|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  28 29 [30] 31 32   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: za tiste, ki imate otroke doma
9.10.2012 9:09:30   
ronja
Joj, mateyka, a veš, da lubija že pol leta (brez heca!) spominjam, da naj prosi svoje sodelavce, da bi mu (oz. meni oz. tamalim) šparali plutovinaste zamaške (midva ne pijeva vina, niti nihče od ožje družine, kolegi pa vsi skup kar nekaj stankajo...), da bi delala take figurce... Ker malidve sta bili navdušeni, ko smo delale indijančke.

Kar se znanosti tiče: jap, tudi sama imam prav slabo vest, ker vem, da bi jima to ful dogajalo, pa me zadnje čase življenje prehiteva po desni. No, sem jih pa dala med srečke, tako da nekaj bomo že naredili:) Pa glasba, to moramo mal več, glihkar Lejla igra na ksilofon, pa prejšnji teden sem končno malo igrala kitaro in jim je bilo kar všeč ( sem pa ugotovila, da je to nemogoče, če nima nekdo DRUG! Svita v rokah...) pa jogo se spravit res delat. Nekak mi ne uspe ujet ritma, čisto vsak dan je nekaj, da mi vse kar spolzi iz rok!

Sicer pa nam je včeraj uspelo it na Podobe teles in ne, malidve nista kazali nobenih znakov traum, nesreče ali kakršnegakoli sočustvovanja z umrlimi telesi, čeprav sta vedeli, da so to prava telesa (ok, polimerizirana). Največji problem je bilo čakanje v vrsti za karte (ne moreš verjet!!!), pa potem kako podojit malega tam (na srečo imam tak zelo diskreten maitai, da ni noben niti opazil, da je mali priklopljen, heheuser posted image , kar se pa malihdveh tiče: edina pripomba je bila Lejlina, da jo bolijo noge in je zato hotela domov (smo pa res 1 uro čakali prej), pa še nekaj je zbolela, je že od petka nekaj sitna, ampak se je še držala, ni ji nekaj hudega, ni pa glih v top formi. Ronjo je pa kar zanimalo, pa Svita tudi, hehe. Najbolj zanimiv del je bil z zarodki, kjer res lahko vidiš, kako razvit je otroček pri katerih tednih - in mi je bilo kar neverjetno, da je že čisto narejen in kar velik, ko se ga lahko še odločiš dat stran (pa sem za splav, da ne bo pomote, boljše to kot nezaželen otrok... ampak sama bi se pa res težko odločila za to, še če bi bil bolan, bi mi bil pekel, upam, da drugim ni tako). Pa žile, tam kjer je celo telo odstranjeno in ostanejo samo žile (prej vbrizgajo nekaj v krvni obtok, da se strdi polimer in vse ostalo kemično odstranijo). Sem bila pa malo presenečena, da je cela razstava tako poljudno oblikovana in da je njen namen tudi ozaveščanje o boleznih modernega sveta, sem mislila, da bo vse skup bolj strogo medicinsko.

PS: mateyka, če hočeš, da je un tvoj okostnjak didaktičen, potem naredi dve kosti v podlahti in goleni, ok?user posted image Kje pa dobiš samolepilne magnetke? OZ. magnetic sheet? Aja, pa je katera videla tu pri nas mogoče tatoo sheet? Da si sprintaš na to, pa so potem to začasni tatoji? Bi naredila za kak rojstni dan od tamalih.

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 726
9.10.2012 10:08:02   
mateyka
ti, te magnetke bi moral met v kakem bauhausu-baumaxu?

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 727
9.10.2012 10:12:09   
Kasija
ronja jaz tudi te dni kar nekam bluzim. dnevi se kar relivajo, a ne najdem ritma. kar ne naredimo nicesar ali a se vsaj meni zdi tako.

te magnetne liste sem enkrat dobila v hoferju. naj bi se dalo na njih kao tiskat s tiskalnikom. sem hodila od doma do raznih ponudnikov in se ne da. razen v dejanski tiskarni, kjer bi ti naredili odtis ... skratka blabla revec dela za nekaj magnetkov. magnetne liste dobis tudi v raznih trgovinah s isarnz :-) iskimi zadevami. sedm razmisljala, da bi natisnila na samoleilni list, naleila in odrezala s skalelom. nisem a risla do realizacije. dobra ideja na katero sem naletela, je da razrezes reklamne magnetke ali tiste iz trgovin 9recimo ledena doba. P

tamala leze o racunalniku ...grem

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 728
9.10.2012 10:41:48   
ronja
dobra ideja na katero sem naletela, je da razrezes reklamne magnetke ali tiste iz trgovin 9recimo ledena doba

Ja to idejo sem že dobila, samo magnetkov nimam dovolj;). Zato pa iščem magnetno reč

Mala danes hoče spet delat ledene ladjice... Zdaj riše jadra.

(odgovor članu Kasija)
Neposredna povezava do sporočila: 729
13.10.2012 10:48:13   
josephine27
Mi smo šli v tem tednu nabirat gobe. Nisem nek hudi gobra tako, da smo nabrali samo dežnike, ostale gobe ki smo jih našli pa fotografirali in jih potem doma poiskali v knjigi. Poučno tudi zame.

Sicer smo končno usepeli svoj pano sprmeniti v jesen oz. ga okrasiti z jesenskimi risbicami ( do zdaj smo imeli gor še poletje). Odkar hodim v službo ni več toliko časa.

Ker se počasi bliža 1 november sem se odločila, da letos na gobove ne bomo nesli ikebane ( ker jih je že itak dovolj) ampak bomo poskušali doma sami izdelat svoje svečke. Sem se na faksu ljubiteljsko ukvarjala s tem tako, da imam nekaj idej samo v nabavo še moram it, ker v moji okolici ni nobene trgovine s temi materiali.

Zbiram ideje za družinsko preživljanje prostega časa ob vikendih.
Mislim predvsem glede športnih aktivnosti, da ne bi se malo razmigali in ne samo posedali. Razen hoje in kolesarjenja kaj še počnete skupaj kot družina?

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 730
13.10.2012 20:41:01   
Kasija
Josephine sem se zamislila in sem v pricakovanju odgovorov ostalih, ker mi se sprehajamo in kolesarita otroka, mi pa pes. Sicer imata se rolerje' in skiro. To je pa to. Gremo na kaksno igrisce, izlet. Da bi igrali tenis, nogomet ali kaj takega pa ne. Vcasih gremo plavat. Pozimi se sankamo, kepamo. Letos starejsi zacne smucat. Pred dvema letoma smo obiskovali telovadbo skupaj. Samo to je bilo cez teden.

Ronja super lusna ideja o sreckah na blogu! Vcasih se kar ne spomnis dejavnosti, ko bi jih potreboval. Jaz sem si enkrat tudi po tvoji zamisli napisala letni seznam (tega zase) kaj bi naj poceli druzinsko. Se mi zdi, da smo potem tudi res poceli vecino. Sicer pa se ponavadi odpravim po liniji najmanjsega odpora in delamo kar delamo ponavadi. Od takrat seznam dopolnjujem vsake toliko in je postal kar vecletni. Si pisem po kategorijah ala kultura, izleti, ipd. Kaj novega naj bi poskusili v bodoce.

(odgovor članu josephine27)
Neposredna povezava do sporočila: 731
13.10.2012 23:48:13   
ronja
Zbiram ideje za družinsko preživljanje prostega časa ob vikendih.

Izvoli, posebej zate cel spisekuser posted image , žal ravno šport res manjka, so pa izleti, če ti to kaj pomaga...
http://vecna-optimistka.blogspot.com/2012/10/srecke-ideje-za-prezivljanje-prostega.html

Mi smo se včeraj in danes spet malo po ang. pogovarjali, danes smo delale jogo in sta spet kar not padli (sploh pri čebelicah, pa še Ronja me je pohvalila, da zdaj sem pa boljše naredila, da je bolj zabavno - sem spletla celo zgodbico okoli vsega:), je bilo prav luštno slišat kompliment iz njenih ust:), pa kokoško Katko smo končno končale (iz knijgice, ki jo je R. dobila za rd). pa pele smo in končno sem snela in uglasila kitaro:) in smo zapele še ob spremljavi. Pa še nekaj, pa se ne spomnim več, kaj. Aja, med drugim je lubi naredil bučne njoke, ampak nista hoteli pomagat, pa jaz sem delala škatlo zanj, to sta pa hoteli pomagat.

Jutri pucamo garažo, bosta prišla babi in deda pomagat pazit, tako da ne bo nevemkaj od naših aktivnosti, v čet. in pet. sta bili pri bici, midva s svitom pa v bolnici.

Bojo pa zdaj verjetno spet teme in več stvari, ker sem se odločila, da ju za slaba 2 meseca vsaj vzamem iz vrtca (plačevali bomo,s eveda), ker je Lejla nekaj prinesla, zbolela, se je okužil mali in fasal bronhitis in sva bila 2 dni na pediatriji in jaz se tega ne grem več! Je mel že en bronhitis prej in nočem, da se mu spet ponovi, zdaj bo pa itak glavna sezona (oz. to bo, ko bojo vsi trije šli nazaj, ampak zdaj se pa začenja). Bi rada, da se mu pljučka dobro pozdravijo prej, p. so rekli, da traja 6 tednov, da se sluznica obnovi in da če imam možnost, naj nista v vrtcu, ko sem vprašala, če bi to kaj koristilo. Sem malo čukasto gledala: Kako to mislijo: če mam možnost? Itak da jo mam, če sem pa na porodniški...user posted image No, skratka, bosta doma. Ko sem ju vprašala, če bi jima bilo ok, sta začeli skakat po postelji od veselja, tako da očitno nekega hudega dolgčasa ne bouser posted image .

(odgovor članu josephine27)
Neposredna povezava do sporočila: 732
13.10.2012 23:55:34   
ronja
Josephine, kar se gibalnih dejavnosti tiče: zadnjič sem naredila nečakoma in puncama hodulje iz konzerv - so bili vsi navdušeni:)

Kasija, ja, res je, tile seznamčki zanjo še kako prav prit, ko iščeš idejo za točno določeno količino časa, s točno določenimi okoliščinami (recimo slabo vreme, veliko časa ali lepo vreme, malo časa, ali kakorkoli pač;)... Jaz imam zase tisto beležko, o kateri sem pisala, za punci sem pa zdaj še srečke naredila, tako ni nobenega izgovora več, hehe.

(odgovor članu Kasija)
Neposredna povezava do sporočila: 733
14.10.2012 14:34:56   
Izabelina
dan!

Mi smo se tut odločil za tele srečke, sm pa razdelila aktivnosti na: tiste, ki jih dela z mano, tiste, ki jih bo delala z atijem in tiste, ki jih bomo počeli vsi skupaj... mi je zanim, da se je moj čis navdušu in že dela seznam (grad iz blazin, izlet v neznano...) in kar me veseli je to, da se je navdušu nad popolnoma drugačnimi aktivnostmi kot sm jih js predvidla zase (slano testo, izdelovanje knjigice itd.) tko, da bo pomoje kr supr izpadlo tole...

laminator majo dol v firmi, ga sploh ne uporabljajo midva sva ga pa zadnjič odkrila ko smo za vrtec moral narest album s slikicami tamaučkov, da si bojo kazal pa gledal v vrtcu... in sva se kr navdušla...

(aja tole se sicer ne tiče tele teme, sam sva se dogovorila, da bova za naju tut nardila srečke... if u know what i mean user posted image - bova pa mogla pazt, da jih ne bi res kej pomešal, pa bi tamala une za naju km odnesla)

Naj tvoje srce razposajeno zazvončklja,
kot mu je usojeno!

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 734
14.10.2012 22:48:02   
Kasija
Izabelinauser posted image si me nasmejala. Pa veliko resnice je v tem. Midva bi mogoce bolj potrebovala srecke kot tamali. Zanje se najde vsaj kaj casa.

Ronja zate http://m.pinterest.com/pin/151785449910781835/. Tako hudo, da bos mogoce kar zacela piti vino ;)

(odgovor članu Izabelina)
Neposredna povezava do sporočila: 735
15.10.2012 10:56:24   
Kasija
Vceraj smo imeli takoustvarjalno dopoldne in sem premisljevala vmes o tem forumu in nasih pogovorih. Me je spodbudilo, da sem se od zunaj opazovala. No, takole nekako je to bilo. Najprej smo se fanta in jaz lotili pticje hisice, ki jo je bilo od vceraj potrebno se pobarvati. Dojencica se je med tem plazila naokrog pod mizo. Mlajsi je pobarval par kroglic, potem pa se je navelical in se je pridruzil malcici v plazenju pod mizo. Dragi je prisel dol in ju oba peljal s sabo vnadstropje. S starejsim sva barvanje dokoncala. Potem je zelel resevati naloge, cesar sva se lotila. Med tem sta mlajsa prisla nazaj dol in se je srednji spomnil, da bi silil barvice. Potem je hotel lepit, zato si je sel popapir in lepilo v stiku. Iz omare sem mu dala skatlo v kateri so papircki in drobci za lepit. Nadaljevala sem siljenje, ki ga je pustil. Starejsi se mi je malo pridruzil pri siljenju. Ostruzke sem dala mlajsemu, da je s prstom risal z njimi po papirju. Ker nisem vrnila skatle v omaro, sta opazila ocesa. Sta si priborila vsak svojo vrecko. Pospravili smo mizo in sem predlagala, da z ocesi in plastelinom naredita posasti. Dragi je vmes s tamalo pogreval kosilo/malico. Ko je prinesel na mizo, sta se kar delala posasti in se je ustvarjanje prekrivalo s kosilom.
Zakljucek - hekticno zmeden pristop. Ampak mi smouzivali in ocitno nam metodicne aktivnosti niso vedno blizu. A pri vas tudi tako zgleda?

(odgovor članu Kasija)
Neposredna povezava do sporočila: 736
15.10.2012 11:19:42   
ronja
(aja tole se sicer ne tiče tele teme, sam sva se dogovorila, da bova za naju tut nardila srečke... if u know what i mean user posted image - bova pa mogla pazt, da jih ne bi res kej pomešal, pa bi tamala une za naju km odnesla)

Hehe, ja, saj zato je pa bilo opozorilo na blogu, da pazite, da ne zamešate... Ker bi znalo bit mal nerodnouser posted image No, najine bojo čisto drugačne, da jih ne bom mogla zamenjat, hehe. Mogoče v obliki srčkov, recimo. al pa česa drugegauser posted image . No, to rajš ne, to bi se ziher znašlo na kakem neprimernem prostoru, bi ziher kje zbrskali, pa recimo katera vzela v vrtec ali k babici:D.

kasija, iz plustastih zamaškov se da naredit čuda stvari in tudi tale hišica je res lepa! Sem že organizirala zbiranje zamaškov:)

Kar se "snowball" efekta tiče - hehe, poznano:D:
Saj sem ravno zadnjič pisala, ko je L. prišla, če lahko lučko.
Se mi ni dalo pregovarjat, pa zakaj pa ne, dovolim: "Lahko"
Pogleda v zmrzovalnik.
"Mami, ni lučke"... "Mami, a lahko narediva lučke?" ...
"Naj bo".
Narediva sadni šejk, natočiva v modelčke, da not palčke, hočeva dat v zmrzovalnik. Tam nič prostora, not so še ledene ladjice, ki sem jih hotela zadnjič dat nečakoma, ko je mel mali rd, sem mislila naredi gusarske, pa smo jih doma pozabili, ker seveda niso bile pripravljene za sabo vzet (itak, če so pa ledene, morajo bit na hladnem;)) Ok, potem moramo dat pa ladjice ven, če čeva dat lučke not. Ok, lučke not, ladjice ven, hitro naredit jadra. Na hitro naredim šabloni za jadra, da bosta lahko delali zraven, vse tri režemo, barvamo, obrisujemo,... Povem, da bojo ladjice v vodi. Jasno, oni bi imeli ladjice v bani... "no, zakaj pa ne". PUnci sami režeta dalje in delata ladjice, jaz grem spucat bano, vmes slačim Svita, ker se bo jasno šel zraven kopat, pridem z njim napol slečenim k njima, da prinesem še luknjač, naluknjamo jadra, jima pokažem, kako se jadro natakne na slamico, onidve to zrihtata, jaz medtem malega slečem, onidve na hitro vržeta cote dol, jaz postavim ladjice:)... tako gre to pri nas:D... Ker se mi ni dalo nič, pa sem dovolila lučko, sem potem kopala 3 otroke v banjici z domačimi ledenimi ladjicamiuser posted image . Pol se pa vprašam, zakaj sem včasih tako zmatrana:D.

Danes: rečem, da če bosta pridni, mam presenečenje zanju (sem naredila novo skrivnostno škatlo).
R. reče: jaaa, nalogice!!!!
"Ne, niso nalogice"
Žalostno "ohhh."
"No, saj lahko tudi nalogice, ampak presenečenje je pa še nekaj drugega."
"iiiiiiiiiiiiii, super, jaaaa, mami!!!!" Tako da moram zdaj zbrskat nalogice...
L. se vmes dere: "Jaaaa, presenečenje, jaaa, presenečenje so srečke, jaaaaa!!! Mami, a lahko danes jaz srečko zberem?" (prejšnjič jo je R.)
"ja, seveda, danes ti zbereš srečko.."
...
itak: L. je zbrala srečko, kjer piše domača lutkovna predstava (sem mislila z lutkami, ki jih imamo... Si mislim: bingo,mi ne bo treba nič delat... Pa so lutke v garažio trenutno... Mali spi in je bolan, ne moremo ven... Malidve seveda ne vidita problema - gresta po knijgico, najdeta predstavo, ki jo bomo odigrale in tam so tudi lutke, kako jih narediš. Zdaj besno iščem okoli lupine orehov, ker sta si izbrali lutke iz orehovih lupin... Ok, težim očiju po gju, kje so orehi (on ma klet čez). Mi pove. Grem dol, ugotovim, da nimam ključev. Ne visijo na svojem mestu (itak, saj pravim, da ma klet on čez:D). Spet zatežim očiju (jih ima s sabo, itak:D). Rezervni so v sobi, kjer spi dojenček - odpade, niti ne pomislite na to! Vmes ima R. že dovolj čakanja in pride z idejo: "Kaj pa če jih naredimo iz kostanja?" "Ok"...

No, kako se ti zdi? Moj namen je bil, da jima poturim škatlo, ki sem jo sestavila včeraj zvečer, da bom mela mir, zdaj sem se pa uguzila v nalogice in domače lutke iz kostanja... Vmes pa ko nora iskala orehe in nalogice... Pa sploh ne vem, kako je do tega prišlouser posted image

< Sporočilo je popravil ronja -- 15.10.2012 11:30:53 >

Neposredna povezava do sporočila: 737
16.10.2012 13:23:31   
Kasija
Ronja vidim da imas podobno urejen pristop do ustvarjanja user posted image

Vprasanje za vse vas: ravnokar sem brala na netu seznam' kaj vse moras narediti, dokler so otroci majhni ( da je bolj zabavno takrat, ne da se ne da potem). Tam so bili nasteti gojenje jagod ali pac cesarkoli in uporaba tega v hrani, vecerja v stilu neke dezele ali casa v preteklosti, da imajo svoj prostorcek zunaj in otrosko sobico zares otrosko, da imad piscancke doma (to bomo mi spustili;), da rijejo po blatu, se igrajo v pesku, prezivis cel dan na plazi, potujes tri mesece z avtodomom, da imajo super otroske rojstnodnevne zabave...
Kaj bi ve dale na tak seznam? Da se vam tisto zdi bistvo otrostva?

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 738
16.10.2012 15:03:52   
ronja
Vprasanje za vse vas: ravnokar sem brala na netu seznam' kaj vse moras narediti, dokler so otroci majhni ( da je bolj zabavno takrat, ne da se ne da potem). Tam so bili nasteti gojenje jagod ali pac cesarkoli in uporaba tega v hrani, vecerja v stilu neke dezele ali casa v preteklosti, da imajo svoj prostorcek zunaj in otrosko sobico zares otrosko, da imad piscancke doma (to bomo mi spustili;), da rijejo po blatu, se igrajo v pesku, prezivis cel dan na plazi, potujes tri mesece z avtodomom, da imajo super otroske rojstnodnevne zabave...

- gojenje jagod in zelenjave - sem imela kot mala, pa ne bi dala tega med top, sem zasovražila pletje! Res pa je, da sem bila malo starejša in da imam do plevela malo drugačen odnos (se mi smili) in res, da ni bilo nič po naše, ampak po mamino... Punci imata svojo gredico pri dediju in pri dedu in babi, pa če bomo kdaj imeli vrtiček, ga bosta imeli tudi doma in bosta lahko sadili in pobirali pridelek, skratka taluštno:), plet jima bova pa pomagala:)
- večerja v stilu neke dežele/zgo. obdobja - nisem imela, bi bila pa navdušena, z malimi to imamo
- svoj prostorček zunaj: nisem imela in tudi moji mali še vedno nimajo (tudi midva ne, če smo glih pri tem:D)
- otroška sobica res otroška: nisem nikoli imela in sem si blazno želela, pri sošolki sta imeli s sestro poslikane stene z bambijem in jaz bi umrla za kaj takegauser posted image . Punci imata vsaj malo, kolikor se pač da, če nimaš prav dosti sten:D. NI poslikano, so pa vsaj žirafaste zavesice, če to šteje:D Bo boljše, ko se preselimo, mam že morje idej...
- piščančkov res nimamo, imata pa babi in deda purane in kure, če to štejeuser posted image , tudi mi jih nismo imeli, imela jih je babica
- po blatu lahko rijejo, ampak nista toliko na to - sploh ne Ronja, po pesku tudi lahko rijeta, pa jima je všeč, obema, tudi meni je bilo in sem smela
- cel dan še nismo bili na plaži, ker je čez poldne tako sonce, ampak mislim, da jima plaže ne manjka, pri meni je bilo isto in na morje imam najlepše spomine:)
- z avtodomom še nisem potovala, bi si pa želela kdaj it s tamalimi, vendar trenutno raznorazne drage zadeve odpadejo, če hočemo kdaj omogočit točko 3 (svoj prostorček zunaj:D) in 4 (otroško sobico)
- rojstnodnevne zabave - sama nisem mela, onidve imata in bojo imeli še naprej

Kaj bi ve dale na tak seznam? Da se vam tisto zdi bistvo otrostva?

Esenca otroštva, hehe. Za vsakega kaj drugega, zame pa so "nujni" deli (nekaj sem imela, nekaj sem si želela kot otrok):
- 1 mesec morja na letouser posted image (imelauser posted image ), upam, da bom lahko tudi mali omogočila; če po pravici povem, če se spomnim svojih srečnih otroških dogodivščin, so vse povezani z morjem in v zelo malo njih nastopajo prav starši... Mi smo bili bolj razpuščeni in meni je bilo super, da imam toliko svobode. Tega malim ne morem dat in imam zato malo slabo vest...
- super rojstnodnevne zabave (nisem mela nobene - za tete ne štejem, tega si nisem želela, za svoje male se trudim, da bi to imeli:)
- pižama partyji (nisem imela, sva si zato s sošolko naredili pižama parti sredi dne:D - malim bom seveda omogočila, ko se bo dalo)
- odbiti kostumi "po želji naročnika" za pusta
- male družinske tradicije za praznike
- skupno kuhanje, peka piškotov, itd...: imela in imajo
- skupno ustvarjanje: z mami smo parkrat barvali blago in mi je bilo noro všeč, malidve pa mislim da tudi nista topogledno podhranjeni:D
- izleti: naši niso bili bogvekako zabavni, vedno smo se nekaj spičili, mislim, da se imamo zdaj boljše:)
- vikendi pri babicah in dedkih, če so ti ok - nisem bila nikoli sama čez noč pri babici, ki me je imela rada in jaz njo, sem bila pa precej pri babici, s katero se nisva marali... tako da tu je res odvisno od tega, ali se babice in dedki ujamejo z otrokom ali ne
- tematske zabave
- kino
- znanstveni poizkusi, hiša eksperimentov
- plezanje na stolp
- valjanja po suhem listju
- slikanje s prsti - meni sicer ni bilo tako všeč, sestra je bila pa čisto nora na to
- plastelin, glina... skratka modeliranje
- račke (ples, če se še spomnite)
- oči pa mami, ki se poljubljatauser posted image (mojadva sta se, meni se je to vedno fajn zdelo;), njegova dva se nista (vsaj ne vpričo otrok), midva se, pa se mi zdi, da jim je všeč)
- dan "pod kovtrom" - ko se samo crkljamo in ne delamo nič, spečemo palačinke in to je to (komaj čakam, da bo to izvedljivo, približki so že - recimo dopoldne za crkljanje;)...)
- kasneje: taborniki, krožki, šport, ki te veseli...

(odgovor članu Kasija)
Neposredna povezava do sporočila: 739
16.10.2012 15:30:26   
Izabelina
za starše se mi zdi najbolj pomembno, da otroke obvarujejo zlorab (spolnih, fizičnega in psihičnega nasilja) vsi ostali kiksi v vzgoji se mi zdijo dokaj popravljivi oz. da otroku ne naredijo toliko škode kot kakršna koli vrsta zlorabe k sm jih prejle naštela...

drugač pa dokler so še mini mini je pomoje najpomembnejše to, da majo tvojo bližino (podnevi in ponoči, če je treba) in da jo majo dokler je le možno oz. dokler si jo želijo... da jih ne odlagaš v posteljo čez dan in jih pustiš zato, da jih ne razvadiš, da jih imaš pri sebi...

potem ko pa začnejo dojemat stvari pa:

- da se lahko igrajo brez da jih stalno opozarjaš (pazi to, ne tega ne smeš, nehaj, bodi previden)

- da te ne skrbi stalno, da se bojo umazal in da zarad tega ne smejo sami poskušat jest, hodit po blatnih lužah, se valjat po travi, barvat z barvami

- da majo veeelik stika z raznoraznimi živalmi (tut takimi k jih je tebe mogoče strah)

- da imajo lahko svojo živalco (!) - to sm js tako pogrešala vse do 7ega razreda OŠ, ko sm dobila svojo prvo živalco (morskega prašička <3)

- da hodiš kot družina na izlete (mi nismo skor nikol nikamor šli - zato mam živo v spominu 2 edina izleta: piknik nekje za neko reko, ko smo mel sabo pečene polpete in riž v termoski; pa izleta na veliko planino, ko me je krava brcnla)

pa zih še kej...

je pa to dobro vprašanje, hvala, za spodbudo, da mal razmislm kaj sploh želim dat svojim otrokom! user posted image

Naj tvoje srce razposajeno zazvončklja,
kot mu je usojeno!

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 740
16.10.2012 16:20:57   
mateyka
kaj je fora pijama partyjev? mislim, a samo zato ker maš pižamo gor al kaj je to "oh myyy" zarad česa druzga? user posted image
naša kdaj pa kdaj itak cel dan v pižami preživi. če da svežo zvečer gor in če se zjutri lepo pofleka z flomastri jo jaz kar pustim v opravi do večera ter dam pol prat. a to tud šteje kot pižama party? user posted image

< Sporočilo je popravil mateyka -- 16.10.2012 16:21:57 >

Neposredna povezava do sporočila: 741
16.10.2012 16:28:20   
Paštetka
Jaz se bom pa zdaj 1x spravila delat domače krede. Upam, da ne bo prej sneg user posted image

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 742
17.10.2012 10:58:06   
ronja
mateyka, ni fora v pižami. Fora je v tem, da si skup v pojstli, pa bereš kako knjigico, pa se hihitaš in se ti ne mudi domov... Fora je v noči, pa v prijateljih:). Ti ne šteješ, ti nisi vabljena na pižama party.user posted image

Jaz se bom pa zdaj 1x spravila delat domače krede.

To je ful izi in luškano pride:) Potem pa sešiješ še torbico zanje in je sploh super:)

(odgovor članu Paštetka)
Neposredna povezava do sporočila: 743
17.10.2012 11:14:57   
lily32

IZVIRNO SPOROČILO: ronja

Jaz se bom pa zdaj 1x spravila delat domače krede.

To je ful izi in luškano pride:) Potem pa sešiješ še torbico zanje in je sploh super:)

Sem neuka. Kako?

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 744
17.10.2012 11:18:28   
ronja
Gips+ barva ->vliješ nekam. Mi smo želele normalne palčkaste oblike krede, zato sem rolice od wc papirja prerezala in jih zvila v nekoliko ožji tulec. Lahko bi pa vlila tudi v kalupe, recimo tisti za milo so dovolj veliki, ali pa v kake posodice od jogurta, itd...

PS: a nisem tega pisala že kdaj na blogu? Vse se mi zmeša, sem ravno včeraj pisala objave, pa karkoli sem hotela pripopat link, nič še ni bilo objavljeno...user posted image

(odgovor članu lily32)
Neposredna povezava do sporočila: 745
17.10.2012 11:50:34   
mateyka

mateyka, ni fora v pižami. Fora je v tem, da si skup v pojstli, pa bereš kako knjigico, pa se hihitaš in se ti ne mudi domov... Fora je v noči, pa v prijateljih:). Ti ne šteješ, ti nisi vabljena na pižama party.user posted image

ja, sej vem. fora je v prijateljih in jaz nisem vabljena.. user posted image

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 746
17.10.2012 11:53:44   
ronja
Lahko prideš k meni na pižama partiuser posted image . Pa na čokoladne kremšniteuser posted image . Domače.

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 747
17.10.2012 11:57:51   
lily32

Pa na čokoladne kremšniteuser posted image . Domače.

A ta recept imaš na blogu?user posted image

Zelo veliko napišeš in ni čudno, da kdaj kaj pozabiš, kje si zapisala.

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 748
17.10.2012 12:00:00   
uškinamama
IZVIRNO SPOROČILO: mateyka

kaj je fora pijama partyjev? mislim, a samo zato ker maš pižamo gor al kaj je to "oh myyy" zarad česa druzga? user posted image
naša kdaj pa kdaj itak cel dan v pižami preživi. če da svežo zvečer gor in če se zjutri lepo pofleka z flomastri jo jaz kar pustim v opravi do večera ter dam pol prat. a to tud šteje kot pižama party? user posted image

Pri pižama partiju  je fora v stanju duha user posted image , tako kot pri sreči. Sama obožujem pižama partije. Imela sem jih kot dekle, potem sem navdušila moža user posted image , zdaj pa še Uško. Spečemo mafine, oblečemo pižamo in gremo spat v mansardo . Ta mansarda mu ful dogaja, sploh zato, ker tam lahko spi še Rozalija, za prijatelje Rozi - mucka. In se mečkamo, pa dremuckamo, pa lupčkamo, beremo, gledamo albume...Meni je to super zabava, sploh ko je mali bolan ali okreva in je ta zabavica popestritev dolgočasnih dni.

Najina Uš : staršem prijazen otrok.

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 749
17.10.2012 12:04:08   
ronja
A ta recept imaš na blogu?

ne, to bom danes improvizirala:). Mogoče se spomnim poslikat in objavit, obljubim pa ne, še iz morja nisem stvari objavilauser posted image Pa daril od laniuser posted image , pa l. rdja, pa bo kmalu mela naslednjega... eh, bi' će bolje, neko viče

(odgovor članu lily32)
Neposredna povezava do sporočila: 750
Stran:   <<   < Prejšnja stran  28 29 [30] 31 32   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  28 29 [30] 31 32   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kdaj je čas za kahlico?
Tako kot na skoraj vseh področjih otrokove vzgoje se tudi pri navajanju na kahlico teorija in praksa skozi čas spreminja...
Zdrava črevesna mikrobiota
Črevesje in pljuča medsebojno delujeta dvosmerno prek črevesne mikrobiote, njenih presnovnih produktov in imunskega sist...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?