|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  29 30 [31] 32 33   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: za tiste, ki imate otroke doma
17.10.2012 12:48:12   
ronja
Aja, še poročilo, kaj počnemo: dobili sta skrivnostno škatlo, Ronja je reševala nalogice, ki sem jih sestavila zanjo v zvezi s škatlo, pa zdaj bomo delale okostnjaka iz palčk za ušesa.

Včeraj smo - kaj smo že delale? Bili smo v botaničnem vrtu, pa s temi lutkami smo se zezale... Pa še neki je bilo... Ne vem več. Aja, pa čez vikend sem jima naredila poličko za naravni kotiček (in ko sem se sama spravila žagat, je tudi lubi prišel zvrtat luknje v ziduser posted image ), tako da smo včeraj nabirale jesenske plodove in listje v košarico za naravni kotiček. Zdaj moram naredit pa še jesenskega rjavega škratka za notuser posted image . Tako to gre, hehe.

< Sporočilo je popravil ronja -- 17.10.2012 12:49:04 >

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 751
18.10.2012 13:48:10   
uškinamama
rONJA, tole je pa samo zate user posted image

user posted image

Najina Uš : staršem prijazen otrok.

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 752
18.10.2012 13:52:50   
ronja
Ufaaaaaaaaaaaaaa!!!!!!!!!!!!! joj!!!!!!!!!!!!! res se moramo preseliiiiiiiiiiiiiiit!!!!!!!!!!!!!

(odgovor članu uškinamama)
Neposredna povezava do sporočila: 753
18.10.2012 13:54:09   
uškinamama
IZVIRNO SPOROČILO: ronja

Ufaaaaaaaaaaaaaa!!!!!!!!!!!!! joj!!!!!!!!!!!!! res se moramo preseliiiiiiiiiiiiiiit!!!!!!!!!!!!!

Ti odstopim del vrta in nabavim deblo user posted image , ti prinesi roke in ideje.

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 754
18.10.2012 14:57:25   
ronja
Deal!user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 755
18.10.2012 16:11:38   
mateyka
da to tko zgleda (vsi detalji in nivo izdelave), rabiš ziher en let, da tole sfriziraš. po moje moreš prej deblo - kva se reče - mumificirat no, tko da ostane tak kot si da pripravil, zaščitit nekak v glavnem..

js bi tud to hiško mela.. user posted image

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 756
18.10.2012 20:02:15   
ronja
Po moje ni treba mumificirat, saj les sam ostane lep, če je suh. Moraš ga pa izdolbst, to pa gotovo. pa ne smeš met na vlagi, ne sme deževat po tem, sicer se uniči.

uškinamama, kje si to hiško našla? I want to see more!

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 757
18.10.2012 21:05:42   
Kasija
Hiska :-) jaz bi tudi imela. Kje si nasla sliko?

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 758
18.10.2012 21:10:13   
Kasija
Tukaj http://124tweet.com/amazing/miniature-tree-trunk-doll-house/

Vec podrobnosti http://pursuitist.com/family/miniature-mouse-tree-house-by-maddie-brindley/

Blog avtorice in seena hisa http://madshobbithole.wordpress.com/

< Sporočilo je popravil Kasija -- 18.10.2012 21:21:27 >

(odgovor članu Kasija)
Neposredna povezava do sporočila: 759
18.10.2012 21:45:28   
ronja
Kasija, najlepša hvala! Hiška je luda! ni čudno, da jo je delala 11 mesecev!

Sicer sem bila danes v knjižnici in si sposodila celo goro knijg zanje (spet). Ja, tudi za tamalega - prstne igre na slo. ali nekaj takega od Cvetka, pa za Lejlo Veliko knjigo o škratih - moram poklicat na tzs, če jo imajo slučajno še.

Sem jima ravnokar brala Mavrične vile in sem imela vmes en kup idej, kaj bi lahko naredile... je bila sladkorna dežela in to bi vse lahko naredili... Sem mela že cel scenarij v glavi... Samo vem, da ne znase vse, ker mali ne spi kaj dosti (manj kot 1 uro čez dan...) In jutri bomo delale že žabe lutke iz orehov (smo končno dobile vse sestavine:D).

Sicer bomo pa začele s temo škratkov:) To bo še veselouser posted image user posted image

< Sporočilo je popravil ronja -- 18.10.2012 21:49:38 >

(odgovor članu Kasija)
Neposredna povezava do sporočila: 760
18.10.2012 21:53:32   
mateyka
omg, hobbit house! the replica of the movie one - jeez user posted image

(odgovor članu Kasija)
Neposredna povezava do sporočila: 761
18.10.2012 22:15:13   
uškinamama
Kasija, si že dala linke hvala.

Da napišem še jaz kaj delamo. Pripravljamo za rojstnodnevno zabavo user posted image . Če bo katero zanimalo, bom dala slikice gor, kaj smo pripravili . Je pa tema zabave wild kratts (divja brata kratts), džungla, živali...

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 762
19.10.2012 7:09:10   
Kasija
Uskina mama nisem mogla pocakat na linke, me jeprevec zanimalo :-)
Pa prosim za opis rojstnega dne. Jaz tudi pripravljam rojstni dan. Tema so pa avtocki. Itak.

Neposredna povezava do sporočila: 763
19.10.2012 8:05:33   
uškinamama
kASIJA , evo opis. Slikice sledijo.

Uš bo imel sedem let, in v teh letih ni želel imeti otroške rojstnodnevne zabave s sošolci , sovrtičkarji...(je šel v vrtec leto pred šolo) ampak vedno samo z družino, se pravi midva, nonoti, bratranci, sestrične, stara soseda, prijateljčka iz prekmurja in deklica iz sosednje hiše....

No , in letos mi je končno uresničil željo user posted image . Tema je, kot sem napisla, wild kratts, to sta dva biologa, ki rešujeta živali http://en.wikipedia.org/wiki/Wild_Kratts. Ker je to novejša risanka in ni veliko stvari, ki bi jih lahko kupila sem morala malo kombinirat. Rojstni dan je zamišljen notri (smo najeli prostor) , z raznimi igricami:
- poišči skrite živali ( male plastične hroščke, pajke, leve, slone...bom skrila po prostoru - dva prostora + wc in kdor jih največ najde dobi nagrado)
-kotiček divjih bratov kratts ( pripravila sem potne liste http://www.pbs.org/parents/wildkratts/PDF/printables/passport/passport.jpg  jih lepo izrezala , spela in dala v lastično folijo. Zraven pa še wild creatura disc , kotjihviditenadrugisliki user posted image  , to so take ploščice, ki jih brata kratt data na prsa in se spremenita v žival, da lahko komunicirajo z drugimi. Zraven sem pripravil živalske štampiljke.
- labirinti, pobarvanke
- izdelaj si svoja ušesa  (včeraj smo imeli štih probo , iz lepenke smo naredili obroč, iz tršega kolaža pa zajčja, risova ušesa , in tipalke. Otroci bodo imeli na  voljo lepenko, kolaž papir, spenjač, škarje . Nekaj ušes imam kupljenih - za pusta) in
- pobarvaj si obraz v divjo žival (če mama dovoli user posted image ) , barvala bo moja svakinja. Upam, da bodo starši dovolili. Kaj mislite ve? Bi pustile, da se otroku narišejo brki...
- majčka divjih bratov za Uš  kotje na tem linku. To pa ne bom izdelala jaz, ampak...uganite kdo? user posted image
- pinjata - je že narejena , napolnjena in visi na stojalu za perilo. Predstavlja pa pando , no bolj pandouser posted image   z išjasem. Tukaj bi se rada zahvalila Ronji, ki je prijazno pomagala lepiti , njenim deklicam, ki sta balon obložile, da  bomo morali  pinjato z motorno žago razbiti user posted image , in malemu fantku, ki je prijazno zaspal, da smo lahko mi to počeli.  A propo, metulj 333, slišala sem, da imaš za seboj eno krasno pujskasto pinjato user posted image  Kakšna slikica mogoče?
- baloni, okraski so vsi v obliki živali. Na slamice sem nalepila disce, tako,da bo imel vsak svojo s svojim diskom, oziroma živaljo
- vabila smo izdelali iz tršega kolaža in na prednjo stran nalepili odtis tačke (kot je na majčki )
- torta bo , seveda domača user posted image , okrogla , spet s to tačko in napisom wild črtts user posted image
- med vikendom sem delala štih probo s cupcakesi , mali vzhičen delalasemživalske , kot so na tem linku. Pajke, sove, pikapolonice in seveda s tačkami.
- pecivo  - nore džungelske gobe (gobice)  in sadeži stepskega breskovca (breskvice), cupcakes  (eni, kot opisano zgoraj, drugi sestavljeni v stonogo ), griva podivjane zebre (marmorni kolač) in torta
- hrana  - sam junk - pohano meso  na male grižljajčke, pohana zelenjava, kisla vložena zelenjava, majoneza, domače žemlje, pizze in ostali junk od junka - čips, smoki.)

To je približno to, verjetno sem kaj pozabila . Kasija , napiši prosim še ti, kako se pripravljaš (naš Uš se v svojih sedmih letih ni niti minute igral z avtomobilčki, si lahko to predstavljaš. user posted image ) na vašo zabavo.

(odgovor članu Kasija)
Neposredna povezava do sporočila: 764
21.10.2012 17:21:12   
chezAnA
No, evo, pa lahko celo odgovorim. Saj sem včasih res jaz kriva, da nič ne pišem, ampak ko me tako razjezi, da si zrihtam cajt, da bi malo čvekala, RR pa ne dela. Prav res. Obup. Če bi blo moji otroci tako neubogljivi, kot je tale RR zadnje čase, bi si resno izprašala vest, kje ga biksamuser posted image

Zamudila sem toliko tem, da mislim, da vsega ne bom mogla nadomestiti. Nekaj pa sem vseeno dolžna:
Mislim, da me je tix (oprosti, če sem ime narobe napisala, ne upam si iti nazaj gledati, da mi rr spet ne crkne) spraševala o literaturi glede Kateheze. Tole je vseeno bolj na splošno, nimaš ravno potekov katehez noter. Se pa na internetu najde kar nekaj reči. Itak pa zadeve ne bom vodila jaz, jaz sem bila samo posiljena in tečna mama, ki je tečnarila in težila (zelo prijazno in vljudno, to najbolj zaleže:), dokler se tudi pri nas ni začelo to malo premikati.

Uškinamama, super načrti, mislim, da se boste imeli lepo. In ITAK, da bi dovolila, da si otroci poslikajo obraz.user posted image To pa res ni nič takega. Upam, da bojo tudi mame Uškinih prijateljev takega mnenja.

Tisti ultimativni seznam reči, ki jih moram z otroki početi, preden odrastejo, mi pa kar nekako ne gre izpod prstov. Enostavno ne znam napisati, kaj je tisto, kar je res "nujno." Po eni strani spada noter vse, po drugi pa je spet edini kriterij, ki mi je nekaj vreden, da to počnemo skupaj in se imamo fajn. Evo, spomnila pa sem se ene reči, ki je sama ne morem organizirati in niti ni nujno, da bom lahko omogočila svojim otrokom, meni pa je bilo in je bilo fino fajn. V gozdu je bilo podrto drevo, tako res veliko in debelo deblo. Mi smo bili tam z večjo skupino otrok in staršev. Otrok nas je bilo kakšnih 10, 15. Na deblo so bile namontirane verige (ne vprašajte me, kako) in so potem očetje lahko deblo dvignili, mi smo sedeli na deblu in so nas neski kakšnih 50m. Trajalo je vsega skupaj kakšnih 5min največ, bila sem še v vrtcu, ampak zapomnila pa sem si za celo življenje. Spomnim se občutka občudovanja staršev, kako so močni, občutka, da sem nekaj posebnega, ker me takole nosijo. Občutka ljubljenosti. In dejavnosti, ki take občutke sprožijo, so tiste, za katere se je vredno potruditi. Ne res?

Glede športnih vikendov ne morem dati veliko pametnih predlogov, ker sva z možem izrazito antišportno usmerjena. Imam samo eno idejico, ki je pri nas velik hit. Gremo v gozd, s seboj pa vzamemo vrv. Tako, malo močnejšo, a ne predebelo za otroške rokice. Potem si tastarejši izbere strmino v gozdu, zaveže vrv okoli debla (fina motorika-vozli), potem pa se s pomočjo te vrvi vzpenjamo po "strmini" user posted image ali pa prečkamo potočke. Tastarejšemu (5,5 let) to ful dogaja. PA da na drevesa vlači razne reči. Naučil se je dobro plezati po drevesih in bi rad plezal povsod, kjer je le možnost.

Zdaj pa šibam, otroci so se zbudili.
papa

Neposredna povezava do sporočila: 765
22.10.2012 13:14:04   
Izabelina
Dobr dan!

Mi smo se vrnil iz avtodomnega potepanja po sloveniji... blo je super, samo sm js že tako okrogla, da sm se komi zbasala v avtodom (vse se mi je tko ozko zdel, npr. nism mogla v stranišče, če je bla lestev od pograda tm kot more bit user posted image ) hehe, ampak bomo zihr še kdaj šli (ko bojo povečal avtodome user posted image )

mam pa zdej eno vprašanje za vas (se mi zdi, da mate podobne smernice vzgoje, kot so meni všeč in me zanima kako bi ve ravnale): Eva (2,2 leti) začne tulit, ko nekej ni po njeno in midva sva začela razmišljat, da sva iz lastnega udobja (ker pač nočva poslušat njenga dretja) začela kr mal prehitro skočt na te njene želje... npr. ko ji naštimamo pribor ni točno njene žlice in ona začne da rabi svojo žlico, da ne more jest, da "weeeeeeeee sojo žlico" in pol pač edn gre in panično išče njeno žlico in ji jo prinese in je konec tuljenja...

a se ji "preveč pustiva okol prnašat"
al je to ok? da pač tam kjer ji lahko usteževa (npr. žlica, kaj bo oblekla, kako more bit kej naštiman) ji ustreževa, če pa pač ne gre (npr. v trgovini ji pač ne kupim lizike, ker mislm, da ni dobra, pa itak kjer je njena varnost v igri) ji pa ne...
ker mam filing, da se mogoče res preveč trudiva za to, da se ne dere... sam po drugi strani, če ji pač lahko tisto njeno žlico umijem in ji dam in je ok, zakaj pa ne?

kaj pravte?

Naj tvoje srce razposajeno zazvončklja,
kot mu je usojeno!

(odgovor članu chezAnA)
Neposredna povezava do sporočila: 766
22.10.2012 13:34:15   
mateyka
jaz ustrežem kjer MENI ni težko. če bi pa bil meni problem ali težava, pa pač ne bi. sem pa zdaj pri 5-tih začela z določenimi spremembami, kjer že lahko sama in ne rabi mene da pomagam, sem zraven ali namesto nje nardim/držim itd.., in je blo na začetku olala (kaj hujšga), zdaj je pa že ok user posted image

je pa tko, da če je kdaj mela pri dveh letih izpade jokanja/kričanja, nismo prakticirali da bi dolgo tolerirali kričanje in tuljenje v istem prostoru - jaz nekak tega ne morem poslušat user posted image v glavnem, je mela nekajkrat tak izpad, sam je videla, da fizično ne morem prenest poškodovanih bobničev in je kmalu nehala (ko je sama s sabo tulila) user posted image

(odgovor članu Izabelina)
Neposredna povezava do sporočila: 767
22.10.2012 13:34:44   
ronja
V soboto sta bila na obisku babi in deda, midva sva pa pucala in pospravljala klet (belive me, it was uregent:D).

Včeraj smo šli na Grad in na grad, na stopl, pogledat virtualno razstavo (2xuser posted image , ker smo prvič zamudili začetek (kako to?:D), kjer je zmajček:D) in še malo razstavo slovenske zgodovine. Pa dol v mesto, v pekarnico po kruh in domov.

Danes smo meli planirane obiske, pa so se prenaročili za jutri, tako da bomo danes delale tiste žabe iz orehovih lupin, ki smo jih že zadnjič hotele... Pop. ima pa R. telovadbo.

(odgovor članu chezAnA)
Neposredna povezava do sporočila: 768
22.10.2012 13:50:35   
ronja
Izabelina, pri nas imamo sistem: če ti ni všeč to, kar ti je sestrica/mami/oči pripravil/a, si sama poišči to, kar bi rada in zamenjaj. Skoraj vse se da zmenit, če se lepo reče, če pa začne sitnarti, poveva, da se da zmenit, če lepo reče, pa večinoma to pomaga. Če pa tuli, pa ne popustiva, ker potem imaš čedalje večjo štalo. Se pa res splača prej pogledat, za kire bitke se ti da it in za katere ne.

Jaz jima dovolim izbirat večino stvari, ki jih lahko (da pač ni za njiju nevarno ali da ni potem to meni preveč komplikacij, pa še to kdaj, če se mi lih da;). Ampak morata pa potem to večinoma sami organizirat. Da ponazorim:
- pribor in krožnike si sami pripravita in si lahko izbereta tiste, ki jih hočeta (sem jima zato naštimala njune krožnike v omarico pri tleh, da jih dosežeta).
- če hočeta it ven s poganjalčkom, skirojem ali kolesom, potem se morata sami spomnit in mi rečt, da jima dam čeladi predno gremo. Če se ne, pač gremo brez, ker ne bom malega nosla 3 štuke gor pa dol, zato ker se bo ena spomnila, da bi šla s skirojem, ko smo že dol. Prvih 2x je bilo tuljenje, zdaj pa sta ful ponosni, ko se sami spomnita, jima samo dam čeladi in jih sami natakneta, R. jo že sama zapne,... mam ful manj dela in ti ta sistem toplo pripoorčam, ker se ful dobro obnese, ko imaš več otrok...;)
- igrata se lahko s čimer hočeta, vendar pa morata potem zvečer oz. predno gremo ven, vse lepo pospravit.

Izbereta lahko, kam gremo ven, vendar morata potem lepo hodit nazaj, izbirata lahko dostikrat jedilnik, seveda potem tudi probata to, kar jemo (to itak ni problem), upoštevam želje tudi pri sladici, če si kakšna želi, da bi naredili spet kruhke, se bom potrudila to v bližnji prihodnosti naredit, itd... Skratka: nisem samo zaj*, nekaj tudi dam nazaj za to;).

Pri nas se svobodo "kupi": dokler ne morem bit 100%, da ne bosta razrezali kar česarkoli, bojo škarje tako, da jih dam jaz. Vsake toliko bomo probali, če je že ok, da so ves ačs na razpolago (zdaj je itak mal težje zaradi malega, ker že ful doseže). Se potrudim, da jima naredim tako, da lahko čimveč sami: R. si lahko recimo sama pospravi obleke, ko jih zložim čiste, ker vse doseže, ima omarico dovolj nizko, L. je malo višje, pa tudi še nima take strašne želje po pospravljanju:D, si pa z veseljem sama vzame pižamo, ki je v predalu od pograda. Vedno jima razložim, da če se onidve držita dogovora, jima rade volje pustim več, če pa se ne, potem ne morem reskirat, da bi ves čas samo pucala, ker sem potem živčna in zmatrana in ker se malemu lahko kaj zgodi (recimo tako sem vzela plastelin, ker ga je L. non stop jemala in nadrobila in je nevarno, da mali kak košček poje. Ne, pa pika. Dokler ne bo ona lepo vsakči vsega pospravila. Ker jaz ne bom. Mam druge želje pri preživljanju prostega časa:D.

Ne težim več (toliko), če polijeta, ker sami pobrišeta. Še vedno imam več dela kot če ne, ker mora nekdo tudi krpo sprat in obesit, ampak vseeno - to ful pomaga:). Dovolim pa jima vedno nalivat, čeprav še polivata, ker sta pač pripravljeni za sabo pobrisat. Se mi zdi vredno: da se naučita za sabo pospravit in tako imata veliko možnosti trenirat:D.

izabelina, glede na tvojo situacijo bi ti svetovala, da rajši malo manj zdaj razvajaš, pa boš potem malo bolj, ko se bo dete rodilo, kot da bi zdaj zato, ker je bolj komot, malo več, pa ti to potem, ko se dete rodi, ne bo več zneslo. Z drugimi besedami: ne glej samo na to, kaj ti zdaj ni težko, glej, koliko boš sfolgala potem. IN toliko ji nudi že zdaj. Sicer ji bo ful šok, ko pa naenkrat ne samo, da bo novi član, pa mami ful časa zanj zapravila, še vse te male reči bojo drugače, noben več ne bo hotel žlice umit, itd... Premisli, koliko misliš, da ti bo zneslo in toliko ji komot ustrežeš. Meni se zdi tudi brezveze pričkat za vsako bedarijo, pa naj bo tudi po njihovo. Vendar pa razmisli, koliko boš lahko. Sicer vam delaš na dolgi rok medvedjo uslugo.

(odgovor članu Izabelina)
Neposredna povezava do sporočila: 769
22.10.2012 14:02:47   
tix
Upam da še mene vzamete :) imam 9 in 28 mesečnika :) sicer nisem tako ustvarjalna, smo pa vseeno kar skupaj doma in bomo vrjetno predšolsko obdobje kar tako ostali (mogoče se nam še kakšen pridruži za družbo:) ) večino dneva preživimo kar zunaj, vas pa rada berem in pobiram ideje, ki nam mogoče kdaj pridejo prav

IZVIRNO SPOROČILO: chezAnA

Mislim, da me je tix

hvala za odgovor. Jaz bi to doma prakticirala, če bi župniku kaj takega predlagala, se bojim, da bi pristalo kaj na mojih plečih :) tega si pa zaenkrat še nemorem (nočem) privoščiti.

IZVIRNO SPOROČILO: Izabelina

mam pa zdej eno vprašanje za vas (se mi zdi, da mate podobne smernice vzgoje, kot so meni všeč in me zanima kako bi ve ravnale): Eva (2,2 leti) ...

imamo ista leta in isto obdobje user posted image jaz popuščam kjer lahko, se izogibam nepotrebnega tuljenja in ne odstopam kjer ne smem . . . če je konkretno žlica, bi mu dala njegovo, ker tudi jaz recimo rada pijem iz "svoje" skodelice itd, mu oblečem druge hlače če želi, če se pa kar nekaj zmišljujem mu pa povem da bom jaz izbrala in bo potem to nosil. V trgovini jaz izbiram kaj bomo kupili, lahko pa pomaga potiskat voziček, podaja na blagajno

(odgovor članu chezAnA)
Neposredna povezava do sporočila: 770
22.10.2012 15:03:32   
Kasija
Tix dobrodosla. Kako to, da boste doma, ce nisem prevec radovedna. Ravno razmisljam o vracanju v sluzbo in doseganju nekega zadovoljivega ravnotezja zaposlitve in skrbi za otroke.

Izabelina jaz kot predhodnice menim, da ni nic samo po sebi narobe s popuscanjem. Pri vzgoji prisegam na ravnotezje, skrajnosti mi niso blizu, ker so toge. Torej kaj razvajanj in ustrezanja, kaj pa strogosti in reda, pa odgovornosti. Vse skupaj po meri druzine. Jaz recimo ne prenesem tuljenja v smislu izsiljevanja. Me prav napsihira in potem se jaz tulim. Ni pohvalno, ampak tako je. Tako da pri nas je pravilo, da se tuljenje brez vzroka kaznuje s pomirjanjem v svoji sobi. V sobi lahko tulita po mili volji. Tako jima naceloma ne ustrezem, dokler ne receta lepo. Ce lepo receta, pa lahko menjamo zlice, kozarce, vrsto pijace in se kaj.

Zabava z avti je bila slavljencu zelo vsec. Sem naredila kar sem lahko - plakat na vratih, pa igro z avti in risanjem poti, mesta ter avto na torti. Plakatna vratih mu je bil zelo vsec. Igra z risanjem cest je bila dobra kot nek uvod v igranje, potem je pa samevala dalje, ker so se raje igrali po svoje. Se bolje. Zabavali so se sami, si izmisljevali svoje igre. Zabava je uspela. Vsaj po mojem mnenju user posted image

< Sporočilo je popravil Kasija -- 22.10.2012 15:05:21 >

(odgovor članu tix)
Neposredna povezava do sporočila: 771
22.10.2012 19:27:14   
ronja
Tix, dobrodošla še tuuser posted image . Super, če si boš lahko izpolnila željo, da boš z malimi doma. Jaz bi si kakšno leto še z veseljem vzela, ampak nimam prav dosti izbire;). Sicer pa potem vedno vidim, da je tudi v službo fajn hodituser posted image .

kasija, čestitke za zabavo! Verjetno si zvečer samo padla doluser posted image . Barvanje in ustvarjanje je res bolj za uvod, na koncu vsi otroci divjajo po svoje:). Ali pa so jim všeč tiste stvari, s katrerimi je najmanj dela ali si jih tako na hitro skup rukniluser posted image .

uškinamama, pripravljeni, pozor... Aja, saj res, ti si bolj organizirana, pa vse prej naredišuser posted image . Občudujem take ljudi! Sama vse delam zadnji dan...

(odgovor članu tix)
Neposredna povezava do sporočila: 772
23.10.2012 9:15:36   
tix
Tix dobrodosla.

Tix, dobrodošla še tuuser posted image
  Hvala user posted image

IZVIRNO SPOROČILO: Kasija

Kako to, da boste doma, ce nisem prevec radovedna. Ravno razmisljam o vracanju v sluzbo in doseganju nekega zadovoljivega ravnotezja zaposlitve in skrbi za otroke.

uf ja trenutno sem mal user posted image  in niti ne vem kaj bi rada v življenju počela. Ker moževa plača trenutno zadostuje za skromno bivanje, nam to usteza. Saj se mi res na vsake tolk časa mal user posted image  . . . user posted image

(odgovor članu Kasija)
Neposredna povezava do sporočila: 773
23.10.2012 11:04:44   
ronja
uf ja trenutno sem mal user posted image in niti ne vem kaj bi rada v življenju počela.

Ti kar v miru premisli, otroka bosta čisto zadovoljna, če boš še nekaj časa premišljevalauser posted image . Ne moreš verjet, koliko jim pomeni samo to, da si tam. Pa ni treba, da karkoli delaš z njimi! To mi nikoli ni jasno, ampak tamalidve vedno kar zacvetita, ko sta doma... Pa je super vrtec, res tople prijazne vzgojiteljice, se trudijo, da delajo svašta, da ni dolgčas, pazijo, da ni nekega nasilja, itd... Ampak doma je drugo...
Ker moževa plača trenutno zadostuje za skromno bivanje, nam to usteza.

Super! Nas je malo preveč ali pa ma on malo prenizko plačouser posted image . Pa preselit se moramo enkrat, pa še pogodbo mam tako, da nimam kaj. Če bi imeli možnost kot v Avstriji, na Hrvaškem in Madžarskem, bi ap izkoristila še kako leto - itak prvo leto nič nisem naredila, ker sta bili ves čas bolni... Bi jim prihranila kako bolezen, pa sebi precej živcev... Ampak tako bom pa vsaj prisiljena tole skončat, potem pa me itak nič ne čaka...

Nam včeraj še ni ratalo iizvest unih žabic! Madona, ne morem verjet, da že toliko časa to packam, pa še ni! Sem pa uspela nabrat material skup, če to kaj štejeuser posted image NO, smo pobarvale rokavico, to že zadnjič, ker se mora poslušit vmes...

Sicer pa smo meli včeraj na obisku dve zelo simpatični punčki in sta prišli z idejo o pižama partiju:) Danes imamo pa spet obiske:)

(odgovor članu tix)
Neposredna povezava do sporočila: 774
25.10.2012 11:53:56   
tix
hude ideje za otroško kuhinje, samo kdaj bi jaz imela čas kaj takega skup spravt user posted image

Kuhinja1

kuhinja2

kuhinja3

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 775
Stran:   <<   < Prejšnja stran  29 30 [31] 32 33   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  29 30 [31] 32 33   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Pravice iz naslova krajšega delovnega časa
photo
Eden od staršev, ki neguje in varuje otroka do tretjega leta starosti, ima pravico delati krajši delovni čas, ki pa mora...
Praznična okrasitev: Papirnate snežinke
photo
Papirnate snežinke so klasika za okrasitev doma pred prazniki. Z njimi lahko okrasite okna, vrata, jih obesite na luči ....

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?