|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  23 24 [25] 26 27   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: za tiste, ki imate otroke doma
16.9.2012 19:56:08   
ronja
Ni problema, saj je bilo čisto usput, malima rajši nisem nič omenjala, da ne bi bilo kakega razočaranja;). Ste videli mečevanje vitezov? Puncama sta bila kar preveč prepričljiva, Lejlo sem morala kar mirit, da se samo igrata in da ne bosta nič naredila, sploh pa ne njej, ker jima ne bi pustila:). No, potem je bilo pa ok. Smo kupili eno leseno igračko, v katero se je Lejli zagledala, sicer draga ko žafran, ampak če bi čakala, da jo bom naredila, bi se kar načakala (nimam ne žagice, ne nič za obdelovat les, tako da...) Za Svita pa upam, da jih bom lahko že delala:)
čaz 14 dni je res pisalo, da bo še en, zdaj pa na mol prireditvah nič ne vidim, da bi bilo v planu... Tako da je verjetno to to... Kako ste se pa vi imeli? Nam je bilo super, samo smo bile same punce in je že to nekaj (meni ni treba Svita nosit, ni mi treba dojit v javnosti, ni mi treba ga ves čas zabavat, punci pa mata mene zase...), pa nam je to usput, dobesedno 10 min hoje... Če bi se samo zato pripeljala z avtom, bi bila pa verjetno tudi sama malo razočarana. Tako nam je bilo pa idealno: ne preveliko, glih prav, da se ob vsaki stojnici ustaviš in otrokom razložiš, kako to reč naredijo, da vse pogledata in pobožata vse kože, se naigrata z igračkama, itd... Fajn:)

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu Kasija)
Neposredna povezava do sporočila: 601
16.9.2012 20:38:52   
khurde

IZVIRNO SPOROČILO: Izabelina
(predvidevam, da ste vseeno malce starejše od mene, k bom še kr neki časa mela dvojko spredi v mojih letih in sm se ful bala, da mi starševstvo ne bo šlo)

pri meni je 2 spredaj vprašanje samo parih mesecev, ne več let user posted image user posted image user posted image

drugače se strinjam. tema je super. samo premalo ji sledim user posted image moram nadoknadit.

in ploskam vsem za organiziranost pri načrtoanju aktivnosti. jaz se moram spet vreči v to, sem dala malo na stran in se ful pozna. ob slabih dnevih imam občutek, da se mi lahko smao še sfuzla, hahaha. če je pa nek plan in nek back up nekje, je lazje... moram ponovno to uvesti.

nisem vedela, da ima lj te srednjeveške zadeve. a to je večkrat

If you're too open-minded, your brain will fall out.

(odgovor članu Izabelina)
Neposredna povezava do sporočila: 602
16.9.2012 21:53:08   
Kasija
khurde ne vem, ce so veckrat srednjeveske stvri, ampak v septembru so pa kar 2x. ljubljana velemestouser posted image srednjeveski dnevi so se enkrat od 28ega do 30ega. http://www.mini-teater.si/client.si/index.php?table=articles&ID=2747

ronja tamalima je bil zanimiv sejem, najbolj sta si ogledala orozje seveda. pa nek lok. ampak meni pa ni bilo posebno vsec. so samo prodajali. mi je manjkalo, da bi bila kaksna stvar za pogledat ali pa za ustvarjat. sem zahtevna ne? pa te res zanima les? meni je to skrivna neuslisana ljubezen. bi tako rada imela prostor za tisi strojcek, dekupirni ali kako ze se imenuje. elektricna zaica skratka. samo je glasen pa dddd lesni ostruzki so vsepovsod. ce uotovim, kam ga stlacit, bo pa moj user posted image

(odgovor članu Kasija)
Neposredna povezava do sporočila: 603
17.9.2012 10:14:05   
chezAnA
No, končno. Danes sem se zbudila ob 3 zjutraj in nisem mogla zaspati, potem pa nisem mogla nič objaviti. Sploh mi ni odprlo te strani za odgovor. Groze ena, no.
U glavnem.
ronja, knjigi smo kupili kar nekaj let nazaj, zdaj ju nimajo več. Ti bom napisala naslov, vendar kasneje, ker ju moram najprej najti (naša knjižnica trenutno kriči po pospravljanju). Če nikjer ne boš najdla ničesar, ti jih lahko kamot posodim. Ker odkrito povedano, kupiti se ju v bistvu ne splača ravno. Niti ne vem, zakaj sva ju kupila midva. Mlada in neumna, kaj češ:))
Ne, saj imajo nekaj dobrih idej, vendar je pa tudi marsikaj neuporabnega.

Izabelina, hihi. Kaj res misliš, da je tako pomembno koliko si star? Ti zaupam skrivnost? Prvega dečkota sem rodila, ko sem bila stara 21 let. Točno en teden po rojstnem dnevu. Zdaj pa sem stara 26. Sva približna generacija?user posted image Je pa lepo slišati, da ti tema pomaga. Meni tudi ful pomaga, res. Dobim ideje, imam svojih 15 min, ko lahko pobegnem in se nadiham "ženskega" zraka in se načvekam, opogumljate me, lahko se spiham in zlajam ... Ravno zadnjič sem šla temo brati od začetka. Saj do konca še nisem prišla, sem nekje pri 11. strani, je pa fino. Cel kup linkov in idej, ki so bili že pozabljeni.

Šibam, taščica nekaj rabi od mene. Nadaljujem kasneje.

(odgovor članu Kasija)
Neposredna povezava do sporočila: 604
17.9.2012 10:31:04   
ronja
ronja tamalima je bil zanimiv sejem, najbolj sta si ogledala orozje seveda. pa nek lok.

haha! Ne praši! Me smo prišle iz zgornje strani, kjer je bilo najprej tisto streljanje z lokom, malidve pa hladno ko špricer mimo. Probam mal navdušit (ker sem si sama hotla mal pogledat, mene pa loki zanimajo;), pa se nista čist nič dali... Spodaj mečev še pogledat nista hotli! Ko sta se unadva začela mečevat, se mi je Lejla zjokala in sem jo morala prav tolažit, da je to samo igra in šport in da si tadva ne bi nikoli nič hotela v resnici naredit. Je bilo strah, da bi njej, sem povedala, da to pa sploh ne, ker ne bi dovolila, potem ej bilo pa ok (ma še vedno uno zaupanje vame, da če bo lev ušel iz kletke, ni panike, ker je mami zraven:) - ta otrok bo še zelo razočaran nad mano...) Statve, oooo, to pa je dogajalo! Pa seveda una stojnica z igračkami...

No, za ustvarjat je bilo tisto polstenje spodaj, za gledat pa mečevanje, tako da nekaj je bilo, samo vi niste bili takrat tam;). Ampak se strinjam, v gl. so samo prodajali, ampak v bistvu niti nisem kaj več pričakovala;).
Les, uf, ja! To sem podedovala po očetu... Moja velika želja je električna rezljača in brus, hehe, ampak rezljača je prva. Ker les mi je super, žagat na roke pa čisto nič, tako da, elektrika rules! Ja, dekupirka ali rezljača je eno in isto:). Saj vsake toliko ima merkator tehnika eno čisto solidno precej znižano. Čim jo bomo meli kam dat, jo dobim, hehe. Mi jo je lubi že parkrat hotel kupit, ker ve, da si jo želim, samo zdaj res ne bi imelo smisla... Sem pa Ronji obljubila tisto punčko, ki pleza in bosta oči in dedi izžagala, jaz bom narisala, pa pobrusla, pa pobarvala in sestavila vso reč:) Kar se ostružkov tiče imaš take dekupirke, kjer lahko zraven priključiš sesalec, pa ti potem zauga vse sranje not. Sicer od dekuppirke ne boš imela kaj dosti ostružkov, to je tako tanka žagica, da je samo mali prah, pa še to ga ni prav dosti, ker je tanek rez. Obvladam,a ne, hehe:D. Ne, moj fotr res obvlada les, pa sem nekaj pobrala tako mimogrede:).

čežana, se priporočam za naslov knjig, bom poiskala v knjižnici, če ne bo, te pa zagnjavim:)

Vidim pa, da vas je veliko napisalo, da ste bile izgubljene pri prvem otroku. Sama se pa nikoli nisem tako počutila. Vsi so me tako pomiujoče gledali, češ, ja, prvi, je težko, pa še ne veš, kako, itd... ampak jaz pa nikoli nisem imela tega občutka - se mi je zmeraj zdelo, da jo kar razumem (ok, vendno se zgodi kdaj, da pač ne veš, kaj če, ampak recimo že pr prvih sem bila 100%, da vem, kdaj mora lulat in kakat, pa so mi vsi rekli, da to ni mogoče in kreten nisem šla preverjat, če nimam slučajno prav:) Vedela sem, kdaj je lačna, kdaj se rabi pocartat, kdaj je zaspana itd... Počutila sem se ko ena šimpanzka, že v p., sem še lubiju pisala, otroka sem spoznala po vonju, naredila sem si tako gnezdo iz rjuh v postelji, tisti materinski nagon se je zbudil... Sploh nisem mela teh problemov, ki bi jih morala met... Ko sem jo nosila, nisem nikoli imela občutka, da je ne znam prijet ali da bi se bala, da jo bom kam treščila... Edino se pa res nisem znala igrat raznih bedarij s tamalo do kake pol leta. To sem že na blogu pisala:D. Potem pa tudi to ni bil več problem. Ampak pred tem je Ronja tako samo na zizi visela, tako da se niti ni kaj dosti zanimala za igranje:D.

< Sporočilo je popravil ronja -- 17.9.2012 10:33:59 >

(odgovor članu Kasija)
Neposredna povezava do sporočila: 605
17.9.2012 17:45:27   
chezAnA
ronja, Clare Matthews: Gartenparadiese fur Kinder (original naslov je Great Gardens for Kids)
tadrugo moram pa še poiskat.
drugače pa sem prav vesela, da se je Izabelina pofočkala in se zanimala za tvoje načrte. Super idejice. Poročaj, kako ti bo šlo uresničevanjeuser posted image

Izabelina, ti tudi, me zanima:)

Drugače pa sem imela jaz Jobov dan.user posted image To pomeni, da je šlo vse narobe, da mi nihče ni nič poslušal, da nismo nič naredili, da sem se več drla kot smejala. V glavnem, komaj čakam, da bo konec dneva.

Včeraj smo bili v Mariboru in ravno še za rep ujeli Knjigarno na jasi -mislim, da je bil tak naslov(danes je bilo konec, začelo pa se je poleti enkrat, med počitnicami.) Bilo je lepo, seveda pa so Trije ribniki itak vedno fajn. Lepa narava, skoraj udomačene veverice, voda, igrala, sonček. Vsekakor priporočam, če še niste bile tam. Midva z  možem sva nostalgično obujala trenutke študentske hoje. user posted image Pli smo si ogledati še razstavo kositrnih igračk, pa ogledali smo si kip generala Maistra, jedli v Ankori, šli na tortice, v glavnem, super.

Zdaj pa imam konec odmora. Bom čvekala drugič naprej.

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 606
17.9.2012 18:27:11   
Kasija
chezana upam, da se je dan obrnil kaj na bolje!

ronja rezljaca user posted image . sem vedela, da mora obstajat kaksno lepo ime za tako lepo zago. v glavne najcenejso sem nasla v obiju, je bila 75 evrov. v bauhausu je bila ena primerljiva in ena nekaj drazja. slisala sem, da jo imajo sem ter tja v akciji v lidlu, pa ne vem, ce je to res. mercator tehnika se nisem spomnila pogledat. koliko pa je znizana v akciji? aha, ni veliko ostruskov. ker me je dragi s tem argumentom skusal prepricati, da je nimam kam dat. a imas se kaksen nasvet? ker jaz jo sanjam in ne vem, ce ne bom popustila zelji. enkrat...

(odgovor članu chezAnA)
Neposredna povezava do sporočila: 607
17.9.2012 23:17:10   
khurde
punce, tu ste vse polne idej... iščem ideje, kaj ustvarjati s skupino otročkov, starih 2 leti, na temo jeseni. smo imeli roditeljski sestanek za srednje dete, pa bo to del jesenskega druzenja staršev in otrok in vzgojiteljic te skupine, potem pa razstavljeno. zelja je tudi, da se uporabljajo materiali iz narave. storzi, listje, plodovi, semena itd. sej vzgojiteljici imata verjetno kup idej, ampak sta nas, starše, zadolzili.

chezana, katera knjiga ni vredna nakupa. a tista gardening, slučajno... da je ne bom naročila. cobiss pravi, da je pri nas ni za izposojo.

If you're too open-minded, your brain will fall out.

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 608
18.9.2012 10:47:55   
Izabelina

IZVIRNO SPOROČILO: chezAnA
Izabelina, ti tudi, me zanima:)

ok, tole sm pogruntala... ne tolko kot "to do list" ampak bolj kaj si na splošno želim za našo družino:

1)PETJE - s kitaro in drugimi inštrumenti, to je nekaj ker bomo delal skupej vsi trije (ati ma čez kitaro mami pa flavto/petje, Eva pa ima celo košaro različnih inštrumetkov med katerimi lahko izbira)...

2)PLES/TELOVADBA - (odkar hodi v vrtec nimava več jutranje telovadbe pa je čis fino, če se vseen mal razgibamo)- lahko da bo v sklopu petja (poznam ene par lušnih gibalnih igric kjer se poje in so Evi strašno všeč, npr. Dvigni peruti) al pa del telovadbe, ko moj telovadi doma in potem bi lahko tut midve zraven, seveda mal prilagojeno...

3)UREJANJE MIZICE NARAVE - spet mal bolj intenzivno (smo med poletjem pozabil na to mizo in mamo zdej gor posušen grah!!), predvsem pa tako, da bo Eva bolj vpletena v samo urejanje in postavljanje. Tukej bomo sledil letnim časom in seveda praznikom, lahko bi pa tole povezal tut s koledarjem, ki bi ga obesl zravn, morm pogledat kako ma Ronja to zrihtan, ko vidm da hvalte njen koledar user posted image

4) SKUPNO KUHANJE - ker je Evi to neznansko všeč in vedno začne vlečt stol zravn štedilnika in hoče mešat, tko lahko pečeva kruh (k ga že itak pečem, sicer je lažje če sm sama ampak ok), delava kšne take izi sladice (ala tiramisu un iz vrečke, nism js neka huda kuharica), predvsem je pa tuki mišljena priprava lastne malice npr. rezanje sadja (z unim ne ostrim nožem seveda), priprava mize, počistit mizo za sabo itd.
Moj tuki dodaja, da si želi, da jemo več obrokov skupaj, med tednom večerjo in med vikendi kosilo in večerjo...

5) SKUPNO PRAZNOVANJE - in priprava na razne praznike (to bo bolj aktualno med zimo ko je na kupu množica praznikov), advent, božič, novo leto, pomlad, gregorjevo, velka noč...

6) USTVARJANJE - z različnimi materiali, npr. lepljenje jesenskih listov (ker eva obožuje lepilo user posted image ), nabiranje različnih plodov in potem ustvarjanje z njimi in igra (npr. v njeni kuhinjici), učenje rezanja z otroškimi škarjami, štempilke iz krompirja (čeprou mi je na smrt škoda krompirja), plastelin, slano testo. Tukej paše zraven tut ureditev "razstavnega" prostora - ala neka plutasta tabla za obest slikice gor

7) SKUPNA SKRB ZA DOJENČICO - da bo Eva čim bolj vključena in se ne bo počutila zapostavljeno ali odrinjeno, pač kopanje, previjanje, oblačenje, igra...

8) SENSORY BOX - ena novost, ki bi jo rada vpeljala pa še nimam prave ideje, sm pa našla en blog od ene mame, k je mal obsedena s temi boxi: http://pinkandgreenmama.blogspot.com/2011/10/sensory-boxes-101-tips-and-inspiration.html

9) SPREHODI oz. IGRA ZUNAJ - da bi poskušali ne glede na vreme preživet min. 30 minut vsak dan zunej, lahko na sprehodi al pa samo na dvorišču

ok, ni mišljeno, da vseh 9 točk vsak dan dosledno upoštevamo in izvajamo, ampak kot vodilo in kot želje za naprej... pa vem, da ni lih izvirno sm dost od vas kopirala ampak načeloma so to stvari, ki jih že zdej radi počnemo, samo pač ne tako premišljeno kot bi jih od zdej naprej...

kako se vam zdi?

Naj tvoje srce razposajeno zazvončklja,
kot mu je usojeno!

(odgovor članu chezAnA)
Neposredna povezava do sporočila: 609
18.9.2012 11:10:04   
ronja
Čežana, hvala za naslove. Upam, da je tvoj dan danes super. Moj dan je bil včeraj fajn, samo današnji se je prezgodaj začel - PRVIČ, da so VSI TRIJE OTROCI SPALI!!! in sva JIH MORALA ZBUDIT! Ker je imel Svit zgodaj sistematski pregleduser posted image . No, smo zrihtali. kako se nama je neumno zdelo - da jih budiva!!! Vse tri!!! (so šli včeraj res pozno spat...)

Kasija, vi mate hišo, ti si jo kar privošči, ap uživaj še zame! Nekatere rezljače imajo zraven že vgrajen en tak sesalček, da ti odpihava lesni prah in ga sesa drugje, nekatere imajo samo luknjo, kamor priključiš cev sesalca, malo poglej. Sem takrat precej naštudirala, ko sem še naivno mislila, da bi jo lahko imela tu - potem sva dobila otroke, pa je prišla na obisk realnost:D.

khurde, lahko delate razne možičke iz plodov, ali pa mobile, sliko iz listja, venček iz listja, lahko prešate liste (samo ne vem, če bo to 2 letnikom že zanimivo),... Ma, na to temo je pa res milijon idej:). V katero smer bi rada? Lahko naredite krmilnico za ptičke, itd...

Izabelina, za gibalne igrice se pa jaz priporočam - pri nas si navadno vse zmišljujemo ali pa midva improvizirava, ker teh ne znava, ampak bi bilo fajn met kdaj kakšno "tapravo". Mojega koledarja še ni na ogled, kasija ga je prišla k nam domov pogledatuser posted image . No, saj lahko tudi ti prideš, če češuser posted image , če ne, pa me spomni, da enkrat objavim. Mam nekaj celo poslikano, samo predno se jaz spravim najt in objavit slike (vedno me picassa zeza pa se mi potem ne da)

Naravna mizica - že 1 leto iščem prostor zanjo! Upam, da mi bo ratalo ob vrata naštimat eno poličko, pa da bo to to... Ker drugje pri nas ni 2 cm2 prostora (kdor ne verjame, naj vpraša tiste, ki so že bili pri nas;) - naše stene so POLNE!

Izabelina, samo en dobrohoten nasvet: ko se ti dojenčica rodi, daj ta spisek stran, pa nekaj časa samo probaj preživet in si zavesto reči, da je to takrat dovolj, ok?user posted image Edino, kar res priporočam, da si vzami za taveliko pol ure časa na dan (da gresta dobesedno stran od dojenčice - njo ma seveda takrat oči) - ali ven ali vsaj v drugo sobo, da ve, da te ima čisto samo zase. To fuuuuul pomaga! Pa ne se sekirat, če tarkat nič od tega ne bo ratalo, ok, glavno, da ste skup. Ko se boste vsi skup navadili novega ritma, pa si spet potegni tele plane in uživaj:).

(odgovor članu chezAnA)
Neposredna povezava do sporočila: 610
18.9.2012 11:19:23   
ronja
Aja, še kaj sem delala včeraj oz. danes ponoči, da je bila prekratka noč? Srečke z aktivnostmi, izleti, ustvarjanji,... za tamalidve. Po zgledu tistih iz Dom in stil, katerega link je nalepila uškinamama. Samo da sem morala vadlja zakomplicirat reči in sem naredila svoj seznam, kaj bo gor, pa ker sem hotela met vse zadeve "color coded", sem potem morala sama še napisat in poštempljat in izrezat in plastificirat... Zdaj jih grem pa še z barvo pobarvat. Če katero kaj več zanima, pa naj pove,).

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 611
18.9.2012 15:45:02   
sonček33
Seveda nas zanima - čakamo poročilo in fotke!

...svet je poln lepih rožic tete Pehte...

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 612
18.9.2012 15:46:59   
sonček33
Khurde - pri nas so jih plastificirali liste namreč in potem pridejo do izraza listne žile - super res. Ne vem pa točno postopka, pa najbrž je treba še kaj prej narediti.

...svet je poln lepih rožic tete Pehte...

(odgovor članu sonček33)
Neposredna povezava do sporočila: 613
18.9.2012 15:54:07   
ronja
Liste prej sprešaš, smo delale in je super! Če daš v plastifikator moker material (da ni posušen), bojo mehurčki, ker se voda upari.
Poročilo... ja, to bo pa še malo za počaktuser posted image

(odgovor članu sonček33)
Neposredna povezava do sporočila: 614
18.9.2012 21:42:43   
mateyka

IZVIRNO SPOROČILO: ronja
Ker drugje pri nas ni 2 cm2 prostora (kdor ne verjame, naj vpraša tiste, ki so že bili pri nas;) - naše stene so POLNE!

jaz iskreno upam da boš enkrat mela veliko hišo in da ne bo zgledala nabasana. user posted image

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 615
19.9.2012 9:57:02   
ronja
Hehe, mateyka, naj se ti želja uresničiuser posted image . Verjamem, da je bilo estetu mal težko pri nasuser posted image - ampak saj veš, glavna je družba:). Sicer sva bila enkrat že čisto blizu, pa si je lastnica premislila in ni hotela nikomur prodat... ahja. Danes gremo na 2 ogleda, pa drži pesti, da se nama kakšna usede v srčekuser posted image .

Čisto offtopic, vem. Se globoko opravičujem. Vam pa napišem, da je v soboto Pikin festival in da so na Krakovskem nabrežju fotke lutk, če me to ven zmaže;).

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 616
19.9.2012 10:12:17   
mateyka
fajn bi blo da bi kera dala kake fotke ali linke od teh dogodkov gor - men bi blo user posted image
domotožje pa to user posted image

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 617
19.9.2012 10:21:40   
ronja
For your heart only:
http://www.pikinfestival.si/
Glej nekje na sredi. Za predstave - so že vse razprodane - da ne boš zato sem letela:D
http://www.lgl.si/si/festivali-in-dogodki/program

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 618
19.9.2012 11:16:40   
uškinamama
Izabelina, ronja fanj plani....mi smo v šoli in so skupni trenutki okrnjeni.

Je pa zdaj  kolesarjenje na višku. Parenzano smo obdelali po dolgem in po čez. ( No jaz sem zdaj nekaj časa štrajkala).

Najina Uš : staršem prijazen otrok.

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 619
19.9.2012 11:48:33   
chezAnA
Izabelina, super, sem prav vesela, da sem te malo pocukala za rokav in si tole napisala. Fine ideje. A si za to, da napišemo seznam teh plesnih pesmic? Jaz sem jih včasih znala sto (recimo, no. Vsekakor veliko), pa sem jih kar nekako pozabila. Ja, dvigni peruti tudi znam!! Hvala, da si me spomnila nanjo.
Za rezanje imajo pa v montessori vrtcih za tako majhne eno luštno stvar, ki ni ostra, reže pa super. Bom poskusila najti kakšen link, da ti pokažem.
Pa tvoj gospod ima kar prav. Skupni obroki povezujejo. Naredi vse, da jih ne izpuščaš, res.
Se pa strinjam z ronjo. Ko bo dojenček tukaj, upoštevaj načrt in plane samo toliko, kolikor ti bo to olajšalo življenje. Ne pa da boš imela slabo vest ali pa da se boš gnala in na koncu počila, ker ne boš imela nobene energije več. Pa o času Eve samo s tabo je tudi dobro povedala.

Gromska, kako vam gre? Si preizkusila nursing boxe? Ča ja, se obnesejo? Da bom vedela, če se jih splača delati ...

khurde, ja, tisto knjgo sem mislila. Lahko vama jo z ronjo posodim (seveda ne gre naenkrat), pa če vama bo všeč, jo lahko še vedno kupita, če jo bosta kje našli.
ideje za delavnice: enostvni mozaiki iz semen, štampiljke iz krompirja," kolaž"iz jesenskih lilstov, vejic (lahko izdelate živali, drevesa-cel jesenski gozd), ogrlice in zapestnice iz jesenskih plodov, ali pa izdelovanje figuriz iz storžev, želodov, kostanjev ter zobotrebcev, plastelina, ... Lahko tudi naredite kuhani plastelin kar tam, da bojo otroci pomagali presipati, mešati in dobijo še topšlega v roke. Pa ga nekako tematsko povežete z jesenjo.

ronja in Kasija
, hvala za dobre želje. Ja, dan se je malo izboljšal in naslednji je bil že boljši. nisem tako zelo najobala:D

Tako, zdaj pa grem. Fanta sta nehala brrrrrmati in želita, da ju naučim, kako se lika coteuser posted image

(odgovor članu uškinamama)
Neposredna povezava do sporočila: 620
19.9.2012 12:05:36   
ronja
uškinamama, kmalu boš ti tazadnja v koloni, čez par let te bo uš našišal za šalo... Sem se zanjič kar mal zgrozila, ko sem pomislila, da bo mali čez kakih 13,14 let verjetno že precej močnejši od mene - zdaj ga pa lahko odnesem glih kamor čemuser posted image .

nisem tako zelo najobala

Čežana, lubi ful podobno reče, samo da namesto o- ja da e. Očitno mamo ateisti kakega ****user posted image .

Veste, kaj sem pa jaz zdaj naredila? Svita sem dala v banjico, oblečenega, da ga ne bo zeblo in mu dala njegovo hrano v plastični posodici in žličko. Uživa 100/h! A zakaj v banjico, ne stolček? Hotela sem omejit svinjarijo in ne da se mi več mu pobirat vsega, kar mu dol pade, tako je pa samozadosten:) Malidve sta v vrtcu. Ronja se mi je zjokala, ker smo pozabile knjigico, pa sem jo šla iskat in je bilo ok. Imajo namreč bralno značko in ona je to ful resno vzela (ta otrok VSE tako resno vzame!) - bila je do zdaj 2x v vrtcu in je že povedala zgodbico, zdaj pa še pesmico... (morajo sicer 3 zgodbe in 3 pesmice v celem letu za predstavit... - no, njej se očitno mudiuser posted image ). Kaj naj? jo dol tolčem?:D

Prej sva s Svitom plesala, pa mal sva se telovadila (dobesedno oba:D), zdaj se greva pa skopat (he needs a bath - po uni gornji aktivnosti;)

Včeraj smo delale skup tiramisu (ponarejeni, brez jajca, s skuto, brezkofeinska kava (saj nisem samomorilka;)), zakon, ker res lahko pomagajo!

Danes verjetno ne bo kaj dosti aktivnosti, gremo gledat 2 hiški ali stanovanji, pojma nimam, kaj, to ma lubi čez:D. Pa če bo šlo, odložimo vmes ša Ronjo na telovadbi, je bila zadnjič, pa ji je bilo kar všeč. Nama je pa tu sploh všeč, če je a.) blizu, b.) poceni, c.) so taki bolj normalni ljudje, ne uni ful zafektirani, ni kaos, tako kot ponekod, kjer smo bili, tako bolj umirjeno, da se vsi lepo najprej predstavijo, itd... pa prvih 14 dni je itak zastonj in če ji bo všeč, bo hodila:).

Jutri in pojutrišnjem (in čez vikend tudi, seveda;) sta doma. V soboto gremo predvidoma na Pikin festival.

(odgovor članu uškinamama)
Neposredna povezava do sporočila: 621
19.9.2012 12:46:22   
chezAnA

IZVIRNO SPOROČILO: ronja
nisem tako zelo najobala

Čežana, lubi ful podobno reče, samo da namesto o- ja da e. Očitno mamo ateisti kakega ****user posted image .

sv. J.e.b. - zavetnik ateistov, ki jim gre vse narobeuser posted image user posted image

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 622
19.9.2012 13:25:25   
ronja
sv. J.e.b. - zavetnik ateistov, ki jim gre vse narobe

haha, že vidim, da se bo tole pri nas prijelo, sam da lubiju povem... Bolj ko ej trapasto, bolj se prime! Je pa hecno, da čeprav nama včasih uide kaka grda beseda (sploh lubi se glih ne da ful motit, čeprav se je precej umiril, odkar je Ronja začela govorit:D), tamali vseeno ne govorita tako. Je pa res, da se opravičiva in včasih je ful smešno, ko recimo lubi zakolne, ko mu gre vse narobe, pa tamala: "ne, oči, ojoj se reče!" in me on pogleda: "Še enkrat bi isto rekel!"user posted image

(odgovor članu chezAnA)
Neposredna povezava do sporočila: 623
   [Brisano sporočilo]
19.9.2012 16:28:09   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu chezAnA)
  Neposredna povezava do sporočila: 624
19.9.2012 16:37:33   
uškinamama
Hvala , Gromska za ideje. Ti sta z nogicami iz kamnov mi je ful všeč....bi probala nekaj takega narediti za brata in svakinjo, ki pričakujeta user posted image  .

Če te zanima labirint na Bledu  je sedaj vstopnica  na enanadan  50 % znižana.

Najina Uš : staršem prijazen otrok.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 625
Stran:   <<   < Prejšnja stran  23 24 [25] 26 27   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  23 24 [25] 26 27   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Vsako leto 1600 novih primerov pljučnega raka
Pljučni rak je tretji najpogostejši rak v Sloveniji in tudi vzrok za ogromno smrti. Vsako leto v Sloveniji zaradi njega ...
Kdaj je čas za kahlico?
Tako kot na skoraj vseh področjih otrokove vzgoje se tudi pri navajanju na kahlico teorija in praksa skozi čas spreminja...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?