|
RE: za tiste, ki imate otroke doma 15.10.2012 11:19:42
|
|
|
|
ronja
|
(aja tole se sicer ne tiče tele teme, sam sva se dogovorila, da bova za naju tut nardila srečke... if u know what i mean user posted image - bova pa mogla pazt, da jih ne bi res kej pomešal, pa bi tamala une za naju km odnesla) Hehe, ja, saj zato je pa bilo opozorilo na blogu, da pazite, da ne zamešate... Ker bi znalo bit mal nerodno No, najine bojo čisto drugačne, da jih ne bom mogla zamenjat, hehe. Mogoče v obliki srčkov, recimo. al pa česa drugega . No, to rajš ne, to bi se ziher znašlo na kakem neprimernem prostoru, bi ziher kje zbrskali, pa recimo katera vzela v vrtec ali k babici:D. kasija, iz plustastih zamaškov se da naredit čuda stvari in tudi tale hišica je res lepa! Sem že organizirala zbiranje zamaškov:) Kar se "snowball" efekta tiče - hehe, poznano:D: Saj sem ravno zadnjič pisala, ko je L. prišla, če lahko lučko. Se mi ni dalo pregovarjat, pa zakaj pa ne, dovolim: "Lahko" Pogleda v zmrzovalnik. "Mami, ni lučke"... "Mami, a lahko narediva lučke?" ... "Naj bo". Narediva sadni šejk, natočiva v modelčke, da not palčke, hočeva dat v zmrzovalnik. Tam nič prostora, not so še ledene ladjice, ki sem jih hotela zadnjič dat nečakoma, ko je mel mali rd, sem mislila naredi gusarske, pa smo jih doma pozabili, ker seveda niso bile pripravljene za sabo vzet (itak, če so pa ledene, morajo bit na hladnem;)) Ok, potem moramo dat pa ladjice ven, če čeva dat lučke not. Ok, lučke not, ladjice ven, hitro naredit jadra. Na hitro naredim šabloni za jadra, da bosta lahko delali zraven, vse tri režemo, barvamo, obrisujemo,... Povem, da bojo ladjice v vodi. Jasno, oni bi imeli ladjice v bani... "no, zakaj pa ne". PUnci sami režeta dalje in delata ladjice, jaz grem spucat bano, vmes slačim Svita, ker se bo jasno šel zraven kopat, pridem z njim napol slečenim k njima, da prinesem še luknjač, naluknjamo jadra, jima pokažem, kako se jadro natakne na slamico, onidve to zrihtata, jaz medtem malega slečem, onidve na hitro vržeta cote dol, jaz postavim ladjice:)... tako gre to pri nas:D... Ker se mi ni dalo nič, pa sem dovolila lučko, sem potem kopala 3 otroke v banjici z domačimi ledenimi ladjicami . Pol se pa vprašam, zakaj sem včasih tako zmatrana:D. Danes: rečem, da če bosta pridni, mam presenečenje zanju (sem naredila novo skrivnostno škatlo). R. reče: jaaa, nalogice!!!! "Ne, niso nalogice" Žalostno "ohhh." "No, saj lahko tudi nalogice, ampak presenečenje je pa še nekaj drugega." "iiiiiiiiiiiiii, super, jaaaa, mami!!!!" Tako da moram zdaj zbrskat nalogice... L. se vmes dere: "Jaaaa, presenečenje, jaaa, presenečenje so srečke, jaaaaa!!! Mami, a lahko danes jaz srečko zberem?" (prejšnjič jo je R.) "ja, seveda, danes ti zbereš srečko.." ... itak: L. je zbrala srečko, kjer piše domača lutkovna predstava (sem mislila z lutkami, ki jih imamo... Si mislim: bingo,mi ne bo treba nič delat... Pa so lutke v garažio trenutno... Mali spi in je bolan, ne moremo ven... Malidve seveda ne vidita problema - gresta po knijgico, najdeta predstavo, ki jo bomo odigrale in tam so tudi lutke, kako jih narediš. Zdaj besno iščem okoli lupine orehov, ker sta si izbrali lutke iz orehovih lupin... Ok, težim očiju po gju, kje so orehi (on ma klet čez). Mi pove. Grem dol, ugotovim, da nimam ključev. Ne visijo na svojem mestu (itak, saj pravim, da ma klet on čez:D). Spet zatežim očiju (jih ima s sabo, itak:D). Rezervni so v sobi, kjer spi dojenček - odpade, niti ne pomislite na to! Vmes ima R. že dovolj čakanja in pride z idejo: "Kaj pa če jih naredimo iz kostanja?" "Ok"... No, kako se ti zdi? Moj namen je bil, da jima poturim škatlo, ki sem jo sestavila včeraj zvečer, da bom mela mir, zdaj sem se pa uguzila v nalogice in domače lutke iz kostanja... Vmes pa ko nora iskala orehe in nalogice... Pa sploh ne vem, kako je do tega prišlo
< Sporočilo je popravil ronja -- 15.10.2012 11:30:53 >
|