gajka
|
Dobro jutro! Evo, za zaspane, če je ne bo pred mano že katera postregla (bog ve, kako dolgo bom tole klofala)... Jaz sem bila zjutraj že pri P z Rokom, je imel kontrolo (spet!) zaradi ušes. Naše P ni in jo ena druga nadomešča, pa se mi zdi en velik paničar in po današnjem vtisu kot en začetnik! Rok je namreč za povrh vsega v soboto zjutraj postal še ful pikast, polno drobnih rdečih pikic po trebuhu in hrbtu, pa malo manj po nogicah (tudi po podplatih) in še manj po rokkicah, po obrazu nič. Smo šli v dežurno, menda samo nek dermatitis, nenalezljiv... Pikice so do danes postale že precej svetlejše, danes pa ta zloglasna nadomeščanka hoče najprej celo mnenje ene druge P, če res niso rdečke ( kot P bi jih ja mogla takoj prepoznat, če bi bile?), poterm začne o možni alergiji na Hiconcil ( reakcija šele po 8 dneh jemanja?), potem o možni 6. bolezni ( a ni pogoj nekje 3-dnevna visoka vročina nekaj dni pred izpuščaji?)... Takale ugibanja se lahko še jaz grem, pa nisem pediater!Pa menda je še eno uho še vedno malo vneto in zdaj naj bi šel čez 2 dni spet na kontrolo (itak, da grem raje h kateri drugi P kot k njej, najraje bi šla k naši, pa je žal ni). Rok je že od prvega dne antibiotika (prejšnji petek) po obnašanju čisto zdrav in sem ga včeraj dala v vrtec, ker se je doma že orng dolgočasil in ga tako veselega kot je bil včeraj zjutraj, ko je šel v vrtec, še nisem videla. Ta ženska pa misli, da bom reveža s "čisto malo še vedno pordelim enim ušesom" (to so njene besede) še vedno imela doma, antibiotika ne dobiva več, ampak samo 2× dnevno neke kapljice. Ta vikend sva šla z na natančnejši ogled ene gradbene parcele od njegovih starih staršev in ko se že malo "zapaliva", pride mimo njegova stara mama in začne, da je sosednjo hišo nekdo kupil in bo imel nek lokal... Greva kar tja vprašat (ker sva videla 2 možakarja pri tisti hiši), se izkaže, da sta gradbinca, ki prenavljata in nama vse razložita in razkažeta (notranji bazenček, zunanji bazenček v delu, jacuzziji, kje bodo separejčki itd.). Seveda človek dobi neko čudno idejo - kvazi spa za pomembneže z ljubicami? Nakar kasneje od stara mama pove še, da ta, ki je kupil tisto hišo, išče čim bližje še kakšno hišo, da jo bo imel za zaposlene. Ja, le kateri zaposleni pa morajo živeti zraven delovnega mesta?!?Sva takoj naredila črto čez celo parcelo, ker ravno sosed takele obrti pa ravno ne nameravam biti! No in zdaj sva spet na začetku in spet iščeva primeren prostor pod soncem...
|