Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: *** Avgustovčki 2008 ~ 2.del*** 10.11.2010 8:30:22
|
|
|
|
anita goitan
|
pišuka, napišem pa mi ne objavi bem, sem zaspana , ponoči imeli maraton kašla: Ula & Zoja, U.nos spucam, jo podojim in je ok, Zoja pa noče smrekovih vršičkov (imam domače), noče čaja, noče tople blazine na prsih, noče nič..in kašlja in se davi in joče ker jo že mišice bolijo! Jutri jo pred vrtec peljem h P poslušat. Danes pa Ulo, čeprav sta čez dan ok, obe naspidirani Ve
|
|
RE: *** Avgustovčki 2008 ~ 2.del*** 10.11.2010 11:25:22
|
|
|
|
anita goitan
|
kje se pa skrivate evo, z Ulo od P, vse ok, pač kašelj po nahodu, nos pucat in dojit, dojit, dojit..da dobi protitelesa..ja vse to vemo, sam da so pljuča čista! Mi spi kar v lupinci v predsobi..pijem kavo in jem jabolčni zavitek, pa dober tek če sta ravno pri kosilu
|
|
RE: *** Avgustovčki 2008 ~ 2.del*** 10.11.2010 13:12:44
|
|
|
|
gajka
|
Jaz delam, pa je bolj malo časa, en projekt moram končat... anita g. - Rok je imel nek sirup za izkašljevanje (Galenski izdelek, zelenkasta škatlica z medvedkom) in pa domače smrekove vršičke, ampak on vse tele sirupe brez problema popije. Btw. a je katera seznanjena s plačami asistentov na faksu? Še vedno iščem svoj delovni prostor pod soncem... Presneta RR, we are sorry..., še dobro, da obstaja backspace tipka!
|
|
|
|
RE: *** Avgustovčki 2008 ~ 2.del*** 10.11.2010 13:41:23
|
|
|
|
gajka
|
IZVIRNO SPOROČILO: gajka Btw. a je katera seznanjena s plačami asistentov na faksu? Še vedno iščem svoj delovni prostor pod soncem... Sem našla podatke na netu, pa komaj verjamem, da bi bile res tako kilave... Okrog jurja neto?!?
|
|
|
|
RE: *** Avgustovčki 2008 ~ 2.del*** 11.11.2010 8:07:00
|
|
|
|
anita goitan
|
IZVIRNO SPOROČILO: gajka IZVIRNO SPOROČILO: gajka Btw. a je katera seznanjena s plačami asistentov na faksu? Še vedno iščem svoj delovni prostor pod soncem... Sem našla podatke na netu, pa komaj verjamem, da bi bile res tako kilave... Okrog jurja neto?!? ja to že, potem je vse odvisno od kolektivnih pogodb, vsaj na našem faksu Če te pa zanimajo višji dohodki, bo treba v gospodarstvo
< Sporočilo je popravil anita goitan -- 11.11.2010 8:10:21 >
|
|
RE: *** Avgustovčki 2008 ~ 2.del*** 11.11.2010 8:20:01
|
|
|
|
Zoja Miša
|
Punci dobro jutro! Anita in Gajka, ker drugih itak ni ! Gajka, mislim, da ti na tvoje vprašanje Anita lahko odgovori. Ampak po mojem je podatek kar pravi. Jaz bila včeraj pri G. Ja, smo reden letni servis . Vse BP. Pa avto sem v zimske škornje preobula. Danes imeli pestro noč, Kaja Lina je prehlajena. Ja, po 2 dnev v vrtcu . Pa ne kapljic, da bi lažje dihala. Spala pri nama...v glavnem, od 3h naprej nisem spala nič. Jah, bo že. Ena velika , pa bo. In upam, da le pri prehladu ostane . Tejkaz, vse naj, naj... , pa pridi sem še kaj! Res, lep dan....naj ti ga polepšamo z malimi trenutki sreče
|
|
RE: *** Avgustovčki 2008 ~ 2.del*** 11.11.2010 8:46:09
|
|
|
|
gajka
|
tejkaz - vse najboljše! Midva z Rokom sva od P. Je imel kontrolni pregled, če so zdaj ušesa OK in bi lahko šel v ponedeljek že v vrtec. Ampak žal ne! Menda je še vedno nekaj vnetja, ostajamo na Hiconcilu, dodatno ima zdaj še ene kapljice, nova kontrola pa v torek... Kdaj pa spet v vrtec? anita g. - v gospodarstvu sem že zdaj, sem tukaj že vse od konca faksa, pa so trenutno razmere vsaj v moji branži za zjokat! Plače bi še že lahko bile, če bi bilo dovolj denarja, tako pa vlada tak dumping, da ni za verjet (cene na razpisih so padle tudi na samo 15% cen izpred 3 let! ). Pa tale gonja za projekte itd. ni zame, pa delovnik je v gospodarstvu en navaden "čigumi", pri 2 otrocih pa to bolj težko laufa... Pa zdaj išče bolj ziheraško službo, z bolj umirjenim delovnikom in predvsem za bolj mirne živce! In iščem kompromis vsega naštetega v kombinaciji z "javno" plačo... Se bom še pa vseeno pozanimala za konkretno asistentsko mesto, kaj nudijo. ZM - in redni letni servis je pokazal zeleno luč za prirastek...
< Sporočilo je popravil gajka -- 11.11.2010 8:48:49 >
|
|
|
|
RE: *** Avgustovčki 2008 ~ 2.del*** 11.11.2010 8:56:16
|
|
|
|
anita goitan
|
gajka vse razumem, prekvalifi.se v elektro , ampak z vsem naštetim ne boš dosegla 2 jurja neto (cca +/_)..če tolk iščeš, pač kompromisi, ma saj poznaš tejkaz naj za trenutek odloži delo da ji voščim: Vse najboljše!!!
|
|
RE: *** Avgustovčki 2008 ~ 2.del*** 11.11.2010 12:51:40
|
|
|
|
gajka
|
anita g. - ja, no, ravno prekvalifikacije v elektro se pa ne grem, je že en štromer pri hiši dovolj, pa še ta ni ostal ravno v štromerskih vodah. A si ti kakšna asistentka ali kaj?
|
|
|
|
RE: *** Avgustovčki 2008 ~ 2.del*** 11.11.2010 13:09:24
|
|
|
|
gajka
|
Takole se pa naša dva cartata - Rok z Zaro v naročju: ...in zamenjani vlogi - Zara z Rokom v naročju:
|
|
|
|
RE: *** Avgustovčki 2008 ~ 2.del*** 11.11.2010 13:34:39
|
|
|
|
Neža7
|
gajka.... nimaš kaj pri nam je bilo isto lani z Nežo. Vedno bolna, ko je začela vrtec. Pred tem pa nikoli bolna. Vzgojiteljica je nama že sama povedala, da starši tudi bolnega otroka v vrtec peljajo in seveda potem še drugi zbolijo. Zato je nama P po rojstvo Aljaža priporočala, da naj bo Neža doma do vsaj Maj, da ne bi še Aljaž zbolo in to smo naredili, da je bila celo zimo doma. Letos je kar ok (kar potrkam) od 1. septembra je bilo prejšen teden 4 dni doma, ker je kašljala, da te teden je šla nazaj. Upam, da se bo Rok čimprej pozdravil
11.07.2008 ob 10:32 se je nama pridružila najina Neža. Težka 2260g in velika 45cm 09.12.2009 ob 10:58 se je nama pridružil najini Aljaž. Težek 3400g in velik 52cm
|
|
|
|
RE: *** Avgustovčki 2008 ~ 2.del*** 11.11.2010 13:37:43
|
|
|
|
Neža7
|
gajka..... aja! fuuuuuuuuuuuuuul lepa sta tvoja dva oba lepo rasteta. Še malo in bosta začela skupaj igrat ni lepšega kot to, ko vidiš kako se taka dva mala igrata skupaj Večkrat mi Neža Aljaž vzame, da jaz lahko hitro kaj naredim po stanovanju "super je!!!! "
11.07.2008 ob 10:32 se je nama pridružila najina Neža. Težka 2260g in velika 45cm 09.12.2009 ob 10:58 se je nama pridružil najini Aljaž. Težek 3400g in velik 52cm
|
|
|
|
RE: *** Avgustovčki 2008 ~ 2.del*** 11.11.2010 13:42:29
|
|
|
|
Neža7
|
Danes nimam časa, da bi za nazaj prebrala, ker Aljaž se mi je že zbudil verjetno je predolgo v vozičku spal danes dopoldne. Kako je močen!!! Mi bo prenosni vem iz rok potegnil ciao, ciao
|
|
|
|
RE: *** Avgustovčki 2008 ~ 2.del*** 11.11.2010 13:59:15
|
|
|
|
Zoja Miša
|
Wiiiiiiiii Gajka, kako sta luštna. In kako lepo skombinirana .
|
|
RE: *** Avgustovčki 2008 ~ 2.del*** 11.11.2010 14:15:05
|
|
|
|
Krysia
|
Živjo Zoja Miša, ne se jezit, jst sm tuki, sam nimam enrgije za pisanje - school sucks ... v glavnem, če se men v tej službi ne zmeša, s emi tud nikjer ne bo ... Gajka, toliko o živcem prijazni službi v javnem sektorju ... Drugač smo še kar v redu, edin Rok je neki prehlajen, pol mamo pa ponoč nespanje pa spanje pri nama pa jok ... jst sem čist adijo, pol mam pa še ob 7:10 pouk pa dijake z IQ 80 pa brez osnovnih norm obnašanja ... Sej vam nočem jamrat, sma trenutno sem z živci na koncu ... jst vam povem, da ko/če zanosim, grem v istem trenutku, ko to izvem, na bolniško ... al pa pustim službo ... eh, spet sem nekam zašla ... se opravičavam Tejkaz, zdej pa sam zate: vse najboljše, velik smeha, prijaznih ljudi, pozitivne naravnanosti in lepih trenutkov v družbi ljudi, ki jih imaš rada! Nič, grem sestavlat teste se tipkamo ... sma ne vem, kdaj, ker je v soboto delovna sobota ... mi tud vikenda več ne privoščijo ...
|
|
|
|
RE: *** Avgustovčki 2008 ~ 2.del*** 11.11.2010 14:45:28
|
|
|
|
Zoja Miša
|
IZVIRNO SPOROČILO: Krysia Živjo Zoja Miša, ne se jezit, jst sm tuki, sam nimam enrgije za pisanje - school sucks ... v glavnem, če se men v tej službi ne zmeša, s emi tud nikjer ne bo ... Gajka, toliko o živcem prijazni službi v javnem sektorju ... Drugač smo še kar v redu, edin Rok je neki prehlajen, pol mamo pa ponoč nespanje pa spanje pri nama pa jok ... jst sem čist adijo, pol mam pa še ob 7:10 pouk pa dijake z IQ 80 pa brez osnovnih norm obnašanja ... Sej vam nočem jamrat, sma trenutno sem z živci na koncu ... jst vam povem, da ko/če zanosim, grem v istem trenutku, ko to izvem, na bolniško ... al pa pustim službo ... eh, spet sem nekam zašla ... se opravičavam Nič, grem sestavlat teste se tipkamo ... sma ne vem, kdaj, ker je v soboto delovna sobota ... mi tud vikenda več ne privoščijo ... pa enega , da bo kmalu bolje....
|
|
RE: *** Avgustovčki 2008 ~ 2.del*** 11.11.2010 15:45:54
|
|
|
|
gajka
|
Krysia - zase že vem, zakaj se nisem podala v učiteljske vode, imam prekratko vžigalno vrvico! Zate pa res svaka čast, da sploh lahko kolikor toliko funkcioniraš pri poučevanju tako nezainteresirane mladine. Sicer pa itak sama veš, da človek pač išče boljšo (primernejšo, ne nujno bolje plačano) službo, kjer mu je "lepše", vse je pač stvar kompromisov. Jaz imam pravzaprav 2 večja razloga, zakaj iščem nekaj "boljšega": 1. sem tip človeka, ki je bolj efektiven in srečen, če je voden in ne, kadar mora sam voditi, in 2. trenutne razmere na trgu, ki se bodo še vlekle vsaj 2 leti (najbrž še dlje, ker cene storitev še dolgo ne bodo prišle nazaj na staro raven), ne omogočajo normalnega obstoja moje firme (trenutno si veliko opreme izposojam, bolj na lepe oči, žal pa to ne more trajat v nedogled, ekstra denarja za investicije pa ob tem dumpingu ni, posledično tudi obstoja firme ne more biti). Najbolj sem pa jezna, da zaradi vsega tega niti normalne (mirne) porodniške nimam! Evo, sem še jaz malo zašla in zatežila, se opravičujem! Tebi pa res želim tisto "si zaželiš, dobiš"!
< Sporočilo je popravil gajka -- 11.11.2010 15:48:05 >
|
|
|
|
RE: *** Avgustovčki 2008 ~ 2.del*** 11.11.2010 20:07:10
|
|
|
|
bella02
|
Tejkaz, Vse najlepše in najboljše, da bi bila zdrava in imela malo več časa za družino in zase!!! Gajka, jojoj, tole z Rokom je pa res sranje. Upam, dase čimprej zrihta in da boš spet malo zadihala. Za plače ti pa ne morem pomagat . In luštna sta, oba Krysia, en zate Danes sem bila na zagovoru ene diplomske , prov luštno. Upam, da bom tud jaz enkrat tam tam . Morala bi se učit, pa sem kar nekej utrujena. Punci še skačeta tle okoli, itak pred 21-to ne zaspita, Teja sploh ne, pa je zjutraj kmalu ob 7h pokonc . Nič, lepo se imejte! In vsem bolančkom pošiljam
|
|
|
|
RE: *** Avgustovčki 2008 ~ 2.del*** 11.11.2010 23:13:14
|
|
|
|
bella02
|
A ste že oddale vlogo za znižano plačilo vrtca? Ne pozabite, v ponedeljek smo 15-ega!!!
|
|
|
|
RE: *** Avgustovčki 2008 ~ 2.del*** 12.11.2010 7:44:56
|
|
|
|
Zoja Miša
|
Jutro . Bella, hvala za opomin. Jaz sem jo poslala v ponedeljek. Pa sedaj upam, da bomo letos plačevali manj! Tudi Kaja Lina pred 21h skoraj ne zaspi in je bila danes pokonci že ob 5.30 . In seveda boš ti tudi tam! Saj si pridna! Gajka, ja koko znano mi je vse to...S tvojo izobrazbo ne bi smel biti tak problem službe dobiti ali pač (je mogoče to še slabše ). Ne pa nas ekonomistov, ko nas je ko dreka...potem pa le veze laufajo . No, meni jih manjka. Upam, da je Rok bolje!
|
|
RE: *** Avgustovčki 2008 ~ 2.del*** 12.11.2010 10:43:18
|
|
|
|
anita goitan
|
dan sem v letečem stanju danes..zjutraj šla z Ulo na UE mojmu naslov spremenit na potnem, gre čez 2t.na Tajvan, rabi pa prioritetno takoj, da mu še vizo dajo delat..drugo leto se mu obeta kar pogost "obisk" tam dol..jaz pa v službi , ma bomo že nekako... Ula spi, Zoja v vrtcu, dns je nesla plavalna očala, oz kar z njimi na buči šla čaw, se še beremo...
|
|
RE: *** Avgustovčki 2008 ~ 2.del*** 12.11.2010 10:52:49
|
|
|
|
bella02
|
Ojla! Se bom poskusila vsak dan javit, sej me min nič ne košta, itak zmerej prečekiram, kaj dogaja . Zoja Miša, velja? Da ne boste sam 3, ki več al manj kuhate kavo . Mah, tale naša Teja je mali vražiček, včerej je še ob pol 10h skakala okoli, zjutraj pa malo čez 6 že auf Včeraj sem bila na tistem zagovoru: kakšni blaženi občutki so to . No, ona ima še eno diplomo za zagovarjat, je dvopredmetna, pa vendar so občutki nepopisni. Sem se veselila, kot bi sama diplomirala . Sej bom ... moram!!! In to čimprej! Pri nas ni problem diploma, problem je do tam priti, oz. podelat vseh teh cca 40 izpitov , če se ne motim, celo bliže 50 . No, lepo se imejte na tale oblačen dan! Caooooo Aja, vlogo sem jaz dons odposlala . Zdaj pa me ni, se že učiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiim................
< Sporočilo je popravil bella02 -- 12.11.2010 10:54:40 >
|
|
|
|
RE: *** Avgustovčki 2008 ~ 2.del*** 12.11.2010 10:58:14
|
|
|
|
K_a_t_j_a
|
tejkaz vse najboljše in veliko lepih trenutkov preživetih z družino. Z malo zmude tukaj na RR. Mene grozno daje utrujenost in sem vas te dni samo brala. Se spomnim, da sem pri Janu bila tudi kot cota na začetku . Včeraj sem kar zraven njega zaspala okoli 21.00. Ja tudi Jan ima zvečer polno energije in mi zaspi šele med 20.30 in 21.00. Sej bomo vidli kak bo zdaj, ko gre ponovno v vrtec. V ponedeljek začnema z uvajanjem. Grema oba za 2 urci. Upam, da ne bo velikih težav. Upam, da mi še rata kaj pokomentirat potem, ko Jan zaspi. Grema zdajle do trgo0vine kam dlje pa ne boma hodila, ker pri nas taaaaak piha danes, podobno že burji...
|
|
RE: *** Avgustovčki 2008 ~ 2.del*** 12.11.2010 11:21:57
|
|
|
|
anita goitan
|
1.položnica za vrtec, 5 dni v oktobru= 78,70€..imamo najdražje predš.varstvo, poleg NG, Radencev in še ene občine....
|
|
RE: *** Avgustovčki 2008 ~ 2.del*** 12.11.2010 11:32:16
|
|
|
|
gajka
|
IZVIRNO SPOROČILO: anita goitan 1.položnica za vrtec, 5 dni v oktobru= 78,70€..imamo najdražje predš.varstvo, poleg NG, Radencev in še ene občine.... Upaj samo, da bo Zoja zdrava in pridno v vrtec hodila! Mene je danes kar minilo, ko sem preko Klika vnašala plačilo za oktober, Rok pa vsak mesec nekaj dni doma, plačaš pa tudi za take dni... In očitno bomo v novembru imeli nov rekord izostankov - je že od prejšnjega petka doma, nova kontrola šele v torek, jaz pa vseeno razmišljam, a ga vseeno dat v ponedeljek v vrtec, saj je vnetje že pri koncu (upam!), pa itak ni nalezljivo... Največja ironija je plačevat 360+ evrov, otroka imaš pa doma.
|
|
|
Najbolj brane vsebine v rubriki Kdaj je čas za kahlico?Tako kot na skoraj vseh področjih otrokove vzgoje se tudi pri navajanju na kahlico teorija in praksa skozi čas spreminja...
Zadnje s foruma
Vam je ime LENA všeč?nika23da (
39%)
ne (
61%)
Število vseh glasov: 306Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš
svojo anketo!