|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  126 127 [128] 129 130   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Julijke 2011
26.5.2011 22:47:19   
Beeo
Bucibirba: Mutsija :) Sva se vendarle odločila, košara v vijolični barvi, za športni del pa še počakamo, lupinico smo vzeli od Maxi Cosija, adapterja pa še nisem vzela, se nagibam k temu da ga ne bi, ker potem bom prisiljena imeti bebija v košari, zdi se mi da v lupinici lega otroka ni najboljša, se pa hitro razvadiš če jo imaš, da jo daš na ogrodje in potem je ena dve tri ure hitro mimo.

Torba še ni pripravljena, delamo na tem. Oblekice so bolj ali manj, sedaj je na vrsti pranje in likanje :)

Masaža presredka: ja paše, olje kje kupiti? Sanlabor ali Dm ali Muller

Malinov čaj: nakup v Sanolaborju, to so posušeni listi malin in en cvetovi.

Imamo se fino super in fajn :)
Vstopili v 35 teden :)

Odnosi s starši: Hm ... ta bo tudi pri nas težka, ker imam jaz cel kup svojih "pravil" , način in principi s katerimi se obojni najbolj ne strinjajo sploh glede prehrane, ampak verjamem da bomo nekako zmogli.

Pozdravček vseeeeeeeeeeem

(odgovor članu bucibirba)
Neposredna povezava do sporočila: 3176
26.5.2011 22:52:55   
MagicSpell77
haha, prav nasmejim se tem pogruntavščinam vaših otrok. To bo še pestro!

Jaz pa jutri šibam na pregled, pa se potem še kaj bolj razpišem.

Sem že "prebolela" vse komentarje glede EA, se zaradi bimbotov res ne splača sekirat. Kdor se zadnji smeje, se najslajše smeje. Je pa še ena pametna včeraj padla: sem omenila, da v MB nimajo več možnosti, da si sam v sobi, pa je ena prijavila, da smo pa res malo preveč razvajeni. Mislim... sem kar preslišala. Res ji ne želim, da bi mene za cimro mela :) Jaz se tolko poznam, da vem, da mi grejo na začetku vsi na živce, potem ko koga boljše spoznam in se "navadim" na njih, mi pa fulll pomenijo. Jaz bi bila sama v sobi in bi to tudi plačala, samo zato, da ne bi komu živcev pila s svojimi kometarji, ker vem da znajo bit zelo boleči. Po navadi piknem tja kjer najbolj boli... Pa se tega čisto zavedam in priznam svoje napake. Pač nisem najbolj prijazen človek, amapak sem brutalno realna in vedno povem kar mislim...

Lahko nočko, spet nas bodo brcali ponoči, pa kaj čmo user posted image user posted image

As long as you believe that time is money, you will spend money all the time. Time is not money. Time is free. You have all the time in the world.

(odgovor članu julijka11)
Neposredna povezava do sporočila: 3177
27.5.2011 0:21:19   
Matejita
Prisla s pregleda user posted image . Sem sla v javni zdravstveni dom na kliniko, ki je specializirana za rizicne nosecnosti, kamor moja spada. 20 minut smo se pogovarjali od kje sem, kaj pocnem v Mehiki, kako veliko jezikov znamo Slovenci,... No zadnjih 5 minut smo pa poslusali Ninin user posted image , zmerili pritisk in vpisali tezo. Mimogrede pravijo, da so moje kile na mojo visino za nosecnost idealne (ceprav sem se skupaj zredila ze 17kg) Hvala bogu, da sem tule, po mojem bi me kaksna vasih ginekologinj ze nahrulila user posted image . No prej sem za moje pojme bila pod idealno tezo, pa potem sem zaradi strahu zaradi krvavitev se dodatno shujsala, sem bila kot rahiticen pajk na intenzivni dieti.

MagicSpell dvomim, da si slaba cimra, res je pa po mojem, da si po porodu lazje odpocijes, ce si sam.

Bucibrba, ti si tudi iste ritme poslusala danes user posted image user posted image . Jaz imam prihodnji teden frej, 9.6. pa dojenckologa, pa potem tudi na 2 tedna.

Aqua ob tehle tvojih silnih seznamih kar utrujena postanem. Zadnja 2 tedna sem kot razvlecen cigimi, nic od mene..

Mismis te cisto razumem glede tvojega user posted image , sem tudi jaz imela enega kosmatincka, ki je bil v mojem stanovanju. Sel na dopust z menoj in pocel veliko stvari z menoj. Jasno da je neprimerljivo z user posted image , ampak sem bila strasno navezana nanj, velikokrat me je tolazil in mi je veliko pomenil. Vsakic ko je zbolel, sem bila v skrbeh in zal je imel tezave s scitnico tudi, skratka, predstavljam si, kako se pocutis in upam, da nam kmalu kaksne dobre novice poves.

Stari starsi pa - mi smo v odlicnih odnosih, mojadva sta na drugem kontinentu user posted image , tasc je zal ze pokojen user posted image , tasca pa bo letos praznovala 80 let in veliko potuje med vsemi otroci, ki jih ima.

Pozdravcek vsem!

Nina Karina se nama je rodila 1.7.2011, drugi rojstni dan pa smo praznovali 4.8.2011, ko smo dobili laboratorijske izvide, da je zdrava

(odgovor članu MagicSpell77)
Neposredna povezava do sporočila: 3178
27.5.2011 8:18:39   
daška91
Matejita : Čestitam ti za uspešen pregled user posted image .

MASAŽA PRESREDKA: ..sm zasledila da se pogovarjate o tem... katera krema se pa najbol priporoča oz. katera je dobra ?user posted image

..Jooj punce kako ste v tej vročini ? Ste v senčki ?? Upam da stee...jaz včeraj nism mogla bit na soncu tako je bilo močno. Res imamo hudo vročino letos v Maju mesecu, presenetljivo res. Popijete dovolj tekočine zdej ko je tako vroče ?? ..Jaz popijem približno 3-4 litre vode na dan, ker imam skos suha usta moram skos pit drugače mi kar glas začne jemat.
Imam pa še eno uprašanje ... a je odvisno tudi od let a te G da na pregled za sladkorno ali ne ? Ker to sm slišala kao da se tako gre...sam to nism čiz prepričana da je tako mislim da je tudi , kakšno kri imaš . A je tako ?? user posted image

Uživajte lepe sončne dneve, in bodite čim več v senčki in pazite na svoje zakladke !!! user posted image user posted image

(odgovor članu Matejita)
Neposredna povezava do sporočila: 3179
27.5.2011 8:34:56   
Suziiika
daška91 dobro jutro :)
Po mojih izkušnjah je vse odvisno od posameznega G,  za vse stvari, ne samo za test za sladkor. Ker ma vsak svoje kriterije, pa vsak dela kak njemu paše. Isto je z UZ, pa ostalo. Drugače pa ja, mene npr. ni dala na pregled za sladkor, ravno takrat ko sem jo pa hotla prašat zakaj ne, mi je pa po pregledu rekla, da sem mlada in zdrava in da ji je fajn to ker ne rabi nobenih dodatnih pregledov pa ni nobenih komplikacij? Tak, da zgleda vse vpliva. Od G samega, pa do ostalih dejavnikov.

Be who you are and say what you feel, because those who mind don't matter and those who matter don't mind.

(odgovor članu daška91)
Neposredna povezava do sporočila: 3180
27.5.2011 8:38:14   
daška91
Suziiika- sej se mi je zdelo, da je tako ... vsak G misli po svoje in dela kakor njemu paše to pa še kako drži ! user posted image Tudi mene ni dala na test za sladkorno , pomoje je tudi tako kot si ti rekla, da si govori sama pri sebi da sem mlada in zdrava ter da me ne muči še z dodatnimi pregledi .

(odgovor članu Suziiika)
Neposredna povezava do sporočila: 3181
27.5.2011 8:41:09   
rakica82
Jutro souser posted image ,

evo pa je petek. Končno. Jaz še nisem fraj in mi vikendi prov pridejo ,da se malo spočijemo.

Vidim, da se pogovarjate o vročini, men se pa sploh ne zdi neki hudo vroče, sej drug teden je že junij. No edino ponoči mava v spalnici toplo, pa moj noče spat pri odprtem oknu. Drugače mi pa to vreme prov paše, na Šmarno se da it, lahko kaj naredimo okoli hiše, pa včeraj sva večerjala na terasi. Skratka men je zaenkrat super, se mi zdi da ne pašem najbolj k vamuser posted image .

Sem vidla to sedmi otrok, vsaka čast res. To pa je nekaj.

Sem vidla da že vse nosite papirje na CSD, pri nas tudi to čaka na junij, ker se mi bo  poznalo na porodniški pol, morem oddat itak do 19.6, sem si napisala da neseva 15. 6.

Testa za sladkor pa tudi jaz nisem imela, je pa kot je Suziika rekla, odvisno od več dejavnikov, eno je ginekolog pol pa tud tebe gledajo.

Lep dan

ti si najlepša pesem življenja mojega...

(odgovor članu daška91)
Neposredna povezava do sporočila: 3182
27.5.2011 9:21:17   
bubu_bibi
Dobro jutro babike!

Hvala, da ste odgovorile na moje vprašanje, vidim, da je vse normalno, pa še velik razpon te normalnosti. In da tudi jaz pašem noter. user posted image Jaz sem se že prej spraševala, kako kaj pristopiti k starim staršem, ker se njim zdi samoumevno, da so še vedno oni edini tapravi starši (pa saj so, samo pač njihovi otroci so že odrasli in bi lahko tudi malo spremenili svoj odnos do njih, ne?). In sem ful študirala, da bi se probala prej kaj zmenit, ampak ker z mojimi smo dost narazen, pa nekako si niti ne upata kaj vprašat, kaj šele naredit, da je ne bi bilo kaj, s taščo pa tastom pa je bolj user posted image . Se mi zdi, da kokar da jih ne zanima, potem pa kar z lepega, meni nič tebi nič, cela gora pričakovanj, kovanj, misli, idej in ja pa ja boš tako delala. Jah, niti ne... user posted image

Meni tudi tako vreme zelo odgovarja, ker imava v hiški bolj mraz, tako da je prav prijetno. Kavica pa piškotki se tudi najdejo, če bi se katera želela malo ohlajati v Ljubljani... user posted image

No, grem se pa res učiti. Včeraj sem tako zabušavala, da joj. Danes malo nadoknadim in potem spet mirno in počasi... Saj je moja prioriteta to, da sem spočita in da je moj buši veliko crkljan, pa četudi vse ostalo počaka. user posted image

Aja, v Mani imajo nek popust: kupiš dva, plačas tri, ne obratno (!!!user posted image , plačaš dva, vzameš tri, tako je prav) na vso novo kolekcijo in mislim, da celo otroška spada zraven.

Midva z nakupi zares začneva šele po 10.6, samo takrat pa res vztrajno. Aja, MetiLu, jaz sem tudi kar zadovoljna s Hoferjem, čeprav zdaj se mi ne da vedno tja po kakšno malenkost, tako da sproti dokupujem pri Sosedu. Pa kislo smetano jem izključno njegovo! user posted image

Lep dan vsaki posebej, se beremo! user posted image

Pričakala sva! :)

(odgovor članu rakica82)
Neposredna povezava do sporočila: 3183
27.5.2011 10:09:52   
aloje
Hojla čvekice,res že dolgo se nisem oglasila.Vsem čestitkeuser posted image za uspešno opravljene preglede.Tudi pri nas je vse ok user posted image .Naši bebici se tako kolca,da potem kar trebuh skače sem ter tja,se mi kar smili,potem jih pa mami dobi z brcami.Vročina mi zaenkrat še ne dela problemov,v avtu je klima,v hiši prijetnih 22 stopinj,pred uhodom v hiško imam popoldan senco,tako da tam uživam in šivam gobelin ali pa berem kakšno dobro knjigo.Cunjice za našegauser posted image so uglavnem pripravljene,torba za dojenčka iz porodnišnice tudi,samo za mami moram še pripravit.Paprinji za porodniško tudi oddani,samo ati mora še nesti za očetovski dopust,pa je ravno tista deklina ki to izpolnuje zbolela,pa saj je še čas.
Samo a veste kaj,da imam pa teh nasvetov kako se naj pazim že res vrh glave,pa saj sama najbolje vem kaj lahko in kaj ne.Mojo sosedo najbolje skrbi kdo bo mene v porodnišnico peljal,ko je mojega moža tako malo doma,joj res je boga,s kakšnimi svarmi se ljudje ukvarjajo.
No lepo se imejte in uživajmo še napolno v teh zadnjih tednih.
Za seznamček naslednji pregled imam 17.6.

(odgovor članu bubu_bibi)
Neposredna povezava do sporočila: 3184
27.5.2011 10:14:03   
rakica82
Bubu_bibi boš kmalu imela kakšnih 20 nosečk pred vrati, ko tako lepo ponujaš kavico v hladnem stanovanjuuser posted image .

Je pa tudi pri nama dopoldan v dnevni mrzlo, kuhinja je sicer ful segreta,pač jutranje sonce, se držimo bolj v dnevni pa je super.

(odgovor članu aloje)
Neposredna povezava do sporočila: 3185
27.5.2011 12:48:04   
petrussa
Zdravo punce!

Sem šla do G danes, ker me že dva dni nekaj "dol tišči"... So mi naredili CTG - ni zaznalo nobenih popadkov oz. krčenja maternice. Kar je dobro. Pa urin so pregledali - tudi vse ok.
Mi je pa G potem izmerila dolžino materničnega vratu z UZ: 22mm, začetni lijak - kar baje ni tako zelo vredu. Sem pa točno 32 tednov noseča.
No, dobila sem napotnico za v bolnišnico, recept za boskopan (čeprav nimam krčev) in še za Prometrium (da se MV ne bo krajšal, se mi zdi; moram ga pa it iskat v Italijo, pri nas se ga ne dobi...). Baje da bom dobila injekcije za razvoj pljuč.
Skratka... Zdaj bom poklicala v bolnišnico, ali je obvezno da pridem danes dol, ali lahko počakam do ponedeljka - obljubim da bom počivala doma...
Prosim za nasvete in komentarje na rezultate... :)

(odgovor članu rakica82)
Neposredna povezava do sporočila: 3186
27.5.2011 13:43:00   
MetiLu
Dan!

Mi smo iz potepanja, tamal je užival z očijem, jaz pa tud po svoje v šopingu user posted image  sem si privoščila ene lušne, predvsem pa udobne in enostavne za obut sandalce in sem važna user posted image  zdej pa res neham user posted image

Tamal je šel lihkar spat, sva ga komaj prepričala, mater se on tko mirno pogaja, da sploh ne veš kdaj te okol obrne...
Jaz grem pa tud mal ležat, pol bo pa pica padla dones. Menda se bo proti večeru vreme poslabšalo in bo jutri dež, tako, da nas bo malo pohladilo. Čeprav men tud kar paše da je toplo, imam rajši to, kot pa mraz. Zima je men res čist odvečen letni čas user posted image

Glede odnosa starih staršev se pri nas nobeden ne vtika v najino vzgojo. Mogoče kakšen komentar pade, nej nehava tamalmu skoz "težit", od začetka sem mogoče dobila kakšen komentar, da je bil preveč oblečen, sam si s tem nisem delala nekih dilem. Vsekakor je pri tem največja prednost, da smo na svojem in se ne videvamo vsak dan. Jaz sem tud take sorte, da si ne dam vsiljevat nekih vzorcev, tako da včasih samo malo postrani pogledam, če mi že kaj ne paše, pa me vsi na miru pustijo user posted image user posted image user posted image  sicer pa mislim, da me je mami dobro vzgojila, tašča je pa tud 4 krasne fante gor spravila. V glavnem, pred prvim user posted image o tej temi sploh nisem kej dost razmišljala, kako bo, al bo treba komu kej rečt, da se ne bodo vsajal, moram pa rečt, da se nekako vsi ravnajo po najinih kriterijih in ne morem rečt, da ko je v varstvu pri starih starših, da pride čist razvajen ali razpuščen domov. Mamo kar dober "zmenjeno", kar se tiče otrok user posted image  men grejo bolj na jetra komentarji širše žlahte, znancev, sosedov, ki imajo tudi majhne otroke in je vsak najbolj brihten, kako je treba otroke rihtat in vzgajat... teh imam pa včasih poln kufer user posted image  Pa ne bom šla zdej v detajle, ker pol lahko napišem roman user posted image  

Zdej grem pa res mal počivat...

12. Februarja ´08 je na svet prikukal moj zlati fantek Janez

8. Julija ´11 pa je dobil sestrico Izo in postal ponosni veliki brat

(odgovor članu bubu_bibi)
Neposredna povezava do sporočila: 3187
27.5.2011 14:07:01   
mismis
IZVIRNO SPOROČILO: petrussa

Mi je pa G potem izmerila dolžino materničnega vratu z UZ: 22mm, začetni lijak - kar baje ni tako zelo vredu. Sem pa točno 32 tednov noseča.
No, dobila sem napotnico za v bolnišnico, recept za boskopan (čeprav nimam krčev) in še za Prometrium (da se MV ne bo krajšal, se mi zdi; moram ga pa it iskat v Italijo, pri nas se ga ne dobi...). Baje da bom dobila injekcije za razvoj pljuč.

Moja situacija je bila enaka tvoji, samo da se je to meni zgodilo v 20. tednu. Takole, MV je dovolj dolg za 32. tednov, problem je v lijaku, ker se znaš začeti odpirati. Buscopan jemlji po potrebi, kupi pa si Magnesol, pa Prometrium oz. lahko rečeš tvoji G, da ti da recept za Utrogestan (je enako), dobiš ga pa v lekarni v Kranju.
Utrogestan ali Prometrium jemlji oralno (skozi usta), ker vsako drezanje v nožnico lahko vpliva na MV, pa obvezno brez spolnih odnosov, pa počivanje... čeprav tole ta zadnje ni nujno, da bi prav veliko pripomoglo k uspehu.
Aja Prometrium ne vpliva na krajšanje oz. daljšanje MV, temveč pomirja maternico, posledica tega je, da nimaš krčev, krči pa vplivajo na krajšanje MV.

Upam, da ti je tudi vzela bris, če bi slučajno ugotovila kakršnekoli bakterije ali infekcije moraš takoj iti na antibiotike (te zadeve znajo povzročiti razpok mehurja). Inekcija za pljučka, vprašanje če jo sploh dajejo po 32. tednu, ne vem, bodo povedali, njena naloga je pa, da za 14. dni prestavi plod v fazo zrelosti, posledica tega pa je, da začne dete počasneje rasti (da ne boš presenečena na naslednjem UZ-ju).

tukaj imaš link, k Pušenjak odgovarja na podobno zadevo, pa je punca manj noseča kot ti
http://med.over.net/forum5/read.php?19,975986

uglavnom, najprej se pomiri in si reci, da bo vse ok. Zna biti, da je tvoja G naredila preveliko paniko in zadeve niso tako kritične kot se njej zdi.
Bi bilo pa dobro, da danes pokličeš v bolnico, a ti je dala napotnico za določenega G ali splošno?

"Če ne moreš pomagati, nagajaj.
Važno je, da si zraven!"

(odgovor članu petrussa)
Neposredna povezava do sporočila: 3188
27.5.2011 15:58:02   
julijka11
daška91 mene je G zdaj dala na cuker zaradi starosti; v 1user posted image  pa ne;

se mi je pa po zaužitju cukra začelo kar vrteti in postalo mi je slabo, ampak bolj sem imela občutek slabosti v glavi kot trebuhu...me je pa piknila samo 1x in to eno uro po pitju, izvide pa dobi moja G..

(odgovor članu mismis)
Neposredna povezava do sporočila: 3189
27.5.2011 23:26:01   
MagicSpell77
Hello sonosečke.

Danes sem bila na pregledu in je vse tam kot mora bit :) Krvni testi so negativni, kri je vredu, poslušali smo srček, maternico imam veliko 33cm. Kot po navadi, pri meni ni UZ, tako da še vedno nismo čisto 100%, če bo punčka. Kar je zelo zoprno, ker že tri tedne iščem kompletek za iz porodnišnice, pa lahko samo nevtralno barvo kupim. Teh pa ali ni, ali pa nimajo številke 56... No, pa bolniško sem dobila še do porodniške.

Ko sem prišla domov, me je pa še pošta od CSD čakala, da začnem s porodniško 13.6. in da bo denarja malo več, kot pa zdaj ko sem na bolniški in na Zavodu za zaposlovanje.

mismis nasl. pregled 15.06.

Tako, en lep vikend želim, naj se danes ponoči malo shladi, pol pa spet naročam sonček!

As long as you believe that time is money, you will spend money all the time. Time is not money. Time is free. You have all the time in the world.

(odgovor članu julijka11)
Neposredna povezava do sporočila: 3190
28.5.2011 11:36:10   
mismis
Dober dan,

se javljam samo toliko, da vam poslakam tale zaspan dan...

user posted image

zdaj pa šibam bajto posesat, naš kužon menja dlako in imamo tako po tleh user posted image

"Če ne moreš pomagati, nagajaj.
Važno je, da si zraven!"

(odgovor članu MagicSpell77)
Neposredna povezava do sporočila: 3191
28.5.2011 13:58:52   
MetiLu
Dan!

Za mano ena čist neprespana noč user posted image  pri nas je tko treskalo, da se je cela bajta tresla, pol je en z avtom norel mimo, pol so prišli ptiči žvrgolet na okensko polico, pol noči mi je bilo vroče, pol sem odprla okna, mi je pihalo, pol se nikakor nisem mogla namontirat... v glavnem, zaspana...

Sva imela midva pa danes že čistilno akcijo, je možek do konca pomil okna in snel zavese, da sem jih oprala, zdej pa že sveže visijo in je spet tko lepo, ko da imamo nove user posted image user posted image  pa bo za eno leto mir, bolj pogosto se mi s tem ne lub ukvarjat...

Za popoldan še ni posebnih planov, sva s tamalim sama, tako, da se bova nekam spokala, da ne bo preveč dolgčas doma. Sicer pa je moje počutje ok. Sva z mojim lih včeraj ugotavljala, kolk to nosečnost več prehodim vsak dan, kot pa sem pri tamalmu. Ker takrat je bila zima in mene dobit ven na mraz za več kot 20 min je misterij user posted image  zdej gremo pa res vsak dan na en 45 min sprehod, sicer po ravnem, pa še to je kar podvig za moj križ, poleg tega pa dost kilometrov po šopingu naberem user posted image  tko, da bom kar v formi za dan D user posted image  sicer pa pri že enem mulčku doma je bit težko pri miru user posted image

Lep viken vsem, upam, da se kmalu pokaže sonček

< Sporočilo je popravil MetiLu -- 28.5.2011 13:59:48 >

12. Februarja ´08 je na svet prikukal moj zlati fantek Janez

8. Julija ´11 pa je dobil sestrico Izo in postal ponosni veliki brat

(odgovor članu mismis)
Neposredna povezava do sporočila: 3192
28.5.2011 20:41:39   
tajs
halo, halo. se že dolg nism oglasla ampak ne po moji krivdi. v bližini polagajo cevi za plin in so ne vem kako presekali tudi kabl za internet, telefon,... tko da sm bla zdejle en teden brez interneta. v četrtek sm mela pregled, tokrat samo navadni pregled brez uz, mal sm ji pojamrala za zarekanje (zvečer imam noge še enkrat debelajše k zjutri) pa mi je dala eno kremo od mustele, pa je rekla nej se mažem če bo kej bolš občutek, v primeru da bo pa hudo pa noge v mrzlo vodo v vodo pa sol. pravi da ni prijetno (mrzla voza namreč) ampak takoj pomaga. ne vem poskuste če bo kiri hudo. nasledni pregled mam v 38. tednu, ker je moja g na izobraževanju, to pa je 13.6. takrat pa me že čaka ctg. tele brce naše punce niso več prijetne ampak so že ornk moteče in boleče. tudi dol me tišči že 100 na uro, tko da bo res čas da se jst malo bolj pripravm na dan d, torba še ni, morm it si še kupt ene natikače, pa šampon in zobno ščetko da mam notr u torbi, kr se tist dan zihr ne bom spomnla s sabo vzet. vreme in vročina,.... brez besed, sploh ker hodm z avtom, ki ne premore klime po otroke ob dveh popoldne in se notr kuham. upam da mi bo uspel zamenjat auto do prihoda naše punce. sem pa vse uredila na csd, samo očetovski dopust mora mož še uredit ampak to se ne mudi tolk. ne vem kaj sem še misnla napisat, mah bom že...
lepo se mejte pa pozdravte vse okoli sbe in tudi v sebi, hihihihi

(odgovor članu MetiLu)
Neposredna povezava do sporočila: 3193
28.5.2011 20:57:36   
maca84
hej ....da se javim še jaz malo. Vse ok, uspeli smo včeraj še pred dežjem pospraviti mrvo kar je bilo pokošene user posted image in sem se počutila prov zmagoslavno ker nas ni prehitelo vreme. Dans svapa z možekom spekla že kruhek za jutri ko imamo piknik da bomo imeli domačega, pa rolado sem naredila za posladkat zdej sem pa čist kaput. Ampak bom jutr uživala sadove današnjega dne pa bo user posted image ja piknik pa mal roštiljade pa mamo za vse kar je bilo v maju - moj god, sestrin god,od mojega moža god in pa moja diploma. No to mamo jutri z mojo žahto, od moža žlahta je pa bila pri nas za vsak praznik tko da sma jih že pogostila sproti user posted image ja za v P za mamico in za dete za iz P it še nič pripravljenega, bo treba počasi. Drug teden en dan šibama v LJ morva res tist zadnji šoping opravit drugače bo kriza user posted image papirje počasi tudi urejamo tako da bo tut to poštimano. Aja, menile ste se o odnosih s starimi starši hmmmm, rajši nebi komentirala.....živiva v hiši skupaj z njegovo mami, torej mojo taščo in vsak svoje gospodinjstvo in smo s komunikacijo na minimumu, midve samo na pozdravih če se vidimo,pač uradno kar je treba in po bontonu. Z možekom sicer malce več pa vseen, pač problematična in ne glih vajena komunikacije in bontona in je kakor je,ma se ne sekiram kej dosti.Vem da se bo vtikala v vse tko kot se zdej in ne bova znala biti starša pa ok,pač tudi ona ne bo kej dosti stara mama očitno če se je tako odločla. Moji pa tudi, vidim kako je pri sestrinem sinu....joj mene,pri vsem so pametni in ne vem kaj vse.....tako da bo še pestro,ampak kokr poznam sebe bojo rajš pustil da moja vzgoja in pravila veljajo ker vedo da je drugače ogenj v strehi. Sej sem vesela nasvetov, še posebej če vprašam za kakšno stvar, na meni pa je al upoštevam ali ne. So pa že tko vajeni da vedno delam po svoje, tudi če mi ne vem kako pametno in res modro svetujejo. Sem pač samosvoj človek in moram zadeve probat,narediti tudi kakšno napako in se potem iz nje na lastni koži kaj naučiti.

Uf, sem se razpisala. Grem pod tuš in noge dat u luft user posted image

lepo se imejte in prijetno nedeljo jutri ker bo spet sonček in bolj toplo user posted image pa božajte trebuščke še v teh zadnjih tednih preden pridejo user posted image k nam v naročje user posted image

(odgovor članu tajs)
Neposredna povezava do sporočila: 3194
28.5.2011 23:39:06   
sunny24
Po dolgem času se spet mal oglašam na RR...

Včeri sm mela pregled, vse v redu, naslednji pregled mam 10.6. in se že začne CTG...Pa bris za streptokok mi bo vzela...za plačat 10 evrov.

Drugače sm pa bla malo v šopingu za user posted image , ma vse skupi nism nič kej dosti nabavla...Par bodijev, bombažno dekico, nogavičke, neki pajackov s kratkimi rokavi. Neki bom še od ta male pokombinirala...
Morem še iz Tosame naročit stvari zase, pa kompletek za iz P it iskat-to bom šla kr v  Prenatal v ITA, pa še eno omaro morm it iskat do Ikeje, da bom mela kam zolžit cote...Neki cotk pa bom od sodelavke dobila, k ma tudi poletnega sinčka...user posted image  
Pa še kozmetiko za user posted image : od bubchena olje, trdo milo, za rito bo kr Bepanthen, fiziološko in alkohol. Pa ene Pamperske newborn, par flašk, dude,...To bo to menda...Al sm še kej pozabla??? Dejte me spomnt, k nosečniška pozabljivost je huda bolezen...user posted image user posted image user posted image

Sm lih danes premetavala cote od ta male za poleti in ima tolko robe, da me je skori kap. Ji je namreč še od lani poleti full stvari prov, tko, da se je nabralo.

Vidim, da se menite o odnosih z bodočimi nonami in nonoti...Ma pr meni so oboji super! Z mojimi se full štekamo, pa mlada sta še. Pa tašča je tudi full OK. Se res fajn zastopimo. Oboji mi priskočijo na pomoč pr Gaji če kaj rabim, sploh pa za varstvo med vikendi ko sem še delala jim ni bil problem vskočit. Tko da bravo moji in njegovi!!! user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu maca84)
Neposredna povezava do sporočila: 3195
29.5.2011 14:31:49   
Matejita
Jutro punce, sem se zbudila ob obicajni zgodnji jutranji uri po bitki s komarjem/ji ponoci. Me niso pustili spat, pa sem se preselila v dnevno sobo na kavc, potem je pa Nina zacela svoj brcalni krozek, no kaksno urco kasneje sem pa mrknila.

Sicer pa v petek imela zadnji delovni dan v tem solskem letu, 3x tocila solzice user posted image ... Otroci so me kar objemali pa risali in dekorirali ucilnico v baby shower ucilnico, tako da je pisalo happy baby shower Nina Karina, a steklenicke, dude, dojencice, vse kar mora bit. No pravi baby shower so mi pa po pouku prpravili sodelavci.user posted image  Tak lep obcutek, da so si vzeli cas in pripravili hrano doma, pa kupili so mi darila (za 1 pralni stroj oblekic in dekic), pa kozmetiko, plenicke,... Resnicno sem srecna v svoji sluzbi iz toliko razlogov.

No zdaj pa ostajam doma do poroda in se moram nekako privadit na novo situacijo. Se imam na sumu, da bom dopoldneve izkoristila za ciscenje stanovanja - po malo, da naredim en krog, ga se nisem, pa knjiga Dojencek mesec po mesecu me se caka, pa se kar nekaj planov imam. Bomo videli, kaj bom res naspicila.

MetiLu tebe tudi neprespana noc ne ustavi, neverjetna si user posted image . Me daje cisto prava slovenska zavist, ker se pocutim velikokrat cisto v prafaktorjih in zadnje case veliko casa prezivim v druzbi naenkrat zelo ljube prijateljice - postelje. Se tolazim, da je to zacasna situacija in da po porodu dobim nazaj energijo.

Aloje pa za cisto pripravljena, samo se torba za porodnisnico manjka, pa popadki user posted image . Jaz moram kupit se nedercke za dojenje, pa za vsak slucaj en paket vlozkov za po porodu (ce se slucajno paketki iz Slovenije s to dragoceno vsebino kje zahaklajo) , pa bom tudi jaz ready. Po mojem bom napakirala torbo ta teden.

Bubu Bibi pridna, da studiras zdajle, jaz sem studij zakljucila leta nazaj, sem pa imela namen delat en certifikat za Ang, pa sem se odlocila, da bo to projekt za 2012. Zdajle se strasno tezko zberem ze kaj brat, se najbolje mi gredo od rok noescniske in dojenckaste teme, ostalo pa bolj strani obracam.

Rakica tudi jaz videla, da pricakujejo 7 user posted image , tudi jaz pravim, da vsa cast tej mamici in sem malo ugibala, kako jim znese casovno in financno. Mislim, da je to mamica z veliko zacetnico, po moji logiki kaj dosti casa za kaj drugega ne more ostati.

Fajn preostanek nedelje vam zelim in navihan zacetek tedna user posted image !

Nina Karina se nama je rodila 1.7.2011, drugi rojstni dan pa smo praznovali 4.8.2011, ko smo dobili laboratorijske izvide, da je zdrava

(odgovor članu sunny24)
Neposredna povezava do sporočila: 3196
30.5.2011 9:27:22   
škrpijonka
Pozdravljene user posted image ,

jaz sem zadnji teden v službi user posted image .
V soboto sem imela čistilno akcijo in zvečer me vse tako bolelo, da sem se komaj obračala v postelji. Sem pa zadovoljna ker je končno skoraj vse na svojem mestu. Čakam še košek, ki ga dobim ta teden, kar se pranja tiče sem oprala samo plenice, ostalo bom sedaj med tednom. Jutri grem na diabetičnega spet na 100g test, potem skočim do frizerja in v lekarno po kozmetiki, ki še manjka. Kupiti moram še plenice. Potem pa počasi pripravim torbo za porodnišnico in se dam na off. 
Končno je malo manj vroče in se da živet.

Svet je takšen, kakršnega hočemo videti ... Nekateri tožijo, da ima vrtnica trnje, jaz pa sem vesela, da ima cvet.

(odgovor članu Matejita)
Neposredna povezava do sporočila: 3197
30.5.2011 10:03:35   
rakica82
Ojla,

za mano je naporna nedelja. Najprej sva cel dopoldan pospravljala, ker smo imeli potem pri nama kosilo, ki naj bi bilo bolj na izi , starši, pa še ena družina, kuhala je tašča. Končalo se je tako ,da sva imela obiske do 9h zvečer, cel kup ljudi, kuhinjo sem včeraj dvakrat pospravljala in še enkrat danes zjutraj.
Vmes mi je mami povedala, da so moji noni v petek odkrili neoperativni rak na jajčnikih, kar me je totalno sesulo, ker imam od starih strašev samo še njo in je bila do zdaj vedno zdrava. Tako, da danes čakamo kaj bo pokazala operacija, bodo samo pogledali.
Kot da ti ni dovolj, se je dedku od mojega moža stanje poslabšalo, ima raka v zadnjem stadiju že nekaj časa, samo čakamo dneve.

Mene pa od vsega tega boli glava, slabo mi je...

(odgovor članu škrpijonka)
Neposredna povezava do sporočila: 3198
30.5.2011 10:15:56   
daška91
Zdravo punce ! user posted image

Evo pa je vikend okoli in je spet tukej ponedeljek ! user posted image Res gre hitro vse skupaj kajne ?? user posted image

No da vam povem malo kako sva jaz in moj mali sonček. Vsako jutro poslušava njegovo prvo igračko ( lunica in gori je medo ) , ki potegneš za vrvico in poje , res je nor nanjo kar pomiri se občasno me vmes tudi kaj pobrcka. Imam pa občutek da se učasih odziva na moj glas oziroma ko mu kaj pripovedujem lepega enostavno ponori user posted image .Uglavnem imamo se lepo. In še lepše se bomo imeli ko bo detece zunaj user posted image !

Jutri imava ultrazvok ; rasti in razvoja, res komaj čakam da ga spet vidim !! user posted image

VOZIČKI:Punce, kakšne vozičke ste kaj kupile ?? Midva imava Izacco z1 in sm resnično zadovoljna user posted image .

user posted image

No tak je naš ... user posted image user posted image

(odgovor članu rakica82)
Neposredna povezava do sporočila: 3199
30.5.2011 11:00:07   
bubu_bibi
rakica82 - pikica drži se! user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image In pazi nase in na user posted image , čeprav vem, da je lažje reči kot narediti...

Pozdravček prav vsaki posebej, jaz danes šibam na depilacijo (user posted image ), potem pa za knjige. Se pa beremo!

Pričakala sva! :)

(odgovor članu rakica82)
Neposredna povezava do sporočila: 3200
Stran:   <<   < Prejšnja stran  126 127 [128] 129 130   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  126 127 [128] 129 130   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Kateri so prvi znaki začetka poroda?
Ko se bliža dan poroda, je vse več znamenj, ki nakazujejo na to, da se bo porod začel. Nekatera so prava, nekatera pa ne...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?