|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  27 28 [29] 30 31   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: za tiste, ki imate otroke doma
1.10.2012 10:49:11   
Zora*
Zame tudi, ker sem odvisnik od spanja. Če ga je premalo, zapadem v resno abstinenčno krizo: me zebe tako, da se tresem, lačna sem za vola pojest, lajtngo imam še daljšo kot navadno, ob hudem pomanjkanju pa so me že slišali kaj zabevskati. No, naslednja stopnja je pa popoln kolaps - poberem prvo virozo, ki pride mimo in zakuham. Tako, da se trudim, da vzdržujem vsaj najnujnejši minimalni odmerek. user posted image

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 701
1.10.2012 11:50:59   
mateyka
aha! mogoče pa zato ronjo skoz zebe in ima tako fantastičen apetit XD

(odgovor članu Zora*)
Neposredna povezava do sporočila: 702
1.10.2012 12:01:42   
ronja
Bi znalo bit... Tudi vsaka viroza se me prime, odkar imam otroke in ne morem nikoli zjutraj potegnit;)...

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 703
1.10.2012 20:59:33   
Kasija
ko se ravno pogovarjate (tudi) o rojstnih dnevih, jaz pa iscem ideje za rojstni dan na temo avtomobilckov. zaenkrat mislim, da bi risali z avti - barve v nizkih lonckih in pomocis gume ter odtisnes - v kombinaciji s potem se bolj smiselno avto pralnico - posoda z vodo in samponom ter krtackami. druga ideja je na rjav papir narisana cesta, parkirisca in veliko barvic, da dorisejo po zelji. in to je to zaenkrat. ce ima kdo kaksno idejo, sem z njo. user posted image

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 704
1.10.2012 21:14:27   
scorpiogirl
Aaaaaaaaaaaaa, Ronja, prosim izčrpno poročilo o gusarskih zadevah na blogu! prosim, prosim, prosim user posted image (če bi znala, bi še kakega Mateykinega čudnega smajlija pripopala user posted image )

Kasija, ob cesto lahko naredite tudi kake stavbe (škatlice od zdravil oblepite, režete, rišete) ali pa tudi drevesa - tulci in papir user posted image Iz škatlic lahko tudi naredite vozila (samo trenutno mi ne kapne, kako naredit kolesa, ki se premikajo, ko smo jih mi delali v šoli, so bila prilepljena user posted image )

sicer pa ... obožujem tole temo, sem redna bralka, za napisat pa zmanjka časa/volje ...
smo pa včeraj dopoldne nabrali jesenske liste z namenom, da bomo tiskali popoldne; divji kostanji in ježice so bile v te namene že nabrane, pa sta potem mulčka zadeve speljala po svoje user posted image mali (2 leti) je sicer nekaj stvari odtisnil, pa potem čez in čez prebarval, večji (4,5) se je pa lotil ustvarjanja s čopičem in mu tiskanje ni več dišalo ... sem imela v planu še krompirjeve štempiljke, pa bodo počakale na kakšno deževno popoldne, danes smo bili predolgo zunaj user posted image

Ni nam dolgčas :)

(odgovor članu Kasija)
Neposredna povezava do sporočila: 705
1.10.2012 21:24:43   
josephine27
Kasija kaj pa kakšne dirke z avtomobilčki? Moj se zelo veliko igra z avtomobilčki in smo enkrat naredili nekaj podobnega samo na koncu je bila skakalnica.
http://pinterest.com/pin/29906784995787677/
pa veliko garažno hišo iz kartonastih škatelj ( lahko jo pobarvate).

Jaz sem spoznala, da so tudi očetje nori na avtomobilčke. Ko je sin dobil za rojstni dan avto na dalinca so celo popoldne dirkali po dvorišču. Otroci pa zdraven navijaliuser posted image

(odgovor članu scorpiogirl)
Neposredna povezava do sporočila: 706
1.10.2012 22:06:27   
ronja
scorpiogirl, sem šla posebej zate iskat slikce od lani;) Dobiš poročilo o gusarjih v 2 delih:) Lanski in letošnji (tu moram še slikce gor naložit), sicer bo predolgo, itak je vedno predolgo:D. Kar se pa aktivnosti, ki skrenejo na svoja pota, tiče, pa mislim, da je čisto ok, če pustimo otrokom, da so otroci in jih pač odpeljejo, kamor jih odpeljejo - dokler pri tem ne posvinjajo cele kuhinje, je okuser posted image

Kasija, če hočeš pred rdjem še kake aktivnosti imaš na 1+1+1 transportation pack, ki ga je Ronja z veseljem delala, čeprav sploh ne mara avtomobilčkovuser posted image . Sicer pa lahko naštimaš peno, ki je namočena v barvo na zadnji del avta in se bojo kolesa lepo sproti barvala, da bojo dolge sledi nastale. Ena luštna ideja, ki jo MORAM speljat je tudi poslikana majica s cesto, to je potem masažna majca - odrasli, ki jo nosi, se uleže na tla in otroci vozijo po njem - win-winuser posted image user posted image . Kaj ti še manjka - mislim, kake aktivnosti? Gibalne, kakšne?
Aja, sicer je pa meni všeč tale rampa, mam že ogledano, da bo to dobil svit, ko bomo meli plac. Vi mate dovolj prostora za kako tako reč, po moje bi bilo tudi tvojima še zanimivo...

Avtučkom se premikajo kolesa, če v škatlico narediš luknjice, skoznje daš slamico ali palčko in na palčko zalepiš kolesa - tako se premika kolo in os hkrati. Za samo kolesa premikat je pa mal težje, se pa tudi da, rabiš še 2 gumici oz. nekaj, da ti drži kolo gor na osi (na vsaki strani kolesa, če se štekamo;). Bomo tudi avtučke še delali, mam občutekuser posted image Nisem si mislila, da majo dejansko prirojeno zanimanje za te reči! In punčke z njihovo roza fazo... ki kar traja in traja... in nočejo pogledat loka (mami pa v jok!)user posted image

(odgovor članu scorpiogirl)
Neposredna povezava do sporočila: 707
1.10.2012 23:39:35   
mateyka
jaz nameravam narest tole enkrat oktobra
http://www.ehow.com/video_4990661_cardboard-model-car-making-wheels.html

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 708
2.10.2012 10:05:44   
Kasija
hvala za pomoc!

iskala sem ideje za nekaj v smislu te rampe. obeh ramp. kako avtocke povezat s hitrostjo. tako da res hvala. moram samo se razmislit, kaj uporabit. za avtocke izdelovat tokrat ne bo casa, je pa dobra ideja za drugic. pa skatlice zacnem zbirat za izdelavo hisk. garaza tudi mogoce. sicer imamo eno plasticno, ampak ta mogoce ne b tako zanimiva.

kaj pa deklice? saj se bodo igrale z avti ali ne?

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 709
2.10.2012 11:17:43   
pomlad08
IZVIRNO SPOROČILO: Kasija

po mojih izkušnjah sploh ni panike. naša 2 fantiča imata 8 sestričen (starih od 0-7 let) in so vse navdušene, ko pridejo na obisk in jih tu pričaka en ogromen kup avtov in dinozavrov :) pomoje jim je kar fora, ker doma nimajo tega, i guess. jim je zelo zanimivo.

ena izi izi, neumazana igra za avtočke je, da si otroci sami naredijo (samo rabiš en velik plac nezabasanega parketa/laminata) cesto, križišča, rondoje iz tistega belega selotejpa za beljenje (a veš kaj mislim, tole: http://www.merkur.si/gradnja/barve-in-kemija/lepilni-trakovi/zasc-lepilni-trak-tesa-tesakrep-standardni-50-m-x-50-mm.html). to smo mi že večkrat delali in zmeri uspe, sam če maš plac. fajn je čim širši selotejp, da lahko gor potem še narišejo semaforje, zebro, znake (če se ti kakšne punčkaste punčke ne bojo hotele z avti igrat, bojo pa lepo natančne barvale vsak semaforček, vsaj tako je pri nas). zvečer pa selotejp samo odlepiš in nimaš nobenih hudih posledic na tleh.

zadnjič smo pa s tem istim selotejpom naredili na tla progo za skok v daljino, pa priredili tekmo in je bila tud žurka.

< Sporočilo je popravil pomlad08 -- 2.10.2012 11:19:17 >

(odgovor članu Kasija)
Neposredna povezava do sporočila: 710
2.10.2012 11:35:44   
ronja
Bojo, veš da! Samo da ne bojo dinozavri prehuduser posted image (hec;). Sicer pa se ne sekiraj. Če misliš, da bo kaka res zelo punčkasta punčka, ki se ne bo pustila zvlečt med avte, pa pusti kako hišico nepobarvano in naj jo one med tem okrasijo:). Na Ronjini rd zabavi se je prav videlo, kako so se hitro pokupčkali: punce takoj navalile na okraševanje ovratnic, fantki pa metat baloneuser posted image . Me prav zanima, kak bo mali, ko bo večji.

(odgovor članu Kasija)
Neposredna povezava do sporočila: 711
3.10.2012 23:20:40   
ronja
Scorpiogirl, evo, posebne izdaja za tvoje male gusarjeuser posted image - še drugi del oz. poročilo o letošnjih darilih za nečaka.

Me smo bile danes pridne: delale smo kokoško Katko iz knjige, ki jo je dobila R. za rd, ppotem sem pa narisala nekaj organov in jih izrezala, jih popokala ven in po nekaj urah na igrišču sta punci še ob-risali druga drugo na asfaltu in na obrise postavljali organe (to so priprave na Podobe teles, ki sva jim jih obljubila, imamo zdaj temo telo:). Zdaj je zahteva, da naredim še več teh organov (sem začela samo s parimi: pljuča, srce, možgani, ledvice, da ne bi bilo preveč, pa jima ni glih problem in hočeta še... ja, kje sta se pobrali... očitno po mamici (ena mojih najljubših pesmi je "In the midnight hour..." od Billya Idolauser posted image ).

No, jutri imamo spet dan zase in se mi zdi, da bo kar bizi, ker moramo še par stvari obavit. Wish me luck:D.

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 712
4.10.2012 8:42:17   
Kasija
v tednu otroka je veiko muzejev odprlo vrata za druzine brezplacno. imajo eno brosuro z igro do dediscine, ki jo njdete recimo tukaj http://www.mgml.si/mestni-muzej-ljubljana/aktualno/vsi-dogodki/z-igro-do-dediscine/. mi se nismo sli, ker sem sele vceraj opazila. upam, da nam uspe ujet recimo narodno galerijo.

ronja kaksen poseben dan imate?

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 713
4.10.2012 8:53:32   
Izabelina
Dobrojutro dame!

Mi smo mel včeri vrtec kar doma, sta pršla dva škrata na čuvanje in Eva dans ni hotla v vrtec, ker je hotla, da spet prideta in da bo vrtec doma user posted image

Smo se pa res zabaval (odmislt je treba, da je blo stanovanje zvečer v razsulu): jedl smo velik user posted image , pa delal smo ene mini gosenice (res najbl na izi fora, krogi iz kartona različnih barv, ki jih otroci okrasijo - mi smo limal gor nalepke, pa barval z bleščicami - potem pa samo še tipalke gor nalepiš, narišeš obraz na en krogec in krogce zlimaš skupi) pa se naučil pesmico o gosenici (ki leze na drevo)... pa gusarji so bili pa še in še...

Sm ugotovila, da je lažje čuvat/skrbet za več otrok kot samo za enega (no vsaj tako za en dan), ker se sami zaigrajo ker si ful sami pomagajo (ta ki sem jih čuvala sta stara 4 in 3 moja pa 2)... skratka user posted image

je pa dans blo tok težje zjutri ko je rekla, da ne gre v vrtec, morm zdejle prevert pri mojem če je blo kej težav pri "oddaji" samo nism vedla a nej jo obdržim doma smao zato, ker je rekla, da noče it al nej gre, ker ponavad tut če se kej trmula (ker hoče met s sabo sto igračk pa ji samo eno pustimo npr.) se pol vseeno ful razveseli, ko gre...

Naj tvoje srce razposajeno zazvončklja,
kot mu je usojeno!

(odgovor članu Kasija)
Neposredna povezava do sporočila: 714
4.10.2012 8:56:14   
Izabelina
vse je blo kul je že na hodniku zagledala eno prjatlco, ki ji je ime blanka in rekla: "Lej ati Banka je." user posted image in šla veselo notr...

kot mu je usojeno!

(odgovor članu Izabelina)
Neposredna povezava do sporočila: 715
4.10.2012 15:44:17   
ronja
Sm ugotovila, da je lažje čuvat/skrbet za več otrok kot samo za enega (no vsaj tako za en dan), ker se sami zaigrajo ker si ful sami pomagajo

Te vprašam čez par mesecevuser posted image

Danes smo pol planov skenslali, ker je bilo slabo vreme in Svitu raste zobek in ga boli, tak da ga nisem hotla preveč matrat, se je bolj cartal... No, več drugič.

Neposredna povezava do sporočila: 716
4.10.2012 17:19:03   
mateyka
današnji neplaniran projekt (po nekajurnem slikanju z mešano tehniko)
raketa (naša ma sicer une repke ob strani)
http://www.se7en.org.za/2009/11/25/a-rollicking-rocket-in-se7en-steps

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 717
4.10.2012 21:22:55   
chezAnA
Nekaj me zafrkava tale RR. Nimam veliko časa za čvek, ko pa ga imam, me noče spustiti skozi. Se morava malo na roke midva z RR pomeniti.

Skratka. Sestro smo uspešno poročili, utrujena sem še vedno, pred nami pa je še taščina 60-letnica to soboto. Sem utrujena že vnaprej. Mislim, sej je super tašča in se OK razumemo, ampak ful ji je pa pomembno, da je vse tako, da bo drugim ok, pa kaj si drugi o njej in nas mislijo, pa ...blabla. Malo ovčji tip človeka, kar se tega tiče. In če prevzameš kuhanje in postrežbo za njene prijatelje, imaš blejanja potem že malo vrh glave. Pa ok, preživeli bomo tudi to, ne? :)

Naša dva fanta imata hecno reakcijo na vse bagre in tovornjake, ki ji vidita s kuhinjskega okna. Ne spravim ju ven (niti pretirano ne poskušam, ko smo že pri tem) iz njunih 2 m2 zemlje, po kateri lahko po mili volji rijeta, kopljeta in se kopata v njej, če želita. Tako da sta večino dneva zakopana (dobesedno) v zemljo. O tem, kakšne so njune cunje, sploh ne bom izgubljala besed:) Njuna zemlja je pa temeljito prekopana, razpleveljena, pri delu pa uporabljata vse. Motike, igračke bagerje i ntovornjake, vrtne lopatke, lopatke za peskovnik, palice in prste. Uživata.

Začela sem enkrat na teden pomagati v POS programu (montessori), kamor hodita fanta. Mi je super, v izziv in vzpodbudo. Vidim, da za marsikatero znanje res ne potrebuješ vseh dragih semunarjev in izpobraževanj. Kar nekaj sem dobila že skozi branje knjig in brskanjem po internetu. Se pa imam še seveda veliko za naučit. Načrtijemo tudi zagon Kateheze dobrega pastirja, tako da imam res veliko dela zadnje čase.

Nekako se ne spravimo k zamišljenemu projektnemu učenju. Malo zaradi kopanja po zemlji, malo pa zaradi vseh reči, ki se nam dogajajo z leve in desne. Kar nekaj je reči, ki jih bom/bomo zamudili, vendar enostavno ne gre vse. (npr. ful mi je žal, ker si ne bom mogla ogledati razstave Razkrita telesa. Res ful. Ampak ne bo šlo, čeprav so jo že tretjič in verjetno zadnjič podaljšali. Ampak kaj češ, tako je.)

Izabelina, prav zanimivo je opazovati, kako se tvoja starševska in vzgojiteljska samozavest veča. Bravo.user posted image
Ronja, dobra si, res. Da tako velik procent svojih planov uresničiš. Saj vem, tebi se zdi, da je procent majhen, pa mi lahko verjameš, da je bistveno večji, kot je pri drugih (z normalnimi potrebami po spanjuuser posted image ).

Našla sem zanimivo stran, predvsem za tiste z majhnimi dojenčki. Saj ne objavlja veliko, ampak kar pa je, je pa fino:)
http://www.havingfunathome.com/
pa še ena stran. Nisem je podrobno pregledala, ima pa kar nekaj idej, spet razvrščene po starosti,. spet se začne pri 0.
http://www.productiveparenting.com/

No, to je to za danes. Vem, da ste vmes odprle in zaprle že kar nekja tem, ki bi jih lahko pokomentirala, pa jih ne bom, ker sem preveč ....... (namig: nekaj, kar Ronja nikoli ni:)) ampka imam dobro opravičilouser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 718
4.10.2012 21:24:29   
chezAnA
jao, napače. Pisala sem na taščin (sicer precej glup, ampak pride prav, ko našega ni ali pa ne dela) računalnik in v temi, naj mi bo opravičeno.

(odgovor članu chezAnA)
Neposredna povezava do sporočila: 719
5.10.2012 15:05:48   
tix
chezana - a si za katehezo hodila na tečaj ? a mi lahko poveš kje se dobi kaj literature o tem

(odgovor članu chezAnA)
Neposredna povezava do sporočila: 720
5.10.2012 20:06:49   
Izabelina
v škofji loki pri uršulinkah (sv. Duh) imajo tečaje kateheze Dobrega pastirja... pa tudi izvajajo jo za otroke 3-6 let...

kot mu je usojeno!

(odgovor članu tix)
Neposredna povezava do sporočila: 721
5.10.2012 20:44:56   
Izabelina

IZVIRNO SPOROČILO: chezAnA
Izabelina, prav zanimivo je opazovati, kako se tvoja starševska in vzgojiteljska samozavest veča. Bravo.user posted image

samo, da se ne prevzamem in začnem mislt, da sm supermama al pa kej podobnega...

drugače pa dans popoln uspeh - jesensko ustvarjanje -

naredili sva kronico iz jesenskih listov, sva že včeri nabrali liste in jesenske zadeve (na kartonast papir sva limali jesenske liste različnih velikosti, oblik in barv, Eva je vztrajala, da je treba nalimat še neke rdeče bunkice kao mini šipek, pa je kr lepo uspel, potem pa samo spneš ta trak okoli, da ji stoji na glavi).

in tak jesenski kolaž (ki bo hkrati darilo za jutr, ko moja starša praznujeta 30 obletnico poroke, moj brat je končal srednjo šolo in js sm diplomirala pa mamo "žurko"), prozorno folijo sm obrnla z limasto stranjo gor, Eva je je dajala gor liste (in nujno spet rdeče bunkice ala šipek samo veliko manjše) potem ko je končala pa sm js nalimala gor še tak rjav papir... super zgleda tko rustikalno jesensko... user posted image

sej bi vam slike pokazala pa mi je bedn kr na forum limat slike od Eve tko, da če kero zanima se lahko dodamo na fb...

kot mu je usojeno!

(odgovor članu chezAnA)
Neposredna povezava do sporočila: 722
8.10.2012 14:02:06   
ronja
Danes je Lejla želela lučko, pogledala, jih ni bilo in potem me je tako prijazno prosila, da bi jih naredili, da nisem mogla rečt ne;). No, potem je bilo treba dat lučke v zmrzovalnik in ker ni bilo prostora, smo morale končat ledene ladjice in se punci na veliko zabavata v bani:). Ker sem točila vodo, se je mali zbudil in seveda se je šel še on kopat. Tako da se je Svit tudi zabaval, samo je že zunaj. POtem bomo jedle, naredile pokovko (jo prej raziskale, fajn ideja iz neta), ki jo bomo vzeli s seboj ven - gremo pa na gospodarsko razstavišče na Podobe teles, da nam ne uidejo.

Jutri ima tavelika nastop v vrtcu, tako da gresta verjetno obe v vrtec in potem gremo gledat nastop in potem v trgovino, tako da nobenega ustvarjanja. Za naprej pa še ne vem, nisem tako organizirana:D. Se mi pa zdi, da kaj s škratki:D.

Neposredna povezava do sporočila: 723
8.10.2012 23:08:32   
mateyka
kmalu na sporedu pri nas:
user posted image
user posted image
user posted image

pa tole bi rada sprobala (science trikci)
http://familyfun.go.com/crafts/crafts-by-type/educational-craft-activities/science-projects/groovy-lava-lamp-860014/
http://familyfun.go.com/crafts/crafts-by-type/educational-craft-activities/science-projects/how-to-make-a-camera-obscura-841057/
http://familyfun.go.com/crafts/crafts-by-type/educational-craft-activities/science-projects/life-an-ice-cube-with-string-829549/
http://familyfun.go.com/crafts/crafts-by-type/educational-craft-activities/science-projects/make-a-ball-float-on-air-1033585/

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 724
8.10.2012 23:54:46   
mateyka
jooooj, sam tole pa moramo met za noč čarovnic (saj je obenem tudi didaktično user posted image )
magnetic fridge skeleton user posted image
user posted image
in lahko ga daješ v razne poze, sestavljaš in poimenuješ kosti - lahko greš celo bolj v podrobnosti in imaš več kosov kot na sliki. sam samolepilne magnetke nabaviš da ti ponoči straži hladilnik user posted image

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 725
Stran:   <<   < Prejšnja stran  27 28 [29] 30 31   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  27 28 [29] 30 31   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kdaj je čas za kahlico?
Tako kot na skoraj vseh področjih otrokove vzgoje se tudi pri navajanju na kahlico teorija in praksa skozi čas spreminja...
Zdrava črevesna mikrobiota
Črevesje in pljuča medsebojno delujeta dvosmerno prek črevesne mikrobiote, njenih presnovnih produktov in imunskega sist...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?