaz sem sončka prav vesela.

Pri nas že vsi komaj čakamo poletjeuser posted image . Sta ravno zadnjič punci sami od sebe, od nikuda, kar naenkrat, da komaj čakata, da bo poletje... Midva sva samo zavzdihnila (jaz sploh glasno:D), da midva tudi;). Smo ugotovili, da mali še ne ve, ampak če bi vedel, bi tudi:D. Smo pa zato toliko bolj veseli sončka in toplote...

Sicer pa sva z malim bolna, bruhala ponoči in sploh ni fino... Sem mislila, da sem konec s slabostmi, ker ne bom več noseča, pa sem se rahlo uštelauser posted image . Tak da danes se bomo verjetno bolj ali manj samo crkljali... Jutri pa upam, da bom lahko šla v službo...

(odgovor članu chezAnA)
Neposredna povezava do sporočila: 1368
4.3.2013 8:54:58   
chezAnA
Ojej. Upam, da se čimprej pozdravita.
NAm pa se le kaže luč na koncu tunela brezveznega smrkanja, vročine in kašljanja. Tastarejši je zdaj pri šestih dobil svoj prvi antibiotik v življenju in vidim, da mu pomaga. In nam vsem odtalim tudi (posrednouser posted image ) tako da smo včeraj že lahko šli na kratek sprehod po toplem sončku. Prav pogrešala sem že. Še smrkanja se dokončno rešimo, pa smo na konju.

Kaj bomo pa danes počeli, bom pa izvedela čez kakšne pol ure, ko se bomo dogovorili. Sumim, da bojo danes to nalogice ali pa ustvarjanje. Bomo videli.

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 1369
4.3.2013 21:45:07   
pomlad08
Wiii, pomlad! A ni super! Mi smo vsi čist hepi. Tud bolezni smo se končno "losal" (smo imeli ene viroze, pa norice, pa smrkanje, kašljanje ...), tako da smo že 3 dni kar veliko zunaj in je krasno. Ronja, hvala za idejo z botaničnim vrtom, smo šli v soboto. Še bolj zanimiv kot botanični je bil tist most pri srednji glasbeni, ker smo lahko opzovali nutrije (poleg rac) - čista sreča!

Na balkonu smo začel ustvarjat en tak rastlinjak, smo posejal buče, pa fižol, malo za hec oz. za opazovanje (no, če bo za kakšno juhco, pa sploh super). Pa v stari zemlji, shranjeni od lani, smo odkrili ene fantastične, debele ličinke in jih imamo zdaj na varnem v enem kozarcu. Ronja, a jim moramo dajati kaj za jest? Jutri bomo temu našemu kotičku dodali še vremensko-rastlinski koledar, v katerega bomo vpisovali vreme, pa katere rože smo našli zunaj, pa kako napreduje naš "vrtiček". Kasneje se bojo pridružil še paglavci, pa kakšne rožice bomo posejal, pa ene čebulce moramo dat še v zemljo.

Vsem želim lep teden brez bruhanja, smrkanja in ostalih nevšečnosti :)

(odgovor članu chezAnA)
Neposredna povezava do sporočila: 1370
5.3.2013 10:47:07   
chezAnA
O, pomlad, vi ste pa res že čisto pomladniuser posted image Pri nas pa je še sneg in tako niše nič z vrtičkom. Bo pa prav fino, ko bo čas tudi za to.

Une bele debele bibe pa pri nas po navodilih moje tašče "spravljamo stran." Pravi, da so to mramorji in da delajo škodo. Ubogam, pozanimala pa se nisem. S taščami je treba ohranjati dobre odnose, tudi če kakšen žužek zato umreuser posted image

Ronja, danes bomo delali metuljčke. Seveda sem malo popestrila zadevo in sem naredila tri vrste testa, zelene, rdeče in navadne (špinača, paradižnik in jajca), sem mislila da bi delali tri različne sorte metuljev. Zdaj pa razmišljam, da bi lahko naredili iz ene barve osnovo (kvadratek), potem pa gor dali kroglice drugih barv, še enkrat čez valjar pa potem stisnemo. Misliš, da bi "pikice" padle stran med kuhanjem? Misliš, da bi lahko bil problem zaradi različne dolžine kuhanja? No, če bom odgovor videl a pravočasno, bom upoštevala mnenje mojstrice, če pa ne, se bomo pač učuli na napakahuser posted image

Drugače pa smo imeli včeraj prav posebno zanimivouser posted image dejavnost. Ne, niso bile nalogice in ne, ni bilo ustvarjanje. Pač pa smo taščo peljali v trgovino. In je spet šel cel dan samo za to. Kako dobiti nekatere ljudi iz trgovine v roku 10-ih min, bo ostalo večno nagradno vprašanje. Če bi ji obljubila nagrado? ČE bi zbirala nalepkice?user posted image

Nalogice pa nas čakajo danes. Če bodo otroci uspeli pospraviti mizo. (zaenkrat se lepo skupaj igrajo in jih pustim na miru. Je pa res, da smo se dogovorili, da pridejo pravljice in nalogice po tem, ko bo miza pospravljena. No, saj se nikamor ne mudi)

(odgovor članu pomlad08)
Neposredna povezava do sporočila: 1371
5.3.2013 11:10:01   
pomlad08

IZVIRNO SPOROČILO: chezAnA

Une bele debele bibe pa pri nas po navodilih moje tašče "spravljamo stran." Pravi, da so to mramorji in da delajo škodo. Ubogam, pozanimala pa se nisem. S taščami je treba ohranjati dobre odnose, tudi če kakšen žužek zato umreuser posted image

A to je tole: user posted image

Ja, saj verjamem, da ne bo kaj lepega in koristnega iz njih zraslouser posted image , ker že zdaj izgledajo prav divji, ampak je pa blazna zanimivost za naša 2. Ne bomo jih pa na veliko gojil, to pa ne :) Zdaj imam 2 primerka na varnem v zaprtem kozarcu, več jih pa zaenkrat še nismo našli.

Metuljčki zvenijo krasno, sploh barvni, ampak mene malo muči tisto valjanje, a ti imaš mašinco? Poročaj, kako bodo uspeli, mogoče se jih lotimo še mi ob koncu tedna.

LP

(odgovor članu chezAnA)
Neposredna povezava do sporočila: 1372
5.3.2013 11:13:40   
ronja
čežana, pikice bi ti znale stran popadat, ja, razen če jih boš rez zvaljala not, potem bo testo pikasto in enakomerno debelo. To je pa luškano, sem že delala in lepo pride. Glede različne dolžine kuhanja pa bi znal bit problem, če imaš različno debele dele, ja. pri nas je vseeno okus na prvem mestu, tako da tega še nisem delala, ker ne vem, kako bi metuljem glave kuhala dlje kot telouser posted image .

Ličinke - nimam pojma, kaj imate, se pa strinjam glede tašč, sploh če živiš z njimi;).

trgovina in babice: pri nas je pa v živilskih trgovinah ravno obratno: babicama se vedno strašno mudi, mi moramo pa nabavit za 14 dni in nas je 5 in pojemo glih 5x toliko kot oni... in nekak ne razumejo, da ja, to trajauser posted image . Tak da grem veliko rajši sama z mulci kot da zraven babice vlačim, je lažjeuser posted image

< Sporočilo je popravil ronja -- 5.3.2013 11:16:43 >

(odgovor članu chezAnA)
Neposredna povezava do sporočila: 1373
5.3.2013 11:20:46   
chezAnA
Pomlad, ja, to je to. Si pa posrečeno izbrala besedo, ki jih opisuje. Fantastične ličinke. Meni pride kakšna druga beseda prej na misel, je pa tvoja izbira res boljšauser posted image
Ja, taščica moja. Saj je čisto ok, ima pa malo pretirane bojazni pred vsemi sortami živali (gosenice, hroščki, še posebej majski hrošči, pajki, mah vse, kaj ima vseč kot 4 noge, no) in malo predolgo je po trgovinah, tisti, ki jo okoli prevaža, pa jo mora čakati. Sem pa jo uspela že malo popraviti. Včasih je slepce ubijala, zdaj pa jim pusti, da sami pobegnejo. En majhen uspehec pa že je.

Ronja ja, mislila sem jih pritisniti v del kvadratka, iz katerega bojo krila, potem pa še enkrat skozi mašino dat. No, bomo videli.
Pomlad, imam tako čisto navadno mašinco za rezance delat, skoraj v vsaki trgovini jo dobiš.

(odgovor članu chezAnA)
Neposredna povezava do sporočila: 1374
5.3.2013 11:21:58   
chezAnA
mah, saj ona ne kupi toliko. Ona hodi okoli in se čudi. user posted image

(odgovor članu chezAnA)
Neposredna povezava do sporočila: 1375
Stran:   <<   < Prejšnja stran  53 54 [55] 56 57   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  53 54 [55] 56 57   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Zdrava črevesna mikrobiota
Črevesje in pljuča medsebojno delujeta dvosmerno prek črevesne mikrobiote, njenih presnovnih produktov in imunskega sist...
Pomagajmo ustvariti čarobni december za vse
December je čas topline in obdarovanja, a tudi priložnost za pomoč. Spoznajte čudovite humanitarne projekte, kot so Boži...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?