|
RE: za tiste, ki imate otroke doma 28.10.2012 10:13:35
|
|
|
|
ronja
|
sicer obožujem bloge o organizaciji. jaz jih rajši ne berem, ker nimamo prostora za nobeno njihovo idejo... Potem pa pade samo na seznam za "enkrat, ko bo plac", tam je pa itak že gužva . Mi je pa ful hecno, če mi kdo reče, kako sem organizirana, ker sama sebe res NIKOLI nisem mela za organizirano, je pa res, da glede na okoliščine smo očitno še kar, da nekak znese - kako je pa že drugo vprašanje:D... Uf, pri nas je bila pa ta teden najbolj bedna možna kombinacija - otroka zdrava, jaz pa bolna. Meni je pa najbolj bedna kombinacija, da smo vsi bolani: vsi te rabijo, tamali se bi samo nosil, ti pa nič ne moreš... Mam rajši, no to itak, ampak mi je tudi lažje, če je vsaj kakšen od njih zdrav, pa čeprav dela đumbus... Vem, da ste vmes odprle in zaprle že kar nekja tem, ki bi jih lahko pokomentirala, pa jih ne bom, ker sem preveč ....... (namig: nekaj, kar Ronja nikoli ni:)) ampka imam dobro opravičilo Chezana, čestitke še od mene! Sicer pa kako to misliš, nekaj kar Ronja nikoli ni? Ronja je to bla že 5x , pa tudi utrujena vedno zraven . Pa tudi sicer nisem glih imuna na utrujenost - žal Me smo včeraj kooooončno uspele naredit vse tiste žabice in kovača iz orehovih lupin in podkvice našit na pobarvano rokavico in vse skup, nakar sta še igrali predstavico, najprej smo 1x za vajo sami, potem sta pa še bici odigrali in je bila prav ganjena (žaba je namreč njena najljubša žival;). josephine, hehe, sem brala tvoj seznam in svaka čast, da lahko to vse tako po dnevih organiziraš... pri nas je ves čas "tuti fruti" . Sem ugotovila, da imamo mi praktično življenje vsak dan, sproti, ko je pač kaj treba naredit , tele likovne zadeve, če šteješ še risanje in rezanje zraven, pa tudi... Samo da se ne ukvarjam nujno jaz z njima, ampak to sami delata - recimo zdaj sta prišli rečt, da bi rezali, sem dala liste in škarje in posodico za male koščke papirja, ki so nujni produkt tega ustvarjanja (lubi je celo stanovanje včeraj pomil, ne bi glih da je takoj isto;), pravljice beremo zvečer, to je res praktično vsak večer, razen če je kaj ekstra, da kam daleč gremo ali imamo zelo pozno obiske, ven se jih trudim peljat vsak dan,zadnje čase kar gre (sem res hotela izkoristit lepe dni), tako da smo ves čas "morali" gledali naravo, ker jima je tisti naravni kotiček strašansko dogajal - še ko so šli z očijem, pa se jim je mudilo na R. telovadbo, so se morali ustavit, ker so našli "jesenske plodove" . Se je prav režal . Tak da - malidve sta po meni, ni šans, da bi lahko delali samo 1 stvar naenkrat Sicer pa sva včeraj spraznila in počistila CELO OMARO v kuhinji! A to šteje k organizaciji? Not je sama hrana (seveda:), mi veliko pojemo, ne morem ves čas v klet laufat, ap tudi ta je polna ena hrane, druga moje šare ). Tako da mi/nama ostane samo še omara na hodniku... Zdaj sem bila namreč nekaj časa res pridna: najprej smo menjali poletne obleke in sem torej spraznila in na novo napolnila Svitovo previjalko, obe omari od punc in svojo omaro (tudi jaz dam poletne cote v garažo, ker ni placa za vse tu), pa ko je bil lubi na terenu sem mu zrihtala njegovo omaro (my way of saying I love you;)), sem mu zložla vse cote in lepo sortirala in zložila tako, da dejansko gre vse not , oprala, kar je smrdelo po plesni (imamo preveč natlačene omare ob zidu, pa enih reči res ni nič nosil...) in zdaj je vse super:) Pa še direkt v omaro mu lahko pospravim, kar je sploh bingo:). Potem sva en vikend pucala in rihtala garažo, drugi vikend pa klet, včeraj pa še kuhinjo:) Zdaj nama ostane samo še hodnik, če bi enkrat una moja mala mrha od trenutno najboljšega nespečega dojenčka na svetu kdaj spala 2 uri skupaj , bi bila res vesela (ok, tudi 1 ura bi bila super)... In imam že ful fajn ideje, kako bi to zrihtala: vse bi pospravila, potem bi pa na tiste lesene zabojčke, ki mu jih je 1x dedek Mraz prinesel, da si je lahko not dal orodje ipd... (pa zdaj ne ve točno, kaj je kje;) - no, zato, ker ne ve, bi jih pobarvala z barvo za table (hvala kasija!!!), da lahko gor napišem, kaj je zdaj not in da lahko zbriše in napiše kaj drugega, ko bi se vsebina spreminjala. Isto mislim naredit tudi očetu, ki ima iste probleme . Bom nesla barvo s seboj ko gremo naslednjič na obisk:). To bo moje darilo za rd, hehe (no, upam, da ga dobi že malo prej, ker rd ima šele čisto konec leta, ampak recimo da do takrat mi bo ratalo, hehe;).
|