|
RE: za tiste, ki imate otroke doma 4.10.2012 21:22:55
|
|
|
|
chezAnA
|
Nekaj me zafrkava tale RR. Nimam veliko časa za čvek, ko pa ga imam, me noče spustiti skozi. Se morava malo na roke midva z RR pomeniti. Skratka. Sestro smo uspešno poročili, utrujena sem še vedno, pred nami pa je še taščina 60-letnica to soboto. Sem utrujena že vnaprej. Mislim, sej je super tašča in se OK razumemo, ampak ful ji je pa pomembno, da je vse tako, da bo drugim ok, pa kaj si drugi o njej in nas mislijo, pa ...blabla. Malo ovčji tip človeka, kar se tega tiče. In če prevzameš kuhanje in postrežbo za njene prijatelje, imaš blejanja potem že malo vrh glave. Pa ok, preživeli bomo tudi to, ne? :) Naša dva fanta imata hecno reakcijo na vse bagre in tovornjake, ki ji vidita s kuhinjskega okna. Ne spravim ju ven (niti pretirano ne poskušam, ko smo že pri tem) iz njunih 2 m2 zemlje, po kateri lahko po mili volji rijeta, kopljeta in se kopata v njej, če želita. Tako da sta večino dneva zakopana (dobesedno) v zemljo. O tem, kakšne so njune cunje, sploh ne bom izgubljala besed:) Njuna zemlja je pa temeljito prekopana, razpleveljena, pri delu pa uporabljata vse. Motike, igračke bagerje i ntovornjake, vrtne lopatke, lopatke za peskovnik, palice in prste. Uživata. Začela sem enkrat na teden pomagati v POS programu (montessori), kamor hodita fanta. Mi je super, v izziv in vzpodbudo. Vidim, da za marsikatero znanje res ne potrebuješ vseh dragih semunarjev in izpobraževanj. Kar nekaj sem dobila že skozi branje knjig in brskanjem po internetu. Se pa imam še seveda veliko za naučit. Načrtijemo tudi zagon Kateheze dobrega pastirja, tako da imam res veliko dela zadnje čase. Nekako se ne spravimo k zamišljenemu projektnemu učenju. Malo zaradi kopanja po zemlji, malo pa zaradi vseh reči, ki se nam dogajajo z leve in desne. Kar nekaj je reči, ki jih bom/bomo zamudili, vendar enostavno ne gre vse. (npr. ful mi je žal, ker si ne bom mogla ogledati razstave Razkrita telesa. Res ful. Ampak ne bo šlo, čeprav so jo že tretjič in verjetno zadnjič podaljšali. Ampak kaj češ, tako je.) Izabelina, prav zanimivo je opazovati, kako se tvoja starševska in vzgojiteljska samozavest veča. Bravo. Ronja, dobra si, res. Da tako velik procent svojih planov uresničiš. Saj vem, tebi se zdi, da je procent majhen, pa mi lahko verjameš, da je bistveno večji, kot je pri drugih (z normalnimi potrebami po spanju ). Našla sem zanimivo stran, predvsem za tiste z majhnimi dojenčki. Saj ne objavlja veliko, ampak kar pa je, je pa fino:) http://www.havingfunathome.com/ pa še ena stran. Nisem je podrobno pregledala, ima pa kar nekaj idej, spet razvrščene po starosti,. spet se začne pri 0. http://www.productiveparenting.com/ No, to je to za danes. Vem, da ste vmes odprle in zaprle že kar nekja tem, ki bi jih lahko pokomentirala, pa jih ne bom, ker sem preveč ....... (namig: nekaj, kar Ronja nikoli ni:)) ampka imam dobro opravičilo
|
|
|