|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  124 125 [126] 127 128   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Julijke 2011
24.5.2011 13:32:15   
soncek3
Glede slingov se strinjam z vami. Sama ga sicer nimam in ga najbrž tudi ne bom nabavila. Itak ni namenjen da ga imaš dolgo v njem. Mi imamo za kake pohode kengurujčka, za doma pa bo kar na tleh, prva punca je bila tudi zelo rada v lupinici - se je gugala user posted image v njej (čeprav tudi lupinica ni priporočljiva za dlje časa).

(odgovor članu MagicSpell77)
Neposredna povezava do sporočila: 3126
   RE: Julijke 2011
24.5.2011 13:39:21   
MetiLu
OMG, jaz sem čist zdelana user posted image  sem se cel dopoldan podila po Rudniku, da bi najdla kako lušno poletno oblekico, zdej me pa križ in pete tko bolijo, da me je minilo do šopinga tja do jeseni user posted image user posted image  ja, če bi pri meni to lahko držalo user posted image  v glavnem, nič nabavila, prehodila pa boga in pol...
Sem pa v obiju dobila ene obešalnike za na vrata, je treba kopalnico malo optimizirat... user posted image

Tamalmu sem zjutraj obljubila, da ga pridem prej iskat in ga peljem na sladoled, če ne bo jokal... mamo spet neke utrinke zjutraj v vrtcu, se me na vratih prime ko klop in noče it naprej v skupino user posted image  sej pol je ok, pa tud zdej mi vsak dan pove, da ga nobeden ne tepe user posted image  kar je fino slišat. Pa začel se je z Izo pogovarjat prek trebuha, sploh zjutraj, ko se zbudiva; pa mal jo požboka, da se premakne user posted image  pa skoz mi govori, da ko bom mela prazen trebušček, bom lahko pa to, pa to ... (ga peljala s kolesom, ga dvignila v naročje, ....). Se pripravlja na nek svoj način, kar je čist ok.

Matejita, ja tud men zmanjka energije user posted image  se pa zdej kar fajn počutim, sam ne smem bit predolg na nogah. Pa res pohvalno, da na tak način pomagata deklici user posted image

Glede kontrole rasti, tud jaz sem jo imela v 32. t, je pa "po novem" samoplačniška, jaz sem dala 50€ user posted image . Pri tamalmu 3 leta nazaj je bil ta pregled še krit s strani zavarovalnice... no comment user posted image user posted image  tolk plačuješ vsak mesec v zdravstveno blagajno, pol je treba pa vsak poteg z UZ sondo posebej plačatm, če češ vedet, kako napreduje tvoje dete user posted image  da jih ni sram user posted image user posted image user posted image  glede samega pregleda, pa kolikor vem izmerijo obseg in premer glavice, obseg trebuščka in dolžino stegnenice in na podlagi podatkov izračunajo/ocenijo težo ploda. Preveri, če se velikost ujema s tedni gestacije. Pogleda še če je dost plodovnice in posluša srček. Drugega pa men ni gledal. Edino glavico je bolj podrobno in je rekel, da je vse ok razvito. CTG-ja jaz v prvi user posted image  sploh nisem imela, razen v P, ko sem prišla rodit user posted image  kako bo pa tokrat, pa ne vem. Pomojem mi ga tud ne bo delal, sploh ne vem če ga ima user posted image

Zdej grem pa nekaj prigriznit, tamala pravi, da bi neki sladkega user posted image




_____________________________

12. Februarja ´08 je na svet prikukal moj zlati fantek Janez

8. Julija ´11 pa je dobil sestrico Izo in postal ponosni veliki brat

(odgovor članu soncek3)
Neposredna povezava do sporočila: 3127
   RE: Julijke 2011
24.5.2011 13:47:27   
škrpijonka
Punce boste svojim ginekologom omenile test za streptokok?

_____________________________

Svet je takšen, kakršnega hočemo videti ... Nekateri tožijo, da ima vrtnica trnje, jaz pa sem vesela, da ima cvet.

(odgovor članu MetiLu)
Neposredna povezava do sporočila: 3128
   RE: Julijke 2011
24.5.2011 13:50:26   
soncek3
CTG meri samo popadke in utrip otročka ter riše dve krivulje. Ni kot UZ, da bi lahko še kaj zmeril. Ležiš pa tam ene 20 -30 minut, se mi zdi. Kolikor se spomnem naj bi bil zadnj mesec enkrat na teden, po roku pa vsak drugi dan. Naš ginekolog ga nima, ampak sem se mogla peljat v porodnišnico.

(odgovor članu MetiLu)
Neposredna povezava do sporočila: 3129
   RE: Julijke 2011
24.5.2011 16:40:35   
frufru
IZVIRNO SPOROČILO: rakica82


a je kera vidla ta članek? Sej men je jasno, da niso najbolj za otroka ,sam praktično se mi zdi pa vseeno
http://bibaleze.si/clanek/malcek/slingi-storklje-in-baby-wrapi-slabo-vplivajo-na-otrokov-razvoj.html

Bom povedala svojo izkušnjo. Mali je bil v RA zaradi hipertonije vratnih mišic. Kengurujček in slingi so vsaj na začetku dokler otrok ne zna sam sedet neprimerni, ker ima hrbtenico čisto pokonci, poleg tega pritiska na žile v nogicah. Hrbtenica mora biti v prvih mesecih med pokončnim nošenjem v C obliki (kot v lupinci). Meni je v RA rekla, da je najboljše trak, tako kot nosijo ciganke, s to razliko, da paziš, da je hrbtenica v c obliki. Kakorkoli, naš je v traku užival. Bom pripopala kakšno slikico:
user posted image user posted image

(odgovor članu rakica82)
Neposredna povezava do sporočila: 3130
   RE: Julijke 2011
24.5.2011 20:34:14   
maca84
hej punce...da poročam ,danes imeli pregled, poslušali srčka  in bije kot nor user posted image če kdo upa rečt da to ni najlepši zvok ki ga kdajkoli slišiš ga lhk tut okoli ušes en mal user posted image pri meni še vse tako kot mora biti,nič še odprti al pa kej in naj tko ostane tja do 15. julija recimo. Pridelala 2 kg, vse skupaj zdej na plus 11 edin pritisk bil dons mal povišan (140/70) pa se niti ne čudim - bi mogla dohtarca začet delat ob pol 9, je pršla šele 9.15. Naročena sem bila za 8.40 na vrsto sem pršla ob pol 10 in pol je še glih pred mano nekam vn spet letelain sem čakala v tisti kabinci brez gar in v tisti halji ko da sem ne vem kje user posted image user posted image ma snešno in zmedeno....neslednji pregled pa 14.6. in bomo delali še UZuser posted image že zdej komej čakam,le kako ne biuser posted image

sva bla pa z možekam zdej 2 dni čist pridna-včeraj pokosila 2 travnika in danes obrnila in pokosila še dodatna 2 travnika. Jutr pa spravilo sena iz prvih dveh travnikov, obračanje trave na danađnjih pokošenih travnikih in pojutrišnjem še spravilo sena iz teh travnikov. Pol bo pa mla pvaze ker naj bi blo neki dežja in bomo vidl kdaj naprej glede na vreme. Tko da sem zadnja 2 dni zvečer tkole čist kaput in se sam navečerjam,umijm in padfem v horizontalo in možek prevzame pospravlanje posode itd....

no tiste ki imate kakršnekoli skrbi (kužki,tašče,selitve,...) ena user posted image da bo vse ok čimprej, držim pesti.

No lepo se imejte pa božajte buškote in velik prijetnih brcik vam želim.

(odgovor članu frufru)
Neposredna povezava do sporočila: 3131
   RE: Julijke 2011
25.5.2011 1:08:26   
Matejita
Botrstvo - hvala za vse lepe besede user posted image , samo jaz se sama sebi ne zdim nic tako zelo strasno fajn zaradi tega. Se mi zdi, da so nas bolj ali manj vzgajali v smislu, da moramo pomagati sibkejsim in da to vsi vec ali manj pocnemo. Slovenci imamo za moje pojme visoko razvit cut za pomoc ljusem v stiski. Zal, kot ste pisale, je bilo cel kup afer in zlorab, da cloveka jasno potem mine, da bi si odtrgoval od ust zato, da bi zajadralo v zep kaksne neprave osebe. Tudi jaz organizacijam ne darujem, tale varianta se mi zdi pa res odlicna, ker pomagas konkretnemu otroku, imas stike - lahko po internetu (ce bi to npr. iz Slovenije pocela) , lahko obisces in vidis, da zadeva tudi dospe, kamor je namenjena. Se mi zdi, da je treba nekaj denarja porabit, nekaj privarcevat in nekaj deliti z ostalimi.

Slingi in ostalo... Mi jih bomo zagotovo uporabljali za potep po mestu, ker enostavno na mikrobuse ne stlacis vozicka, za metro moras pa na nekaterih postajah dalec nosit tezek vozicek (ni povsod tekocih stopnic), pa tudi jaz jo bom dnevno nosila v in iz vrtca v tem. Clanka s strokovne plati ne bom komentirala, lahko bolj domnevam, glede rut in mamic je pa bila bosa. Tule v Mexico Cityju ni kmetij in vidis ogromno zensk, ki imajo otroke navezane na hrbet ali spredaj. Z njimi opravljajo vsakdanje delo, karkoli ze pac je in jim prav nic ne manjka, vsaj videt ni, nisem jih pa res rentgensko pregledala. Strinjam se z vami, da za transport se zagotovo lahko brez problema uporablja, razen ce ima detece kaksne specificne tezave, ni pa da bi viselo v tem 24/7.

MetiLu, fajn da sta Janez in Iza ze na liniji, imas super pomocnika user posted image .

Aqua, si pa konkretno v cotkah prezivela dan user posted image . Kako je slo na izpitu?

Mismis, kako je user posted image ?

Cim lazjo sredo vam zelim!



_____________________________

Nina Karina se nama je rodila 1.7.2011, drugi rojstni dan pa smo praznovali 4.8.2011, ko smo dobili laboratorijske izvide, da je zdrava

(odgovor članu maca84)
Neposredna povezava do sporočila: 3132
   RE: Julijke 2011
25.5.2011 9:09:41   
total
Jutro punce kako smo?? Jaz  že komaj čakam, da grem rodit..resnično. Že komaj čakam,da se ta datum prebliža in da pride ta srečni danuser posted image .

Cotice počasi sem sparvla skupaj,še jutr šibam v Hoferja za tisto mini potovalko pogledat za v bolnico,da si pol še torbo pripravim.
Metilu jaz bi si tut nabavla kakšno poletno oblekico in je zadnič prišla reklama od trgovine TAKKO in majo not ful lepe poletne oblekice,pa ugodne bom šla jutr pogledat.

škrpijonka jaz se bom šla testirat za streptokok,mam v ponedeljek pregled 35.t pa bom rekla.

Tale sling mi bo dala sestra pa bomo videli,kako se bo obneseluser posted image .

Zdaj grem mal pospravit pol pa na teraso noge v luft in na ležalnik.





_____________________________

Kaj naj rečem...srečna sm!!!


(odgovor članu Matejita)
Neposredna povezava do sporočila: 3133
   RE: Julijke 2011
25.5.2011 9:27:00   
balem
IZVIRNO SPOROČILO: frufru



A mi lahko katera malo namigne glede očetovskega dopusta (sva že vse pozabila, kako in kaj na CSD, nama ni pa nič pomagalauser posted image ):
1. A se mora že zdaj navesti datum pričetka ali kasnejeuser posted image user posted image user posted image
2. Rubrika navedi ime otrokauser posted image user posted image user posted image
3. Če uveljavljaš dohodnino, ali je potem porodniška višja ali nižja?


Ojla!
Men je rekal na soci, da nej prnese stvari kr ko bom rodila, tak da potem vse izpolni (datum in ime). Mora pa pred tem oddat še tist obrazec v službi, da mu potrdijo plačo.
Moj je lani mal pohitel, pol je mogu pa naknadno spreminjat zadeve.
Stvari zase sem pa že šla urejat.

drugače pa debata o slingih; sej je kr naprej neki kar ni dobro za otroke. Bo kakšna firma spet plačala neke rasiskave, pa bojo spet OK.
Danes je vprašanje kaj sploh je še ok za otroke, lani je bla puzzle pena polna strupov, zdej so slingi neprimerni...


(odgovor članu frufru)
Neposredna povezava do sporočila: 3134
   RE: Julijke 2011
25.5.2011 9:50:58   
škrpijonka
Evo mene z pregleda, poslušali smo srčeka, malce me je pretipal in rekel, da je obrnjena z glavico dol.

8.6. ima v 36t ctg in potem še pregled in bom tudi jaz rekla za test.

Joj ta vročina user posted image .

_____________________________

Svet je takšen, kakršnega hočemo videti ... Nekateri tožijo, da ima vrtnica trnje, jaz pa sem vesela, da ima cvet.

(odgovor članu balem)
Neposredna povezava do sporočila: 3135
   RE: Julijke 2011
25.5.2011 10:18:30   
Suziiika
Je sparčno zunaj ja, meni je tudi kr težko bit zuni, ker mi kr sape sfali user posted image  Ampak v senčki še gre nekako.
Drugače sem pa tak bol al manj notri, tisto perilo hodim ven obešat. Sma pa včeraj jedla lubenico, pa sem rekla da grem jo jest na travo, ker mam to taki ritual, da moram noge narazen dat pa da lahko tiste pečke vn frcam user posted image  Pa me je v 5 minutah tak zakuhalo na soncu -- pa to ob 4 pop. Je pa pasala tista lubenica, mmmm user posted image

Glede poletnih oblek, ne vem kakšne točno iščete, ampak nekaj jih majo v kiku, takšnih dolgih, zgoraj pa na tisti elastični patent -- no ne vse, nekaj je takih, nekaj pa ne. Probajte, če vam je to vredu, so pa okrog 12 evrov?

Za slinge sem tak včeraj povedla, ko nam prodajajo, je vse super fino fajn, čez en čas je cela groza zaradi tega, pol je pa spet okej, ampak tak kot sem rekla, čis odvisno kak vsak posameznik misli uporabljat te stvari.

maca84 in škrpijonka user posted image  za preglede, pa kar tako naprej. Do julija user posted image

V tej vročini se mi tud kuhat ne da neki ful pa težke hrane, bomo jedli kr paradižnikovo solato, pa hrenovke, pa mogoče kako juhco zram, pa bo lih tak vredi. Mi niti neki ful jest ne paše par dni, pijem pa ko kamela user posted image

Tak, da za kosilo še mam čas, cote še obesim ko bojo,  pol pa js tudi noge v luft pa naj bo kar če. user posted image  Lep dan punce,pa pazite nase pa user posted image .

_____________________________

Be who you are and say what you feel, because those who mind don't matter and those who matter don't mind.

(odgovor članu škrpijonka)
Neposredna povezava do sporočila: 3136
   RE: Julijke 2011
25.5.2011 11:16:06   
bubu_bibi
Evo še jaz se javljam. Sadna mailca je za nama, zdaj pa grem ležečke za kako urico, potem pa kosilo in naslednja runda učenja.

maca84 in škrpijonka - čestitke tudi od mene.

Lepo bodite in se beremo!


_____________________________

Pričakala sva! :)

(odgovor članu Suziiika)
Neposredna povezava do sporočila: 3137
   RE: Julijke 2011
25.5.2011 11:19:22   
MetiLu
Dan!

Sem danes že zmazala en burek, sem se tko lačna zbudila user posted image  sem tamalga odložila v vrtcu in šla direkt v Tuš. Poročam, da mi je danes uspelo najt eno lušno oblekco v Mani user posted image  in bauhek prav lepo zgleda v njej user posted image  pa še kar ugodna je bila, 15€. Pa še eno revijo sem si privoščila in grem zdej mal izležavat in brat, je tak dan... Mogoče še eno rundo cunj operem.

S kosili smo pa tud mi čist na izi, včeraj pire pa piščančje palčke, glavna jed je bila solata. Mi jo zdej tašča skoz daje svežo iz vrta in je njamiiii. Dones so pa piščančja nabodalca in tamlad krompir na vrsti, pa paradajz v solati. Ga že nekaj dni nisem jedla user posted image  v glavnem lahka hrana, pa velik tekočine, da ne bomo izparele user posted image

Lep dan vsem

_____________________________

12. Februarja ´08 je na svet prikukal moj zlati fantek Janez

8. Julija ´11 pa je dobil sestrico Izo in postal ponosni veliki brat

(odgovor članu Suziiika)
Neposredna povezava do sporočila: 3138
   RE: Julijke 2011
25.5.2011 11:34:42   
rakica82
Ojla,

čestitke za preglede user posted image .

Metilu glede tega da je vsako leto več stvari samoplačničkih pa res no comment user posted image .

Jst sem bla zdej s tamalim zunaj paje res ful vroče mi je kar zakuhalo. Danes sem zjutraj nazaj zaspala in spala skoraj do pol devetihuser posted image . Je ful pasalo.

Pa vidim, da se od kosil pogovarjate, pri nas bo polenta z zelenjavo v pečici pa solata. Se mi ne da komplicirat res.

lep dan


_____________________________

ti si najlepša pesem življenja mojega...

(odgovor članu MetiLu)
Neposredna povezava do sporočila: 3139
   RE: Julijke 2011
25.5.2011 12:38:47   
škrpijonka
Jaz sem pa danes bila povabljena na malico na eno naše gradbišče, spet omega 3 - sardele, kalamari in krompirjeva solata. Me ja pa malica drago stala, saj so mi redarji dali kazen, jaooo med tremi avti so kazen napopali meni, ki imam najslabško škatlo.

_____________________________

Svet je takšen, kakršnega hočemo videti ... Nekateri tožijo, da ima vrtnica trnje, jaz pa sem vesela, da ima cvet.

(odgovor članu rakica82)
Neposredna povezava do sporočila: 3140
   RE: Julijke 2011
25.5.2011 13:04:32   
soncek3
Kosilo tudi jaz bi čim kaj lažjega, ko pridem domov mi niti ne paše pretirano jest, sem kar naenkrat sita. Očitno želodec nima več toliko mesta v trebuščku.  Danes bom pa skuhala samo eno zelenjavno župo, pol pa pade user posted image pizza, user posted image  dela cel dan, bo le na hitro pojedel, jaz pa šibam potem še v šolo za starše. Pa še obletnico imava s user posted image , 5 let skupaj, zato si pa lahko eno pizzo naročiva, kajne. Ni pa ravno lahka hrana, ja. Je pa še mala navdušena, ko sliši, da bo pizza.user posted image


(odgovor članu škrpijonka)
Neposredna povezava do sporočila: 3141
   RE: Julijke 2011
25.5.2011 14:28:03   
MagicSpell77
No, ko je tema glih kosilo. Naju so povabili prijatelji v eno restavracijo, ker sta za nagrado dobila 2x mešani mesni plošči za 2 osebi. Gre nas pa 6, ker so porcije ogromne. Tako da danes nič kuhanja in pomivanja!!!

Včeraj sem bila na individualnem razgovoru za epiduralno in imam potrjeno, da jo lahko prejmem, kljub moji tetovaži na križu. Imama pa res srečo, da se tattoo konča malo pod vbodnim mestom, tak da ne bo panike! Edino malo višje bodo piknili, kot po navadi. Namesto med tretjim in četrtim vretencem, jo jaz dobim med drugim in tretjim. Z anesteziologinjo in z mojo pupo sem se zmenla, da pridemo ponoči, tako da zjutraj lahko dobim EA, ker jo v MB dajejo samo dopoldne user posted image user posted image
Moja mami pa pravi, da jo bom pol itak odklonila, ker ne pozna nobenega s tako visokim pragom bolečine... No, bomo pa videli. Po moje, ko pridejo popadki, še stanovanje zamenjaš za EA user posted image .

Cotke sem že vse zložila v predale, dobim še eni dve škatli... Zgleda, da prve mesece niti prat ne bom rabila, tolko se je tag nabralo user posted image . Iščem pa še kompletek za iz porodnišnice, ker mi ni nič všeč. Sem zbirčna, pa še sanja se mi ne kako bo vroče ali pa bo ravno kakšen nevihtni dan... Ma, gola že ne bo šla domov user posted image Mislim, pa da bom kar pokombinirala nove bodije pa hlačke, pa še eno jopico za ziher, če bo bolj hladno. Komaj čakam, da začnem oblačit te luštne cotkice! Je moj včeraj rekel, če mi lutko prinese, da ne bom pol naše pupike matrala, ko bom hotla vse probat kako stoji.... Mislim, včasih se mu res od srca nasmejim...

No, lep dan vsem skupaj!!!


_____________________________

As long as you believe that time is money, you will spend money all the time. Time is not money. Time is free. You have all the time in the world.

(odgovor članu soncek3)
Neposredna povezava do sporočila: 3142
   RE: Julijke 2011
25.5.2011 14:36:08   
balem
IZVIRNO SPOROČILO: MagicSpell77


Moja mami pa pravi, da jo bom pol itak odklonila, ker ne pozna nobenega s tako visokim pragom bolečine... No, bomo pa videli. Po moje, ko pridejo popadki, še stanovanje zamenjaš za EA user posted image .





Mogoče boš pa tok hitro fertik, da je sploh ne boš potrebovala ;)
Sploh, če si vajena bolečine (tatooji, pircingi...)
Jst je sicer nisem planirala ne prvič, pa tudi zdej ne, ker je blo prvič dost hito konec, da me zdej sploh ni strah. No, mam kr dobro izkušnjo s porodom (če bo ta takšen kot prvi, sem zmagalauser posted image ).

Drugače pa sem zasledila, da sta dosti aktivne na FB, pa če ste za bi se vam raje tam pridružila, sem dost več tam, ker debatiramo že julijkami 2010. Tak, da če me sprejmete se priporočam user posted image

(odgovor članu MagicSpell77)
Neposredna povezava do sporočila: 3143
   RE: Julijke 2011
25.5.2011 16:41:49   
julijka11
zdravouser posted image ,

ekola, tudi jaz iz pregleda; mali ima po merah nekaj čez 1.5kg, ostale mere pa vse v skladu z pričakovanimi; in še vedno v glavični vstaviuser posted image   ( ali pa mogoče spet, ker se mi zdi, da se še vedno celi obrača); me je pa dala G na test za sladkor zaradi starosti in to 70g; grem kar jutri, da se čimprej rešim

(odgovor članu balem)
Neposredna povezava do sporočila: 3144
   RE: Julijke 2011
25.5.2011 17:47:41   
julijka11
aja, sem pozabila napisati za naslednji pregled ( 15. 06. ), uro imam pa ubitačno (12), upam da bo deževalouser posted image  ( že res kar pravijo...nikoli nam ni prav)

je pa moja mala zakuhala user posted image , vročine ji pa ne morem zmeriti, ker se tako upira, da je joj...upam samo, da ni kakšna otroška bol. nevarna za plod

(odgovor članu julijka11)
Neposredna povezava do sporočila: 3145
   RE: Julijke 2011
25.5.2011 19:22:03   
Beeo
Rakica in Matejita: Masaža presredka :))) Ja sem že začela, pa niti ni tako grozno kot nekatere pravijo, jaz sem jo vzela kot zelo prijetno opravilo, ki ima sploh super zaključek :) Meni je kar v užitek moram rečt. Naravno olivno ali pa čisto kokosovo olje, imam pa tudi od Welede, kjer so notri tudi navodila. Najdeta pa jih tudi na spletu, zelo nazorno s slikicami. Moj predlog je, naredite iz tega užitek in to je to. :)

Kar se tiče gel (Matejita): pravijo da pomaga, jaz sicer nisem strogo proti, ampak sama ga pa ne bom uporabljala, se mi zdi da poljubljanje med partnerjema povzroči dovolj sproščanja hormonov, ki navlažijo nožnico, gel je pa vseeno sintetična zadeva, mislim pa da načeloma ni pretirano škodljiva, če se pri odločitvi da ga uporabiš počutiš zelo dobro, potem je to prava stvar zate.

Čajček pa že pijem, meni je full dober, res mi je fajn!!!! Pijem ga zjutraj in zvečer po približno 3-4 deci, ker imam rada take velike čajne lončke :) Pitje priporočajo od 34 tedna naprej, nekatere ga pijejo po malem celo nosečnost.

Daška 91: DOBRODOŠLA! Ingver med drugim lahko tudi sproži porod, ker je zelo močno odvajalo, seveda mora biti večja količina, tako da previdno zadnji teden ali dva :)
Podobno velja za ananas, ampak bi morale pojesti v enem dnevu vsaj sedem ananasov :)))

Midva sva super in voziček smo dobili, jupiiii :) Naslednji teden gremo po previjalno mizico in še kaj :) Pregled imam naslednji teden, ko bo že polnih 35 tednov :)

Vsem želim lep sončkast objeeeeeeeeeeeeeeem!

(odgovor članu julijka11)
Neposredna povezava do sporočila: 3146
   RE: Julijke 2011
25.5.2011 23:09:16   
Matejita
Skorpijonka, je ze nabavila karto za ven user posted image .

Suziiiiika, midva sva tudi na bolj lahki hrani, vceraj sva jedla testenine s siri in paradiznikovo, olivino sirovo solato, danes pa testenine z gobami. Sicer se pa se najlazje solat lotim. V tejle vrocini se napijem ledenega caja, za hrano se pa trudim...

Soncek3, cestitke za obletnico user posted image .

MagicSpell, fino, da si lahko omislis epiduralno, ce bi se ti je zahotelo in ce bos prisla v casu uradnih epiduralih ur user posted image . Je fino imet opcije.

Beeo hvala za info, bo treba malo scekirat za tole masazo, se mi zdi, da je cas, 6 tednov pred PDP po mojem? Ce sem razumela na kaj ti namigujes, bom morala jaz ta simpaticni del izpustit, ker imam prepoved user posted image ze od zacetka, ker je nosecnost rizicna. Raje sploh ne razmisljam o tej temi...


Vceraj bil en tak cuden dan. Prisla vsa utrujena domov, spala 2 uri, potem sem se zbudila v prafaktorjih in se sla po kaksne pol ure stusirat. Potem sva ene 3 ure delala sestavljenko user posted image , lusno, ce si malo bolj nemobilen, potem sem pa 1 uro in pol cakala, da zaspim, pa nic od tega. No po 3 urcah spanja je pa ze bilo treba it. Zacuda sem danes poskocna user posted image , v soli dan lusno minil, zdajle grem pa v zdravstveni dom po bolnisko - 42 dni prej. Potem pa spet sestavljenka, predvidevam.

Se 2 delovna dneva, potem se pa vpisem v kavcarski klub. Pozcdravcek vsem!

_____________________________

Nina Karina se nama je rodila 1.7.2011, drugi rojstni dan pa smo praznovali 4.8.2011, ko smo dobili laboratorijske izvide, da je zdrava

(odgovor članu Beeo)
Neposredna povezava do sporočila: 3147
   RE: Julijke 2011
25.5.2011 23:33:54   
MagicSpell77
Balem, naj se uresničijo tvoje besede!
Matejita tvoji kometariji so prav duhoviti :)

Sem pa malo jezna prišla iz kosila, ker me je "gostiteljica" želela prepričat, da epiduralna je nekaj najbolj groznega in da kako si upam prekinit kemično vez med mano in otrokom in podobne neumnosti. Pa sem jo kar vprašala, če bi šla ona na operacijo prez narkoze. Moj pa jo je vprašal, če pusti, da ji po zobih vrtajo brez inekcije. Obakrat je odgovorila NE. Mislim... jaz grem k zobarju vedno brez inekcije... Ma me razkurijo taki kometarji od ljudi, ko hodijo na jogo, se družijo z nekimi čudnimi sektaškimi ljudmi, ki se ga cel cajt zadevajo in si razlagajo svoje sanje, pol ti pa pripelje tak glup komentar za stvari, ki se je sploh ne tičejo. Kot da grem jaz njej težit, da smisla življenja ne bo našla tam, ko ga išče.... Pa da ne bo pomote, nič nimam proti ljudem, ki hodijo na jogo, sama sem tudi včasih, ampak tale cel komplet poduhovljenosti me pa prav too much... Mah, sem mogla se malo spovedat, da ne bom samo mojemu dragemu težila. Poleg tega pa smo na koncu morali plačat kosilo, ker sploh nista nobene nagrade dobila... Ma, pa to me še najmanj moti, saj smo dobro papcali.

En lep večer in lahko noč!


_____________________________

As long as you believe that time is money, you will spend money all the time. Time is not money. Time is free. You have all the time in the world.

(odgovor članu Matejita)
Neposredna povezava do sporočila: 3148
   RE: Julijke 2011
26.5.2011 7:39:59   
frufru
IZVIRNO SPOROČILO: MagicSpell77

Balem, naj se uresničijo tvoje besede!
Matejita tvoji kometariji so prav duhoviti :)

Sem pa malo jezna prišla iz kosila, ker me je "gostiteljica" želela prepričat, da epiduralna je nekaj najbolj groznega in da kako si upam prekinit kemično vez med mano in otrokom in podobne neumnosti. Pa sem jo kar vprašala, če bi šla ona na operacijo prez narkoze. Moj pa jo je vprašal, če pusti, da ji po zobih vrtajo brez inekcije. Obakrat je odgovorila NE. Mislim... jaz grem k zobarju vedno brez inekcije...
user posted image  za vprašanje na tako nadlegovanje.  Taki so najbolj pametni. Pa kakšni moški. Meni je moj nekaj časa v prvo pošiljal maile o groznih posledicah EA. Pol sem mu pa rekla, da naj neha , ker on pri vsakem stisnjenem mozolju rjove, kot da ga iz kože dajejo. Sem mu rekla, da ko bo on melone žez pimpka brez jamranja spravil naj pa govoriuser posted image  
Jaz sem bila sicer tudi 100% rodit "naravno" brez protibolečinskih, ampak mi je pol ful odleglo, ko so mi jo dali. Raje ne pomislim, kakšna bi bila po 8 urah popadkov brez EA. Že tako sem bila pol čisto adijo zaradi izgube krvi...

(odgovor članu MagicSpell77)
Neposredna povezava do sporočila: 3149
   RE: Julijke 2011
26.5.2011 7:40:37   
juhica
user posted image  Ja grozno no - sam tale je pa dobra - prekinitev kemične vezi med tabo in otrokom... Poleg tega da sem se nasmejala, me je prav pojezilo, kako so eni vsiljivi s svojimi mnenji... Se strinjam s tabo, čeprav imam rada jogo (ampak res bolj same vaje, ker se res fajn razgibašuser posted image ). Če bo porod lažji in manj boleč, boš gotovo lažje vzpostavila novo kemično vez med otrokom in sabo, sej to vsi pravijo, da je manj težav pri hitrih in lahkih porodih - kr to ji povej...

Mene tudi razjezijo določene "duhovne" zadeve... Npr. sem že kar alergična na tiste, da s svojimi mislimi oblikuješ svoje življenje - ja ok, sej je res ampak do ene normalne meje. Tiste fore iz filma Secret, pa ne me narobe razumeti, ne težim takim ljudem s svojim mnenjem, ampak če za kako stvar pojamram, dobim takoj servirano, da sem si sama kriva, ker sem si to (npr. angino, nespečnega otročka, ali pa vnetje ušes pri otroku) povzročila s svojimi mislimi in s svojo negativno energijo, češ da bi se tudi z mislimi morala pozdraviti oz. urediti problem. Ej dobr da nimam raka, ker potem ti gotovo pri zdravljenju fuul pripomore občutek krivde, da si si ga sam pridelal user posted image . Kaj a npr. otroci iz Indije, ki so jih pri desetih letih starši prodali v spolno suženjstvo so si sami krivi za to, ali pa izstradani otroci iz Afrike??????? Sem enkrat že rahlo iznervirana vprašala in ne moreš verjeti, tudi za to naj bi bili sami krivi.... halooooo... Ej morš prav pazit kaj govorišuser posted image

Ok, zdej sem se pa še jst mal spihalauser posted image , zdej morm pa uštimat tamale dva, gremo na sistematskega za šolo, čeprav je starejši na antibiotiku (vnet uho ima), pa spet ne bo cepljen... No ampak bo vsaj pregled mimo...

(odgovor članu MagicSpell77)
Neposredna povezava do sporočila: 3150
Stran:   <<   < Prejšnja stran  124 125 [126] 127 128   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  124 125 [126] 127 128   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Zgodnji znaki nosečnosti: Izcedek
Zanositev povzroči številne spremembe v ženskem telesu in ena od teh je trdnost in položaj materničnega vratu. S spremlj...
Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...




Najbolj naporno obdobje.
пеперутка16

Kdaj vam je bilo najbolj naporno biti z vašim/vašo malčkom/malčico?