|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  26 27 [28] 29 30   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: za tiste, ki imate otroke doma
25.9.2012 10:07:06   
Izabelina

IZVIRNO SPOROČILO: Kasija

nasvet prosimuser posted image . moja fanta sta cisto podivjana. po vrtcu. v vrtec hoceta hodit, da ne bo pomote. njiju itak ne moti, da sta podivjana. kako naj ju nekako pomirim po vrtcu? ker predvsem starejsi je proti vsem predlogom. potem toliko casa vztraja, da noce nikamor, oziroma je proti vsemu kar predlagam, da na koncu ne pocnemo nic. mogoce tole ni prava tema, ko imate vse otroke doma, ampak mogoce jih ima zdaj se katera v vrtcu. ideje?

mislm, da nas je veliko, ki imamo zdej otroke v vrtcu pa se še vseeno mal "šlepamo" na tole temo... nimam pa nobenega predloga, mogoče, da greste takoj po vrtcu na kakšno igrišče, da se mal znorita še dodatno?

Naj tvoje srce razposajeno zazvončklja,
kot mu je usojeno!

(odgovor članu Kasija)
Neposredna povezava do sporočila: 676
25.9.2012 10:24:41   
Zora*
IZVIRNO SPOROČILO: Kasija
nasvet prosimuser posted image . moja fanta sta cisto podivjana. po vrtcu. v vrtec hoceta hodit, da ne bo pomote. njiju itak ne moti, da sta podivjana. kako naj ju nekako pomirim po vrtcu? ker predvsem starejsi je proti vsem predlogom. potem toliko casa vztraja, da noce nikamor, oziroma je proti vsemu kar predlagam, da na koncu ne pocnemo nic. mogoce tole ni prava tema, ko imate vse otroke doma, ampak mogoce jih ima zdaj se katera v vrtcu. ideje?

Naša sta takšna kadar sta utrujena, neprespana ali lačna. Takrat sama nimata idej kaj bi počela (razen trapala in drug drugega dražila), vse kar pa jaz predlagam pa zavrneta. Pri nas pomaga, če res paziva, da gresta zvečer dovolj zgodaj spat, da se naspita. Takoj po vrtcu pa osvežilna lahka malica in, če ni dežja, takoj ven. So pa popoldnevi čisto prekratki user posted image

< Sporočilo je popravil Zora* -- 25.9.2012 10:25:11 >

(odgovor članu Kasija)
Neposredna povezava do sporočila: 677
25.9.2012 10:52:32   
ronja
Verjetno je opremila stanovanje po svojih potrebah, zmožnostni, željah in ne po zahtevah "morebitnega klavstrofobika"

Bo kar držalouser posted image . Uškinamama, ti moraš še enkrat prit dat strokovno oceno;).

Ronja, predlagam da vržeš ven eno otroško posteljco, pa entlerco, pravzaprav bi lahko dala kakega otroka v rejo.

Hehe, da bi se tok matrala zato, da bo potem nekdo drug užival z mojimi malimi? Jok, brate, odpade, tahuj je mimo, zdaj jih pa ne damuser posted image

kasija, moje izkušnje ob raznih spremembah (drug vrtec, druga vzg. itd...) so, da včasih otroci takrat ne rabijo doma še ne vem kakih dejanvnosti, ampak da se HOČEJO SAMO CARTAT! Da si zagotovijo tisto varnost. Sicer pa ne bom preveč pametna, ker sem danes prvič po 2,5 letih imela problem z Lejlo, da se mi je zjokala, ko je šla v vrtec! ŠE NIKOLI DOSLEJ! nikoli! Niti 1x, razen privh par dni, ko je bila stara 1 leto in še ni znala drugače povedat. Ko sem delala, sem ugotovila, da tisti naš petek rabita samo za cartanje, da se sestavita. Šele ko sta se nacartali, smo lahko kaj počeli. Prej ne da ni bilo interesa, samo sem videla, da je vsega preveč, da rabita najprej osnovo. Mogoče ti kaj pomaga. Če je pa fora v preveč energije in ne zamajani varnosti, pa je igrišče prava rešitev;).

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu uškinamama)
Neposredna povezava do sporočila: 678
25.9.2012 10:52:42   
skuštrana
šmartinsko jezero. še nikoli bila, poznam, me mika. samo scary tole s hišami, drevesi... spodaj user posted image

Ma, a niso takšna vsa ta umetna jezera, Velenjsko je tudi takšno. Tudi tam je super, BTWuser posted image

Kasija, naš Oton je takšen - odkar je nazaj v vrtcu je celo pop paf! Mislim da je utrujen, ker zvečer noče zaspat, zjutraj je ob 7 auf, nato pa v vrtcu spi 1 urco... Po moje mora ulovit ritem, ampak pri nJEM to traja in traja..Zdej ga spet 2t ne bo v vrtcu, ker gremo s kamperjem po Italji..v vrtec rad gre, pa super je tam, ampak potem doma..Grrrr. Ampak kaj čem, dolge živce rabiš. Mogoče imata že dovolj vodenih aktivnsoti v vrtcu, pusti ju da se zlaufata oz. sama izbreta kaj bosta delala.

< Sporočilo je popravil skuštrana -- 25.9.2012 10:54:36 >

Ne brinite što vas djeca uvijek ne slušaju, brinite se zbog toga što vas neprekidno promatraju (R. Fulghum)

"A clean house is a clear sign of a wasted life"

(odgovor članu khurde)
Neposredna povezava do sporočila: 679
25.9.2012 10:57:47   
ronja
Velenjsko je tudi takšno. Tudi tam je super, BTW
Bili v soboto na Pikinem festivalu:) KOpali se pa nismo, je bilo premraz.
skuštrana, luštno se mate. Mimogrede, kako se obnese kamper 5 članski družinci?

(odgovor članu skuštrana)
Neposredna povezava do sporočila: 680
25.9.2012 11:03:08   
uškinamama
Uškinamami, visi dol za stanovanja drugih user posted image . Veliko , majhno, nametano, pospravljeno, moderno....pomembna je vsebina oziroma stanovalci user posted image . In ker vem, da so stanovalci super lahko že zdaj podam svojo oceno. Sedi, pet user posted image

Najina Uš : staršem prijazen otrok.

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 681
25.9.2012 11:06:34   
ronja
Hehe, še dobro, da mam tok otrok da mi dvigujejo povprečjeuser posted image Sicer pa majhno, nametano, nepospravljeno, nemoderno, ampak zanimivo, osebno, simpatično in drugačno:)

khurde, kar se obiskov tiče, imam sistem distrakcije: ponudiš obiskom domači sladoled, pa jih boli đoko, če jim nad glavo visi omarauser posted image . Se ti razpišem v mailu o naših prostorih, lahko pa prideš enkrat pogledat, bo mogoče hitreje, kot vse napisat in prebrat:D. Jaz zdaj tudi stikam za idejami, ker vem, da bomo nekoč nekaj opremljali (samo moram najt še kaj:D). Povej, če si kaj v lJ.

Neposredna povezava do sporočila: 682
25.9.2012 13:20:48   
Izabelina
user posted image sensory box sm ji nardila... rženi kosmiči v lavorju gor pa živalice iz kmetije (stare vsaj 20 let, une take plastične) najprej sva v eni enciklopediji pogledali kere živali živijo na kmetiji, pol sm jo pa peljala k lavorčku in keri vzkliki... zravn ma še ene take posodice pa žličke, da hrani živalice...user posted image user posted image

sm ji povedala, da ko se bo nehala igrat bova pa z njeno majhno metlico pometli kar bo vn padlo...

zaenkrat je hit user posted image

kot mu je usojeno!

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 683
25.9.2012 14:18:10   
josephine27
Kasija moja dva sta sedaj tudi po 4 ure v vrtcu. In ta večji je včasih tudi čisto podivjan ko pride domov. Sicer ne vedno. Mislim, da je malo odvisno od tega kaj tam počnejo. Mi imamo navado, da ko pridemo domov se gremo vsi trije skupaj pocrkljat na ta veliko posteljo. Največkrat preberemo še eno kratko knjigico. Napr. Medo jaka. Kratko zato, da posluša in gleda tudi 1 letnik. No včasih tudi dve, če je na volji ali pa tri. Potem pa odložim oba v dnevni sobi in se igrata sama kake pol ure z lego duplo ali avtomobilčki ( skratka prosta igra ju najbolj umiri). V tem času jaz v kuhinji pripravim kaj za jest. Maladva jesta v vrtcu, jaz sem pa lačna ko pridem domov. Pa še za moža kosilo pripravim, malo počistim ,... Potem pa počasi ta večji že pride, da bi kaj počeli. Če se le da gremo najprej malo ven. Popoldne itak tako hitro mine, da ne morem verjet. Glede glasbe je pa tudi pri meni isto, sem jo kar malo zanemarila.

Neposredna povezava do sporočila: 684
26.9.2012 21:52:18   
Izabelina
no ve ste pametne bom vas vprašala: mam idejo, da bi nardila (no zrisala, pa sestavla sežagal bi mi pa v hobi programu- nism js za žage in brusilke in ne vem kaj še vse) tak regal oz omarco s poličkami za zadeve za punčke (oblekce in razne pripomočke) in to bi blo hkrati tudi otroško gledališče za lutke...

stalo bi zraven stene, ki gre potem v mansardo se prav z naklonom, kar pomen, da bi blo treba zgornji del (dejansko gledališče) nekak dol snet in hkrati poličke kjer so spravljene oblekce za igračke vzet ven, da sploh prideš do "odra" oz. odprtine za gledališče...

uf je besedno to težko opisat, a kera sploh razume kaj mislm povedat oz. kaj sprašujem? user posted image na kratko ideje o regalu/otroškem gledališču dobrodošle (vsi namigi za dejanske tehnične rešitve oz. kakršni koli predlogi od materiala do izvedbe več kot močno dobrodošli)...

kot mu je usojeno!

(odgovor članu josephine27)
Neposredna povezava do sporočila: 685
26.9.2012 22:40:40   
mateyka
kej tazga, samo da je zgornji del snemljiv in z naklonom? spodaj lahko vzameš stran tablo (maš odprte police na obeh straneh - spredi na policah ma pa zavesco, da se ne vidi robe, ko je predstava), tako da za vsako predstavo napišeš ime le te samo zgoraj obdržiš in spodaj dodaš se eno polico). al pa maš tablo spodaj - kakor vam paše; mogoče je lažje za otroke met enostran zaprto, da ne padajo stvari dol..
pa fajn je ker ma kolesa (samo mislim, da je še bolje da maš tudi možnost le ta blokirat - uno nogco na kolesu).
v glavnem - kids shop & theatre al neki tazga se tole imenuje:
user posted image
user posted image

< Sporočilo je popravil mateyka -- 26.9.2012 22:51:42 >

(odgovor članu Izabelina)
Neposredna povezava do sporočila: 686
26.9.2012 22:58:25   
mateyka
tale mi je pa tooook cotkana varianta user posted image
http://zakkalife.blogspot.se/2012/04/craft-cardboard-puppet-theater.html
sam je "samo" kartonska verzija gledališča, ni tok fensi user posted image

< Sporočilo je popravil mateyka -- 26.9.2012 22:59:24 >

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 687
27.9.2012 23:07:34   
skuštrana
Izabelina, jaz sem ravno par dni nazaj dobila katalog lesenih igračk in v njem je tole http://www.handelshauslegler.com/en/toy-shop-vario.html ...kar fora izgleda.

Ne brinite što vas djeca uvijek ne slušaju, brinite se zbog toga što vas neprekidno promatraju (R. Fulghum)

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 688
28.9.2012 9:38:42   
Kasija
gledam vse te cudovite lutkovne odre in mi je kar zal, da ga ze imamo user posted image . no, saj mi ni, ampak mogoce bom morala nasega kaj posodobit. tale ideja z tablo na gledaliscu mi je zelo vsec. lahko recimo napises ime predstave. glede idej bi samo dodala, da je super stvar - ceprav se nismo preizkusili - sencno gledalisce. mogoce lahko imas v mislih, da bi se nekje dala montirat luc, ki tudi sicer ni odvec, pa da se da odersski del pokrit s platnom ali papirjem. potem imas moznost za sencne lutke.

od danes zvecer do nedelje pa so srednjeveski dnevi v ljubljani http://www.mini-teater.si/client.si/index.php?table=articles&ID=2747

Neposredna povezava do sporočila: 689
28.9.2012 13:04:01   
ronja
gledam vse te cudovite lutkovne odre in mi je kar zal, da ga ze imamo

E tu, brutususer posted image . Meni je pa najbolj všeč tisto iz škatle iz mateykinega posta, kjer ma lučko zgoraj, da sije na glavni karakter... To bom enkrat naredila!

glede idej bi samo dodala, da je super stvar - ceprav se nismo preizkusili - sencno gledalisce

Preizkusili in je res fajn.

Sicer sem pa do vratu in še dlje v gusarjih, moj najmlajši nečakec je namreč sepetmbra dopolnil 4 leta in je trenutno v gusarski fazi... In pridejo ta vikend sem in bomo praznovali, seveda:) In ker sem mu že lani naredila darilo v zvezi z gusarji, je letos sploh malo bolj zahtevno, ker se moram spomnit nove reči na to temo (no, ne da je to problem, imam listo dolgo že... čakite, da preštejem... 17 stvari + torta, seveda... držite pesti, da mi čimveč rata!!!) Kaj mam rada tega malega štrudelčka! Pa čeprav ga skoraj nič ne vidimuser posted image .
Vmes mam pa še 3 otroke za poštimat, pa na trgatev gremo jutri... Ajojuser posted image . Pol me pa vprašate, zakaj sem ko kura brez glaveuser posted image

(odgovor članu Kasija)
Neposredna povezava do sporočila: 690
29.9.2012 19:15:23   
skuštrana
Rnja, jap, četrti rd so skoraj vedno gusarski user posted image user posted image

Mi pa odštevamo, še jutri in odrinemo na DOPUST!!!

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 691
29.9.2012 19:43:23   
ronja
Lepo se imejte, skuštrana! In ko boš imela čas, mi napiši, kako zgleda potovanje s camperjem in 3mi otroki... Kako je to izvedljivo, koliko stari otroci lahko že uživajo v tem itd... Vem, da je individualno, ampak me zanimajo tvoje izkušnje. Pa koliko pride taka reč, čisto za info;) Nama je všeč ideja, da bi kdaj najela, samo trenutno ni glih čas za extra izdatke...

Aha, 4 = gusarji, ok, dobro, da vem. No, saj za Svita in njegoverdje bom do zob oborožena (tudi dobesedno, sem že 2 meča naredila:D, ampak tadva gresta jutri k nečakoma) z idejami in bookmarksi na temo gusarjev:D. Smo ravno iz trgatve in... kaj naj rečem? NIsam bio ja za nju, ma nisam bio ja za to...

Zdaj pa otroke zrihtat, držite mi pesti, da čimprej zaspijo, ker mam še preceeeej za naredit... med drugim torto...

Neposredna povezava do sporočila: 692
1.10.2012 10:03:45   
ronja
Da poročam, kaj mi je uspelo naredit:
- torto v obliki smrtne glave, ta je bila velik hit:)
- poslikala sem T majico z enim malim gusarčkom, to je bilo tako zelo na hitro, kar tam, ker nisem vedela, če mu bo sploh majca prav in kako gusarsko bi njegova mama še tolerirala na majici;)
- 2 meča iz časopisa, moram dat enkrat na blog, ker sta bili tudi malidve(!!) navdušeni
- 2 kavlja za roko (saj veste, da majo gusarji kavlje namesto ene roke, ne? No, tisto mu je bilo tudi strašno všeč baje:)
- katapult, s tem so se tudi igrali - katera je že spraševala zanj? No, tale preverjeno dela:)
- usnjeni mošnjiček in notri
- "zlatniki" iz kartona, okrašenega z vročim lepilom in posprejanega na zlato
- teleskop, ki ga lahko daješ not in ven kot tapravega
- gusarska pobarvanka
- gusarske nalogice: poveži pike, pa labirinti, pa možic za izrezat in sestavit - ala uni, ko premikajo roke pa noge, itd...
- gusarski spomin: sprintano, plastificirano, izrezano, dizajn ni moj, našla na netu
- gusarske domine: enako kot zgoraj
- hodulje iz konzerv in vrvice, pride na blog, ker sta bili tudi malidve fuuul navdušeni - to je v bistvu naredil lubi, jaz sem samo povedala, kako:)
- nevidno sporočilo (ki ga moraš segret, da se pokaže) v okrašeni steklenici

Kaj sem še naredila, pa pozabila doma:
- zdizajnirala sem nalepke s smtrno glavo v Corelu in potem nisem mela časa sprintatuser posted image
- zmrznjene ladjice sem naredila, pa pozabila v zmrzovalniku...

Kaj bi še naredila, če bi imela še kak dan časa/ne bi šli na trgatev/ ne bi imela svojih malih za zabavat;)
- gusarski klobuk, ostaja za naslednjič;)
- leseni gusarčki - bi jih pobarvala
- zaklad - ala skrivnostna škatla
- zemljevid iz blaga
- bandana
- pas
- pravljica
o gusarjih

In še kaj sem naredila lani, če bi slučajno katera še ne imela poln kufer gusarjev do zdajuser posted image :
- torta v obliki gusarske ladje
- sešila sem majico z dolgimi rokavi in aplikacijo
- iz papirmašeja naredila gusarski zaklad - taka ornk škatla v obliki tiste mornarske skrinje, not sem dala sladkarije, verižice, prevezi za oko, par lobanij iz Fimota,...
- Gusarska zastava (z našito smrtno glavo)
- okostnjak iz FImo mase in nekaj lobanij iiz Fimo mase
- 2 prevezi za oko

Verjetno še kaj, kar sem pozabila...

Mojemu najljubšemu fatičku: Svit, srček, mislim, da sem pripravljena na tvojo gusarsko fazo, če jo boš slučajno kdaj imel;).
Slikice bojo na blogu, samo da se spravim napisat...

< Sporočilo je popravil ronja -- 1.10.2012 10:12:09 >

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 693
1.10.2012 10:17:16   
mateyka
naj povem, da gusarji niso samo fantovska zadeva - moja tamala, je velik fen in sploh zakladi so hit; ko bo velika bo odkrivala zaklade in papigo bo mela na rami ko bo okol hodila user posted image hobotnice in lignji velikani, so uber zanimivi, edino ji ni jasno kje majo noge in roke (ker majo tok velik kljuk in lesenih nog user posted image ) in da niso vedno prijazni.
v glavnem, pravi da so ji diamantki všeč in hoče eno vrečko (zgodnja marylin) user posted image meč pa ma že eno leto. zdaj razmišlja o trikotnem kapitanskem klobuku.

aja, ronja - rada bi:
- razlago kako boš nardila gusarski trikotni klobuk
- povej kaki so to leseni gusarji?

< Sporočilo je popravil mateyka -- 1.10.2012 10:27:46 >

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 694
1.10.2012 10:21:44   
Zora*
Joj, Ronja, jaz te občudujem!
Meni se že samo ob branju vrti od vsega.  user posted image

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 695
1.10.2012 10:26:42   
ronja
naj povem, da gusarji niso samo fantovska zadeva

Vem, Ronja je že mela gusarsko princeskasto zabavo;)

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 696
1.10.2012 10:28:35   
mateyka

IZVIRNO SPOROČILO: mateyka
aja, ronja - rada bi:
- razlago kako boš nardila gusarski trikotni klobuk
- povej kaki so to leseni gusarji?

^^

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 697
1.10.2012 10:35:17   
ronja
Zdajle mam pavzo kar se gusarjev tičeuser posted image , tak da trenutno še ne mislim delat takega klobuka, sicer pa imaš dve varianti:
- iz blaga - sešiješ, je dolgo uporaben itd...
- iz papirja - tak potem ni čisto pravi, trikoten, ima pa lahko smrtno glavo gor, ker je veliko prostora;) Recimo takole

Leseni gusarčki sem mislila kar une lesene figurice, take male, ki so namenjene okraševanju, pobarvat, mogoče naredit še oblekce iz filca in gor nalimat, takole:https://www.google.com/search?q=pirate hat template&hl=en&client=firefox-a&hs=Xgc&rls=org.mozilla:en-US:official&prmd=imvns&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=1VRpUO3GN8mh4gTUxoHoCg&sqi=2&ved=0CCYQsAQ&biw=1525&bih=697]takole [/link]nekako.

< Sporočilo je popravil ronja -- 1.10.2012 10:36:42 >

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 698
1.10.2012 10:40:01   
mateyka
Zora* - vse to je zamenjava za spanje. to naša ronja dela ponoči, ko bi morala spat - ti ti ti user posted image
zame bi blo to preubitačno user posted image

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 699
1.10.2012 10:44:46   
ronja
user posted image No, pa me je dobila! Guilty of charge...user posted image Sem mislila, da bom danes spala, pa je malega luna dajala... Eh, ja, spali bomo, ko bomo stariuser posted image . Ne, saj bom začela, ker takole potem nič ne naredim (mislim za službo).

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 700
Stran:   <<   < Prejšnja stran  26 27 [28] 29 30   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  26 27 [28] 29 30   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kdaj je čas za kahlico?
Tako kot na skoraj vseh področjih otrokove vzgoje se tudi pri navajanju na kahlico teorija in praksa skozi čas spreminja...
Zdrava črevesna mikrobiota
Črevesje in pljuča medsebojno delujeta dvosmerno prek črevesne mikrobiote, njenih presnovnih produktov in imunskega sist...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?