|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  25 26 [27] 28 29   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   [Brisano sporočilo]
23.9.2012 9:37:51   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu pomlad08)
  Neposredna povezava do sporočila: 651
   RE: za tiste, ki imate otroke doma
23.9.2012 13:37:49   
ronja
Izabelina, čestitam za diplomo in mali za rojstni dan! Zdaj sta pa veliki punciuser posted image Svaka čast mamicam študentkam, jaz obožujem svoje otroke, ampak takrat sem si pa želela še malo žurat, potovat, bit free;).

josephine, upam, da ste lepo praznovali! Jaz za 1. rd ne delam ne vem kaj, ker so še premali za uživat v tem, mogoče pa bom letos morala - zaradi tavelikih dveh:D.

ime mu je Jeb z o-jem

?

Ronja, mene pa ful zanima, kaj si hotela tule še povedat ... Tudi sama dosti razmišljam o tem. Sploh mi ni jasno (živim v enem takem mehurčku - moja sestra je doma z otroci, brat tudi, druga sestra dela polovično ...), kako zgleda, če imata oba starša eno "obično" 8urno službo??!

Ma, vzg. sta povedali program, vse super (sta fajn vzgojiteljici, res nobene pritožbe!): da bi šli na vse zastonjske predstave, ki bojo (lutke ipd...), pa da bodo vzg. same naredile v vrtcu lutkovne predstave (meni se je to zdelo tako lepo od njih, starši pa nobenega komentarja, navdušenja, nič, kot da to ne bi nič štelouser posted image ), od dodatnih pa recimo na 2, ker so ipak za plačat (v vrtcu so celo dražje kot če gremo sami, čeprav grejo peš - to mi ni jasno, kako, ampak tako je). In se starši zbunijo, da je to premalo, da nas pa res ne bo konec, če bojo šli večkrat itd... Ok, sem vesela, da ljudje nimajo problemov z denarjem. Meni je sicer bolj luškano, če naredijo vzg. predstavo in gotovo tamali vsaj tako uživajo, ampak ajde - razumem, da nekateri mislijo, da mora bit vse profi, da je dovolj dobro za njihova detetauser posted image .
Ampak potem pa pridejo ostale stvari na vrsto: recimo program sonček (za gibanje), kjer mora vsak otrok izvest določene športne aktivnosti, katerih veliko večino naredijo v vrtcu, nam, staršem ostaneta SAMO 2 IZLETA! V CELEM LETU!!! In to je bil pa takoj problem... Kje majo pa čas, pa groza, da je treba potem prinest še "dokazilo" (štampiljko iz gore ali pa fotko, če ni štampiljk tam) - ja, to je pa res ultra težko - slikat otroka nekjeuser posted image .
POtem pove še, da so se odločili, da bojo letos sodelovali pri bralni znački (meni je bilo to ful všeč, vedno je fajn, da se otroka usmerja h knjigam, sploh pa 1 leto pred šolo...) in da to pomeni, da bo vsak otrok v svojih besedah povedal 3 zgodbice (eno kratko obnovo ob gledanju slikic - baš težko!) in zrecitiral 2 pesmici po svojem izboru - ob pomoči knjige-slikanice, ki jo prinese s seboj. To je bilo pa spet zavijanje z očmi! IN to OD ISTIH STARŠEV!!! Ne rečem, če bi bili drugi! Ampak ne, ISTI, ki so se bunili, da 2x plačljive lutke + lutke v vrtcu + vse zastonjske lutke niti približno niso dovolj (torej bi pričakoval, da so taki starši hudo kulturno navdahnjeni in da non stop berejo svojim otrokom, veliko več kot mi, navadni smrtniki, ki se nam ne zdi katastrofa, če otrok ne gre vsak teden v lutke;)... Ampak ne! Ti starši so na veliko dobesedno zavijali z očmi, češ, kaj vse jim nalaga vrtec, pa izleti (2 v celem letu!!!), pa še knjige (3 zgodbice v celem letu!!), pa pesmice (2 v celem letu!!!) (ja, halo, pa saj ja beremo vsi otrokom doma, a ne? Kaj je pa potem še treba? Saj se otrok sam spomni pa nese knjigico s sabo, mogoče ga doma še 2x prej za vajo poslušat povedat zgodbico, to pa tudi ni neko strašno delo, no!) Jaz sem bila tako paf, da še reagirala nisem (pa veste, da se to redko zgodi, da ne zinem, če nečesa ne razumemuser posted image )!

No, sem bila pa potem vesela čez par dni, ko je vzg. povedala, da so otroci kar zapopadli tole bralno značko in da jih je že nekaj povedalo (Ronja seveda tudi, prvič ko je šla spet v vrtec, je že nesla knjigico s sabo in povedala zgodbico, naslednjič pa recitirala uno pesmico o maši, ki je lubi še kar ne more prebolet:D). Tako da očitno je tako, da je veliko staršev ok, normalnih, samo da se pač ti ne bunijo toliko;). Vseeno mi pa še kar ne gre v glavo - kako ti je lahko težko prebrat 3 zgodbice tvojemu otroku? Ali it 2x z njm nekam??? Pa vse bi dal zanj, ves denar, da bo ja mel vse super, ne da se ti pa usest k njemu, pa se naučit ene pesmice??? Pa zakaj jih potem majo??? Ma, res mi ni jasno! Sem se že prakrat kaj pogovarjala z vzg., pa ne morem verjet, kaj vse ti povejo, da se dogaja... No, sem mal zabluzila, ampak res mi ne gre v glavo...

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu Izabelina)
Neposredna povezava do sporočila: 652
23.9.2012 19:46:43   
khurde

IZVIRNO SPOROČILO: ronja
Vseeno mi pa še kar ne gre v glavo - kako ti je lahko težko prebrat 3 zgodbice tvojemu otroku? Ali it 2x z njm nekam??? Pa vse bi dal zanj, ves denar, da bo ja mel vse super, ne da se ti pa usest k njemu, pa se naučit ene pesmice??? Pa zakaj jih potem majo???

joj, ronja, zate večkrat ne vem a si res tok naivna a se delaš user posted image oziroma sam sv. Jeb ve, kje živiš user posted image

izabelina, čestitke user posted image user posted image user posted image obema user posted image

If you're too open-minded, your brain will fall out.

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 653
24.9.2012 13:20:42   
chezAnA
grrr, spesnim cel sonetni venec, potem pa ta neumna miška od taščinega računalnika pobezlja in nekam sama od sebe klikne in gre vse v malorouser posted image
torej, Izabelina, čestitke. Mene še čaka, se ne veselim. Sploh. Bljak. Ampak bo treba, štipendije ne bi želela vračati.
Čestitke tudi vsem otročkom, ki ste te dni praznovali in mamicam za lepe zabave.

Nas v soboto čaka sestrina poroka, zato je pri nas malo bolj noro kot ponavadi. Sva prevzela koordinacijo pogostitve in nakup futra, potem pa je treba še obleke kupit, pa k frizerju it, no, vsaj peciva ne pečem jaz. Fiju.

pomlad, ja poznam ime Job in mislim, da je ime lepo in ni nič narobe z njim. Izraz "jobati se" sem prevzela po Čušinu, verjetno ga poznaš. On pravi, da so dnevi, ko ti gre vse narobe, jobovi dnevi. Da si takrat preizkušan, kot je bil on,da je potem od tebe odvisno, kako na te preizkušnje odgovoriš. Ker na preizkušnje ne moreš vplivati. V glavnem od tu prihaja ta izraz in naša prejšnja razprava o sv. Jebu. Ni bilo mišljeno karkoli grdega o Jobih na splošno. Ok?user posted image user posted image

Pa da še jaz na hitro (že tadrugič, grrrrr) pristavim lonček k razpravi o 8-urnem delavniku. Jaz razvrščam starše in otroke v nekakj skupin: Največjo srečo imamo tisti, kjer je lahko eden od nas doma, da je na razpolago ostalim in da "skrbi za ogenj v ognjišču". Potem so tu tisti, ki si lahko izberejo 4 -urni delavnik. POtem so tisti, kjer oba delata 8 ur, vendar delata fiksno, od 7-3, še bolj od 6 -2, ne tako zelo napačno je tudi 8-4. Potem pa imaš celo četico ljudi, kjer imajo deljeni delovni čas. To pomeni, da imajo vmes čas za kosilo. Tipični predstavniki takih delavcev so bančni uslužbenci. Tole je res eno veliko trpljenje, če lahko izkušnjo prijateljev posplošim na celotno popučacijo. Otroke vidi starš, ki dela takole, eno uro pred spanjem, v ta čas pa je treba stlačiti še vso večerno rutino. Boleče je zavedanje, da zamujajo velik del njihovega življenja, da jih vzgojiteljice bolj poznajo in bolj vplivajo na njih, jih v veliki meri one vzgajajo. Pa so lahko še tako oh in sploh super, da ne bo pomote. Poznam nekaj takih družin in vem, da je hudo. Tu pa so še ljudje, ki delajo v turnusih. Torej en teden vidijo otroke, drug teden pa ne. Tudi ni tako enostavno vzgajati in spremljati otroka v takih pogojih, kajne. Seveda pa so tu še ljudje, ki jim denarja zares močno primanjkuje in delajo po službi še na črno, ob vseh nemogočih urah.

Zato sem res hvaležna in se velikokrat vprašam, kako naj povrnem to, da nam je dano, da sem lahko ob otrocih, da jih lahko vidim odraščati, da jih vidim v trenutkih veselja in v trenutkih jeze, pa žalosti. Da vidim, kako odreagirajo v različnih situacijah, zato lahko tudi vidim, kateri odtenki obnašanja potrebujejo dodatno pozornost, vzgojo. Da jih vidim, kako se učijo, kako postajajo vedno boljši. Da vem, kaj vplova na njih, zakaj je nekdo slabe volje ali pa ultra navdušen. Da lahkp predvidim, kako se bo kateri na kaj odzival.

In ker vem, da bi še marsikdo to želel zase in za svojo družino, pa tega enostavno ne more, ne sme, poskušam biti bolj previdna (kot sem bila)pri oglašanjih na temah vrtec ja/ne. Ker lahko mimogrede in povsem nehote prizadaneš človeka ravo tam, kjer že močno krvavi. Zdi pa se mi prav, da se nekje tudi javno dostopno piše o tem, da se da tudi brez vrtca, kajti marsikdo je zadevo preteral do te mere, da smo vse mame, ki otroka ne vpišemo v vrtec, posesivne, ga neprestano čuvamo, se mu 24 ur na dan posvečamo, prestrežemo vse udarce življenja namesto njega, da otrok ne bo znal živeti v svetu ... Kar pa spet ni res.

Jao, sem malo na globoko zajadrala, kajne:)

Da malo na bolj plitke vode zajadram: V soboto je v Rodici pri Domžalah tekmovanje v striženju ovc in razstava različnih pasem. Morda bo zanimivo za pogledat. Nas ne bo, bomo na ohcetiuser posted image
khurde, povej, kdaj želiš knjigo, pa se na zs naprej zmeniva.
tista, ki je hvalila Šmartinsko jezero, je imela prav, se ji pridružujem. Mi smo poleti celo malo čofotali po njem. Je nekaj zalivčkov z zelo nizko vodo in položnim terenom do tja, moji trije so uživali še pa još. Nekateri pogumni ljudje celo zares plavajo, noter, ampak tega jaz ne bi priporočala, ker nikoli ne veš, zna biti jezero precej zahrbtno. (Ostanki drevja v vodi ...)

Tako, upam da bo tole objavilo. Ker še enkrat pa ne bom šla pisat

(odgovor članu khurde)
Neposredna povezava do sporočila: 654
24.9.2012 13:44:20   
ronja
joj, ronja, zate večkrat ne vem a si res tok naivna a se delaš user posted image oziroma sam sv. Jeb ve, kje živiš

To so mi že večkrat rekli... No, delam se ne, resnično mi ni jasno. Ker kar gledam svoje prijatelje, sorodnike, starše od prijateljčkov od mojih punc... se ukvarjajo z njimi...
Pa razumem, da se človeku dostikrat ne da (zato pa smo original v paru, obstaja mala možnost, da se drugemu pa da:D), kup planov ne izvedem, spet nismo praznovale enakonočja kot se spodobi,... ampak vseeno: da bi bil pa problem prebrat 3 zgodbice v celem letu??? Ne, to mi pa res ni jasno! 3! To je 1 vsake 4 mesece! Kako je lahko to komu preveč? Za njihovega otroka, mislim...

čežana, če ti je kaj v uteho, sva v podobnem zosu, tudi sama moram nekaj napisat (sicer ni diploma, je pa še huj;), pa tudi mi ni za vračat denarja...

Kar se turnusov tiče, ni živega boga, ki bi mi preprečil, da bi mela otroke doma tisti teden, ko bi delala popoldne. Bi jih pač videla dopoldne namesto popoldne. Meni se zdi najboljše, če si lahko malo izbiraš ure dela, vsaj malo. To že veliko pripomore. Da lahko recimo en odda otroke, drugi jih pride iskat, da niso res v vrtcu 9 ur... Sicer pa ne vem, če je 6-14 najbolj idealno - potem otroke pelješ ob 5:30 v vrtec... to ni glih ful luštno - ne zate, ne zanje, pa 100% se bo mudilo, ker pred 5to ne bo nihče vstajal, če mu ni res nujno treba;)...

V šmartinskem jezeru sem pa že plavala, pa nisem vedela, da se to naj ne bi. MIslim, kaj pa mi če drevje v vodi? Da je treba otroke pazit, mi je jasno, da se kam ne zataknejo, ampak če sama plavam, pa ne vidim problema.

(odgovor članu khurde)
Neposredna povezava do sporočila: 655
24.9.2012 13:48:43   
chezAnA

V šmartinskem jezeru sem pa že plavala, pa nisem vedela, da se to naj ne bi. MIslim, kaj pa mi če drevje v vodi? Da je treba otroke pazit, mi je jasno, da se kam ne zataknejo, ampak če sama plavam, pa ne vidim problema.

Jezero je nastalo tako, da so celo dolino zajezili in zalili. Pod vodo so torej hiše, gozdovi, vse je ostalo tako, kot je bilo. Niso tako redki primeri, ko se je kdo kam zapletel, pa tudi vrtinci so precej drugačni, kot v jezerih, ki so naravna in nimajo teh tujkov v sebi. Saj zdaj je urejeno kopališče (kao), samo mene še vedno ne prepričaš. Res ne.

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 656
24.9.2012 14:00:42   
Izabelina

IZVIRNO SPOROČILO: chezAnA

Jezero je nastalo tako, da so celo dolino zajezili in zalili. Pod vodo so torej hiše, gozdovi, vse je ostalo tako, kot je bilo. Niso tako redki primeri, ko se je kdo kam zapletel, pa tudi vrtinci so precej drugačni, kot v jezerih, ki so naravna in nimajo teh tujkov v sebi. Saj zdaj je urejeno kopališče (kao), samo mene še vedno ne prepričaš. Res ne.

brrr, čist preveč scary zame... plavaš nad eno hišo ko so kšni še notr...

drugača pa je včerej zabava uspele, prababice (in pradedka) so bile navdušene, babici tut, dedka tut vsi ostali tut, Eva je bla itak zvezda popoldneva, vse je zabavala s svojimi odgovori na njihova trapasta vprašanja ala "koga maš najrajši", "kako se reče temu, onemu, tistemu" (js sm sam zavijala z očmi, sam se ne kregam z osebami starejšimi od 80 let)...

se je pa dans odločila, da ne gre spat, ker je dobila tok daril da more vse sprobat (je dobila neke super luškane porcelanaste posodice za čajanko, pa neke lepe posodice za kuhanje, pa leseno kuhinjo, pa prstne barve pa papirja cel kup, pa voščenke, flumastre, skratka same supr zadeve za moje pojme)... in zdej preizkuša vse zaklade...

danes mava drugače na sporedu urejanje mizice narave, na poti iz vrtca do doma sva nabirali jesenske zadevice mava cel kup rumeno, rjavo, rdečih listov, pa neke storžke pa 2 kostanja (!)... tko, da ko neha preizkušanje daril naju čaka tole...

Naj tvoje srce razposajeno zazvončklja,
kot mu je usojeno!

(odgovor članu chezAnA)
Neposredna povezava do sporočila: 657
24.9.2012 14:00:59   
ronja
PS: tisti, ki so se bunili nad temi 3mi zgodbicami, niso na robu bankrota;), da bi morali delat petek in svetek; saj pravim, da jim je bilo vseh dodatnih dejavnosti premalo in denar nikoli ni bil problem. Da pa si človek v celem letu ne more vzet časa za 3 zgodbice, me pa težko prepričaš, pa ne glede na to, kak delavnik ima! Vsaj ne pri nas - ne rečem za kako delavko v tretjem svetu, ki pride domov, ko otrok že spi in dela cel dan... Ampak mi vseeno še imamo vikende, praznike, pa tudi delajo ne vsi cele dneve. Če imaš turnus, je pa lahko otrok zjutraj s tabo, se da v veliki večini vse zmenit, saj imajo vzg. v glavnem rade otroke in jim hočejo dobro:). In ne, ne zmedejo se, če ne hodijo v vrtec vsak dan v tednu, preverjeno;).

(odgovor članu chezAnA)
Neposredna povezava do sporočila: 658
24.9.2012 14:05:19   
chezAnA
Ampak tele tri knjigice na leto so te pa dotolkle, kajuser posted image user posted image

Fajna, si, kaj naj rečem drugega. Tako prijazno se jezišuser posted image Si me nasmejala

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 659
24.9.2012 14:21:23   
skuštrana
Šmarjak (lokalno ime za Šmartinsko jezerouser posted image ) - joj, mi smo se kot otroci stalno kopali tam. Pa kot najstniki, pogumni z nekaj pivc v riti PONOČI hodili plavat. Jao, kreteni. Noter so meterske ribe, sicer niso ljudožerke ampak vseeno. Danes še prsta noter ne namočim user posted image

Ronja, zadnji če je v garderobi v vrtcu ena mama jezila, ker je njena prvošolka že prvi teden prinesla domov da ima za prebrat eno besedilo. dA KAKO JE TO MOŽNO, V PRVEM RAZREDU ŠE NE ZNAJO BRAT, DA SEDAJ PA MORA ONA sedet zraven nje in to prebrat user posted image Ma, mislim, za zjokat....

Ne brinite što vas djeca uvijek ne slušaju, brinite se zbog toga što vas neprekidno promatraju (R. Fulghum)

"A clean house is a clear sign of a wasted life"

(odgovor članu chezAnA)
Neposredna povezava do sporočila: 660
   [Brisano sporočilo]
24.9.2012 14:42:32   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu skuštrana)
  Neposredna povezava do sporočila: 661
24.9.2012 20:40:45   
Kasija
meni se pa zdi neumestno poseganje vrtca v nas druzinski cas. itak imas otroke v vrtcu vsak dan, potem pa se da popoldan in se kaksno soboto izvajas njihov program? jaz sem proti. mi imamo vikende zasedene, ce pa kaksen ni, pa prav pase lenarit. knjigice beremo kar tako, ne potrebujem navodil. mislim, ne vem kako je pri vas, ampak tukaj sem obcasno zaznala zeljo vzgojiteljic, da se nas starse malo poducijo. so mi recimo prijazno predlagali, na naucim otroka obuvat copatke. ne morem, doma jih ne nosimo. smo v nogavicah. sploh nimamo copatov. sploh pa kdo potrebujel, da se zna otrok obut = oni v vrtcu. ce mene ne moti, da ga se pol leta dlje obuvam, to ni nihova stvar.
podobno sem mnenja, da bi morali otroci v soli dobivati pretezno, ce ne celo samo,naloge, ki jih lahko resijo brez pomoci. ker to im potem da pravi obcutek uspeha, da nekaj zmorejo ze povsem sami. starsi pa zopet nismo podaljsana roka institucije imamo svoje naloge = otroka nauciti zivljenja v druzini, skupnosti, vrednot... ce potem moramo vecno delat naloge z otrokom, kdaj pridejo na vrsto lekcije zivljenja, konjicki, sportno udejstvovanje?
pa sicer vem, o cem se pogovajamo. o starsih, ki si za otroke ne vzamejo casa. pa meni se tudi to zdi zalostno. samo hotela sem povedat, da pa imem o nalogah iz vrtca in sole drugacno mnenje.

na smartinskem jezeru smo tudi bili. po vseh zivih podobah his v jezeru sem vesela, da se nismo kopali user posted image . je pa bil krasen sprehod.

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 662
24.9.2012 21:15:35   
pomlad08

IZVIRNO SPOROČILO: chezAnA

pomlad, ja poznam ime Job in mislim, da je ime lepo in ni nič narobe z njim. Izraz "jobati se" sem prevzela po Čušinu, verjetno ga poznaš. On pravi, da so dnevi, ko ti gre vse narobe, jobovi dnevi. Da si takrat preizkušan, kot je bil on,da je potem od tebe odvisno, kako na te preizkušnje odgovoriš. Ker na preizkušnje ne moreš vplivati. V glavnem od tu prihaja ta izraz in naša prejšnja razprava o sv. Jebu. Ni bilo mišljeno karkoli grdega o Jobih na splošno. Ok?user posted image user posted image

Ja, ja, saj sploh ni kakršnekoli panike, tudi jaz sem tisto o Jobu in Jebu in njunih dnevih razumela kot štos, jasno! user posted image Nisem pa še nikoli zasledila izraza Jobati se ali pa Jobovi dnevi. Večina itak misli, da sva si z možem izmislila neko novodobno ime :) Joj, pa nekateri celo, da je Jop in sklanjajo: ****, a se greš guncat z Jopom, lej Jopa, reč adijo Jopu user posted image user posted image

(odgovor članu chezAnA)
Neposredna povezava do sporočila: 663
24.9.2012 21:30:52   
khurde

IZVIRNO SPOROČILO: Kasija

meni se pa zdi neumestno poseganje vrtca v nas druzinski cas. itak imas otroke v vrtcu vsak dan, potem pa se da popoldan in se kaksno soboto izvajas njihov program? jaz sem proti.

kasija, jaz pa to vidim kot nekakšno sodelovanje vrtca in staršev. recimo, ko so pri nas govorile, da bo VSAK teden ena pravljica doma za prebrati čez vikend je to bilo zato, da bi otroci videli, da različni ljudje različno interpretirajo, povejo, razumejo isto stvar. in pravljice naj bi bile splošno poznane, za pripovedovanje 99% staršem ne bi bilo treba v knjižnico, lahko bi samo obnovo povedali kot se jo oni spomnijo, original naj bi prebrali v vrtcu v petek, v ponedeljek pa ustvarjali na to temo.

chezana, zs. pa fajn si napisala un ta dolgi post user posted image

šmartinsko jezero. še nikoli bila, poznam, me mika. samo scary tole s hišami, drevesi... spodaj user posted image

(odgovor članu Kasija)
Neposredna povezava do sporočila: 664
24.9.2012 21:39:12   
ronja
hehe, čežana, prav maš, res mi ne gre v glavo - in jaz sem grozna, kadar nečesa ne razumem, vprašaj kogarkoliuser posted image
Kar se pa jezera tiče, me pa zdaj še bolj mika:). Takrat se spomnim, da so nekaj govorili, da je nekaj nevarno, pa mi ni bilo jasno kaj in sem potem pod vodo iskala, kje so tisti zloglasni vrtinci, ampak nisem nobenega hudega našla... Samo jaz sem bila mal hecen otrok, sem se ful našla v knjigi Ronja, razbojniška hči - kako paziš, da ne padeš v brezno drugače kot da skačeš čezenj?user posted image Sem bila včasih malo adrenalin frik;).

kasija, bralna značka ti ne daje nobenih navodil - ti bereš z otrokom tako kot bi sicer brala. Potem pa se ti otrok spomni, pa reče, ej, tole knjigico bi pa povedal v vrtcu in ti pove zgodbico, medtem, ko pereš sestrici zobke ali dojiš bratca in potem odnese knjigico v vrtec in to je to. Glih v tem ej keč - NIČ ti ni treba več kot bi sicer delala! Nobenih navodil, nobenih zapletenih postopkov... Ravno v tem je fora, da ti ni treba nič drugega kot že sicer počneš - itak vsi beremo otrokom, nimsš določene knjige, nimaš določeno kdaj, nič ni določeno, niti to, da mora. Če hoče, pove. Zato mi pa tako zelo ne gre v glavo, kje je problem - ker nikjer ne piše, kaj moraš, nič dodatnega ti ni treba. Valjda tudi odpelješ kdaj otroka na izlet, ne?< če to že itak delaš, potem nimaš nobenega dodatnega dela.
Če bi ti dali določen dan, določeno pesem ali karkoli določeno, potem štekam - pa dobiš glih tisti vikend obiske, ap ti glih ta pesem gre na živce, karkoli... ampak tako, da si pa vse sami krojimo, se mi pa res ne zdi problem.

Pri nas sv. J.e.b samo moje "profesionano" življenje fura - kadarkoli primem članke v roko, se mi mali zbudi, grrrr! Pa že tako mi ta del smrdi in se težko spravim... Če bi imela še enega otroka, bi si želela, da mi ne bi bilo treba čisto nič na službo mislit vmes... Mam skoz slabo vest...

(odgovor članu Kasija)
Neposredna povezava do sporočila: 665
24.9.2012 21:55:58   
khurde

Ravno v tem je fora, da ti ni treba nič drugega kot že sicer počneš

ronja, pa si kdaj razmišljala, da VSI pa tega ne počnejo? da jim ni samoumevno?

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 666
24.9.2012 22:28:21   
ronja
Ja, sem pomislila, da nimajo vsi možnosti za to: vem, da si marsikdo ne more privoščit knjige, eni še brat ne znajo... Ampak če govorimo o Sloveniji... vem, da mogoče kaka mama samohranilka, ki je zbežala od nasilnega moža nima tega v prvem planu... ja, to štekam. Ampak ni govora o takih... Pa kot rečeno, štekam, da se ti kdaj pa res ne da - pa ne prebereš pravljice, tudi jaz je ne vsak dan (zadnji teden skoz oči, berejo eno knjigico o vilah in tudi njega zanima, kaj bouser posted image - ful praktično zameuser posted image ).
Tudi štekam, da če maš veliko otrok, ali pa ima kakšen kake zdravstvene probleme, si en čas bolj okupiran, pa drugi mal izvisijo.
Štekam, da ljudje, ki so izmozgani od dela in skrbi, ker komaj čez mesec pridejo, ne najdejo moči še za to.
Štekam celo, da nekateri starši enostavno ne vidijo neke dodane vrednosti v knigah in pravljicah in se jim zdi brezveze to pravit otrokom. Razumem, da obstajajo otroci, ki jim ni za to poslušat (poznam enega iz otroštva - ne jaz, jaz sem jih oboževala:). Vem, da smo različni, niso vsi na pravljice mahnjeni...

Ampak NE štekam pa, da v celem letu ne prebereš 3 pravljic! Mislim - v takem primeru se mi zdi kvečjemu dobro, da jih vrtec zbrca:D. Ker v enem letu se bo tudi ta samohranilka toliko pobrala, našla dom, otrok se bo pozdravil ali pa se bojo vsi naučili živet z njegovo boleznijo, mislim - težko rečeš, da si 1 leto prezaposlen za 3 zgodbice! Pa tu niti ni bil problem česarkoli takega, kar sem zgoraj navedla, to so normalni starši, z normalnimi službami, brez kakršnikoli strašnih jakih obveznosti (ala da bi imeli doma nepokretne starše ali kaj takega). Ne, čisto normalni, taki kot jaz pa ti - samo da majo manj otrok (ampak to je kvečjemu razlog za več pravljic;)...

Moram priznat, da ne, nisem pomislila, da obstajajo starši, ki NIČ ne berejo svojim otrokom, da bi bile 3 zgodbice preveč... pa da so sicer normalno izobraženi in vidijo v tem koristi itd... (štekam, da če se ti to zdi neumno, tega ne delaš, ampak kot rečeno - ti starši so mislili, da morajo biti otroci strašansko kulturno izobraževani v vrtcu... zato sem bila pa tako paf! Če bi bili to različni starši, bi mi bilo vse jasno, tako mi ni pa čist nič!)

(odgovor članu khurde)
Neposredna povezava do sporočila: 667
24.9.2012 23:16:23   
josephine27
Ronja jaz mislim, da ni fora v tem, da starši nič ne berejo. Res si težko predstavljam, da kdo tako malo bere, da treh pravljic otroku ne bi prebral v celem letu. Jaz mislim, da je bolj fora v tem, da starši ne marajo, da jim kdo naklada kakršnekoli obveznosti. Verjetno bi reagirali enako tudi, če bi se šlo za kaj drugega.

Sicer spadam v tisto kategorijo mam, ki delajo v turnusih ( zdaj delam sicer samo 4 ure). Ko so v vrtcu je še fajn, ker ga lahko recimo ko delam popoldne peljem šele ob 11h v vrtec, da tam počaka moža ( smo tako zmenjeni z vzgojiteljico). Se pa že zdaj bojim kako bo ko bo šel v šolo. Takrat, ga pa res po cel teden ne bom videla. No upam, da mi v teh dveh letih uspe zamenjat službo.

Šmartinsko jezero to pa moram it pogledat, čeprav malo grozljivo to s hišami.

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 668
24.9.2012 23:19:53   
ronja
Jaz mislim, da je bolj fora v tem, da starši ne marajo, da jim kdo naklada kakršnekoli obveznosti.

pa saj jih nimajo! Saj ti nič drugega ni treba - otrok itak sam pove zgodbico, ki ste jo brali doma... Ne štekam, kje je tu moja obveznost;).

(odgovor članu josephine27)
Neposredna povezava do sporočila: 669
25.9.2012 0:17:29   
khurde

Moram priznat, da ne, nisem pomislila, da obstajajo starši, ki NIČ ne berejo svojim otrokom, da bi bile 3 zgodbice preveč... pa da so sicer normalno izobraženi in vidijo v tem koristi itd... (štekam, da če se ti to zdi neumno, tega ne delaš, ampak kot rečeno - ti starši so mislili, da morajo biti otroci strašansko kulturno izobraževani v vrtcu... zato sem bila pa tako paf! Če bi bili to različni starši, bi mi bilo vse jasno, tako mi ni pa čist nič!)

jaz poznam starše, ki nič ne berejo, rumeni tisk in facebook je izvzet. razlog je ravno v tem, da se jim to zdi neumno, da se jim zdi branje odveč, neka prisila, da se jim zdi, da s tem otroka nekako odrešijo muk, ki jih oni imajo z branjem oz. ki so jih imeli, ko so v OŠ morali brati, ker sami tudi ne berejo, se jim zdi izguba časa... pa niso slabi starši. otroke imajo radi. samo njim se zdi, da otroka pocrkljajo in nagradijo s televizijo, ne knjigo. ponavadi imajo poklicno izobrazbo ali neko strokovno. v sebi nimajo radovednosti, ki bi jo na otroka prenesli. meni je za take otročke kar težko darila izbirati, ko je kak rojstni dan. ker za knjigo, ki jo najraje podarim, vem, da je ne bodo brali, da nimajo odnosa do nje. pa še enkrat. to niso slabi starši. ampak vzgajajo kot so njih vzgajali in ne razmišljajo o tem, da mogoče bi pa svoj odnos do branja spremenili zavoljo potomcev. obstaja ena fajn knjiga "vzgajanje bralca". gredo pa radi z otrokom v živalski vrt, recimo. po drugi strani pa niso tako (športno) aktivni, da bi šli pa tudi na kak hrib, tja niso hodili niti prej in niti zdaj ne bodo.

edino, ja, to z lutkami se potem ne klapa user posted image sploh če so sami rekli, da je fajn, da jih vrtec kulturno izobražuje. če niso tega oni rekli, ampak si si ti tako intepretirala, je pa potem mogoče možno, da radi vidijo, da vrtec prevzame mogoče malo večji del vzgoje, da njim tega potem ni treba, da jim olajša delo, kako naj rečem. meni je vzgojiteljica enkrat rekla, da se lepo vidi, kateri otroci so od doma navajeni brat in imajo zato radi knjige in kateri nimajo nobenega odnosa do nje in da nekateri niti ne vedo, kaj knjižnica sploh je...

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 670
25.9.2012 9:11:26   
ronja
edino, ja, to z lutkami se potem ne klapa

Ja, saj glih to! Razumem, če majo ljudje druge prioritete - ampak da se jim zdi, da je treba ful kulturo terat, sami pa ne bi 3 knjig prebrali... ja, to mi pa res ne klapa!
Rekli so, da sta dve plačljivi predstavi (+ vse zastonjske - teh se ne omenja) premalo in da bi morale bit vsaj 4 dodatne, saj to bomo pa že preživeli - če citiram;).

Ma, mojidve tudi še zamenjata besedi knijžnica in knjigarna, čeprav smo vsake 3 tedne v knjižnici in tudi v knijgarni kar pogosto;). Ampak pač sta podobni besedi.

Rečejo pa tudi meni vsi, da se vidi, da jim beremo - to res vsi: vzg., pediatrinja, psihologinja na sistematskem,... Ampak nikoli nisem tega kaj prav resno jemala - ker se mi je zdelo, da itak vsi beremo, pa da pač vse starše pohvalijo, da bi se nam fajn zdelouser posted image , pač kot pohvalijo ljudje kako oblačilo, pa jim ni nujno všeč;).

(odgovor članu khurde)
Neposredna povezava do sporočila: 671
25.9.2012 9:34:10   
pomlad08

IZVIRNO SPOROČILO: Gromska

IZVIRNO SPOROČILO: pomlad08

Poleg običajnih risarskih-pevskih-kuharskih aktivnosti je v zadnjem času blazno zapalil izlet v zagrebški zoo, kjer imajo (ta-da-dam!!!!!!!!!!!!) krokodile!

Krokodile oz. krokodila (lani dva) imajo tudi v Mini ZOO-ju v Slovenskih Konjicah. Luštno tam!
http://www.vrtnarskicenter.si/mini-zoo-land.html

Hvala za tole informacijo, nisem vedela, da obstaja zoo v slovenskih konjicah. Bomo šli pogledat!

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 672
25.9.2012 10:01:46   
uškinamama
Ronja, da ne boš mislila, da je v šoli kaj drugače. user posted image  So imeli lani , v prvem razredu, bralno značko. A misliš, da so jo vsi naredili? A-A. Pa je bilo za povedat 3 pesmice in tri zgodbice. Po izbiri. In potem poslušaš starše, da koliko jih vrtec nauči. Tone pesmic in za priklopnik pravljic user posted image . Ko pa je za povedati obnova pa sto izgovorov.In tudi meni ni bilo jasno....ampak živ se vsega privadi.

In prav morem napisati. Naša Uš je dokaz, da "domačim " otrokom prav nič ne manjka.  Ne  na področju socializacije user posted image , grobe motorike, fine motorike, spomina, govora.... In ,če pomislim, da me je včasih skrbelo...

Najina Uš : staršem prijazen otrok.

(odgovor članu pomlad08)
Neposredna povezava do sporočila: 673
25.9.2012 10:03:31   
Kasija
tale debata o drugih starsih oziroma drugacnih vzgojnih stilih se je pa razvnela user posted image . zanimivo slisat vasa mnenja. ti da mislit, kaj in kako pa ti pocnes. mene je en kolega napol v sali opozoril, da ima en sin glasbeni talent. v stilu kaksen glas in to. potem sem bila pozorna nanj in je res. sem razmisliala kako jaz vsem nekako ne ponujam glasbe. sploh ne. niti radia ne pprizgem doma. preprosto mi to nikoi ni padlo na pamet. se zdaj trudi, pa se vedno pozabim. hocem rect, da sem se morala prav izobrazit na tem podrocju. verjetno kaksna, ki tole zdaj bere, se spomni sto idej kako ponuditi glasbo. jaz sem pa sla brat po netu, knjigice si sposodit v knjiznico... skratka od nule skoraj. pa ce mi on ne bi rekel, pa najbrz o tem ne bi niti premisljevala.

nasvet prosimuser posted image . moja fanta sta cisto podivjana. po vrtcu. v vrtec hoceta hodit, da ne bo pomote. njiju itak ne moti, da sta podivjana. kako naj ju nekako pomirim po vrtcu? ker predvsem starejsi je proti vsem predlogom. potem toliko casa vztraja, da noce nikamor, oziroma je proti vsemu kar predlagam, da na koncu ne pocnemo nic. mogoce tole ni prava tema, ko imate vse otroke doma, ampak mogoce jih ima zdaj se katera v vrtcu. ideje?

(odgovor članu pomlad08)
Neposredna povezava do sporočila: 674
25.9.2012 10:06:32   
uškinamama
ronja, kako lahko v tako majhno stanovanje spraviš toliko ljudi in toliko stvari, pa da morebitnemu klavstrofobiku ni neprijetno resno me to zanima, sem te hotela ze vprašati, če imaš kje kakšno fotko.

Verjetno je opremila stanovanje po svojih potrebah, zmožnostni, željah  in ne po zahtevah "morebitnega klavstrofobika" user posted image

Ronja, predlagam da vržeš ven eno otroško posteljco, pa entlerco, pravzaprav bi lahko dala kakega otroka v rejo.  user posted image  

Najina Uš : staršem prijazen otrok.

(odgovor članu khurde)
Neposredna povezava do sporočila: 675
Stran:   <<   < Prejšnja stran  25 26 [27] 28 29   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  25 26 [27] 28 29   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kdaj je čas za kahlico?
Tako kot na skoraj vseh področjih otrokove vzgoje se tudi pri navajanju na kahlico teorija in praksa skozi čas spreminja...
Zdrava črevesna mikrobiota
Črevesje in pljuča medsebojno delujeta dvosmerno prek črevesne mikrobiote, njenih presnovnih produktov in imunskega sist...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?